Tékozló Homár

Gigabájtszivárgás a Vodafone-nál (frissült)

2013.12.03. 12:46 | jackyll | komment

Amikor azt hittük, hogy a Telenornál megismert jelenségnek végre vége, a Vodafone-nál bukkant fel újra. Grafi saját mérése szerint 70 MB-nál járt, amikor megkapta az smst, hogy elfogyott az 500MB-os + 1 GB bónuszos kerete. Egyelőre azonban még a számlarészletezőt sem kapta meg 30 nap alatt, úgyhogy most annak az eltűnését vizsgálják:

Ez év nyarán átváltottam meglévő, fölöslegessé vált előfizetésemet az akkor induló, feltöltőkártyás Vitamax Perc&Net csomagra. A csomag 3000Ft (vagy több) feltöltés mellé 1GB internetet, és 50 perc hálózaton belüli beszélgetést kínál bónuszként, ezek 30 napon belül használhatóak fel. A készülékről minimális mennyiségben telefonálok, leginkább internetezésre használom, számomra tökéletes megoldásnak tűnt. Közeledett a 30 nap lejárta, és az egyenlegem szinte érintetlen volt, ezért vásároltam egy ZsebNet500 kiegészítő internet csomagot (500MB). Lejárt a bónuszom pár nappal később, tehát onnantól kezdve az 500MB-s csomagból gazdálkodhattam. Korábbi előfizetésem mellé is ekkora adatcsomagom  volt, egy hónapig bőven elegendő volt. Épp ezért is csodálkoztam annyira, mikor 4 vagy 5 nap elteltével jött az sms, hogy elhasználtam az adatforgalmamat, vegyek újabb kiegészítőt, vagy töltsek legalább 3000Ft-tal ismét, és kapom azonnal az 1GB bónuszt.

Megnéztem a telefonban található adatszámlálót, annak mérése szerint, a bónusz lejárta óta eltelt időszakban kb. 70MB-t adatforgalmat generáltam. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, hogy az okokról érdeklődjek. Ott gyakorlatilag semmi infóval nem tudtak szolgálni azon kívül, hogy valóban elhasználtam. Mikor felvetettem, hogy a telefon szerint a töredékét használtam ebben az időszakban, rávágta az ügyfélszolgálatos, hogy az a mérés nem pontos. Korábban is figyeltem havonta párszor, eddig mindig szinte azonos volt a szolgáltató által mért mennyiséggel.

 Mindegy, legyen nálam a hiba, kértem egy számlarészletezőt. Kicsit nehezen értettem meg, hogy egy előre fizetős szolgáltatásnál, kimerített egyenleg esetén miért kell megvárni a hónap végi zárást, de elfogadtam. Megvárom. Sőt azt a 30 napot is kivárom, ami a számlazárást követően szükséges, hogy a számlát megküldjék, hisz a jogszabály szerint erre 30 napjuk van. A türelem rózsát terem, a 30. napon jön az sms, jön az email, hogy a számla elkészült, lépjek be az e-számla oldalamra. Bejelentkezek, számla van, számlarészletező sehol.

 Hívom az ügyfélszolgálatot, elregélem a panaszomat. Ők márpedig kiküldték, ott kell legyen. Márpedig ott nincs. Hölgyike nem akar nekem hinni, ezért elkéri a jelszavamat!!!!!! az e-számlához, hogy ő is beléphessen meggyőződni róla, hogy ott valóban nincs, különben nem tudja a hibát továbbítani a technikai csoportnak. Kisebb huzavona után végül megváltoztattam az addigi jelszavam, megadom neki az ideiglenest, belép, meggyőződik. Valóban nincs.

 Akkor most mi a teendő? Továbbítja a technikai csoportnak, akik kivizsgálják az ügyet, amire 30 napjuk van. Mondom neki, hogy miért nem küldi ki a számlát még egyszer. Nagyon szívesen megteszi. Két lehetőségem is van. Remek. Egyik jobb, mint a másik.  

1. Fizetek 1000Ft-ot, az újbóli kiállításért, hisz ők már egyszer kiküldték, és csak az első ingyenes
2. Kiküldi postán, ami ugyan nem kerül pénzbe, de ez esetben van rá - gondolom már kitaláltátok - 30 napjuk.

Gondolom többen már itt, vagy sokkal korábban feladták volna, de én nem tettem. Kértem, hogy vizsgálják ki a technikai csoportnál (gondolom már lázasan dolgozik a team rajta hisz alig 30 napjuk van), és kértem, hogy készítsék el a számlarészletezőt még egyszer, ingyen és küldjék ki postán (szintén 30 nap alatt).

Most számolom a napokat visszafelé. Egyszer csak megjön, Vagy nem.

Köszi, hogy meghallgattatok
Üdv. GRAFI

UPDATE 12/06: Hepiend:

A posztotokat látván és a név alapján felvették velem a Vodafonetól a kapcsolatot. Fény derült a "szivárgás" okára is. A külön megrendelt adatkiegészítő csomagok prioritást élveznek a bónusszal szemben, tehát amikor én előre "bevásároltam", hogy a bónusz lejárta után se maradjak mobilnet nélkül, onnantól kezdve a kiegészító csomag terhére barangoltam a neten.

A témát rövidre zárhattuk volna, ha a telefonos ügyfélszolgálaton , - ahol 3x is jeleztem a dolgot - a kollegák erről tájékoztattak volna. Az okozott kellemetlenségekért a sűrű elnézések mellett egy egyszeri jóváírást is felajánlottak, amit köszönettel elfogadtam. 

A későbbi hasonló kellemetlenségek elkerülése érdekében ezt érdemes mindenkinek a fejébe vésnie.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atörökk 2013.12.03. 12:51:24

Vissza kell szivárogni a Telenorhoz.

igi1 2013.12.03. 12:59:07

?

szóval mire fel az 1 gb bónusz 500 mbhoz
csak nem logikus ?

igi1 2013.12.03. 13:00:20

számlarészletezőt

postàn

és még én v igényes ?

killerkaller 2013.12.03. 13:01:17

"Megnéztem a telefonban található adatszámlálót.......",

Ahol ez olvasható: Ez a telefon általi mérés.A szolgáltatói adathasználati mérés eltérhet ettől.

Amiatt a párszáz mega eltérés miatt ne idegelje magát a poszter, inkább cserélje le az adatszámlálót, vagy a telefont, esetleg a szolgáltatót.

igi1 2013.12.03. 13:02:01

ingyè

kétszer

hát nem csak nálam van elgurulva a gyógyszer

:)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2013.12.03. 13:20:14

Ami elszivároghat, az el is szivárog!44!
Be kell tekerni a telefont egy intimbetétbe, oszt csókolom.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.12.03. 13:20:40

" Megvárom. Sőt azt a 30 napot is kivárom, ami a számlazárást követően szükséges, hogy a számlát megküldjék, hisz a jogszabály szerint erre 30 napjuk van. "

Hát valamire fel kell majd számolniuk a késedelmi kamatot :D

Artie 2013.12.03. 13:27:46

Abban az országban, ahol reklámozzák a 4G-t 500 MB-os adatforgalommal? Ugyan, miért kell meglepődni bármin.

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2013.12.03. 13:44:21

Csak halkan kérdezem meg, ha a voda elküldene, egy részletes listát, hogy ekkor itt, ilyen weboldal/email/torrent stb használva xMB adatforgalmat generáltál, akkor azért lennél felháborodva, hogy mégis milyen jogon naplózzák, mikor merre jársz a neten.

Faus to 2013.12.03. 13:51:19

Megint egy ócska mobilos poszt. Habár mindegy milyen, az összes homár poszt egy kalap sz@r.Pont.

bigmac 2013.12.03. 14:30:14

@NEMZETI fuckanal: arra hogy csetelgessen meg fikázzon a sok sikeres pont elég....

Tomasz_a_gozmozdony 2013.12.03. 23:02:36

Vödrös mobilnetet kell venni az aldiban. az nem szivárog. csak nem szabad annyira telerakni, hogy kilötyögjön. Azok már 5G-t is tudnak.

herk 2013.12.03. 23:02:50

@Oromis: mennyit kapsz a megtekintésekért? Látom össz vissz 3 hozzászólásod volt, mindegyik spam.

Segits már, hol lehet kizáratni téged a blog.hu-ról?
süti beállítások módosítása