Tékozló Homár

Hogyan vegyünk telefont?

2013.12.19. 14:33 | jackyll | komment

Minimális erőfeszítéssel megelőzhető, hogy csak a világ másik felén javítható mobiltelefont vásároljunk. Napalm megoldása teljesen humánus, az eladóknak sem fáj, a vásárlók viszont több havi bosszankodást megspórolhatnak:

Egy mobiltelefon gyártó technikai ügyfélszolgálatán dolgozom, és a megnövekedett panaszokra reagálnék, nem a márkával, hanem a vásárlási szokásokkal kapcsolatban. Az általam támogatott márka nem releváns, amennyiben ezt lehozzátok, bárki aki mobileszközt vásárol, profitálhat belőle.

Amikor a kedves ügyfél úgy dönt, hogy mobiltelefont, tabletet vesz, szétnéz a neten, hol mennyiért lehet kapni a kiválasztott terméket. A hivatalos viszonteladók árai természetesen magasabbak mint amit a vásárlók túlnyomó többsége szeretne kifizetni, ezért úgy döntenek, hogy megoldják "okosba" és megveszik onnan amit az árgép kidob, és örülnek, hogy milyen jó boltot csináltak.

Nincs ezzel semmi baj, az ember szeretne fogni valamit a termék árán. A gyártók természetesen szeretnék ha az ügyfelek a hivatalos forrásból szereznék be a terméket, de ez nem azért van, mert így a haverok járnak jól, hanem így bizony, a haverok mellett, az ügyfél is jól jár. A hivatalos partnerek ugyanis biztosan olyan eszközt adnak el, amire érvényesek az adott országban vállalt garancia feltételek, van mögötte szervizháttér, és az ügyfélszolgálatos sem sírja el magát a röhögéstől mikor az ügyfél bemondja a sorozatszámot.

A nem hivatalos források olcsóbbak, ez tény. Az olcsó húsnak azonban sokszor híg a leve. A legkisebb probléma általában, hogy a készülékben nincs magyar nyelv. Ez van aki számára nem gond, van aki azonnal tortúrát, kálváriát, botrányt kiált és kiátkozza a gyártót a világból, hogy miért nincs az ő telefonjában magyar nyelv. Ennek az oka legtöbbször az, hogy a telefont nem magyar, illetve kelet-európai piacra szánta a gyártó, és az indonéz, vietnámi, szingapúri, brazil, szaudi piacokon a magyar nyelvre nem túl nagy az igény, az arra a piacra szánt telefonok szoftveréből ez így kimarad, helyet hagyva másnak.

A más piacra szánt, de gyári független telefonok másik "hibája" lehet, hogy a telefon nem működik tökéletesen a magyar szolgáltatók SIM kártyáival. Főleg a távol-keleti telefonoknál merül fel a probléma, és erre minden gyártó ugyanazt fogja mondani, a telefonok régióspecifikusak, nem lehet elvárni, hogy egy telefon a Föld összes mobilszolgáltatójával kompatibilis legyen, a vietnámi telefon az abban a régióban talalható szolgáltatókkal lesz partiban, míg a magyar piacra szánt telefonok valószínűleg zavarba jönnek majd ha japán SIM kártyát pattint bele az ügyfél. Persze működhet, de ha nem, ez is lehetésges oka annak, hogy nem megy a mobilinternet stb.

A harmadik apróság, amit a sarki GSM bolt elfelejt megemlíteni, az a garancia. A nem európai telefonokra kevesebb garancia van, és ez is általában korlátozott. Vannak gyártók akik át sem veszik a nem magyar piacra szánt telefont, vagy ha igen, csak bizonyos feltételekkel, vagy adminisztrációs költséget számolnak fel, hiszen a más régióba szánt alkatrészeket  külön meg kell rendelni, ez többletköltséget, időt jelent. Akár 2-3 hónapot is tölthet egy indonéz telefon a szervizben. Az ügyfél persze dühöng, de ez nem a gyártó hibája, hanem az eladóé aki elfelejtette megemlíteni, hogy erre a telefonra bizony nem vonatkozik a magyar telefonokra érvényes (márkától függő) 3-5-7-10 napos javítási idő.

Ismert és sajnos gyakran előforduló probléma, hogy a telefon már a vásárlás napján nem garanciális, mert a termék rendszerindítóját kinyitották, de ez csak egyes márkáknál jelent problémát, más gyártók szervizei rugalmasabban állnak az alapszoftver módosításhoz. Szintén előfordul, hogy a telefon nem új, demo készülék amire gyárilag nincs garancia, vagy más EU országból behozott javított, cserélt készülék.

Amibe még sok ügyfél beleszalad, hogy a telefonon valamelyik szolgáltató szoftvere fut. Megveszi a "független" telefont, belepattintják a hazai SIM kártyát és nem megy a mobilinternet, vagy a kezdőképernyőn magentás logó van, pedig a vásárló még véletlenül sem olyan SIM-et használ. A szolgáltatók is hoznak forgalomba független készülékeket, viszont ezek szoftverén, szolgáltatótól és országtól függően korlátozások lehetnek. A belga Vodafone telefonján lehet nem fog működni a Telenor mobilinternet szolgáltatása, vagy az internet USB-n keresztül való megosztása stb.

A frissítések terén is lehetnek gondok, egyes szolgáltatók, nem feltétlenül teszik elérhetővé a legújabb frissítéseket minden modelre, ezért hiába "független" a telefon, ha a szolgáltatói szoftver ezt nem teszi lehetővé, a frissítés nem fog megérkezni a készülékre. Ezek mind valós, és naponta előkerülő panaszok, biztos vagyok benne, hogy más ügyfélszolgálaton dolgozó kollégáknak is bármelyik esetre van konkrét példájuk.

A jó hír viszont, hogy ezek a panaszok megelőzhetőek.

Az ügyfélszolgálatost  nem érdekli, hogy az ügyfél hol vesz telefont. Vásárláskor, még a nagyon nem ajánlott webáruházas vásárláskor is, az ügyfél kérje el a termék IMEI és/vagy sorozatszámát. Az eladó ezt anélkül megteheti, hogy ki kellene nyitnia a dobozt, azaz ha az ügyfél eláll a vásárlástól sem szendved "kárt". Az ügyfél, mielőtt kiad egy havi fizetést egy telefonra, tabletre, az IMEI szám birtokában felhívja a választott márka ügyfélszolgáltatát és bediktálja ezt a számot. A nagyon kedves kolléga ezt megnézi és elmondja, mire számíthat emberünk ha megveszi a telefont.

Ezután a vásárló eldöntheti, hogy megfelel neki az adott készülék, vagy nem. Ha tudja, hogy a telefon dél-afrikai vagy olasz vodafonos, esetleg angol telefon amit már 5-ször javítottak, és mégis megveszi a készüléket, az az Ő döntése, vállalja az ezzel járó következményeket, vagy mondhatja az eladónak, hogy köszönöm szépen, még érdeklődöm máshol. Remélem sikerül néhány vásárló dolgát megkönnyíteni ezzel.

Üdvözlettel,

Napalm

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atörökk 2013.12.19. 14:49:40

Disznók elé igazgyöngy, sajnos. Mármint nem neked sajnos.

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2013.12.19. 14:51:11

Nagy jó írás, köszönet érte!

Mellesleg megjegyzem, hogy kb annyit ér a "tudatos" vásárlónak, mint hallottnak a csók.

bkp 2013.12.19. 14:52:10

ezt kb eljátssza minden "mutyiárus"
volt ilyen javított újradobozolt akció(asszem a madaras teszkóba) anno x-box-ba gépeknél is

igi1 2013.12.19. 14:55:14

iphonet istyleba v szolgáltatótól

többit nem kell tudni

napalm 2013.12.19. 14:56:02

itten lopják a nevem!

CBF 2013.12.19. 14:56:27

ritka az ilyen hozzáállás, jó cikk

igi1 2013.12.19. 15:00:10

csak 1 pontot felejt el a poszter a legfontosabbat

gáz

akkor se mondom meg mit

napalm 2013.12.19. 15:01:08

de az infó az jó.
a másik, a magyar language nem hiszem hogy olyan ordenáré sok helyet foglalna....

igi1 2013.12.19. 15:05:59

@napalm: szóval direkt hallgatod el mi? :)

akkor tudim hogy jártál

mortalwombat 2013.12.19. 15:18:07

Az IMEI számot (hacsak nem egysejtű az eladó) nem igazán fogják megmondani neked, ugyanis ez a lopott telefont legalizáló brigádok kedvenc eszköze. Keresnek egy jó IMEI-t a lopott helyére, szoftveresen átpakolják, kész. Te meg csodálkozol, ha a megvétel után nem enged fel a hálózatra a szolgáltató, mert a mutyis IMEI már regisztrálva van.

igi1 2013.12.19. 15:18:27

akkor mellyezzünk tovább mer nem korrekt

manapság más a divat h mivel sz@pod be a telóvételnél

kár pedig vagy 3-4 új trükk is kimaradt

egyszer majdnem vettem îgy iphonet de bukott a dolog ezen

van egy divat ahogy most eladnak

aztán még van a telcsinèl amit nem tudsz ellenőrizni

régen nem az imei számon bukik ma már a dolog

magyar nyelv pedig némelyiknél frissítéssel is tehető telóra úgy tudom

ma már köcsögebbek és nem a fentieken bukik azonnal a vétel hanem 2-3 hónap után derül ki az atb@szás

igi1 2013.12.19. 15:23:39

jobb helyeken úgyb@sznak át h megmutatják a telefon adatait is

igen tévedés h nem mutatják meg
mert igyejszenek megnyugtatni az ügyfelet

230e 2013.12.19. 15:32:43

Csodálatos. Arra is tudna megoldást, amikor a hivatalalosan, gyártói jótállással eladott készülékekkel szívatnak? Mert az itteni posztok kisebbik hányada szól a "mutyiboltban" vett készülékekről, a nagyobbik része a szolgáltatónál vagy a hivatalos helyeken vásárolt készülékekkel kapcsolatos panaszokról regél.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.12.19. 15:57:40

@napalm: Annak hiányában a vietnami betűkészlettel szinte olvasható szövegeket lehet írni... Legalábbis az én "NOKIA 6110" BOCOIN XpessMusic telefonomon...

kakukk11 2013.12.19. 16:48:10

én meg azokon röhögök, akik beveszik a maszlagot a dobozsérült termékek boltjáról, hogy azért adják féláron a mikrót/hűtőt/tv-t, mert a doboza megsérült, vagy mert karcos lett az oldala. És besz*pják, hogy a kereskedőnek/gyártónak/forgalmazónak megéri engedni az árból több tízezret, csak mert csúnya lett a doboz.
Mikor megkérdezem, hogy mégis hogyan lehet ennyi "csomagolássérült" termék, hogy erre boltokat alapítanak, esetleg nem érné meg jobban vigyázni a dolgokra, csak néznek rám bambán, mit kérdezek ilyen hülyeségeket. Aztán mikor felnyitom a szemüket, hogy esetleg ezek csak külföldről behozott selejtek, amiket több-kevesebb sikerrel javítottak, akkor persze megy a hitetlenkedés. Ilyen a többség, nem lehet velük mit kezdeni, vegyék csak a sok sz@rt, mert 2 forinttal olcsóbb.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2013.12.19. 16:54:07

Azt hiszem talán csak egy dolog maradt ki az írásból. Engem, mint vevőt baromira nem érdekel, honnan szedte az eladó a telefont (persze, ha új), mert onnantól, hogy ő azt értékesítette, a magyar törvények vonatkoznak rá. És ha nekem azt mondják rá, hogy ez nem így van, lendületből elállok a szerződéstől és ha 15 napon belül nem fizetik vissza az árát, beballagok a jegyzőhöz és kiperkálom a fizetési meghagyás árát. Na idáig még sosem jutottam el, mert a az ezzel fenyegetés MINDEN ESETBEN elegendő volt.

Maraggymá 2013.12.19. 17:01:06

@igi1:
Ha ennyire szifon buzi vagy, hogy lehet hogy nem tudod: birkafónt csakis online store-ból vehetsz sikerrel!?
icentre meg istyle meg ijoe meg ikisfaszom...reseller...

igazságos 2013.12.19. 17:06:36

@Maraggymá: én legalábbis tudom h min áll v bukik a dolog akkor ha kéz alól próbálsz telót venni

Én fl évig prbáltam 2-3 megbeszlt találka volt és 2 üzletes

Próbàlj fehér iphone 4-est felhajtani most

Akkor tudnád a dörgést

szolgáltatótól sikerült végül szerezni 4 hónap után

_____________ 2013.12.19. 17:09:30

Az imei-s tanács jó, azon kívül egy kalap szart ér a poszt.
Sok-sok duma, a lényeg a végére hagyva.

igazságos 2013.12.19. 17:11:24

@kakukk11: ez az egyik oldal amikor a boltokban ilyen összetákolt kilopott alkatrészű telókat tukmálnak rád

Ezt te nem tudod vevőként h mit nyúltak hozzá a telcsihez és h honnan hová cseréltek benne mondjuk akksit

Tehát ha új aksit adnak mellé az is bukta

igen a doboz nem doboz kérdés is megoldható sőt a hamis számlagyártás is

de még van egy-két trükk és akkor szívsz a legnagyobbat ha nem csaladtagtól veszed hanem baráttól ismerőstől derokontól is

mert annak hogy reklamálsz utána

Stb.

de még mindig nem mondom el, mire kell a legjobban figyelni

Maraggymá 2013.12.19. 17:15:11

@igazságos:
Hozzám beszélsz?

>meganagy szifon buzi
>minden szar, csak a szifon OK
jön a kontra:
>resellertől (rosszabb esetben kéz alól) vásárol szifont
>régi típust vesz
Mi van?

"Én nem sajnálom a pénzt jó telefonra" -> fél évig hajkurászott egy lefutott szériát
#tapsvihar

4 hónap <> fél év.

Legközelebbi órán azt vesszük át mennyi egy+1. Remélem nem esik majd nehezedre szöveges feladatokat megoldani.

igazságos 2013.12.19. 17:15:32

Ja egyébként a sorszám is fontos mert pl az iphone 3gsnek megfelelő rövidítés benne van meg h fekete, fehér volt (javítás hátlapcsere kiderül azonnal)

Sztem ez sok telefonnl is így lehet

Mert a serial szám is árulkodó lehet

Pl.

Typically, the serial number of iPhone is in the following format:

AABCCDDDEEF

For example, 88025xxxA4T, where the serial information can be decoded as following:

AA = Factory and Machine ID
B = Year of Manufacturing (9 is 2009/2019, 0 is 2010/2020, 1 is 2011 and so on)
CC = Production Week (01 is week 1 of B, 11 is week 11 of B and so on)
DDD = Unique Identifier
EE = Color (A4=black)
F = size (S=16GB, T=32GB)

The factory code does indicates which factory produces the smartphone, and as almost all iPhone is manufactured in China, most if not all factories are located in China. There is no leaked mapping information that identifies which factories or plants to the possible factory and machine ID, such as 6Q, 79, 7R, 7S, 7T, 7U, 7V, 84, 85, 86, 87, 88 and more, but users can know if the two iPhones are from the same plant.

While the last 3 digits of iPhone serial number are indicative of color and size, the 3-digit should be read together to determine which generation, size and color of iPhone. Here’s the list of possible iPhone models:

VR0 (iPhone 2G Silver 4GB)
WH8 (iPhone 2G Silver 8GB)
0KH (iPhone 2G Silver 16GB)
Y7H (iPhone 3G Black 8GB)
Y7K (iPhone 3G Black 16GB)
3NP (iPhone 3GS Black 16GB)
3NR (iPhone 3GS Black 32GB)
3NQ (iPhone 3Gs White 16GB)
3NS (iPhone 3Gs White 32GB)
A4S (iPhone 4 Black 16GB)
A4T (iPhone 4 Black 32GB)

_____________ 2013.12.19. 17:17:44

@igazságos:
:-D
Már bocs de ez érdekel valakit is a lőtéri tarka kutyán kívül?

McZozo 2013.12.19. 17:18:50

A Cikk jo, gratula aposztolnak erte, de par meglatas.

1. Ma mar sajnos, ha meg tok legalis forrasbol is veszed a termekeidet ha valami baj van otthon sportot uznek a gyartok abbol hogy elutasitsak a panaszokat. Szoval sajnos egyaltalan nem vagy tuti biztos akkor se, ha dragabban franko helyen, franko termeket veszel.

2. Most ezekrol az Arab, Asiai (Europan kivuli) termekekrol nem beszelnek, mondjuk, hogy igazat adok neked ebben.

Viszont a problemak nagy resze ugyanugy jelentkezik egy Europan belulrol szarmazo termekkel is. Holott arra az Unio szabalyzata szerint ugyanugy jot kellene alljanak, mint egy Magyar termekre. Megis sok esetben ott is kibulynak, mert tudjak hogy nem fogsz tudni konnyen ervenyesiteni egy Unios jogszabalyt idehaza.

Arrol meg mar nem is beszelek hogy a nagy multik is mostansag siman szereznek be dolgokat nem azonos regios nagykereskedesbol. Lasd pl Tesco MediaMarkt, mikor mondjuk Roman nagykereskedotol veszi a termekeit, nem a magyartol. A vevo tok nyugodt hogy mondjuk o magyar MM ben vette a termeket aztan mikor baj tortenik lass csodat hirtelen senki nem akar felelni a problemaert. Az MM a gyartora mutogat mig a gyarto meg szettarja a kezet hogy ezt az MM nem a Magyar forrasbol szerezte be. Viszont a sor vegen megis a vevot sz@patjak.

Es vegezetul meg erre az imei dologra reagalva. Az ilyen kisebb boltok kinalataban sok Nyugateuropabol hazahozott keszulek lehet. Ezeknel az a trukk hogy kint megveszik ezeket szerzodessel majd kotnek ra biztositast. kozbe a keszuleket eladjak a vevo megveszi minden franko, majd kis ido elteltevel az elado bejelenti hogy elveszett, elloptak es felveszi a biztositasi penzt ekkor kitiltjak a telefont a hasznalatbol. mire az uj tulaj egyszer csak eszreveszi hogy koppant. Ez kivedhetetlen sajna itt csak azt mondom gyanakodjunk mikor mondjuk egy 200 ezres telefont valaki ujonnan joval ar alatt hirdet, probal eladni, mert kesobb nagyon fajhat.

igazságos 2013.12.19. 17:20:11

@Maraggymá: ja mert iphone 4-est akartam

Viszont azt már nem lehet kapni

fél év keresés 4 hónap szolgáltatójárás

Vodafone. Megyeben is voltam több üzletbe

Mert ugye azt meg tudják nézni h pesten van-e telcsi de azt nem h ngrád megyébe vane

Kinéztem a modellt és az kellett

Nehéz ügy volt 2013- ban fehér iphone 4-est kapni

A poszter azért is k@csi mert direkt hallgat el lényeges infókat

Most már úgy akarnak átejteni h igyekszenek nyugtatni és 2-3 hónap múlva derül ki h öngyi lehetsz mer kidobtad a pénzt

igazságos 2013.12.19. 17:21:21

@_____________: a posztert bizti hiszen az imei szám a lényeg neki

Pedig nem csak azt kell figyelni! :)

Most titokban mindenki megnézte otthon a telóját mi!?

_____________ 2013.12.19. 17:25:36

@igazságos:

Engem hidegen hagy az imei mert flottul műxik a motyó ;)

Maraggymá 2013.12.19. 17:36:54

@igazságos:
Előbb is leírtad. Veled ellentétben nem vagyok gyenge elméjű.

@McZozo:
Az, hogy kitiltják a telefont 2-3 hónap múlva nem érdekel, visszamegyek a boltba a pofájába nyomom, hogy nem működik csináld meg és kész. Én "nem tudom" mi a baja, ne kérdezzen nem vagyok "szakember" nem tudok telefonálni vele.
Ha magánembertől veszel és ellenőrizhetetlen a forrás akkor így jártál, te döntöttél úgy, hogy megveszed a telefont.

Mellesleg 20 ezer forintnál nagyobb összeget aki neten kifizet egy dologért ami kézzel fogható (tehát nem szolgáltatás) az menjen a Mekkába kekszet kapálni.

Szeretnék én is egy posztot arról, hogy elmentem az NFH weboldalára és kimásoltam ezt a linket.
www.nfh.hu/magyar/hasznos/szavatossag/szav_jogok/jogok_tartalma.html
Elé természetesen majd mesélek a paradicsomok fejlődéséről a második világháború alatti időszakot kiemelve.

YoZan Ace a.k.a. A Lenyalthaj Nevű Strici 2013.12.19. 17:46:15

@Maraggymá: A baromfik takarmányozását, és ipari keltetését ne hagyd ki. Különben szart sem fog érni.

igi1 2013.12.19. 21:23:58

@_____________: hát ha 2-3 hónap múlva a telefonnak annyi lesz, majd szólj, hogy letiltották az IMEI-d. :P Na ez az az átverés, amit a poszter hagyott ki, hogy miért is.

Nagyon fontos, hogy amikor vásárolsz, tényleg már semmin se lehet elbukni, csak a dobozon, vs. hogy milyen gari van rá (gyári v. eu-s pl.), mert egyébként tökéletes és működő telefont adnak el, még a hibákat is feltüntetik, és megmutatják. A legutolsó feltétel, hogy kártyafüggetlen a teló ugye. Ezt kezdte a poszter is elemezgetni, csak nem jó irány felé ment, és itt vernek át, nem kicsit nagyon. Persze, a rendesebbje ad papírt, amivel a vásárló kitörölheti a s*ggét. :P

igi1 2013.12.19. 21:26:04

@Maraggymá: én sose mondtam, hogy gyengeelméjű lennél, és nem is tartok annak senkit, mégha ez süt is ki abból, csak azért mert okoskodok. :P

LÁTTÁL ILYET LEÍRVA, hogy GYENGEEELMÉJŰNEK HÍVTALAK?

Maraggymá 2013.12.19. 21:35:56

@igi1:
Ez nem magyar nyelv specifikus ahogy megneveztél, egyszerűen kétszer elmondtad ugyan azt ergo feltételezted rólam, hogy gyengeelméjű vagyok hisz elsőre nem értettem meg.

Tehát igen, láttam.

asdf 2013.12.19. 21:36:01

Azt a nem egeszen lenyegtelen dolgot elfeljetette a poster, hogy erdemes ezzel a kerdessel nyitni: 27%-os afaju nyugtat/szamlat kap a vevo gyartoi garjeggyel, vagy pedig 0%-os kulonbozeti afajut, adasveteli szerzodessel. Na ez utobbi helyekrol celszeru azonnal kifordulni.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.12.19. 22:06:43

@igi1: Lécci ne ijeszd el!

A lencsésnempistát is elüldöztétek.

igazságos 2013.12.19. 22:14:06

@atpijkamo: de hát ha nem mondja el a lényeget

Úgy meg mir ér a ooszt? :)

igazságos 2013.12.19. 22:15:46

@asdf: majdnem

De jó irnyba gondolkodsz

Forró :)

@Maraggymá: h magadat gyenggeelméjűnek mondtad nem én vótam

Köszi

A többit meg mindenki képzelje be magnak

Maraggymá 2013.12.19. 22:26:16

@igazságos:
Nem tudom itt miért nem mondja meg neked senki, hogy sötétebb vagy, mint egy kivilágítatlan alagút éjszaka.
Lehet, hogy csak nem figyelsz oda, de attól még előjön bennem a sajnálat érzet, komolyan, fáj, mikor ezt írom de te tényleg hülye vagy! Nem olyan vicces hülye, hanem az akire 200 forintot nem mernék bízni.
Így viszont teljes értelmet nyer az iPhone imádatod.

igazságos 2013.12.19. 22:33:08

@Maraggymá: viszont nem mondok mádra jelzőket feleslegesen

Mert MINEK.

De ha téged ez tesz boldoggá lehetsz gyengeelméjű.

Bár ilyet nem mondtam.

Maraggymá 2013.12.19. 22:34:50

@igazságos:
Komolyan odáig jutok, hogy azt mondjam sajnálom, pedig ezt ritkán mondom, még családtagnak is de téged esküszöm annyira szánlak, hogy muszáj vagyok különben sírva fakadok.
Remélem azért az élet többi részén jobban teljesítesz, vagy legalább szerencsés vagy!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.12.19. 22:46:37

@Maraggymá: Na, Igiről le lehet szállni, mert csúnya világ lesz, értem?

uki 2013.12.19. 23:19:16

Vittem mar hivatalos Samu szervizben sarki GSM boltos telefont 2 és fel év után, szó nélkül javítottak. (Kijelző csere volt)
De adtam mar le otthoni romlás közben téglasítottat is. Azt is szó nélkül cseréltek. (Szolgáltatós volt)

Ezeken kívül csak külföldről beszerzett eu garis telefonom/tabletem volt/van. Javitani javítják, ha viszont cserélni kell mert nem javítható akkor vissza kell juttatnom. Amennyivel olcsóbb volt kint, annyit megér ha küldeném kellene. Eddig egyiket sem kellet.

MobilKém · http://mobilkem.hu 2013.12.19. 23:35:57

@asdf:
Igen, ez tényleg nagyon fontos, de a 0%-os ÁFA tartalmú terméket nem alanyi adómentesnek hívják?

Maraggymá 2013.12.19. 23:36:40

@agresszív kismalac:
Értem, igazam volt. Ok, leálltam. :)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.12.19. 23:56:04

@agresszív kismalac: "Igiről le lehet szállni"

Én Maraggymát féltem Igazságostól, te Igazságost félted Maraggymától. Valamelyikünk nem normális.

igazságos 2013.12.20. 00:18:41

@atpijkamo: nekem nincs bajom vele

Mer én mindent alapól kètszer leírok csak ő ezt nem tuggya ès megsèrtődött h gyengeelméjűhöz beszélek szerinte

Én magyarazok ketszer mer latom h elsőre nem fogta fel

Tehetek róla?

ezrn nem kell kiakadni de a nem tudás nem mentesít

igazságos 2013.12.20. 00:20:40

@Maraggymá: nyugi én mindent alapból kétszer leïrok

nem csak neked

De jelzők rakásàt sose veszem magamra azért is felesleges

Nincs harag

igazságos 2013.12.20. 00:31:10

@MobilKém: a számlákkal való végtelen trükközést hagyta ki a poszter

és nem csak áfával hanem blokkal garijegyekkel is de főleg az eredeti vásárlásról kellene érdeklődni h az első tulaj hol és miként vette a telcsit
Ez a legfontosabb! Egyébként meg a nyelvet progival be lehet állítani az em lebuktató eszköz

Előttem a boltba felrakták a telót a fépbe és megmutattákaz adatokat is

Dobozt meg szereznek

Nem ügy

2-3 hónapos gari felejtős mer ha előfizeteses volt a telo és függetlenítették de nem fizetik a számlát akkor van a legnagyobb bukás

ez a gyári függetlenítes egy része h hogyan függetlenítettéka telcsit

Laztán van az h részletre vették e a telót szintén 2-3 hónap után ha nem fizetnek letiltjak a telcsit

Erre van a fizetési garancia amivel kitörölheted

Így akartak átverni ès kértem a blokkot és számlát de nem adtak

aztán van az amikor jó állapotba beadsz szerelni egy iphonet szervízbe es rosszabb allapotba kapod vissza mer más telefonjára tettek át a te jó alkatrészedet

Ezé tilos kéz alatt függetleníttetni és szereltetni mert szétkapjak a telcsit és kiveszik az alkatrészeket belőle úgy h soha nem jössz rá

igazságos 2013.12.20. 00:35:28

Ja és 2 éves lőfizus telót se veszik meg

Túl nagy a kockázat h a tulaj nem tudott fizetni ezert ad el

Ezert vanaz h a szolgaltatós iphoneokat alig tudjak eladni!

MobilKém · http://mobilkem.hu 2013.12.20. 00:41:05

@igazságos:
Kemény, de olyan műszaki bolttal még nem találkozta ahol nem adnak blokkot/számlát.

Használt telefont meg amúgy se vennék, mert vagy bármikor letilthatják vagy annyiszor leejtették, hogy a lehelet tartja csak életben.

Már csak az a kérdés, hogy homár vásárló hol vegyen (új) telefont?

igazságos 2013.12.20. 01:12:49

@MobilKém: való igaz de en az eredeti blokkot firtattam

Ha nem latom h egy összegbe vették ez bukta

nincs 157000ről blokk pl.

akkor részletrs telo és nem akarnak fizetni utàna

Ezn van a hangsúly és a boltba is erre játszanak

Tehát ha adnak szlat akkor a ltatnak

Ulbert István [Biyadhoo] (törölt) · http://v-one.hu 2013.12.20. 07:18:13

Alapjáraton igaza van. Az igazi az lenne, ha mindenki meg tudná fizetni a normális szolgáltatást. Mi a T nél vesszük a telókat, de csak azért mert megkapod kamatmentes részletre, szóval nem fáj.

spike179 2013.12.20. 09:30:04

Már megint keveredik a garancia és a jótállás.

A garancia teljes mértékben a gyártó pozitív hozzáállásán múlik. A garanciának bármilyen feltétele lehet. Ha azt mondják, hogy fehér ájfont nem javítanak, és ez benne van a feltételeikben, akkor ez van.

A jótállás, ami kis hazánkban 2 év. Ezért az eladó felel, ha tetszik neki ha nem. Itt nincsen uk mukk kifogás, ha a bolt eladta, akkor ő felel jótállással. Hogy a telefont ő szereli meg, elküldi garanciára, teljesen újat ad, etc teljesen mindegy.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.12.20. 10:19:21

@kakukk11:
"a kereskedőnek/gyártónak/forgalmazónak megéri engedni az árból több tízezret, csak mert csúnya lett a doboz."

ugyanakkor

"...Ilyen a többség, nem lehet velük mit kezdeni, vegyék csak a sok sz@rt, mert 2 forinttal olcsóbb."

Most akkor több tízezerről olcsóbb, vagy csak két forinttal????

Fair_ 2013.12.20. 10:47:00

El nem tudom képzelni mi viszi rá az embereket hogy Magyarországon vegyenek kétszer annyiért telefont mint lehetne!!!

Három megbízható hely ahonnan már rendeltem cuccokat, TÖK INGYENES szállítással:

Igaz hogy 3-4 hét mire idejön, de akkor is! (paypalos fizetés, és tök megbízható)

www.tmallbox.com
www.geekbuying.com
www.tmart.com

Pa Lee 2013.12.20. 11:29:42

Telefont úgy kell venni, hogy befizetsz a Magyat Postánál vonalra (az ikervonal olcsóbb, a fővonal drágább). Vársz cirka 1-1,5 évet, és jön a szaki bekötni. Ha van ismerősöd, akkor talán kaphatsz piros készüléket is a fekete helyett. Na. Faxom régiókód meg IMEI-szám..

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.12.20. 11:57:14

@Pa Lee: "Vársz cirka 1-1,5 évet"

Aha, ha a rokonod párttitkár volt.

Én 13 évet vártam a telefonvonalra.

5-6 éve mondtam le, már nem a Postánál, hanem a trékomnál.

Mind a két pillanat nagy öröm volt az életemben.

Tíz éve volt az akkor Matávnak nevezett cég hirdetése óriáspalkáton: mit vehet 13 forintért?

Akkor 13 forint kb. mai 26 forint most egy perc mobilbeszélgetés. Akkor ennyi volt 1 perc vonalas körzeten belül. Ahelyett, hogy korlátlan ingyen lett volna. (Ma se ingyenes náluk.) Nekem arról szólt a hirdetées, hogy kurvadrága a telefon, másra is költhetném a pénzem. Ők pont fordítva értették.

Reszelő Aladár 2013.12.20. 12:16:56

Már nem azért, de a hivatalosan itthon eladott cuccra jár garancia nem? Vagy már az is az én kockázatom, hogy a kereskedő milyen országban szerezte be a terméket?

régebb óta vagyok Subban mint te 2013.12.20. 12:22:45

@igazságos:
az a szörnyű, hogy nem is érzed, ez mennyire szánalmas

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.12.20. 12:27:52

@Reszelő Aladár: "a hivatalosan itthon eladott cuccra jár garancia nem?"

A "hivatalosan" eladottra igen. Az a te kockázatod, hogy "hivatalosan" adják-e el neked.

Martinicske 2013.12.20. 14:12:12

Szolgáltatótól megvéve a telefont ugyanoda be lehet sétálni - elvileg - ha baj van. Valószínűleg nyitva lesz a T, a Voda két év múlva is és a saját szolgáltatásaik működni fognak az ott eladott telefonokon.

Minden kerülő megoldás azzal jár, hogy kellemetlenségek adódhatnak, aztán ki hogy viseli.

Pa Lee 2013.12.20. 15:11:26

@atpijkamo: 13 év? Az durva. Bár a mi házunkban már volt vonal húzva, csak az "ügyintézést" kellett kivárni..

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.12.20. 15:34:05

@Pa Lee: Drót volt a házban, telefontvonalat nem adtak.

Azért csak 13 év, mert szereztem protekciót. A 80-as évek elején. Utána már hamar bekötötték.

Karfiolseggű Irigy Fotelforradalmár (törölt) 2013.12.22. 07:10:08

hát nemtom. én inkább megvettem az ájfónomat másfél éve 220ezerért az isztájlban, mert kujvára nem a pénz érdekel, hanem hogy használható terméket kapjak. nem is volt még vele soha, semmi gondom, hű társam azóta is. aki mutyiboltban vásárol occsóér' az meg is érdemli. sok lúzer.

2013.12.24. 23:32:40

@McZozo: És akkor veszel egy nokia 3110-est vagy más efféle szemetet a vaterán 500-ért, az imei-ét odaadod a kitiltott telódnak, aztán bedobod a Dunába.

2013.12.24. 23:37:16

@Reszelő Aladár: Jár, persze, hogy jár. Kérdés, hogy tudod-e érvényesíteni? Pl. időközben a Telóshop 94 Kft jogutód nélkül megszünik, és a helyiséget a Telóshop 95 Kft bérli ki, amely persze - milyen a véletlen! - pont ugyanazokat az arcokat veszi fel eladónak, de te attól még kitörölheted a Telóshop 94-es bélyegzésű garancialeveleddel.

asdf 2014.01.04. 22:00:58

@Fair_: Aztan ne feledd el, hogy miert is olcsobbak a felsorolt kinai/szingapuri/egyeb webshopok:

- nem fizetsz utana vamot, mert a felado hazudik a vamarunyilatkozaton, es 20 dollarosnak vallja csak a termeket (ha vissza kell kuldened gariztatni, neked is ezt kell tenned, vallalva ennek jogi kovetkezmenyeit is a postakoltseg es az egy-ket honapos atfutasi ido melle)
- az elozo pont miatt nem fizetsz afat sem
- es mivel nem ceges uton kerul az orszagba, artisjus matricat sem fizetett utana senki

Fentiekkel maris megvan a magyarazat legalabb 30-35%-nyi arkulonbozetre, amit kulonosebben nem korrekt osszehasonlitani egy olyan termek araval, mely utan a fentiek mindegyiket megfizettek.
süti beállítások módosítása