Tékozló Homár

Majdnem kisemmizte egy Facebook-hirdetés

2013.08.30. 12:42 | jackyll | komment

Judit Facebook-fiókját valószínűleg meghekkelhették, mert az előzőleg beállított 5 dolláros reklámkampánya felkúszott napi 250 dollárra, a teljes költségvetése pedig 5000 dollárra. Szerencsére már az első nap sikerült megfékeznie a katasztrófát, aztán írt a Facebooknak, akik semmi érdemlegeset nem válaszoltak. Másnap újabb kampány indult a tudta nélkül, aztán pedig felment a napi keret 1000 dollárra. Mivel semmilyen segítséget nem nyújtott a Facebook, kénytelen megszüntetni a bankkártyáját is:

Nem akarok senkit elijeszteni a Facebookon való hirdetéstől, de nekem majdnem nagyon sok pénzem bánta. Néhány hónapja elindítottam egy blogot a Facebookon, Macskanadrág névvel, gyerekruhákról, gyerektémákról leginkább csak a saját szórakoztatásomra, esetleg egy jövőbeni gyerekruha webshop gondolatával. Persze ahogy gyűltek a lájkolók, vérszemet kaptam és gondoltam kipróbálom, hogy a Page Like hirdetéssel mennyien csatlakoznának még az oldalamhoz ezért néha 10-20 dolláros kampányokat állítottam be pár hétre, ahol a Facebook kirakta az oldal lájkolóinak ismerősei oldalára, hogy nekik tetszett az oldalam, és így volt esély, hogy ők is megnézzék és tetszen nekik. Utoljára egy napi 5 dolláros kampányt állítottam be, amit gondoltam majd 1 hétig futtatok. Eddig mindig a kampányok végén jött egy sms, amiben megírták mennyi volt az összköltés és azt azonnal le is vették a kártyámról, aminek adatait kötelező volt megadni az elején. Egyik nap reggel még posztoltam egy képet a blogon majd elmentünk a családdal kirándulni egész napra, egész nap hozzá sem nyúltam a gépemhez.

Másnap reggel egy sms fogadott miszerint a Facebook megpróbált levenni 247 dollárt a kártyámról, amit szerencsére nem tudott megtenni, mert nem volt épp annyi pénz rajta (kb 50,000 Ft tehát). A szívroham kerülgetett, azonnal megnéztem a Facebook hirdetés managert ami szerint én előző nap megváltoztattam a kampánybüdzsét 5000 dollárra!!!! és a napi büdzsét pedig 5 dollárról felemeltem 250 dollárra. Ami szintén érdekes volt, hogy az e-mailben erről a napról kapott számlában 0 klik és 0 megjelenés szerepelt az összeg mellett (???).

Olvasson tovább!

Átverős szippantósok (frissült)

2013.08.29. 16:18 | jackyll | komment

Baloo egy ideje arra gyanakszik, hogy szisztematikusan több szennyvizet számláznak ki nekik, mint amennyit ténylegesen elvisznek:

Történetem nem is olyan régen, és nem is olyan messzi galaxisban játszódik. Történt ugyanis, hogy feleségemmel új családi házat építettünk (Ez az információ, még a többi bejegyzésem olvasásakor is hasznos lesz). A családi ház egy olyan budapesti kerületben és utcában áll, ahol jelenleg még nincs csatorna, tehát a szennyvizet szennyvíztároló gödörben gyűjtjük. Azért nem emésztőt írok, mert az emésztőből el tud szivárogni a szennyvíz és ugyanezen elv alapján ha magas a talajvíz szintje, akkor az pedig bejuthat az emésztőbe. A szennyvíztárolónk az építkezés idején életben lévő előírások szerint lett kialakítva. Nevezetesen vízzáró adalékanyag segítségével előállított vízzáró betonból, talajszint fölé emelt szippantó nyílással. Mindez azért, hogy ne szivároghasson belőle a szennyvíz, valamint se esővíz, se talajvíz ne tudjon belejutni. Talajvíz történetesen nem is igen juthatna bele, mivel annak legfölső mért szintje 9 méteren található, a szennyvíztárolónk alja pedig 2 méterre van a talajszinttől. Egyébként a tároló teljes kapacitása pontos mért értékekkel és hiteles műszaki ellenőri papírral bizonyítva 6,5 köbméter. Ennek is jelentősége lesz a későbbiekben.

Olvasson tovább!

Bezárták előttük a repülő ajtaját a wizzairesek

2013.08.29. 15:02 | jackyll | komment

Indulás előtt negyedórával bezárták a Wizzair milánói járatának ajtaját, és közölték naiv ügyféllel, hogy másnap új jegy megváltása után utazhatnak legközelebb. Másnap érdekes módon 10 perccel később zárták be a gép ajtaját, és aznap senkit nem hagytak le:

Budapest-Milánó a gép reggel 6:00-kor indul. Kapuzárás 5:30. Ez szerepel a beszállókártyán. Átmegyünk az összes ellenőrzésen és a fent nevezett kapun. GYALOGOSAN jutunk a hangárig, ahol 5:46-kor a Wizzair képviselője kemény arroganciával közli, hogy nem szállhatunk be, mert a GÉP AJTAJÁT 5:45-kor bezárták. Ordítva intézi, hogy csomagjainkat szedjék le a gépről. (Ez kb. 10 percet vesz igénybe.) Mi csak állunk és kétségbeesetten bámulunk. Sehol nem közölte a Wizzair az 5:45-ös gépajtó zárást saját honlapján.

Vissza a reptér érkezési oldalára egy kedves utaskísérővel, aki együttérzően szabadkozik. Nagy nehezen visszakapjuk a bőröndöket és a Wizzair pultjánál fejenként újabb 29.500 Ft-ért vehetünk jegyet másnap reggelre. A jegyeladó félreérti, a csomagok számát így „módosítani kell” és bár Ő hibázott újabb 9000 Ft-ot fizetünk. BOTRÁNYOS.

Olvasson tovább!

Elfogyott a modem a Diginél?

2013.08.29. 14:10 | jackyll | komment

Múltkor írtuk, hogy 3,5 hetes várólista van a Diginél mobilinternetre, mert elfogyott a stick. Most pedig már sima vezetékes internetet sem tudnak bekötni. Legalábbis naiv ügyfél 1,5 hónapja várja, hogy megoldódjon a "technikai eszköz hiánya":

2013.07.15.-én tévedtem be a Digi tatabányai ügyfélszolgálatára. Direkt költözés előtt egy hónappal, hogy meglegyen addigra a bekötés. Sajnos úgy néz ki, hogy egyenlőre nem leszek elégedett ügyfél mivel az adott napon meg is kötöttük a szerződés Tv+ Net+Tel csomagra. A szerződés és a az ügyintéző elmondása szerint is 30 napon belül bekötik a szolgáltatást. Teltek-múltak a napok és hetek, de 08.12.én elfogyott a türelmem és felhívtam őket, hogy megérdeklődjem, hogy nem felejtettek-e el. Az ügyintéző nem tudott válaszolni, de megígérte, hogy utánanéznek és visszahívnak. Másnap hívtak és közölték, hogy technikai eszköz hiánya miatt nem tudnak bekötni, de nem is tudtak ígérni semmit.

Olvasson tovább!

Végtelen előtörlesztés a Fundamentánál

2013.08.29. 13:01 | jackyll | komment

Balázs 5 hónapja fizeti az előtörlesztett hitele havi részleteit a semmire, mert a Fundamenta még nem könyvelte le:

Azért írok Önöknek mert egy újabb banki trükkbe sikerült belebotlanom, ezúttal a Fundamenta lakáskasszával kapcsolatban. Mivel saját bevallásuk szerint már legalább 1.5 millió szerződéssel rendelkeznek, lehet, hogy a történetem sok embert érint ill. érdekelhet vagy legalábbis nem árt ha tudja. A történet úgy kezdődik, hogy Azonnali áthidaló kölcsönt vettem fel tőlük 2010-ben. 2012 októberében nagyobb összeget sikerült szereznem így megfogalmazódott bennem, hogy előtörlesztem. A pszaf oldalán utánaolvastam és láttam, hogy ezt 2010 óta 1-2% os költséggel meg lehet tenni (2009 CLXII törvény ). Írtam nekik levelet. Először letagadták és közölték, hogy csak végtörleszteni lehet. Pár hónap múlva jutott újra időm, hogy átolvassam az ÁSZF-t és kiderül, hogy mégiscsak lehet. Hosszas levelezgetés után eljutottunk oda, hogy átutaltam a pénzt + az előtörlesztési díjat (1%) és lenyilatkoztam nekik, hogy azt előtörlesztési céllal tettem.

Olvasson tovább!

Zuhan a Samsung fényképezők ára

2013.08.29. 11:29 | jackyll | komment

Péter szomorúan vette tudomásul, hogy az akciós fényképezőgépét fél évvel később az ajándék tablettel együtt sem fogja tudni féláron eladni. Természetesen a Samsung visszamenőlegesen nem tud segíteni az árképzésben, bár az vicces, hogy szerintük nem az általuk meghatározott nagyker árak alapján alakulnak ezek.

Hosszas vágyódás után, tavaly december elején úgy döntöttem, hogy valóra váltom egyik nagy álmomat és vásárolok egy viszonylag komolyabb fényképezőgépet. Néhány hetes keresgélés és utánajárás után a Samsung NX1000-re esett a választásom. Elég sokat tud, árban is elfogadható volt….pláne az Extreme Digitálnál (Pólusban, de ez gyanítom mindegy), hiszen ajándékba járt hozzá egy Samsung Tablet is. Ezért a szettért ott hagytam 169.000,- Ft-ot.

Boldogan használtam a készüléket, amikor is júniusban egy óriásplakáton szembe találkoztam az adott készülékkel 79.900,- Ft-os áron.

Olvasson tovább!

Visszaélnek az Impulser nevével

2013.08.28. 15:52 | jackyll | komment

Meglepő választ kaptunk az Impulser Kft.-től júniusi bejegyzésünkre. Szerintük imposztor árulhatja a termékeiket, mert az összes említett módszer (nyereményjáték, nemlétező gyógyhatás reklámozása, rejtett számról telefonálás) tiltott náluk. Minthogy a termékbemutatós bejegyzésekben visszatérő elem a nyereményjáték, nem kizárt, hogy egy szisztematikus Impulser-imidzsromboló bűnszövetkezet járja az országot:

Tisztelt Tékozló Homár Blog! Köszönettel olvastuk 2013. június 25. napján megjelent figyelemfelhívó bejegyzésüket egy olyan előadással kapcsolatosan, amelyet az Impulser név felhasználásával tartottak meg. Az előadás pontos helyét és időpontját a cikkből nem tudtuk beazonosítani, így az állításokat nem tudtuk konkrétan vizsgálni, azonban a bejegyzésben szereplő értékesítési módszerektől egyértelműen elhatárolódunk.

Olvasson tovább!

Pozitív parkolásos történet

2013.08.28. 14:44 | jackyll | komment

jofejparkolas1.jpgHétvégén a klasszikus átverős szombati munkanapon ismét záporozhattak a büntetések, bár aki az automatáig eljutott, annak kivételesen most volt esélye. Csak a XI. kerületben matricázták ezt így, vagy máshol is?

Pozitív parkolásos történet, így is lehet!  A matricás kiírás már napok óta látható, de csak most jutottam el odáig, hogy beküldjem. Sry.

Olvasson tovább!

Igazi szarrágó a Playersroom

2013.08.28. 13:39 | jackyll | komment

playersroom_1.jpgMegint divatba jött a Homáron a Playersroom, úgyhogy most már tessenek valami érdekes új információt hozzácsapni, hogy izgalmasabb legyen. Lajos például kiderítette, hogy a hírhedten bunkó cipőboltnak, akik legendásan nem járnak a Békéltető Testülethez, körülbelül ugyanannyiba kerülhet a "független" szakértői vizsgálat, mintha adna egy másik 10000 forintos cipőt (ami nagykeráron max a fele lehet valójában). Nála egyébként egy bőrfeldolgozóipari mérnök megállapította, hogy vagy nem használ cipőkanalat, vagy a cipő oldalán jár:

Kb másfél hónapja vettem egy cipőt a Corvin Plaza egyik Playersroom boltjában. Nyilván nem számítottam rá, hogy 2-3 év múlva is ezt a surranót fogom hordani, de azért 4 hétnél jóval többet néztem ki belőle. Július közepén megvettem, augusztus közepén visszavittem, mivel a cipő oldalán jött fel az anyag. Nyilvánvalóan nem szenet lapátoltam benne, csak sétaltam. Ma hívtak a boltból, hogy jöhetek a cipőmrt. A levásárlási igényemet elutasították.

Olvasson tovább!

Brutális biztonsági őrök a Black Magic diszkóban (frissült)

2013.08.28. 12:40 | jackyll | komment

Zolinak kirúgták a fogait, haverját 8 napon túl gyógyuló sérülésekkel dobták ki a balatonmáriafürdői Black Magic diszkóból, miután egyikük bunkón flörtölt egy pultoslánnyal:

Az alábbi eset egy hete történt velünk a balatonmáriafürdői Black Magic diszkóban. Egy néhány fős baráti társasággal szórakozni mentünk éjfél tájban, néhány óráig kellemesen is éreztük magunkat. Aztán a többiek inkább az éjszakai fürdőzést választották buli helyett, végül nekik lett igazuk. Hárman ugyanis ott maradtunk még koktélozni és beszélgetni, miközben egyik társunk kicsit beivott és kicsit bunkón kezdett jópofáskodni az egyébként csinos pultoslánnyal. Bár eleinte jót nevettünk a hülyeségein, egyszer csak a hölgy odasétált a biztonságiakhoz, akik közül 3 izomagy gorilla oda is jött hozzánk és a sráccal közölték, hogy azonnal tűnjünk el a picsába. Odaléptem, mondtam a kőagyúnak, hogy velünk van és kicsit piás már, megisszuk a frissen kikért koktélokat és odébb állunk. Erre az emberi kommunikációra képtelen egysejtű annyit tudott kinyögni, hogy "Te ki a faszom vagy és mit ugatsz bele?" a következő pillanatban nagy csattanást éreztem a bal halántékomnál és elment a kép.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása