Tékozló Homár

Bónusz Brigád vs be nem váltott kuponok

2013.09.30. 15:29 | jackyll | komment

Jeti Peti üzletének be nem váltott kuponjainak árát a Bónusz Brigád szerint visszautalták a vásárlóknak, bár a vásárlók lemondó leveleit nem voltak hajlandók megmutatni:

Cégesen csatlakoztunk a BB-hez és minden rendben ment. Van egy termékünk, amit meghirdetettünk a piactéren és vettek is elég sok kupont. Lassan elérkezett a beváltási időszak vég, amikor láttuk, hogy több kupont nem váltottak be még be. Kérdeztük, hogy ezzel mi lesz: azt válaszolták, ezeknek az árát visszautalták a vásárlóknak.

Kérdeztük: és erről hogy-hogy nem értesítettek bennünket, úgy, ahogy az az ÁFF (Általános Felhasználási Feltételek)-ben is szerepel... megrántották vállukat és azt írták, hogy: ja, bocs. Kértük, hogy akkor mutassák meg a lemondó leveleket, amik alapján az ügyfelek visszakérték a pénzt, erre nem voltak hajlandóak. Elolvasva a szabályzatot, egyébként erre a vásárlástól számított 14 napon belül van lehetősége a vásárlónak... az akció három hónapig tartott egyébként.

Olvasson tovább!

Soha nem évül el a mobiltartozás

2013.09.30. 14:14 | jackyll | komment

Naiv ügyfél egy 15 éves tartozás miatt került feketelistára a mobilcégeknél, amiről neki elfelejtettek szólni:

Szerettem volna egy előfizetési kártyat a t-mobiltól. Kiderült mobil fekete listán vagyok, 40000 ft-ért lehetek előfizető, amit leforgalmazhatok. Hozzáteszem a thome-nál platina kártyás vagyok, nem kevés havi díjat fizetek. A lényeg kb 15 éve volt az akkori pannonál előfizetésem ami nem lett befizetve. Soha nem kaptam semmilyen levelet róla. Bementem a telenor régen pannoni helyi boltba és mondtam h mi a helyzet, erre csak telefonon tudok meg bármit. Felhivtam őket, hogy mizújs, megkérdeztem, mennyi az elévülési idő.

A válasz: soha nem évül el.

Olvasson tovább!

Későn szólt a Vaterának a meghiúsult eladásról (frissült)

2013.09.30. 12:36 | jackyll | komment

Múltkori vaterás naiv ügyfelünknél kiderült, hogy azért számolták fel jutalékot a sikertelen adásvételénél, mert 21 napon túl jelentette:

Kedves Ügyfélszolgálat!  Kedves Tékozló Homár! Köszönöm szépen a részletes tájékoztatását az Ügyfélszolgálat részéről, a Tékozló Homárnak pedig, hogy kulturált módon közölte az esetet. Tőlük egy (szintén névtelen) kiegészítést szeretnék kérni, melyben elismerem, hogy:

     - nem olvastam el figyelmesen a felhasználási feltételeket
     - ennek alapján Önök (Allegro Group) jogosan szabták ki az értékesítési jutalékot, holott annak jogalapja, a sikeres adásvétel végül nem jött létre.
     - Önöknek nincs ráhatása az Önök által megbízott behajtó cég árképzésére.

Olvasson tovább!

A nagy Update fogyókúrának álcázott hízókúra

2013.09.30. 11:01 | jackyll | komment

norbi_schwarz_csiga.jpgKaptunk egy érdekes összefoglalót, ami Schobert Norbi új Dr. Schwarz élelmiszercsaládjának ordenáré marketingkamujait igyekszik csokorba szedni. Igen hamar kiderül például, hogy nem létezik a Dr. Schwarz nevű élelmiszeripari német vállalat - mi sem találtuk -, akiktől vehette volna a 191 éves receptet, de ez persze nem jelenti azt, hogy nem vehetett bármilyen más receptet bárki mástól. Ez persze részletkérdés, ami ennél aggasztóbb, hogy a fogyókúrásnak hirdetett finomságok tele vannak zsírral.:

Ez év július végén harangozta be új "szenzációs" csodatermék-családját Schobert Norbert, amit Dr. Schwarz névre keresztelt. Az ügy azonban már a bulvármédiával leíratott sztorinál bűzlik annak, aki egy kicsit figyel arra, amit olvas. A Blikk.hu által prezentált történet teljesen abszurd (jó tudom, idáig semmi meglepő):
 
 "10 milliót fizetett a titkos receptért Norbi
 Budapest - Kedvenc autóját is feláldozta egy karcsúsító receptért Schobert Norbi (43)! A fitneszguru ugyanis több mint 10 millió forintot fizetett ki a Dr. Schwarz német családi vállalkozásnak, hogy Magyarországon és Szlovákiában egyedüliként a Norbi Update boltokban lehessen kapni a 191 éves titkos recept alapján készülő kakaós csigát és zsemlét. A csodasütiket a Schobert család már hetek óta teszteli, és Norbi szerint már most látszik, hogy megérte az árát, még ha szomorú szívvel is mondott le az 5 éves RS6 Audiról. – Nem szerettem volna a vállalkozásomat jobban terhelni, ezért úgy döntöttem, hogy csökkentem a kiadásokat. A kocsit, amit lízingeltem, 14 millióért hirdették meg a kereskedésben, meg kell hogy mondjam, nehezen hagytam ott. (Blikk.hu 2013-07-28 05:30:00)
 
Nagyon megható lehetne mindez, ha lenne benne valami, aminek köze van a valósághoz. Pedig sajnos nem sok akad.

Olvasson tovább!

Már nem fosat az érsebészet automatája

2013.09.27. 14:03 | jackyll | komment

Aki eddig a 3 hónappal ezelőtti posztunk miatt nem mert volna fogyasztani a SOTE érsebészetének bejárati automatájából, megnyugodhat. Igazából szinte azonnal elmúlt a veszély, kiszabtak valami büntetést is, csak elfelejtettek szólni:

A júliusi "Fosatás az érsebészeten" sztori után pár napon belül értesített két címzett ÁNTSZ is (kerületi és fővárosi), hogy átpasszolták a dolgot az élelmiszerlánc-biztonsági akárminek. Na onnan aztán mély kuss következett, amire a napokban rákérdeztem. Felemás siker az ügyfélkezelésben és a konkrét történetben egyaránt: mint kiderült, már júniusban lepörgött az egész dzsembori, csak elfelejtettek szólni róla. Az alábbi összefoglalót is két email-váltás eredményeképp tudtam kicsikarni a hatóságból, bevetve az "ugyan már gyerekek, ne kelljen ötkilós kalapáccsal ütni a fejeteket, hogy jó hírek jelenjenek meg rólatok" jellegű (persze ennél cizelláltabb) érveket is.

Olvasson tovább!

A díjcsomagjait sem árulja el a Telekom

2013.09.27. 13:23 | jackyll | komment

Nemrég felmerült, hogy gyakorlatilag kizárólag személyesen és véletlenül lehet analóg telefont vásárolni a Telekomtól. Ennél furább, hogy az alapszolgáltatásnak nevezhető Paletta díjcsomagról sem hajlandók elárulni, hogy 2 év hűség nélkül mennyibe kerül. Sziszi levelezésbe kezdett velük, hogy megtudja az igazságot, de hiába:

Az alábbi levelezést a T-Home ügyfélszolgálattal folytattam. A lényeg, hogy már ott tartanak, hogy létező díjcsomagok árait sem adják ki. Nincs a honlapon, és nem írja meg az ügyfélszolgálat sem. Nem lehet tőlük információt kicsalni, miközben már önmagában az felháborító, hogy nincsenek a honlapon feltüntetve a különböző konstrukciók díjai. A történet egyébként onnan indul, hogy a szüleim megbízásából érdeklődtem, mert nekik a régi Palettájuk van. Kaptak egy levelet, hogy november 1-vel megszűntetik, elindították az egyoldalú szerződés bontási folyamatot 60 napos felmondási idővel. Én nem vagyok ügyfelük, de a díjcsomagok felmérését bevállaltam, hogy a szüleimnek ne kelljen ezzel foglalkozni.

Olvasson tovább!

A UPC is trükközik az elállási joggal

2013.09.27. 12:51 | jackyll | komment

A UPC biztosra megy, hogy már ne gondolják meg magukat az új ügyfelek, ha már egyszer egy hónap alatt bekötötték nekik az internetet. A 8 napos lemondási idő után írták csak, hogy él a szolgáltatás, illetve, hogy lemondható let volna:

Én tényleg szeretem a UPC-t mert gyors meg minden, meg tényleg akkor jött a szerelő amikor ígérte, de azért ők is meg tudnak lepni. Ezt írták:

2013. 09. 19.
TISZTELT X Y!Tájékoztatjuk, hogy a 2013.08.14.-n  igényelt Szolgáltatást bekapcsoltuk Önnél. Korábbi tájékoztatásunknak megfelelően a Szolgáltatás igénybevételével az Előfizetői Szerződés ráutaló magatartással létrejött Ön és a UPC között. Díjfizetési kötelezettsége, valamint a 8 napos elállási idő a Szolgáltatás beüzemelésének időpontjával, 2013.09.09. kezdődik.
Tisztelettel:
UPC Magyarország Kft.

Mondjuk észrevettem, hogy bekapcsolták, mert kijött egy csóka és kihúzott 30m kábelt, de azért a biztonság kedvéért csak 2 nappal az elállási idő letelte után tájékoztatnak. Cseles.

A Vatera akkor is behajt, ha nem viszik el a leütött árut (frissült)

2013.09.26. 14:40 | jackyll | komment

Péter nem érti, hogyan lehet a Vatera akkora tapló, hogy a meghiúsult vásárlások után kivetett párszáz forintos jutalékot azelőtt kiadja behajtásra, hogy felfogná, hogy nem volt biznisz:

Elég régóta (még bőven az Allegroup idők előtt) regisztrált tagja vagyok a Vaterának, időszakosan használom a felületüket, eladásra és vásárlásra egyaránt. Körültekintően próbálok eljárni, azonban a vásárlókkal egyre nehezebb a kapcsolatfelvétel, gyakran leütnek aukciót, aztán nem jelentkeznek, vagy meggondolják magukat. Ilyenkor semleges minősítést szoktam adni (nem negatívat, mert konkrét átvágás még nem ért). Ilyenkor a Vatera ugyanúgy kiveti a jutalékot. Eddig ez nem is volt probléma, de amikor 40.000 Ft-ért ütöttek le egy ülőgarnitúrát, amit ráadásul 2 héten belül el kellett szállítsunk (eladott lakás), és nem jöttek érte, már kissé kellemetlen volt. Még kellemetlenebb volt a kiszámlázott jutalék, aztán az annak kb. ötszörösére rúgó behajtásról szóló csekk.

Olvasson tovább!

Menthetetlen a HTC One

2013.09.26. 13:31 | jackyll | komment

htcone_vodafone.jpgLevente eléggé la van törve, hogy a HTC mindenhol szénné ajnározott csúcstelefonjából neki pont egy olyan szerencsétlen pédány jutott, ami már 3 hónapja használhatatlan. Az akkumlátortöltési hiba után durván szétszedett készülékben a GPS romlott el:

Előző levelemhez kapcsolódó problémám sajnos nem oldódott meg, sőt tovább gyűrűztek... HTC-Vodafon kombináció, avagy vedd meg a csúcsmobilt, de ha problémád lesz vele hozzánk ne gyere, menj a fogyasztóvédelemhez… Egészen hihetetlen, de selejtes telefonommal azóta is járom kanosszámat… Nem véletlenül írtam augusztusban – a baljós árnyak ismeretében a sötét jövendőt kissé előrevetítve – hogy teljes mértékben megszűnt a javításhoz való érdekem…

Olvasson tovább!

Megtagadta az elállás jogát az ÚJGSM

2013.09.26. 12:20 | jackyll | komment

SzP elhitte az ÚJGSM kamuját, hogy azért nem veszik vissza 8 napon belül a telefonon rendelt Nokia Asha 501-ét, mert átvette a futártól, és az üzletben való vételnek minősül. Muhaha. Ekkora hülyeséget még a Homár sem hallott. Tessék csak visszavinni és újra megpróbálni!

Kezdődött az egész azzal, hogy a kereső által elsőként (!) kiadott cégnél, az ÚjGSM-nél megrendeltünk egy Nokia Asha 501 Dual típusú mobiltelefont, amelyet futár kézbesített. A beüzemeléskor vettük észre, hogy a cég honlapján feltüntetettel szemben nem hagyományos, hanem microSIM kártya kell bele, és sajnos a készülék egyébként sem felelt meg az elvárásainknak, úgyhogy másnap élni kívántunk a vételtől való 8 napon belüli, indoklás nélkuli elállás jogával. Ezt az ÚjGSM kereken megtagadta, újabb és újabb kibúvókat keresve. Végezetül, noha cserébe is belementunk volna, a futárral való kézbesítésre hivatkozott, mondván, így már üzletben való vételnek minősül. Habár nem örülök neki, ezt mégsem vitatom, ügyesen megtalálták a jogi kibúvót, a készüléket tehát megtartjuk.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása