Tékozló Homár

Ciprus elismerte a pénzmosást, vége a bankbetéteknek (2x frissült)

2013.03.17. 17:14 | jackyll | komment

ciprus.jpg

Exkluzív vasárnapi kiadásunkban a világ összes Naiv Banki Ügyfelét kell figyelmeztetnünk, ami ugyanis Cipruson történt, az mostantól bárhol megtörténhet. Állítólag március 19.-én csődbe ment volna az ország, ezért inkább "kimentették":

A [pénteki] több mint tízórás tanácskozáson elért megállapodás értelmében Ciprus jelentősen, tíz százalékponttal emeli társasági adóját, a bankbetéteket pedig egyszeri illetékkel és kamatadóval sújtja. Az egyszeri illeték százezer euró fölött 9,9 százalék, az alatt pedig 6,75 százalék lesz.

Igazából mindegy, hogy ki kapta el kitől az unortodoxiát, a lényeg, hogy az összes ciprusi bankszámlán átívelően zároltak 5,8 milliárd eurónyi illetéket (1770 milliárd forintot). Főleg amiatt, hogy a németek szerint orosz maffiózóknak történő pénzmosásból él az ország, emellett pedig 30 milliárd eurónyi hitelt kaptak orosz tulajdonosú ciprusi cégek. A zárolás hírére a bankbetétesek fele, az egymilliós ciprusi lakosság szombat reggel kétségbeesve rohamozta a bankautomatákat és a pénzintézeteket. Persze hiába, a legtöbb szombaton is nyitva tartó hely zárva volt, az automaták pedig vagy hamar kiürültek, vagy eleve nem működtek. (A képen épp egy markolóval blokkolják az egyik bank bejáratát tiltakozásul.) Így a hétfői nemzeti ünnepük miatt keddig a párnába rejtett tartalékból kell kihúzniuk. Akkor viszont minden jel arra mutat, hogy az utolsó fillérig mindent kivesznek mindenhonnan, úgyhogy ahogy az alienek mondják, game over, man, game over. Ha nem omlik össze az egész, azért, ha összeomlik, akkor azért.

Olvasson tovább!

Újra fizetősek az autópályák

2013.03.17. 13:16 | jackyll | komment

Most, hogy ilyen kulturáltan sikerült eltakarítani a havat az M1-esről, délelőtt 11-kor megnyitották, délután 2-től pedig ismét fizetős a várakozás az autópályán:

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. az utak helyreállítását és a forgalom megindítását követően visszavonja korábbi intézkedését, mellyel átmenetileg díjmentessé tette a hazai díjköteles autópálya szakaszokat. Ennek értelmében 2013. március 17-én (vasárnap) 14:00 órától minden hazai díjköteles útszakaszt csak érvényes úthasználati jogosultsággal lehet igénybe venni.

Szóval akkor nem lesz az egész országnak ingyenes pl. a hónap végéig az összes autópálya kárpótlásul, amiért nem végezték a munkájukat, amikor különösen életbevágó lett volna? Amúgy nem a mi pénzünkből épültek ezek az autópályák, amiket a mi benzinadónkból tartanak fenn, csak úgy mellesleg?

benzinar_adotartalom.jpg

Segítség helyett megbüntették a rendőrök a viharban

2013.03.16. 01:02 | jackyll | komment

siofokrk.jpgA rendőrség már csütörtökön kivette a részét az áldozatok mentéséből. Lászlóék Facebookon terjedő kalandja során a mostanában sztenderd bírsággal találkoztak miután a hóviharban felborultak autójukkal.

A tegnapi nap termése... Sok más autós társammal együtt a tegnapi időjárási viszonyok miatt balesetet, kárt másoknak NEM okozva árokba kerültünk. Én a rendőrségtől segítségnyújtás, segítséghívás, vagy bárminemű jó szándék nélkül ezt a csekket kaptam. Két falu között szinte járhatatlan úton, tomboló hóviharban felborulva átfázva fontosabb volt büntetni, mint segíteni. Köszönöm!

Olvasson tovább!

A Volánbusz munkaidőben sem informál

2013.03.15. 15:31 | jackyll | komment

Naiv ügyfél tegnap próbált volna tájolni volánbuszilag, de néhány óra telefonálgatás után feladta a küzdelmet. Naja, tegnap még nem volt hivatalosan riadókészültség:

2013. március 14. péntek 15:50 perc
Telefon a Volánbusz  -Népliget- információs irodájához. Automata bekapcsol: hívjam őket munkaidőben 8-16 óra között. Hm, bizonyára tévedés van, úrahívás, hisz még mindig nincs 4 óra, viszont hóhelyzet van, 150 km-re lévő otthonba hazajutás bizonytalan. Újra az automata válasza, rossz időben, rossz helyen vagyok, hívjam őket munkaidőben. Jelentem, még MINDIG munkaidő van. Volánbusz oldalán információ – végül is nem muszáj nekem telefonon informálódnom, olvasni is tudok – a hóhelyzetre való tekintettel fennakadások lehetnek, tájékozódjon a hiradásokból. :)) Húúú, de korrekt!!!! Pedig ők akkor már tudták, amit már én is, hogy már nem indítanak buszokat szerény hajlékom felé. Na de nem rohanok előre….

Olvasson tovább!

Nem büntetik meg az autópályán éjszakázókat

2013.03.15. 12:31 | jackyll | komment

autopalyazrt.jpg

Megszállta a szentlélek az általában egy farönk empatikus képességével rendelkező Állami Autópályakezelő Zrt.-t, akik egy ellopott autó után is képesek a tulajt megbüntetni. Most hogy a véletlenül egy hete előrejelzett rendkívüli havazást semmilyen szinten nem sikerült kezelniük, és ezrek éjszakáztak az autójukban (van aki szült is), kivételesen mégis lehet a törvény szavával ellentétesen nem megbüntetni az önhibájukon kívül az autópályán éjszakázó autósokat.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. a kritikus időjárási és forgalmi helyzetre való tekintettel átmenetileg díjmentessé tette a hazai díjköteles autópálya szakaszokat - közölte a társaság. Az intézkedés visszamenőlegesen, tegnap 14 órától lépett életbe, tehát akik az éjszaka folyamán baleset vagy torlódás miatt az autópályán rekedtek, és közben lejárt az úthasználati jogosultságuk, azaz az e-matricájuk, nem kapnak büntetést - közölte az ÁAK. A díjmentesség minden díjkategóriában visszavonásig érvényes.

Sajnos még nem hallottak a Twitterről, így amikor épp elérhetetlen az oldaluk, telefonon lehet érdeklődni (06-40/40-50-60), hogy mifaszvan.

Fantomizálódott a magyar National Geographic Kids

2013.03.15. 11:07 | jackyll | komment

natgeokids.jpgJoxer szerint elég sokan ragadtak bent előfizetéssel a tavaly év végén bajba került National Geographic Kids magazinnál. Azóta eltűnt a kiadó és a magazin oldala is, úgyhogy bizonyára nem a kártalanításukon dolgoznak:

A National Geographic Kids 2006 májusában jelent meg elöször itthon a Sanoma Kiadónál. A magazint egészen a 2009 novemberi számig az említett kiadó gondozta. A következő, 2009 december-2010 januári dupla számot viszont már a licencet megvásároló új cég, a főként rejtvényújságokat megjelentető Jánossy kiadó adta ki egészen a tavaly nyári (2012 aug-szept) dupla számig. A tavaly októberi számot viszont már hiába vártam. Mivel sem az utolsónak megjelent dupla számban, sem a kiadó, sem pedig a magazin honlapján nem írtak semmit a lap esetleges megszűnéséről, így mivel telefonon elérhetetlenek voltak, november 10.-én írtam a kiadónak egy mailt, hogy végleg megszűnt-e a lap, vagy csak ideiglenesen, és a megszűnés esetén visszafizetik-e az előfizetésből hátralévő lapszámok árát. Pár nap múlva kaptam egy semmitmondó választ:  "A magazin megjelentetése komoly gondokkal küzd, pillanatnyilag dolgozunk, hogy a magyarországi megjelentetést biztosítani tudjuk. De egyelőre pontosabb információ nincs."

Olvasson tovább!

A T-Home már a jövőből számláz

2013.03.14. 14:01 | jackyll | komment

Marty McFly se gondolta volna, hogy a pont a T-Home-osok számlázási osztálya fogja feltalálni az időgépet. Zoltán már 13.-án megkapta a 15.-én kiállítandó számláját, mert a robotok is ünnepelnek a hétvégén:

thomeszamla_1.jpgMég annál is türelmetlenebb a T-Home. Hónapokkal ezelőtt olvastam nálatok, mennyire nagy izgalommal várják a számlák befizetését. Tegnapi napon kisebb csodában volt részem és segítségükkel időutazáson vettem részt. 2013. március 13-án megláttam a  2013. március 15-én majd elkészülő számlámat. A T-Homenál az a kis porszem sem okozott zavart a gépezetben, hogy ez majd valójában egy ünnepnap lesz. Ezért nehogy én is felszólítót kapjak (lehet az is elkészült már) sebtiben még aznap  ki is fizettem a neten kártyával.

Olvasson tovább!

Átírták a nevére volt férje tartozását

2013.03.14. 12:42 | jackyll | komment

Egyedülálló anyukát újra zaklatni kezdték a szolgáltatók, akik a válás idején benyelték, hogy apuka nevén nem fizették pl. a gázt. Akkor ugyan megpróbálták saját kezűleg átírni a nevére a tartozást, de úgy tűnt, feladták. Évekkel később kiderült, hogy mégsem:

Aki azt hiszi valaki, hogy itt a közműtartozás rendezését a szolgáltatók nem tudják megoldani, az téved. Vegyük például egy család esetét egy központi fűtéses társasházban. Adott egy család- anya, apa, gyerekek. Apuka egyszer bekattant ésjó sokba kerülő szeretőt kezdett tartani.Ezt úgy tudta finanszírozni, hogy azokat a számlákat nem fizette, amiket nem tudnak kikapcsolni, pl. a fűtést. Amikor több hónapos huzavona után végül Anyuka megunta a cirkuszt, és elváltak, akkor indult be a meglepetéssorozat.  Jött a felszólítások tömkelege, pl. hogy Apuka fizesse ki a fűtést. Amint Anyuka kezdte kiszedni a postaládát, sorra derültekki a tartozások. Paff volt az értesítőktől, berohant aszolgáltatóhoz ahol elmondta, hogy ő erről nem tudott, hajtsák be azon akinek a nevén van, ő csak onnantól fizet, hogy Apuka elköltözött.  Ami tartozás ezelőtt keletkezet, azt hajtsák be azon akinek a nevén keletkezett. Mondták neki, hogy, vállalja át és írják át az ő nevére a levelezési címet. Anyuka mondta: majd ha bolond leszek, akkor fizetem én ezt ki más helyett. Egyedül, támogatás nélkül tartom el a gyerekeket, a beteget gyógyíttatom, fizetem a tanulásukatés fizetem a közösen felvett banki hitelt..., ezt fizesse ki az akinek a nevén van. Logikus.

Olvasson tovább!

Lemondhatatlan szexsmst kapott a fia az előfizetés mellé

2013.03.14. 11:19 | jackyll | komment

teenagegirl1.jpgNaiv szülő egyik reggel a gyermeke telefonját piszkálva (ejnye) szexuális tartalmú spamot talált. Valószínűleg a telefonszám előző tulajdonosa fizetett elő egy lemondhatatlan szolgáltatásra, ami azonban továbbra is lemondhatatlan:

Nemrégiben tapasztaltam, hogy a 14 éves fiam telefonjára durva/pajkos hangvételű SMS-ek érkeznek. SMS tartalma: Hellóka István! Reggel állt a faszod? Jó lenne, ha állna, mert szeretnélek leszopni. Mit szólsz hozzá? Szerintem erre nem lehet nemet mondani. - és ehhez hasonlóak. A telefont és a kártyát újonnan vásároltam szolgáltatótól. A szolgáltatónál csak annyit tudtak mondani, hogy a telefonszám újrakiosztásra került a régi tulajdonos valószínűleg vett igénybe ilyen társkereső szolgáltatást vagy akármi is legyen. A társkereső rendszerükben valószínűleg továbbra is tárolja a telefonszámot, szóval nem tudnak ezzel mit csinálni, túl sok volt a "valószínűleg" és gondoltuk plusz költségbe nem verjük magunkat a számcserével csak nem jön a végtelenségig az SMS, hát DE!

Olvasson tovább!

Egy nappal később kezdődött az akció a Sparban

2013.03.13. 14:44 | jackyll | komment

Túllelkesült ügyfél rendesen bespájzolt az akciósnak hirdetett cuccokból valamelyik Sparban, csak azt felejtette el előtte megnézni az apróbetűn, hogy mikor kezdődik az akció:

Jóhiszemű, naiv vásárlók a Sparban! Mindenki szereti a jó kis akciókat, a spár ezt tudja jól! csak nem túl fogyasztóbarát módon teszi ezt. Az akciós áruk sorakoznak szépen a polcon, csak úgy vonza a vásárló tekintet. Az termékek fogynak is rendesen, hiányos árukészlet mutatja mindezt.. Csak egy a hiba, az akció kezdete! Amit persze az apró betűs részen láthatunk, nagyon apró! Egy nappal az akcó elött kiteszik a táblákat, a kedvező árakkal, amit a vevő csak a fizetéskor vehet észre, persze ha figyel, de általában nem! a sor nagy, az ember siet. Otthon a számlát nézve meg bozssankodhat, mikor egy közepes bevásárlánál is vagy kétezerrel többet fizet! Gratulálok Spár! Éljen az akció!

süti beállítások módosítása