Tékozló Homár

Egér egy kínai kajálda menüjén (frissült)

2013.04.06. 12:15 | jackyll | komment

kinaieger.jpgMai facebookos fogásunkat egy random kínai kajáldájában fotózták a szomszéd tányérján. Teljesen felesleges parázni a gyógyszeres lóhústól, amikor már garantáltan nem biofarmról származó egereket sütnek a krumplival. A halál oka egyelőre ismeretlen, de a helyes megfejtők között kisorsolunk egy lángszórós fertőtlenítést.

UPDATE: Elég valószínű, hogy inkább valahol máshol készült a fénykép, ami ettől még nem kamu, csak kevésbé magyar vonatkozású. Viszont gyakorlatilag bárhol előfordulhat, ahol  - például hipermarketek környékén - intenzívebb a rágcsálópopuláció, és pl belefulladnak a rizses zsákba.

In other news, állítólag Peruból terjed a tengerimalac evés, úgyhogy lehet, hogy valami pilot projekttel állunk szemben.

Előző lakó tartozása miatt nem kötötte be a netet a T-Home

2013.04.05. 15:05 | jackyll | komment

thome_reject.jpgTamás egy ilyen semmitmondó elutasítást kapott a T-Home-tól, amikor internetet rendelt. Aztán kiderült, hogy az előző tulajdonos számlatartozása miatt hajtották el, amit az összes létező papírjának bemutatásával tulajdonképpen orvosolhat. Legalább nem bekötés után kapcsolták ki a címen maradt tartozás miatt, bár ez még bekövetkezhet.

Nemrég szerettem volna a T-Home-tól Internet szolgáltatást rendelni. Kitöltöttem a megrendeléshez szükséges adatokat az on-line felületükön, hátradőltem és vártam, hogy csörögjön a telefon, hogy jönnek bekötni. Pár nap múlva fel is hívott az egyik munkatársuk, igaz, csak annyit kérdezett, hogy én rendeltem-e a szolgáltatást és korábban volt-e már a házban telefon, mert a bekötést külső vállalkozó végzi (volt telefon, az előző lakónak, legalábbis a padláson a vezeték erről tanúskodik, amikor megvettük kb. 5 éve készülék nem volt már sehol).

Olvasson tovább!

Számlázási anomália az érdi vízműveknél

2013.04.05. 13:39 | jackyll | komment

Róbert felefdezett egy olyan számlázási hibát az érdi vízműveknél, ami lehet, hogy másoknál is jelentkezik. Annak ellenére kapott kiegészítő számlát a társasházuk, hogy a főmérőn megegyezett a fogyasztás a lakások fogyasztásával. Persze kiderüt, hogy náluk van a hiba, de csak a 30 napos eredménytelen kivizsgálás utáni harmadik reklamációnál:

Mint közös képviselő ez év februárjában megkaptam a társasházunk vízszámláját a főmérő fogyasztása szerint. Mivel diktáljuk (minden páratlan hónapban), biztos voltam benne, hogy 0.- Ft- lesz, de nem, 11.000.- Ft (+némi apró) állt a végösszeg rovatban.  Boldogság, megint mehetek reklamálni.  Megjegyezném, hogy azért voltam biztos a 0 forintos számlában mivel a 4 mellékmérő fogyasztása megegyezett a főmérőn mutatott fogyasztással. Két dolgot megemlítenék: a főmérőn mindig van 1 m3 eltérés, hol negatív, hol pedig pozitív irányba. A 11.000.- Ft-os összegben már benne volt egy 3.000.- Ft,-os jóváírás is, mivel túlfizetésünk volt (ne kérdezzétek honnan, újabb anomália). Ügyfélfogadási időpontjuk emberbaráti, hétfőn 8:00-20:00, a többi napon 14:30-ig. Szóval összefoglalom az ügyintézőnek a problémámat, majd jöttek a szokásos dolgok: fejvakarás, szemöldök összehúzás, hümmögés, majd a bónusz „Gizike megnéznéd ezt nekem”. Ketten sem tudtak rá mit mondani, így hát csak egy dolog jöhetett szóba: írjam le a panaszt és kivizsgálják. Leírtam, kivizsgálták (30 napon belül) és megállapították, hogy ez így a legnagyobb rendben van és fizessünk.

Olvasson tovább!

40 felett ne akarjon variálni az előfizető a Telenornál

2013.04.05. 12:10 | jackyll | komment

telenororeg.jpg

András diszkriminálva érzi magát, amiért "nem megfelelő életkora" miatt nem válthat kártyásról számlás előfizetéser a Telenornál:

Ezt sikerült ma a Telenor online ügyfélszolgálatán ügyintéznem. Külföldi tartózkodás miatt áttértem kártyás üzemmódra, és most hazautazás előtt vissza szerettem volna térni előfizetésesre. Ezek szerint nem fogok, 45 évesen már nem vagyok "megfelelő" :)

üdv,

András

100 forint egy műanyagzacskó Ferihegyen

2013.04.05. 10:45 | jackyll | komment

Bár állítólag az EU miatt 2006 novembere óta az utasnak kötelező lenne műanyagzacskóba csomagolni a parfümöket, Frank csak március óta találkozott a rendkívül idegesítő jelenséggel Ferihegyen. Zacskót ugyanis nem biztosítanak, ezért azt az újságosnál lehet venni 100 forintért, ha nyitva van. A többi repülésbiztonsági előírás is nevetséges, de az tutifix hogy egy műanyagzacskó nem fogja megvédeni az utasokat a folyékony robbanószerek fenyegetésétől:

Az alábbi levélváltás köztem és "Ferihegy" között történt, s bár kifejezésre juttattam elégedetlenségem a válaszukkal kapcsolatban, tovább nem fárasztotta magát a repülőtér ügyfélszolgálata. A helyzet egyébként ugyanaz most is (családok fiatalabb tagjai rohannak vissza zacskóért az újságoshoz a kordonok alatt). A legszebb az egészben, hogy a reptéri dolgozók biztatják az utasokat a levélírásra, hátha valaki egyszer meghallja "odafönt" a panaszt. Szomorú, hogy ilyen téren is messze vagyunk Nyugat-Európától és még csak erőfeszítést sem teszünk, hogy annak látszódjunk.

Olvasson tovább!

Ügyfélkapu költőknek

2013.04.04. 14:39 | jackyll | komment

Mint az az alábbi beszélgetésből kiderül, képesítés nélkül tilos és balesetveszélyes regényeket, verseket vagy ifjúsági novellákat szerezni, feldolgozni vagy rádióra adaptálni:

Ferencváros, okmányiroda, ügyfélkapu-ablak.
 - Mire szeretne vállalkozni?
 - Írásra.
 - Mit írásra?
 - Versek, cikkek, könyv, ilyesmi.
 - Képesítése megvan?
 - Már hogy micsoda? Nincs szakirányú diplomám.
 - Márpedig képesítés az kell. Könyvhöz például kell.
 - Nekem van már könyvem, és senki nem kért hozzá diplomát.
 - Mi, magának már van könyve, de képesítés nélkül?
 - Igen.
 - Na szép. Hát akkor örüljön, hogy nem tudta meg senki. De a következőhöz már kell a képesítés.

 (NEM színeztem, akkor durvább lett volna.)
 (A dologhoz hozzátartozik, hogy a hölgy helyettesített valakit.)

(via)

Hónapok óta lejárt Balaton-szelet a Lidlben

2013.04.04. 13:05 | jackyll | komment

Az egy évvel ezelőtti termékeket általában feltűnés nélkül újra lehet hasznosítani, amíg az évszámok hasonlítanak. Naiv vásárló visszament a komáromi Lidlbe, hogy még több lejárt Balaton szeletet vegyen. Kiderült, hogy a tejcsokis széria még fél évig tartja magát, az étcsokis viszont januárig volt fogyasztható:

Egy remek átverés a Lidlből. Játssz a Balaton-szelettel! Miután elfogyasztottad a 2 hónapja lejárt szavatosságú terméket, nézd meg a tavalyi csomagolást, hogy nyertél-e! Az, hogy tudatos átverés-e vagy véletlen, mindenki döntse el maga!

Tényleg csak házig szállít a Next Bútor

2013.04.04. 11:44 | jackyll | komment

Megkaptuk a választ naiv ügyfél panaszára a Next Bútortól, amiből egyebek közt kiderül, hogy a házig szállítás olcsóbb, mint a házhozszállítás, és mindeki más ezt csinálja vidéken. Naiv ügyfél nem volt jelen az ajtó elé letett termék átvételekor, úgyhogy bizonyára emiatt torzulthatott a történet. Például a hülyézés a szállító irányába hangozhatott el, és nem fordítva:

Bútor Mindenkinek ! Hogy Mindenki értse a Next-bútort.

Webáruházunk az internet kusza rendszerében működik, ám mögötte hétköznapi emberek dolgoznak hétköznapi emberek kényelméért. Cégünk bútor nagykereskedelemmel kezdte tevékenységét, majd később ezen oldalon keresztül egyéni vásárlók kiszolgálását is megkezdte. Célunk a kezdetektől, hogy Mindenki igényének megfelelő bútort-kanapét,ágyat,asztalt,széket…- kínáljunk elérhető áron, a lehető legegyszerűbben, legkényelmesebben bárkinek. Mindenki, így az Egyén is mindig más és más kérdésekkel, igényekkel, elképzelésekkel jelentkezik nálunk. Mi igyekszünk mindig minden kérdésre a lehető legpontosabban, gyártóinkkal is maximálisan egyeztetve válaszolni, részletes információkat adva tájékoztatni. Mindenkit,aki megtisztel minket megkeresésével. Szerencsére működésünk alatt az új feladat- az egyéni vásárlók kiszolgálása is sikeresen megvalósul, hisz nap mint nap ezen dolgozunk. Ha valaki kérdez, mi válaszolunk, ha valaki kér, mi ahogyan csak tudunk, segítünk, hisz a mi célunk a vevő elégedettsége. Mi is ,mint mindenki a kereskedelemben erre törekszünk. Hisz kereskedni ,főleg sikeresen kereskedni-csak így lehet. Természetesen mi sem tudunk megfelelni Mindenkinek. Biztosan mi is hibáztunk már,hisz mi is emberek vagyunk. Azonban ha történt is ilyen, vevőink jelzésére, minden esetben, az ő megelégedettségükre is korrigáltunk. Ha valóban mi hibáztunk. Egy biztos- nálunk a vásárló tisztelete az egyik alap elv ! Mindig minden körülmények között. Ezért is érthetetlen az itt megjelent számos valótlan tényt is tartalmazó, rágalmazó és lejárató iromány.

Olvasson tovább!

500 forint egy combnyaktörés az Allianznál

2013.04.04. 10:56 | jackyll | komment

Naiv ügyfél szerint nem érdemes lakásbiztosítással együtt családi balesetbiztosítást kötni az Allianznál. A honlapjuk szerint a legalapabb csomagban is 200 ezer forintos keret található, amihez képest elég fura, hogy combnyaktörésre 500 forintot fizetett:

Allianz Biztosító gyors volt. Anyukám combnyaktörésére a lakásbiztosításunkban lévő baleset-biztosításra kipostázott 500, azaz ötszáz !! Ft-ot. Az ügyintézés (tel. másolás, faxolás) többe kerül! Miért postással küldik egy sérült, 80 éves embernek, aki átutalással rendezi a biztosítási díjat?! Miért kell megsérteni egy 80 éves nénit? Megmutatta 2*200+1*100 Ft-ot kapott. Megkérdezte, hogy ő ennyit ér?! 18 éve fizetjük a biztosítást ennek a biztosítónak. Felhívtam őket. Hát nehezen mondtam el amit erről az egészről gondolok, mert engem is a sírás kerülgetett.

Negyedmillió kéne a térképészeknek kamuszámlára (frissült)

2013.04.04. 08:35 | jackyll | komment

hubermapslevel.jpgTavaly konkrét térképrészlettel támadtak be weboldalakat, hogy évekkel korábban állítólagosan lelopott képeket fizessenek meg (bár azért alkudni lehetett). Úgy látszik volt ember, aki fizetett a Huber Maps Kft-nek bemondásra, mert idén már csak a számlát küldik, hátha valaki megszeppen:

Igazi csodát hozott a postás nekem a minap. Csatoltam a képeket. Szumma szummárum: A Huber Maps KFT-től kaptuk az alábbi borítékot szépen felcímezve a KFT-nk címére, benne a képen látható kézzel írt számlával. Levél vagy bármi egyéb információ nem érkezett a borítékba, csupán az egy darab számla árválkodott benne. Amit ki lehetett bogozni a számlából: A Huber Maps KFT szeretne tőlünk bekaszálni egészen kereken 250,000 Ft-ot. A számlán szereplő tétel: "térképhasználati díj" - "mennyiség = 1", majd mintha valaki cikinek érezte volna, biztos ami biztos még a következő sorba odaírta az ÁFA KULCS helyére, hogy 27 alkalommal vettük ezt igénybe. Sőt, tuti ami ziher, sikerült azt is ráírni egy tételként, hogy JOGSÉRTÉS (szerencsére ezért nem számláztak tételt, ergo ez ingyen volt!), hátha ettől beszarunk.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása