Tékozló Homár

Nincs éjszaka duhajkodás a Budapest Parkban

2013.07.26. 15:41 | jackyll | komment

Upupáék meglepődtek, amikor először koncert után elkordonozták őket a mindentől pont elég távol eső Budapest Park szórakozóhelyen, aztán éjjel 1-kor be is zártak.

Az történt tegnap este, hogy barátnőmmel Intim Torna Illegál koncertre mentünk a Budapest Park nevű helyre. A helyen minden koncert ezer forint elővételben és 1500 helyszínen. Nah, ezért a pénzért kaptunk egy közepesen szar koncertet, de ez nem a hely hibája. Viszont az igen, hogy a koncert után mint a birkákat tereltek ki minket a tánctérről, amit lekordonoztak. Talán azért, hogy többnek tűnjön a maradék "tömeg".  Mindenestre elég fura volt. Aztán egy óra körül már kitessékeltek mindenkit a csökkentett méretű szórakozóhelyről is. Ráadásul mindezt úgy, hogy éppen az ott vásárolt ételt fogyasztottuk volna el nyugodtan.

Olvasson tovább!

Hiába adta le a modemet egy éve, behajtják

2013.07.26. 13:59 | jackyll | komment

ExHoméréknek már bírósággal kellett visszafenyegetniük a T-Home-ot és csatlós behajtójukat, miután 12 hónap alatt nem sikerült feldolgozniuk, hogy lemondták az előfizetésüket és visszavitték a modemet is. Biztos nagyon nehéz lett volna egy olyan

Helyszín Budapest II. kerülete, albérlet, ahol TéHómék szolgáltatnak internetet-telefont egyben. Ketten lakunk az öcsémmel, az Ő nevén van a szerződés. Telefonkészülék nincs is felszerelve, de nem foglalkozunk vele, többe kerül a szerződés módosítás mint amit kifizetünk plusszban egy év alatt, úgyhogy marad. Az az apróság hogy a szolgáltatásuk havi 2-3 alkalommal eltűnik egy napra, nem szerves része a történetnek, lábjegyzet csupán … 2012 Júniusban a költözés gondolata merül fel, szolgáltatást lemondjuk, modemet leadjuk a Dunaplaza T pontban. Semmilyen papírt nem adnak, érettségivel (sem?) rendelkező pultoslány elrakja, gépel valamit mondja hogy minden oké. Naivan (itt még) távozunk ... 2012 Szeptember, megérkezik (vidéki) állandó lakcímünkre az első felszólítás. Tartozunk és adjuk le a modemet.

Olvasson tovább!

6 forintot kamatozott a Groupama életbiztosítása

2013.07.26. 12:36 | jackyll | komment

Zsk édesanyjától örökölte a nagyjából egy éve kötött 1,5 millió forintos tőkemegtakarítási életbiztosítást, ami egészen pontosan 6 azaz hat forintot fialt ezidő alatt. Megtakarították a tőkét vagy sem? Na ugye.

anyám meghalt. de előtte még nyert a lottón. kötött is a Groupama Garancia biztosítónál tőkemegtakarítási életbiztosítást. 1,5 millát lekötött 6 évre 2012 05. 30-án. megyek a biztosítóhoz, hogy hát lássuk. nyugdíjas kisasszony telefonál, nem nagyon igyekszik. ja, hogy hát ügyfél van? mondom: van egy ilyen kötvényem, ahol én vagyok a kedvezményezett, meghalt anyám… töltsem ki, beleegyezem-e, hogy lefénymásolja, stb. az induláskor az összeg +11.096, mert a kötéskor jóváírták a kamatot is, gondolom ez volt a csali. nyugdíjas kisasszony megkérdi, hogy gondolkodtam-e, hogy mit akarok kezdeni a pénzzel, esetleg újra befektetni? akár, mondom, mekkora is pontosan az összeg? nem töri magát, hanem elkezdi sorolni a befektetési lehetőségeket, kapok egy fekete-fehér fénymásolatot, amin 5 oszlopdiagram van, „a középutasok jártak jól 2013-ban” címmel és a különböző portfóliók hozamát részletezi 11,24 %-tól 16,37 %-ig. vagy most még nem tudok dönteni? nem, mondom, most biztosan nem fogok dönteni. nem is kell, mondja, ráérek. mekkora összegről van szó, kérdem többedszerre. osztanak szoroznak, kiderül, hogy pont 6 Ft-tal több, mint amikor befizette anyám.

Olvasson tovább!

Mégis bevett módszer a jegylopás ellenőréknél?

2013.07.26. 11:37 | jackyll | komment

metroszakaszjegy.jpgKaptunk egy újabb történetet, amelyben az éjszakai ellenőr egy egész tömb gyűjtőjegyet tett zsebre illegálisan leszállított utastól. Tényleg ott tartunk, hogy minden utazás elején le kell fényképezni telefonnal a jegyet, hogy maradjon bizonyíték? Tényleg:

Október 7-én éjjel 1.15 perckor a Zichy Géza utcánál a 979-es éjszakai járatra felszállva figyelmetlenségből egy metrószakaszjegyet érvényesítettem, aminek a járatra való érvénytelenségére a buszvezető és a körszakállas ellenőr is felhívta a figyelmemet. Ezután elővettem 10 db jegyet tartalmazó gyűjtőjegyemet és egy addig kezeletlen jegyet szabályosan lekezeltem ugyanannál a jegykezelőnél, mint a metrószakaszjegyet. A busz elindulását követően rögvest odajött hozzám az ellenőr, elkérte a gyűjtőjegyemet, amit én jóhiszeműen odaadtam. Ő pedig ugyanott, ahol én érvényesítettem a sajátomat kilyukasztott egy próbajegyet, majd a gyűjtőjegyemmel együtt zsebre vágta és közölte, hogy kezeletlen jeggyel utaztam, ezért fizessek 8 ezret vagy szálljak le. Mivel közteres nem volt a közelben és egy koncert után éjszaka nincs kedvem rendőrt hívni és bizonygatni, hogy már pedig volt érvényes jegyem, egyszerűen leszálltam. A cikk végére ki fog derülni, hogy ez rossz ötlet volt, hiszen a jegyellenőr vélhetően kitépte a kezelt jegyemet a jegytömbből és így csatolta a jelentéséhez. Ez egy nagyon jó húzás volt a részéről, hiszen így nem tudom bizonyítani, hogy volt kezelt jegyem és sajnos azt sem, hogy Ő tépte ki.

Olvasson tovább!

Telefonon paráztatja az interneten árusítókat a NAV

2013.07.25. 16:52 | jackyll | komment

Érdemes lélekben mindenkinek felkészülnie, aki akár egy szett használt gyerekruhát ad el internetes aukción, hogy hamarosan felkeresi három szellem:

Ezt történt nemrégiben egy munkanélküli, gyermekét egyedül nevelő anyával is. Adóellenőr ütötte le a termékét, majd felhívta telefonon, hogy próbavásárlást végzett, fáradjon be hozzá az adózó. Ráadásul vigye magával a 2012-2013. években eladott ingóságairól készített nyilvántartást is.

Olvasson tovább!

Elmenekültek a Campinghotel csatornaszagú szobájából

2013.07.25. 15:45 | jackyll | komment

Gáborék reklamáció nélkül hagyták ott a Campinghotelben kivett szobájukat, mert annyira mocskosnak találták, hogy azon nem segített volna a takarítás sem. A szálloda szerint "utólag fakkolni nem korrekt dolog", lehet, hogy visszaadták volna a pénzt? És tényleg hasznos lett volna legalább fényképeket készíteni az állapotokról:

Múlt hétvégén vettem ki egy éjszakára a siófoki Campinghotelben egy szobát, azzal a céllal, hogy letegyük a ruháinkat, míg a városban vagyunk éjjel. Tisztában voltam vele, hogy 1 csillagos, hogy nincsenek bútorok, de nem akartunk ott aludni. Az égvilágon semmit nem vártam a helytől, egy zárható, tiszta szobán kívül. Viszont a szoba, amit kaptunk, annyira gusztustalan volt, hogy otthagytuk az egészet a francba. A szallas.hu-n, (a nevemet vállalva) így véleményeztem a dolgot:

Olvasson tovább!

Mégsem név nélkül gyűjti az adatokat a Tesco

2013.07.25. 14:05 | jackyll | komment

Azt ugye régóta tudjuk, hogy a Tesco az önkéntes Clubcardon keresztül gyűjti a vásárlási adatokat, és ezeket árulják is. (Először 2005-ben írt róla a Guardian.) Azóta az is kiderült, hogy az adatfeldogozó cégekhez került személyes információk célzott reklámokat eredményezhetnek például Facebookon. Akkor azért jogosan merül fel a gyanú, hogy névvel együtt gyűjtik és adják el az adatokat:

Számomra új akciótípus van a Tescoban. Vannak akciós termékek, és vannak termékek akciós árnál is olcsóbban, ha rendelkezel Clubcarddal. A Clubcard bizonyára mindenkinek ismerős: pontokat lehet gyűjteni, és azokkal olcsóbbá tehetők bizonyos termékek, ingyen van. Nincs ingyen. Manapság semmi sincs ingyen. Valójában adatbányászat folyik a háttérben, vásárlói profil létrehozása és felépítése, ami igen sokat ér a mai világban. (A példa kedvéért: A Daily Mail információi alapján 2011-ben 57 millió angol fontért adta el a vásárlói szokásokat a Tesco).

Olvasson tovább!

A BKK szerint kétszer kezelték a jegyet, az utas szerint nem

2013.07.25. 12:34 | jackyll | komment

nemketszerkezeltjegy.JPGA BKK szerint ellenőreik nem állították, hogy hamis volt naiv ügyfél elvett jegye. A probléma az volt szerintük, hogy kétszer kezelték a jegyet. Naiv ügyfél viszont határozottan emlékezik, hogy ő biztosan nem kezelte kétszer a jegyet, aminek a párját immáron Önök is megtekinthetik. Erről állították a BKK ellenőrei, hogy "olajos", és hogy "már kétszer kezelték". Hallottunk mi már jegykezelőhibáról korábban többször, de egyáltalán semmi nyoma gyengén nyomott bélyegzőnek (eredeti felbontásban itt vizsgálható közelebbről). Úgyhogy sajnos továbbra sem tudjuk elfogadni, hogy naiv ügyfél bármiben hibás lett volna.

Azért néhány hasznos információ kiderül (kiemelések tőlem), például, hogy a karszalagot viselő biztonsági őrök is ellenőrizhetik a jegyeket, de nem pótdíjazhatnak. Illetve hogy a belső ellenőrzések során BKK pénztárban még nem találtak hamisított jegyet, mindenhol máshol viszont igen. Arról is tudnak, hogy ipar alakult a használt jegyek kimosására. Már nagyon várjuk az elektronikus jegykezelést, és a teljesen új típusú problémákat, mert ezeket már nagyon unjuk!

A Tékozló Homár blogon Hamis jegyet árul a BKK - vagy hazudnak a munkatársaik címmel megjelent bejegyzéssel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk. Határozottan visszautasítjuk a blogbejegyzés címét és annak bevezetőjét, ugyanis tartalma egyértelműen valótlanságokat tartalmaz. Eddig egyetlen egyszer sem bizonyosodott be az, hogy hamis jegyet árusítanának a BKK jegypénztáraiban, s visszautasítjuk azt a sugalmazást is, miszerint a BKK rendszeresen ellopja az utasok érvényes jegyét. A bejegyzés írója – azon túl, hogy leközölte egy utasunk észrevételeit – sajnos kritika nélkül vette át azt, valamint egyoldalúan és hatásvadász módon kommentálta az esetet, ami véleményünk szerint a bejegyzés hitelességét vonja kétségbe.

Olvasson tovább!

Kárpátiát üvöltetnek a Pántlika Bisztróban a cigányok ellen

2013.07.24. 15:11 | jackyll | komment

Timiék nem várták meg a hamburgerkínálatot sem a Pántlika Bisztróban, mert az egyik pincér hangfegyverrel vette fel a harcot a környékbeli kirakodóvásárral:

Sokat olvastunk a Pántlika Bisztró híres burgereiről, így gondoltuk, vasárnap kipróbáljuk. Kb. délután 1 óra körül mentünk, amikor a környéken még tartott a bolhapiacos kirakodó-vásár. Az egyik árusnál jellegzetes cigányzene szólt. Alighogy leültünk az asztalhoz, az egyik pincér felháborodva kiabált befelé a többieknek, hogy "Devla, devla a k***a anyátok, nyomjunk be nekik egy kis Kárpátiát így kezdésnek."

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása