Tékozló Homár

Raiffeisen vs tranzakciós adó

2013.08.16. 16:32 | jackyll | 1409 komment

Tamás testközelből tapasztalja a Raiffeisen ügyfélszogálatának haláltusáját. Először egy idegennek kezdték küldeni a számlája pénzmozgásáról az értesítő sms-eket, és a devizaszámlanyitás is fájdalmas volt. Amikor élesben kiderült a tranzakciós adó és mindenféle egyéb díjak kalkulációja, megpróbálta felmondani az egészet, de inkább rádumálták egy másik konstrukcióra:

Szeretném megosztani veled lassan hónapok óta húzódó kálváriámat kedvenc bankommal, a Raiffeisennel kapcsolatban, akik minden tőlük telhetőt megtettek azért, hogy érezzem, nem csak engem, a pénzemet sem becsülik meg. Hosszú sztori lesz, aki nem szeret olvasni, lapozzon.


Történt még 2011 októberében, hogy valami átmeneti elmebajtól vezérelve kértem tőlük egy bankkártyát. Ezzel még nem is lett volna baj, már novemberre megérkezett, csodák csodájára még az aktiválás is sikerült (bedugtam az automatába, megadtam a pinem, megváltoztattam a pinem, kihúztam az automatából), és el is tudtam kezdeni használni. Az első meglepetés hó végén ért, amikor döbbenten láttam, hogy nagyjából 50 forintnyi mobil banking díjat terheltek rá a számlámra. Másnap be is baktattam a fiókba, hogy rákérdezzek, ez most micsoda. Hamar kiderült, hogy a kedves ügyintéző, aki kitöltötte a papírokat, önhatalmúlag úgy döntött, hogy én márpedig kérek minden vásárlás, készpénzfelvétel, miatököm után egy túlárazott sms-t tőlük, ennek örömére beírt a megfelelő mezőbe egy (ha jól emlékszem) 20-as telefonszámot. Soha életemben nem volt 20-as számom. Közöltem a hölggyel, hogy én ezt nem kértem, most sem kérem, lesznek szívesek ezt a hatalmas összeget jóváírni, és abbahagyni a személyes adataim kiszivárogtatását valami vadidegennek.

Olvasson tovább!

Nincs gyerekjegy koravén 9 éveseknek

2013.08.16. 15:20 | jackyll | 150 komment

Egyszer ez már kiderült, hogy gyerek nélkül érdemes kedvezményes jegyet venni, mert akkor nem kérik az igazolványt:

2013 08 15-én a 12.30-as Repcsik filmre nem adtak gyerekjegyet szemmel láthatóan 12 éves fiam számára a Cinema City Arénában. Miért?  Mert 8 év felett diákigazolvány bemutatása szükséges. Nyilván azok miatt a 9-nek látszó de már vén 18 évesek miatt, akik tömegesen károsítanák meg a mozit és a filmforgalmazókat. Vagy a rosszul fizetett pénztárosok ellenőrzése miatt, hogy a 9-nem látszó de felnőtt barátaikat ne tudják olcsóbban becsempészni.

Olvasson tovább!

A Whirlpool szerint hibátlan a mosogatógép, 25 ezret ajánlottak érte

2013.08.16. 14:00 | jackyll | 58 komment

Naiv ügyfél 10 év után új Whirlpool mosogatógépet vett 115 ezer forintért, ami azonban nem hozta az eddig megszokott teljesítményt. A szervizben több hetes teszteléssel sem sikerült reprodukálni a hibát, pedig előtte mindig marad koszos pohár, bármilyen mosogatóanyaggal. A MediaMarkt jóságosan felajánlotta, hogy 25000 forintért adták volna el bizományban:

4 hónappal a vásárlás után megtudtam, hogy egy Whirlpool mosogatógép esetén, 1-2 pohár minden mosogatási ciklus végén koszos maradhat. A tisztának tűnő poharak is megbüdösödhetnek, a gép belsejében ételmaradék rakódhat le, de mindez megfelel a gyári előírásoknak. Mosogatógép típusa: Whirlpool ADP 7442 A+ PC 6S WH

Munkafelvételi lapról:
Bejelentett hiba: Koszosak maradnak a poharak a program végén. A program végigmegy, hibát nem jelez a gép.
Munka leírása: Több hetes tesztelés során a gép a gyári előírásoknak megfelelően működött, hibát nem találtunk.

Olvasson tovább!

Megtévesztő a Spar kuponja

2013.08.16. 10:23 | jackyll | 80 komment

sparakcio.jpgBea szerint a Spar legutóbbi akciója némileg megtévesztő, hiszen az 5000 forintnyi vásárlás után visszajáró kupon csak akkor érvényes, ha minimum 5000-ért vásárolnak legközelebb is:

úgy látszik a Sparnak bejött a fogyasztók megtévesztése (és mivel következmények nélkül megúszták az előző alkalommal is), még egyszer meghirdették az akciót. Néhány hete a Spar "5000 Ft után 500 Ft visszajár!" címmel akciót hirdetett, amelynek a lényege az volt, hogy aki 5000 Ft felett vásárolt, kapott egy 500 Ft-os kupont, amit a következő héten lehetett beváltani. DE! A kuponon szerepelt (természetesen apró betűvel) a következő mondat: "A beváltás során minden elköltött 5000 Ft után egy kupon használható fel." Azaz a kupon beváltásához is el kell költeni 5000 Ft-ot. Így tehát 2x5000 Ft, azaz 10 000 Ft után jár az 500 Ft kedvezmény.

Szerintem az "5000 Ft után 500 Ft visszajár!" cím a fogyasztók megtévesztésére szolgál, de a Spar ennek ellenére teljes nyugalommal erre a hétre is meghirdette az akciót.

A Bálna miatt nem látszódott a csillaghullás?

2013.08.15. 17:55 | jackyll | 44 komment

balna.jpgSzerencsétlen Bálna Budapest (leánykori nevén CET) bevásárlóközpont még mindig nem nyitott meg, csak a baj van vele. Most legutóbb állítólag a Perseidákat hekkelték meg egy spontán diszkólámpázással:

Biztos sokan próbáltatok a fényszennyezett budapesti égen hullócsillagokat nézni a napokban. Ehelyett csak kékeslila villogó, pásztázó fénycsóvákat lehetett látni az égen. Mi ez, időugrás? A kilencvenes években csábították így a fiatalokat a balatoni diszkók. Aztán lassan rájöttek, hogy a bogarakon kívül ez senkit nem vonz. De honnan jön ez a kitartó éjszakai pásztázás és villogás, ami a fél városból látszik?

Olvasson tovább!

E-On ügyfélszolgálat vs plomba

2013.08.15. 13:38 | jackyll | 65 komment

Naiv ügyfélnek szerencséje volt, hogy nem azonnal áramlopással vádolta az E-On, amikor bejelentette, hogy eltört a szabadban üdülő plomba fémszála. Ehelyett az ügyfélszolgálat azt mondta, hogy írjon erről levelet, addig nem foglalkoznak vele. Lehet, hogy majd azután fogják áramlopással vádolni?

Az alábbi érdekes vállalati hozzáállásba futottam bele legutóbb, ami szerintem igazán érdekes! Ingatlanomon a villamos mérőóra szekrész az előkertben található, melynek külső műanyag burkolatán a mérőóra lezárását biztosító műanyag doboz átlósan az E-On álta el van zárva 2 db ólomzárral(plombával). A plomba szerkezetileg egy fémszál lenne, melyre egy ólompecsét van rátéve! Ez annyiban fontos, hogy a plomba tehát mindenfajta védelem nélkül a szabadban van, tehát eső, hó, stb. minden szempontból kifogásolható az élettartama!

Legutóbb feltünt, hogy a fémszál erősen elkorrodálódott, így rugalmasságát elveszítette, ennélfogva mozgatás hatására a plomba fémszála eltört! A mozgatás oka, mielőtt valaki belekötne, az volt, hogy műszaki hiba miatt firelét kellett cserélni (ami felette van), így sajnos hozzáért a ruhánk a plombához! Gondoltam bejelentem, abból hátha nem lesz baj! Sajnos az ingyenes hibabejelentő ezt a fajta hibát nem rögzíti! A honlapjuk döglődik, rajta megtalálni semmit sem lehet, mivel nem jön be! Mivel nekem a T-Home a számlázó, így számlalevelem nincs, esetleges mail cím keresése céljából!

Olvasson tovább!

Menet közben leesett az OrangeWays-busz kereke

2013.08.15. 12:04 | jackyll | 143 komment

Ismét Prágából indulunk Budapestre az Orangewayssel, ezúttal viszont a különös anomália nem az lesz, hogy az út során a kerékig lebomlott a busz, hanem az, hogy milyet küldtek helyette:

Idén nyáron utaztunk a párommal Prágába egy három napos nyaralásra, melyet már jó előre lefoglaltunk mind szállás mind pedig utazás tekintetében. A Budapest-Prága utat vonattal tettük meg, visszafelé azonban éjszaka nem indultak megfelelő időpontban vonatok, ezért inkább busz és az OW járatai mellett döntöttünk. Ekkor még nem sejthettük, hogy az 5.500Ft-os buszjegy a kalandokat is magába foglalja. Mikor megvoltak a jegyek, a párom kollégájának mesélte hova és mivel készülünk nyaralni, mire a kolléga kérdően nézett rá, majd a következő szavak hagyták el a száját: „Ilyen olcsó? Csak nem Orange Ways?” – neki már több rossz tapasztalata volt az utazási irodával. Mi még akkor mit sem sejtve, belevágtunk és megkezdtük utazásunkat, egy csodálatos 3 napot töltöttünk Prága városában, mikor is elérkezett a haza út….

Olvasson tovább!

Az egész mobilparkolás behalt tegnap

2013.08.15. 11:27 | jackyll | 58 komment

parkolasfail.jpg08.14.-én a koradélutáni órákban a mobilparkolási rendszer megdöglött. Valószínűleg ezreket büntettek meg, akik vagy azt hitték, hogy lassan jön át a visszaigazoló sms vagy kifizették a maximumot, mert nem tudták leállítani a parkolóórájukat. A parkolómaffiákok azonban ezt leszarják. Aki későn ment vissza pénzt bedobálni, azt megbüntették:

Tisztelt Ferencvárosi Önkormányzat Parkolási Társaság! A mai napon -es rendszámú gépjárművel a Bakáts utcában parkoltam, ahol gépjárművemet a lejárt parkolójegyem miatt megbüntették. Az alább leírt helyzetre való tekintettel kérem a büntetésem elengedését:

14.43-kor parkoltam le és szokás szerint sms-ben szerettem volna elindítani a mobilparkolás folyamatát, azonban 5 perc után sem kaptam visszaigazoló sms-t, így a helyszínen lévő parkolóőrrel konzultálva az automatából vettem jegyet. Itt az összes aprómat bedobálva 15.42-ig váltottam érvényes jegyet, és elindultam egy nagyon fontos üzleti tárgyalásra. Ez a sajnos elhúzódott, így 15.46-kor a türelmi időn belül újra megkíséreltem a mobilparkolást sajnos ismét sikertelenül. A megbeszélésemet a lehető leggyorsabban lezárva visszasiettem a távolabb lévő autómhoz, amit azonban 15.57-kor megbüntettek. A büntetés jogosságát elismerem, de vélekedésem szerint én jóhiszeműen és figyelmesen mindent megtettem annak érdekében, hogy kifizessem a parkolási díjat, és nem tehetek róla, hogy a Telekom vagy az EME Zrt. hibájából nem működik órákon át egy szolgáltatás.  

Olvasson tovább!

Mégsem annyira csúcsmobil a HTC One?

2013.08.14. 13:35 | jackyll | 259 komment

Az egyik legdrágább androidos telefon ugyanúgy bekerülhet a végtelen szerviz, hiába 200 ezer forint. Leventénél alig 2 hónap alatt pusztult el a telefon töltése, amit azóta sem bírtak megjavítani. Cserélni természetesen nem szeretnek:

Személyesen is megtapasztaltam, hogyan alakította át az okostelefonokkal kapcsolatos élményeimet a Vodafonnál vásárol HTC One telefon. Mert ugy így hirdetik a "csúcsmobilt"... Sajnos negatív értelemben... Május végén megvettem majdnem 200e Ft-ért a győri Baross úti márkaboltban, majd júliusban már vihettem is vissza, mert nem tudtam az aksit tölteni... Majd 3 hét után visszakaptam, közben valami világvégi cseh szervizben járt, ahol semmi mást nem tettek vele, csak kicserélték az aksit... Néhány nap után a hiba ugyanúgy előjött, irány vissza az üzletbe.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása