Tékozló Homár

Szórakozik velem a UPC (frissült)

2013.09.20. 13:48 | jackyll | 666 komment

Működő interneten gyorsabb reményében sosem érdemes változtatni, tapasztalta meg Laci. A UPC régi 25 megabit/s vonaláról ugrott volna át 60-asra, de először 2 napig elfelejtették aktiválni, aztán a modem pusztult el, végül az előfizetése 30 Mb/s sebességen állapodott meg:

Előfizető voltam a UPC-nél 25Mbit/s internetre. Nagyon megtetszett a mostani sávszélesség emelésüknél, hogy 117 forinttal többért 5Mbit/s-el magasabb letöltést, és dupla feltöltést kaphatok. Ezért előfiztettem erre. Azonban az nem tetszett, hogy régi ügyfélként nem vagyok jogosult 90 napig  díjmentesen a dupla sávszélességre. Emiatt írtam egy levelet az új, román ügyvezető igazgatónak, kérem, hogy engedélyezze számomra a gyorsabb internetet, annak ellenére, hogy nem új előfizető vagyok. A válasz pozitív volt, megkaphatom a gyorsabb netet, ki is jönnek lecserélni a modemet, mert a régi nem bírja a nagyobb sebességet.

Olvasson tovább!

Jó ebédhez egy kis szegecs

2013.09.20. 12:36 | jackyll | Szólj hozzá!

pizzaboyszegecsescsirke1.jpgBence a Pizzaboy nevű budapesti ételfutártól rendelt szegecses-csirkés pennét:

A mai napon rendeltem Önöktől egy kukoricás gombás csirkés pennét, melyről mind az Önök rendszere, mind pedig az általam megőrzött blokk tanuskodik. Az étel elfogyasztása közben vettem észre, hogy egy SZEGECS van benne, amelyet gyomorforgatónak és felháborítónak tartok.

Olvasson tovább!

Egy hónap ingyen kárpótlásul a Telenortól

2013.09.20. 10:18 | jackyll | 125 komment

AllForSale ügyében pozitív fejlemény történt. Egy hónap ingyen előfizetést kapott kárpótlásul, amiért két hétig tartott az új előfizetés megkötése:

Miután megkaptam az e-mail címét a Telenoros ügyfélszolgálattól annak, aki ez ügyben illetékes, illetve elküldtem nektek az addig történteket, kaptam egy levelet, amely szerint csak a szerződésem lejárta előtt 5 hónappal, egy perccel sem korábban vehetek új telefont előfizetéssel. Ennek már megmondom őszintén, lusta voltam utánanézni, hogy ez mennyire valós információ, így hagytam az egészet.

Olvasson tovább!

Az új átlátszó falú Danone puding

2013.09.20. 09:12 | jackyll | 41 komment

danonepuding1.jpgRadírpók ette ki a Danone puding falát, vagy még a kánikulában sérült meg a csomagolása. Péke poraira:

A minap vásároltam egy csak 4-es csomagban kapható Danone csokipudingot az egyik vidéki Coop üzletben, ami hazaérve egy picit meglepett. (Lásd képeken.)  Az egyik puding oldala mintha ki lenne olvadva és a bennelévő tartalom jól láthatóan penészes. Ha gondoljátok használjátok fel a képeket meg a rövidke történetet.

Olvasson tovább!

A kauciókat benyelik, ugye?

2013.09.19. 15:18 | jackyll | 191 komment

Naiv albérlő nem gondolta volna, hogy kiköltözés után nem fogja visszakapni 60 ezer forintos kaucióját. Alap, hogy mindig előre tisztázni kell, hogy ha nem tervezi a tulaj visszaadni, akkor bizony lelakják. Itt ilyesmi nem történt, sőt, a tulajdonos az előző lakótárstól még a szerződést is elkérte kamu szöveggel, majd eltüntette, így ő 120 ezret bukott. Fizetési meghagyással 13 ezret lehetett csak bevasalni rajta, perelni kétesélyes és Nyíregyházára kellene járni:

Albérletek terén sokfelé olvashatók visszaélések a tulajdonosok és az albérlők részéről is. Az én példám (pontosabban: a mi példánk) kaucióvisszafizetéssel kapcsolatos, és ebben az albérletben ezzel a tulajdonossal nem én voltam az egyetlen, akinek problémája volt: a kaució az ember saját pénztárcájában nagy összegnek számíthat, de ha valaki ezt jogi úton szeretné visszakapni, akkor az a költségek mellett eltörpül. Pontosan ez az, amire sok lakástulajdonos alapozhat, amikor úgy dönt, hogy nem fizet: a vele járó kellemetlenségek miatt úgyse jár utána az ember.

Az én lakásbérleti szerződésem még 2010-ben lett megkötve: a kaució csak minimum egy évi ottlakás után jár vissza, az összeg viszonylag kicsi: 40000 Ft. Ahogy más lakótársak, úgy én is azt gondoltam a bérleti viszonynak közel a végéig, hogy a tulajdonos megnyerő modorával adva van a jó atmoszféra mellett a korrektség is. Mindemellett persze magam is láttam, hogy tényleg voltak olyan lakótársak is (nem is kevés), akik egy éven belül költöztek el vagy voltak egyéb fizetési problémák, ezért nem járt vissza nekik semmi a kaucióból. (Pont az ilyen történetek mögött könnyebb volt a tulajdonosnak „elbújtatnia” egy-két síbolást is a bennmaradt lakók előtt, így előttem is. Mindemellett bőven volt, akinek visszaadta a pénzt, eloszlatva a gyanút maga körül: lám, ő korrekt volt, tehát visszakapta. Úgy gondoljuk, hogy a vissza-nem-fizetésből adódó „lehetőségeket” kb. akkor kezdte el „kiaknázni” másoknál, amikor én már egy éve ott laktam, és ezekről bővebben már a kiköltözésem után tudtam meg részleteket.)

Olvasson tovább!

Diétás szendvics a Szendvicskirálytól

2013.09.19. 14:24 | jackyll | 52 komment

Megdöbbentő összeesküvésről nem szerzett fényképeket naiv ügyfél Szegeden, így csak áttételesen élhetjük át a szendvicsből kikandikáló, aztán drámaian félbeszakadó rántott húsok iszonyatát:

Elég kicsiny ügyben írok és nem is panaszkodás céljából, hanem azért, hogy másokat figyelmeztessek. A szegedi Centrum Áruház (volt Skála) jobb oldala felől (ha szemben állunk vele, akkor jobb oldalt) van egy kis bódé, rajta "Szendvicskirály" felirattal. Egyik hétköznap délután nézegettem a maradék kínálatukat, és vettem egy elég jól kinéző rántott húsos szendvicset. Egy elég nagy buci volt, (nagyobb mint egy zsemle) belőle hívogatóan kilógó rántott hússal. Miután fizettem, siettem a villamosmegálló felé és az első falat után a következő tűnt fel: meg van vajazva elég vastagon, viszont a szendvics belsejében nincsen hús.

Olvasson tovább!

Így keletkezik a késedelmi kamat

2013.09.19. 13:41 | jackyll | 29 komment

telenorszamla.jpgSzK megfigyelte, hogy ha két nap haladékot adnak a 3 forintos késedelmi kamat befizetésére, végtelen ciklusba ragadhat::

Mobiltelefon szolgáltatót váltottam, és a Telenor utolsó húzásával még jobban alátámasztotta, hogy ott kellett hagyni. Mellékelem a 3, azaz 3,- Ft késedelmi kamat befizetésére felhívó számlát, amit 110,- Ft-os postaköltséggel küldtek ki. Az is érdekes, hogy a szept. 7-i számla befizetési határideje szept. 9, persze addigra meg sem kaptam. Tehát így keletkezik a késedelmi kamat!

Nem ártana a cégnél megerősíteni a controlling részleget, figyeljenek kicsit oda, hogy mekkora tartozás miatt érdemes a posta szolgáltatásait igénybe venni, mert sok ilyen levél, és csődbe mennek!

A legjobb kifogás, miért nem jön negyedéve a szerelő

2013.09.19. 10:02 | jackyll | 154 komment

Naiv evezőpadtulajdonos egész nyáron várt a fitneszgep-szerviz.hu visszahívására, aztán a napokban feladta és ő kereste meg őket, immár sokadszorra, hogy ugyan jöjjenek már ki. Nyár elején mindig a következő hétre ígérték magukat, aztán másfél hónap után feladta a harcot, úgyhogy most ő is meglepődött, hogy váratlanul visszaigazolták az akciót. Aztán persze megint közbejött valami... elfogyott a parkolóhely!

Van egy evezőpadom ami elromlott, gondoltam hívok szerelőt, 2013-ban ez nem okozhat gondot. Dehogynem okozhat. A szervizzel való csörte első felvonása nagyjából 6 hétig tartott, ez idő alatt telefonálgattam minden héten egyszer, hogy aztán némi szabadkozás után a jövő hétre ígérjék magukat. Tudom, nem kellett volna elnyújtani, de kitartok a választásom mellett sokáig, ilyen a természetem. Július elején meguntam, amúgy is nyár van, értelemszerűen a kültéri testmozgás elhomályosította a szobában porosodó evezőpadot. Eltelt a nyár.

Olvasson tovább!

Kihalt a GPS a HTC tabletből

2013.09.18. 14:23 | jackyll | 315 komment

Dóriék Flyer tabletje egészes tavaly augusztusig kiválóan fogta a GPS-jeleket, amikor is frissült rajta az Android, majd szakadozni kezdett a navigáció. A GSM Line-nak egyszer ugyan sikerült felülírnia a frissítést, de később újra elszabadult a rendszer. Ekkor már a HTC-nek küldték, akik viszont nem bírtak vele:

Minden akkor kezdődött mikor férjem táblagépet szeretett volna venni. Rátaláltunk a neten a GSM Line.hu-ra, találtunk egy HTC FLYER 16Gb-os táblagépet. Gps vevő előnyt jelentett mivel leginkább navigálásra használta volna a férjem. Kifejezetten Gps-t nem akart ezért döntött a Tabnál... 2012.04.16-án meg is vettük a gépet, futár hozta nagy volt az öröm. Egészen augusztusig, mikor lefrissült az android rajta, és folyamatosan megszakadt a gps jel. jeleztük a GSM Line szervizében, ahol elsőre elég hamar kész lett. nagy öröm, megyünk érte minden ok. 09.04-én kaptuk meg. 2012.09.12-én újra szervizbe került ugyanazzal hibával, majd 11.12-én is ami 12.13-ig tartott amikor egy új készüléket kaptunk. állítólag....

Olvasson tovább!

Átírta a Vatera a felhasználók nevét, majd kitiltotta a panaszkodókat (frissült)

2013.09.18. 12:34 | jackyll | 223 komment

Érthetetlen anomália ütötte fel a fejét a Vaterán, amit képtelenek civilizált emberek módjára megoldani. Sok felhasználó panaszkodott, hogy az azonosítójuk végére került egy "_a". Azaz értesítés nélkül megváltoztatták a nevüket, amivel gyakorlatilag kitörölték összes korábbi értékelésüket. Amikor egyikük a fórumukban panaszkodott, és idiótának nevezte őket, rövid idő alatt kibannolták. Választ még senki nem kapott.

Nem szereti a vatera fórum moderátora, hogy ha "leidiótázzák" őket! Röhej történet következik! A vatera gondolt egyet és a felhasználónevem után tett egy "_a" részt! Pl: gipszjakab helyett gipszjakab_a lett rajtam kívül egy csomó embernek.... Nem is tudtam bejelentkezni az eredeti nick-emmel, csak az "_a"-sal így ezután rögtön mentem is a vatera fórumbába utánalesni, hogy mi a fene történt...

Leírtam az aggályomat, előttem még 3 panaszkodó hsz-t is láttam szintén emiatt panaszkodva... Végül megírtam életem első vatera fórum-os kommentjét, mely ez volt:

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása