Tékozló Homár

A Vaterát nem zavarják a hamis termékek

2013.02.01. 15:15 | jackyll | komment

Dániel egy érdekes anomáliára hívat fel a Homár figyelmét. Nem tisztünk eldöntetni, hogy az 5000 forintért kikiáltott Armani karórák vajon eredetiek-e, viszont az a durva, hogy most már ez a Vaterát sem érdekli. Kizárólag a védjegyek tulajdonosai panaszkodhatnak nálunk, a többieknek marad a Homár:

Régóta szemeztem már az Emporio Armani karórákkal. Mindig is szerettem volna egy ilyet és sokszor szörfözök a neten és nézegetem a különböző webáruházakban kapható modelleket. Egyszer azonban belefutottam a vatera.hu oldalon egy eladó és újnak titulált példányba, mesésnek tűnő 5300 Ft-os villámárért. Lehet, hogy velem van a baj, de elsőre nem az öröm csillant meg a szememben, hanem hogyan is lehet egy ilyen több tízezer Ft-os óra ilyen alacsony áron. Sebaj, mondom biztosan valaki ajándékba kapta és nem használja… Azért ránéztem az eladó többi termékére és szinte kivétel nélkül márkás karórák sokaságát láttam (pl: Louis Vuitton, Calvin Klein, Guess, stb.).  Az áruk 3200-5300 Ft között változott. Én balga írtam a Vaterának, amelyben kifejeztem azon aggályaimat, hogy ezen termékek már csak a beszerzési áruk alapján sem lehetnének megkaphatók ilyen alacsony áron. Ezt később egy általam megkeresett kereskedő is elismerte, hogy már a beszerzési ár is ennek a többszöröse… Szóval a Vatera a válaszlevelében elmagyarázta a helyzetet a részükről:

Olvasson tovább!

Mégsem lesz kamatemelés az Unicreditnél?

2013.02.01. 14:04 | jackyll | komment

Érdekes reakciót kaptunk egy unatkozó unicreditestől. Szerinte a bank kevesebb törlesztőt fog számolni annál, mint amit levélben kiküldött az ügyfeleinek. Az emelésről 60 nappal korábban kell értesítést küldeniük, a menet közben bekövetkező csökkenésről pedig elég a fordulónap előtt 6 nappal szólniuk.

Kedves „Naiv ügyfél” és kedves Homár! Meglepődnének, ha a bank a levélben közöltnél alacsonyabb kamattal számolná a vonatkozó törlesztőrészleteket?  Pedig ez fog történni a 2013. 01. 28-án 18:27-kor posztolt esetben. Pontosabban ebben az esetben IS! De hát miről is van szó?

Olvasson tovább!

575 forintos matricáért 60 ezer forintos büntetés

2013.02.01. 13:13 | jackyll | komment

Naiv ügyfél nem teljesen érzi jogosnak a 60 ezer forintos büntetését, mikor volt érvényes műszaki vizsgája, csak egy matricát felejtett el beleragasztatni az okmányba. A rendőrség azonban pénzre ment, így bár egy ügyintéző is azt mondat neki, ilyen esetekben figyelmeztetést szoktak adni, neki fizetnie kell:

Tavaly november 24.-én éppen egyik ismerősömtől tartottam haza az én öregecske (12 éves) Ford Focusommal, amikor a kisvárosom főutcáján levillogott engem egy zöld Octavia rendőrautó. Ahogy illik leálltam az első parkolóba, és már készítettem is az irataimat. Köszöntem nekik, és még mielőtt jött volna a szokásos "jogosítványt, forgalmi engedélyt" szöveg már nyújtottam is papírokat. A velem foglalkozó rendőr bőszen vizsgálgatta is őket, és már jött is a kötekedés: "Ezen az autón miért nincs műszaki vizsga?" Ebben a pillanatban villant be az agyamba,hogy amikor csináltattam a vizsgát kaptam egy műszaki adatlapot, amivel be kellett volna menjek az okmányirodába, és egy 565 forintos matricát be kellett volna ragasztatnom a kocsi forgalmijába. Tudom, hogy hibáztam, hülye voltam, de ezt én bizony elfelejtettem....

Olvasson tovább!

Akciós LG tévét nem cserélnek, csak szarabbra

2013.02.01. 12:06 | jackyll | komment

Naiv ügyfélnek nem jött be az LG szervize mert fél év alatt 2x ment tönkre a ledes tévéje, amikor eljutottak a cseréig, csak ráfizetéssel akartak neki újat adni.

2012 közepén vásároltunk egy LG 106 cm-es LED megvilágítású lapos tv-t. Akkor kezdődött a foci EB, és az Euronicsben egy jó akció keretében 128990-ért megvásároltunk egy olyan készüléket, ami tökéletesen lefedte az igényeinket minőségben és árban egyaránt. Gyönyörű képminőség, fantasztikus kontrasztarány, valódi fekete, és valódi fehér. Esztétikus megjelenés, masszív távkapcsoló, hihetetlenül éles megjelenítés. Boldogok voltunk, jó helyre került a pénzünk, amit nem a szüleink tettek a seggünk alá, és nem is lottón nyertünk. Spóroltuk, régóta.
1 hónap sem telt el, a vadi új készülék vízszintesen, a kép feléig becsíkosodott. Ez van, szerviz, telefon, jönnek. Megcsinálták, kicserélték benne a kijelzőt, az alkatrészre újabb két év garancia. Köszönjük. Semmi baj. Előfordulhat. Bárhol, bárkivel. Élvezzük a tv örömeit még további 6 hónapig, majd egy függőleges zöld csík jelenik meg a tv-n. Nem tűnt el. A kijelző ismét tönkrement.

Olvasson tovább!

Lóhúsos hamburger Lengyelországból

2013.02.01. 11:42 | jackyll | komment

A korábbi nagy háborúk idején szegény lovak nem jártak túl jól, amikor elfogyot a kaja, úgyhogy egyfajta jelzésként is értékelhetjük, hogy Lengyelországból nagy mennyiségű lóhúsos húspogácsa került a brit és az ír Tesco, a Lidl és az Aldi polcaira, de jutott belőle a Burger Kingnek is. Vagyishogy Nagy-Britanniában vizsgálták, de bizonyára máshova is jutott belőle.

A vizsgálatba bevont Tesco-termékek között találtak olyan marhahúsosként árult hamburgerfélét, amely 29,1 százalékban lóhúst tartalmazott. A Tesco - a legnagyobb brit áruházlánc - azonnali hatállyal bevonta üzleteiből az összes olyan terméket, amelyek az érintett beszállítótól származtak, és - példátlan módon - fizetett újsághirdetésekben kért elnézést nagy-britanniai vásárlóitól a lóhússal kevert marhahústermékek árusításáért.

Olvasson tovább!

Mégis fizet az FKF az autósnak

2013.01.31. 16:39 | jackyll | komment

Váratlan hepiend a tegnapi hókotrásilag lezúzott visszapillantótükrös autós ügyében:

Szíves tájékoztatásukra közöljük, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. jogászai felülvizsgálták a téli síkosságmentesítést végző szóró munkagépünk károkozásával kapcsolatos bejelentést. Megállapították, hogy a visszapillantó tükröt a felcsapódó latyak törte össze. Ezért XY bejelentését jogosnak találtuk, így Társaságunk felelősségbiztosítása alapján megtérítjük az okozott kárt. Erről tájékoztattuk a bejelentőt, melyet már meg is köszönt.

Budapesti Városüzemeltetési Központ

Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.

Vírusirtás húszezerért

2013.01.31. 13:44 | jackyll | komment

Gergő még épp időben érkezett édesanyjához, hogy megfékezze a túlzott számítógépjavítást. A 20 ezer forintos vírusírtás után további 40 ezres, enyhén túlárazott javításra beszélte volna rá a szakember a hozzá nem értő ügyfelet:

Bizonyára mindenkinél felmerült már a kérdés bármilyen szervizelés, javítás esetén, ugyan mennyit kér/kérhet el a kihívott szerelő az adott munkáért. Sokszor teljesen kiszolgáltatottak vagyunk az adott „szakembernek”, hisz ember legyen a lábán, aki megmondja, nem az az alkatrész hibás a mosógépben, televízióban, amit az úriember állít az alapos felmérés után, és hogy annak a szelepnek, tranzisztornak beszerzése és beszerelése mennyibe is kerül valójában. Már nem annyira fiatal édesanyám túlnyomó részt szórakozásra, némiképpen munkára használt laptopja és számítógépe kezdett idegesítő módon belassulni, így egyik nap hirtelen indíttatásból kihívott egy „szakszervizest” hozzá. Az úriembert az interneten találta, a korrektül megtervezett, csalogató szövegekkel tele tűzdelt http://www.szamitogepjavito.hu/ oldalon, de ugyanő található a http://www.szamitogep-javitas-szerviz.hu-n is és még számtalan hirdetési oldalon is.

Olvasson tovább!

Nikon D5100 76 ezerért?

2013.01.31. 11:37 | jackyll | komment

A tegnapi ötödáras Canon után a mai félárú Nikonunk lehet, hogy csak egy adminisztrációs hiba, mindenesetre annak elég bizarr. Naiv ügyfél 76 ezer forintért rendelte meg az akciós Nikon D5100 kitet, amiről csak a kiszállítás napján, becsomagolása után derült ki, hogy mégsincs. Azaz akciós már nincs, de 179900-ért még van.

Lehet, hogy hallottatok már a mall.hu nevű internetes áruházról. Rengeteg féle és fajta terméket árulnak, az átlagnál olcsóbban. Elhatároztam, hogy veszek egy tükörreflexes fényképezőgépet, de az ára nem volt mindegy, és végül eldöntöttem, hogy a mall.hu-ról szerzem majd be, február környékén. Pénteken estefelé (2013.01.25) épp az oldalukat böngésztem, mikor egy friss akcióra lettem figyelmes. A Nikon D5100 fényképezőgépet 18-105 objektívvel 75.900 forintért árulták! (apró szöveg felette: február 14-ig, vagy a készlet erejéig) Az átlagos ára a piacon 170-200 ezer forint között mozog. Nagyon megörültem az akciónak, gyorsan le is csaptam a felirat szerint az utolsó raktáron lévő termékre. Miután megrendeltem, megkaptam a vásárlásról a visszaigazoló e-mailt. A szállítást 2013.01.29-re ígérték, ezért gondoltam, hogy a további információkat majd munkaidőben küldik, hétfőn. Hétfőn (fél2 körül) megkaptam a következő üzenetet, a rendelés futárszállítós számával, benne a számlával. SMS-ben is értesített, hogy a szállítás a holnapi napra várható. Viszont fél 4-kor jött a hidegzuhany, mikor e-mailben megkeresett az egyik ott dolgozó kollega:
„Sajnálattal értesítjük, hogy az Ön által rendelt NIKON D5100 + 18-105 AF-S DX VR termék jelenleg sajnos nincs raktárkészleten, és sajnos belátható időn belül nem tudjuk beszerezni, így rendelését töröltük.”

Olvasson tovább!

Óriás bécsis zsemle 10% hússal

2013.01.31. 09:35 | jackyll | komment

becsiszsemle1.jpgRántotthússal bécsi szelettel szinte mindenhol átvágják az embert. A különbség igazából annyi, hogy van ahol nem kozmetikázzák az úthengerrel 1 milliméteresre lapított húscafatot, máshol viszont vastag bundával dúsítják az össztömeget. Naiv ügyfél az utóbbival találkozott:

A Nyugati pályaudvar 4. vágányánál lévő kis boltban szoktam venni a Saláta Expressz Food cég által gyártott Óriás bécsis zsemlét, ami 480 Ft-ba kerül. Eddig a buci zsemlében egy kb 40 cm-es hatalmas rántotthús szokott lenni, ami igen kiadós tízórainak felelt meg. A legutóbbi vásárlásom alkalmával azonban döbbenten tapasztaltam, hogy az addig panírozott húst tartalmazó szendvics most egy 3 cm vastag prézlis panírba bújtatott 1 mm vastagságúra kiklopfolt húslapocskát tartalmazott. A csomagolásra az van írva, hogy 25 dkg húst tartalmaz. Szerintem, ha 2,5 dkg volt, akkor erősen túlzok... Ez a vásárló szándékos, durva becsapása! Ha úgy gondolják, hogy nem éri meg nekik egy akkora hússzeletet adni ennyi pénzért, akkor emeljék fel az árát, vagy legyen kisebb a hús nagysága, de ez így ocsmány átverés!

Olvasson tovább!

Rákkeltő, hormonkárosító gyerekfarmer a Zarából

2013.01.30. 15:22 | jackyll | komment

Megkésve bár, de a Homár is rátalált a Pénzcentrum nyomán a Greenpeace Detox akciójára:

A környezetvédő szervezet 141 ruhadarabot vásárolt a világ 27 országában, köztük négyet Magyarországon. Ezek közül egyedül a H&M bugyija nem tartalmazott kimutatható mennyiségben káros anyagot. A C&A póló kis mennyiségben tartalmazott hormonrendszerre veszélyes nonil-fenol-etoxilátokat és ftalátokat. A Diesel pólóban ftalátokat mutatott ki a Greenpeace vizsgálata. A Zara Pakisztánból származó gyermek farmerje egyszerre tartalmazott hormonkárosító és festékekből származó rákkeltő anyagokat.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása