Tékozló Homár

A Fogyasztóvédelem szerint csak az üvöltés maradt

2013.10.25. 14:37 | jackyll | 643 komment

Naiv ügyfelet hetek óta szívatja az egri Euronics, hogy majd elszállítják szervizbe a horrorhangokat adó hűtőjét, de ez sohasem következik be. Néha még cserekészüléket is beígérnek, hogy jobban fájjon. Amikor már nem bírta tovább, elment a Fogyasztóvédelemhez, ahol azt javasolták neki, hogy addig üvöltsön velük, amíg nem történik valami:

Az egri EURONICS áruházban vásároltam nyár végén egy hűtőt. Vásárláskor ajánlották, hogy ha 10.000 ft.-ot ráfizetek a vételárra akkor a 2 éves garanciát 10 évre meghosszabbítják. Szerencsére nem éltem a lehetőséggel. Hazavittem, beüzemeltem, remekül működött. Kb. 2 hét múlva éjszaka arra ébredtünk, hogy a hűtő olyan hangokat ad ki, mint amikor egy Simpson motor kért százkilós emberrel a hátán, egyesben próbál felmenni a hegytetőre.

Ezek a hangok állandósodtak és napi 24 órából 15-ben a hűtő így zenélt.  Semmi gond, gondoltam, garancia van, felhívtam a szakszerviz központi számát, amelyen nem vették fel a telefont. Ezt 1 héten keresztül mindennap, megpróbáltam de továbbra sem jártam sikerrel, így bementen a EURONICS-be és jeleztem a problémát.

Olvasson tovább!

Amikor a PayPal sem segít

2013.10.25. 13:18 | jackyll | 59 komment

Sándor fájdalmas kommunikációs küzdelembe keveredett, amikor egy hibásan érkezett digitális rádiót akart kicseréltetni az Electronic-star.hu áruházban. Hetekig nem kapott értelmes választ, miután visszaküldte a magyar ügyfélszolgálatnak a selejtet. Aztán amikor a PayPalnél reklamált, a német anyacég kiderítette, hogy még nincs náluk a visszaküldött áru. Ezt a PayPal úgy értelemezte, hogy nem is küldtek neki semmit, úgyhogy pénzt se kap vissza. Másfél hónap, és a Homárnak megírt levél után aztán váratlanul épp feladták a cserekészüléket:

2013. szeptember 9-én vásároltam egy  Denver DAB-44 rádiót PayPallal a www.electronic-star.hu webáruháztól, amit pár napon belül rendben ki is szállítottak, de az működésképtelennek bizonyult (be se lehetett kapcsolni). Miután felvettem a kapcsolatot az ügyfélszolgálatukkal a kérésüknek megfelelően visszaküldtem a terméket a cég hegyeshalmi raktárába. Ezt követően a cég magyarországi ügyfélszolgálata csak hetes késésekkel válaszolt a leveleimre, de legalább azt visszaigazolták, hogy a termék megérkezett, de mindig csak a türelmemet kérték, hogy már vizsgálják a dolgot.

 Később jeleztem, hogy akkor a PayPalnál indítok egy vitát az ügyben, amire szintén nem reagáltak, viszont meglepetésemre a PayPalos reklamációmnál a cég német anyavállalata reagált, hogy szerintük én nem is vagyok az ügyfelük, majd a pénzem visszatérítéséhez azt kérték, hogy küldjem el Berlinbe az árut, amit ők már megkaptak itthon.

Olvasson tovább!

Egy könyv után nem telefonálgat az Alexandra

2013.10.25. 12:23 | jackyll | 49 komment

Tímea egy olyan könyvet szeretett volna rendelni, amit az Alexandra adott ki, de nem találta neten, ezért külön levélben kérte a többi hagyományosan megrendelt könyve mellé. A válasz az volt, hogy vegye meg ahol tudja, ők nem fogják keresgélni:

Mivel családunkban több ünnep is közeleg, ezért arra gondoltam ezúttal könyvvel lepem a szeretteimet. Kis is néztem 5 db könyvet, és szerettem volna az idő szűkössége miatt is egy helyről ezeket beszerezni. Az Alexandra Online-ra esett a választásom, mivel az internetes felületükön az 5-ből 4 könyvet meg is találtam, az az 1 meg eleve az ő saját kiadványuk volt, így biztos voltam benne, hogy az is megvan náluk. Kiderítettem, hogy a nyugati téri boltukban kapható, tehát nem egy forgalomból kivont könyvről van szó. Szuper. Le is adtam a rendelést okt. 16-án.

Mivel az egyik ünnepeltem névnapja vészesen közel volt, ezért úgy gondoltam biztosabb a személyes átvétel. 21-én Pestre utaztam, és mivel a Corvin Pláza körül volt amúgy is dolgom, gondoltam beugrok érte, ezért odakértem a rendelést, leadásakor és külön levélben is megírtam a +1 igényemet.  A pécsi ügyfélszolgálattól lepattintó levél érkezett, hogy azt a könyvet vegyem meg ahol akarom, ők ezzel nem foglalkoznak.

Olvasson tovább!

Veréssel fenyegetve kidobták az Üvegtigrisből

2013.10.25. 11:20 | jackyll | 182 komment

Teljesen elképesztő, állatias viselkedést tanúsított naiv vendéggel és családjával az Üvegtigris Étterem üzletvezetője, amikor beszóltak neki, hogy miért hajtottak el egy mozgássérült kislányt az üres étteremből, amikor az a vécét kereste. Először rájukcsapta az ajtót, aztán amikor naiv vendég visszament megkérdezni a nevét, a kezénél fogva húzta ki és az arcizmainak átcsoportosítását helyezte kilátásba, amennyiben nem hagyja el azonnal a helyszínt:

Egy szép vasárnap délután érkeztünk a családdal az Üvegtigris Panzió és Étterem nevű létesítménybe, hogy az otthoni vacsora előtt még együnk gyorsan valamit. Négyen voltunk: öt hónapos kislányunk, öt éves fiúnk, feleségem és én. Ettünk egy gyrost, valami levest, ittunk hozzá üdítőket. Talán két vendég volt rajtunk kívül összesen. Nagyon meleg volt az étteremben, úgyhogy kisétáltam a bejárat elé egyedül, majd néhány perc múlva a feleségem feldúltan, sírva jött utánam. Ölében a kislány, mögötte kisfiúnk.

Ami ennyire felzaklatta a feleségemet: egy láthatóan sérült 7 év körüli kislány lépett be egyedül az étterembe, majd bicegett a pulthoz és mondta a pultban álló bunkó szőkének, hogy "nagyon kell pisilni". A mosdó megmutatása, esetleg a kislány odakísérése helyett a pultos nőnek annyit sikerült kérdezni, hogy "van pénzed?". A kislány csóválta a fejét, hogy nincs. "Akkor menj a bokorba!" A kislány csalódottan, szomorúan kibicegett a hátul lévő ajtón a bokrok felé.

Olvasson tovább!

Elszívta a Békemenet a cigidílereket?

2013.10.24. 16:36 | jackyll | 235 komment

V.C. körzetében az összes Nemzeti Dohánybolt zárva volt a Nagy Októberi Tankfoglalás emlékére, mert szerinte mindenki a Békemeneten pogózott. Mondjuk ünnepnapokon általában zárva vannak, de persze elképzelhető, hogy kötelező volt a részvétel:

Inkább bohózatba illik a történet, bár ugyanannyira szomorú is, történt ugyanis a tegnapi napon, azaz október 23-án, hogy Békés megye több városában (lehet, máshol is), többek közt a lakóhelyemen is, zárva volt az összes Nemzeti Dohánybolt, tehát nem lehetett cigit kapni. Az ok egyszerű(en tragikus): minden trafikos a Békemenetre ment Budapestre, így nem volt, aki bent dolgozzon a trafikokban.

Olvasson tovább!

Nem cicabarátok a magyar szállodák

2013.10.24. 15:20 | jackyll | 126 komment

cat-sink.jpgÉrthetetlen módon kevés szállodában lelkesülnek be, ha a kedves vendég a macskájával együtt érkezne. Szilvi több helyen érdeklődött, és első körben olyat helyeket talált, ahova nem, felárral vagy csak raktárra néző szobába mehettek volna:

A problémám nem érinti az összes embert, "csak" azokat, akik olyan elvetemültek, hogy évente néhány alkalommal 2-3 napra szeretnék igénybe venni egy-egy magyarországi 3-4 csillagos szálloda szolgáltatásait, és "csak" azokat, akik mindezt egy kisállattal kívánják megtenni. Értetlenül állok az elmúlt egy hónap "adatgyűjtésének" (keresésének) eredménye előtt. A vonarcvashegyi Zenitből kiindulva (ahol a cicát diszkontáron fogadva hihetetlenül normálisan és kedvesen állva a témához, és ahol eszerint a elkényeztettek) lelkesen vetettem bele magam a keresgélésbe a néhány alapparaméternek megfelelő szálloda közül kiválasztani azokat, melyeknél nem okoz gondot a kisállat fogadása. Negatív reklámot nevesítéssel nem csinálok egyik szállodának se, a tapasztalatokról bárki megbizonyosodhat, illetve az emailezés a rendelkezésemre áll.

Olvasson tovább!

Lárvás csoki a Tescóból

2013.10.24. 13:23 | jackyll | 62 komment

biocsoki2.jpgH.A. 1200 forintért derítette ki nekünk, hogy a biocsokoládé csomagolásán is át tudják rágni magukat a bogarak:

A hétvégen a tiszaújvárosi Tesco áruház vásároltam 3db Bio tejcsokoládét egész mogyoró darabkákkal, amit a Biopont Kft gyárt. Mikor megvásároltam nem bontottam fel öket, ma délután vettem észre, hogy a kb. 400 Ft/tábla csokoláda mindegyikében a csomagolásán belül pókhálószerü fehér szálak és kis rovarbábok, hernyók vannak, az egyikben táblában egy már döglött kifejlett rovar is található. (Fótókat mellékem)

biocsoki1.jpg

A blokk már sajnos nincsen meg, de legalább másoknak szolnék hogy bontsa fel a Tescoban árusított Bio csokoládékat mielött úgy dönte hogy megveszi.

biocsoki3.jpg

biocsoki4.jpg

Bugos a Posta rendszere

2013.10.24. 12:50 | jackyll | 32 komment

V.C. rendszeresen ad fel csomagokat Vaterafutárral, így elég jó rálátása van a Posta rendszerére, ami nagyjából minden 5. alkalommal produkál valamilyen hibát:

Egy apró, de sajnos rendszeresen ismétlődő problémával kapcsolatban írok, amivel a Vaterafutár rendszere ajándékoz meg rendszeresen. Vaterás eladóként időnként igénybe veszem a Vaterafutár, pontosabban az MPL Postapont szolgáltatásait, amivel az első hónapokban nem is volt semmi gond, azután viszont egyre többször probléma adódott a csomagok feladásánál.

Olvasson tovább!

Ezret fizet, kétezret kap akció a Tescóban

2013.10.22. 15:26 | jackyll | 362 komment

tescokupon.jpgBalázs találkozott egy kihagyhatatlan kváziarany Tesco-kuponnal, ami már 1000 forint ráfordítással 2000-et tojik!

Tesco srácok itt Budaörsön valszeg lefelejtettek egy nullát a kuponról, főleg mert felette 3 másik kupon 10.000 felett ad 2000 kedvezményt. Mindenesetre november 8-14 közt lepróbálom őket egy kétezer forintos cuccal :)

 (.〜©ᴥ©〜.)

Általában azonban a hozzáadott nulla érték az elfogadott eljárás. Zsuzsi egy budapesti MediaMarktban találkozott ezzel az egyszeri klasszikus felárazással:

Olvasson tovább!

Kínai Converse a Vateráról

2013.10.22. 14:03 | jackyll | 90 komment

hamisconversevatera.jpgErika is megtapasztalhatta, hogy aki a Vatera köreiben vásárol, az kizárólag csak magára számíthat, ha csalókkal találkozik, őket a téma nem izgatja. Az eBay ezzel szemben visszaveheti a PayPalen keresztül fizetett termékek árát, ha például az nem érkezik meg, vagy kiderül, hogy hamis volt:

Rendeltünk egy eredetinek hírdetett Converse cipőt az unokahugom születésnapjára egy brokerdani nevű felhasználótól. Kifizettük, megkaptuk. Két használat után eltörött a talpa, ezt jelezem az eladó felé, aki nagy nehezen közölte, hogy ő egy kínai! (vagyis nem eredeti) honlapról rendelte és nincs garancia. Szóval ennyi. Nem adja vissza a pénzemet, nem javíttatja meg, nem cseréli. Ráadásul hamis!

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása