Tékozló Homár

A Gastroyal szerint ilyen a rántott borjúláb

2014.01.08. 13:20 | jackyll | 121 komment

gastroyal.jpgRadikálisan megoszlanak a vélemények a rántott borjúláb ehetőségéről, mivel főleg bőrből és inakból áll. Naiv ügyfél szülőföldjén más lehetett a recept, mert ő a húst és a csontot is hiányolja:

Még a múlt héten sikerült a Gastroyalnak (Telfood) kiszállítania eme remekművet (lásd csatolt kép).

GL12 - KIEMELT AJÁNLATAINK
Rántott borjúláb, majonézes burgonya
890 Ft

Ezt a képet elküldtem a vevőszolgálatuknak, de mivel nem volt reakció, ezért ma felhívtam őket, látták-e. Miután előkeresték a levelem azt a választ kaptam, hogy

ilyen a rántott borjúláb.

Pedig ebben csak vmi zsíros, szőrös bőrcafat volt kirántva. Semmi hús, de még csont vagy ín sem. A kedves ügyintéző sem etetné meg ezt senkivel.

De valahogy nem ezt vártam, legalább egy elnézést, és jóváírjuk az árát...stb Egyébként eddig elégedett voltam velük, pedig jó pár éve rendelek tőlük.

Üdv,
bitlisz

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.01.08. 14:00:01

Mosmé?
Nem ilyen a borjúláb?
Pláne ha még ki is rántották nyomorult pára lábát.

igi1 2014.01.08. 14:01:20

@dr. phil. Sün‼ ツ: ez vmi glöföc kiràntva

nem is ertem minek pazaroljàk a tojást ilyenre

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.01.08. 14:01:34

@batgirl:
Ma tényleg napod van!444
Tiszta gasztromónika-show.

elwood 2014.01.08. 14:02:03

lehet, hogy pont egy falábú borjú jutott.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.01.08. 14:02:42

@igi1:
Mijaza glöföc?

@elwood:
Akkó lenne benne szálka.
Vagy faforgács.

igi1 2014.01.08. 14:02:50

@atpijkamo: v eddig csirkelábnsk hívták @atörökk: sztem csak találkozott 1 cigánnyal

mer ti dögkútba dobnátok

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.01.08. 14:03:10

@ColT: ha rantott velorozsakat kersz, akkor abban se keresd a csontot meg a hust

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.01.08. 14:03:22

Borjúlábak vagytok. Erre nincs replikátok. Lefagytatok.

Atörökk 2014.01.08. 14:03:28

Kilóg a trójai falóláb.

igi1 2014.01.08. 14:04:20

@dr. phil. Sün‼ ツ: az olyan ami nem tartalmaz húst viszont rágni kell

mi levágjuk és a macska megeszi

kb. mint a gumi

igi1 2014.01.08. 14:05:45

@Kellemes Zérókomponista: ne fecc míg engem látsz

én inspirálólag hatok mindenkire

mer nem akarok főnök lenni

AtiSnatch 2014.01.08. 14:07:30

@atörökk: Bámul, mint hülye poszter a borjúlábra!

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.08. 14:08:02

Bőrös csirkével etetett a McDonald's

nem derülhetett ki a reklámokból, hogy a grillként vagy grillezettként megjelölt csirke (panírozott csirke, csirkemellcsíkok stb.) nem pusztán csirkehúst, hanem például csirkebőrt is tartalmaz.

www.origo.hu/gazdasag/20140108-boros-csirkevel-etetett-a-mcdonald-s.html

igi1 2014.01.08. 14:09:52

@atpijkamo: most mér szója is van benne + tartósítószer

mer fosok tőle azé járok a Burger Kongbe tortilla tekercset enni

ja hamarost megyek reklamàlni az ügyem

Putyur 2014.01.08. 14:10:02

OFF
Tényleg. Tud valaki egy jó helyet Budapesten, ahol tisztességes rántott borjúlábat lehet enni? (Nem ilyent...)
ON

jet set 2014.01.08. 14:10:08

A hentes húst szokott adni borjúlábként. Akkor átver?

elwood 2014.01.08. 14:10:09

@atpijkamo: ez már szerintem köcsögölés.
speciel a rántott csirke bőrrel készül, és a grill csirke is.

azt is rá kell írni, hogy a csirkecombban csont van ?

AtiSnatch 2014.01.08. 14:10:52

@atpijkamo: sose értettem, hogy miért kell fintorogni a bőr miatt, nálunk is általában én eszem meg, mert a zasszony nem szereti.

Hartmy 2014.01.08. 14:12:30

@dr. phil. Sün‼ ツ: a glöföc az ugyanaz mint a csumbák...

Atörökk 2014.01.08. 14:13:47

@Putyur:
Óbuda, Zöld Kapu vendéglő

igi1 2014.01.08. 14:13:51

@AtiSnatch: a lóhús se menő pedig azzal sincs baj és jobb mint a bőr

asöt a pirított ropogós csirkebőr is finom meg egészséges a grillbe

@elwood: meg zelker nyomokban

@Putyur: cseles :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.01.08. 14:14:01

@elwood: @AtiSnatch: jo kis sult csirkecomb bore fejedelmi falat
de a rantottrol sem szednem le
me ne daralnak bele a csirkeburgerbe?
afrikaban meg eheznek

Hartmy 2014.01.08. 14:16:53

@atpijkamo: First world problem. Ha nem lenne a rántott vagy grillezett csirkén bőr, akkor annyival rosszabb lenne... Ez ilyen elkényeztetett köcsögnek lehetett a heppje. Mi a tököm baja van neki a sült csirke bőrrel? Szedje le róla, valaki meg azt hiányolná.

igi1 2014.01.08. 14:19:59

@dr. phil. Sün‼ ツ: aham

de +nyugtatlak neked és másnak se adnék sose olyat :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.01.08. 14:23:57

@igi1:
Teljessen megnyugodtam!!4!
A Pityunak se?

igi1 2014.01.08. 14:25:27

@dr. phil. Sün‼ ツ: neki se mer a macska +sértődne

AtiSnatch 2014.01.08. 14:25:43

@Hartmy: nálunk mócsing :D

@dr. phil. Sün‼ ツ: há a babos, izé lencsés... elég borjú! :D

Hartmy 2014.01.08. 14:26:03

Gyertek új posztba, ott már a bőrös mekis kajáról van szó... jah de ne siessetek, colttal már elfoglaltuk az első helyeket :D

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.01.08. 14:26:58

@Putyur: ilyent. Ezt így ne használd többet, kérlek szépen.
@igi1: Ha beülnél egy szír művészfilmre, mellyet alkotója is csak bizonyos csillagállások és szívottsági allapotok együttállásakor ért, akkor is csak részeket és azokat se mindig, na, akkor jól korrelálna a te művszeted is az övével: kölcsönösen nem értenétek egymást, de ugyanolyan extránnagyon nem. Én már így kifogytam belőled vagy hogy mondjam. Valami történt veled és fényes sebességgel elhúztál mellettem fejlecségben, mert újabban én semmit nem értek. Nem csak az, hogy fecc, hanem úgy az egész. Nem is az összefüggéstelenségük miatt, az belefér, sőt, igénylem is. Kevés lettem.

Tableted van?
@Szőkenő Szarvas: szólok már hozzád is.
@atörökk: hozzád meg nem is merek szólni. Bár most de.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.08. 14:33:37

@elwood: Ahol én étkezem, nincs bőr a réntottcsirkén, legyen az mell vagy comb. semmi pénzért nem enném meg a bőrét. Van a ropogós panír, meghalnék ha az alatt ilyen nyúlós izé lenne. A sültcsirke az más tészta.

@Hartmy: Azt hiszem, itt beledarálják, nincs esélye leszednni. Ha rántottcsirkét bőrrel adnák, leszedném, de azzal ugrott a panír is.

elwood 2014.01.08. 14:34:43

@AtiSnatch: a bőr elmegy, de régebben mintha jobban ment volna a kopasztás. újabban egy csomó toll van a bőrön.

AtiSnatch 2014.01.08. 14:34:51

@atpijkamo: a finnyás k. istenit nekije :D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.08. 14:35:45

@AtiSnatch: "nálunk is általában én eszem meg, mert a zasszony nem szereti."

Na ugye! Következő életemben téged veszlek férjül. :))

Nálunk a zasszony még a húst sem eszi meg, na ez meg milyen.

AtiSnatch 2014.01.08. 14:36:13

@elwood: a kopasztás is megy, minden egyre drágább :D

helianthus 2014.01.08. 14:36:22

@atpijkamo: nekem a család külön bőr nélkül rántja a csirkét, így nem ugrik a panír. :) Én se szeretem, mert csak. De ha vendéglőben úgy kapom, akkor szó nélkül leszedem.
Ilyen egyszerű!

Atörökk 2014.01.08. 14:37:26

@atpijkamo:
Nyuktass meg, hogy legalább néha azér' a szályába veszi!44!!

AtiSnatch 2014.01.08. 14:38:10

@atpijkamo: hát nem lennék a helyében :D én szinte csak hússzármazékos kaját eszek, vagy max. tepsis vagy paprikás krumplit :D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.08. 14:40:07

@Hartmy: "First world problem." @AtiSnatch: "finnyás"

:)) Igen, és vállalom. Világéletemben válogatós voltam. Lehet, hogy nem túl racionális. És még fokozódik is, negyven éve még simán megettem a gyíkhúsos konzervet, ma már semmiképp se.

Putyur 2014.01.08. 14:40:26

@atörökk:

Érdemes megreszkálni...? Bár nagyon jó a Zöldkapu, sokat járok oda (végre egy olyan étterem, ahol nekem való méretű adagokat hoznak), de a borjúlábat még nem mertem kipróbálni. (Eddig étteremben csak rossz tapasztalatom volt borjúlábbal.)
Ha rossz lesz, a fejedhez vágom... :-D

@Kellemes Zérókomponista:

Ööö... Most komolyan. Mit csináltam/írtam rosszul...? Nem értem.

AtiSnatch 2014.01.08. 14:42:07

@atpijkamo: fogadok, hogy a csirkemáj meg zúza se jön be neked! mit nyertem?

Hereguru 2014.01.08. 14:42:18

@Lencsés István: Pityuka, túl sok a szóköz nálatok...

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.08. 14:43:40

@atörökk: :)) Na!

A lányom annyira fokozza avegaságot, hogy még cipőt, kabátot, kesztyűt se hord bőrből. De tök menő műbőr cuccai vannak.

@AtiSnatch: Én is húsevő vagyok, keményen.

Atörökk 2014.01.08. 14:45:29

@Putyur:
Ha a többi kajájuk jó, miért gondolod, hogy ez rossz lenne? Maaaargit! Nooooormális? :D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.08. 14:45:55

@AtiSnatch: :)) Nyertél. Gyerekkoromban élvezettel fogyasztottam a szívet, zuzáját, most már nem.

A hizlalt libamájat nagy tételekben fogyasztom.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.08. 14:47:30

@Hereguru: "@Lencsés István: Pityuka, túl sok a szóköz nálatok..."

:)) Látod, ami ingyér van, azt herdálják.

Putyur 2014.01.08. 14:51:33

@atörökk:

Egy amúgy kiváló, általam favorizált érdi csárdában pl. kaptam borjúláb helyett három darab bepanírozott csontot... Volt még egy-két rossz tapasztalatom étteremben; azóta borjúlábat csak itthon. Nem merek próbálkozni. De hallgatok rád, és letesztelem a Zöldkaput borjúláb-vonalon... :-)
Sajnos ritkán lehet kapni lábat, meg elég mocskolódós megcsinálni. (Nagybátyám szerint malaclábból is lehet, azt még nem próbáltam.)

AtiSnatch 2014.01.08. 14:51:55

@atpijkamo: fura egy beled van, a csirkét nem a libát igen? :D

AtiSnatch 2014.01.08. 14:55:59

@Putyur: malaclábból borjút? nem vagy te román? :D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.08. 15:03:20

@igi1: A szója nem probléma, van, hogy sült szóját eszem.

Putyur 2014.01.08. 15:04:50

@AtiSnatch:

Anyai részről erdélyi vagyok; de hogy jön ez ide...?
Rántott disznóláb. Az is egy étel. :-)

AtiSnatch 2014.01.08. 15:08:07

@Putyur: a románok adták el a lovakat marhahúsként :D

Putyur 2014.01.08. 15:11:45

@AtiSnatch:

Mi abban a biznic? A lóhús is van olyan jó, mint a marha (ha nem jobb)...

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.08. 15:16:47

@Putyur: "A lóhús is van olyan jó, mint a marha (ha nem jobb)..."

Igen, szavahihető ismerőseim is ezt mondják.

Régen ettem nyers lóhúst, akkor nem izlett, pedig pont evésre tenyésztik.

Az angolok pl. nem eszik meg a lóhúst. Szerintük az ember nem eszi meg a barátait.

AtiSnatch 2014.01.08. 15:21:30

@Putyur: nem tudom, nem vagyok román... :D meg egy kicsit be voltak gyógyszerezve a lovak vagy valami hasonLÓ :D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.08. 15:26:53

@Szőkenő Szarvas: ??? Azt mondod, a barom nem eszik barmot?

motoroskonyhaja 2014.01.08. 15:31:27

Kedves poszter nagyon keveri a szezont a fazonnal.
A rántott borjúláb ilyen, nincs benne hús és csont sem. Ha valahol hússal és csonttal ette, akkor az borjú CSÜLÖK volt és nem borjúláb.

motoroskonyhaja 2014.01.08. 15:39:15

@atpijkamo: Elárulom: a borjúláb :) Így készül: (hasonló a sertésköröm is, ha az jobban beugrik) megfőzik (3-4 óra gyöngyözve - jobb helyeken kocsonya alap készül a levéből), a lábat kiveszik, kihűtik, kicsontozzák, panírozzák és kirántják. Ennyi. Majonéz, sültkrumpli, citrom, sör. Bazi nehéz kaja, de nagyon finom. Ugyanezt szokták sertéskörömből is készíteni, mert az sokkal több helyen kapható. Mindkettő gyakorlatilag zsíros-inas bőrke, igen.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.08. 15:49:59

A borjúlábat alaposan megtisztítjuk és megmossuk.

Babéros-sós-vöröshagymás-fokhagymás-borsos főzőlében, lassú lángon, fedő alatt puhára főzzük.

Majd, ha már nem túlforró, a bőrt és a húst lefejtjük a csontról.

Fontos, hogy még langyosan vágjuk apró kockákra a lefejtett részeket.

Kisebb lábasba tesszük, hozzáadjuk a sót, az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd jól elkeverjük.

Ha időközben esetleg kihűlt, megmelegítjük.

Az ízesített vagdalékot tányérra vagy tepsibe tesszük, majd ujjnyi vastagra simítjuk, megdermesztjük, hasábokra vágjuk, bepanírozzuk, majd bő olajban, hirtelen kisütjük.

www.osszesrecept.hu/click/index/556604/

A borjúláb kitárulkozott. A főtt, sült inak, húsok, bőrcafatok fenséges kocsonyás-cupákos egyvelege.

laptopkonyha.hu/gasztroad/?sw_95_item=4127

Itt képek is vannak.

motoroskonyhaja 2014.01.08. 16:28:25

@atpijkamo: az összesreceptes cucchoz: lehet hortobágyi palacsintát is enni, abban is pörkölt van, csak a pörköltet nem úgy készítik :) Másrészt ez valakinek a SAJÁT receptje a blogjából feltöltve (tudom, mert az én receptjeim is fent vannak ott). Ha elárulom, hogy én a húslevesbe mindig teszek egy kanál szójaszószt főzés közben és mustármagot is, és feltöltöm az összesreceptre akkor az autentikus lesz? Nem :)
A második érdekes, ő már lehet etalon. Mit is készítettek? "Borjúlábszár, tartármártással." LÁBSZÁR. A LÁB része, de NEM láb. Kis anatómia: nézz rá a lábfejedre, vágd le az ujjaidat, az a borjúláb, sertésköröm stb. Ha feljebb nézel a lábadon a lábszáradat fogod látni, ami a marhánál lábszár, a fiatal marhánál (borjú) és a sertésnél csülök. Még feljebb pedig a comb kezdődik (az is a LÁB része), ami nálad és a sertésnél comb, a marhánál négy részre oszlik és négy neve van. Ennyi az egész.

motoroskonyhaja 2014.01.08. 16:35:08

@motoroskonyhaja: Még egy dolog az előzőhöz: ha újra a lábfejedre nézel hát annyi hús van a borjúlábban és a sertéskörömben is, mint a tiédben. minimális :)
De pl. füstölt házi sonkával töltve.... ez most jutott eszembe ;)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.08. 16:36:09

@motoroskonyhaja: "ez valakinek a SAJÁT receptje a blogjából feltöltve"

Általában így van, minden recept saját recept. Többet néztem, de egyik se vette ki a húst. Te se.

Azt készséggel elhiszem, hogy a fenti nyitókép megfelel a borjúláb definíciójának. Én csak - mint a posztoló - a húst hiányolom. Legalább egy minimális húsnak csak kell benne lennie.

motoroskonyhaja 2014.01.08. 16:40:05

@atpijkamo: "Én csak - mint a posztoló - a húst hiányolom. Legalább egy minimális húsnak csak kell benne lennie. "

Az előző hozzászólásomban írtam: annyi valódi hús van benne, mint a saját lábfejünkben, gyakorlatilag a nullához konvergál, komolyan. Ha ettél már sertéskörmöt (kocsonyában, pörköltben stb.) ott is látszik, hogy gyakorlatilag nincs hús benne 1-2% ha lehet, bár lehet sokat mondok.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.08. 16:45:50

@motoroskonyhaja: "annyi valódi hús van benne, mint a saját lábfejünkben"

Ok. Ezt hiányolta aposztoló. Abban persze nincs igaza, hogy a tögbbi gusztustalanság benne van, mert úgy is kell lennie.

"Ha ettél már sertéskörmöt"

Uhh. Nem ettem, és nem is fogok. Se tüdőt, se gyomrot, se kocsonyát, se disznósajtot. Az ehető belsőségek listája nálam egyedül a libamájat tartalmazza. Nem szólom le azokat, akiknek izlik, csak nekem nem.

Black Hole 2014.01.08. 17:37:24

@Hartmy: ezek szerint akkor nem tudok glöföcött enni csumbákkal, mert a kettő ugyan az?

Black Hole 2014.01.08. 17:40:15

A poszter, ha nem piszkálgatta volna a kaját, hanem megeszi, akkor most nincs probléma. Tényleg, a majonézes krumpli jó volt?

goes 2014.01.08. 19:12:48

Te setét, a rántott borjúláb az cupák kirántva. Milyen húst keresel benne?

d(o..o)b 2014.01.08. 20:26:52

Hát ha igaz, amit a malackarajon írnak, hogy "Aki nem értené, nem az egész, csontos lábat rántjuk ki ilyenkor, hanem az előfőzött lábról szépen, egyben lefejtett bőrt és inakat." akkor sajnos jelen esetben a poszt-toló a hülye.

Putyur 2014.01.09. 08:03:32

@d(o..o)b:

Nem akarom most leírni a nevét annak a budapesti étteremnek, ahol csonttal együtt kaptam a rántott borjúlábat (legalább szép nagynak tűnt)...
Alig tudtam lekapirgálni az ehető részeket. :-/

Egyébként a borjólábban TÉNYLEG nincs hús. Rántott cupák. Isteni finom... :-)))

Putyur 2014.01.09. 08:05:22

@atpijkamo:

Nagyon helyes, hogy nem eszel gyomrot (pacal). Több marad nekem... :-D
Tényleg. Milyen rég ettem... Holnap azt csinálok.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.09. 08:49:55

@Putyur: :))

Te meg fogd vissza magad sajtos palacsinta téren!

Én csak zuhanyozásnál használok frotírtörölközőt.

Putyur 2014.01.09. 08:59:54

@atpijkamo:

Sajtos palacsinta...??? :-O
Még nem ettem. De nem lehet rossz.
Csak úgy belereszeled a palacsintába, vagy bele is olvasztod? Esetleg valami öntet...?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.09. 09:10:24

@Putyur: Az egyik felét alaposan megsütöm, a másikat elkezdem, sajtszeletekkel félig beterítem, ráhajtom a másik felét, ha megsült, megfordítom, azt is megsütöm, közben megolvadt benne a trappista.

Van, hogy a kész palacsinták közül szedem az alapanyagot, akkor jó ropogósra sül a külseje.

Haladóknak egy palacsinta, egy sajt kör, palacsinta, satkör, palacsinta. Szóval három palacsinta között két sajtréteg.

Sajtból sose elég.

Krumplipürébe belereszelek még fele annyi sajtot, összekeverem, megmikrózom, összekeverem, mikrózom, míg meg nem olvad teljesen benne a sajt, és teljesen egybe nincs dolgozva. Oszt egymagába megeszem.

Putyur 2014.01.09. 10:19:29

@atpijkamo:

WOW. Tudsz még ilyen jó recepteket...? Ez a sajtos törtkrumpli nagyon megtetszett... ;-)
Sajtból a sok is kevés, így igaz.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.09. 10:58:11

@Putyur: :)) Nem, sajnos nem vagyok egy konyhatündér.

De sajt + bármi.
És bármi + palacsinta.

délioldal 2014.01.09. 11:05:09

Soha életemben nem rendeltem a Gastroyaltól és hasonlóktól. Ez most nekem jó? És még csak éhen sem haltam. Tényt csak Lencséstől! Bon appetit!

a_bitlisz 2014.01.09. 11:30:52

A rántott borjúláb tényleg rántott cupákból lenne.
Az zsíros szőrös bőr volt, ráadásul ropogósra kiszárítva a kétharmadát.
(a kés majdnem beletörött)

Lencsés István 2014.01.09. 11:31:50

@Szőkenő Szarvas: Kötőszóval ( de ) nem kezdhető mondat . Ételen zokni sem lehet .

@ColT:
Ez ehető , a patkányméreg nem , az hogy válogatós vagy az szar dolog .

@Hereguru: Nem vagyok " Pityuka .... " , azaz tanulj meg olvasni . Kellenek a szóközök .

@atpijkamo: Nem herdálom , kell .

délioldal 2014.01.09. 11:35:50

@Lencsés István: Jöttél a napi adagodért? Szánalmas egy életed lehet, ha egyáltalán felfogod...

Lencsés István 2014.01.09. 11:40:33

@délioldal: Azért jöttem , mert olyanokat írnak ami nem igaz . Az életem jó ne irigykedj , te mocskos buzi . :) ;) :D

délioldal 2014.01.09. 12:48:29

@Lencsés István: Várj, sajnállak egy kicsit... Meg is vagyok. Ezek az ostoba tények! Fura, hogy mindenkinek más a véleménye, mint neked. lehet, ők egy másik könyvből tanultak. Vagyis egészen pontosan, ők tanultak...

Lencsés István 2014.01.09. 15:23:33

@délioldal: Az iróniád KURVA GYENGE ! ! ! + ! A tényeim nem ostobák , hanem igazak , még ha ez téged zavar akkor is . :) ;) :D Másnak lehet más a véleménye , de nekem TÉNY - em van , van különbség . :) ;) :D Ja és az anonimok véleménye semmit nem ér mert ők csak emberszerű lények , nem embereke . Ők tanultak , ahogy én is , csak ők rosszul ....

Xezs 2014.01.26. 11:10:48

Lencsés István = délioldal

Jól elbeszélget magával azért.

Xezs 2014.01.26. 11:13:04

Ja, mégsem. Benéztem :)

Xezs 2014.01.26. 11:15:24

Amúgy mi a faszom az a sportkommunikátor?

élhetetlen 2014.09.26. 17:04:12

@dr. phil. Sün‼ ツ: Igen, mócsing. Sajnos nincs olyan hentesem, ahol ezt beszerezhetném, néha vidéki vágásból jön, ahol, ha nem kérem előre, egyszerűen kidobják. Kaptam már csontostól is, most szakértő hentes volt, aki tudta, mit kérek, már csont nélkül kaptam. Ha csont, ha nem, négy órát főzöd, ha csont, akkor le kell fejteni az inakat, mócsingot a csontról, ha nem csont akkor eddig kész. Ezután meg kell próbálni a ragacsos mócsingot fóliával összetapasztani valami 8-10 cm-es hengerré, és ha ez összeragad, akkor lehet 1,5 cm-es hengerekké szeletelni, panírozni, kisütni. Ha a ragasztást eltoltad, (mint most én), akkor szétesik, és az akármilyen darabokat panírozod, és sütöd ki. Komolyabb meló, mint egy kocsonyafőzés, csak annak ajánlott, aki tényleg szereti, és csak annak, aki legalább a sertéslábat próbálta már, és szereti. (Van olyan ismerősöm, aki belefőzi a kocsonyába a körmöt, de utána kidobja. Én imádom azt is). Húsról szó sincs.

élhetetlen 2014.09.26. 17:18:39

@Putyur: „Nagybátyám szerint malaclábból is lehet, azt még nem próbáltam.”. Nyugodtan próbáld meg, addig főzd, míg lejön a csontról, panírozod a darabokat, kisütöd, jó.(Amig édesanyám élt, volt pofám hazavinni 5-6 kiló lábat, hogy csinálja meg, aztán a mélyhűtőből kieszegettem). Most is gyártok 4-5 körömből évente átlag egyszer. (ne daraboltasd fel a körmöt, akkor több esélyed van, hogy nagyobb darabokban tudod leszedni a csontról).

élhetetlen 2014.09.26. 17:34:43

@atpijkamo.: Ha ez elvi kérdés, mármint a máj alapvetően különbözik ugye a tüdőtől, ezt még megértem. De, ha libamáj, akkor a kacsamáj miért nem, szerintem sokkal finomabb, arról már nem is beszélek, hogy egy báránymáj miért nem? Tényleg ne szóld le, aki a kacsamájat is szereti.
süti beállítások módosítása