Tékozló Homár

Születésnapi jövedelemletiltás a Raiffeisennél (frissült)

2014.02.24. 11:15 | jackyll | 67 komment

"Üdvözlöm, boldog születésnapot, tartozása miatt hamarosan jövedelem letiltást fogunk kezdeményezni." - kapta az arcába Gyöngyi az információt, miután 2 hónappal korábban megpróbálta devizahitelét egy másik devizahitellel kiváltani a Raifeisennél:

„Tisztelt Rafinált Bank! Ezúton kívánok panasszal élni az Újrakezdő hitelemmel kapcsolatos ügyintézés miatt. Tavalyi év decemberében felvettem a kapcsolatot a Hitelátalakítási Csoporttal telefonon, mert a svájci frank alapú személyi kölcsönömhöz kapott 1 éves, csökkentett törlesztőrészletes fizetési könnyítés lejáróban volt. Tájékoztattak, hogy amennyiben nem kaphatok újabb könnyített időszakot, a törlesztő részletem több mint a duplájára fog megnőni. Amennyiben megítélik nekem a hosszabbítást, annak lejárta után az utolsó fél évben ez az összeg több mint 170 ezer ft lenne havonta.

A kolléganővel kerestük a megoldást, ő precízen ismertette velem a lehetőségeimet, bár arra, hogy mindezt átgondoljam, megbeszéljem a férjemmel és összeszedjem az összes iratunk adatait, amit utána be kellett diktálni telefonon, kb. 15 percet kaptam. Ez a történtek tükrében elég vicces, nevetnék is, ha nem rólam lenne szó.

Abban maradtunk, hogy a deviza alapú, Újrakezdő kölcsönt választom, aminek az összege tartalmazni fogja a kiváltandó személyi kölcsönömet, valamint a hitelkártyám teljes összegét, így ezzel a hitellel ez meg is szűnik.  A kolléganő tájékoztatott, hogy ez a hitel összeg, amiben megállapodtunk, tartalmazni fog egy 1 havi, már nem csökkentett személyi kölcsön törlesztő részletet is, mivel ez, addigra amíg az új kölcsönszerződést megkötjük, már beterhelődik. Forintra pontos összegben állapodtunk meg, valamint abban, hogy attól a pillanattól (ez december 20-a előtt 2 vagy 3 nappal volt) ne kezdeményezzek utalást a kártyaszámlára, ne is használjam, mivel lezárásra fog kerülni. Ugyanígy járjak el a személyi kölcsönömmel kapcsolatosan, mivel a legközelebbi részlet, amit fizetnem kell, január 20-án lesz esedékes, mint az Újrakezdő személyi kölcsön első részlete.

A megállapodás után időpontot foglalt nekem a hölgy, (gyorsan-gyorsan, hogy még év vége előtt szerződni tudjunk) és december 20-án megkötöttük az új szerződést.  December 30-án elkészült a közjegyző általi közokiratba foglalás, ezt még aznap eljuttattam a bankfiókba, valamint a lakásbiztosítónk által adott engedményezési dokumentum is. Én december 30-án azzal jöttem el a fiókból, hogy minden rendben van a hitellel kapcsolatosan.

Ehhez képest, 2 hónappal a szerződés megkötése után ott tartunk, hogy naponta hívnak telefonon, hogy tartozásban van a hitelkártya számlám, ma konkrétan már a jövedelem letiltás is szóba került. Azon kívül a „régi” személyi kölcsön számlámat is folyamatosan megterhelik azzal a megnövekedett törlesztő részlettel, amit már december 20-a óta nem kellene fizetnem.

Engem az elmúlt 2 hónapban nem keresett senki azzal, hogy bármilyen probléma merült volna fel. Én voltam az, aki – miután az internetes felületen belépve azt láttam, hogy mínuszban vannak a számláim – próbálta megtudni, hogy mi a probléma.

Először amikor telefonon érdeklődtem, hogy mi a gond, – 1 hónappal az után, hogy aláírtuk a szerződést –a bankfiókba küldtek, hogy ott érdeklődjek. A kolléga azt látta a rendszerben, hogy az engedményezési szerződéssel van probléma, de nem tudja mi az pontosan, újat kell csináltatni. (?) Ezt meg is tettem, a biztosító nagy derültségére, mivel csak azzal az információval tudtam menni hozzájuk, hogy valami nem jó, de nem tudom mi, csináljanak egy újat. Egy dolgot találtunk csak, ami eltért attól, mint amit a biztosító korábban megadott. Konkrétan a címem mellett nem volt feltüntetve a helyrajzi szám…. Bevittem az új papírt személyesen a fiókba, majd azzal váltunk el, hogy akkor tényleg minden rendben van.

Napok múlva még mindig azt láttam, hogy a hitel zárolás alatt van a számlámon. A hitel átalakítási csoportnál telefonon azt mondták, hogy nem tudják mi a gond, nem látnak rá a rendszerükbe, ha a bankfiók környékén járok (!), menjek be és kérdezzem meg. Erre már nem voltam hajlandó, e-mail-ben felvettem a kapcsolatot a fiók ügyintézőjével, aki nagyon gyorsan utánajárt, miszerint az a gond, hogy a közjegyzői díjról szóló számlát nem csatoltam a dokumentumokhoz, így annak összegét nem tudják a hitelösszeghez hozzáadni. Tájékoztattam, hogy a közjegyzői iroda készpénzes számlát állított ki az én nevemre, így a helyszínen, december 30-án rendeztem a 21 ezer forintos közjegyzői díjat.  A kolléga ezt az információt továbbította a központ felé, majd február 12-én írt nekem, hogy idézem: ”Beszéltem a bírálóval, azt mondta, ha már kifizette a közjegyzőt, akkor nem szükséges más pótlás, tovább is adja az anyagot könyvelésre.” Nem értettem, hogy ez a kérdés miért 2 hónap után merült fel, és azt sem, hogy egy aláírt, közjegyző által hitelesített kölcsönszerződésen mit bírál egy bíráló. Ez éppen egy hete történt, és ott tartunk, hogy a jövedelmemből akarják letiltani a hitelkártya tartozásomat, és a folyószámláim is mínuszban állnak.

Ezúton kérem, hogy tegyék rendbe ezt a hitelügyletet, a december 20-a óta kiterhelt díjakat pedig töröljék.”
Szóval röviden: Nem keres senki, hogy gond van. Ha érdeklődöm, azt mondják, hogy valami nincs rendben, de nem tudják, hogy mi, járjak én utána. Amiatt viszont naponta hívnak, hogy rendezzem azokat az elmaradásokat, amelyek két hónap óta nem is kellenének, hogy létezzenek.

Update: Pár perce hívtak a banktól. Megfelelek az előtörlesztési feltételeknek. Az elmúlt 2 hónapban felhalmozódott tartozást vagy kifizetem, vagy új szerződést kell kötni, új összeggel, új 21 ezer forintos közjegyzői díjjal, újabb igazolások beszerzésével… Boldog születésnapot!?

Még aznap küldött naiv ügyfél egy újabb levelet:

Tisztelt Raiffeisen Bank!

Mai napon benyújtott panaszom (csatolva) további fejleményeként, újabb panaszbejelentést teszek. Telefonon értesítettek, hogy az újrakezdési hitelemmel kapcsolatosan megfelelek az előtörlesztési feltételeknek. Viszont döntenem kell, hogy az elmúlt két hónap alatt felhalmozódott több mint 200 ezer forintos tartozást, kifizetem-e, vagy a szerződés bontása után, új megállapodást kötünk, ami új hitelösszeg tartalmazni fogja a jelenlegi, folyószámlámon lévő negatív összeget is.

Közöltem, hogy nem vagyok hajlandó ezt az összeget kifizetni, és szóban is tájékoztattam a kifogásaimról a hölgyet, melyekről a mellékelt levelemben is írtam. XY azt mondta, hogy ez a két opció van: vagy kifizetem, vagy szerződést bontunk és újat indítunk. A kifogásaimat rögzítette.

A felhalmozódott tartozás mind a folyószámlámon, mind pedig a hitelkártyaszámlámon a bank hibájából történt. Hangfelvétel rögzítette decemberben, hogy azt az utasítást kaptam a banktól, hogy ne nyúljak ezekhez a számlákhoz, és a legközelebbi befizetésem január 20-án történjen meg, amikor is az újrakezdési hitel első törlesztő részletét átutalom. Ezt meg is tettem. Nem kívánok a bank hibájából plusz több mint 200 ezer forintot hitelként felvenni és törleszteni. Nem kívánok újabb időt tölteni az újabb hitelszerződés megkötésével. Nem kívánok újabb 21 ezer forintot közjegyzői díjként kifizetni, még úgy sem, hogy azt az új hitelösszegbe beleszámolják és nem készpénzben kell megfizetnem. Nem kívánok újabb igazolást kérni a biztosítómtól sem.

Várom szíves válaszukat!

Aztán újabb kérdések merültek fel:

  1. Mikor és milyen módon értesítettek arról az elmúlt 2 hónapban, hogy az aláírt, közjegyző által hitelesített hitelszerződésemmel, vagy annak kísérődokumentumaival kapcsolatosan bármilyen probléma van?
  2. Mikor és milyen módon értesítettek arról az elmúlt 2 hónapban, hogy a december 20-i megállapodás (hangrögzített) ellenére, kezdeményezzek utalást a hitelkártya- és személyi kölcsön számlámra?
  3. Mikor és milyen formában értesítettek arról, hogy a kapott hitelösszeg zárolásra került, mert nem teljesültek az előtörlesztés feltételei?
    A fenti 3 kérdésemre kapott válaszokról szeretném kikérni a hangfelvételt, avagy az írásbeli tájékoztatást, amit kaptam.  Ugyanígy kérem azt a hangfelvételt, amelyen elhangzik, hogy ne nyúljak a fenti két számlámhoz, arra ne teljesítsek befizetést, a hitelkártyát ne használjam. December 20-a előtti 2-3 napban történt, XY volt az ügyintéző a Hitelátalakítási Csoportnál.
  4. Mikor és milyen formában kapom vissza kamatokkal növelten – amennyiben valóban felbontják a decemberi 20-i szerződést - a már befizetett törlesztő részletemet? (A mai napon egyébként beterhelték a következő havi törlesztő részletet is, valamint levelet is kaptam a hitelkártya elmaradásról)
  5. Mikor és milyen formában kapom vissza – amennyiben valóban felbontják a decemberi 20-i szerződést – a készpénzben kifizetett közjegyzői díjamat?

UPDATE 03/05: Hepiend.

Nem lenne tisztességes, ha a végkifejletet nem írnám meg. A bank törölt minden, - a két hónap alatt általam kifogásolt - plusz összeget, költséget. Megmaradt az eredetileg kötött hitel, az eredeti feltételekkel. Illetve kártérítést is utaltak, ami nem egy horribilis összeg, de erre a hónapra fedezte a hitel törlesztőrészletét.

Mindezt az írásbeli panaszom után kb 1 héttel. Bár előtte még 2 telefonhívást is kaptam. Először kb 200 ezer lett volna amit vártak, hogy rendezzek, vagy felbontják a szerződést. A másodiknál már "csak" 50 ezer ft volt ami rendeznem kell. Végül jött a hívás, hogy semmit nem kell befizetnem, visszaállították az eredeti állapotot, ahogy azt kértem is.

Mondjuk elnézést nem kértek, illetve azt sem tudom, hogy ki és mikor hibázott ezalatt a 2 hónap alatt, de függetlenül ettől mondhatom, hogy győzött az igazság. Csak rémítő abba belegondolni, hogy ha hagyom magam és nem reklamálok, akkor simán 2 kilóval beljebb lennék most...
Szóval így ért véget (remélem) az én történetem.
 
Köszi!
Gyöngyi

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.02.24. 11:51:30

6. Ki aludt az ágyacskámban?
7. Ki tudja a jövő heti lottószámokat?

anonex 2014.02.24. 12:05:06

@atpijkamo: "@Kitalátor (másként) gondolkodó: Bank elrontotta, posztoló leszarta, posztló szív."

Nekem első olvasatra nem az jön le, hogy leszarta volna. A szerződés lejárta előtt kezdeményezte a megújítást. A posztban sok hivatkozás van szóbeli megállapodásokra. Kérdés, hogy az elkészült szerződésben figyelembe vették-e ezeket a megállapodásokat. Lehet, hogy posztoló itt hibázott, amikor aláírt, és nem ellenőrizte a szóbeli ígéretek szerződésbeliségét, vagy legalább írásbeliségét, mint kiegészítést. A leszarást erősen kétlem, mármint a poszter részéről. A bank részéről inkább valószínűbb.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.24. 12:10:24

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Nem annyira. A bank szivatja, ő csak megnyugodott, hogy mindent rendben elintézett, a havi törlesztővel már nem foglalkozott.

@anonex: Azért két hónap alatt kétszer kellett volna fizetnie. Nem kötelességge állandóan figyelni, de nem lehet ignoráns. Ügyfél hibás, akkor ügyfél szív, ha a bank hibás, akkor meg az ügyfél szív. Tegye/tetesse rendbe, ne hisztizzen.

Mindenesetre tanulségos történet, jó volt, hogy közzétette.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2014.02.24. 12:19:12

8 éve: Ótépe > Személyi kölcsön > 1,2 milli > törlesztő 42e > VÁLSÁG > törlesztő 78e > örökség hurrá > 4éve: kifizet > 2,1 milli !!!! Kilépek az ajtón > telefon:"kedves uram, van egy nagyszerű kölcsön ajánlatunk az Ön számára.." ANYYYÁÁÁÁDDDBBAAA!!!!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.24. 12:26:53

@dr. phil. Sün‼ ツ: :)) Léccives ne inzultálj! Mindig elolvasom, mielőtt kommentelek. Valószínű kérdésedre válszt is találsz benne.

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: Pedig érthető. Ilyen jó adósnak én is szívesen adnék uzso... személyi kölcsönt.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2014.02.24. 12:41:49

@atpijkamo: ...azt elhiszem! de tudod csak egyszer balek a zember! ))

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2014.02.24. 12:46:17

Poszternéni: heppi bordély tujúúúúú!
...de tudod az élet olyan mint a gyerekgatya: rövid és sz@ros! :(

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.02.24. 12:53:39

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: Az összes telefonon zaklatós, "ingyen" utazással-vizsgálattal-vacsorával kecsegtetető, kuponolós és bónuszozós, "ingyenhitelt" kínáló uzsorások, cégek és a hálózati marketingszekták tönkremennének, ha egy embert egyféleképpen csak egyszer lehetne becsapni. Ehelyett szerencsétlenekben kialakul egyfajta függés (Helsinki / Stockholm-szindróma) és visszajárnak, mint az ominózus vadász a kanmedvéhez.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.02.24. 12:54:08

Bebasztam, ezért nem tudok olvasni, csak írni. Tök jó.

anonex 2014.02.24. 12:55:35

@atpijkamo: Nem mentem fel én sem teljes mértékben, az ügy összetettsége miatt kérhetett volna segítséget, tanácsot. De régi ügyfélként talán hangyafasznyira bízott a bankban, amivel trehányságból visszaélt. A havi törlesztő számomra nem egyértelmű, lehet erről is szóban állapodtak meg.
Summázva, ha banki ügyletbe keveredek, ezerszer is ellenőrzöm a dokumentumokat, mielőtt bármit is aláírok. Így sem 100%-ig garantálható, hogy nem tojik valamit a kutya. Mesélhetnék az BAR listás (most már KHR lista) történetemről, ahol a követelésem tartozásként tartották nyilván. Közel egy évig küzdöttem, mire írásban is elismerték a tévedésüket, és a pénzemhez jutottam.

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2014.02.24. 13:00:41

"svájci frank alapú személyi kölcsön"

Tovább nem is érdemes olvasni. Bezzeg a tengerparti nyaralással vagy a lapostévével, amit vett belőle annak idején, tudott villogni a liba a barátnői előtt.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2014.02.24. 13:10:07

@Kitalátor (másként) gondolkodó: A gengszterváltás előtt két évvel egy barátom hátrahagyva mindent, külhonba szakadt! Nagy háza épült, anyagilag is úgy-ahogy rendben volt! Hátrahagyott mindent mint eb a szaharát!
Kérdeztem tőle kis naivan mé' mégy el???
"azért mert nem szeretem azt ha bekapcsolom a tévét és érzem hogy a zsebemben turkálnak és kiszednek minden pénzt belőle"
No akkor csak pillogtam rá mint a lukinyúl és nem értettem meg.
De sajnos a bőrömön azóta is érzem, meg tapasztalom, hogy akár állami vagy minden magán szféra, csak arra szakosodott, hogy minél többet szedjenek ki belőlem és mesteri módon hogyan vágjon át vagy pénzt csaljon ki minden alkalommal belőlem! Teljesen felvértezve kell éljek, ha nem akarom süllyesztőben végezni!

00000000-0000-0000-0000-000000000001 2014.02.24. 14:03:49

Mi a tanulság? NE legyen banki kölcsönöd! Újra és újra beigazolódó aranyszabálya a 21. századnak!
De lehet még megélem az adósrabszolgaság eltörlését!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.24. 14:15:38

@00000000-0000-0000-0000-000000000001: "NE legyen banki kölcsönöd!"

Inkább hetven évesen költözz az új lakásodba. Ha!

igi1 2014.02.24. 14:19:08

Modoros hiteles majom

Sírjá viktorná h segíccsen oszt majd mi fizessük az ügyintézést is.

anonex 2014.02.24. 14:22:03

@00000000-0000-0000-0000-000000000001: Ajánlom figyelmedbe a Hitel című művet.

igi1 2014.02.24. 14:25:16

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: te panaszkodsz akkor mit mondjak én nekem meg se kell szólalnom mer tudom h át akarnak vagni ez az élet rendje erre van berendezkedve az ország

mi lenne ha fogyatékkal elő lennél és. Mmegpróblnál úgy ügyintézni

Szerintem két napig se bírnád és az ötödiknél meg tudod mondani h az ügyintző végül is foge foglalkozni az ügyeddel

Nem is szeretek beszélni telefonon mert ott rögtön kihasznàlják ezt és egy-két rendelés pl ksőbb intéződik el emiatt

Ezér agyok aggresszív mára és nem hagyom annyiban h leejtették a burger kingben a hambimat. A hostessek meg egyenesen retteghetnek ezentúl.

Úgyhogy csak nem panaszkodni mert ahogy látom kinyaltk a seggét a poszternak és már az se tetszik neki.

kézműves étcsokimikulás 2014.02.24. 14:42:03

bank nem ad szobeli igeretet...
bank nem hivatkozik szobeli megallapodasra...
bank telefonos ugyfelszolgalatosa nem lat bele a rendszerbe,maximum annyit lat,amennyit az ugyfel is latna az online bankon keresztul...
bank fiokbeli ugyfelszolgalatosa (ugyfelreferens...) nem lat bele a donteshozas folyamataba (sehol sem...) igy nem tud (es ha tudna se mondhatna...) semmit arrol,hogy mi hogy all vagy ha elutasitottak,miert tettek...

igy hirtelenjeben...
es mivel ezek tenyek,barmelyik penzintezetnel,innentol kezdve had'osszam el kettovel azt is,amit a poszt tolo kerdez...

Atörökk 2014.02.24. 14:43:50

Posztolónak ajánlom a Zótépét, esetleg a Körmend és Vidéke Takarékot, ott ilyen nem fordulhat elő.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.02.24. 15:39:12

@atpijkamo: pedig rohadtul igaza van. sokat dolgoznak, hogy kurva nagy hitelük lehessen és ne legyen idő élvezni azt a kevés időt ami a munka mellett marad. minden baromságot megvesznek amire rohadtul semmi szükségük, persze hitelből. nem egyszerűbb lenne egyszerűbben élni, szükségtelen kacatok és lakáshitel nélkül?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.24. 15:48:26

@sugargiraffusplumps.: Hát add hozzá, hogy a törlesztőd lehet hasonló, mint a bérleti díjad, és a bérbeadó bármikor kirúghat.

Én általában támogatom a lakésbérlést.

Kocsira nem kell hitel, venni kell egy használtat, és addig gyűjteni a lét az újra.

Atörökk 2014.02.24. 15:51:36

@atpijkamo:
"Hát add hozzá, hogy a törlesztőd lehet hasonló, mint a bérleti díjad, és a bérbeadó bármikor kirúghat."

Ha pontosan fizető, korrekt bérlő vagy, nem fognak kirúgni csak úgy.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.24. 15:55:07

@atörökk: Ha kap egy jó ajánlatot, úgy eladja alólad, mint a sicc.

Sajnos sem a bérbeadók, sem a bérlők nincsenek irigylésreméltó helyzetben. Szar a szabályozás. Kéne nagyon alacsony adó rá, és mind a két fél védelme a másik visszaélése esetére.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.02.24. 15:56:38

@atpijkamo: és bármikor lehet valaki munkaképtelen vagy munkanélküli is, akkor meg kaki van a palacsintában. szerintem ki köll szállni a mókuskerékből és egyszerűen, olcsón élni. a bankok meg bekaphassák tövig :)

Atörökk 2014.02.24. 16:00:55

@atpijkamo:
Évekig ingatlanoztam, bérbe is adtam elég sok lakást, olyan, hogy egy tulaj kapott egy jó ajánlatot, és eladta, mint a sicc, egyszer sem volt. De általam ismerős (és szavahihető) ingatlanosok praxisában sem.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.24. 16:01:55

@sugargiraffusplumps.: "munkaképtelen vagy munkanélküli"

Ja persze, elfeletettem, hogy akkor ingyér kap lakhatást.

"egyszerűen, olcsón élni"

Ezzel nem vitatkozom. (Nem olcsón, hanem ésszerűen, de ugyanarra gondolunk.)

Egyébként nem csak magyar banktól lehet kölcsönt fevenni, és nem csak banktól.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.02.24. 16:09:05

@atpijkamo: hát, én se tudtam eddig de tényleg lehet szinte ingyen is lakni. mostanában nézegettem ezeket a miniház-építőket és azt kell mondjam: nagyon igazuk van. még én is belevágok eccer, csak megérjem!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.02.24. 16:14:27

@atpijkamo: erősen sarkítva, de valahogy így, bár minden szükséges komforttal ellátva, oszt mégse kell rabszolgának lenni egy életre. azért van ebbe valami nagyon vonzó mégiscsak.

Atörökk 2014.02.24. 16:17:37

@atpijkamo: @sugargiraffusplumps.:
Nem mondom, hogy zéró komfortos bádogviskóban olyan jó lakni, de tény, aközött, meg azegész életen át tartó adósrabszolgaság között megvan az arany középút.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.02.24. 16:21:32

@atörökk: zéró komfort, ugyanmár :) nézd meg ezeket: www.youtube.com/watch?v=RSzgh3D7-Q0

igaz, hogy ők rákenték azt a húszezer dolcsit, de egy ilyen házikó a töredékéből is felépíthető. szerintem innen nem hiányzik semmi.

Atörökk 2014.02.24. 16:24:28

@sugargiraffusplumps.:
Nem ponnerre gondoltam, úgy általába' :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.02.24. 16:28:12

@atörökk: ugye milyen cuki? és csak 20 négyzetméter cirkaperkábé az egész.

igen, lehetne arany középutat találni, de tipikusan túlvállalják magukat a népek, aztán meg szopnak egy mélytorkosat. pedig nem lenne muszáj.

Atörökk 2014.02.24. 16:35:09

@sugargiraffusplumps.:
Hát 20 négyzetméternél kicsit nagyobbat képzelnék el, de sztem két embernek jó beosztású 60-70 négyzetméter bőven elég.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.02.24. 16:37:21

és most elolvastam a posztot mégeccer. egyik hitelt a másikból fizetni az az önszopatás minősített esete és garantált, hogy olyan lavinát zúdít a saját nyakába a kedves posztoló amiből kimászni valszeg sose fog. tényleg megérte.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.02.24. 16:40:09

@atörökk: hát én pölö imádom a nagy tereket meg a táncterem méretű nappalikat ahol van hely a tízéves filodendronnak is. de tényleg nem éri meg az árát :(

Szalai Nándorné Edit 2014.02.24. 18:39:05

Rablónak fegyvert adsz Bankot rabol.
Bank meg minket rabol?

Atörökk 2014.02.24. 18:43:43

@Szalai Nándorné Edit:
Editke drága, magát mikor rakták meg utoljára igazán mocskos módon durván, olyan sikítozóskarmolászósan?

Black Hole 2014.02.24. 18:58:31

@sugargiraffusplumps.:
"a bankok meg bekaphassák tövig"
Ez úgy komolyan érdekelne abban az esetben, ha a bekapóügyintézőt én választhatom.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.02.24. 19:34:56

@Black Hole: így jobban belegondolva... az a baj ezekkel, hogy harapós kurva mind!

Black Hole 2014.02.24. 19:38:15

@sugargiraffusplumps.: akkor viszont mégsem fűzöm tovább az asszonyt, hogy vegyünk fel hitelt. Kösz, hogy szóltál:-)

panic_button 2014.02.24. 19:38:34

Poszttolonak javaslom meg egy hitel felvetelet az eddigiek kifizetese celjabol, addig is irany a bekemenet hatha megszunnek a hitelek!

Rafinált 2014.02.24. 20:41:16

Hogy tisztán lássunk az adott témában: a kissé hosszúra sikeredett posztom célja elsősorban az volt, hogy mindenki legyen körültekintő egy banki ügyintézés során. Nekem (rém)álmomban sem jutott volna eszembe, hogy kezemben egy bank és ügyfél által aláírt, közjegyző által hitelesített, konkrét hitelösszeget, törlesztőrészletet, törlesztés kezdetét, hitelcélt tartalmazó okirat ellenére, a bank jelenleg mindkét hitel törlesztőrészletét beterheli a folyószámlámra. Nem jelzi, hogy gond van (aláírás után?), ha kérdezem, nem tudja, hogy mi a baj. De közben a fent leírtak szerint hívogatnak azzal, hogy fizessek be olyasmit, ami fedezetére hitelt vettem fel és aminek már fizetem a törlesztőrészletét. Zanzásítva ennyi a sztori. :) Az pedig, hogy miért, milyen célre és milyen devizanemben vettem fel hitelt, szerintem teljesen másodlagos.

Liquid_Night 2014.02.24. 22:59:17

@atpijkamo: vagy mi, 70 éves korodra fizesd ki a lakásod?

www.simondale.net/hobbit.htm

- ilyesmire vajon adnak engedélyt?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.24. 23:14:57

@Liquid_Night: "70 éves korodra fizesd ki a lakásod?"

Hátha már választani kell, akkor inkább 70 éves koromra kifizetem, és addig lakok benne, mint 70 éves koromban megveszem.

"ilyesmire vajon adnak engedélyt?"

Igen. Nagyon jól kell szigetelni, különben minden megpenészedik benne. Nekem tetszik.

belgabela 2014.02.25. 04:47:18

Mennyit kerestek, hogy hajlandóak vagytok előnytelen szerződéseket kötni egy kis kp-ért? Csak éheztek fizetés után, vagy esetleg a napi courvoisierre vesztek duplán visszafizetendő kölcsönöket?

peter3374 2014.02.25. 08:32:29

Én csak azt nem értem -megint-, hogy ezt miért ide kell megírni, miért nem a megfelelő hatóságnak?

mozesapo 2014.02.25. 09:02:24

PSZÁF, és egy jó ügyvéd, perelni 10 millióra a bankot nem vagyoni kártérítésre. Elmenni egy orvoshoz,2 hónap idegesség, nem tud dolgozni, nyugtatókon él, rosszul alszik, mindig a végrehajtókkal álmodik, stb...

kézműves étcsokimikulás 2014.02.25. 09:39:12

@peter3374: pedig egyertelmu...

ide le lehet irni egy egyoldalu beszamolot,a masik oldallal a kutya nem foglalkozik...
a megfelelo hivatal pedig bekeri a szerzodeseket a banktol,oda le van irva minden,feketen-feheren...
oszt netan kiderulne,hogy nem minden ugy van,ahogy a poszt tolo allitja es megy a hiszti...
itt meg lehet kopkodni...

felreertes ne essek,nem vedem a bankokat,de az egybites/hazug marhasagokat sem birom...

GQ 2014.02.25. 12:34:17

@atörökk: alólunk is adtak már el kettőt is.
süti beállítások módosítása