Tékozló Homár

Autistát aláztak az ellenőrök, a BKK szerint nem

2014.03.19. 10:51 | jackyll | komment

A BKV-figyelő robbantotta az eheti alázós történetet, amelyben pusztán szórakozásból megbüntettek és leszállítottak egy lányt, miután hamisnak nevezték a bérletét:

Elmondása szerint a Hungária körútnál szálltak fel az ellenőrök és kérték mindenkitől a jegyeket és a bérleteket. Barátnőm felmutatta a bérletét. Megjegyzem, minden rendben volt, hisz három napja közösen vettünk új bérletet amire az előírásoknak megfelelően tollal rá is írtuk a bérletigazolványunk számát. (A bérletigazolványa is érvényes volt, mivel két éve csináltatta, amikor Budapestre költözött.)

Az ellenőrök közölték vele, hogy ez a bérlet hamis. Sajnos a barátnőmön lehet látni, hogy nem hétköznapi, gondolom, az ellenőröknek is egyből lejött, hogy prédára akadtak. Megkérdezték tőle, hogy honnan szerezte. Mondta, hogy a saját fizetéséből vette egy BKK-pénztárban és mutatta a blokkot és a munkáltatói igazolását is, bizonyítván, hogy ő dolgozik és van jövedelme.

Az ellenőrök akkor megragadták és a Bosnyák térnél leszállították. Állítólag azt mondták neki, hogy a gyogyósoknak nincs munkájuk, így pénzük se bérletre. Valószínűleg úgy szerezhette, tudják, hogy árulnak hamis bérleteket olcsóbban, amit a nincstelen hülyék megvesznek.

Elkérték tőle az iratait. Mivel nagyon megijedt és félt, hogy megverik, ezért odaadta. Felírták az adatait és közölték vele, ha még egyszer meglátják a buszon, rendőrt hívnak rá és bevitetik. Azt tanácsolták neki, hogy maradjon otthon és babázzon vagy nézze a Mazsolát a tévében, de ne mások adóján foglalja a helyet a buszon. Ezt követően ő gyalog jött haza a Bosnyák tértől Újpalotára eléggé zaklatott állapotban.

A BKK szerint nincs nyoma hasonló esetnek:

A BKK azt írta, hogy a történtek tisztázása érdekében azonnal vizsgálatot indítottak. „A pótdíjazottak között egyelőre nem találtunk olyan személyt, akire illene a blogon olvasható leírás, és ügyfélszolgálatunkhoz sem érkezett panasz az állítólagos esettel kapcsolatban a blognak a bejelentést tevő, illetve utasunk részéről”. A BKK leírthoz hasonló eseteket a leghatározottabban elítéli. "Ha kiderül, hogy egy munkatársuk tényleg nem az előírások szerint végezte a munkáját, megteszik a szükséges munkajogi lépéseket, de eddig a blogposztot semmi sem támasztja alá."

Azt hittem a szokásos "nem a mi alkalmazottunk, hanem az alvállalkozóké" szokásos szöveggel jönnek, de úgy látszik, azt csak a biztonsági emberek esetében nyomják.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Kix 2014.03.19. 10:54:36

Várt valaki más hozzáállást ettől a kommunista csökevénytől + vitézitől? Én nem.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.03.19. 10:55:39

@Dr. Kix: hát nem. tulajdonképpen még ez is szép volt tőle a képességei tükrében.

elwood 2014.03.19. 10:57:01

szerintem az ellenőrök autisták

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2014.03.19. 10:58:10

azért ne legyen már a homárból metróújság amiben elolvashatjuk h mi volt az előző nap a neten...

Atörökk 2014.03.19. 10:58:17

BiSZtos így történt. Forrás: a zinternet. Ugorgyunk.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.03.19. 10:58:28

Engem csak dadaista-alázás érdekel. Mondjatok már jó blogokat, ígérem nem pofáznék sokat ott. Nem úgy fogalmazom, hogy írjatok, mert akkor félreértitek. S elkezdtek írni. Olyat is lehet.
@sugargiraffusplumps.: függvénytükrében. Neked mi is az eggyel ezelőtti nicked a Digitális Úrban? Béla nem lehet!

neet 2014.03.19. 10:58:48

Sztem ez fotoshop. Tényleg van ilyen?

Dr. Kix 2014.03.19. 11:06:09

@Kellemes Zérókomponista: Pedig itt is keveset írogatsz manapság, pedig kéne többet. :)

Tessék itt egy - szerintem - jó:
ritkanlathatotortenelem.blog.hu/

Megköszönheted később, ha még nem ismerted.

Rathelor 2014.03.19. 11:08:59

A posztoló funkcionális analfabéta? Ugorjon neki az egyelőre, eddig és hasonló szavak értelmezésének.

És bár rühellem a bkv minden létezési formáját, de amíg nincs hivatalos panasz az utastól (vagy bárkitől), addig ne rinyáljon.

Répázó 2014.03.19. 11:10:04

Ez nem az ellenőrök szégyene, sem a BKK-jé. Hanem a többi emberé, aki nem ment oda és vert bele hatot az ellenőrök fejébe. Voltam már én is húzós szituban, mindenki csak bámul ki abból a nagy köcsög fejéből és húzódik egyre távolabb. Aztán meg otthon elmeséli mit látott és büszke is magára, hogy ő nem keveredik ilyen szituációba. Ennyit az emberekről!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.03.19. 11:13:57

@Kellemes Zérókomponista: legyen függvénytükör, bánjakánya. nem tudom,, volt több is! béla még nem volt, de megfontolom!

neet 2014.03.19. 11:16:31

@Dávid András: Mert a többi utas szted szóról szóra hallotta az elhangzottakat a zúgó járművön? Vkit megbüntettek/leszállítottak, aki odaadta a papírjait, kb ennyit lehetett kívülről szemlélni. Mondjuk a közvetlen mellette álló talán hallotta, de 2vel arrébb már nem hiszem. Ezzel nem az embiket akarom védeni, csak egy felvetés.

helianthus 2014.03.19. 11:21:59

@atörökk: autista lány-> babázzon vagy nézzen Mazsolát.
Sajnos elég életszerű, hogy ezt váltotta ki az autizmus olyan emberekből, akik az EQ teszten negatívot értek el.
:(

FDToth 2014.03.19. 11:22:06

sose panaszkodjon az, aki nem tesz panaszt :) az is igaz h ha bkk-nak panaszkodsz, 1:1000-hez h neked lesz igazad...

Atörökk 2014.03.19. 11:23:58

@helianthus:
Ha tényleg így történt, ahogy leírták, az nagyon szomorú. Viszont sajnos tudjuk, hogyan történik a hírgyártás, illetve mennyi hasonló dologról kiderült utóbb, hogy nem is úgy volt (amit persze már nem írnak le). Szóval én most már bármi ilyen sztorit elég erős fenntartásokkal kezelek.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.03.19. 11:30:12

Autista. Elmesélte. Ez komoly?
Sajnálom szegény lányt, de mintha a barátja/barátnője nem szenvedne fantáziahiányban.
Indul a megélhetési perek sora? (Mármint nem csak a jogászok, hanem az egyéb rafinált állampolgárok egy része is perekből akar itt is megélni, mint az USA-ban?)

helianthus 2014.03.19. 11:31:02

@atörökk: van hozzá jogod. Èn elképzelhetőnek tartom, hogy az ellenőrök így vezetik le a munkahelyi stresszt.

Répázó 2014.03.19. 11:34:28

@neet: Rövid történetek:
Egy nap amikor a 4-6 villamoson zötyögtem, arra lettem figyelmes, hogy egy csöves szídja az utasokat, engem is. Késeléssel fenyegetőzött, be volt rúgva mint atom. Közelebb álltam, hogy ha lesz valami, rá tudjak rúgni azonnal a fejére egy jó nagyot. Vártam és vártam. Egyszer csak körülnéztem és már csak én voltam a közelében meg egy lány aki zenét hallgatott, gondolom nem vette észre mi történik. A csövi egyre csak mondta és egyre agresszívebb lett. Hogy értsd, mindenki elhúzódott a fenébe. Meállt a vili egy megállóban és megláttam két motoros rendőrt, lerohantam és odahívtam őket. Lestoppolták a villamost és úgy rángatták le a manust, hogy csattant a földön. Ennyi nem volt az emberekben. Megvárták volna, míg kést ránt és engem vagy a kiscsajt felnyársal, de az írhájukat mentették ne félj.

2. történet: Lejött edzésre egy csaj hozzánk, feltettük a kérdést, miért akar karatézni. Elmondta, hogy szintén a 4-6 villamoson, csúcsidőben, egy manus fogdosni kezdte, csókolgatta a nyakát. A megállóig próbált szabadulni, sírni kezdett. Senki egy kurva szót sem szólt, nem tett semmit. Megállóban kiszabadította magát és elrohant. Manus utána, de a Nyugatin lerázta a tömegben. TÖMEGBEN!! Senki hozzájuk sem szólt. Aztán lejött, hogy tanuljon pár hatásos technikát.

Az emberek végignézik, bármi történik is. Van egy kisfilm, a fiatalkorúak börtönéről, ott a cigó elmondja, hogy tömött villamosmegállóban, simán kirabolták a srácot. Úgy vágta pofán, hogy a sínekre esett és senki sem szólt hozzájuk.

Itt is látható volt a posztoló szerint, hogy a csaj mentálisan sérült. Senki nem megy oda, hogy megkérdezze mi a szitu? Ugyan már!

Nem szeretem ismételni magam, de ENNYIT AZ EMBEREKRŐL!

helianthus 2014.03.19. 11:36:09

@Kitalátor (másként) gondolkodó: dolgozik. Nem Rainman! Enyhe fokú autizmust kb úgy képzeld el, hogy gyerekszinten kommunikál. Önálló életvitelre képes, de ha beszélsz vele, észreveszed, hogy nem "felnőtt".

Répázó 2014.03.19. 11:37:42

@neet: Nyugodj meg, ha egyszer bajba kerülsz ne is nézz körül, ki jön segíteni. Fuss ahogy csak bírsz, mert egyedül vagy a tömött utcán is. Végignézik ahogy kifiléznek vagy levesznek. Csak magadra számíthatsz, hacsak nincs ott veled valaki, aki közel áll hozzád. Ilyen a világ!

2014.03.19. 11:46:51

Utazunk a villamoson, jönnek az ellenőrök, naná hogy perpatvar!

2014.03.19. 11:48:10

Ha autista lennék le sem szarnám hogy megaláznak!

Argentínában megdöntötték Perón asszonyt 2014.03.19. 11:51:45

@Dávid András: szomorú bizony
de bezzeg ha komolyabbra fordult volna a szitu az 1. esetben, lefogadom lett volna legalább egyvalaki, aki mobillal kamerázza a cselekményt

Répázó 2014.03.19. 11:52:54

@jacques shiraz: Ó hogyne! Lehet, hogy így is vették csak nem volt olyan nagy szám a vége az ügynek!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.03.19. 11:59:07

@sugargiraffusplumps.: Bocs, ha megbántottalak! Te melyik vagy?
Nekem még az is eszembe jutott, hogy vajon nem az ominózus film* tudatalatti felidézése és az afroszocialista, pár napja még párt- és pár éve még állami vezető szerecsenmosdatásának az előkészítése, és/vagy a pártszövetségre tapadt bélsár levakarása áll-e a párhuzamos (kioltó) autistával kapcsolatos, asszociációkra alkalmas "hír" mögött... Ámbátor mint Bubó doktor elmekórbonctan professzorától megtanulhattuk, "még egy paranoiásnak lehetnek ellenségei".
Két kiegészítés:
1. Nem értem a közlekedési vállaltokat és parkolási maffiákat, hogy miért tartják fontosnak az ellenőrök kiválogatásánál, hogy azok buták, rosszindulatúak és gátlástalanok legyenek, és miért erősítik ezt bennük a képzéseken.
2. Miért nem büntethető, ha a médiában hírként jelennek meg olyan események, amelyekről kiderül "az igazság részleteinek kibontása" során, hogy nem ott, nem úgy, nem azokkal az emberekkel, nem akkor, nem azokkal az eszközökkel, és nem annak céljából, de még csak nem is annak okán történtek meg, mint amelyeket tényként közöltek.
_________________________
*A kód neve: Merkúr

igazságos 2014.03.19. 12:01:30

Kamerafelvétel utasok jelentkezse

hátha megtaláljãk a homárt a nem segïtő szemtanúk

Utáljuk a bkk, de egy bérletes autista mér találna ki ilyet

Alapból is durva h

1 senki nem mert segïteni = nem ellenőrök voltak?

Csak hívok egy rendőrt titokban ilyenkor

2. Ha lerángatták, terfigyelő kamera felvételeken rajta kellett lennie, az biztos

azt se hiszem el hilyenkor senki nem kapta eló a telóját

egy iphone erre való

3. mi sokkal érzékenyebbek vagyunk, ha engem rángatnának le a buszról, sírva mennk utána haza és napokig stresszes lennék miatta

Majd a BKK azt mondja, h a z autista làny hazudik!?

na meg ott volt a sofőr is, ha ellenörök voltak hozza is el kellett jutniuk

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.03.19. 12:01:38

@Cicmen: Vagy "tokától bokáig" felvágnád, ártatlan arccal...

igazságos 2014.03.19. 12:02:46

@jacques shiraz: ja, a bkk máris reagált: az autista hazudik , náluk ilyen eset nem volt azon a napon jelentve

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.03.19. 12:04:57

@Kitalátor (másként) gondolkodó: nos, egy jó hír azért mégis van az egész sztroriban a számodra: belőled is kiváló ellenőr lenne.

igazságos 2014.03.19. 12:05:42

@Dávid András: ha én ilyet látnék már az első gondolatom az lenne, h nyúlnék a telefonomért

Arra fogadok veled

még ha nem is segítek, de ha furcsaságot látok, rögtön kapom elő az iphonet

van is már pár ilyen felvételem :)

igazságos 2014.03.19. 12:07:42

Egyébként MÁK igazolvány van. Ha jól tudom, az se ingyenes

viszont a nő nem kívánta igénybe venni, és bérletet vett

(Munkahelye biztos fizette, ha volt nála munkaszerződés egyből)

Répázó 2014.03.19. 12:07:50

@igazságos: Azok a hétköznapi hősök! :-D

I. Béla 2014.03.19. 12:11:53

@igazságos:
Eszt mindigis tudtuk!!4!
Hánylövetű ájfonyod van?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.03.19. 12:15:14

@I. Béla: de szíp! korona is kéne rád!

@atörökk:

szerintem már túlgondoltuk!

Argentínában megdöntötték Perón asszonyt 2014.03.19. 12:15:16

@atörökk: ássunk egy nagy gödröt, amibe belefér az egész bkv

2014.03.19. 12:18:08

Sajnos a barátnőmön lehet látni, hogy nem hétköznapi.

Ez még a jobbik eset én egy csomó nővel ismerkedtem már meg akikről utólag derült ki hogy nem hétköznapiak!

I. Béla 2014.03.19. 12:22:06

@jacques shiraz:
Jó, de hová tegyük a kiásott földet?

igazságos 2014.03.19. 12:22:29

@Dávid András: @I. Béla: hát egy határon fel kell tűnni a furcsaságoknak, fura viselkedésnek

:)

igazságos 2014.03.19. 12:23:41

@jacques shiraz: és még vissza se küldhette az a baja látod

igazságos 2014.03.19. 12:24:57

@I. Béla: amennyi a traktort bírja

hartmy sztem mesélhetne arról hány telt tudsz elfogyasztani traktorozás kózbe :)

Oda kell strapabïró, tartős anyag

igazságos 2014.03.19. 12:26:39

@I. Béla: ettől a bélózástól mindig a baszod béla jut az eszembe :)

I. Béla 2014.03.19. 12:28:43

@atörökk:
Gondókoggyunk!
Hozd a páleszt!!!4

@sugargiraffusplumps.:
Sallynos le vannak tiltva az egyéb karakterek, nem tudok koronát ajzóni!

I. Béla 2014.03.19. 12:30:53

@igazságos:
Akkor sörgőssen meg köll nézned a filmet!
Csak előtte vegyé be valami széntablettát, mer beszarsz!!!4

2014.03.19. 12:46:33

a bkv mégis mi a fa**szt képzel ? hogy valaki szórakozásból kitalál egy ilyen történetet ??
óó istenem mikor vezetnek már be valami XXI századi utazási igazolványt kártyát ?
Ja és a kedves bkv alkalmazottjai árulják a hamis bérleteket, jónapot.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.03.19. 13:02:52

@jacques shiraz: azaz! azt a hiányzó 60-70 évet nem lehet nagy kunszt a fejükbeverni, csak megfelelő célszerszámok kérdése az egész!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.03.19. 14:47:36

@I. Béla: "hová tegyük a kiásott földet?"

Ásol neki egy gödröt, és belelapátolod.

Aureliano Buendía 2014.03.19. 15:59:42

Vótmá.
Az ellenőrök hazudnak, ez axióma.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2014.03.19. 17:52:59

@atpijkamo: Ha hiszed, ha nem, én is toltam azt a kocsmát!
Nem Béla voltam csak statiszta! :)

Maraggymá 2014.03.19. 19:26:24

@igazságos:
AZ ISTEN SZERELMÉRE, fogd már be te gyökér!
Fáj olvasni amit írsz, tartsd magadba vagy írd ki a saját blogodra de ne menj már közösségbe, te elmeháborodott autista(csak hogy köze legyen a poszthoz) geci.

Annyira valami kitalált képzeletvilágban élsz, hogy konkrétan fizikai fájdalmat vált ki belőlem a soraid olvasása és mivel sajnos van egy kis mazochista hajlamom, mint mindenkinek aki ebben az országban él, végig olvasom az összeset.
Ilyenkor reménykedem mindig, hogy a végén beírod "áá srácok csak hülyülök, nem vagyok ilyen utolsó ostoba gyökér", de mindannyiszor csalódnom kell. TE tényleg ilyen ostoba gyökér vagy.

A POSZTHOZ meg annyit, hogy a BKK teljesen jól reagálta le.
Néma gyereknek az anyja se érti a szavát. Ha a barátja ország világnak eltudja mesélni a BKK ügyfélszolgálatának miért pont nem?

atörökk kolléga kivételével szinte mindenki készpénznek veszi azt amit olvasott; szánalmas. Ezeknek az embereknek lehet eladni a DVD visszatekerőt.
Néha sajnos ott tartok, hogy azt hiszem a józan ész kiváltság.

A homárról nem mondanék véleményt, csak annyit, hogy gondolom a személyes seggfájása van benne minden BKK/BKV posztban jackyll-nek.

Maraggymá 2014.03.20. 20:55:13

@atpijkamo:
Nem. Csak felidegesített egyszerűen.

Mellesleg mindenki hangosan hahotázott a poénodon, köztük én is. Csapkodtam a térdem.
Remélem sok ilyen és ehhez hasonló saját poént sikerül elsütnöd!

Yumurdzsak 2014.03.21. 16:53:26

@Dávid András: de hogy ismerek fel egy autistát?

Répázó 2014.03.22. 01:33:01

@Yumurdzsak: Tükör? :-D Na jó, viccet félretéve (nem akartam személyeskedni, nincs is okom rá), látni azért rajtuk, és nem is reagálnak úgy az emberekre mint nomrálisan kellen. De nem is csak az autistákról van szó. Lehet látni, hallani, ha valakit vegzálnak és nem egyértelmű a szitu. Oda lehet menni érdeklődni, nem hal bele senki, max nincs rá szükség. De az emberek nem tesznek arrébb egy ceruzát sem egymásért. Ez van!
süti beállítások módosítása