Tékozló Homár

20000 forint készpénzfelvételi díj az OTP-ben (frissült)

2014.03.26. 09:35 | jackyll | komment

Naiv ügyfél egy mezei készpénzfelvétel után arra lett figyelmes, hogy nagyjából 20 ezer forintot számolt el az OTP arra, hogy bement egy fiókjukba a pénzéért. A számlacsomagja szerint 1271 forint is elképesztő összeg, ha jobban belegondolunk, azért, hogy visszakapja a banknak kölcsönadott pénzt, de azért valahol meg kell húzni a határt:

2014 március 14.-én történt, hogy bementem az OTP egyik fiókjába. Szerettem volna kivenni a náluk összegyűlt pénzemet. Bementem, mondtam, hogy szeretnék készpénzt felvenni. Ezután elkérték a személyigazolványomat, lakcímkártyámat, bankkártyámat, majd a kártyámat az olvasóba helyezték és kérték, hogy az azonosításhoz írjam be a pin kódomat. Én így is tettem. Ezután fogadták a kérésemet, hogy készpénzt szeretnék felvenni. Visszaültettek 10-15 percre, mert a pénztáros kasszája időzáras volt. Az idő leteltével a pénzt megkaptam, majd elmentem.

A következő hétfői munkanapon kaptam egy sms-t reggel, hogy rövidebb lettem 20.000 (és pártíz forinttal), készpénzfelvételi díj címén. Na gondoltam, itt valamit eltoltak. Ugyanis direkt rákérdeztem otp netbankján csevegésben, telefonos ügyfélszolgálaton telefonon, hogy az én számlacsomagommal mi az az összeg ami az adott fiókban bejelentés nélkül felvehető és ennek milyen költségei vannak. A válasz mindkét esetben 1271 HUF volt.  A link a költséghez (bár ez március 19.-étől érvényes, én az előző verziót is lementettem, amiben ugyan ez a összeg szerepelt).

Ezután bementem a fiókba, elmondtam a panaszomat, majd megkaptam, hogy valamit tuti benéztem, ilyen nincs. Erre az ügyintéző elővette a saját, aktuális költségtáblázatát kinyomtatva, majd megdöbbenve tapasztalta, hogy igazam volt a költséggel kapcsolatban. Cirka másfél óra alatt a lehető legtöbb ember dugta össze a fejét, hogy mi a túrót csináljanak. Senki nem tudott semmit, még a pesti központ sem, akiket közben telefonon hívtak fel. Egy dolgot állítottak: nem képzelem, hogy ez az összeg reális? (az 1271 huf)

Úgy kb. 1 óráig bírtam (igaz, ez nem volt nehéz, mert hátul tanácskoztak az okosok), és mivel mondták, hogy ezzel ők nem tudnak mit tenni, egy dolgot ajánlottak, panaszként kivizsgálják. 30 munkanap, azt' majd fent Pesten eldöntik, hogy hogy magyarázzák ki a tévedésüket.

Ha előre mondják/írják, hogy a készpénz felvétele ennyibe kerül, egy szavam nem lett volna, beletörődöm. Biztos sokak szerint az összeg sem óriási (bár szerintem nem kevés), ami a leginkább aggaszt/idegesít, hogy írnak valamit, amit magasról letojnak, és nem tud az ember tenni ellene semmit. Mindenkinek ajánlom, hogy duplán nézze meg, milyen költségeket vonnak le tőle az OTP-nél. Én, amint lehet elhúzok tőlük jó messze. (Bár nem is tudom, egyáltalán mit keresek még mindig náluk. Oldalakat tudnék írni, milyen eljárásokat tapasztaltam az OTP-nél...)

UPDATE 11:03: Néhány apróbb kiegészítés naiv ügyféltől a hozzászólásokra, illetve az OTP-linket javítottam:

  • 2M HUF-t vettem ki, amit nem, nem 2 hét alatt gyűjtöttem(spóroltam) össze. Ennek volt a felvételi díja: 20.181 HUF az 1271 HUF helyett.
  • Az 1271HUF-os költség a linkelt pdf 3. oldalán, készpénz felvétel sorában,  JUMP számlacsomag alatt található.
  • Igen, mikor voltam bent említették, hogy kártyás felvétellel lett elszámolva. Erre mondtam, hogy az oké, de én nélküle kívántam felvenni, az én kártyámat kimondottan azonosítás céljából kérték el (amit az ügyintéző, akinél a panaszt tettem (a felvételkori ügyintéző nem volt bent) nyugtázott is, miszerint anélkül kb. szóba sem állnak velem). Erre azt a választ kaptam: (nem vicc, nem túlzás ez hangzott el!) "senki nem tudja mi hangzott el".
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

herk 2014.03.26. 10:02:50

Milyen panasz? Én csalás bűntettével feljelentést tennék. Ellopnak tőled 20 ezret, és majd 30 nap mulva kivizsgálják, és megint 30 nap múlva visszautalják minden következmény nélkül?
Azért kérdezz meg előtte egy ügyvédet, hogy mi a helyzet :)

Szarkenő Szögvas 2014.03.26. 10:04:34

Csányi bácsi a legnagyobb Uzsorásh Mondá Áder Jánosh.

Éjjnye No ! 2014.03.26. 10:06:06

@herk: Igy van ! PÁSZF és egyébb Mozaik szók emlegetése csodát szokott művelni az ügymenet gyorsításában.

dailyvicodin 2014.03.26. 10:07:07

aldiba kell kártyával vásárolni, eladni a piacon, és megvan a péz.

Szőrkenyő Szarwash 2014.03.26. 10:07:15

@Éjjnye No !: Meg a fogyhaszhó védhelem ish Bejáthchat.

Szőrkenyő Szarwash 2014.03.26. 10:08:52

@Szőkenő Szarvas: Mehgh khurrtakh aztán szaphorodhtál?

CBF 2014.03.26. 10:11:28

maffiózó csányi cégét mindenkinek el kéne felejteni örökre végre...

AtiSnatch 2014.03.26. 10:21:42

Élt egyszer egy pap, aki esküje letétele után elindult világot látni. Hosszú éveken át vándorolt, mígnem elérkezett egy Isten háta mögötti kis faluba. Itt az általa hirdetett vallásban hittek, de templomuk nem volt; a legközelebbi, majd 25 km-re levő kisvárosba jártak templomba. A pap gondolt egyet, és az egyház támogatását kérve, a falu férfijainak segítségével saját templomot építtetett. Ettől kezdve minden vasárnap ő celebrálta a misét, adta össze a házasodókat és mondott imát a temetéseken. Sok év telt el így.
Egy közönséges mise végeztével, egy kora tavaszi, hűvös vasárnap délelőttön, ahogy kiterelgette a gyülekezetet a templomból és zárta volna be a kaput, a templomkertbe lépett egy ismeretlen férfi. Szakadt ruhájában, koszosan odaállt a pap elé, és azt mondta:
- Pap, kérlek, légy jó, és adj egy fél citromot! - a pap jó volt, és bár kicsit furcsállta a dolgot. Hátrament a paplakba, elővett egy citromot, félbe vágta, majd kivitte a férfinak és odaadta neki, aki hálásan tekintett vissza rá. Azonban a pap oldalát furdalta a kíváncsiság. Azt kérdezte:
- Fiam, miért kell neked ez a fél citrom? - a férfin erre jeges rémület lett úrrá, és mielőtt a pap egy szót szólhatott volna, kirobbant a templomkert kapuján, és elszelelt.
Egy héttel később, megint csak kifele jövet a templomból a pap megint szembe találta magát a templomkertben a fickóval. Az így szólt:
- Pap, kérlek, légy jó, és adj egy fél citromot! - a pap meglepődött, mind a férfi újabb felbukkanásán, mind az újabb, furcsa kérésen. Persze azért jó volt, hátra ment a paplakba, és hozta a fél citromot. A férfi kezébe nyomta, de rögtön rá is kérdezett:
- Itt van fiam, de kérlek, áruld el, miért kell neked ez a fél citrom? - a férfi láthatóan megrémült, és rögtön elfutott, azonban a pap sem volt rest, utána eredt. Csakhogy nem volt igazán jó kondícióban, még sosem futott ennyit és ilyen gyorsan, hát a falu végében kifulladt, és csaknem elájult. Arra gondolt, hogy hátha a jövő héten is eljön a különös alak, és akkor érdemes lenne tudnia tartani vele a lépést. Így hát a következő hetet szorgalmasan futóleckékkel töltötte. Megérte, mert, ahogy gondolta, a következő vasárnap ismét belépett a templomkertbe a furcsa idegen. A pap meg sem várta a kérését, jó volt, és hozta a lakából a fél citromot. A férfi e szavakkal fogadta:
- Köszönöm, pap, hogy jó voltál, és adtál egy fél citromot.
- Szóra sem érdemes, fiam, felelte a pap, de kérlek, áruld el, miért kell neked!? - a férfi már futott is kifele, de a pap szorosan a nyomában volt. Sokáig futottak, a pap már kezdett nagyon kifáradni, mire egy széles, sebes folyóhoz értek. Az idegen gondolkodás nélkül a folyóba vetette magát, és átúszta, majd eltűnt futva a túlparton. A pap nem tudta követni, mert nem tudott úszni. Bosszankodva tért haza.
A következő hetet azzal töltötte, hogy naponta a 25 km-re levő kisváros uszodájába járt gyakorolni. Izgatottan várta a vasárnapot; most már biztos volt benne, hogy a fura szerzet újra ellátogat hozzá.
Vasárnap, ahogy bezárta a templomot, megnyikordult a kertkapu, és belépett a férfi:
- Pap, kérlek, légy jó, és adj egy fél citromot! - a pap jó volt, hátrament, (felhúzta az úszónadrágot és a futócipőt is), fogta a fél citromot, és kivitte az idegennek:
- Itt van, fiam, de áruld már el, kérlek, mire kell ez neked? - a fickó megrémült, kirontott a kapun, a pap sebesen utána. Elérték a folyót, a férfi átúszta, a pap utána. A túlparton futott tovább, a pap követte. Egészen egy mély szakadék szélén álló, magas fáig futottak. A fickó macskaügyességgel felmászott, ám a pap nem tudott fára mászni, a földön maradt. Szitkokat szórt mindenre, ahogy baktatott hazafele. A következő héten a falubeliek furcsállva nézték, ahogy a pap minden nap a templom kertjében a fákra mászik, ide-oda ugrál, és egészében véve igen furcsán viselkedik. De a papot nem érdekelte, megszállottan gyakorolt, készült a találkozásra. Vasárnap már a mise előtt felvette reverendája alá az úszónadrágot és a futócipőt. Sőt, jó volt, és még a fél citromot is előre a zsebébe tette. Az átlagosnál jóval gyorsabban celebrálta a misét, és amint lehetett, megszabadult a gyülekezettől, és bemelegítésbe kezdett. Pontban, amikor a misének rendesen végződnie kellett volna, a kertkapun belépett az idegen férfi.
- Pap, kérlek, légy jó, és ... - a pap már nyújtotta is a fél citromot, miközben visszakérdezett:
- Fiam, mire kell ez neked, az isten szerelmére? - a férfi megrémülve rohant el, a pap utána. Futottak a folyóig, átúszták, futottak tovább a fáig, felmásztak rá. Itt a pap csaknem elkapta a figura grabancát, amikor az elkapott egy indát, és átlendült a szakadék túlsó oldalára. A pap azt hitte, idegbajt kap, de ekkor megpillantott egy másik indát.

movhu 2014.03.26. 10:22:22

@Szőkenő Szarvas: Én is ezt gondolom. Gyanítom, hogy az 1271 Ft mellett elbújtatott "bankkártya nélkül" szöveg azt jelenti, hogy ez csak azoknak jár, akiknek nincs kártyájuk a számlához(ügyfelek 0,00000000001 százaléka). A többieknek sima kártyás kp felvét, aminél hamar összeszalad a 20.000 Ft manapság.

AtiSnatch 2014.03.26. 10:23:04

Nosza, megragadta, és átlendült ő is a szakadékon. Ott azonban nem várt akadályba ütközött: egy repülőgép-temető volt ott, ahol az egyik roncsban elzárta magát a férfi. A pap dühöngve járta többször is körbe a roncsot, de a szilárdan lezárt oldalajtón kívül nem talált bejáratot; azt kellett valahogyan kinyitnia. Csaknem őrjöngve tért haza. A következő hét minden napját a falu lakatosánál töltötte, ellesve a zárak kinyitásának minden lehetséges módját.
Vasárnap futócipőben, úszónadrágban, hátán vízhatlan hátizsákba rejtett feszítővassal, lángvágóval, tolvajkulccsal és fúrógéppel tartotta a misét, majd kiállt a templom elé, várva az idegent. Amaz csakhamar meg is érkezett.
- Pap, kérlek, légy jó, és adj egy fél citromot!
- Itt van, fiam - nyújtotta a pap, mert jó volt, de közben cselesen megragadta a férfi csuklóját, magához húzta, és megszállottan villogó szemmel kérdezte:
- De mire kell ez neked? - a fickón pánik-félelem lett úrrá, kitépte magát a pap kezéből, és elrohant, de a pap nagyon szorosan ott volt a nyomában. Száguldottak a folyóig, gyorsan áttempóztak rajta, futottak tovább a fáig, nyakukat törve másztak fel rá, egymás után átlendültek a szakadékon, a férfinak alig sikerült bezárnia a roncs ajtaját a pap előtt. Ő azonban nem állt meg, lekapta hátizsákját, elővarázsolta a szerszámokat, és ügyködni kezdett a zárral. Egy óra nem telt bele, a nehéz ajtó nyikorogva feltárult. Odabent az idegen rémülten vacogott, nagyon félt a pap ádáz és diadalittas tekintete láttán. A pap lassan odalépdelt a fickó elé, leguggolt, és nagyon halkan, barátságos mosolyra váltva, szelíden megkérdezte:
- Fiam. Hetek óta kérsz tőlem fél citromot minden vasárnap. Nagyon szívesen adok, akár a jövőben is még többet, csak azt az egyet kérem tőled, hogy áruld el nekem: mire kell neked?
- Rendben van, pap... - érkezett a remegő hangú felelet. - Elmondom neked, de kérlek, légy jó, és ne mond el senkinek! - a pap jó volt, és nem mondta el senkinek...

helianthus 2014.03.26. 10:25:55

@AtiSnatch: gyűlöllek! Mondtam már? :D

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.03.26. 10:27:19

@AtiSnatch:
A Háború és békét is szívesen óvasnám itt!

AtiSnatch 2014.03.26. 10:28:37

@dr. phil. Sün‼ ツ: tudom, már mondtad dzsekinek is. pedig még éri elolvasni... :D

kakukk11 2014.03.26. 10:29:58

Nem szabad velük elkezdeni vitázni. Simán tegyél panaszt, 5 perc az egész, vagy írsz egy üzenetet, és kivizsgálják. Ha igazad van jóváírják. Azok a szerencsétlenek a bankfiókban értékesítők, nincs ilyen jogkörük, hogy eldöntsék a rendszer rosszul vont le költséget, és ezt visszaadják. A panaszbejelentést olyan ember fogja kivizsgálni akinek van erre jogköre/szakértelme, és megkapod a pénzt ha jogos.
Ilyen rohadt egyszerű, csak akkor nem lehet picsogni homáron, meg időt elb@szni az OTP-ben.

Nem, a nyúl a Hilda 2014.03.26. 10:30:53

@Szőrkenyő Szarwash: Milyen bajt ? Egy igi klónt vagy még rosszabb egy hagymautánzatot ! Hiányzik az neked ?

Darth Revan 2014.03.26. 10:31:22

Errol eszembe jutott egy nemreg nalunk tortent eset:
Talan koltsegcsokkentes, talan jogi megfontolasbol leepitettek nalunk az ugyfelszolgalatot es atvittek Bulgariaba. A regi garda ertett a munkajahoz, tobb hetes trening utan kezdtek el dolgozni es jol beszeltek angolul. Az ujak alig makognak angolul (torok nyelvu ugyfelszolgalat), gondot jelent megerteni, hogy mi a turot akarnak es a legegyszerubb ugyfelpanasz eseten is hozzank fordulnak, holott egy kattintassal tudnak orvosolni a problemat es az ugyfelnek nem kellene varni egy napot...

Par hete egy VIP ugyfellel kapcsolatban kerestek meg, hogy a rendszer meg mindig beszedi tole azokat a dijakat, amit VIP ugyfelkent nem kellene. Egy pillantas az ugyfel szamlajara es lattam, hogy az ugyfel statuszt nem allitottak at (ez az ugyfelszolgalat feladata).

Valaszoltam nekik, atalitottak. Azutan kertek, hogy irjuk jova VIP statusz elnyerese ota beszedett dijakat. Ezt a fonokom viszont megtiltotta, mert ha mi irjuk jova, a mi koltsegvetesunket terheli, holott a hibat az ugyfelszolgalat kovette el, ezert valaszoltunk, hogy irjak jova a sajat keretukbol. Amire viszont az uyfelszolgalat nem volt hajlando. :)

Vagy 2 hetig tartott a huzavona, az ugyfel meg varhatott a penzere.

(Bar nem tudom, hogy azota megkapta-e, annyi bizonyos, hogy a mi reszlegunk nem irta jova a penzt a szamlajan)

Szarkenő Szögvas 2014.03.26. 10:31:41

@Szőrkeverő Szárnyas: Milyen Poszter? a Vizeséses , vagy a Szamantha Fox-os? :DDD

Szarkenő Szögvas 2014.03.26. 10:37:07

@AtiSnatch: Még egy Jókhai köthetet bephosztolhatnál 10 rhészletbenh.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.03.26. 10:37:45

", ami a leginkább aggaszt/idegesít, hogy írnak valamit, amit magasról letojnak, és nem tud az ember tenni ellene semmit. "

Igen, ez a fasság az egészben. Most igaza van a post tolónak.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.03.26. 10:40:03

@dr. phil. Sün‼ ツ: Rejtő Jenő

Piszkos Fred, a kapitány

ELSŐ FEJEZET

1

- Uram! A késemért jöttem!

- Hol hagyta?

- Valami matrózban.

- Milyen kés volt?

- Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta?

- Várjunk... Csak lassan, kérem... Milyen volt a nyele?

- Kagyló.

- Hány részből?

- Egy darabból készült.

- Akkor nincs baj. Megvan a kés!

- Hol?

- A hátamban.

- Köszönöm...

- Kérem... A csapos mesélte, hogy milyen szép kés van bennem. Egy darab húszcentis kagylóritkaság.

- Forduljon meg, kérem, hogy kivegyem...

- Kitartás! A kocsmáros azt mondta, hogy amíg nem hoz orvost, hagyjam bent a kést, mert különben elvérzek. A kocsmáros ért ehhez, mert itt már öltek orvost is. Régi étterem.

- De én sietek, kérem! És mit tudja az ember, hogy mikor jön az orvos? Kés nélkül mégsem mehetek éjjel haza.

- Az orvos itt lakik a közelben, és a kocsmáros triciklin ment érte. Ha szurkált uram, hát viselje a következményeket.

- Hohó! Azért, mert magába szúrnak egy kést, még nincs joga hozzá, hogy megtartsa. Ez önbíráskodás! Hála Istennek, van még jog a világon.

- Nem is jogra hivatkoztam, hanem orvostudományra. A kocsmáros szerint az a recept, hogy bent maradjon a kés. Orvosi rendelet!

- Az orvos rendelkezzék a saját holmijával, a kés az én műszerem!

- Hm... nehéz ügy...

- Tudja mit? Nekem is van szívem, segítek a bajon. Kiveszem magából a késemet, és beteszek helyette egy másikat. Az is megteszi, amíg a mentő jön.

- Jól van. Csak ne legyen kisebb a kés, hogy jól elzárja a sebet, mert az egészség mindennél fontosabb, és recept az recept, hiába...

- Nyugodt lehet. Egy nagy konyhakést nyomok be helyette.

- Akkor rendben van.

- Forduljon... meg... hopp!... Így...

- Most nyomja bele a másikat!... Gyorsan!

- Ez itt a polcon épp jó lesz, habár csak fanyelű.

- Benne van?

- Fenét!... Hiszen alig vérzik a sebe. Itt, a csont mellett állt meg a penge, a porcok között... A mindenségit, kicsorbult a hegye!

- Nyomta volna a húsba, maga kezdő!

- Várjon! Ráteszek egy vizes kendőt... A szvetter egész jól leszorítja...

- Higgye el végre, hogy kés kell bele! A vendéglős tudja. Itt naponta ölnek. Tegye be a kést. Mi az magának?

- Nem értek hozzá. Bicskázásért vállalom a felelősséget, de műtétért nem! Kérje meg erre a szívességre valamelyik matrózt. Majd csak magukhoz térnek.

- Jó, hogy említi! Uram! Maga leütötte tizenkét hajósomat.

- Az egyikre ráesett a likőrösállvány, arról nem tehetek.

- Az volt az első fűtő!

- Mit tudja ezt egy likőrösállvány?

- És ott fekszik a hajópincér. Hol lehet most pincért találni? A Honolulu-Star reggel indul, és se fűtő, se pincér, mert maga leütötte őket!

- Abban igazam volt. Hozzám vágtak egy korsót, és az ilyen magatartás sért.

- Egyik sem vágta magához a korsót. Ezek ártatlanok.

- Hát ki tette?

- Én.

- Szerencséje, hogy haláltusáját vívja, különben most fejbe ütném... Jó napot.

- Várjon!

- Nincs időm. Sietek!

- Nézze meg, hogy nem kell-e kés a sebbe. Az ilyen szúrást nem szabad elhanyagolni. Lehet, hogy befelé vérzik.

- Onnan nem szúrhatták meg. Csak várjon az orvosra, az majd segít magán, ha lehet. Ha nem, akkor nyugodjék békével.

- Ajánlom magamat...

- Sajnálom, hogy ilyen gyenge legénységet toborzott...

- Halló! Fiatalember! Elkísérem. Volna egy ötletem, amivel pénzt kereshet.

- Rendben van.

- Várjon! Hej, csapos! Ha jön a kocsmáros, mondd, hogy elmentem járni egyet ide a közelbe. Ne féljen semmit, ha baj van, kést teszek a sebbe! Vigyázok... No, jöjjön!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.03.26. 10:40:36

@dr. phil. Sün‼ ツ: kívánságod parancs!

- Nos, herczeg, Genua és Lucca immár nem egyebek, mint a Bonaparte-család jószágai. Nem, előre is figyelmeztetem, ha nem azzal a hírrel jön, hogy háborúnk lesz, ha még mindig megengedi magának azt, hogy ennek az antikrisztusnak (igazán már magam is kezdem hinni, hogy csakugyan az), minden alávalóságát és rémtetteit védelmezze, - többé nem ismerem önt, és ön nekem többé nem hűséges rabom, mint a hogy' mondani szokta. No, de azért Isten hozta, Isten hozta. Látom, hogy szinte megijedt tőlem, foglaljon helyet és beszéljen.

Így szólott az 1805. év júliusában Scherer Pavlovna Anna, Fedorovna Mária császárnő ösmert udvarhölgye és bizalmasa, a mint az előkelő és tekintélyes Vaszilij herczeget, a ki elsőnek érkezett az estélyre, üdvözölte. Pavlovna Anna pár nap óta köhögött, vagy mint ő mondotta, - grippeje volt (a grippe még új szó volt akkor, a melyet csak kevesen használtak). A délelőtt folyamán egy inas által szétküldött meghívók, minden megkülönböztetés nélkül, mind így szóltak:

"Ha önnek, gróf (vagy herczeg), nem akad okosabb dolga, s ha nem ijeszti meg nagyon is az a kilátás, hogy egy szegény betegnél töltse az estét, úgy nagyon fogok örülni, ha ma este hét és kilencz óra közt magamnál láthatom. Scherer Anna."

- Oh! Milyen kegyetlen megrohanás, - felelt széles ábrázatának derült kifejezésével a belépő herczeg, a ki hímzett és érdemkeresztekkel díszített udvari egyenruhát és harisnyába bujtatott lábain félczipőt viselt, s a kit ez a fogadtatás legkevésbbé sem hozott zavarba.

A herczeg azon a mesterkélt franczia nyelven beszélt, a melyen nagyapáink nemcsak beszéltek, hanem gondolkoztak is, és még hozzá azzal a halk és vállveregető hanghordozással, a melylyel az előkelő világ és az udvar körében megvénült, tekintélyes emberek szoktak beszélni. Odament Pavlovna Annához, illatszerekkel behintett fényes és kopasz fejét odadugván az orra alá, kezet csókolt neki és nyugodtan leült a pamlagra.

- Mindenekelőtt mondja meg, hogy' szolgál az egészsége? Nyugtassa meg barátját, - szólalt meg a nélkül, hogy a hangját megváltoztatta volna és olyan modorban, a melyben a köteles udvariasság és részvét mögül nyiltan kikandikált az egykedvűség, sőt a gúny is.

- Hogy' lehessen az ember egészséges, mikor a lelke szenved? Lehetséges-e mostanság nyugodtnak lenni, ha csak egy mákszemnyi érzés van is az emberben? - szólott Pavlovna Anna. - Remélem, egész este nálam marad?

- És az angol nagykövet ünnepe? Ma szerda van. Legalább meg kell mutatnom magamat ott is, - felelt a herczeg. - Eljön értem a leányom és elvisz magával.

- Azt hittem, hogy a mai ünnepet elhalasztották. Igazán mondom, ezek az örökös ünnepélyek és tűzijátékok kezdenek már kiállhatatlanok lenni.

- Ha tudták volna, hogy ön úgy akarja, bizonyára elhalasztották volna, - szólott a herczeg, a ki, mint a felhúzott óra, immár puszta megszokásból csupa olyat mondott, a mit nem is akart, hogy elhigyjenek neki.

- Jaj! Ne kínozzon már. Nos, hogy' itélik meg Novoszylczov táviratát? Ön mindent tud.

- Hogy' is mondjam csak? - szólott a herczeg hideg és unatkozó hangon. - Hogy' ítélik meg? Azt mondják, hogy Bonaparte fölégette a hajóit, mi pedig, úgy tetszik, most kezdjük fölégetni a magunkéit.

Vaszilij herczeg mindig lomhán beszélt, mint a hogy' a színész szokta valami ócska darabban a szerepét ledarálni. Scherer Pavlovna Anna, ellenkezőleg, negyven éve ellenére is, tele volt elevenséggel és fölbuzdulással.

A rajongás szinte jellemző sajátságává lett társadalmi állásának, s néha, olyankor is, a mikor nem akart, rajongóvá lett, pusztán csak azért, hogy azoknak az embereknek a várakozását, a kik őt ismerték, kielégítse. Az a tartózkodó mosoly, mely állandóan ott játszadozott Pavlovna Anna arczán, bárha nem illett is fonnyadó arczvonásaihoz, mégis, mint az elkényeztetett gyermekeknél tapasztalható, tanuságot tett róla, hogy állandóan tudatában van annak a kedves fogyatkozásnak, a melytől nem akar, nem tud és nem is tartja szükségesnek megjavulni.

A politikai eseményekről folytatott beszélgetés közepett Pavlovna Anna egyszerre fölpattant.

- Eh, ne beszéljen nekem Ausztriáról! Lehet, hogy nem értek hozzá, de Ausztria soha sem akarta és most sem akarja a háborút. Ausztria elárul bennünket. Oroszországnak egyedül kell Európa megmentőjének lenni. A mi jóltevőnk ismeri az ő magasztos hivatását és hű is marad hozzá. Ime, ez az egyetlen, a miben én hiszek. A mi jó és csodálatos uralkodónkra a világ legnagyszerűbb szerepe vár, s őt, a ki olyan erényes és olyan derék, nem fogja elhagyni az Isten, s így meg is fog tudni felelni annak a hivatásának, hogy a forradalom hydráját, mely ennek a gyilkosnak és gonosztevőnek a személyében most még szörnyűségesebbnek látszik, elpusztítsa. Nekünk egyedül kell ezt a vértanut a vérünkkel megváltani.

Szőrkenyő Szarwash 2014.03.26. 10:40:39

@Szarkenő Szögvas: Na na ! H betü az enyémh! Világosch? Ungarische Begyárh!

Manyecska 2014.03.26. 10:40:54

@Szarkenő Szögvas: melyik a szamanthafox?
És kaptál már tavaszi alkatrészt amit kerestél? látom fészbúkoztál is. :D sok mindent látok ám:D

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.03.26. 10:41:51

@dr. phil. Sün‼ ツ: 2

- Sebesülésem miatt óvatosnak kell lennem. Merre akar menni?

- Nem tudom. Se pénzem, se dolgom.

- Maradjunk a közelben, az orvos miatt. Ejnye, nem kérdeztem a vendéglőst, hogy pipázhatok-e ilyen súlyos állapotban. Megkockáztassam?

- Nyugodtan. Mi lehet belőle?

- Semmi?

- A világon semmi. Legfeljebb meghal. Az meg úgyis előfordulhat.

- Teljesen igaz. Hát ide hallgasson. Én vagyok a Honolulu-Star szállásmestere. Hogy hívják magát?

- Fülig Jimmy...

- Miért van ilyen hülye neve?

- Mert szeretek nevetni, és valaki rám fogta, hogy olyankor fülig húzom a számat.

- Csakugyan tejfölösképű alak. Jókora, csontos emberben ritkaság. Hány éves?

- Huszonnégy...

- Vakarcs.

- A családja.

- Ért a hajóhoz?

- Hülyéket kérdez... Byrd kapitánnyal kétszer voltam expedíción, suhanc koromban.

- Milyen írása van?!

- Folyó. Csak a nagybetűt nem mindet ismerem. Egy szállásmestertől tanultam írni!

- Hülye!

- Az igaz! De a szállásmesterben ritka az okos.

- Miféle okmányai vannak?!

- Ezt kikérem magamnak!

- Szóval semmilyen írása sincs?

- Rendőrségtől van!

- Az jó!

- Nahát akkor nincs semmi baj! Valparaisóban kaptam egy írást a kapitánytól, hogy mindennap jelentkezni kell a felügyelő úrnál, és két óra után nem mehetek az utcára.

- Az nem jó!

- Nekem mondja? Azért jöttem el Valparaisóból.

- Benne van a hajóskönyvben?

- Ezt visszautasítom.

- Törölték?

- És ha igen! Mi közöm hozzájuk?

- Ismer engem könyv nélkül minden hajósa a világnak!

- Én is attól félek. Akar dolgozni?

- Nem.

- Miért?

- Elvesztettem a meggyőződésemet.

- És ez mitől jön?

- Tavaly Nápolyban loptam egy kockás felöltőt, és azóta úgy érzem, hogy úrnak születtem. Elhatároztam, hogy többé nem dolgozom.

- Azelőtt dolgozott?

- Nem. De hiányzott az elhatározás.

- Nézze... nekem hajópincér és fűtő kell, különben kirúgnak, és nincs munkám.

- Nem baj. Azt együtt csinálhatjuk! Én értek hozzá.

- Fogja be a száját... Itt Port Szuezben sem fűtőt, sem pincért nem találok hajnalig. Akkor indul a Honolulu-Star tovább. Az idényben vagyunk. Hát ide hallgasson: itt van nálam a fűtő és a pincér papírja. Álljon be helyettük. Maga ellátná kettőnek a munkáját. Ritkán láttam ilyen erős bivalyt.

- Hízelgéssel nem megy semmire!

- De talán mással. Két ember fizetése innen Tahitiig valóságos kis vagyon. Maga megkeresheti az egészet egyedül... Fél napot fűtene, felet kiszolgálna. Senki sem tudná, hogy a fűtő és a pincér egy személy.

- És mikor aludnék?

- Hát, amikor megérkeztünk Tahitibe. Ha sokat mondok, öt hét az egész. Odáig két ember fizetését kapná. Na jön?... Nézze, már készülődnek.

- Rendben van! Elfogadom!

- Éjjel Wilson Hutchins amerikai fűtő, nappal José Pombio spanyol pincér! Ezt jegyezze meg! Tud spanyolul?

- Néhány előétel nevét, de azzal úgy-ahogy megértetem magamat.

- Hol tanult meg előételnyelven beszélni?

- Barcelonában működtem egy étterem kirakatában mint transzparens, hosszú ideig.

- Az micsoda?

- A kirakatban ültem, hurkák és lepények között, időnként bólogattam, a hasamra mutattam, és végül következett egy vigyor, amitől kigyulladt néhány villanykörte a gyomromon.

- Jó állás.

- Csak ész kell hozzá, és úri megjelenés. Mosolyogni meg remekül tudok! Attól van a nevem: Fülig Jimmy!

- Tehát?

- Beállunk mind a hárman. José Pombio, Wilson Hutchins és Fülig Jimmy!

És máris követte a társát, aki egy haldoklótól igazán meglepő fürgeséggel sietett a dokkok felé.

Manyecska 2014.03.26. 10:43:23

@atpijkamo: remélem az is felizgatja hogy látom milyen IP-ről írt. meg hová írogat..:D

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.03.26. 10:43:34

3

Fülig Jimmy talpig világfi volt. Külsejére, modorára igen sokat adott, szerette a muzsikát, állandóan látogatta a filmszínházakat, és savanyúcukorkákat hordott magánál, mint a jótársaságbeli urak.

Feltűnő ismertetőjele volt, hogy szeretett mosakodni, amit senki sem értett. Szikár, vállas alakjához nem illett a kamaszosan sima arc, amely azonban csontos és széles volt, középen egy jókora szájjal és hatalmas fogakkal. Örökös vigyora nemegyszer tévedésbe ejtette azokat, akik kissé könnyelműen a külsejük után ítélik meg embertársaikat, és ezért a vigyorgó Jimmyt felületesen kezelték vagy kicsúfolták.

Az ilyen emberek, felépülésük után, sokat gondolkodtak a látszat megtévesztő benyomásairól, és elhatározták, hogy a jövőben senkiről sem vonnak le következtetéseket alapos tájékozódás híján.

Különös ismeretsége a szállásmesterrel úgy kezdődött, hogy Fülig Jimmy a port said-i Elintéző nevű vendéglőben a vacsoráját fogyasztotta, és egy kis füzetkét olvasott. Szokása szerint aránylag úri külsővel tette ezt, ami nem vonatkozik gombhíjas, sárga kabátjára, tépett gyapjúingére, valamint harisnyáira sem. Az utóbbiakra már csak azért sem vonatkozhat, mert az egyiket négy év előtt Brüsszelben hagyta. Azonban a felső zsebéből egy selyem zsebkendő csücske kandikált ki, és a nyakából egy kifogástalan, finom mívű kerékpár-áttételen nyeles pápaszem, úgynevezett "lorgnon" függött, amit csak igen előkelő és idős úrhölgyek viselnek. Egyik kezével evett, a másikkal a lorgnont tartotta, és a korsónak támasztott könyvet olvasta, ami figyelemre méltó teljesítmény, ha tekintetbe vesszük, hogy Fülig Jimmynek kitűnő szeme volt, viszont a lorgnon üvege erősen nagyított. De az ember néha kénytelen kisebb-nagyobb áldozatot hozni az úri látszat kedvéért.

Közben az Elintézőben tartózkodó húszegynéhány matróz már jó tíz perce verekedett. De Fülig Jimmy csak akkor figyelt fel, amikor egy korsó a feje mellett tört szét a falon. Ekkor felállt, és erősen nagyító üvegein át körülnézve, hűvös figyelemre méltatta a társaságot.

- A fejemre igen kényes vagyok, uraim - mondta pedáns szigorral -, tehát az ilyen ingerkedést lehetőleg mellőzzük.

Még be sem fejezte korholását, amikor a második korsó repült feléje úgy, hogy a vállát súrolta.

- A verekedésnek ezennel vége! - jelentette ki határozottan.

A többit tudjuk... Fülig Jimmy elkezdte kidobálni a verekedőket. Mire befejezte a nagytakarítást, vagy húsz ember feküdt ájultan szerteszét, és csak a Tahitibe készülő Honolulu-Star nevű luxushajó legényei tizenkét főnyi csoporttal képviseltették magukat aznap a port-szuezi közkórházban. (Közöttük José Pombio spanyol pincér és Wilson Hutchins amerikai fűtő.)

Ezek után kifizette a vacsoráját, leemelte az ájult kormányost a könyvéről, és elment. Csak a kése miatt jött ismét vissza, amikor is találkozott a szállásmesterrel.

És este már munkába állt egy hajón, két ember helyett, de dupla fizetésért. Boldog volt.

Ismét dolgozott!

Így jár, aki verekszik.

Szőrkenyő Szarwash 2014.03.26. 10:43:51

@sugargiraffusplumps.:
Örömmel látom hogyh vhannak nálam nagyobb pharrasztok ish.:-)))))

Még a jancshi ésh julischkát is ha lehetne!

AtiSnatch 2014.03.26. 10:44:04

ÓÓÓ, mit tettem... :.( :D ebből baj lesz. Trónok harcát valaki?

Manyecska 2014.03.26. 10:45:09

@Szőrkenyő Szarwash: sza, kaptál már tavaszi alkatrészeket amit keresgélsz?? pl. zabla, szögvas.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.03.26. 10:47:27

@Szőrkenyő Szarwash: te nem érted ezt, ez a baráccság. ha sün nem találja a háború és békét akkor majd én mekkeresem neki.

Szarkenő Szögvas 2014.03.26. 10:47:31

@Szőkenő Szarvas: Akkor a jövőheti lottószámokat is kérném ha lehet:-)))

Ön most monitor előtt ül és Homárt olvas!

Lebukott:-)))

Manyecska 2014.03.26. 10:48:58

@atpijkamo: okosan, hiába, aki tízezredesek közé keveredik, ugye:PP @Szőrkenyő Szarwash: óóónem! énekeljük együtt:" Rába, Rába...ráb@szol ma..":)))

Szőrkenyő Szarwash 2014.03.26. 10:49:56

@sugargiraffusplumps.: A Baráthschágh az Szép dologh.

nekem ish sokk barátom van.:-)

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2014.03.26. 10:52:42

@atpijkamo: hát ja, sokmilliónak máshol is ennyi a díja

Manyecska 2014.03.26. 10:55:02

@Szarkenő Szögvas: látom, híradót is visszanéztél...meg a fészbúkon kommentelsz..

Manyecska 2014.03.26. 10:58:45

@AtiSnatch: engem nem de a vadász lehet megoboáztatja:P az erdőben:PP

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.03.26. 11:01:04

Na most Rejtőt óvassak, vagy zsiráfot?

@atpijkamo:
Sehogy, csak hallotta, hogy van ollyan.

Szarkenő Szögvas 2014.03.26. 11:01:34

Belepirulok ha arra gondolok a nyilvános polip kiszedésed után még zavarba lehet hozni! Ez azCsajszi pörögj csak be ..szeressük!

Ki nem kommentel a fészbukon te iiigen szőke?:-))

Szőrkenyő Szarwash 2014.03.26. 11:04:29

@Szarkenő Szögvas:
Azérth idegech Merth egy máscholat.

Lebuktál! Irálsz a facebookra!

Én meg tudom rólad hogy inythernethezel! :-))))))))))))))))))))))))))))))))

40+ osch dinamikusch Ip chim khorszakh előtti becshonthosodott dinoszauruszh lehet. Vagy nem.

Manyecska 2014.03.26. 11:04:37

@Szarkenő Szögvas: én pl.háromnaponta nézek oda. Kaptál ásót-kapát-tavaszi alkatrészt??

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.03.26. 11:09:27

@atpijkamo: mongyuk az outlookba érkezett leveleknél némi turkászással valóban ki lehetett keresni a küldő IP címét . legalábbis jópár éve lehetett, hogy most lehet-e azt nemtom.

Szőkenő Szarosvas 2014.03.26. 11:10:09

Persze hogy másolat ezért utálja az eredetit. Vajon az ÓTé Pé mit szólna hozzá?

Szőrkenyő Szarwash 2014.03.26. 11:12:44

@Szőkenő Szarosvas: Gyakrabban kéne odanézni mert abbóllesz a polip.
Naphonta moschhuk meg khérrem a nunith!

cirrmurr 2014.03.26. 11:15:32

Nem nyitottak ki ma reggel a gyógyszertárak?

AtiSnatch 2014.03.26. 11:16:52

@cirrmurr: ahol laktak azt bezárták! :D

Manyecska 2014.03.26. 11:18:09

Na, ez a pitsa már lopja is az avataromat. ahelyett hogy a kapálás-ásás-kerti munkákkal foglalkozna..hajjj..

2014.03.26. 11:28:41

@atpijkamo: pontosan 240.000 Ft a 40 millió készpénzben történő kivételének díja ( 6 ezrelék). Ez a fidesz megszavazta törvény írja elő. Nem a "szemét" bank, hanem a szemét kapzsi állam !

a posztoló tranzakciós díja az állam felé 12ezer. hogy az otp még 8ezret rárakott azt lehet vitatni vagy reklamálni... bár ha ezt meghirdették akkor sok okoskodni való nincs.

Manyecska 2014.03.26. 11:29:18

@AtiSnatch: le kéne cserélnie a háziorvosát temetkezési vállalkozóra:D

2014.03.26. 11:30:49

@uns97: a tranzakciós adó az orbán ötlete hogy így nyúljanak le pénzt a stadionépítésekre. jóreggelt !

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.03.26. 11:35:01

@Konzum Kult Közélet Szex Gasztro Tech:

személyigazolványomat
helyezték és kérték
amiben ugyan ez a összeg

Áhh, és még egy csomó...

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.03.26. 11:37:21

"az én kártyámat kimondottan azonosítás céljából kérték el"

Soha nem kérték még készpénzfelvétnél a bankkártyámat azonosításhoz. Mindig személyit és lakcímkártyát kérnek.

uns97 2014.03.26. 11:40:27

@Kulics: persze hogy Viktorunk all a tranzakcios ado mogott. :) Csak a bank meg mellepakolja a maga kis hasznat, igy lesz az anno "olcso" bankolas ma meregdraga. Ezert irtam hogy nem csak a bank a ludas az ilyen "extrem" meretu lehuzasoknal, hanem elsosorban az allam bacsi. (ha meg hozzavessszuk a mostani alacsony beteti kamatokat, a 16%-os kamatadot, a 6%-os eho-t, akkor nagyon meg kell fontolni erdemes-e bankban tartani betetben a penzt, az "ugralok az akcios betetek kozt a penzemmel" cimu musor meg pont a tranzakcios ado miatt lehetetlen vagy pontosabban szolva nem igazan kifizetodo - sajnos)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.03.26. 11:43:40

@uns97: "elsosorban az allam bacsi"

Hát. Én még emléxem a tranzakciós adó előtti időkre. (Öreg vagyok, mint az országút, mi?) Akkor is pofátlanul lenyúltak a banok mindenféle költséggel, élükön az OTP-vel. Kedves Vezetőnk csak meglátta ebben a lehetőséget, asszonta magában, ha ezek a birkák ilyen boldogan tejelnek, fejjük meg még egy pöttyet őket.

uns97 2014.03.26. 11:48:55

@atpijkamo: azert irtam az en peldam, hogy 2 eve 10 milliot kivettem az Erste-bol bankfiokban kp-ben 2e-ert (ez volt az akkori 2e Ft-os "ugyintezoi dij" mint lehuzas) ami MA 70e korul van... (60e-10e arany allam/bank) En speciel NAGYON szivesen visszamennek azokba a regi "lehuzos" idokbe. (tavaly juliusban 2 nap alatt 2 milliot vettem ki INGYEN bankautomatabol, megneznem ma mibe kerulne ez a mutatvany Mo-on)

kdni 2014.03.26. 11:52:19

@atpijkamo: Pedig azért kérték el. Bármit szeretne az ember intézni, azzal kezdik, hogy bankkártya + pin. Így egyből tudják ki vagy, milyen csomagban, stb.

Joe911 2014.03.26. 12:35:04

Függetlenség napja:

"Ön tényleg elhitte,
hogy 20.000 dollárba kerül egy kalapács
és 30.000-be egy rohadt WC deszka?
"

Kb. :)

Manyecska 2014.03.26. 13:52:42

@Szőrkenyő Szarwash: Hogy szakadna rád egy mázsa szarvasszar!!

donkarlos 2014.03.26. 14:13:07

A lejárt nyugdíjelőtakarékossági számlámról átrakattam a folyószámlámra az összeget , 6.000HUF volt a díja ( házon belül) . Berágtam , az ide-oda belső utalások végül 12.000HUF volt . Felszámoltam az OTPnél mindent , olyan rablás megy . Még 3 hónapig küldözgették a nemlétező számla nullás egyenlegét .

Hülye aki elolvassa! 2014.03.26. 15:12:27

Nem lehet sikeres ember, aki az OTP-nél bankol.

Aureliano Buendía 2014.03.26. 15:51:50

Itt már csak a piócás ember segíthet.

2014.03.26. 16:11:39

@atpijkamo: a bankkártyás azonosítás sokkal jobb módszer és sok helyen élnek ezzel. OTPben például mindig.

2014.03.26. 16:14:16

@atpijkamo: rosszul emlékszel. Ma gigantikusan sokat lehúznak, átutalásért, kp kivételért a tranzakciós adó miatt.

gnme 2014.03.26. 16:30:53

rezsicsökkentés (krumplifejű kőműves)

ismerek olyan céget, ahol a dolgozók zsarolják az ügyvezetőt

kézbe kell a zsé, nem tartanak fenn drága bankszámlát

..mit képzel az ügyvezető, hát hülyék ők?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.03.26. 16:34:11

@Kulics: "a bankkártyás azonosítás sokkal jobb módszer"

Ezzel vitatkoznék. A kártyát és a PIN kódot néha könnyű megszerezni. A személyit megszerezni, magadat elmaszkírozni, aláírást hamisítani így együtt sokkal nehezebb.

"és sok helyen élnek ezzel. OTPben például mindig."

Ezzel nem vitatkzom, lehet, én kerülöm az OTP-t, ha tehetem.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.03.26. 16:36:28

@Kulics: Mert előtte nem? De. A kp. kivét mindig költséges volt. A Budapestbankban a pénztári felvét drágább volt, mint az automatából.

Netuddki. 2014.03.26. 16:40:27

Bankban a kp. felvét díja 1%-2% általában, vagy maximum 50ezerFt. Nézzétek meg a díjakat, ennyi, rohadjanak meg, rabló banda! Na, ezért nem teszem a pénzem bankba, és nem kötöm le B+. Alig fizetnek kamatot és kevesebbet kapok vissza mint amit beraktam? basszák meg a jó édes annyukat! Baszok nekik dolgozni, hogy aztán lehúzzanak, inkább párnacihában tartom a pénzem.

Ja, és köszönjétek az orbán bandának! Megfejik a bankokat, csaerébe meg hagyják a bankok fejjenek meg minket. másfél hét és választások, ugye tudjátok kikre nem szabad szavazni?

2014.03.26. 17:32:44

@kovi1970: te barom, amit ilyenkor levon a bank, az egy az egyben megy az allamkasszaba. tranzakcios ADO, tudod?

OTP-re meg annyit lehet mondani h vadasz, vadasz...

2014.03.26. 17:39:17

@atpijkamo: a regi szep idokben 0 forint volt a bankszamlam dija, ha esetleg nem kaptam volna ra a fizut, akkor tan 650. es semmi egyeb.

ma 1400+ a dij, es gyakorlatilag barmit csinalok, az tovabbi penzekbe kerul.

azert ez nem ugyanaz.

nem mintha szeretnem a bankokat, de barmikor oket reszesitenem elonyben a mindenkori magyar allammal szemben, ha mar muszaj fizetnem valahova.

Gazsibacsi 2014.03.26. 18:56:01

@Kitalátor (másként) gondolkodó: a kurva anyadert kell szetoffolni a Homart?

karpackie 2014.03.26. 22:46:15

A panaszos három hibát követett el:
1. Az OPT banknál nyitott számlát.
2. Az OPT banknál nyitott számlát.
3. Az OPT banknál nyitott számlát.

T.Jani 2014.03.27. 00:20:14

Csak emlékeztető 2 milliónál 111000 forint a Tranzakciós adó, havi 900 forint ingyenes, a felvétel módja pedig teljesen mindegy ez ADÓ!
Ezt az ADÓT szívesen adjuk mert tudjuk Szerető Apánk jó célra használja ebből fizeti ki a Fideszes polgármesterek által felhalmozott adósságokat, de Esztergom egy fillért sem fog kapni!

T.Jani 2014.03.27. 00:21:17

@T.Jani: Bocs egy nullával több lett az ADÓ 11900!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.03.27. 06:49:52

@Gazsibacsi: Nekem nincs olyan, te kis köcsög troll (Micropenis vulgata)!
A tiédet üdvözlöm, bár nem hiszem, hogy pont rám emlékszik. Elég, ha annyit mondasz, hogy a IV. kiképző század.
Homárt szétoffolni?
Maargit! Hol vagy?

joska61 2014.03.27. 10:25:15

Ha nem számlára kapnám a fizetést, már rég én is áttértem volna a pillow bankra.

kdni 2014.03.27. 10:54:31

@T.Jani: A baj az, hogy a szerződésben szereplő számlacsomag kondíciójában fix összeg szerepel attól függetlenül, hogy ebből mennyi az adó, mennyi a bank ktg.-e stb.

ferand1979 2014.03.27. 11:05:21

nekem sok történetem van az OTP-vel. De egyik nagyon kedvenc...
Szerettünk volna feleségemmel felvenni 1,5 Millió Ft-ot. Vettünk egy telket, és kellett a pénz. Bementünk az OTP Fiókba, és kértük a pénzt. Szokás a kártyával beazonosítani.. + kérték a személyimet + a lakcímkártyát...
Elkezdte a kiscsaj a folyamatot és a rendszer szerint kellett még egy hivatalos fényképes igazolvány... (Diák ig., jogosítvány, útlevél, stb)
Kérdésünkre, hogy miért? Csak úgy volt a válasz.. Hogy beazonosíthassanak "jobban".. Hogy biztos a személyim nem hamis... stb.. Volt még pár ilyen jó kis magyarázatuk.
Kérdeztem, hogy ha nincs semmiféle más fényképes igazolványom, mert pl. nem vagyok diák, nem vezetek autót, nincs útlevelem, nincs utazási bérletem, nincs a munkahelyemen fényképes beléptető igazolvány, stb..
Akkor ilyenkor mi a teendő??
NEM adhatják oda a pénzt.

Van jogsim, de útlevelem nincs.. Nem is az volt a cél, hogy ne kapjam meg a pénzem, amit én kerestem meg évek alatt, félretéve akkorra, amikor kell... De így hozzáállni a helyzethez.. Csak OTP módon lehet.

A másik kedvenc történetem egyik OTP-s hitelünk felvételénél volt.. Az ügyintéző szerint NEM lehet kerek a NETTÓ fizetésem. Azaz nem tudhatok megegyezni a munkáltatóval, arról hogy pl. 90.000 Ft. legyen a nettó, kézhez kapott fizetésem.. és ebből számítsák ki a bruttó bérem.. Mert ma Magyarországon a bruttó kerek összeg, és a nettó valami töredék szám... Ez az OTP gondolatmenete.
Vittem munkáltatóit, ott volt az OTP-s folyószámla kívonatom (ők ezt meg is tudják nézni visszamenőlegesen a rendszerben).. Kértek -akkor még- APEH kivonatot is, hogy nem kamuzok-e...
És ami érdekes a storyban.. Ott van 3 papír a kezemben. Folyószámla... 90.000 Ft., Munkáltatói ig. 90.000 Ft. és APEH igazolás 90.000Ft.
Odaadom a droid OTP-snek és erre azt mondja: "na látja, hogy nem lehet kerek a nettó fizetése!"
Köpni, nyelni nem tudtam. Vagy hülye a droid, vagy nem tudja mi a nettó - bruttó különbség, vagy csak tette a hülyét, hogy mondjon valamit...
(hallottam erről másvalakiktől is, hogy az OTP-nél nem tudják elfogadni azt, hogy valaki úgy egyezik meg a munkáltatójával, hogy a nettó bére kerek összeg, és nem a bruttó)

T.Jani 2014.03.27. 11:31:24

@kdni: Az ADÓT és az ÁFÁ-t ki KELL fizetni, azért mert a bank azt mondja a felvétel 1000 forint attól Orbánnak még jár az a 12000 adó erre törvény van!

kdni 2014.03.27. 11:57:05

@T.Jani: Az ügyfelet egy darab ktg terheli a "készpénzfelvétel díja fiókban".

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2014.03.28. 03:54:05

@andand: Fiókos készpénzfelvételnél is van százalékos rész. Ez általában 0.89%, ami 2 millió forint esetében 17800 Ft, plusz a 1271 az annyi mint 19071 Ft. Szóval nincs itt semmiféle átverés, csak kedves posztoló anélkül vesz igénybe banki szolgáltatásokat, hogy elolvasná a hirdetményeket.

kdni 2014.03.28. 22:26:44

@Peti817172M: Elolvastad a történetet, megnézted a linket? Kétlem. Pont, hogy a hirdetményben szerepel az összeg....
süti beállítások módosítása