Tékozló Homár

A polcon maradt a penészes szalonna a Tescoban

2014.05.07. 11:54 | jackyll | komment

penesz_tesco.jpg

Aurum fél óra alatt kétszer tett panaszt a kecskeméti Tescoban, hogy vegyék már le a penészes szalonnákat a húspultból, de süket fülekre talált:

A következő eset miatt szeretnék panaszt tenni a Tesco Target Center Hipermarket, Kecskemét, Izsáki út 12/b. áruházra. Április 30-n késő délután vásároltam a nevezett áruházban, amikor észrevettem, hogy a csomagolt húsáru pulton a füstölt főtt császárszél megnevezésű terméken, bár a címke szerint még lejárati időn belül van, több darabon is vastag zöld penész található, ahogy az a mellékelt fotón látható.

Levettem egy darabot és először a csemege pulthoz mentem vele, az osztályvezetőt kerestem. Az eladó megvonta a vállát, hogy nem tudja merre van és javasolta, hogy forduljak az ügyfélszolgálathoz. Átmentem az ügyfélszolgálati pulthoz, kértem a hölgyet, hogy hívja oda a húsáru részleg ügyeletes osztályvezetőjét, amit a hangosbemondóba egyszer bemondott. Miután kb. öt perc alatt sem jelent meg az osztályvezető, kértem a panaszkönyvet és bejegyzést tettem. Erről készítettem egy másik fotót, rajta a penészes császárszalonnával. Az ügyfélszolgálatos hölgy erre elvette a csomagot, hogy az áruházban elvileg nem lehet fotózni. Erre megjegyeztem, hogy elvileg romlott húst sem lehetne forgalmazni, azonnal intézkedjen, hogy ez lekerüljön a polcokról.
 
Miután az osztályvezető ez alatt sem került elő, az ügyfélszolgálatos hölgy meg sem kísérelte újra bemondani a hangosbemondón, vagy az áruház belső vezetékes telefonján felhívni az illetékest, holott minden osztályvezetőnek saját vezeték nélküli telefonja van, így folytattam a vásárlást. Kb. 20 perc múlva, mikor végeztem, a kíváncsiságtól hajtva újra elmentem a húspultok felé, ahol láttam, hogy a láthatóan romlott, penészes császárszalonna még mindig a polcokon van.

Visszamentem az ügyfélszolgálatra, ahol rákérdeztem, mikor óhajtják levenni a polcokról a vitatott árut. A hölgy flegmán azt mondta, ő bemondta, hogy jöjjön oda az osztályvezető, többet nem tud tenni. Erre újra elkértem a panaszkönyvet, amit „írjon ahány oldalt csak akar” megjegyzéssel kísérve megkaptam. Ismét beírtam, jelezve, hogy a reklamációm ellenére semmit sem tettek meg a romlott hús polcokról történő eltávolítása érdekében. Mindeközben eltelt újabb 10-15 perc és sem az ügyfélszolgálat nem próbálta újra elérni a húsosztály illetékesét, sem meg nem jelent ott a pultnál, hogy személyesen is panaszt tegyek a romlott húsáru miatt. Miután több időm nem volt emiatt az áruházban várni, a két panasz után elhagytam azt.
 
Az ügyfélszolgálat hozzáállása alapján sajnos bizonyos, hogy a romlott hús továbbra is a polcokon maradt, meg sem kísérelték eltávolítani. Mivel a panaszkönyv bejegyzésemmel sem fog foglalkozni senki a hosszú hétvége során, várhatóan az ünnepek múltával, amikor lesz illetékes ügyfélszolgálati vezető az áruházban, fogok kapni egy sablon választ, hogy a panaszt kivizsgálták, semmilyen romlott árut nem találtak, a panaszom egyedi, csak ez az egyetlen penészes áru került be, amit az ügyfélszolgálat elvett tőlem és kidobott, így semmilyen élelmiszer biztonsági esemény nem történt.
 
Ezt azonban nem tudom elfogadni. Tűrhetetlen, hogy egy ekkora forgalmú áruházban egy különösen nagy forgalmú napon, az ünnepi zárva tartást megelőzően nincs illetékes vezető az áruház húsosztályán, aki intézkedni tudna. Súlyosbítja a helyzetet a csemege pult és az ügyfélszolgálati munkatárs hozzáállása, meg sem kísérelték, hogy a panaszommal érdemben foglalkozzanak, lényegében mindenki megvonta a vállát, nem az ő asztala, nem érdekli a problémám.
 
Továbbá érdekes, hogy a húsvét elmúltával még két hét múlva is kapható az áruházban húsvétról kimaradt akciós húsáru és itt nem a füstölt, hanem a gyorspácolt, jóval rövidebb eltarthatósági idejű húsokra gondolok. Megjegyzem, a kifogásolt császárszalonna nem ezek közül való. Mivel a címke szerint még a lejárati időn belül van, vélhetően tárolási, hűtési hibás, vagy rosszabb esetben újracímkézett élelmiszer. A rendes szavatossági időn belül megfelelő tárolás esetén nem alakulhat ki a képen látható vastag zöldpenész bevonat a terméken.
 
Best,
Aurum

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Supreme* 2014.05.07. 12:00:00

fotosopppp. Ilyen a tescoban nem fordulhat elő. Pont.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.05.07. 12:00:34

teszkó gazdaságos penész. ha a sajton megeszitek akkor a szalonnán mér olyan nagy gond ez?

venszivar 2014.05.07. 12:07:34

cbas oda tette! vagy más!:)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.05.07. 12:10:46

Hun a denevér?
Szakmai poszt van, héllo!!!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.05.07. 12:13:04

Svejci császárszélet köll vásáróni, azon nincs penész!!444

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.05.07. 12:14:09

"Továbbá érdekes, hogy a húsvét elmúltával még két hét múlva is kapható az áruházban húsvétról kimaradt akciós húsáru "
Miért? Hátha megveszi valami balek...

A fogyvéd meg megvágja őket valami kamu összegre...

Atörökk 2014.05.07. 12:15:12

Nemesszalonna!
Problem?

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2014.05.07. 12:34:43

Mi vagy te poszter??? Önkéntes rendőr??

mit gondoltál, hogy beírsz a vásárlók könyvébe, és azt 15 perc alatt kivizsgálják??

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.05.07. 12:37:51

amúgy meg a nébihnek vagy miatúrónak kell bejelenteni a dolgot (jánykori nevén ántsz) oszt őket majd hátha jobban érdekli a dolog.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.05.07. 12:41:25

Hülye ez a Best Aurum, ha nincs semmivel megelégedve, mégis odajár.

Krunpli · http://www.mobilize.hu 2014.05.07. 12:41:49

Azert ebben az esetben nehogymar a posztolot kezdjetek ekezni. Teljesen jo, hogy nem hagyta annyiban, hogy szartak arra, hogy peneszes cucc volt a polcon, a sajat idejebol szant ra x percet, hogy mas ne bukja be a rohado szalonnat vagy mit. Duhito a szemelyzet hozzaallasa.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.05.07. 12:45:25

@amsz: Nem, hanem hogy elpakolják azt a cuccot ami nem lehetne kint.

@atpijkamo: Ammá' igaz.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.05.07. 12:46:45

@atpijkamo: nem köll odajárni de azért a rohadt szalonnát levehetnék a polcról. mondjuk én simán leszedtem volna az összeset a kosaramba aztán belöktem volna a hüje raktárjukba.

AtiSnatch 2014.05.07. 12:47:29

posztoló ráérő nyugdíjas? egyébként jogos a panasz.

@sugargiraffusplumps.: nemnem soha, nem volt kínai. a többiekről nem nyilatkozom. uraaam fura nyelven kezdett el hablatyolni, de még egybe volt a nyugatinál. :D

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.05.07. 12:48:31

"Továbbá érdekes, hogy a húsvét
elmúltával még két hét múlva is
kapható az áruházban húsvétról
kimaradt akciós húsáru."
Ez miért baj? Nagyszombaton ki kellene dobni a reszlit, vagy hogy?
Amúgy a posztolónak igaza van, de ezt nem neki kellene észrevennie, hanem.

Atörökk 2014.05.07. 12:50:38

@sugargiraffusplumps.:
Valamijér az az érzésem, elég sokan felháborodni járnak oda. No meg bárhol vásárolok, megnézem, mit rakok el, ennyi.

@AtiSnatch:
Fura nyelven, mi? Nem csak neked tűnt annak? :D

Az antiochiai szent kézigránát 2014.05.07. 12:51:30

Nem értem a gondot. Szalonna vadász módra. Más (fél)kész ételeket is árulnak a teszkóban

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.05.07. 12:51:52

@sugargiraffusplumps.: Én egy Baccpapucsot is rászigszalagoztam volna! Vagy megjelentem volna egy kisebb kontingens másodrendű frissességű szalonnaszéllel a kasszánál, hogy vajon mit tesz a pénztáros.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.05.07. 12:52:31

@sugargiraffusplumps.: A tipikus esete a homárposztnak: mind a két fél hülye.

Rendbe van, hogy szólt Húsz perc alatt akár le is vehették volna a polcról. Kissé empatikusabban is hozzáállhattak volna a hülgyhöz, valójában együttérzést várt, nem problémamegoldást.

Én is szólok, oszt jól van, nem idegölöm magam a végtelenségbe. Ha annyira-de-annyira nincs megelégedve, akkor szavazzon a lábával! Őrmestert jáccik, oszt nem vágja magát mindenki haptákba.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.05.07. 12:53:04

Szalonna rossz, értem?! Rossz, rossz!!!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.05.07. 12:53:26

@atörökk: te megnézed meg én is. node azér mégiscsak a jókurvaédesannyukat nekik szerintem. az ügyfélszolgálatos picsa mér nem tudja leszedni a polcról? nincs rá kiképezve?

-creeper- 2014.05.07. 12:54:48

A Target Center Tesco ügyfélszolgálatos macái bizony egy fél misét sem érnek meg - jelentős részük tipikusan a dolgozni nem akaró, intézkedni nem tudó díszek... volnának, ha legalább szépek lennének, cserébe arrongásak és rém ostobák.

Ez is milyen beszólás már, hogy "írjon, ahány oldalt csak akar"?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.05.07. 12:54:54

@agresszív kismalac:
Kissé feszültnek tűnsz!44!
Félted az irhádat?

Atörökk 2014.05.07. 12:55:54

@sugargiraffusplumps.:
Lehet, azér nem, mert ha nyóc fejjebbvaló engedélye nélkül intézkedik, jól picsánrugják. Ilyen nagy cégeknél mindenféle szolgálati út van, nem ám csak úgy ukmukkfukk saját kútfőből kirángattyuk a penészes szalonnáz a hüttőpultbúl!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.05.07. 12:56:09

@agresszív kismalac: ezt cáfolom, most kaptam egy kiló füstöltszalonnát ajándékba és bizton állítom, hogy igen kiváló az íze. ponnelégsós és ponnelég füstös, abbul tettem a hamburgerhúsba is egy keveset.

-creeper- 2014.05.07. 12:56:29

...szóval jelentős részük tipikusan a dolgozni nem akaró, intézkedni nem tudó dísz... volna, ha legalább szép lenne, cserébe arrogánsak és rém ostobák.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.05.07. 12:57:17

@atörökk: na látod, ez a baj. szerintem engem onnan rövid úton kirúgnának, mondjuk nem is volna gusztusom ilyen helyen dolgozni egyáltalán. meg vásárolni se.

Atörökk 2014.05.07. 13:00:32

@sugargiraffusplumps.:
No hát én is kb. hasonló okok miatt kerültem az ilyesmi munkahelyeket :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.05.07. 13:05:55

@sugargiraffusplumps.:
Nem szeretné töpörtyűként végezni, pedig az lesz a végzete, meglásd!44!

AtiSnatch 2014.05.07. 13:06:29

@-creeper-: dísznó mindig rövid i!!!

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2014.05.07. 13:09:16

@ColT: ". Mivel a panaszkönyv bejegyzésemmel sem fog foglalkozni senki a hosszú hétvége során, "

Szerintem meg pont azt várta, hogy valaki azonnal elkezdi kivizsgálni az ügyet.. de ez nem a CSI.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.05.07. 13:09:50

@dr. phil. Sün‼ ツ: nyamm. friss paradicsommal meg valami jófajta kenyérrel. nem is értem mit tiltakozik annyit ellene.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.05.07. 13:09:54

egyetlen egy _peneszest" latok
rosszul vakumfoliazhattak
poszetr szakszervezeti bizalmi, parttitkar, vagy hazmester volt az atkosbna
hat ki nem szarja le mi van a polcon, amelyik nem tetszik azt otthagyom,, oszt viszonlatasra

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.05.07. 13:11:00

@AtiSnatch: assemmi! a "viszem a disznót a szervizbe" meg végig rövid í!!!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.05.07. 13:12:17

@sugargiraffusplumps.:
Lilahagyma + héjában sült krumpli dukál mellé!

AtiSnatch 2014.05.07. 13:14:24

@dr. phil. Sün‼ ツ: alma a szájába, de az agresszívnak ne mondd!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.05.07. 13:15:09

@hagyma: ja. a rövidlátó vénasszony meg vegye csak le, fizesse ki és egye meg nyugodtan?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.05.07. 13:15:18

@dr. phil. Sün‼ ツ: lilahagyma helyett hasznaljunk pirosaranyat!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.05.07. 13:16:39

@dr. phil. Sün‼ ツ: asse rossz, de kéne hozzá egy gázsütő vagy valami tűzrakóhely.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.05.07. 13:17:24

@sugargiraffusplumps.: naturlich
de poszter ha megvasarolja es elviszi hoskent megmentette volna a rovidlato venasszonyokat
nem irkalni, cselekedni

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.05.07. 13:18:48

@sugargiraffusplumps.: elektromos sutoben nem lehet sult krumplit?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.05.07. 13:24:29

@hagyma: nemtom, szerintem az nem olyan jó. valaki csinált már olyat?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.05.07. 13:31:54

@sugargiraffusplumps.: en
mondjuk en pucolas nelkul kisse felkockazom es ugy a sutobe
gazsuto vagy villany az mindegy
persze az igazi a parazsban es hamuban, de sultkrumpli miatt nem fogok hetente nyarsalni
ha mar tuzet rakok, akkor minimum egy malac nyarson...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.05.07. 13:38:12

@hagyma: ja, hát nálunk a héjában sült krumpli úgy nézett ki, hogy bevágtunk két kiló krumplit a gázsütő legaljára egészben, az egy-másfél óra alatt átsült szépen, aztán forrón bebugyoláltuk egy vizes konyharuhába, megpucoltuk, aztán pirospaprikás-sós-borsos forró zsírba lehetett tunkolni őket. már megint nagyon éhes lettem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.05.07. 13:44:01

@sugargiraffusplumps.: technikai kulonbsegeke vannak de lehet nagyo jo sultkrumplit sutni villanysutoben is in hawk
@dr. phil. Sün‼ ツ: a sun neme szik krumplit
csaxolok

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.05.07. 13:49:53

@dr. phil. Sün‼ ツ: jó. hun meg mikor? paprikát azt én viszek!

@atörökk: csurog a nyálam, kérlexépen. elmegyek enni mielőtt meghalok itt.

Atörökk 2014.05.07. 13:51:43

@sugargiraffusplumps.:
Veszeccséggel mija helyzet, azt nézték már? :D

venszivar 2014.05.07. 14:15:48

volt egy öreg szomszédom, az simán megette a penészes kenyeret. kicsit megvakarta s azt állította, hogy jó...
milyen párosítás lenne! neki.

AtiSnatch 2014.05.07. 14:21:16

@venszivar: hát de biztos nem vót penészes a pöcse/pinája.

venszivar 2014.05.07. 14:29:43

@AtiSnatch: TE! neked innod kéne valamit! tán egy Borsodit...

AtiSnatch 2014.05.07. 14:30:59

@venszivar: hát a tegnapi csapolt gösser helyett nyilván jobb lenne. :)

venszivar 2014.05.07. 14:33:17

@AtiSnatch: ne sírjál! tegnap a társaságot értékelhetted...:):D

AtiSnatch 2014.05.07. 14:34:34

@venszivar: abba nem találtam kivetni valót. :D

2014.05.07. 14:48:53

Isten óvjon meg az ilyen emberektől.
Kedves poszter. El lehet szépen menni a CBA-ba és ott nem találsz szalonnás penészt. nem értem mit rugózik ezen az Isten barma. Szalonnát akartál venni? miért nem vettél másikat. nem akartál venni, akkor meg mit rugózol rajta. Szerintem a friss kisnyugdíjassal van dolgunk aki nem jódolgában nem tudja mit kezdjen a rászakadt rengeteg idővel.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.05.07. 16:09:22

- Minden főtt húsáru megpenészedik, ha lyukas a csomagolása.
- Hál'Istennek átlátszó a csomagolása, aki nem vak, azért nem veszi meg, aki vak, az meg tapintásra érzi, hogy selejt.
- Nem igazán értem a poszt toló szándékát, de ha nekem lenne annyi időm, egyszer szólnék, de pl. nem írnék be a panaszkönyvbe, mert a kutya sem foglalkozik vele. Ha valóban huszon-egynehány percig sincs eredmény, betenném a romlott árut a kosaramba, elsétálnék vele a kutyaeledelekhez és feldobnám a polc tetejére. Vagy a legdrágább zsákos kutyakaja mögé.
Találtam én már Interspárban kutyakaja között eredetileg fagyasztott hízott libamájat is, felrobbant csomagolásban. Valakinek kárt okozhatott a cég, ő meg viszonozhatta...

igazságos 2014.05.07. 16:37:43

Szerintem meg keblemre poszter, igenis móresre kell tanítani a mimdent letojókat. Ez itt a Tesco nem az irreality showtól a munkaügyes iroda.

a poszter hejében meg az ANTSZT hívtam volna fel előttük hülye dolgozókra.

helianthus 2014.05.07. 16:40:37

Ennék egy kis szalonnát.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.05.07. 17:11:49

@helianthus: Inkább szotyolázzál. Ha az nincs otthon, akkor a makuka is jó.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.05.07. 17:15:52

@agresszív kismalac: "@helianthus: Inkább szotyolázzál."

Vigyázz! Nem menj közel! Kést tart a háta mögött!

Aureliano Buendía 2014.05.07. 19:05:11

@sugargiraffusplumps.: még mindig.

Köjálnak (NÉBIH) szólte?

helianthus 2014.05.07. 19:12:00

@agresszív kismalac: de én szalonnát akarok! Adde' nekem rögvest!

jótét lélek 2014.05.07. 19:14:13

Az ilyen szemetet le kell venni a polcról, a földre dobni és látványosan futballozni vele, akkor foglalkoznak majd a dologgal.

venszivar 2014.05.07. 19:25:35

@jótét lélek: sőt! külön stadiont építeni nekik...

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2014.05.07. 19:47:42

@jótét lélek: Remek ötlet. Folyománya egy rendőri intézkedés, amihez csatolják a videót a rongálásról, azonban a megrongált tárgynak csak az árát fogják rögzíteni, az állapotát valószínűleg lefelejtik a jegyzőkönyvről.

movhu 2014.05.07. 20:03:36

"Aurum", egy nagy név számomra az AMIGA világából :)
Remélem Te vagy ez :D

jótét lélek 2014.05.07. 20:51:21

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Ha kihívják a rendőrt, akkor megmutatod nekik a csomagot és feljelentést teszel rossz minőségű termék forgalomba hozatala miatt, ami bűntettnek számít. Téged meg mire perelnek majd? Hogy a szemetet rugdostad? Az nem bűncselekmény.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.05.07. 20:53:30

@jótét lélek: Te, hallgasd meg egyszer magadat, miket hordasz össze! Dobni fogsz egy hátast.

ConnorG 2014.05.07. 21:37:36

Ez a csaszarSZEL hasonlo alapokon nyugvo elneveues, mint a "Reggeli ital" es "Fejfol"?

Sunny Days 2014.05.07. 23:55:49

ja, betenni mind a kosárba, és mikor Gizike mind beütötte a kasszagépbe, szólni, hogy bocsi, nem hoztam magammal a tárcámat
aztán majd biztos jobban megnézegetné a főnök hogy mit is kellett stornozni

amúgy már én is vettem penészes terméket tescoban (nem is járok már oda), két csomag szeletelt sajtot, ami szintén átlátszó csomagolásban van, az egyik penészes volt de csak otthon derült ki

esefe 2014.05.08. 04:25:31

Tescoba én azóta nem járok, mióta egyszer kora reggel bevásároltam volna olyan tízezerért és azt mondták, nincs pénztáros számlázzam le én magamnak. Anyátok, dolgozzon helyettetek, gondoltam, és otthagytam az egész cuccot. Így végül egy embert sem takarítottak meg, mert legalább azt a cuccot valakinek vissza kellett rakosgatnia. Ráadásul azt írták a reklamációmra, hogy én vagyok a hülye, mert az emberek nagyon szeretik az új rendszert. Ebből leszűrtem, hogy nemcsak hülye vagyok, hanem ember sem, mert én nem szeretettem. Igaz azóta másoktól is hallottam, hogy na ezt azért már nem (mert még egy tej meg két péksütinél hagyján, de harminc tételnél azért talán mégsem), de úgy látszik a Tesco szemében sokan nem vagyunk emberek.

Mondjuk az Auchanba meg azóta nem megyek, mióta egyszer véletlenül (tényleg úgy, mérte a feleségem a sütibe valót, én meg éppen pakolgattam) megmértem a szeletelt karajt és tizenöt százalék hiányzott belőle. Írtam is nekik, hogy ez azért piaci kofa tempó, amit nem várna az ember egy ekkora áruháztól, és a válaszuk is tisztességes volt, hogy visszaadják a pénzem, ha jelentkezem az áruházban, de arra ezek után nem sok kedvem volt. Így jártamén ezekkel a nagy hipermarketekkel.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.05.08. 04:56:19

a vásárlók könyvébe beírás, az eset fotóval dokumentálása és nyilvánosságra hozatala, posztolása a legtöbb, amit a posztoló megtehetett
még mehet egy bejelentés a hatóságoknak, aztán annyi
ez már elég
a TESCO úgyse tanul belőle, amit nyugaton nem engedhetne meg magának, azt Magyarországon szemrebbenés nélkül megcsinálja a multi

az átcímkézés teljesen bevett szokás, régen diákmunkásokkal csináltatták, most nem tudom hogy van ez
a hiperekben nincs megengedve a visszáru, nincs olyan, hogy valamit kidobnak, nincs megengedve a selejt, veszteség (de gondolom kisebb boltokban sincs ilyen)
mindent el kell adni, ezt a managerek kikötik
aki nem engedelmeskedik, az repül

a vásárlók is megérik a pénzüket: gyakori, hogy egyszerűen kivesznek egy árut a mélyhűtőből, majd amikor meggondolják magukat, akkor otthagyják, ahol éppen sétálnak, természetesen hűtőn kívül
az ilyen árut a személyzet visszateszi a hűtőbe, de addig órák, napok telhetnek el, kiolvad, megromlik, majd újrafagyasztják

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.05.08. 07:55:43

Arra nem gondolt a posztoló, hogy a tecsósok DAFKE szartak bele a fontoskodó pattogásásába? A poszt stílusa erősen azt mutatja, hogy a poszter szereti a fontoskodásban, és a mások megrendszabályozásában kiélni magát.

A képen jól látszik, hogy azért penészedett meg a szalonna, mert valaki kiszúrta a vákumcsomagolását. Nem tudom elképzelni, hogy ha valaki kedvesen, intelligensen mutat meg egy ilyen darabot akármelyik boltban az ott dolgozóknak, akkor ne köszönjék meg udvariasan, és ne vigyék ki az eladótérből a cuccot, hanem a feszkó menjen, a panaszkönyvvel, meg a homárra posztolással.

SarahConnor 2014.05.08. 08:06:51

Már nem emlékszem, ki mondta nekem, hogy nemcsak ünnepek előtt kellene ellenőrizni a boltokban, hanem utána is. És nem csak a nagy multikat, vagy láncokat. Ünnep után 2-3 héttel az egyre romló árukat egyre lejjebb árazzák, még bőven azután is, hogy elérte a fogyaszthatatlanság határát. Várják a balekot, aki megveszi. Ha végképp nem kel el, akkor beledarálják a pizzafeltétbe, vagy mit tudom én.

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: mondjuk dögöljön meg az az eladó is, aki kiolvadt terméket talál és visszateszi a fagyóba.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.05.08. 08:26:55

@ConnorG:

"Ez a csaszarSZEL hasonlo alapokon nyugvo elneveues, mint a "Reggeli ital" es "Fejfol"?"

Nem. A bordaszél az teljesen korrekt része a disznónak. A csontos oldalas és a csont nélküli hasalja közötti átmeneti, porcos rész neve.

Ha hasalját veszel egy darabban, tölteni, akkor a trapézforma hús egyik szélére kapsz ebből a porcos sávból. Ha nyersen veszel oldalast, akkor is mérhetnek a csontos rész mellé ebból a részből. Ha füstölve szeretnél bordát, akkor kérheted a szokásos csontosat, vagy a porcos bordaszél részt, ami sok helyen "nyúlja" néven fut.

Mivel a császárszalonna a kicsontozott, bőrös bordából készül, a porcos bordaszélnek meg macerás lenne a csontozása, ezért szokták külön kínálni a csontmentes császárszalonnát, és a porcos császárszél szalonnát.

Nem szabad lenézni ezt a husit, van, aki ölni is képes lenne a jól megfőtt, puha, elropogtatható porcos, lágy, cupákos darabokért :D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.05.08. 08:54:55

@esefe: "én vagyok a hülye, mert az emberek nagyon szeretik az új rendszert."

Igen, te vagy a hülye, mert nagyon jó az automata pénztáros. Ott nincsen sor, azonnal leméred, fizetsz, jónapot. Másfélszer annyi ideig tart, mint a pénztárossal, ha a sorban előtted állna 2 ember, mint általában, akkor az automata után már kifelé mész az áruházból, mikor a sorbanálló előtti embert kezeli a pénztáros.

"visszaadják a pénzem, ha jelentkezem az áruházban, de arra ezek után nem sok kedvem volt."

Most magad se tudod, mit akarsz.
süti beállítások módosítása