Tékozló Homár

Nyomtatót Ferihegyre! A környezettudatos utas és a papíralapú Wizzair esete

2014.06.24. 11:11 | Homár Hilda | komment

wizz_luft.jpg

Az igaz, hogy a Wizzair pink-lila és nem zöld, de Gábor szerint az okostelefonok korában talán nem kell Greenpeace-nek lenni ahhoz, hogy ne csak kinyomtatott beszállókártyával lehessen becsekkolni. Jogos felvetés, a sztoriban a szívességből nyomtató irodák állítólagos megregulázása pedig külön is érdekes. El is küldtük a posztot a repülőtársaságnak, hogy megtudjuk a miérteket.

Az olcsó légitársaságok üzletpolitikájának cinizmusa nem ismer határokat. Újabb és újabb apróbetűs cikkelyek, körmönfont szabályok és üzleti trükkök jelennek meg annak érdekében, hogy a fejőstehénnek nézett buta ügyfél fizessen, mint a katonatiszt. Válaszút elé állítják: vagy fizet, vagy nem repül. Mire a vásárlóknak sikerül alkalmazkodni a legújabb trükkökhöz és az ügyfelek nagyobb százalékban kerülik ki a csapdát, újabb, a légitársaság számára extra-bevétellel kecsegtető, az utasok számára váratlan kelepcék jelennek meg a reptéri becsekkolás rendszerében.

Ezért utálok repülni. Soha nem tudhatom, hogy mire számíthatok. Nem nyugtat meg a tapasztalat és a rutin, nem ringathatom magam abba a tévhitbe, hogy tudom, hogy kell csinálni. Nem fűz folyamatos up-datelésre késztető szenvedélyes viszony a légitársaságok szabályzataihoz, így nem is fogom tudni, hogy kell jól csinálni.

Rendszeresen utazom Varsó és Budapest között. Legutóbb Wizzairrel repültem, nem is sikerült megúszni pluszköltség nélkül. Véletlen eset, beletrafáltam. Ha csak tehetem, a vonatot választom. A vonaton soha a büdös életben nem nőtt még meg az előre kalkulált útiköltségem, soha nem kellett fizetnem semmilyen mondvacsinált okra hivatkozva. De a nem fapados LOT-tal utazva sem fizettem plusz költséget. A vonat és a LOT annyi, amennyi. A fapados légitársaság: annyi + amennyit hibázol. Egy olyan akadálypályán, ahol az akadályokat nem te támasztod.

Az éppen 10 éves wizzair stratégiája a következő: olcsó jegyekkel magához édesgeti az utast, aztán, amikor már elérhető közelségbe kerültek a szerencsétlen, lekever egy jó nagy sallert hátulról, sunyin, alattomosan. Pedig ezúttal nem is fapados árat fizettem – persze ez mit sem változtat az üzletpolitikán. Én vagyok a „balek utas”, belőlem élnek.

Becsekkolás előtt, a Liszt Ferenc repülőtéren megkérdezi egy pelyhedző állú wizzair-katona, hol a beszállókártyád? Mutatod az okostelefonodon, hogy itt. Nem nyomtattátok ki? – kérdezi. Nem – és még büszke is vagy rá, milyen környezettudatos vagy, bármily keveset is nyom ez a latban a repülés károsanyag-kibocsátásához képest. Ráadásul Varsóból jövet sem nyomtattál, nem is volt belőle probléma a lengyeleknél. De most visszafelé mész. Honfitársad szemügyre veszi a telefonod képernyőjét, majd beállít egy sorba. Úgy tűnik, minden rendben.

A sor végén azonban egy újabb wizzair-páncélos arról tájékoztat, hogy mivel nem nyomtattad ki a jegyet, 9200 Ft-ot kell fizetned. Miért kellene fizetni? – döbbensz meg, először a tényen, másodszor az összegen. Mert vagy a megfelelő wizzair-applikációt használva mutogatod a beszállókártyádat a telefonodon, vagy kinyomtatva hozod el. Ha egyik se, akkor jön a 9200 Ft-os tétel. Vagyis miután kifizetted a jegyed árát, kifizetted a poggyászköltséget, stb., lemérted a bőröndöd súlyát, ellenőrizted a méreteit, megjelentél 2 órával korábban a reptéren, a kezedben tartod a telefonodat (a névre szóló beszállókártyával a képernyőn), és már csak arra vársz, hogy felvegyenek az utaslistára, két lehetőséged maradt.

1. Elkezded vadul keresni a wizzair applikációt az interneten, miközben a wizzair páncélos egység fiatal női hangon azzal tetézi az idegességedet, hogy megjegyzi: „próbálják meg, hátha sikerül megtalálni indulás előtt!”

2. Körberohansz az épületben, hátha ki tudod nyomtatni valahol. Próbálkozhatsz OTP-nél, Biztosítótársaságnál , Információs ponton, stb.

Az utóbbi esetben lelepleződik a rendszer cinizmusa. Mert természetesen nem vagy egyedül, sokan próbálkoztak már. Az elején még néhány utas kihasználhatta a környező irodák dolgozóinak szolidaritását, azonban a Wizzair villámgyorsan közbelépett. Mindenhol azt a választ kapod, hogy nem nyomtathatnak ki semmit, ugyanis a Wizzair rájuk verik a veszteséget. Volt már konfliktusuk belőle. Vagyis tényleg nincs kiút, vergődhetsz, mint egy sarokba szorult patkány, a Wizzair méregfogát nem húzod ki.

Az üzletpolitika győzedelmeskedett, én meg nem repülök többet velük. Maradok a vonatnál és azoknál a légitársaságoknál, ahol nem szorítanak sarokba emberi lényeknek álcázott páncélos egységek. Olyan wizzair-katonák, akiknek az arcáról nem sül le a bőr, miközben szemrebbenés nélkül egy cinikus és ravasz, (az én erkölcsi mércémmel mérve) tisztességtelen és megalázó üzletpolitika lépéseit hajtják végre. Költsék gyógyszerre a 9200 forintot (6000 Ft reptéri check-in, 3200 Ft kezelési költség). És repüljön Wizzairrel, akinek két anyja van.

Közben azért várva várom, hogy a Copy General betegye a lábát Ferihegyre. Lenne rá piaci igény és kecsegtetően nagy árréssel lehetne dolgozni.

A reklamálásom után a panaszkönyv ugyan nem került elő, kaptam viszont egy névjegykártyát, amin a Complaints/Panaszok felirat alatt egy wizzair@budport.hu email cím áll. Vajon a címzett le tudja majd olvasni a panaszlevelemet képernyőről, vagy inkább nyomtassam ki?

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manyecska 2014.06.24. 15:11:41

@AtiSnatch: haggyá má, szegedi, v.kecskeméti..! két lánya van, de ez irreleváns csak ennyit tudok róla.:) egy évvel később télleg odacsapta a gépet kicsikét a földhöz!:DD:O@ColT: wúpperről szót se mer még nem ebédeltem:):DD

Manyecska 2014.06.24. 15:13:01

@Kitalátor (másként) gondolkodó: de csak a reptéren állhatsz érte sorba!!/legalábbis optimális esetben:DD/:D

Atörökk 2014.06.24. 15:15:08

@Kitalátor (másként) gondolkodó:
OLvastam :D
MOnnyuk télleg ennyi eszük van.

@Manyecska:
Pedig földi Whooper most akcijós :D

Manyecska 2014.06.24. 15:16:37

@atörökk: :))))) fújjmá. Mingyár lesz tortaevés. hálisten. Itthon is repkednek, az alsó három lépcsőt a levegőben teszik meg tegnap elszállt mellettem a fiam,,mondtam neki szép a gipszelt láb nyáron..:P

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.06.24. 15:18:16

@Manyecska: Kalocsán volt egy olyan egyszemélyes műintézmény, de a mi ütegünkből csak V. Cs., a gércei csoda állt be a sorba. Mi inkább söröztünk...

Atörökk 2014.06.24. 15:18:42

@Manyecska:
Ne fujjogj. Az legalább garantáltan rendesen van adjusztálva :D

Manyecska 2014.06.24. 15:25:27

Tessék, légtérsértő elfogási gyakorlat:
www.youtube.com/watch?v=SmPKKx8oE0M
:)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.06.24. 15:26:36

gábornak ezúton szeretnék madárcsicsergős, forrókávés, melegpuncis jóreggelt kívánni. ezidáig melyik bolygón teccett lakni?

AtiSnatch 2014.06.24. 15:28:52

@atörökk: Nem, ha megyek valahova viszem magammal. Kivéve amikor nem. (Nem csak reptéren dugunk.) :D

@Manyecska: Ne terelj kicsibója! :D

Atörökk 2014.06.24. 15:31:25

@sugargiraffusplumps.:
A madárcsicsergést aszt mijér? :D

Manyecska 2014.06.24. 15:31:35

@AtiSnatch: :D ma nagyon pezsegsz kicsi Plusssz!:P na lépek. háj.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.06.24. 15:32:44

@igi1: ezen a seggedközti légüres téren nem tudok napirendre térni. mostmár kérünk fotót a fenekedrül is, mer el nem tudom képzelni, hogy hun a fenében van ott a légüres tér. mondjuk anatómiábul megvágtak eccer de akkoris.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.06.24. 15:33:45

@atörökk: gondoltam arra az eshetőségre is, hogy hátha esetleg buzi :D :D

igi1 2014.06.24. 15:42:07

@ColT: ez nem jött össze, mer máma meginn nem nyertél, így hiába szépítkezel már utólag.
Bárcsak a törökkel is úgy boldogulnék, mint veled.

@sugargiraffusplumps.:

leszbi lettél!?

Biyadhoo 2014.06.24. 15:45:50

@VVICC: Arról hogy a poszter nem töltötte le a passwalletbe/passbookba a beszállót, hanem a pdf et mutogatta a wizz appból.

igi1 2014.06.24. 15:47:15

@Biyadhoo: nem volt neki appja se

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.06.24. 15:47:59

@Biyadhoo: és mi a kettő közötti különbség ami miatt az egyik jó a másik meg kakis nekik?

venszivar 2014.06.24. 15:50:45

Ó a modern idők...
Én utoljára '12-ben az olimpiára szálltam velük, akkor még csicsás jegyet adtak.
valszeg a spórolás ennek az oka.

Atörökk 2014.06.24. 15:57:59

@sugargiraffusplumps.:
Szerintem összekeverte a testrészeket, a fejibe' van neki, arra gondolt, na :D

igi1 2014.06.24. 15:58:02

@venszivar: neked azé fizetnek h ne szálljál fel/ ill csak lelépési pênzt :)

@AtiSnatch: megvette a neten / appon oszt letöltötte pdfbe/képbe oszt azt mutatta a telefonján

Pedig a telefonra is fel kellett volna tenni az appot oszt azt mutogatni

A felismerő rendszer matt azt hiàba mutatod h megvan pdfbe nekik az appon keresztüli kódmutatás kell

Így viszont le kellett töltenie neki az appot a netről és azt megmutatni bejelentkezés után

Ezek szerint a telefonján nincs mobilnet

Ezér nem tudta kinyomtatni se mer egy telefonról hogy nyomtatsz

Na ezé kell a 9000 ft
L

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.06.24. 15:59:34

@sugargiraffusplumps.: Egyes nőji hőgyeknél van olyan valahol arra, mert néhányan képesek valami csudálatos vákuummal beszippantani még az álmos vakkelgyót es: www.agraroldal.hu/nmimg/640-600/upload/newsimages/QDeuecUgriewbQtf.jpg

Atörökk 2014.06.24. 15:59:37

@sugargiraffusplumps.:
Ajjajj... szóval ha csicsorognak a madarak, miközbe dugok, akkor buzi vagyok? :D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.06.24. 16:02:27

@atörökk: nem, hanem ha nem érdekli se a forrókávé se a melegpunci, akkor legalább a madárcsicsergésnek örüljön!

@Kitalátor (másként) gondolkodó: szerintem te túl sok illetlen weboldalt látogacc a szabadidődben!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.06.24. 16:02:32

@igi1: Te miről beszélsz?

@atörökk: Szerinted ez itt miről beszél?

@sugargiraffusplumps.: :D

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.06.24. 16:04:47

@sugargiraffusplumps.: Szigorúan szakmai oldal: www.agraroldal.hu/
Van is annyi köze a hazai élelmiszergazdasághoz, mint a tojásrakó emlősök embrióburkainak (az volt a buktató kérdés állattanból).

Atörökk 2014.06.24. 16:05:33

@sugargiraffusplumps.:
Ahha, értem! :D

@ColT:
Szerinted tudom? Fogalmam sincs, mi jár a légüres térben :D

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.06.24. 16:06:37

@atörökk: Ajjaj! Ezexerint én is? Akkor most át kell értékelnem az életemet, mint Szegedi Csanádnak? Mikor is lesz a felvonulás?

Pitta2 2014.06.24. 16:10:17

@Manyecska: Küld a wizz air. Sőt van lehetőség a telefonos checkre is, de még nem minden reptéren

Atörökk 2014.06.24. 16:23:28

@Kitalátor (másként) gondolkodó:

Várjálvárjál, ne kapkoggy. Assz is fontos, zsidóevagy? :D

Hartmy 2014.06.24. 16:31:23

@Kitalátor (másként) gondolkodó: oszt hogy állsz a vanília fagylalttal? Azért ez egy több ismeretlenes egyenlet ám!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.06.24. 16:31:25

@atörökk: Nem is elég a buziság az érvényesüléshez? Még nyesetni is kell?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.06.24. 16:33:06

@Hartmy: A finomabbakat szeretem nyalogatni. És ez nemcsak a vaníliafagylaltra vonatkozik.

Hanem az áfonyára és a szederre, sőt a málnára is.

kakukk11 2014.06.24. 16:35:04

@ColT: OK, lassan mondom:
Azért kell bemutatni a papírt, hogy ne kelljen 9200Ft-ot fizetni. De úgy olvastam, lehetett volna anroidod app-ot is használni, ha papírundorod van.
Nem kicsit demagóg duma a környezetvédelem érdekében nem kinyomtatni egy papírt, majd repülőre szállni hogy elégjen alattad pár tonna kerozin.
Ha nemtetszik a rendszer amúgy lehet 2 dolgot tenni ellene:
1. Indíts légitársaságot, kockáztatva a pénzed, majd hozz olyan szabályokat amilyeneket akarsz/lehet.
2. Ne utazz wizzairrel.

Atörökk 2014.06.24. 16:37:28

@Kitalátor (másként) gondolkodó:
Hát, éppen lehet választani a nehezebb utat is.

AtiSnatch 2014.06.24. 16:40:07

@Kitalátor (másként) gondolkodó: és a pinával hogy állsz? Én mondom Neked az a tutti módszer!

@Hartmy: vettem is egy agváriumot gyorsan tegnapelőtt. :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.06.24. 16:41:48

@atörökk: :D

@kakukk11: Pont az a baj, hogy itt is írta kommentelő, hogy a telefonon bemutatott cuccal is beengedték, papír nem kellett. idiotizmus.
Hogy demagóg-e? Az, de már úgy különben az elv, hogy ha nem muszáj, minek szarkodjon papírral az ember? Már régen van normálisabb módszer.

Hartmy 2014.06.24. 16:43:36

@AtiSnatch: erősen fontolgatom én is... Be kell itt Biztosítani elölről hátulról. De főleg hátulról.

igi1 2014.06.24. 16:43:53

@kakukk11: vagy vegyél mobilnetet

AtiSnatch 2014.06.24. 16:44:06

@Kitalátor (másként) gondolkodó: hát úgy látom már kiesté a versenyből, de ne csüggedj, mert az őszinte részvétem.

Hartmy 2014.06.24. 16:45:20

@ColT: A legyeket is telefonnal csapkodom agyon, nem újsággal.

AtiSnatch 2014.06.24. 16:47:14

@Hartmy: Atörökk vagy Uraaam ad neked kölcsön parafa (félős fa) dugót. Nagy zugivók, biztos kallódik pár darab náluk.

Hartmy 2014.06.24. 16:47:19

@Kitalátor (másként) gondolkodó: tuti kuponozol is és ízesített sört iszol.

kakukk11 2014.06.24. 16:47:51

@ColT: Persze, hogy idiotizmus, vagyis nem egészen. Pont hogy maga az idiotizmus a profizmus, mert ezzel potya 9200Ft-ra tettek szert. Ezért nekem kicsit többet kell dolgoznom, szóval a sikeres nem én vagyok hanem ők.
De tényleg csak annyi lenne az egész, hogy a szabályokat be kéne tartani, a szövegeket meg kéne érteni(nem csak elolvasni), és nem saját szabályokat alkotni(jó lesz a pdf is), mert ugyan van esély, hogy elfogadják, mint a példa is mutatja, de egy k*rva szava nem lehet a posztolónak, mert minden szépen le van írva a weboldalon. Az is, ha nem teccik a rendszer, akkor 9200Ft-ért csinálsz amit akarsz.

AtiSnatch 2014.06.24. 16:49:22

@Kitalátor (másként) gondolkodó: de azé kérdezd meg hagymát is,az a biztos!!!44!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.06.24. 16:50:41

@Hartmy: Vaginia fagyi?

@kakukk11: Szarom le a profizmusukat, baromállat cég az ilyen, ennyi, emberek baszogatását - akik kifizették aszolgáltatás árát - nem fogom sikernek értékelni, akármennyit is keresnek vele.. Rohadtul belefáradtam már hogy állandóan mindenki csak az átbaszásból él.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.06.24. 16:51:46

@Hartmy: Ütésálló? :D
Amúgy légycsapó? :)
Szúnyogháló? :) (Vagy az csak szúnyog ellen jó... :) )

@AtiSnatch: Ahol hagyják... :S

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.06.24. 16:54:32

@Hartmy: No azt azért nem! Lehet, hogy nem vagyok sikeres ember, de (annyira) perverz sem.
@AtiSnatch: Mondjuk jól is jönne most 20 dollár...
@ColT: "állandóan mindenki csak az átbaszásból él" — nem is mindenki. Csak túlfejlett a harmadlagos szolgáltatások szektora.

Hartmy 2014.06.24. 17:06:13

@ColT: csak pusztán nem használok papírt. Egyetlen hátránya, hogy sokat kell wc után takarítani a tabletet...

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Pedig azt hittem te is ilyen bacc papucsos kuponozó players roomos vagy :D

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.06.24. 17:24:06

@Hartmy: Nem kuponolni, hanem kupakolni szoktam csak, azt is egyre ritkábban. Még a csipszet, és az előregyártott cigányleveles* zsemlyét** is utálom. Meg a takarmány-ízfokozók oldatát ("light" üdítő) is.
_________________

*fasírt (Nekem meg ki a fas írt?)
** Hambögherr

Aureliano Buendía 2014.06.24. 17:46:26

Nebassz, poszt? Hilda nem adta fel.

2014.06.24. 17:49:58

tudom hogy mar ezren leirtak, de ekkora impotens posztert mar reg lattam. MINDENKI tudja, hogy ki kell nyomtatni a jegyet, mindigis ki kellett fapadoson, ez nem nagy meglepetes. Vonatozzon csak a kedves luzer,ha az jobb a lelkenek. Az elmult masfel evben a kb 15 fapados utamon valahogy egyszer se huztak le semmilyen pluszkoltseggel, mert tajekozodok.

Aureliano Buendía 2014.06.24. 17:56:58

@atörökk: van. Amit rézegen küldesz el. Jobb esetben csak üresen:D

Aureliano Buendía 2014.06.24. 17:58:40

@batgirl: szerintem a 70+ évesek nyomtatnak, és még le is fóliázzák:)

Aureliano Buendía 2014.06.24. 18:03:50

Amúgy, ha tudja, hogy diszkréten szopattyák, miért nem megy inkább vonattal, vagy a LOT-tal? Árban kb. ugyanott van, csak nem kell térden állva szeretnie.

igi1 2014.06.24. 20:30:29

Ez a Colt még mindig nem érti.

M. Péter 2014.06.24. 21:40:41

@Whave: Wizzairnek van hivatalos android és ios appja, amely tud mobil beszállókártyát is tud, miért lenne kötelező a beszállókártyát kinyomtatni? Más jó ok van a nyomtatásra, a mobil lemerülhet, elromolhat, eltörhet, elveszhet vagy ellophatják.

Másik oldala a dolognak meg az, hogy van aki panaszkodik, van aki meg üzleti lehetőséget lát. Sok reptéren vagy számítógép és nyomtató, ahol mondjuk 1 euróért 10 percig lehet internetezni és egy lap nyomtatása is ugyanennyibe kerül. Mért nem próbál a posztoló egy ilyet telepíteni Ferihegyre?

Artech 2014.06.24. 22:54:20

@igi1: Én meg erre megsúgom: ne csak lásd a cikket, s okoskodj, értelmezz is. Idézek: "Mert vagy a megfelelő wizzair-applikációt használva mutogatod a beszállókártyádat a telefonodon, vagy kinyomtatva hozod el."

De ccsss.
Ui: Ha androidom van, akkor nem mehetek?

Manyecska 2014.06.25. 08:49:36

@venszivar: 1912-ben még minden más volt. Igen.

2014.06.25. 13:19:49

"hogy nem nyomtathatnak ki semmit, ugyanis a Wizzair rájuk verik a veszteséget"
Ez nettó hazugság, mert a vizer nem tudja megmondani a fehér papírlapból, hogy hol nyomtatták.. meg milyen veszteségről is beszélünk ?

2014.06.25. 13:23:32

@Manyecska: a reptérről köki oda vissza van egy teljes óra is.
köszönöm hogy segíthettem.

2014.06.25. 13:28:41

@kakukk11: azért nem kevés önbizalom kell hogy az ember kinyomtatott papír nélkül, egyszál mobiltelefonnal menjen repülni.
Elég ha lemerül a teló, esetleg leejti és tönkremegy.
A papír ugyebár nem tud tönkremenni :-)

Indiában az első nap leejtettem a telefonom és aztán többé se kép se hang. Benne volt minden kontakt, amiket nem tudtam fejből. És akkor annyi meg egy bambi.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.06.25. 13:52:45

@Kulics: "a vizer nem tudja megmondani a fehér papírlapból"

Nem is abból. Megkérdezi, hogy hol nyomtatták.

ex-dr. vuk 2014.06.25. 14:11:31

meg azt is imadom, hogy a beszallokartya 75%-a reklam, szoval te magad nyomtatod ki jo vastagon festeket zabalva a reklamokat... fasza

ex-dr. vuk 2014.06.25. 14:13:15

@atpijkamo: es akkor arra azt mondod h "otthon". es akkor?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.06.25. 14:15:06

@ex-dr. vuk: Bármit mondhat, azt is mondhatja, hogy miköze hozzá. De az emberek többsége őszinte.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.06.25. 14:16:28

@ex-dr. vuk: Még a bőnözők többsége is őszinte, a legtöbb ítélet saját vallomáson alapul.

2014.06.25. 15:06:06

@atpijkamo: és akkor mit mondasz arra ?
Gyere játszuk ezt le:
Az ibusz iroda azért nem nyomtatja ki az utas jegyét mert szerintük emiatt megbünteti őket a vizer.
Szerinted a PTK melyik paragrafusa alapján lehet követelése a vizzernek ?
illegális papír nyomtatás ? Nyeheheehhheee :-))

Aztán: ha a jegykezelő megkérdezi az utast hogy hol nyomtatta, akkor - FIGYELJ!!!! - azt mondja "otthon"
BUMMM !!!!
már ki is kerülték a vizzer szemétkedését.

Most tényleg ennyire nem érted a szitut ???

2014.06.25. 15:08:35

@atpijkamo: azok után lennél őszinte hogy meg akart szivatni a vizzer ? te ennyire lúzerként élsz bele a világba, vagy csak itt teszed magad ??? meg hogy jönnek ide a bűnözők ? a jegyet a reptéren szivességből kinyomtatók bűnözők ?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.06.25. 15:09:54

@Kulics: "Szerinted a PTK melyik paragrafusa alapján lehet követelése a vizzernek ?"

Egyszer bérelj egy irodát egy irodaházban, ahol a legnagyobb bérlő zabos lesz rád. Nem csak a bérleti díjad fog az egekbe szökni, hanem bontjk a szerződést. Legjobb esetben nem újítják meg.

"azt mondja "otthon""

Mondhatja. De a legtöbb ember őszinte. Lehet, hogy neked az átlagnál rosszabb az ismeretségi köröd.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.06.25. 15:12:09

@Kulics: "azok után lennél őszinte hogy meg akart szivatni a vizzer ?"

Nem rólam van szó.

A bűnözőket a példa kedvéért hoztam fel, hogy még a börtöntöltelékek is őszinték a legtöbb esetben. Most mit vársz egy egységsugarú vizzutastól?

2014.06.25. 15:39:35

@atpijkamo: ez teljesen alaptalan félelem és csak a gyávák meg lúzerek beszaratására van.
A vizzer nem tulajdonosa a reptérnek.
ilyen alapon válaszolhatnád, hogy viszont gazdag cég és meg tud fizetni egy bérgyilkost, hogy a hazug utast legyilkolja.

szóval már messze túlmentünk a hétköznapiság határain.

Te is unatkozol a munkahelyeden ?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.06.25. 15:45:02

@Kulics: "teljesen alaptalan félelem"

Hát nem tudom. Menj el, és interjúvold meg a boltosokat, miért félnek a vizztől. Nyilván nem viccből mondják.

2014.06.25. 16:11:38

@Manyecska: szal jo lehetett grippenve utazni közbe én eltévedtem egy napra :D de lnyeg hogy tulélted. Nemtom nekem ha kiláto akkor ha tudom Bécs vagy német kiláto ott van is mit nézni :d szép ivelt repcsik és a német/osztrák pasik is inkább a zsánereim. : D

2014.06.25. 16:20:46

@atpijkamo: azért mondják mert ezzel a szöveggel zavarják el az utasokat akinek már baromira unják a nyomtatásait.
jogosan unják.
csak azt hazudják hogy a vizz megbünteti őket.
nem tudnak tökösen annyit mondani hogy NEM NYOMTATSZ itt kisöcsém mert ma már te vagy az ötvenharmadik ilyen lúzer és mi nem ezért vagyunk itt.
inkább hazudnak, mert az egyszerűbb.

érted már a történetet ?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.06.25. 16:35:07

@Kulics: Ez is egy lehetséges magyarázat, bár számomra kevésbé hihető. Az emberek lusták, minek hazudni, ha az igazság is megteszi.

Én meg beszednék pár százast az utastól, mindenki boldog.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.06.25. 16:37:08

@Bellocska: Gruppen volt az, nem grippen, Manyecska keveri.

(Egyébként megbasz, ha a Gripent két pével írod, erre nagyon kényes.)

Atörökk 2014.06.25. 16:39:42

@atpijkamo:
Ha kis g-vel írja, akkor csak kicsi gruppen?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.06.25. 16:48:57

@atörökk: :)) Szerintem ezt részletesen tárgyald le a Manyival, és az eredményt publiláld itt, sokan lehetnek rá kiváncsiak.

2014.06.25. 16:54:46

@atörökk: valamit tudsz bár mi a különbség a kis és nagy gruppen között ezt fejtsd már ki :P

2014.06.25. 16:56:16

@atpijkamo: legyen én benne vagyok a grippen-csapatban hehe :P

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.06.25. 17:00:21

@Bellocska: :)) Könnyen elmész nagy magasságokba?

A kis gruppent elmagyarázom:

- Hé, Józsi, este kis gruppen lesz nálam, eljöttök a feleségeddel?
- Hát szívesen. De hogyan öltözködjünk?
- Mindegy, úgyis csak hárman leszünk.

xJelena 2014.06.25. 20:19:39

Jaj még egy retardált posztoló.
Rendszeresen közlekedem WizzAir-rel, és eddig minden alkalommal sikerült abszolválni azt az elképesztően bonyolult feladatot, hogy nyomtassak.
És meglepő módon mindig minden Wizzes kedves és előzékeny volt velem.

Hülye emberek előbb utóbb úgyis belehalnak az életbe.

Aureliano Buendía 2014.06.25. 20:28:30

@xJelena: nem írtöd a lényeget.
A poszter trendy/hipszter/ezo/bio/öko akart lenni azzal, hogy ő lófaszt fog nyomtatni és visszaélni drága Földanyánk egyre jobban kimerülő erőforrásaival, meg nem fogja ő a biológiai lábnyomát még jobban növelni. Ezzel megmentett egy faágat, valamint egy bábifestékpatront, az afrikai pöttyös langusztákról nem is beszélve.

A környezettudatosságnak és persze a hülyeségnek ára van.

Legközelebb akkor fogunk Gáborról hallani, mikor a Pilis Szent Bükkfájához láncolja magát a Lebegő Kurvacsoport másik 126 aktivistájával együtt, hogy megakadályozza az északi M0 építését.

2014.06.25. 22:02:59

@atpijkamo: a nyelvtan sose ment főleg magyarul nem. :D jah gripenke.

Milyen magasságokra gondolsz? mert van ágyhoz földhöz vagy felhőkarcolóhoz képest mi a magasság. :D

En szingli vagyok igy max párost tudok a Jozsefeddel ereszteni igy gruppen off :(((

2014.06.25. 22:05:03

@uraaam: köhöm......a molinót kihagytad "védjük meg a fákat" felirattal

MrZed001 2014.06.26. 00:31:28

Ha már Ferihegy ...
Az ember jó előre foglalja a parkolást, ki is fizeti neten ... és nyomtathatja ki, hogy a kódot le tudja olvastatni a parkoló bejáratában.
Mert nem úgy van ám az kitalálva, hogy alá férjen a mobil ... sőt az A4-es papírt is apró kis pucukára kell hajtogatni, és még akkor is fél perc alatt olvassa be a szar olvasójuk a kódot.

És most jön a vicc:
Ha mégse olvasná be az a szar olvasó (mert tényleg hiperszar), vagy környezettudatosan mobilon viszi az ember, akkor HIÁBA FIZETTED KI ELŐRE NETEN A PARKOLÁST !
Igen, FIZETHETED ÚJRA !
2x fizetni ugyanazért a szolgáltatásért, ez még senkinek nem bökte ki a csőrét ??

2014.06.26. 09:57:36

@MrZed001: irjál rola posztot egykébnt tuti azért sajtcetlire tolják a dolgot hogy szivjál vele, Érdeeks felvetés hogy az összes Budapestről indult repjegyem amit a reptéren nyomtattak ( kivéve a germanwingsesek hehe) mind elporladtak semmi nem látszik rajtuk bezzeg a jo 7-8 éves német blokkjaim és dijfizetős papirok még most is mint újkorukban.

anarch 2014.07.01. 07:26:09

Környezettudatossághoz javaslom egy már meglevő nyomtatott papír hátoldalára nyomtatást. :)

És máris sikerült életcélt és értelmet találni a céges TPS riportnak. Hátha elértik a célzást... idővel... talán.
süti beállítások módosítása