Tékozló Homár

Már az IKEA sem a régi FRISSÍTVE

2014.08.14. 09:29 | Homár Hilda | 145 komment

Elek az IKEA FYND részlegében vásárolt, ahol néha csuda dolgokat lehet fillérekért találni, néha meg a nagy semmit. Elek a csudadolgos eset lenne, ha nem érte volna otthon egy kis meglepetés. Aztán amikor visszavitte a cuccot, még egy. Pedig a cég a fenyőbútorai meg a húsgolyói mellett az ügyfélkezeléséről volt híres sokáig. Az biztosan nem igaz, hogy FYND-es termékekre nem jár semmilyen garancia, ezt magától az IKEÁ-tól is tudom: "Az ún. FYND részlegen elhelyezett, a fogyasztói szerződés keretében vásárolt használt termékek esetében a jótállási idő 12 hónap, de ez nem vonatkozik azokra a hibákra és hiányosságokra, amelyekre vonatkozóan az árcsökkentés megállapításra került. " De, ha ők nem írnák ezt, a törvény akkor is. Régen az IKEA is jobb volt.    

Hello,

Íme a történet, remélem befér a keretbe. ;) Mindenféle dokumentációt, információt szívesen megadok, ha szükséges:

Nem tudom mennyire ismerős az IKEA-nak az a részlege ahol leárazott termékeket árulnak.
Általában előzőleg kiállított vagy kifutott, esetleg sérült termékektől próbálnak itt megszabadulni, némi árkedvezményt adva.

A múltkor dohányzóasztalokat láttam becsomagolva, szépen egymásra rakva, teljesen sérülésmentesnek tűntek, gondoltam kifutó termék, egyet meg is vettem. Kicsomagoláskor derült ki, hogy ez bizony sérült, mégpedig nagyon is látható helyeken. Sebaj, gondoltam majd alkalomadtán visszaviszem, legfeljebb újra a leárazott termékek közé kerül és valaki más talál rá. Megfelelő áron előbb-utóbb minden elkel. Megjegyzem, már többször is vásároltam ugyanitt hasonló terméket, de mindig láthatóak voltak a hibák, így nem is kellett utólag csalódnom.

Az IKEA ügyfélszolgálaton első körben elutasítottak, mert ugye ezekre a termékekre nem jár garancia. Az első srác szerint nyugodtan kibonthattam volna a csomagolást, ha kételyeim lettek volna az áru minőséget illetően. Erre vannak betanítva, nem is mondhatnak mást, de kérésemre készségesen megkérdezte telefonon a feljebbvalótól is - akivel erre már személyesen is szerettem volna beszélni.

Elő is került, de nem sok haszon volt belőle. Ő sem vette vissza a terméket - ami pedig gyakorlatilag új állapotban volt és könnyedén vissza lehetett volna rakni újraárusításra az árcsökkentett termékek részlegbe. Szóval a főnök is azt szajkózta, hogy ezekre a termékekre nem jár garancia, viszont szerinte - a másik alkalmazottal ellentétben - NEM lehet ellenőrzés céljából kicsomagolni az árut, mert az rongálásnak számít. Na ettől, meg a barátságtalan hozzáállásától teljesen betelt a pohár. Az volt az érzésem, hogy direkt örül, hogy szívathat.

Ezek szerint akár tűzifát is becsomagolhatnak, ráírják, hogy ASZTAL, aztán ha egy balek - mint én - megveszi, akkor fizetés után még csak nem is reklamálhat. Hangsúlyozom, hogy egy szót sem szóltam volna, ha a sérüléseket nem rejtik el a csomagolásban. Zsákbamacskát nem szívesen veszek még az IKEA-tol sem. Sőt, ezek után már nem is viszem oda a pénzem, pedig idáig inkább kedveltem a stílusukat és talán tőlük vártam legkevésbé hasonló bánásmódot.

Telkes Elek

UPDATE 08.15. 11:05

Jelentkezett nálunk az IKEA. Kérték, hogy segítsünk felvenni a kapcsolatot a vásárlóval, kivizsgálják az ügyet. 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Troppauer_Hümér 2014.08.14. 09:32:58

Amúgy nem értem a problémát.

Ha a boltban az akciós rekeszből veszek tejet, nem viszem vissza három nap múlva hogy romlott.

dailyvicodin 2014.08.14. 09:36:36

én csak azt nem értem, hogy mit hitt.
mindig ki van rájuk írva, hogy mi a baja.
"új, kifutó termék" ritkán van ott.

legalábbis itt nyugaton így van ez.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.14. 09:38:34

A.svejci IKEÁ-ba köll menni, abba több az anyag!

dailyvicodin 2014.08.14. 09:41:53

@dr. phil. Sün‼ ツ: arra mindenfele vonatok karamboloznak mostanában.
inkább az aldi.

ferand1979 2014.08.14. 09:44:45

@dailyvicodin: az a helyzet, hogy zsákbamacskát azért csak ne áruljanak..
A kereskedelem egyik fő pontja, hogy értéket adok az értékért. De előzőleg hadd győződhessek meg róla, hogy értékes-e az, amiért fizetek. Nehogy már csak egy képről, vagy egy leírásról dönthessem el, hogy kell-e az nekem.
Ha úgy volt elcsomagolva, hogy elrejtették a fő hibákat, és erről hallgattak, nem tájékoztatták a vevőt, akkor ez átverés... És emiatt is vissza kötelesek venni a terméket.
Ha két eladó különböző dolgot állít, hogy kicsomagolhatta volna ott, vagy nem... Akkor valamit el akarnak mismásolni.. Meg akarják zavarni a vevőt..
Mondjuk nem tudom az értékét ennek az asztalkának, de én Jegyzőkönyvet vetettem volna fel velük, és kértem volna egy független embertől szakvéleményt..
A kereskedelemben a fél-1 éves szavatosság akkor is járhatna, ha csomagolás sérült, vagy kiállított darabot veszek..
Persze más kérdés, ha eredetileg 100 ezret ér az az asztal, de kg-ra eladták nekem 500Ft.-ért tűzrevalónak...

ferand1979 2014.08.14. 09:46:43

@Troppauer_Hümér: élelmiszer kategória nem egyenlő a bútor termékkel.. Nem ugyanaz a rendelet vonatkozik mindkettőre... Ja és nem a vevőnél "romlott" meg a tárgy, hanem a boltban.
Gondolom te is ha veszel rossz tejet, és otthon kibontod, utólag pampogsz érte...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.14. 09:49:53

osztán szépöcsém... legalább üveglapos vót az az asztalka?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.14. 09:51:16

@dailyvicodin:
Az is egy jó választás!
De lehet ott lapraszerelt fakanalat venni?

andand 2014.08.14. 09:54:16

Nem kell dohanyozni. :) Amugy meg sunt nekik.

Troppauer_Hümér 2014.08.14. 09:55:57

@ferand1979: poszter leírásából kiderül, hogy a vásárlás előtt tisztában volt vele, hogy az akciós részre kifutó VAGY sérült termékeket raknak ki. Ha ott nem ellenőrizte le a tényállást, akkor ezt úgy híják orosz rulett. Annál sem szoktak a vesztesek utólag reklamálni.

Amúgy ez a magyartempó mindég kiakaszt, mikor parizeráron valaki Pickszalámit akar.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.14. 10:00:06

@Troppauer_Hümér: hát, amit a hilda belinkolt abba ez van: A jogszabály előírja, hogy minőséghibás vagy csökkent értékű áruk értékesítése esetén a vásárlót tájékoztatni kell a minőségi hibáról, amely miatt leértékelték. Emiatt utólag nem élhet reklamációval a fogyasztó, de más miatt igen. Tehát, ha a színhiba miatt leértékelt lábbeli sarka leválik, akkor hibás teljesítésről van szó.

szal eszerint ki kellett vóna bontania azt az asztalt oszt megnézni, hogy mi baja van, aztán eldönteni, hogy köll-e neki avagy sem.

ferand1979 2014.08.14. 10:02:24

@Troppauer_Hümér: én találkoztam már olyannal, hogy eladták a "csomagolás sérült" mikrót... Nos a papír csomagolása nemhogy sérült volt, hanem szét volt marcangolva... És közben a mikró külsején is látszottak sérülések, jókora durva karcolások.
Gari időn belül elromlott, de a szerelő elutasította a javítását, mivel összetákolt cucc volt.. Már volt a vétel előtt is szerelve, és nem eredeti gyári alkatrésszel pótolva..
Végülis a bolttal megegyezve lett lerendezve az ügy...
Ez a csomagolássérült eladási módi sajnios arról szól, hogy eredetileg rossz termékek valahol meg vannak javítva, és eladják töredék áron... Garit is ígérve... amit nem tudnak sokszor érvényesíteni

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.08.14. 10:02:51

AZ ikea nagyon fogja sajnálni, hogy többé nem vásárolsz ott. VAlószínűleg fel is fog tűnni nekik.

Én Ikea mániás vagyok, és eddig még mindig korrektek voltak. Bármikor cseréltek, bármit. Azt azért tudni kell, hogy itt nem egy életre szóló bútort veszel, a FYnd részleg, meg nem garanciás.

AZ az egy idegesít bennük, hogy mindent nekem kell összeszerelnem.

dailyvicodin 2014.08.14. 10:05:26

@batgirl: de az nagyon! mikor ideköltöztem, kb mindent az ikeaban vettem mert nemvolt pénzem másra, ez meg olcsó, és aránylag jól néz ki.

mire összeraktam mindent rendesen megutáltam legózni..

Troppauer_Hümér 2014.08.14. 10:05:39

@batgirl: össze kell bútorozni egy mekkmesterbe ojtott latinlávörrel!!4!

Troppauer_Hümér 2014.08.14. 10:07:08

@sugargiraffusplumps.: Most akkor mindég ott tartok, hogy nem értem a vadász problémáját.

Kockáztatott, nem jött be.

Nikorene 2014.08.14. 10:07:33

@sugargiraffusplumps.: Így van (legalább is az elsô bekezdés), ha nem volt odaírva az árcetlire hogy a termék sérült, illetve hol és milyen mértékben, akkor joggal feltételezheti a vevô, hogy a kifutó és nem sérült terméket vesz, és azért van leárazva.
a helyben kibontást meg sztem csak fizetés után kellett/lehetett volna megejteni, és a sérülés megtalálása illetve a fentiek alapján hiányosan kitöltött árcetli miatt ott helyben reklamálni.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.08.14. 10:08:35

@Troppauer_Hümér: ez bennem is felmerült, de tapasztalatom szerint a férfijak többsége nem tud ikea bútort szerelni.

@dailyvicodin: pont ez a jó benne. olcsó, és ha páréven belül megunod, lecseréled, és nem fáj a szíved. Én nem bírnám ki 50 éven keresztül, ugyanazokat a bútorokat magam körül.

dailyvicodin 2014.08.14. 10:08:53

@ferand1979: "A múltkor dohányzóasztalokat láttam becsomagolva, szépen egymásra rakva, teljesen sérülésmentesnek tűntek, gondoltam kifutó termék, egyet meg is vettem."

GONDOLTA.
most meg gondolkozhat. akkor kellett volna többet.
tudta, hogy ami ott van, azzal valami bibi lehet.
ha nincs ráírva (kétlem, hogy csak úgy be volt csomagolva és odatéve) akkor megkérdezek egy eladót.

Nikorene 2014.08.14. 10:09:59

@batgirl: a "nem garanciás" nem egyenlô az "átbaszhatják a fejedet"-tel

Pécsi bölcsész 2014.08.14. 10:12:33

"Ezek után már nem viszi oda a pénzéttt"

Dehogynem viszed dehogynem.
Ismét a fynd részlegen fogod a fillért baszni.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.08.14. 10:14:58

@Nikorene: nos, valószínűleg én is mérgeslennék, ha hibásterméket vennék, és nem vennék vissza.
De. Nem veszek hibás terméket, ha meg azon a részlegen vásárolok, akkor meg így jártam. Bár mentségére legyen mondva, nem sejthette, hoyg milyen hibás az asztal.
De én nem vettem volna meg.Pont ezért.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.14. 10:15:21

@Nikorene: nem elvárható az összes fiszfaszra ráírni egyesével, hogy mi baja van. viszont a kedves vevőnek nyugodtan lehetne józan paraszti esze, hogy megnézze, miért aggyák olcsóbban azt a szart. ki köll bontani, megnézni, eldönteni köll-e. komolyan néha csodálkozom, hogy ezek hogyan bírkóznak meg reggelente az úttesten való átkelés bonyolult feladatával.

@Troppauer_Hümér: ijenek ezek. még szerencse, hogy itt vagyunk mi, akik vigaszt nyújhatunk nekik a nehéz óráikban :P

Nikorene 2014.08.14. 10:19:08

@batgirl: Világos. Én is így teszek, ha ott veszek vmit, bár inkább csak bútorlapot veszek ott, és én csinálom meg a bútort otthon.
Viszont ha szabály, hogy ki kell írni a leértékelés okát, akkor ki kell írni, ha pedig nincs kiírva, tuti lesznek olyanok, akik nem elég körültekintôek, és ha rosszhiszemû vagyok, akkor pont ezeknek a vevôknek akarják elsózni ezeket a cuccokat, így becsomagolva... Ezt viszon átverésnek hívják.
Viszont ha mindenki úgy vásárolna, mint Te, akkor nem lennének posztok ;)

ferand1979 2014.08.14. 10:19:44

@dailyvicodin: azért már lehet a posztert....? Persze a poszter elkövetett egy hibát.. Nem győzödöt meg arról, hogy a "hibás" termék nála még a tűrés határon belül van-e és csak úgy veszi meg...
Én szokásom, hogy még az új cuccokat is kibontatom az üzlet egyik eladójával, mielőtt megveszem.. Nehogy hiányozzon benne valami.. Már ott derüljön ki a dolog, ne otthon, ne kelljen magyarázkodni..
Ja, hogy nem szabad kibontani... csak egy-egy alkalmazott szerint.. megvárom a következő arrajárót, és vele bontatom ki, úgy tévén, hogy úgyism már elviszem, csak meg szeretnék győződni a tartalmáról...
Vásárlói igény, szerintem jogos is...

Nikorene 2014.08.14. 10:21:26

@sugargiraffusplumps.: Ebben nem értünk egyet, lásd fent. Ha ez a szabály, akkor elvárható, sôt... én is befizetek mindenféle fiszfasz adót :)
Viszont igen, lehetne annyi esze... de legalább annyi esze volt, hogy ideírjon, hátha a hasonló eszûek olvassák, és okosabbak lesznek legk0zelebb :)

dailyvicodin 2014.08.14. 10:22:51

@ferand1979: egy kis figyelmességgel biztosan megelõzhetõ lett volna ez a hercehurca..

nade veszett már több is Mohácsnál.

Nikorene 2014.08.14. 10:23:41

@ferand1979: igen, kivéve azokat a temékeket, amin ilyen plecsni van gyárilag... Azt meg fizetés után bontom ki ott helyben a vevôszolgálat orra elôtt (de általában ôk is megteszik, mert pecsét kell a garijegyre)

Advanced Flight 2014.08.14. 10:25:21

Jobb lett volna, ha poszter kp-val fizet, de borítékban adja oda, amit tilos a pénztárosnak kibontani. Aztán ha utólag kiderül, hogy üres papír van benne, hát egálban vannak: zsákbamacska termékért zsákbamacska fizetőeszköz.

Atörökk 2014.08.14. 10:26:23

A régi IKEÁ-ban még vót anyag.
Fillérbaszó vadász panasza c. opuszunkat látták-hallották.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.14. 10:26:51

@Nikorene: hát nem elvárható. a szabály szerint tájékoztatni kell, az nincs odaírva, hogy hogyan. szerintem az is tájékoztatásnak minősül ha az aktuális fogyi odamegy az eladóhoz oszt mekkérdi tőle, hogy mér ócsóbb az asztalka. vagy ha kinyitja a csipáját és sajátszeműleg megtekinti, hogy mit vesz.

az ikea híres arról, hogy minden szart visszavesznek szó nélkül, még akkor is ha otthon törted össze. namost ha valakinek ez nem elég és még a leárazott árut se képes megvenni gondok nélkül, azt sehogyse tudom sajnálni.

Nikorene 2014.08.14. 10:32:42

@Advanced Flight: +1, mint az alkoholmentes sörért monopoly pénzzel fizetni? :)

@sugargiraffusplumps.: a legritkább esetben van ezen a részlegen eladó. Közvetlen a pénztárnál van ez a hely, már a raktár után egy félreesô helyen. Ha nincs éppen rakodó, akkor ott ikeás embert nem találsz. Így a megfelelô tájékztatást valszeg a kiírás jelentené. Vagy oda kéne állítani egy fix emberkét, de az kevésbé kôcséghatékony.
Kb. a 200 oldalas ÁSZF 6os betûmérettel kategória.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.08.14. 10:33:33

@Nikorene: régebben nem volt ilyen részleg az Ikeanak. A selejtes holmit egyszerűen a szemétre dobták, ott meg valaki ráállt erre a vonalra, és árulni kezdte a szeméttelepen az ikea cuccokat. Oszt valószínűleg az ikea észbekapott, hoyg az emberek a törött dolgokért is adnak pénzt. Néha én is vásárolok ott, pl..múltkor vettem egy kisszéket, mert kiállítási darab volt, és eléggé ütött-kopott lett. Festék van, és megérte.

ptspts 2014.08.14. 10:39:13

@batgirl: Nem kell mindent összeszerelned. Érdeklődj az ügyfélszolgálaton, hogy mekkora felárért szállítják ki és szerelik össze neked. Úgy emlékszem, hogy 30% körül van. Élethelyzettől és szerelési kedvtől függően ez egy igen hasznos és jó árú szolgáltatás.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.08.14. 10:40:03

@batgirl: "a férfijak többsége nem
tud ikea bútort szerelni"
MINDEN férfi tud bútort összerakni. Mellényúltál.

Nikorene 2014.08.14. 10:40:47

@sugargiraffusplumps.: Valóban. De kihasználni ôket sem kötelezô :)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.08.14. 10:41:46

@ptspts: Tudom, hoyg van összeszerelő brigád, de micsoda dolog az, hoyg szólsz, hogy egy komódot sem tudsz összerakni. ejnye.
Tudni tudok, csak nincs kedvem. Viszont ha kifizetem az összeszerelést, már egyáltalán nem biztos, hoyg megéri az árát.
Még mindig a sajátmunka a legolcsóbb.

Nikorene 2014.08.14. 10:42:49

@agresszív kismalac: +1
Mikor kiköltöztünk egy darab bútort nem hoztunk magunkkal, mindet össze kellett legózni. Bárkit hívtam segíteni, mind tudott bútort összerakni, a jányok meg kaját fôztek addig.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.14. 10:44:01

@agresszív kismalac:
Így van!
Védjük meg magunkat!!44
De majd a szakértőnk megmongya a tutit!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.08.14. 10:44:35

@agresszív kismalac: nem, nem nyúltam mellé. Azért mert te tudsz, az még nem bizonyítja, hogy a többi is tud.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.14. 10:47:28

@agresszív kismalac: pontosítanék: a férfi az tud bútort készíteni is, nemcsak összerakni. azt a gyerek is tudja.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.08.14. 10:48:32

NA, kiderül, hogy már három pasas is tud ikea bútort szerelni. Mélyen meg vagyok döbbenve. Legközelebb melyikőtöket hívhatom?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.08.14. 10:56:33

@batgirl: Sün kollegát ajá'lnám elsősorba', mer' ő a mommográfiát is megcsinálja bónuszba'.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.14. 10:57:20

@agresszív kismalac:
Mi van malac, bérmunkát nem vállasz?
Hát hogy bizonyíccsuk akkor az igazunkat?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.14. 10:59:26

@agresszív kismalac: mindenképpen, mert a nikotintól meg amúgyis a falnak menne batgirl. félóra után saját kezűleg építené bele egy légmentesen zárható fjölhullamögdögggoel dobozba :D

ptspts 2014.08.14. 11:06:46

@batgirl: Szerintem az még nem gáz, ha az ember igénybe vesz egy szolgáltatást. Csak annyi derül ki belőle, hogy neki jobban megéri igénybe venni, mint megcsinálni. És ez sem gáz.

Egyes ismerőseim így gondolkoznak: Az ő idejük drága (mert a munka és a kötelességek mellett kevés szabadidejük marad), ezért ha egy lakást kell bebútorozniuk, akkor sok idő elmegy a különböző boltokba járásokkal, a termékek kiválasztásával, a különböző házhozszállítók fogadásával stb. Ha az IKEÁ-ba mennek vásárolni, akkor némi előzetes, otthoni méricskélés, tervezés, honlapnézegetés után el tudnak menni 1 nap alatt az IKEÁ-ba, össze tudják válogatni a lakásba szükséges összes bútort, majd egy másik napon tudják fogadni a szállítókat és szerelőket. Ha ők maguk raknák össze, akkor több, mint 1 napig tartana a szerelés, és az ő idejük drágább, mint a 30%-os felár az IKEÁ-ban. Ha nem lenne IKEA és/vagy nem biztosítana összeszerelési szolgáltatást, akkor ezek az ismerőseim rosszabbul járnának.

Más ismerőseim meg bútorszerelési partikat rendeznek a lakásukon, ahová bárki jöhet, aki örömét leli a szerelésben. És vannak ilyen ismerősök is bőven, nekik ez olyan kikapcsolódás, mint másoknak a zene, barkácsolás, rejtvényfejtés, wellness stb.

joska61 2014.08.14. 11:06:52

Zsákbamacskát mikor lehet visszavinni bárhová? Tosznak nem nézi meg ez, mit vesz?

Atörökk 2014.08.14. 11:07:37

@sugargiraffusplumps.:
Dehogy, Batgirl nem ilyen agresszív. Simán betenné egy sütőzacskóba :D

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.08.14. 11:11:10

@ptspts: ez remek ötlet, bútorszerelési party. Majd rendezek egy blogos partyt, szereléssel egybe kötbe. MAlacka eleve hivatalos lesz rá.
:)

@atörökk: grillezés előtt :)

herk 2014.08.14. 11:11:36

@sugargiraffusplumps.: +1

"hát, amit a hilda belinkolt abba ez van: A jogszabály előírja, hogy minőséghibás vagy csökkent értékű áruk értékesítése esetén a vásárlót tájékoztatni kell a minőségi hibáról, amely miatt leértékelték. Emiatt utólag nem élhet reklamációval a fogyasztó, de más miatt igen. Tehát, ha a színhiba miatt leértékelt lábbeli sarka leválik, akkor hibás teljesítésről van szó.
szal eszerint ki kellett vóna bontania azt az asztalt oszt megnézni, hogy mi baja van, aztán eldönteni, hogy köll-e neki avagy sem."

Hibás terméket csak hibalistával veszünk meg. Nem sajtcetlin, hanem üzlet által alárit + lepecsételt papiron. Ha otthon kibontva más hibája is van, lehet vele visszamenni. Ha nincs hibalista, csak úgy rámondják, hogy hibás, sérült, akkor nem szabad megvenni.
Egyébként ez, ha olyan mint a használtautóvásárlás, akkor vissza lehet vinni.
Ugyanis használtautónál hibáa irják rá, hogy utólagos reklamáció nincs, vagy a vevő a megtekintett állapontban vette át, ha nincs a hibalistán a hiba, vagy egyáltalán nincs is hibalista, akkor rejtett hiábról beszélünk.
A rejtett hibáért fél évig az _eladó_ felel.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.08.14. 11:13:50

@sugargiraffusplumps.: Megnézném, hogy állna a szád, ha nekiállnÁk nálad a szoba közepén barkácsolni.

Nikorene 2014.08.14. 11:14:04

@herk: remek összefoglaló
@sugargiraffusplumps.: problémád van? Akarsz róla beszélni?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.08.14. 11:18:20

@dr. phil. Sün‼ ツ: Nekem elég, ha te bizonyítod.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.14. 11:19:47

@agresszív kismalac: ööö, hát nálunk az mindennapos mutatvány. van porszívóm is! az anyagot le köll vágatni a bótba méretre oszt akkor hangoskodás sincs vele. márugye a hangos káromkodástól eltekintve *kivótazaköcsögbaromállatakieztacsavartkitalálta??!!44!!*

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.14. 11:20:51

@Nikorene: kaccsold be a szűrőgombodat! letöltötted már?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.08.14. 11:23:27

@sugargiraffusplumps.: "az
anyagot le köll vágatni a bótba"
Ez milyen bútorkészítés már, kezitcsókolom?

Nikorene 2014.08.14. 11:23:40

@sugargiraffusplumps.: nem töltök le semmit erre a gépre. De mivel látom már Te is magadévá tetted az ötletet, így most már csak egy kis idô kérdése lehet mire Hilda "meggyôzôdik"...
No... akkor ha más érdemi hozzászólás nincs, csak a szokásos fikatenger, akkor én jobbra el.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.08.14. 11:24:18

@agresszív kismalac: ja, én is ezt mondom, amikor meghvnak, hoyg tartsak előadást az atomésavilágegyetem kapcsolatáról.

2014.08.14. 11:25:26

Az akciós termékekre nincs garancia.Azért akciós a cipő pl, mert már régóta áll a raktárban, tehát amivel ragasztották anno, az nem úgy fogja a talpát ahogy az szükséges.De a cipő csak egy példa volt.
Ezért adnak rá kedvezményt de ebben az esetben nincs rá garancia.Ezt törvény szabályozza tudtommal.
Mint ahogy a használt holmit sem köteles kicserélni a turkálós ha az beteg.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.08.14. 11:25:35

Jó, hogy nem kimondott bútor, de a hangfalaimat én készítettem el (nyema méretrevágatás!). Viszont ahhoz már azért kellett egy műhely.

Atörökk 2014.08.14. 11:26:52

@Diorella Queen:
Igen, törvény szabályozza tudtod nélkül is. És ha újként adják el, attól, hogy akciós, nem lehet más garanciális feltételeket szabni.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.08.14. 11:28:21

@Diorella Queen: "Ezt törvény szabályozza tudtommal."
Így van. Olvasd el, és akkor nem írsz marhaságokat.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.14. 11:28:26

@agresszív kismalac: hát a fát, amibül a buttor készül. monnyuk kell neked kétméteres lécbül 10 darab, de a bótba meg csak háromméteresen árulják a lécet. vagy az oszlopot. oszt mivel otthon nem óhajtjuk borzolni a szomszédok idegeit a körfűrésszel, így levágattyuk a bótba a terv szerinti méretre, aztán otthon már csak össze kell állítani.

@Nikorene: isten álgyon!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.08.14. 11:31:20

Sérült dohányzóasztalt kizárólag az ALDI-ból!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.08.14. 11:32:27

@sugargiraffusplumps.: Lécből max. nyúlketrecet csinálsz, nem bútort.

Atörökk 2014.08.14. 11:35:53

@sugargiraffusplumps.:
Csak te a magad nevében beszéjj, én egy szóval se nem mondtam, hogy nem akarom borzolni a szomszéd idegeit!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.14. 11:38:03

@agresszív kismalac: na, megint bevetted az értetlenkedőgyócceredet. nem baj, kivárom míg elmúlik a hatása :D

@atörökk: ja, hát igény az vóna rá itt is, szóserúla. node most legyek én is akkora paraszt mint ők? *sóhaj*

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.14. 11:39:04

@agresszív kismalac:
Zsiráfketrecet!!4
Monnyuk, ahhoz hosszabb anyag kell!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.08.14. 11:45:13

@agresszív kismalac: ó de édes..ilyen kismalacot hol lehet beszerezni????????????

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.08.14. 11:47:12

@atörökk: Bki, a hörcsögünk szétrágta a ketrec müanyag alját, oszt világgá ment.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.08.14. 11:48:59

@batgirl: Seholse! Hogyisne, hogy aztán fölrakjad a grillre!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.14. 11:51:01

@agresszív kismalac:
Ja hát ha zip-pel összetömöríttyük, akkor ok!
Nade zsiráfot tömöríteni?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.08.14. 11:51:19

@agresszív kismalac: a hörcsög oda van az uborkáért és a paprikáért. bárhonnan előjön érte!

soha nem tennék vele semmi rosszat..de úgy vágyom rá!!!!!
(na, nem a rosszra!)

Atörökk 2014.08.14. 11:52:12

@dr. phil. Sün‼ ツ:
Mérne? Zippelt malac is van, kötözött sonkának híják!4!!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.08.14. 11:53:11

@batgirl: Előcsalogattam salátával. Egy hónapja múlt ki szegény. :-(

megamenn 2014.08.14. 11:56:08

"Sőt, ezek után már nem is viszem oda a pénzem"
dekibaszolvelük! legyél kemény! huá!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.08.14. 11:56:20

@agresszív kismalac: hú..basszus..és még tudott menni??????????????

mjordan 2014.08.14. 11:58:34

Annyira erdekelne neha,hogy mi a velemeny az egyes esetekrol,de par retardalt faszkalap miatt,akik magukat szorakoztatjak ezen az oldalon ez teljesseggel kizart. Miert nem mashol irogattok egymasnak, hulyegyerekek,ezt az oldalt meg hagyjatok annak,ami valojaban lenne...komolyan kurva idegesito,hogy minden egyes poszt alatt ugyannak a nehany embernek a fogyatekos kommentjeit kell olvasni normalis velemenyek helyett.

Atörökk 2014.08.14. 12:01:38

@mjordan:
Nagyon fáj? Megviselt a hirtelen időjárás-változás? Gyere, sírj a vállamon. Nem ott, a másikon.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.08.14. 12:02:25

@mjordan: na most komolyan, jól kiveséztük a posztot, meg a posztolót. Mi a franc bajod van velünk? Ha nem lennénk, akkor napi 6 látogató jönne ide írni, oszt Hilda néni be is csukhatná a boltját.

mjordan 2014.08.14. 12:03:05

Latom a faszfej hulyegyerekek magukra ismertek...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.14. 12:04:10

@atörökk:
Na de kötözött zsiráfcomb?
Bár ki tuggya...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.14. 12:07:22

@mjordan: erre reagálj inkább: chrome.google.com/webstore/detail/comment-snob/gfbnmebccmipejnnlcaenkhfhniaielg

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.14. 12:09:09

@dr. phil. Sün‼ ツ: nono. zsiráfot nem kötözünk, nem zárunk be, nem húzzuk a haját. igény esetén buzisörrel itatható és bármikor megkínálhatjuk egy tisztességesebb tojásosnokedlivel is.

Atörökk 2014.08.14. 12:09:19

@dr. phil. Sün‼ ツ:
Ugye? Kicsit sok spárga köll hozzá, de hát na. :D

@sugargiraffusplumps.:
Áhh, óvasni még nem egészen tud, egyedül a duzzogás, amit nem levelezőn végzett.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.08.14. 12:09:47

aki hülye az hülye, nem érdemes vele foglalkozni. b+..ne menj többé az ikeába!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.08.14. 12:21:10

@sugargiraffusplumps.: "Haggyad Imre!" Humorfogyatékos poszt toló(?), és alighanem apenia dolorosatól is szenved (levágta neki a kis faszenestől megrepesztett üvegasztal).

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.14. 12:24:39

@sugargiraffusplumps.:
A hajhúzás hogy gyün ide?

@atörökk:
Macerás meló lehet!
Eccerűbb kikötni valami fához.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.14. 12:26:04

@Kitalátor (másként) gondolkodó: hádde nem értem. van valami baja neki, elmondja itt kommentben a fogyatékos kis hisztirinyapicsa stílusában. kap egy megoldási javaslatot a problémájára de az meg nemjó neki, vagy hülyehozzá vagy nemtudom. namostakkor ki a nagyobb állat? én, mer én vagyok a legmagasabb, értem én. :D :D vagyis nem.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.08.14. 12:28:57

@sugargiraffusplumps.: haragszik ránk, mert:
-nem bojkottáljuk mi is az Ikeát,
-és mi nem vettünk kisaztalt,
-és csak..

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.08.14. 12:32:06

@agresszív kismalac: Egyem meg! (A nyulat ma este, a malacot másfél hónap múlva.)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.14. 12:35:25

@dr. phil. Sün‼ ツ: csak a rend kedvéért. kéretik jegyzőkönyvbe venni.

@batgirl: boldog ember lehet, kezdem irigyelni is!

Troppauer_Hümér 2014.08.14. 12:43:53

@batgirl: Én bármikor összerakok egy íróasztalt. Még szekrénysorból és franciaágyból is.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.08.14. 12:46:27

@Troppauer_Hümér: kellene egy fiókos komód, van egy felesleges székem, egy fém ágyam és egy létrám. Mikor kezded?

Kelpo 2014.08.14. 12:47:06

Üveg dohányzóasztalt csak Füreden szabad venni, kizárólag műemléki környezetből, kis faszenes mellől!!! Ez Fontosch!!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.14. 13:00:22

@agresszív kismalac: há' mer aszontad, hogy egy hónapja már megdöglött. nem lehet, hogy csak a nyüvek miatt mozgott?

Troppauer_Hümér 2014.08.14. 13:01:49

@batgirl: abból csak denevérpadot tudok. Minimum egy ikejás szekrénysor szükségeltetik az asztalhoz.

Manyecska 2014.08.14. 13:28:13

:) én eszt a vergődést meghagyom inkább a hálószobában..:P

2014.08.14. 13:28:44

"ami pedig gyakorlatilag új állapotban volt "

most akkor mi a baja?

dailyvicodin 2014.08.14. 13:58:28

@Manyecska alatt a busz füstölt el, mégse rohant az ikeába visszakérni a bkvbérlet árát

Manyecska 2014.08.14. 14:07:55

@dailyvicodin: nekem a cég veszi a bérletet, amúgy van biciklim is, Fordunk is, de Móricz is megmondta hogy Gyalogolni jó /és tényleg/!!:)..Pont ágyat akarok venni, nem tudtok valami jaút?

Atörökk 2014.08.14. 14:11:46

Vonattal is vissza lehet vinni az üvegasztalt?

Manyecska 2014.08.14. 14:36:51

@dr. phil. Sün‼ ツ: há' mondjuk ő se alacsony, ippeg. Érted. Nem, fogadjunk.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.08.14. 14:38:53

@sugargiraffusplumps.: Mikor megdöglött, akkor már nem tudott menni, ebbe' igazságod van. Azt hittem, ez triviális.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.08.14. 14:44:47

@batgirl: Ti nem az a két szőke vagytok, amelyik a mozgólépcsőn ragadt, mikor áramszünet volt? Melyik részt nem értitek?

Artech 2014.08.14. 15:17:34

@joska61: Vettél már pl. TV-t mostanában?
Azt is így kapod meg:) Még a 300.000 ropist is:)

♔bаtyu♔ 2014.08.15. 09:02:03

Értékcsökkent sérült asztalt kaptál. Mégis mit vártál?

Én sem venném vissza, az a részleg ugyanis arról szól, hogy elviszed és nem a kukába dobják.

2014.08.15. 09:02:44

@dr. phil. Sün‼ ツ: de van-e benne kondenzátor !??

joska61 2014.08.15. 09:54:40

@Artech: Ja, csak azt nem a leértékelt polcról.

august 2014.08.19. 11:16:31

Jo nagy balfasz vagy ecseeem....

Megvettel egy dohanyzoasztalt a pocsek aruk foruman ahol ki is van irva hogy csak selejtet arulunk, es persze azt hitted hogy mekkora vasart csinaltal.

Majd rajottel hogy, u basszameg, megsenem, ez tenyleg pocsek es selejt, es nem veletlenul raktak ide.

Erre visszaviszed hogy hat ez tenyleg szar??

:)))))))))

En az ikeja helyeben meg egy hulye vagyok tablat is adtam volna vogy viseld.

Mivel zsugori szaralak vagyok, joparszor mar en is vasaroltam ott, igy tudok javasolni megoldast:

Legkozelebb ha a szajren nem lathato hiba, akkor rangass oda egy sarga-kek boborjant es kerdezd meg hogy hat ez mije van itten learazva? Es akkor nem er semmilyen meglepetes.

Gondolom az ikeja ugyis megoldja neked, mert panaszkodtal a sajat hulyeseged miatt, ok meg annyira vasarlobaratok hogy kompenzalnak rendesen hogy hat sajnaljuk es remeljuk tovabbra is vasarlonk marad. Leforditom: huzz anyadba kiskocsog, az eheti balfaszjoska is letudva, ki nem szarja le mit csinalsz, akkor is milliardokat termelunk ha nem jossz ide tobbet vasarolni seggfejkem.

De te akkor is oda jarsz butort venni, mert ebben buvalbaszott orszagban nincs meg egy ilyen ar/ertek aranyu uzlet. Ahol meg a baromsagaidat is elviselik.

nOniCk 2014.08.21. 17:24:46

"Zsákbamacskát nem szívesen veszek még az IKEA-tol sem." De veszel, épp ezt tetted! Most meg nem mész oda többet. (muhaha) Dehogyisnem! Szervusz kérlek!

ahanem01 2014.09.26. 12:16:21

Itt semmi nem változik. Ugyanazon faszkalapok írogatnak napi 100 ostobaságot. Csodálom, hogy még van, akik posztol ennek a sok kreténnek.
süti beállítások módosítása