Tékozló Homár

Ráncfelvarrás, cicaharc: gigantikus szolgálati közlemény

2014.09.01. 13:38 | Homár Hilda | 760 komment

Az elmúlt napokban messze terelődött a szó a Samsung tévé sorszámáról, pedig jólfejlett Homár-pozitív eset a drága. Ezúttal azonban ezt egy nagyon hasznos kanyarnak tartom, mert kibuktak azok a blog működésével kapcsolatos kérdések és problémák, amik az idejáró Homárokat - beleértve magamat is - jó ideje feszítik. Ez a poszt azért született, hogy minderről legyen szó végre. Az idézetek kommentekből vannak, a válaszok a fejemből. Utána ti jöttök.

Majd Hilda (vagy egyéb bloggazda) eldönti, hogy mit akar itt látni, mi a célja a blognak és remélhetőleg tesz is majd érte.

 Eldöntötte és tesz is, mert igen, ideje van a tevésnek. Erről szól ez a poszt.

Hilda drága, most akkor komoly blogot akarsz, amit komolyan vesznek a szolgáltatók és a megkeresésedre mondjuk választ is kapsz vagy egy trollüdülőt, ahol minden szart kiraksz aztán lehet bohóckodni napestig?

Olyan blogot szeretnénk, ami hasznos és érdekes, és fordítva is. De leginkább olyat, ahova mindenféle fogyasztással kapcsolatos szenvedésekkel lehet fordulni. Ahol, ha szakértők nincsenek is, de sorstársak vagy jószándékú, tapasztalt segítők igen. Ami egy felületet azoknak, akik kicsinek érzik magukat egy szélmalomharcban. Aminek hatására néha megoldódnak dolgok egyszerűen annak a kivételezett helyzetnek köszönhetően, hogy még a legnagyobb cégek sem szeretik, ha a Homár- vagy főleg Index-címlapon rosszarcozzák őket. Tematikailag ebbe a nem-fogyasztási sztorikat és az egyértelmű egyedi eseteket leszámítva elég sok minden belefér. A trollüdülő vagy offparadicsom ügyén pedig élőben dolgozunk.

  • mi van ? (komoly blog ??? olyan nincs kerlek szepen)
  • A Homár sose' vót komoly blog, mindig volt egy szarkasztikus vonulata. 

A komoly blogság nem zárja ki a szarkasztikus vonulatot, bár én inkább ironikust mondanék. Ami nem árt, sőt elengedhetetlen a problémás helyzetekkel aláaknázott hétköznapok túléléséhez. Hát még egy bloghoz, ami másról se szól, csak problémás helyzetekről.  

Nem, ez nem olyan hely, ahol tanácsot lehet adni. A legtöbb esetre az a legértelmesebb lépés, hogy szóljon a hatóságnak, vagy ügyvédnek, mert ha leszarja a fejét a cég, akkor mégis mit tud tenni? Ha magától nem jött rá, hogy hova kéne fordulni. Persze a legtöbb ember ahhoz is teljesen hülye, hogy ha tanácsot kér, és adsz neki, akkor azt megtegye, amit mondtál. mit vársz?

De igen, ez pont az a hely, ahol lehet tanácsot adni és kapni is. Az is egy milyen remek tanács pl, hogy fordulj a Békéltető Testülethez vagy Fogyasztóvédelemhez, mert nem mindenki született úgy, hogy ezt ismeri. Ha meg még meg is mondjuk, hogy ezeket hol éri el, amilyen oldaldobozt tervezek, az milyen jó lesz! 

  • mikor én elkezdtem olvasni a homárt 1-2 kivételtől eltekintve azért az olvasói levelek mindig,ha nem is komolyak de jogosak voltak vagy legalábbis a poszter nem volt félanalfabéta, aki a legegyszerűbb dolognak se tudott utána nézni de picsog. ...Most viszont, és nem csak mióta Hilda vezeti, hanem kb az elmúlt fél évben már inkább azok a posztok kerültek ki, ahol lehetett ekézni a levél írót, hogy milyen hülye és ugye ez vonza a trollokat, meg azokat, akiknek az a napi élmény hogy jól megmondhatják arc és név nélkül a magukét végre valakinek.
  • Nézd már meg milyen témák vannak! A legtöbbje gyakorlatilag megoldja magát és/vagy tényleg teljesen gyökér a beküldő, vagy nem lehet eldönteni, mi benne az igazság.

Az olvasói levelek ilyenek is meg olyanok is. Íróik biztos igyekeztek a problémájukat a lehető legkifejezőbb formában elénk tárni. Így sikerült. Érhető az eset vagy nem? Ha igen, akkor mi a baj? Ha nem - olyan meg nincs, tekintve, hogy valamit írnom kell hozzá. Ettől függetlenül a levelek valóban ritkán irodalomtörténetileg értékelhető darabok, és még ritkábban öntudatos fogyasztóvédelmi beszámolók, dehát ez a Homár, egy panaszláda, egy sikoly az éjszakába. És azt sem hiszem, hogy a vásárlónak mindig igaza van, legalább is a kereskedelmi crédón túli értelemben nem. Nagyon nehéz a pult másik oldalán is az élet, ezért is indult az Akasztják a hóhért rovat. Ha ilyen derül ki egy levélből, akkor meg miért ne érdemelné meg a levélíró is a kappanozást? Mondjuk a helyesírás és a fogalmazás miatti ekézés elég gáz. De igazából a stíluson múlik az egész, a boltban meg a Homáron is. 

Hilda ...hiába írt a MÁV-nak szartak a levelére, meg van hogy 2-3 levél ellenére sem válaszolnak neki. Én nem mondom, hogyha próbálná leépíteni a trollokat és a kommentelők is egy kicsit visszafognák magukat (cseteljenek privátba) és a témára szorítkoznának vagy egy ahhoz közeli normál beszélgetés alakulna ki, akkor minden szolgáltató meg cég komolyan venné ha megkeresi, de gondolj bele. Te vezetsz egy céget, kikerül rólad egy poszt ide a homárra és kapsz egy levelet Hildától, hogy ugyan mond már el hogy szerinted hogy volt? Az első hogy felkeresed a blogot, aminek a nevében felkeresett s kicsit megnézed, hogy milyen is ez. És akkor látod, hogy a legutolsó cikk 300 kommentjéből 250 már arról szólt, hogy milyen az idő albániában meg hasonlók. Akkor mit csinálsz? Ha senkit nem érdekel érdemben a poszt amit rólad írtak majd veszed a fáradtságot és válaszolsz? Főleg ha ludas vagy? Ugyan már...

Tök káros a szétoffolás az olvasók miatt, de biztos vagyok benne, hogy a nem válaszolás mögött nem ez van. 

azt megfigyelted, hogy a héten három posztra is érkezett válasz (telenor, meki, szálás), és nem sokkal előtte a vodára? Mindhárom (négy) blog rendesen meg lett küldve egyéb hozzászólásokkal is. Nem ezen múlik, ideje lenne észrevenni,

 Mondom.

Én már nagyon sok éve járok ide és figyelem a körforgást: 
1. a posztok alatt normális hozzászólások vannak, nagyjából mind a témához szól, arról folyik a társalgás
2. a posztok első párszáz kommentje még mindig normális, de amikor már senkit sem érdekel a téma (van 3 újabb poszt), elkezd néhány ráérő rendszeres olvasó ismerkedni
3. egyre előrébb jön az a határ, amikortól a beszélgetés átmegy csevegésbe, kezdik néhányan nehezményezni, hogy mikor este munka után benéznek, 1200 irreleváns komment közül kell kimazsolázni azt a tizenhármat, ami értelmes és a poszthoz szól
4. belterjessé válik a blog, a témáról már mellékesen sem emlékeznek meg a törzsgárda tagok (kb 10 fő), és lehurrogják azokat, akik ezt nehezményezik, a bloggazda időnként finom megjegyzéseket tesz és célozgat rá, hogy ezt nem így kéne
5. a bloggazda keményebben beszól, felkéri az offolókat, hogy menjenek máshova trécselni, erre a törzsgárda megsértődik, nagydurcásan elvonul és egy külön blogot indít, és a homárra soha többé nem teszi be a lábát
és kezdődik minden elölről
úgy érzem, most a 4. pont végén vagyunk 

Ezzel a szocio-dinamikus leírással tulajdonképen szó-szerint egyetértek.

képzeld vannak itt páran, akik remélik, hogy most hogy új kezekbe került a blog végre rend lesz. Mert bármennyire is nehéz elhinned, a törzsgárda illetve a törzsolvasók száma nem merül ki abban a10 főben akik szét offolják a komment részleget. 

Bizony. Az utóbbi egy hónapban tulajdonképpen naponta jön levél és komment itt és a FB-on a témában, úgy tűnik van egy jobbára a háttérbe húzódó réteg, ahol elszakadt a cérna. 

Attól, hogy valakinek nem látod naponta kiírva itt a nevét, nem jelenti azt, hogy nem törzsolvasó.

Hundert Prozent igaz.

Ugyanis, tök jó lenne egy adott posztra válaszként beírt hozzászólásokat tanulságként, ötletekként (!) kezelni és utólagosan is elolvasni.Egyáltalán nincs rendjén az sem, hogy a már nem 'friss ' témákat úgynevezett 'engedéllyel' szétoffoljátok, mert bakker mi van ha valakinek az adott céggel, helyzettel stb fél év múlva lesz kapcsolata, rákeres a Google-ben a dologra és hopp idekerül a homárra. Mit fog látni: 500 hozzászólás  Amiből 450db teljesen OFF, trash, spam, totális bullshit.

Igen, ez a fő oka, hogy változtatni akarunk a dolgon. Egyszerűen elvesznek vagy meg sem születnek a hasznos infók az offtengerben. Ennél többet ér ez az egész.

Amikor már minden elmondandó lecsengett, akkor igen, csetelünk, meg bohóckodunk, tudod, egy tásaságban így szokták.

Jó lenne valami fasza statisztikával előállni, de nem akarom ezzel tölteni ezt a szép napot, így csak sok ember bemondására higgyétek el, nem így van. Sokszor nem várjátok meg nemhogy a lecsengést, de az első 10 kommentet se, és ez elég zavaró bír lenni.

szerintem az nagyon klassz dolog, ha osszejon egy barati tarsasag es neha szemelyesen is osszeulnek

Igen! Fontosnak tarjuk azt, hogy itt kialakult egy mikroközösség, még ha el is kanászodott mostanában, ezért nem akarjuk a francba kitiltani, hanem szeretnénk valami más megoldást találni. És ezért mondtam azt is, hogy elmegyek a találkozóra, ha meghívtok.

hilda , szar idő lesz, ha mi kis trollok,kileszünk innen téve. Szerintem q-va magányos lesz ez a hely.

Egyáltalán nem az az elsődleges cél, hogy ki legyetek téve innen. Sokkal inkább az, hogy valami a csendes többségnek is jó megoldást találjunk a helyzetre, mert nekünk az a jó. Rajtam nem múlik, remélem rajtatok se. 

  • akárhogy is nézzük, a Homár azért nem fulladt közédektelenségbe a ti munkátokon kívül, mert a törzsgárda ide jár. Csak ezt a sokazoff-tollokvagytok-macskajancsik nem akarják belátni.
  • Ha tetszik, ha nem, a Homár azért nem süllyedt el, azért nem lett mikroblog az évek folyamán, mert a törzsgárda életben tartotta. 

Az a helyzet, hogy a sokazoff-tollokvagytok-macskajancsik sokan vannak, kicsit fájni fog, de többen, mint ti, és valójában  azért nem süllyedt el, mert ők IS olvassák. No meg az Index meg a Jóisten életben tartotta. 

De, mi is a blog részei vagyunk. Emellett egymásra is kíváncsiak. A kettő együtt működik itt, és a második részét közösségnek hívják. Azt persze te sem akarod észrevenni, hogy a törzsgárda IS aktívan hozzászól a témákhoz IS.

Persze, hogy a blog részei vagytok! A témákhoz való aktív hozzászólást egy törzsgárdától el is várja az ember. Az első 20 komment tök jó! Csak az utolsó 360-at kéne máshogy megoldani.

  • ezidáig csak hatvanszor mondtuk hogy legyen szűrőgomb, mi a szarra vársz? aláírást gyűjtsünk neked?
  • A szűrés gombra itt találsz példát: vastagbor.blog.hu/2014/05/05/szolgalati_kozlemeny_187 Ha rákattintok, az adott felhasználótól többet nem jelenik meg hozzászólás. Ugyanúgy odahány a közös placcra, de legalább a törzsgárda el tudja kerülni.
  • Én a chat-modult javaslom, de ahhoz valahonnan integrálni kéne egy motort, ami bonyi lehet.
  • ha nem látsz bele a technikai részébe akkor szólj és szívesen segítünk. már en unom ezt a sok nyafogóscuncust szal ideje lépned valóban.

Nem, elsőre is megértettem, de egy ideig úgy tűnt, hogy csak tartalomszűrő gombot tudnánk aktiválni, azt nem vállaltam be. Mostanra viszont kiderült, hogy a júzerszűrős is oké, úgyhogy első körben ez biztos lesz, remélem nagyon hamar. A többit meglátjuk. A bloghus kollégák segítenek nekem technikai ügyekben, de azért köszi a felajánlást!

"hozzászólások elrejtése ettől a személytől" gomb lenne a legjobb. Vagy egy fórum. Akár külsős oldalon is. Itt pedig írtani az offtopicot.

Ilyeneken is gondolkozunk. Beszélek az offcsoporttal, aztán az alapján elválik, hogy melyik megoldás lesz a befutó a sok lehetőség közül. Egy biztos, új időszámítás lesz. 

A Tékozló Homár nem chatszoba, jó lenne végre ezt véglegesen tudatosítani magatokban és végre moderálni magatokat.

Ámen.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nickM 2014.09.03. 00:11:45

Kedves Hilda!

Még egy ötlet/kérdés/kérés (telhetetlenek vagyunk, na!) be lehet kapcsolni az utolsó hozzászólások listázását ott jobbra? (Elméletileg ez csak egy klikk és úgy tűnik van olyan változata, amelyik témák szerint is szűr.)
Már persze, ha ezt más is szívesen látná.

Kedves törzsgárda!

Köszi a mai visszafogottságot!

bódogmacskajancsi

joska61 2014.09.03. 08:38:04

@Aureliano Buendía: Annak is, aki a kialakult helyzet miatt már be sem írja a homar.blog.hu címet? :)

bolhaszandál 2014.09.03. 10:09:18

Sziasztok,
elnézvén a legutóbbi 2 postot, ami Hilda kipakolt, tényleg látni némi visszafogottságot.
Sőőt mi több, volt egy raklap hasznos tanács, ilyenko szerintem pár beszúrt off nem is zavaró :)
Csak így tovább!

Köszi!

Homár Hilda 2014.09.03. 11:08:02

@hobbitroll: dehát én is pont azt modntam, hogy csomószor a posztolót sem könnyű szeretni, és ilyenkor simán lehet oltani, bár természetesen attól, hoyg egy modortalan, arrogáns pöcs mondjuk még lehet igaza.

@nickM: bocs, mire gondolsz?

Homár Hilda 2014.09.03. 11:46:24

csak gyorsban:
- lesz szűrőgomb, sajnos nem a szuperszűrő, ami kommentet szűr, hanem a másik, a userszűrő, de ez is több mitn a semmi. (saját blogként nem tudunk ide más cuccot integrálni, ezen lehet dünnyögni, de midneki tegye a szívére a kezét, érthető. belátható időn belü a bloghun is lesz majd ilyen egyébként)
- a nagyon offolást szankcionálni fogom, természetesen 1-2 másról szóló belefér. de szerintem ti is érzitek valójában h mi oké, meg mi nem az
- ezen kívül fel tudunk ajánlani a társasági életre egy indexes levelezőlistát vagy csetet, amire ti megmondhatjátok h ki kerüljön fel - ennek a részleteit majd megbezséljük

uff

AtiSnatch 2014.09.03. 11:51:21

@Homár Hilda: 1. ez nem a buliposzt. :D
2. ha már szűrnek minket akkor minek szankcionálni az off-ot?

OFF ne olvasd el 2014.09.03. 11:57:17

@AtiSnatch:
Mer szűrnek, és kész!
Csak.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.09.03. 12:17:13

HIlda, mi egészen máshol vártunk téged. öhh.. a buliposztba rendeltél

Troppauer_Hümér 2014.09.03. 12:20:20

@Homár Hilda: Deal.

Halkan jegyzem meg, hogy kevered a cicaharcot a buliposzttal.

Troppauer_Hümér 2014.09.03. 12:22:51

Ja: mik lesznek a szankcijók az offolásért? Nem akarom Manyit elveszíteni végleg! :D

AtiSnatch 2014.09.03. 12:27:53

@Homár Hilda: a csetes dolog azért nem jó, mert jönnek ide a világ másik részéről is Offolók, akiket jól elküldünk a picsába vagy itt ragadnak és a Klán szervesrészévé vállnak. Na már most ha mi mondjuk meg kikerüljön fel, akkor ezek hogy találnak meg minket?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.09.03. 12:28:11

ha lesz user szűrő, akkor ugye kitudjuk szűrni mindazokat akik hozzászólnak a poszthoz. Rajtunk kívül. Ez is egy megoldás :)))

PS: csak viccelődöm, viccelődöm..

AtiSnatch 2014.09.03. 12:30:18

@Troppauer_Hümér: manyecst golyó általi halálra ítéli egy tíztagú rögtönítélő bizottság :D

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.09.03. 12:32:49

@AtiSnatch: szóval, azért tényleg. Előbb-utóbb itt maradunk a zöm, és nem lesz kivel harcolni. szaridők.

OFF ne olvasd el 2014.09.03. 12:34:15

Úgy látom, nem csak nekem zavaros ez az egész...

Troppauer_Hümér 2014.09.03. 12:35:26

@AtiSnatch: Nekem van két golyóm, a többit dobjátok össze! :P

OFF ne olvasd el 2014.09.03. 12:38:36

A júzerszűrő má csak azêr se jó, mert ha egyszer valakit bannolok, azt az életbe nem tudom visszaállítani.
Miért nem lehet ezt az őskövület blogmotort lecserélni Disqus-ra?

Manyecska 2014.09.03. 12:39:03

Köszi hogy ki akartok nyírni:D!

Manyecska 2014.09.03. 12:40:55

@Troppauer_Hümér: jelenleg csak a kézműves kapott hozzám jogosultságot, ezvan:):P

AtiSnatch 2014.09.03. 12:41:03

@OFF ne olvasd el: te nem bannolsz senkit, akit zavarunk az bannol minket (még jó, hogy nem banán). Az meg mán legyen az ő gondja, hogy nem látja azt se ha néha Onolunk.

OFF ne olvasd el 2014.09.03. 12:43:56

@AtiSnatch:
Mindenki bannolhatja a másikat.
Csak nincs feloldás opció.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.09.03. 12:45:39

@OFF ne olvasd el: nyírjuk ki egymást, oszt annyi. az utolsó győz.

OFF ne olvasd el 2014.09.03. 12:52:11

@batgirl:
És majd lekapcsolja a villanyt!
Szééép új világ...

Atörökk 2014.09.03. 13:33:48

Szerintem is. Illetve dehogy.

Manyecska 2014.09.03. 14:51:19

üzentek valamit a nyuszinak? mingyá megyek homártalizni.:DD :P

Atörökk 2014.09.03. 14:59:16

@Manyecska:
Igen, de már FB-n megírtuk neki :D

Manyecska 2014.09.03. 15:01:52

@atörökk: ...kép-és hangfelvétel készül, jessszum!? :DD

Manyecska 2014.09.03. 15:05:49

@atörökk: azért milyen rendesek vagytok:DD @dr. phil. Sün‼ ツ: azér akkora hasam nincs ne higgy nekik testhezsimuló ruciban voltam a találkozón múltkor:)..,90C, az játszik:D

Manyecska 2014.09.03. 15:11:31

@atörökk: NEM tesszük fel a redtubra.:P
Én csak az ülőgarnitúráját akarom megvenni, na..

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.09.03. 15:17:16

@Manyecska:
Teszteléssel egybekötött árubemutató?
A szomszédnak szóljatok előtte!!!4

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.09.03. 15:21:38

@Homár Hilda: A szűrőt köszönjük! Igaz, nekem nincs szükségem rá, a gyökeret kapásból ignorálom, a többit meg mindig elolvasom. De sokan örülnek neki.

A többi felajánlás harmatgyenge, de azért értékeljük az erőfeszítést.

KÖVETELÉSEINK :))

1. Napi 4-5 minőségi poszt. Nem kell a panasz alanyát értesíteni, Dzsekill se csinálta, ezzel is értékes időt nyersz. Nem kell kép, videó, animgif, ezzel is időt nyersz. Bevezető szövegnek elég egy fél mondat. Az így felszabadult időt plusz 2-3 poszt szerkesztésére használhatod, és még egy kv is belefér.

2. Csetelőposzt. Mondjuk minden nap az utolsó poszt után két órával egy semmilyen, amiben szabadon lehet offolni. Ez később igény szerint törölhető. Alternatív javaslat, hogy minden nap az első vagy utolsó vagy megjelölt poszt használható csetelőposztnak, ha 2 óra eltelt a publikálástól.

3. Ingyensör.

4...12. Ezeken még gondolkodunk...

Cserébe az OKl (Offoló Klán) magát és egymást moderálja, és az esetlegesen feltörekvő új nemzedéket is szárnya alá veszi.

Manyecska 2014.09.03. 15:24:52

@dr. phil. Sün‼ ツ: nincs is hasam, ellenőriztem.:DD.. két hetvenéves bácsi a szomszédja, szerinted...?:P

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.09.03. 15:26:17

@atpijkamo:
4. Örökélet.
5. Végtelen lőszer!
Egyforma melleket a nőknek!!!4

Manyecska 2014.09.03. 15:26:47

@dr. phil. Sün‼ ツ: mondtam ne ágyazzon be mer látni akarom hogy néz ki rajta az ágynemű:DDDD

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.09.03. 15:30:07

@Troppauer_Hümér: "mik lesznek a szankcijók az offolásért?"

Hatt módszere: azonnali kitiltás örökre, ok nélkül is. (Illetve csak ok nélkül, vagy random.) Annál rosszabb nem lehet.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.09.03. 15:40:45

3. Ingyensör.

4. Örökélet.

5. Végtelen lőszer.

6. Nagy melleket minden nőnek!

7. Szabadfelhasználású devizahitel, azonnali hitel elengedéssel.

8. Éves kombinált BKV, Bubi, MÁV, Volán, Malév bérlet.

9. Az Euró azonnali bevezetése, 1:1 árfolyamon.

10. Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horvátia és Ausztria annektálása.

11. Budapest-Pécs-Debrecen metró.

12. Évente egy Nap körüli utazás.

AtiSnatch 2014.09.03. 15:43:16

akinek van facebook accountja(az se baj ha kamu) az jöjjön ide: www.facebook.com/groups/277164489134215/

PS: az antitrollok ne örüljenek, mert még mindig itt vagyunk :)

Atörökk 2014.09.03. 15:52:00

Kívánságok továbbá: ingyen élet, örök pina!

AtiSnatch 2014.09.03. 16:04:58

@atpijkamo: 20(?)-án túszul ejtjük Hildát és minden követelésünket teljesítik :D

Homár Hilda 2014.09.03. 16:42:32

@AtiSnatch: tényleg nem a buliposzt, elcsesztem bocs.
a szűrés azoknak egy eszköz, akik nem akarnak offot olvasni, de ezt azok tudják használni, akik renszeresen járnak ide, aki beesik, azo9n ez nem segít, legalább is nem egyből. ezért aztán az offnak is lesz határa, nem modnaom h valamenniy nem fér bele, de nem parttalanul. erre akarjuk felkínálni a levlista, cset opciót. de ezt mashogy is megoldhatjuk, de ezt inkabb majd beszeljuk meg.
@atpijkamo: napi 4-5 poszt nem lesz, legalább is, amíg az Index 2-t kér tőlem, remélem megérted ennek a mélyebb összefüggéseit:)
napi homáros csetelőposztot nem akarunk, mert tönkrevágja a többit. azt el tudom képzelni h egy örökposztot kiemelek oldaldobozba mondjuk

én modnjuk nem iszom, de attól még természetesen ingyensört midnekinek, ja és örökélet!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.09.03. 16:45:30

@Homár Hilda: "napi 4-5 poszt nem lesz, legalább is, amíg az Index 2-t kér tőlem"

A napi 4-5 poszt a minőségi Homár feltétele. Te akarod, hogy jó legyen, nem?

Én akarom, de nem annyira, mint te.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.09.03. 16:48:00

@Homár Hilda: A napi két poszt a minimum. Szükséges, de nem elégséges.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.09.03. 17:22:00

@dr. phil. Sün‼ ツ: Napi 2 poszt az, ami felszínen tartja a Homárt. Bár ahhoz talán egy is elég. A rendes működéshez 4-5 kell. Vissza lehet nézni éveket. Nem tudom, mi a cél. Napi 2 poszt, ÉS minőségi Momár, az ugyanaz, mint hogy menj el Milánóba, itt van két liter benzin. Hiába akarom, nagyon akarom, nem megy. Na, tényleg hagyom.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.09.03. 17:38:27

@atpijkamo:
Tudom én!
Kimoderálni se akartak még minket, oszt mégis működött...
Ja, de eccer a gabriseszter.
De elmúlt.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.09.03. 17:50:55

@dr. phil. Sün‼ ツ: "működött"

Ezt nem tudom 100%-ig megerősíteni, de semmiképpen sem akarok a huhogók csoportjába tartozni, meg barátom a PageDown, szóval nem sápadok.

Aureliano Buendía 2014.09.03. 17:51:46

@joska61: az így járt konkrétan.
Aki nincs itt, az Homár szempontból nem létezik:)

Aureliano Buendía 2014.09.03. 17:52:40

BOLDOG NÉVNAPOT HILDUSKÁM!

:)

Aureliano Buendía 2014.09.03. 17:54:20

@Homár Hilda: ha van egy, akkor miért van kettő?
Nem látom még az összefüggést.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.09.03. 18:06:22

@atpijkamo:
Tettem ki neked posztot odaát, az újhazában!

Troppauer_Hümér 2014.09.03. 18:40:43

Jó lenne tudni, mik lesznek a szankcijók?

Vagy ez olyan mint a kindertojás, majd megtuggyuk?

Aureliano Buendía 2014.09.03. 19:02:46

@dr. phil. Sün‼ ツ: ezt te honnan veszed? És ha igen? Én még reménykedem:)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.09.03. 19:08:18

@Troppauer_Hümér:
Bannolás, ez nem kérdés!4!!

@Aureliano Buendía:
Bisztos forrásbú tudom....

nickM 2014.09.03. 19:22:19

@Homár Hilda:
Mint pl. itt (balra, Friss topikok alatt) ritkanlathatotortenelem.blog.hu/
De más blogokon is van ilyen, szóval a blog.hu tudja.

(Lényegében annyi, hogy listázza azokat a posztokat, amikhez utoljára szóltak hozzá, de úgy, hogy ha az adott poszt már szerepel a listában, akkor csak annak az utolsó hozzászólását módosítja, a másik 4 marad. Magyarul akármennyire pörög az utolsó poszt, látható az is, ha valaki korábbihoz szól hozzá.)

Megedéznek ugyan egy baccpapuccsa mingyá, de így gyakorlatilag a legújabb poszttól 1 kattintás lenne a törzskocsma (úgy kb. az első/második helyen :) ) és vissza, offolás közben is látható lenne, ha valaki a másik témához szólt + látszana az is, ha újra előkerül egy régebbi poszt.
(Okoskodás ON: Nem tudom mennyire kaptál szabad kezet, de ezt a "mindenforgalmatátafőoldalon" c. ötlet keretében szándékosan vették le, csak ezzel azt sikerült elérni, hogy senki se mászott vissza a második/harmadik oldalra chatelni ha egyszer "van új poszt!" Okoskodás OFF - jóvanna, tudom, hogy nálam olyan nincs)

nickM 2014.09.03. 19:24:59

@nickM: Ráadásul pöröghet az off, nem kell senkit szűrni/tiltani, akit az a kb. 20-50 hozzászólás érdekel ami a poszttal kapcsolatos az ott megtalálja, aki meg a törzskocsmába téved magára vessen.

szombi 2014.09.03. 20:26:00

1: a legrégebbi bejegyzések legyenek elöl
2: legyen "OFF küldése" gomb a "komment küldése" mellett
3: minden olvasásnál legyen "OFF elrejtése" illetve "OFF megjelenítése" gomb, a beállítást cookie-ben tárolja a böngésző. Alapesetben jelenjen meg az OFF mert az jó :)
4: a kommentek mellett legyen "moderálást kérek" gomb. ha egy üzenet vagy felhasználó ellen sok ilyen érkezik, arra ránézhetnek a moderátorok is ha idejük engedi, nem kell feltétlen végigolvasni 360 üzenetet.
5: az elsőzés csak OFF lehet
6: aki OFF tartalmú üzit küld "kommentek" közé az az üzenet kimoderálható OFF-ba, esetleg törlendő, a beküldő kommentjei pedig csak OFF-ban jelenhetnek meg X ideig, vagy sehol.

AtiSnatch 2014.09.03. 20:33:11

@szombi: lájknak lájk, csak mindjárt reggel és fel kell ébrednünk :D

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.09.03. 20:51:26

@szombi:
Ezt ettől a fos blogmotortól ne várd!
Múlt századi őskövület.
Egy alternatíva van, lecserélik a blogmotort.
Oszt akkor lehet ilyeneket!444

AtiSnatch 2014.09.03. 20:56:52

A Vip-nek linkemre kattints!

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2014.09.03. 21:08:43

@OFF ne olvasd el:
Ajánlom figyelmedbe a
vastagbor.blog.hu/2014/05/05/szolgalati_kozlemeny_187
címen a banner alatti "menü" alatt közvetlenül található
"Szűrés lista" hivatkozást, ahol nekem a következő jelenik meg kattintásra:

35513 <- ezt a kommentelőt látni akarom
805385 <- ezt a kommentelőt látni akarom
174005 <- ezt a kommentelőt látni akarom
865064 <- ezt a kommentelőt látni akarom

A számok elvisznek egy ilyen helyre:
blog.hu/user/35513
A látni akarom pedig kiveszi a szűrést.

-vagy-

törlöd az oldalhoz tartozó sütiket és máris újra mindenki látszik.

Homár Hilda 2014.09.03. 21:14:11

@atpijkamo: érts meg h nem rajtam múlik
@nickM: ezt megnézem majd
@szombi:nem tud ilyen lenni egyelőre, ez van.

Troppauer_Hümér 2014.09.03. 21:26:37

@Homár Hilda: Lehet még nem kérdeztem, de milyen szankciókra számíthat a renitens törzsgárdatag?

szombi 2014.09.03. 22:08:30

@Aureliano Buendía: nem inkább tRollba forgattyák?

Aureliano Buendía 2014.09.03. 22:13:08

@szombi: jár a fél pont a vidéki versenyzőnek!:)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.09.03. 23:00:13

@Homár Hilda:
Megértyük, Hildám!4!4
Csak ne pörögd túl!

Homár Hilda 2014.09.08. 08:59:24

szevasztok. legyen szíves jelentkezzem nálam magánban az a 2-3 fő, akivel a közösség képviseletében meg tudnánk beszélni h a felmerült ötletek közül mi legyen az új életben: oldaldobozba integrált közösségi poszt vagy fb csop vagy indexes meghivásos levelezőlista vagy cset, moderálás, ilyesmik lennének a téma.

AtiSnatch 2014.09.08. 13:46:34

@Homár Hilda: valld be, hogy csak simán inni akarsz. :D meg ha azt szeretnéd, hogy lássuk is, valamelyik kolomposnak válaszolj. :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.09.08. 13:54:13

@Homár Hilda:
Má elnézést kívánok, nem ér ez rá a blogbulin?

Manyecska 2014.09.08. 15:03:25

@Homár Hilda: nem alkuszunk!! A kézműves étcsokinyuszit már túszul ejtettem. Jelenleg le van kötözve.:D Ha nincs napi öt poszt, kivégzem. *kva nagyot toppant*

Homár Hilda 2014.09.08. 15:18:58

@AtiSnatch: lécci beszéljétek meg ezt egymás közt!@dr. phil. Sün‼ ツ: nem szeretném feltétlenül 20-dikáig húzni, főleg, ha előbb meglesz a szűrőgombunk. de ha nem megy, ráér akkor.

venszivar 2014.09.08. 16:12:27

KÉREM, NEM CSETTELNI!:)

Aureliano Buendía 2014.09.08. 16:34:12

@dr. phil. Sün‼ ツ: szerintem akkor már inkább a buliról kéne szólnia az estének. Szerintem.

Aureliano Buendía 2014.09.08. 17:03:40

@Hilda: ha a többiek elfogadják, és te is, akkor én szívesen.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.09.08. 19:05:12

@Homár Hilda: Nem vagyok boldog ettől a szűrés lehetőségtől. Arról nem volt szó, hogy 10 "Szűrés" felirat a fél képernyőt elfoglalja. Tegyék a "Válasz erre" sorba, hogy ne foglaljon el 6 betű extra 2 sort.

venszivar 2014.09.08. 19:28:24

@atpijkamo: Papi! Te itt akarnál boldog lenni!? :D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.09.08. 19:30:33

@venszivar: :))

Vicces belegondolni, de bizonyos mértékig részévé vált a Homár az életemnek.

venszivar 2014.09.08. 19:45:34

@atpijkamo: EZT majd 20.-án a buliban MEGBESZÉLJÜK!:)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.09.09. 10:29:59

@Homár Hilda: Ah, így már sokkal jobb a szűrés.

Az a nagy véres csík, ami asszondja, hogy "Szűrt kommentelők", eléggé bántja a szépérzékemet. Bár lehet, hogy Nattramnnak meg pont teszeni fog. Főleg, hogy ha még levágott testrészekről készített képeket is rátennétek. Különös tekintettel a disznócsülkökre.

Aureliano Buendía 2014.09.12. 18:00:43

Frissítés!

Időpont és hely megvan, mennek nemsokára a meghívók, azoknak, aki jelezték, hogy jönnek.

Nikorene 2014.09.15. 13:28:57

:)
Erre jó volt visszajönni szabiról.
süti beállítások módosítása