Tékozló Homár

A kutya gazdát keres, csak épp nem elvihető

2014.11.13. 09:32 | Homár Hilda | komment

unnamed (20).jpg

Az ember azt gondolná, hogy egy állatmenhely boldog, ha örökbefogadási szándékkal tér be hozzájuk valaki, ha meg még 6 kiló kutyakaját is cígöl magával, akkor egyenesen az Örömódát tolja le neki a teljes személyzet két szólamban - de nem. Azért reméljük végül minden oltás, papír és kutya a helyére kerül.

Nyáron meghalt az egyik kiskutyám. Felelős állatartónak tartom magam ezért nem szaporítótól, hanem menhelyről választottam/volna új családtagot. Így jártam:

HEROSZ-Herman Ottó Magyar Országos Állat - és Természetvédő Egyesület Közösségi szervezet. Kezdem a végével: A 22.kerületben lévő menhelyről sírva buszoztam haza, a XV. kerületbe. 

A sztori: A mai napom 13 órakor hívtam a menhelyet, hogy úton vagyok Lina kutyushoz, legyenek szívesek várjanak meg, mert a tömegközlekedés kiszámíthatatlan. 14.14 perckor értem a Camponához, pont előttem ment el a busz, gondoltam beszaladok eledelért a kutyusoknak, még se menjek üres kézzel.... Megérkeztem a menhely utcájába, ahol szembesülnöm kellett, hogy egy földút van, se tábla, se semmi. Hívtam őket, ekkor 14.49 volt. Közölte velem XY (többször telefonáltam egyszer sem mutatkozott be senki), hogy mindjárt 15 óra, már ne menjek. Mondom itt állok majdnem 2 óra utazás után, megígérték megvárnak.

Többszöri csengetés után végül beengedett egy köszönni nem tudó/nem akaró copfos úriember. Odavezetett a kennelhez, ahol megláttam Linát.  Első látásra szerelem. Hosszas könyörgés!!!! és főnökkel értekezés után kiengedték, hogy megölelgessem, érezzem, hogy hozzám tartozik-e. Ez idáig semmi ami ezek után következett...........

1: Kérdezem hogyan tudnám családtaggá fogadni, illetve mi van az oltásaival. Mint kiderült, elvinni nem tudom, mert nincs itt az oltási könyve.

2: Parvo elleni oltást nem adtak, csak kombináltat. Gondoltam semmi gond, ha ma ezek szerint nem tudom elvinni, 2 hét múlva érte tudunk jönni, addig adják be a parvó elleni oltást. (Az nekem nagyon fontos, mert van egy 7 éves kiskutyánk, akinek a társa 6 évesen parvó vírustól halt meg.) Közölte a fönök, hogy ez nem kivitelezhető, mert ők alapítvány és az az oltás drága. Kértem, beszéljünk az orvossal, kifizetem a költségeket, csak parvomentesen tudjam hazahozni. Nemleges választ kaptam.

3: Gondoltam ami fontos, az nem egyszerű, jó lesz a nehezebb út is. Mondtam a fönöknek, hogy mindenben kompromisszumot kötök, aláírom a papírokat és kifizetem a 10000ft támogatást (oltás chip, reális). Na, ekkor jött a fekete leves. Mivel a nevemen lesz Lina, de még a menhely lakója marad, ezért napi 1000 ft panziódíjat kell fizetnem. Felajánlottam azonnal veszek még neki ennivalót arra az időre, míg itt kell hagyjam, közölte velem a főnök, hogy nekik ennivalóra nincs szükségük.

Összegzés:
1: Linát elhozni nem lehetett, mert papírjai sem voltak. Oltási könyvet nem láttam, nem tudtam megnézni mi történt vele(parazita mentesítés oltás chip stb.)
2: 4 órát utaztam, ebből 2 órát zokogva.
3: Az ott dolgozó két embernél közömbösebb személlyel régen találkoztam. Se segítőkészség, se empátia. A 6 kiló táp még egy köszönetet sem ért meg nekik, de a kutyusoknak remélem ízleni fog, és úgy sem az a lényeg kitől van.

Most itt ülök a gép előtt és töröm a fejem a megoldáson.............Lina pedig itt lehetne velünk a szobában, ehelyett egy betonkennelben van többed magával a szabadban.........

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trunkel 2014.11.13. 09:33:41

Na, na .. éésss igen :)

Trunkel 2014.11.13. 09:37:00

Elolvastam. Főnök és copfos úriember - két köcsög!

joska61 2014.11.13. 09:46:02

Szerencsétlen eset. Nagyon sajnálom a kutyát.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.11.13. 09:49:38

"Mivel a nevemen lesz Lina"
Ezt meg így hogy?

Trunkel 2014.11.13. 09:51:50

Posztolónak üzenem nézze meg a gyömrői menhelyet:
arvacskak.hu/

Nincs támogatási díj! Lehet adományt otthagyni, de saját döntés a mimennyi, bármennyinek nagyon örülnek. A vezetője egy tényleg elhivatott hölgy, aki egyáltalán nem így áll a kérdéshez.

Mi onnan vittünk házőrzőt, mikor kiköltöztünk a nagyfaluból.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.11.13. 09:56:37

@Trunkel: az én kutyáim is onnan valóak.

A menhelyek többsége pénzlehúzó intézet. Tapasztaltam.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.11.13. 09:59:42

Remélem a copfos "úri " ember és társa olvassa a posztot, és mélyen magukba szállnak.

Én szurkolok a kutyusnak és a leendő gazdinak is.

Trunkel 2014.11.13. 10:05:41

@batgirl: hozzátok is elment a hölgy leellenőrizni jó helyre kerültek-e a kutyusok? :))

Serivor 2014.11.13. 10:11:28

Én láttam puli-uszkár keverék kutyust, a legszebb, legokosabb a világon...

Atörökk 2014.11.13. 10:14:02

Messzebb nem volt menhely? Ha meg olyan szakértő állattartó vagy, ezeket miért nem kérdezted meg előre?

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.11.13. 10:24:55

"(4 órát utaztam) ebből 2 órát zokogva. "

Bocs, de ez lényegtelen.
Az odautat meg a boldogságtól repesve tetted meg, gondolom.

Az hogy tahó volt az illető a témához tartozik, de az, hogy te az egereket itattad visszafelé, és hogy aznap nem aludtál annyira el voltál szomorodva, és nem is ettél, mert nem volt étvágyad emiatt - ez nem tartozik a tárgyhoz.

SzerződésSertés 2014.11.13. 10:25:12

@atörökk: Neked mennyiben okoz kielégülést, ha az "áldozatot" hibáztatod? Szokás szerint nem érted a lényeget: az asszonyságnak pont az a kutya kellett, nem aszerint választott, hogy melyik menhely van hozzá közel.

Manyecska 2014.11.13. 10:29:26

@atörökk: a Noé pl. ott van a IV.kerben. Vagy a szentendrei Árvácska.
Az enyimé az utcán veszélyeztette a forgalmat-Szentendrei út- még a rendőrök is kijöttek de sikerült fél óra múlva kibányásznom a kocsik közül, mind meghalunk felkiáltással:(( nappali átlaghőmérséklet nulla fok,.. se chip, se nyakörv. Kidobták a kocsiból..:(
Köszönöm hogy elmondhattam!

Manyecska 2014.11.13. 10:32:15

@SzerződésSertés: szerintem csak segíteni akar!! Én is.
Kutyom most is itt sasol:)) egy angyal. Ennyi szeretetet pasitól nem kapok..:D:P
Mondjuk ezek hűségesek is..:D

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.11.13. 10:34:24

@Manyecska:
"Ennyi szeretetet pasitól nem kapok..:D:P
Mondjuk ezek hűségesek is..:D"

És a keresetének hány százalékát adja haza?

És milyen az ágyban?....

SarahConnor 2014.11.13. 10:38:33

Hadd meséljem el a saját tapasztalataimat az állatvédő szervezetekkel/otthonokkal. A két sztori ugyanarról az állatotthonról szól.

1. Két évvel ezelőtt egy ismerősöm/szomszédom nehéz helyzetbe került. Magára maradt, nehéz anyagi és egészségi állapotban. Kutyáját, egy felnőtt német juhászt nem tudta már ellátni, így gazdát keresett neki. Hónapokig eredménytelenül kínálta az ebet mindenkinek, míg végül úgy döntött, akkor marad az állatotthon.

Felhívta az állatotthont, és elmesélte a helyzetet. A telefont felvevő hölgy agresszíven közölte vele, hogy oda ne vigye a kutyát, mert ez nem így működik. Nem tudnak segíteni.
A teltházat, anyagi gondokat mindenki megérti, itt viszont még egyéb segítséget sem kínáltak neki (meghirdetik a kutyát, vagy más szervezethez irányítják). A kutyus sorsa később szerencsére rendeződött, de ebben semmi szerepe nem volt egy állatvédőnek sem.
Ugyanez az otthon ez után az eset után a facebook-oldalára kitett egy főútvonal mellett talált ebet, és a posztban látatlanul is jól leqrta a gazdit, amiért olyan tapló, hogy nem vitte be az otthonba. A fenti történet fényében (hogy nem fogadnak kutyákat és a segítséget csípőből tagadják meg), ez a poszt vérlázító volt, amit közöltem is velük. Hiszen lehet, hogy a kutyát nem kirakták, hanem elszökött, vagy akár az is, hogy azt a gazdit sem fogadták a menhelyen a kutyusával...

2. 2010-ben eltűnt akkor 7 éves puli keverék kutyám. Minden lehetséges fórumon hirdettem, köztük a lakóhelyemhez közeli állatotthonban is, akik netes és papíralapú nyilvántartásba vették őt és a mi adatainkat. Mi is nagy erőkkel kerestük, még a rádió is bemondta jópárszor. A blöki nem került elő, és kb fél év múlva új kutyust hoztunk a házhoz.
2014 tavaszán random kutyaszállító boxokkal kapcsolatban keresgéltem a neten, mikor véletlenül belebotlottam egy 2010-es cikkbe, amiben az említett kutyaotthonba bekerült mentett kutyákat mutatták be. Köztük szerepelt az én akkor eltűnt puli keverékem - a blökit fényképről felismertem. A cikk 4 hónappal az eltűnése után keltezett. Engem senki semmilyen fórumon nem értesített arról, hogy az eltűntnek bejelentett kutyámmal megegyező fajtájú/korú/nemű kutya került be az otthonba, pedig elvileg ezért vették fel az összes adatot és ez vállalt feladatuk.
Hogy mi lett a kutyával, nem tudták megmondani most, 2014-ben. A nyilvántartásról kiderült, hogy egy nulla átlőve, főleg hogy egy fényképet se készítenek a kutyákról (mekkora kihívás is az!) Nem tudtam kideríteni, hogy elpusztult, valaki örökbefogadta, vagy mi lett vele. És még bocsánatot sem kértek.

Ennyit érnek az állatotthonok/ állatvédő szervezetek - minden tiszteletem a kivételnek. A probléma nagy része pénzhiány, és az ebből eredő felszínesség. Azért azt mindenki élvezi, hogy az állatvédelem nemes feladata mögé bújva oszthatja az észt névtelen embereknek, és döngetheti a mellét azzal az illúzióval, hogy ő jó ember, főleg a neten; de mikor a munka tisztes elvégzésére kerül a sor, sokan elbuknak.
Sajnos azok a körülmények, amik közé az állatvédő szervezetek és állatotthonok kényszerültek, sokakból kiölik a lelket, felelőtlenül, szív nélkül folyik a munka az ilyen helyeken.
Ezt én is megtapasztaltam.
Még meg is tudom érteni, düh sincs bennem.
De baxxxa meg, akkor ez az állatotthon ne írjon fennhéjázó posztokat az interneten számukra ismeretlen emberekről, és ne titulálja őket felelőtlennek és rossz embernek.

A posztban az az elkeserítő, hogy örökbeadni nem tudnak gikszer nélkül egy kutyát, pedig az aztán tényleg az egyes számú feladatuk. Az ember azt hinné, olajozottan megy. Hát nem.

KaTe 2014.11.13. 10:45:00

@atörökk: Mi abban a szakértelem, hogy valaki kutyát szeretne örökbefogadni egy menhelyről? Indulás előtt értesítette a menhelyet, hogy úton van "a kutyához."
Bár nem azt írta, hogy "a kutyáért" ellenben a menhely vezetője tájékoztathatta volna, hogy ha el akarja vinni a kutyát, akkor nem fogja tudni elvinni, csak ún. "Herosz-menhely specifikus" szabályok szerint.

Jártam ezen a menhelyen amikor cicát fogadtam örökbe. Valóban elég körülményes eljutni a telepig, ellenben nem nehéz megtalálni a helyes irányt, mert már a buszmegállótól a családi házak vonalában is kutyák ugatása jelzi a megfelelő utat.
A "copfos ember" ...valami halványan dereng, de nem miatta mentem a menhelyre, hanem a cicáért. Ellenben volt egy hölgy, aki nagyon kedves volt, ő mutatta be a macskákat, benne semmi kivetnivalót nem találtam. Az oltást és az ivartalanítást is ők végezték el, olcsóbban mint a "bolti ár", s bár a cica másfél év után a legkülönfélébb betegségek következtében elpusztult, más negatív tapasztalatom nem származott a menhellyel kapcsolatban. Persze ez is elegendő volt ahhoz, hogy egy időre elmenjen a kedvem az örökbefogadástól.

Manyecska 2014.11.13. 10:49:06

@Hoppácska: tudtam hogy valamelyik hülye nem állja meg.. Már megtanítottam az "anya szóra" asszongya "nyannyanyaAAAA".:D
@Lenina Huxley: mástól is hallottam, konkrétan mire bement a kutyájáért a kórházból, az már Stuttgartban volt örökbefogadóknál. Nem mondott le róla, pedig... Az Illatos-úton viszont nagyon korrektek, az örökbefogadánál pláne, mindenkinek ajánlani tudom csak.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.11.13. 10:51:15

@Manyecska:
Mi a baj, csak folytattam a hasonlatodat! Te kezdted az összehasonlítást a pasikkal.

De írhattam volna azt is, hogy igen, nekem is van egy barátom, aki nem akar magának nőt, mert az megcsalja, helyette van egy kutyája, és az szereti.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.13. 10:54:14

Én is gazdát keresek*. Engem se leget elvinni.

.

.

.

* Annak a kutyának a gazdáját, aki belekapott a lábszáramba.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.13. 10:57:32

Az ilyen "állatvédők" nem az állatokat szeretik, hanem az embereket utálják.

ptspts 2014.11.13. 10:59:10

Nem olvasható a posztban, hogy a menhely előzetesen mit ígért a posztolónak. Ígérték-e, hogy Lina még aznap elvihető lesz? Ígérték-e, hogy az oltási papírok még aznap megtekinthetőek és rendben lesznek? Ígérték-e, hogy Lina parvo ellen be lesz oltva, mire a posztoló megérkezik?

Ha mindegyik kérdésre nem a válasz, akkor a posztolót nem károsította meg a menhely: semmit nem ígértek neki, és semmit nem is nyújtottak neki. A posztoló boldogabb lenne, ha könnyen megkaphatná Linát oltva, de ez neki nem jár.

Ha mindegyik kérdésre igen a válasz, akkor a menhely dolgozói férlevezették és átverték a posztolót, és hazudtak neki. Emiatt a posztoló felháborodása érthető. A posztolónak igaza van, de ettől még nem lesz könnyű Linát gyorsan megkapnia. A jogi út elég lassú és drága.

Lényeges, hogy a posztolónak mennyire fontos Lina birtoklása. Ha most ez a legfontosabb a számára, akkor rengeteg lehetősége van, hogy előmozdítsa:

1. Kérdezze meg a menhely dolgozóit, hogy nekik melyik nap melyik órájában a legalkalmasabb az átadás, és akkor menjen (és ne késsen).

2. Kérdezze meg a menhely dolgozóit, hogy mi a leggyorsabb módja az oltás beadásának, és mennyibe kerül. Fizessen ki minden költséget, ne alkudozzon a panziódíjról stb. Ha nagyon kell neki Lina, akkor fizessen előre, és vállalja a kockázatot, hogy végül mégsem kapja meg.

3. Ha csökkenteni akarja a kockázatát, fogalmazzon meg és írjanak alá egy szerződést, amely tartalmazza, hogy a posztoló mit vállal (pénzbefizetés, átvétel), határidőkkel, és a menhely mit vállal, határidőkkel, és mi a következménye annak, ha valamelyik fél nem teljesít. Ha ezután a posztoló teljesít, de a menhely nem, akkor indokolt esetben terelje jogi útra.

4. Kérdezze meg a menhely dolgozóit, hogy mire van szükségük, és azt vigyen. (Ne próbálja meg látatlanban megtippelni, hogy 6 kg táp kell nekik egy konkrét márkából.)

5. Keressen egy állatorvosi rendelőt vagy másik menhelyet, ahol gyorsabban és olcsóbban be tudják adni az oltást, és vigye át oda Linát azonnal.

A fentiekkel szerintem a posztoló többre megy, mint panaszkodással, sírással és alkudozással. Örülök, hogy segíthettem.

Manyecska 2014.11.13. 11:04:33

@Hoppácska: jobbulást, a haverodnak is.@atpijkamo: itt kettő kóbor rohangál napok óta, a homokozóban dekkolnak:D:O

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.13. 11:05:07

@ptspts: És vigyen magával egy ügyvédet, egy állatorvost és egy tűzoltót.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.13. 11:06:20

@Manyecska: Két kóbor gazdi? Gondolod, lehet, hogy valamelyiket keresem?

Manyecska 2014.11.13. 11:06:31

@ptspts: sok menhely amúgy kap adományt, főleg kutyatápot, sza gondolom a 6 kg-val nem lettek kisegítve.
Atyaúristen azt végigvonszolni a buszon:O@atpijkamo: pszihológust és mediátort, továbbá papot.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.11.13. 11:07:06

@Manyecska:
" jobbulást, a haverodnak is."

Ja, hogy csak te mondhatsz ilyet, egy pasi nem. Értem.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.11.13. 11:14:29

@Trunkel: nem, de a az egyik kutyát a kecskeméti menhelyről hoztam, azok félév múlva felhívtak, hogy mi újság.

Akiket gyömröről hoztam, annak 15 éve, valószínűleg akkor még nem volt adminisztráció. VAgyis nem volt., Bementem, megláttam őket, felvettem, és már vihettem is.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.13. 11:17:18

@batgirl: "nem volt adminisztráció. ... Bementem, megláttam őket, felvettem, és már vihettem is."

A te házadnál van adminisztráció? Mert a cigány is ezt fogja mondani, amit te.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.11.13. 11:17:28

@Lenina Huxley: Teljesen egyetértek veled, nekem is rosszak a tapasztalataim az állatotthonokkal.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.11.13. 11:20:20

@ptspts: kutyát akar örökbe fogadni!!!!!!

Black Bride 2014.11.13. 11:35:52

Szerintem az a felháborító, hogy nem köszönnek meg egy akármilyen adományt. elhiszem,hogy nagyobb szükségük lenne pénzre, mert azt arra költik ,amire akarják, akár a copfos úriember bérére is,de nem gondolom azt,hogy bármelyik menhelynek annyira jól menne,hogy válogathat. A látogató vihet bármilyen tápból akármennyit is, az valamennyi kutyának-cicának egy ideig elég lesz és slussz.Gondolom nem 200 forintért vette a 6 kilót, ha meg mégis, ne legyenek tévképzeteink az ott adott tápok minőségét illetően...

ptspts 2014.11.13. 11:56:01

@batgirl: Ezt miért nekem írtad? Hogyan kapcsolódik a hozzászólásomhoz? Linára, vagy egy tetszőleges kutyára érted?

Szerintem a hozzászólásomból egyértelműen látszik, hogy tisztában vagyok vele, hogy a posztoló kutyát akar örökbe fogadni. Miért tartottad fontosnak külön kiemelni?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.11.13. 11:59:58

@ptspts: mert egy csomómindent felsoroltál, mintha egy gyerek örökbe fogadásáról lenne szó. Igaz, kihagytad, hogy vigyen fizetési igazolást. Nem akarok belemenni jobban a dologban, de furcsán értelmezed a dolgokat. Egy gazdátlan kutyust akar kihozni egy menhelyről, megbeszéli, hoyg megy érte. ennyi. Az én agyamban ez így játszódna. Jónapot kívánok, jónapot önnek is. Lináért, jöttem. Nagyon örülünk, tessék csak elvinni, és köszönjük az étel támogatást, és tessék majd beoltatni otthon Parvó ellen. Köszönjük. Gyere Lina, haza megyünk.

ptspts 2014.11.13. 12:01:17

@Black Bride: Szerintem teljesen renden van, ha egy személy vagy szervezet nem fogad el egy adományt. Ha visznont elfogadja, illik megköszönnie. Ha mégse köszöni meg, az számomra illetlen, de nem felháborító.

Egy szervezet általában jobban jár, ha a legbőkezűbb adományozóit megbecsüli (pl. köszönetnyilvánítással), és jóindulatukat fenntartja. De ez nem kötelességük. Szívük joga undokak lenni az adományozókkal, ennek minden következményével (pl. hogy az adományozó felháborodik, és nem ad többet).

Manyecska 2014.11.13. 12:02:37

@Hoppácska: inkább a haverodnak mondd hogy sose kezdjen kurvával. Bár van aki nem tanul semmiből.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.11.13. 12:02:55

@batgirl:
"Az én agyamban ez így játszódna. Jónapot kívánok, jónapot önnek is. Lináért, jöttem. Nagyon örülünk, tessék csak elvinni, és köszönjük az étel támogatást, és tessék majd beoltatni otthon Parvó ellen. Köszönjük. Gyere Lina, haza megyünk. "

:)

Vau vau :)

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.11.13. 12:04:12

@Manyecska:
"inkább a haverodnak mondd hogy sose kezdjen kurvával."

Honnan veszed, hogy kurvákkal kezdett? Ja, hogy megcsalta a felesége? És akkor az már kurva?
Hát, te tudod, hogyan vélekedsz a nőtársaidról :)

ptspts 2014.11.13. 12:05:34

@batgirl: Az én agyamban is pontosan úgy játszódna le, ahogy te írtad. Ha én örökbe akarnék fogadni állatot, akkor én is egy ilyen folyamatnak örülnék.

Hozzászólásom arról szólt, hogy mit tehet a posztoló a jelenlegi helyzetben, amikor egy konkrét állatot szeretne megkapni egy rosszul működő menhelyről. Az ott leírtakat továbbra is fenntartom.

Martinicske 2014.11.13. 12:23:39

Mintha a bábák között elveszne a gyerek...

Ilyen papír, olyan papír, majd ekkor majd akkor, kutyapanzió, támogatás.

Most vagy én vagyok rosszul bekötve, vagy a menhelynek van egy olyas fajta feladata, hogy örökbe adni a kutyákat. Én azt mondom lehet ezt jobban is csinálni.

A posztoló irányából annyit látok csak, hogy zárás környékén nem szerencsés odaérni sehova.

Atörökk 2014.11.13. 13:04:59

@SzerződésSertés:
Nehéz jól érteni, amit írtam, ugye? De nem, előre véletlenül sem tájékozódunk, mert akkor utólag nem lehetne telepicsogni a homárt.

Ettől még tény, hogy a menhely hozzáállása lehetett volna rugalmasabb, vagy az is lehet (nem tudom) nem járhattak el másként, mert őket is szabályok kötik. Attól még lehet előre tájékozódni, és megkérdezni: minden feltétel megvan, hogy elhozzam a kutyát, ha nem, mit kell tennem, hogy igen?
Jóreggelt.

CsakMintTe 2014.11.13. 13:25:00

Ha jól emlékszem, 92-ben jártam először és utoljára menhelyen, mégpedig a Lehel úti állatkórház saját menhelyén. (Fogalmam sincs, megvan-e még.) Két nappal azután, hogy az első kutyusomat elgázolták. Anyám ennyit bírt ki kutya nélkül, én még legalább egy hetet kibírtam volna, többet én se. Naszóval odaértünk, körbejártunk, sok egymás hegyén-hátán lévő kennel mindegyikéből csak bánatos szemek néztek ránk, többet csak abból a kutyából láttunk, amelyiket épp kiengedték az udvarra vacsorázni. Na így szerettem bele Tóbiásba, a vacsorája közben, akiben volt jagd terrier meg tacskó, meg a jó ég tudja, még mi minden :) S akkor hirtelen azt mondták, 7 hónapos, valószínűleg gazdis volt, veszettség ellen beoltották, itt a könyvecske meg a kutya, ennyibe került az oltás, köszönjük, legyenek boldogok, viszlát, és nekem hirtelen lett egy kutyám a póráz végén, és már mentünk is haza. Semmi macera, csak úgy pikkpakk. És 15 évig velünk volt a drága.

Poszthoz csak annyit, hogy ha már a weboldalon van "Részletes leírás" rubrika, oda mi a pitlinek nem tudták beírni, hogy minden oltás, kivéve parvo, s akkor az oda készülő poszter, akinek ez fontos, tudott volna gondolkodni, odatelefonálni, kérdezni stb. Wazeg, emberek, 92-ben nem volt netünk, mégis lett kutyám azonnal, pedig még hatkilónyi adományt se vittünk... Áhhhh, egyes embereknek a betű csak szép sorminta, az információ meg egy randa idegen szó...

gyorossyerno 2014.11.13. 14:02:21

Bocs azt lehet tudni miért nem fizette ki a panziós szolgáltatást amíg megkapja az oltást? Azaz miért nem volt jó amit fazon mondott neki?

Flugos furgonos 2014.11.13. 14:57:03

@Manyecska: Tévedsz! Az igazi menhelyek 1 k tápot is megköszönnek, sőt egy régi takarót vagy lábost is. Próbáld csak ki, vigyél el egy menhelynek egy régi takaródat, simogass meg 2 kutyát, és meg fogják köszönni. Persze csak azok akik igazi menhelyek.

Manyecska 2014.11.13. 15:51:00

@Flugos furgonos: perszehogy. Az ilyen túlhájpolt menhelyekre gondolok:) szerencsére pl.az Illatos úti -ami mondjuk nem menhely :D- néha kap felajánlást tápgyártóktól! Tudom mert nekik lobbiztam pár évig -Goldenblog díjas lett a blogjuk!!::)- ..gondolom a többi is néha..természetesen nem a kisebb menhelyekről beszélek, elképesztő milyen állapotok uralkodnak, ne is tudjátok meg:(( szabad ég alatt, a Földön áztak-fáztak..most kaptak ők is adományt, lement pár állatorvos önkéntes! alapon gyógyítani, rajtuk sajnos csak így lehet segíteni:((...ahová már nem jut el az 1 % ott csak a csoda segíthet:(

Manyecska 2014.11.13. 16:29:10

a francba most a fiam jelentkezési lapjához a Neme rovatba aszt írtam "Hím" :D

Aureliano Buendía 2014.11.13. 16:55:56

@dr. phil. Sün‼ ツ: örökbe fogadja, reá hagyja mindenét, stb.

Aureliano Buendía 2014.11.13. 17:05:46

@poszter: hadd kérdezzem már meg, hogy mielőtt kibaktattál a pékbe, miről is egyeztettél a menhellyel? Mondták egy szóval is, hogy azonnal elviheted a kutyát? Vagy csak kimentél nagy durral, hogy hazaviszel egy ebet du.?

Mellesleg az ilyet nem 2 perc alatt kell lezavarni, ha legközelebb mész bárhova is, ne zárás előtt 2 perccel essél be, hanem mondjuk délelőtt menj. Ja, hogy ezért ki kell venni szabadnapot? Hát, ez ilyen történet.

Nem adták oda oltási könyv nélkül? Nahát! Ha meg odaadták volna, az lenne a bajod.

A másik oldalt meg valóban suttyó volt, az ilyen menhelyek/egyesületek egy része szerintem a pénz iránt elkötelezett, nem a kutyák iránt.

Szóval nekem ez a poszt nagyon 1:1.

faszpinageci 2014.11.13. 17:13:51

Nagyon sajnálom a prosztó tolót!
Hazafelé 8 órát utaztam, ebből 9 órát zokogva!

Flugos furgonos 2014.11.13. 17:17:29

@Manyecska: Nem kell bemutatnod a menhelyek állapotát, sajnos elég sok olyan telepen jártam már ahol a fényűzésnek nyoma sem volt. Viszont láttam a gondozok hozzá állását, a szeretetet a szemükben, és láttam a kutyák szemében is a gondózójukhoz való szeretetet. Én adományokat vittem több kis menhelyre, Sőt volt olyan ahol társadalmi munkát is végeztem, ugyhogy nem 1-2 percre hanem volt hogy 2-3 napot is ott töltöttem, láttam mit tesznek meg értük azok akik szívből teszik amit tesznek. Sokszor nagyon nehéz volt otthagyni őket mert tudtam hogy amit tettem az csak egy csepp volt, a hiányok végtelen óceánjában.

Flugos furgonos 2014.11.13. 17:26:15

@Manyecska: Ja elfelejtetem, A linkben megjelölt menhelyen is jártam kb 3-4 éve, egy furgon száraztésztát, konzervet és croassant vittem le. (Croassant ne kérdezd amig volt hely addig tömködtük a kocsiba mert volt)Mikor megkérdeztük hogy miután kipakoltunk hogy tudunk-e valamit még segíteni, egy kérésük volt. Éppen voltak bent pár napja született kölykök, és tél lévén nehéz volt elhelyezniük, igy kérték ha tudunk csináljunk képeket a kölykökről és probáljuk hirdetni mert nekik mos épp elromlott a gépük és az uj gép árát inkább ennivalóra költik mert az most fontosabb.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.13. 17:29:43

@Manyecska: "a Neme rovatba aszt írtam "Hím""

:)) Ma először nevettem hangosan. Örexem.

ergerberger 2014.11.13. 19:29:08

Én az Aldiban akartam mikrózható, készre sütött kínai kutyát venni, zárás után értem volna oda, de odatelefonáltam, hogy várjanak meg.

Megvártak, de nem volt őszinte az örömük, hogy túlórázhatnak! Ráadásul nem tetszett az eladó frizurája fodrászati szempontból!

Ezért hazafelé 48 órán át zokogtam!!!!! !!!!!! !! !!!!!!!!!! !!!!! !!!!!!!!!!! !!

ergerberger 2014.11.13. 19:37:23

@Flugos furgonos: "Croassant ne kérdezd"

Én azért kérdezek: mi az úristen az a croassan? Én csak olyat ismerek, toszod, hogy "croissant".

Sandor Akarki 2014.11.13. 20:13:56

"itt lehetne velünk a szobában"
Ez egy kutya. Kertbe való.

2014.11.13. 20:31:22

A foxikámat egy Expressz hirdetésből szereztem. Egy nagyon kedves fiatal pár adta fel a hirdetés, találták, de egy efféle "menhelyre" bevágni nem volt szívük. Körbehurcolták a környékbeli állatorvosoknál, mint a véres kardot, és kiplakátolták hogy találtak ilyet, de nem lett meg az eredeti gazdija, és harmadiknak nem akarták megtartani, mesélték. Kicsit beszélgettünk még a kutyákról, aztán fogtam a régi foxika után megmaradt pórázt, rácsatoltam, és szépen hazavezettem. Nem kértek egy fityinget sem, nem írattak alá velem hülye szerződéseket, hogy de ha nem ivartalanítom két héten belül akkor visszaveszik, nem jártak a nyakamra ellenőrizni, hogy elég puha párnák vannak-e a kutyaólban stb stb., mint egyes idióta "állatvédők." Azóta együtt vagyunk:
fuckyeahfoxterrier.tumblr.com/image/99996993449

gabors 2014.11.13. 20:42:08

KB egy honapja fogadtunk orokbe egy kutyat (kb 1 1.5 eves az utcan talaltak a rendorok).

Brooklyn NYCACC ....

Itt sem lehet aznap hazavinni a kutyakat. Ivartalanitast es oltast csak akkor csinaljak ha van aki befogadja amugy X ido utan elaltatjak oket (ezert mentunk ide marmint hogy egyet megmentsunk)

Itt csak ivartalanitva es a kotelezo oltasokkal + chip adjak a kutyat. Mindez $75 (6 honap felett)... az hogy masnap vissza kell menni az talan azert is jo hogy nem egyszeri felindulasbol vigyen haza valaki egy allatot.

igi1 2014.11.13. 22:30:09

Egy a lényeg a menhely az illető nevére adta volna oda a kutyát, napidíjért cserébe!!!

Ez az igazán felháborító, hiszen akkor jön:

Ezek szerint a kutya "gazdája" kifizette a napidíjat!?

ugye

igi1 2014.11.13. 22:36:11

A poszter mg a bánásmód miatt zokogott ti szerencsétlen balfékek, nem azért mert em kapta meg a kutyát(részben hacsaknem) de inkább a bánásmód miatt amit itt is egengedett magának ez a Szekeres Gábor úr vezetőféle.

Aki így kezel embereket az minek vezet menhelyet!?

Nem értem a sirámot, hiszen Lina visszakerült a gazdihoz, tehát a poszter boldog.

de Gábor úr kiplakátola:

Napidíjért anyádat is
Zárás előtt és után is rohaggy meg
Pláne akkor ha nem fizetsz napidíjat akkor is rohaggyá meg.

=>

Aki nem fizet dögöljön meg.

igi1 2014.11.13. 22:41:23

Mivel tízmilliószoros nap van, kívãnom, hy egy alapítványak se fizessetek feleslegesen.
Adni szívből kell, úgy h ne tudja a al kéz, mit csinál a jobb, és akkor mindenki boldog lesz.

A poszter ne bánkódjon, a kutya visszakerült a gazdihoz, ez minden utazást megér, hiszen a kutyus boldog (!?).

Az állatmenhely se tehet róla, hogy ilyen Szekeres Gábor félék vezethetik őket.

Big Tits Fan · http://welovebigtits.blog.hu/ 2014.11.13. 22:58:12

Ez mind maffia. Mi pár éve az Illatos úton voltunk, mert mindenhol őket nyomatták támogatást kéregetve. Kimentünk a halál f.szára, bementünk és közölték velünk, hogy nincs elvihető kutya. Volt pár kiscica, de azok meg szétfosták magukat, meg különben sem cicákért mentünk. Visszafelé tartva a buszhoz legalább 3 másik k.rvaanyázó párt hallottunk, akik szintén hiába tették meg az utat a pusztába. Akkor csak a támogatás kell és a a kutyákat elaltatják sunyiba? Csak azon a délutánon 4 kutyát menthettek volna meg a hozzánk hasonló fiatal párok.

ergerberger 2014.11.13. 23:43:31

@Hajszás Láncos: "nem jártak a nyakamra ellenőrizni, hogy elég puha párnák vannak-e a kutyaólban stb stb., mint egyes idióta "állatvédők.""

Szerintem azt azért nem árt egy védőnőnek időnként szúrópróbaszerűen ellenőrizni, hogy a befogadott kutyát nem éri-e szexuális abúzus, véletlenül nem fhaszrahúzgálási célra használod-e, illetve feleséged őnagysága nem a csúnyáját lefetyelteti-e vele?!

ergerberger 2014.11.13. 23:46:31

@Big Tits Fan: "az Illatos úton (...) szétfosták magukat"

Akkor az tényleg egy jó illatos út lehetett!

Csimpi csumpi 2014.11.14. 01:47:35

Akkor a poszter most nagyon kutyaul erzi magat...?!

Black Bride 2014.11.14. 02:19:11

@ptspts: Igen,de ennek a jognak az állatok isszák meg a levét.Ők nem tehetnek a mélyentisztelt állatvédők bunkóságáról és nem választhatnak másik menhelyet.Ezert kellene az embereknek elørelátóbbnak,elhivatottabbnak és udvariasabbnak lenniük.Épp úgy ne menjen ilyen helyre dolgozni az a bunkó szarházi,mint ahogy tanárnak,aki nem szereti a gyerekeket.

Bamba Barack 2014.11.14. 06:33:07

bocsánat de ha jól tudom a kombinált oltás parvo ellen is véd.vagy rosszul tudom?

igi1 2014.11.14. 08:22:18

Azért ez egy nagyon kemény és durva poszt.

A poén az, hogy a többség fentebb fel se fogja, miért.

A poszter hibázott, de azért az, amit megengedtek maguknak, a menhelyen, az már erősen súrolná a bübtetőeljárást is, és minimum 1 évre lecsuknám aki ilyet kiejt a száján, hogy 1000 forint napidíjat fizess akkor, csak utána viheted.

Ismétlem: odaadták volna a poszternak a kutyát, pénzért!!!!

A gazdit is leszarva, aki később jelentkezett.

Angel White 2014.11.14. 09:42:06

Ha ez ott van a szoborpark fele....akkor velünk ugyan ezt megcsinálták egy vizslával.....az az ember benyomása - inkább csak pénzgyűjtő - mint menhely... :( / 1% + adományok + támogatások + pályázatok....nagy lové lehet ám benne....csak ugy a szegény állatok... :(

2014.11.14. 13:04:10

@ergerberger: és gondolod, hogyha valakinek erre kell, akkor majd pont akkor fog nekiállni, amikor vendége van?

@Black Bride: szerintem helytelen ezeket "menhelynek" hívni. Ezek inkább afféle gyűjtőfogházak. A menhelyre önként mennek segítséget kérni az emberek, és ha nem tetszik, amit kapnak, bármikor távozhatnak. Ezekbe viszont erőszakkal hurcolják az ebeket, és bezárják őket. Szemforgatás ezt menhelynek nevezni, valójában ez BÖRTÖN.

@Angel White: ez még csak a beugró... vannak állatvédők, akik azt is megcsinálják, hogyha valakinek megtetszik az állata, felnyomják az illetőt állatkínzásért, majd pedig felajánlják a hatóságnak, hogy náluk el lehet helyezni szerencsétlen megkínzott állatot. Így lehet ingyen márkás kutyákhoz jutni. Aztán a hátsó udvarban szaporítják őket, és árulják darabját 60e Ft-ért. És van még egy-két trükkjök ezen kívül is. Nagyon gusztustalan egy társaság! (tisztelet a kevés kivételnek)

The Good Boy ! 2014.11.14. 14:47:02

mi is csalódtunk az egyik állatmenhelyben. Mi olyan kutyát fogadtunk örökbe, amely gyógyithatatlan börbetegségben szenvedett (a rizsa a részükről az volt, hogy megtalálásakor volt egy jelentéktelen börfertőzése, amit az elvitel idejének meghatározott két hét alatt végérvényesen kikúrálnak, és maradandó szövödmény, nyom nélkül elmúlik). Összesen kb. 5-6 alkalommal lett megkérdezve, hogy biztos, hogy teljesen meggyógyult a kutya, mert gyerekes családi házba kerül. Minden alkalommal azt modnták, ne aggódjuk, teljesen egészséges kutyát kapunk (vagyis veszünk, mert költségtérités címén kértek egy szép összeget érte). Aztán amikor elvittük az állatorvoshoz pár nap múlva a chipet névre iratni, közölte az orvos, hogy egy olyan erre a fajtájú kutyára jellemző - börbetegségben szenved a kutya, ami több hónapig tartó kúrát követően válhat esetlegesen tünetmentessé, de akkor is rendszeres törődést, kezelést igényel, soha el nem múlik. Az első hónapokban 2-3 naponta egy nagyon erős anyaggal kell fürdetni, injekciók stb. Mivel mi sajnos nagyon elfoglaltak vagyunk, ezt nem tudtuk vállalni, kifizettük az állatorvos kezelését, a gyógyszereket, fűrdetőszerhez keverendő ampullákat stb. majd a kutyával hazamentünk. feleségem felhivta a menhelyet, hogy ez így ebben a formában nem fog menni, mert hiába nőt a szivünkhöz a kutya pár nap alatt, nem tudjuk vállalni a kutya betegségével összefüggő plusz teendőket. A legelső mondata a menhelyes nőnek az volt, hogy vissza hozhatjuk, de a kifizetett pénzt vissza nem adják. nem is volt ilyen kérdés, még úgy sem, hogy nyilvánvalóan átvertek, mert ha valaki, akkor ők tudhatták, milyen baja van a kutyának, ha már elvileg kezeltették. Az már más kérdés, hogy a kezelésről semmi nem volt irva a törzykönyvben. Végül egy 4 gyerekes, panelban élő családnak adták örökbe. feleségem megkérdezte tőlük, hogy az örökbefogadót tájékoztatták-e a kutya betegségéről, mire egy közönyös "nem beteg a kutya, miért mondtak volna bármit is" mondattal lerendezték a történetet. Gondolom az örökbefogadási díjat mosolyogva fogadták el, és még ki tudja hány alkalommal, ha ott is kiderült az, hogy a kutya milyen betegségben szenved.

The Good Boy ! 2014.11.14. 15:37:07

@atpijkamo: nem, de szerintem arra használták :(

Viszont ennek az állatmenhelynek köszönhetően a feleségem kijelentette, hogy menhelynek még a közelébe sem fog menni, ha újra kutyát szeretnénk. Mondjuk az adó 1%-át azóta is állatmenhelynek adja ettől függtelenül, csak már kutyára nem válik tőlük, pedig tudjuk (vagyis reméljük), hogy a többség tisztességes, és valóban a kutya érdekeit nézik, nem a lehúzást.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.14. 15:39:33

@The Good Boy !: Nem kell félni tőlük, szerintem nagy részük normális. A seggeket ki lehet szűrni egy kis odafigyeléssel. Pl. találtál egy sovány rühes kutyát, bevidd-e nekik? A válaszból egyértelmű lesz.

Flugos furgonos 2014.11.14. 16:13:58

@ergerberger: Legyen igazad :) A neve mindegy a tartalma számit :)

answ 2014.11.14. 21:15:16

Igaza van a poszternek, a legtöbb menhely csak pénzlenyúlásra és állatkínzásra (vagy gyilkolásra) van berendezve. Elhozni állatot sok esetben lehetetlen, ez nem is céljuk hiszen minél több támogatót kell lehúzni és ahhoz telt ház kell.

Csak néhány kivétel van, például a NOÉ Állatotthon egészen normális (többször jártam is náluk).

2014.11.15. 08:07:27

@atpijkamo: mi erre a kérdésre a helyes válasz?

Fejesrob 2014.11.15. 09:56:30

Ügyes. Ennyit a "menhelyekről". Persze ha nem sikerül találni másik lúzert 2 hét után simán legyilkolják.

Sajnos meg kell nézni, hogy az valóban menhely e, vagy pedig lehúzda.

Szilvia80 2014.11.15. 22:41:17

Ennek a bejegyzésnek mi volt a célja? Mindenesetre "köszöni" minden menhelyen élő kutya ezt a posztot, hiszen biztosan sokakat sikerült elrettenteni attól, hogy ellátogassanak egy menhelyre, az örökbefogadásról nem is beszélve. Kicsit többet várakoznak majd az ebek az említett betonkennelekben, de talán a posztoló lelke megnyugodott, hogy mindezt közzétehette. Én a helyében az alatt az idő alatt, amíg ezt leírta, kitaláltam volna, hogy mikor tudok időben odaérni, nem örömódát vártam volna, hanem én zengtem volna örömódát azoknak, akik ilyen helyeken dolgoznak nevetséges fizetésért – és sokszor még a szabadidejüket sem sajnálják.
Ilyesféle érzelmi kitörés helyett inkább segítse munkájukat azzal, hogy időben odaér, 11 perc alatt még az adminisztrációt sem lehet elintézni, nemhogy kb. 13 évre társat választani, érdeklődik, hogy mire van szükségük és ne efféle írásokkal hátráltassa a munkájukat.
A dolgozók feltételezem szimplán tárgyilagosak voltak, nem értem ez miért probléma. Ahogy neki sem zengtek örömódát, azt a „gazdát” sem fogják baseball ütővel megverni, aki beállít a csont sovány, bolhás, pórázt soha nem látott kutyájával, aki már nem kell, hanem a tényekre szorítkozva tárgyilagosak maradnak és befogadják a kutyát, új esélyt adva Neki…
Azt sem értem, hogy miért nem lehet elfogadni, hogy ezek a szervezetek is bizonyos szabályok szerint működnek. Ettől még nem kell egyből lehúzást sejteni a háttérben. Érdemes lenne megismerkedni a munkájukkal kicsit közelebbről, ez után véleményt formálni, nem fair általánosítani.

CID 2014.11.16. 10:28:16

Baszki, busszal menni egy, ki tudja milyen helyen szocializálodott kutyáért... Már az is állatkínzás, ha felvisznek egy kutyát a tömegközlekedésre.

CID 2014.11.16. 10:29:48

@Szilvia80: Jogos, ha az ember tizenévre elkötelezi magát, szánjon rá egy kis időt.

Elefáni 2014.11.18. 11:30:34

Üzenem néhány kommentelőnek, hogy nyaljatok még citromot!(akinek inge, az hordja)

Az én meglátásom szerint nem olyan bonyolult ez az ügy!
A posztoló rátalált a kutyára, még aznap azonnal megakarta nézni, értesítette a menhelyet, hogy érkezni fog.
Lassan, de biztosan megérkezett. láthatta Linát és úgy döntött örökbe fogadná.
És itt jön az a rész,amikor a posztoló rákérdez az oltásokra, és mint kiderült Linának nincs meg a parvovírus elleni oltása , ami a posztolónak nagyon fontos lenne hiszen szeretett kutyája ebben a vírusban hunyt el.
A posztoló magára vállalta Lina addigi költségeit, a parvovírus elleni oltás árat is, annyi kérése volt, hogy adják be neki az oltást. Ezért írta, hogy két hét múlva megy érte, mert addigra fejti ki hatását az oltás, de mivel végig nemleges választ kapott,
Úgy döntött akkor elhozza azonnal, de nem volt ott az oltási könyv, viszont a menhely azért a szerződést még akkor aláíratja a posztolóval azért, hogy a panzió pénzt elkérje addig amíg a könyv nem érkezik meg és Linát."emiatt " még ott kell tartani.
A posztoló még ezt is vállalta volna, ha az a bizonyos parvovírus elleni oltás addig beadásra kerül.
Én így látom a posztot!
És nem kezdek el egy másik emberen gúnyolódni, mert esetleg érzelmileg labilis, hiszen elvesztett egy számára fontos lényt, és most egy másiknak adott volna esélyt.
süti beállítások módosítása