Tékozló Homár

eMag-Sprinter-Black Friday Bermuda-háromszög FRISSÜLT

2014.12.10. 16:29 | Homár Hilda | komment

214_0.jpg

Bár minden kérdésemre ilyen fürgén jönne válasz! Két perce osztottam meg a Facebookon egy hasonló tartalmú posztot, érdeklődve, hogy mások is várnak-e Black Friday-es csomagot az eMagtól, erre tessék, Szonja levele várt a mailboxban. Egy fb-os komment szerint egyébként a Sprinternél átszervezések vannak (pont karácsony előtt???), ami a túlvállalás mellett szintén okozhat némi fennforgást. Megpróbálunk rákérdezni a kilátásokra, de persze lehet, hogy ezzel csak tovább lassítjuk a rendszert.

Kedves Homár!

Az eMag-Sprinter-Black Friday bermuda-háromszögével kapcsolatosan szeretnék megosztani veletek egy történetet. Vásároltunk egy terméket az akcióban, amelyet tíz munkanapon belül ígértek kiszállítani futárral. Az első értesítést december 3-án kaptuk arról, hogy hamarosan a futárszolgálathoz kerül a termék, majd másnap, 4-én kora reggel már arról értesítettek, hogy a futárszolgálatnál van, 48 órán belül érkezik is, előtte hív a futár. Ez egy csütörtöki nap volt, sem aznap, sem másnap nem kerestek bennünket, 5-én este pedig a Sprinter csomagkövető rendszerében sztornózott tételként jelent meg a holmink.

Ekkor kezdődött a kálvária a Sprinter telefonos ügyfélszolgálatával. Rettenetesen sokáig kell tartani a vonalat, eközben folyamatosan bemondják, hanyadik vagy a hívósorban (10+-ról indul a dolog),de addigra pörög le a sor, amire kb. öt perc környékén tart a hívás. A telefonos ügyfélszolgálati kiszolgálás öt perces szabályát ők azzal oldják meg, hogy ekkor bemondják, miszerint hívásod fontos, ismételd meg később, és bontják a vonalat. De többször kaptam a hívott számon előfizető nem kapcsolható-szöveget is hívásindításkor, vagy csak egyszerűen el sem kezdett tárcsázni, elutasították a hívást. (A Sprinter Facebookján megy is az őrjöngés emiatt.)

No ez még csak egy dolog, pénteken kitartó, több telefonon folytatott támadás után sikerült beszélni egy ügyfélszolgálatossal, aki hétfői kiszállítást ígért. Persze ez sem történt meg. Kedden ismét lefutottuk a kötelező telefonos köröket, elértünk egy ügyfélszolgálatost, aki visszahívást ígért. Vagy négy óra elteltével hívtak, azzal, hogy szerdán érkezik a csomag, és persze hív majd a futár. Most szerda van, kora délután, futárnak és az ő jelentkezésének se híre, se hamva, most hívtuk őket, a szokásos körökkel, konktérumot nem kaptunk válaszként, „vagy ma, vagy holnap biztos megérkezik a csomag”. Egyébként a 48 óra, amit a Sprinter első levele ígért, háromszor lejárt már, az eMag meg tíz napon belüli szállítást ígért, az ma jár le.

Én értem, hogy az eMag elszúrta, minden Black Friday-rendelést egy cégnek adott át szállításra, az meg beleroppant, csak nem érdekel. A Sprinter a vállaláskor át kellett volna, hogy lássa ezt. Ami viszont a legfelháborítóbb, az a Sprinter viselkedése. „Egy csomag profizmus” szlogenjük mellett nem tájékoztatnak, telefonos ügyfélszolgálatuk kritikán alulian működik, és szerintem fogyasztóvédelmi szempontból nagyon is támadhatóan, ráadásul ha sikerül velük kapcsolatot teremteni, akkor sem mondanak igazat.

A levelet rajtatok kívül Cc-ben a Sprinterhez, az eMaghoz és az NFH-hoz is eljuttatjuk. A történet tanulsága majd az lesz, hogy ez ér-e bármit is.

Üdv

UPDATE 12.11. 10: 12.

Fejlemények olvasónktól. Most már csak az a kérdés, hogy kitegyem-e azt a 3 levelet, ami eMag-témában tegnap óta érkezett.

 

Kedves Hilda!

Bár ilyen gyorsan érkezne válasz a tiedhez hasonlóan az én minden kérdésemre is, mint ahogyan az most történt!
Nem sokkal a levél elküldése után az eMag-tól két automatikusan generált üzenet futott be, különböző nyilvántartási számokkal(??) a postaládámba, melyekben pamaszomat rögzítették. Az igazi meglepetés viszont az volt, amikor este nyolc körül csöngött a telefon és a Sprinter futára volt az. A csomag kilenc előtt meg is jött. Persze azt, hogy ebben mekkora szerepe volt annak, hogy telefonon szívtuk a Sprinter vérét, és mekkora annak, hogy azonosítható volt az eMag és a Sprinter számára is, hogy melyik rendelésről van szó, nem tudom. Szeretnék hinni abban, hogy azért az utóbbi is ért valamit. Ha ezt feltételezzük, akkor a tanulság végeredményben az, hogy mindenképp kell reklamálni közvetlenül a kereskedőnél-szolgáltatónál is, de ez még nem elegendő ok arra, hogy az ember ügyével érdemben foglalkozzanak, ehhez hangosabban kell kiabálni, sok-sok ember előtt.

Kérlek, ezt az update-et is csatold a poszthoz.

Köszönöm!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.12.10. 16:34:25

" A történet tanulsága majd az lesz, hogy ez ér-e bármit is."
Elsőre nem hiszem, hogy sokat. Majd egyszer odaér, vagy nem, bebukják, te meg vehetsz másikat :S

andand 2014.12.10. 16:55:55

eMag Romania, az anyaceg eseteben az idei fekete penteki megrendeles igy tortent:
- megrendelek ket butordarabot, egyikbol kettot szerettem volna, de elszurtam es egyet rendeltem
- felhivom oket, kb. 8 perc alatt sikerult elintezni, hogy ok, akkor kettot kuldenek abbol
- varom a termeket, megjon, de csak egy
- masnap meg akarom rendelni, de az ar (ami amugy nem fekete pentekes speci ar volt) kozben megnott. Az ar vegig azonos maradt amig a csomagot vartam!
- irok egy levelet, hogy ez rosszul esett, en fizetek meg egy szallitast, de nem bannam, ha az eredeti aron adnak.
- semmi valasz, ket nap mulva a kosaramban ott a 78 lej kedvezmeny (~5000Ft). Elfogadtam, elkuldtek, gyakorlatilag megkaptam az eredeti arert es a postakoltseget is ok alltak!
- megjon a csomag, masnap a butor ara megint annyi, mint fekete pentekkor. :)

Szoval a kedvezmeny lehet kamu volt, valaszlevelet a mai napig nem kaptam, de korrektul elkuldtek az eredeti aron, semmi plusz koltsegem nem volt.
Ja, nem is sajat termekuk volt, hanem "piacos", ok csak kozvetitok ebben az esetben.

Itt amugy nagyon gyorsak, ha sajat termeket rendelsz, mar volt olyan, hogy keso delutan megrendeltem, es masnap delben megkaptam (200km-re vagyok a szekhelyuktol).
Fekete pentekkor viszont kell kb. 1 hetet varni a csomagokra.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.12.10. 17:21:13

Aki feketepéntekezik az egy... hm, nem sikeres ember....

gabors 2014.12.10. 19:01:33

na megjottek a NAGY FEKETE PENTEK kalandjai ....

igi1 2014.12.10. 19:05:21

egy igazi apple - rajongó tudja, mikor és hol vegyen imacet

megamenn 2014.12.10. 19:34:13

szerintem a sprinter felhatalmazást kapott a magyar néptől erre a viselkedésre...

Der Sün!! 2014.12.10. 19:57:01

Hámmér?
Benne van a nevébe!
FEKETE péntek.
Ez elég egyértelmű...

ittváán 2014.12.10. 20:56:52

A vezetőknek fogalmuk sincs milyen egy karácsonyi szezon és mivel a céget sem ismerik, fogalmuk sincs hol van a határ!! Lehetetlent kérnek, sőt követelnek meg! Az Emag-ot szerintem nem kellett volna az év vége előtt bevállalni!! A vezetőség pedig kapja azt amit tettek sok alvállalkozóval, futárral és több munkatársukkal..... Egy szép napon menjenek be dolgozni és azt kapják az arcukba a tulajdonosoktól, hogy "két boríték van a kezemben, egy azonnali és egy 30 napos közös megegyezés!! Sok sikert!!!!!

neet 2014.12.10. 21:01:56

@igi1: még a másik posthoz akartam írni neked, de azt már biztos nem olvasod, h inkább éhesen szex, mint teli hassal, (lásd afrikai túlszaporodók téma), a jó szerető úgyis pizzává változik vagymi.

igi1 2014.12.10. 21:09:53

@neet: mé, assziszed, szex közben elzabáljuk a másik energiáját!? De hát ha mindenki éhezik, érted, és zörögnek a csontjaik. Sehogyse értem, hogy van hozzá energiájuk, mer az oké, hogy ráérnek.

anunumus daedpul 2014.12.10. 21:14:40

@igi1: azthittem hogy megbeszéltük, hogy a red bulltól:ddd

igi1 2014.12.10. 21:31:56

@anunumus daedpul: ne nekem mondd, valamit tesznek ezek a levegőbe, az tuti. :)

éhesen, csontzörgéssel tuti nem lenne kedvem ahhoz, hogy meghágjon egy szintén csontzörgős pasi :)

anunumus daedpul 2014.12.10. 21:34:06

@igi1: lehet kéne erről afrikába valami felmérést végezni :dd

igi1 2014.12.10. 21:50:34

@anunumus daedpul: mer azt értem, hogy itt azér szaporodnak, hogy a családi pótlékből, és egyéb ingyen alanyi jogon járó lóvéból, munka nélkül eltartsák magukat, mer úgysincs más dolguk.

Na, de afrikában, ahol nincs se lóvé, se kaja, ott minek szexelnek, érted.

há fel se bírnának állni, nemhogy megfordulni, vagy megfordítani egymást érted

szóval nagy kamu lehet az az éhínség dolog, úgy, mint nálunk az éhenhalás meg a mély szegénység

valahogy sose hallottam, hogy ezek meghalnának az éhségtől, és vígan elélnek munka nélkül 80-90 éves korukig is

anunumus daedpul 2014.12.10. 21:57:22

@igi1: erre a kérdésre nem fogunk sose választ kapni

takacs 2014.12.10. 22:00:38

akkor én nagyon jól jártam, pénteken megrendeltem a cuccot és VASÁRNAP kiszállította a Sprinter....

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2014.12.10. 22:05:59

Gyűlölöm a postát, legyen az akármi neve!
Gyűlölöm a postaládámat akár mennyi szarral is tömik tele!
Gyűlölöm a postást, mert zöme tahó f@sz, fillér vadász!
Gyűlölöm az átb@szós szemét küldeményeket.
Mesterfokra fejlesztették a bamba paraszt szíívatást!
Kilőve!

Artech 2014.12.10. 22:56:52

@megamen: A Sprinter borsodi részével, egyszer már lyukra futottam. (Sajószentpéteri vagyok).Akkor megkeresett (telefonon) az illetékes főnök, tisztáztuk a dolgot, s azóta, bármit hoznak a nevemre, még akkor is ha a feleségem rendelte, s nem is adtuk meg az értesítési telefonszámot az eladónak, korrekt-túl hívnak, s Barcikától, Miskolcig, keresnek egy nekem alkalmas helyet ahol áttudják adni a csomagot.
Én maximálisan meg vagyok velük elégedve.

yuden 2014.12.10. 22:58:19

Próbaképp felnéztem én is eMag oldalára, és mivel féláron láttam egy vezeték nélküli egeret, amit amúgy is akartam venni, hát megrendeltem (ingyen postával). A visszaigazolás után napokig csend. Aztán szombaton rám csörgött a Sprinter, hogy senki sincs az épületben.. Persze, hogy nincs, munkahelyre rendeltem. Megbeszéltük, hogy hozza házhoz, idejött, kifizettem, minden rendben. Tényleg azt kaptam, tényleg fél áron, ingyen postával, de SZÁMLA NÉLKÜL. Na itt a trükk. ;-)
(Közben a piacos öreg néni, ha nem ad nyugtát a kilo krumpliról, helyben felnégyeli a NAV..)

Black Hole 2014.12.10. 23:45:20

@igi1: szex közben legjobb popcorn-t eszegetni, meg Cola-t iszogatni! Nápolyi jobb lenne, de az nagyon morzsál!

wazzu 2014.12.11. 00:31:59

@yuden: az hogy a fenébe lehet, engem is felnégyel a nav, ha nem adok számlát lévén számlaadás kötelező, igaz én Magyar internetes kereskedő vagyok Magyarországon, nem Román :))) Nem lehet, hogy e-számlát kaptál?

Csimpi csumpi 2014.12.11. 04:53:38

@igi1: nem, egy igazi apple rajongo tudja, hogyan anyazzon az ugyfrlszolgalaton, hogy utana ingyen kapja az ájmek-et ;)

talpi 2014.12.11. 06:08:18

e-mag - black friday - 2 tétel rendelés - egyben nem ment o.k. - pénteket követő szerdán DPD futárral érkezik mindkettő - minden rendben

Mákony Béla 2014.12.11. 06:28:31

Lêtezik, hogy az eMag pont mostanában váltott kiszállítót? Én már többször rendeltem onnajst, és még 1-2 hónappal ezelőtt is a DPD szállított, nem a Sprinter.
Nem lehet, hogy poszt toló igen rosszul tájékozott?

Mákony Béla 2014.12.11. 06:30:31

@wazzu: ott a pont, meg fel is hivjak a figyelmet rendelesnel, hogy elektronikus szamlat bocsatanak ki

andand 2014.12.11. 07:56:31

@yuden: Olvasd el az eMag GYIK-ot. Roviden: a szamlat (es garancialevelet) letoltheted az oldalukrol.

blakehu 2014.12.11. 09:00:38

Sziasztok,
három dolog:
- én már annak örültem, hogy egyáltalán megtudtam nézni a kínálatot nem úgy mint egy másik black friday-es oldalon korábban. Ahol több órás frusztráció után feladtam, hogy vegyek bármit is.
- Másik meg amit én utólag tudtam csak meg, hogy ha többet rendelsz akkor a futár csak egyszerre szállíthatja ki. Én 5 dolgot két rendeléssel adtam le. És lehet hogy az elsőt már vasárnap megkapta a futár, de addig nem hozhatta ki a csomagot míg az utolsó is beérkezik. Egyik kollégám már kedden másik szerdán megkapta a csomagot.
- Ha valamit azonnal meg akarsz kapni menny boltba és vedd meg ott. Ha online vásárolsz légy türelemmel, főleg ha sejted hogy több száz ezren vásárolnak. TUDOM írták hogy mikor érkezik, de akkor is ennyi csomagot egyik futár se bírta volna...

csontraugrikhopp 2014.12.11. 09:07:39

Román cégtől nem rendelek!

Csak egy eset az eMag-gal kapcsolatban, a bebukott Black friday után az egyéves születésnapjukat hirdették óriási kedvezménnyel, amikor is fórumbejegyzésekből kiderült, hetekkel korábban a születésnapi akciós árnál olcsóbban árultak ugyanazt a terméket...

zrtzrtzrtzrt (törölt) 2014.12.11. 09:14:49

Ez a mentsük ami menthető a brandből taktika miatt kapják meg akár azok is a csomagokat, akik 2 napja rendeltek, de te nem, aki 12 napja:
- te már így is ideges vagy és a véleményed nem változik, hiába kapnád meg 6-8-10-12 nap után
- ellenben a folyamatosan jövő új rendeléseknél még tudják tartani a gyors kézbesítés imidzsét és ha majd azok értékelnek vagy viszik a cég hírét, az lesz többen, te meg a kisebbségi vélemény.

Egyébként én se kaptam még meg a november 28-i termékeimet, bezzeg az össze haverom megkapta már tegnap a hétfőieket is...

Ez van, már megtanultam, hogy rendes cégektől rendelek, nem ilyen szatellitektől.

joska61 2014.12.11. 09:22:46

Én nagyon sajnálom a posztolót, de azért azt vegyük figyelembe, hogy a Sprinter számára ez olyan lehetett, mint amikor a sarki hamburgereshez odaállít 3-400 ember, hogy kajátdemost.

porthosz 2014.12.11. 09:37:11

Megjön az a csomag, nálam is igy volt. Követtem a rendelést a sprinternél, első nap kiszállítás alatt ->kézbesítés sikertelen, második nap kiszállítás alatt -> kézbesítés sikertelen...
Végül a 4. alkalomra megjött a csomag.

Tippem szerint túl sok csomagot vállaltak be és a futárok nem tudják kivinni mindenkinek (függetlenül attól hogy felpakolják a kocsira) igy a munkaidő leteltével megy vissza a raktárba hogy másnap egy újabb futár ismét próbálkozzon

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.12.11. 10:06:42

"a hívott számon előfizető nem kapcsolható-szöveget is hívásindításkor,"

Félretárcsáztad.

"vagy csak egyszerűen el sem kezdett tárcsázni"

A te telefonoddal va a probléma, a Sprinter erről nem tehet.

Veetee 2014.12.11. 11:50:50

@yuden: A számla és a garlevél az emag oldaláról saját fiókba bejelentkezve letölthető.

Bluemotion 2014.12.11. 12:33:17

Nekem is 4-5 napon belül megjött az összes csomagom a Sprinternél.

Nick-son 2014.12.11. 12:34:28

webshopotnyitok.info/futarszolgalatok-ko/

Már december elején látszott, hogy gondok lesznek.

torma99 2014.12.12. 07:09:09

Nekem a DPD hozta az eMagos rendelést. Időben ideért, sikeres vagyok-e? :)

Fejesrob 2014.12.12. 11:34:20

Soha nem vásárolok online olyan helyről, amelynek nincs "fizikai" boltja Bp-en. Az sem érdekel, ha valamivel drágább. Ha kell a termék de nincs bolt, inkább hagyom a faszba, annyira nem kellhet semmi.

Manyecska 2014.12.15. 21:16:15

jelzem egy postai expressz csomagunk egy hete idegen légtérben tartózkodik..vagy mi..einstein sehol nincs a fasoron ezek vazze teret görbítenek.
süti beállítások módosítása