Tékozló Homár

Érdemes lenne a postaládáig kézbesíteni az újságokat

2014.02.24. 14:43 | jackyll | komment

Ricsi a postaláda előtt 150 centiméterre találta meg az esőben nagymamája tévéújságját, és rögtön le is filmezte:

Egy Budapest-közeli kisvárosból írok, lényegében teljesen mindegy, hogy honnan, mivel úgy gondolom, hogy nem csak nálunk van probléma a Magyar Postával. Az már rendszeres és sajnos megszokott is, hogy a napilapok délután érkeznek meg, gyakran a szomszédhoz bedobva vagy összecserélve. Először vicces is, hogy a Népszava előfizető Magyar Nemzetet, a Magyar Nemzet előfizető pedig Népszavát kap, de sokadszorra már inkább bosszantó. Az is rendkívül idegesítő, hogy a napilapok szét vannak szakadva itt-ott, de arra legalább már kaptam magyarázatot: összegumizza az újságokat, és ahogy kihúzza, az sajnos szakad. De ne is törődjek vele, általában csak a teteje szakad el, oda meg nincs írva semmi. Testvéremmel egymás közelében lakunk, rendszeresen kapjuk egymás leveleit, számláit.

Olvasson tovább!

MLM-előadás röntgenért cserébe

2014.02.24. 13:30 | jackyll | komment

Katell váratlanul találkozott a MetLife termékeivel: addig nem kapták meg a fogászati leleteiket, amíg végig nem hallgatták a kihagyhatatlan üzleti ajánlatot.

Sok éve járok Székesfehérvárra fogászati panorámaröntgenre a kórház melletti egyik magáncéghez. Mindig gyors, precíz, pöpec volt a kiszolgálás, se bejelentkezni, sem órákat várni soha nem kellett. Most azonban nagyon furcsa dolog történt velünk. Odaértem az egyik családtagommal, egy hölgy beinvitált mindkettőnket, pedig nekem nem is volt szükségem röntgenre. Már ez is furcsa volt önmagában, de mindegy, bementünk. Az első kérdése az volt, hogy Miben tartjuk a megtakarításainkat?

Olvasson tovább!

Lefoglalták az Orangeways buszát a cseh rendőrök (frissült)

2014.02.24. 12:22 | jackyll | komment

Újabb fejleményekről értesültünk az Orangeways tájáról Józseftől. A jelek szerint már rendelkeznek éjfélkor is indítható autószerelőcsapattal, akik össze tudták foltozták a buszukat. Csehországban viszont lekapcsolták őket a rendőrök, mert bizonyos dokumentumok nem stimmeltek. Hazaút opcionálisan.

2014.02.14-én Budapestről Berlinbe terveztem utazni, de mivel nem volt már Studentagency-nél és Eurolines-nál szabad hely, így (akkor még nem tudtam) ezt az érdekes céget kellett választanom. Persze a weboldalukon egy szót sem írnak arról, hogy milyen lehetetlen körülmények között viszik az utasokat.

Olvasson tovább!

Születésnapi jövedelemletiltás a Raiffeisennél (frissült)

2014.02.24. 11:15 | jackyll | komment

"Üdvözlöm, boldog születésnapot, tartozása miatt hamarosan jövedelem letiltást fogunk kezdeményezni." - kapta az arcába Gyöngyi az információt, miután 2 hónappal korábban megpróbálta devizahitelét egy másik devizahitellel kiváltani a Raifeisennél:

„Tisztelt Rafinált Bank! Ezúton kívánok panasszal élni az Újrakezdő hitelemmel kapcsolatos ügyintézés miatt. Tavalyi év decemberében felvettem a kapcsolatot a Hitelátalakítási Csoporttal telefonon, mert a svájci frank alapú személyi kölcsönömhöz kapott 1 éves, csökkentett törlesztőrészletes fizetési könnyítés lejáróban volt. Tájékoztattak, hogy amennyiben nem kaphatok újabb könnyített időszakot, a törlesztő részletem több mint a duplájára fog megnőni. Amennyiben megítélik nekem a hosszabbítást, annak lejárta után az utolsó fél évben ez az összeg több mint 170 ezer ft lenne havonta.

A kolléganővel kerestük a megoldást, ő precízen ismertette velem a lehetőségeimet, bár arra, hogy mindezt átgondoljam, megbeszéljem a férjemmel és összeszedjem az összes iratunk adatait, amit utána be kellett diktálni telefonon, kb. 15 percet kaptam. Ez a történtek tükrében elég vicces, nevetnék is, ha nem rólam lenne szó.

Olvasson tovább!

Minden emberi időpont foglalt a kuponos masszázsszalonban (frissült)

2014.02.21. 14:57 | jackyll | komment

Ágnesnek 2 hónap alatt nem sikerült időpontot foglalnia a Diamond Masszázsszalonba munkaidőn kívül. Mondjuk az is merész, aki a kupont ajándékoz...

Férjemmel, Dolce Vita páros masszázs és wellness kupont kaptunk karácsonyra a húgoméktól, a Diamond Masszázs szalonba (masszazs-budapest.hu, 7. kerület Csengery u. 26.). A kupon felhasználhatósága három hónap volt, esetünkben 2014. február 20-ig. Január 21-én telefonon próbáltunk időpontot egyeztetni, de kiderült, hogy február végéig már minden hétvége, és minden hétköznap délután-este foglalt, tehát csak munkaidőben tudnának fogadni minket. Arra hivatkoztak, hogy ez a karácsonyi kuponokból adódó tumultus, és próbáljunk meg később időpontot foglalni, február 20-ig bármikor, az időpont lehet február 20. után is, annyi megkötéssel, hogy ez később nem módosítható.

Olvasson tovább!

Direkt adnak hibás jegyet a MÁV pénztárosai?

2014.02.21. 13:51 | jackyll | komment

Naiv utas szerint a gyorsvonati pótjegy 295 forintjáért sem teljesen életszerű, vagy ha úgy tetszik tisztességtelen 8000 forint bírságot kiszabni. Amit ráadásul a MÁV pénztárosa miatt nyalt be:

A MÁV szegedi jegypénztárnál állok: -Jó napot kívánok, kérek egy első osztályú teljes árú jegyet Kőbánya kispestig. Pénztáros:-Tessék, 3910ft lesz. Fizetek, majd felszállok a vonatra. Az első osztályú fülke kb. 25-30 éves a 6 db ülésből csak kettőre lehet ülni a többi leszakadt, a hulladéktároló dobozt ellopták (valószínűleg, mert aluminium) 2014 van! Ez még nem minden!

Jön a magabiztos buzgómócsing kalauz (mint később kiderült végzős bölcsész) kéri a jegyet, odaadom. Közli, hogy ez nem elég, kell még másik jegy is....a gyorsvonati pótjegy! Nézek bambán, azt mondja, ő arról nem tehet, hogy a pénztáros rossz jegyet adott. Egyébként is felelőtlen vagyok mert nem ellenőriztem(!), hogy mit vettem, sőt feltételezte rólam, hogy direkt nem vettem! BAZDMEEEEG!!!!

Olvasson tovább!

Kötbért vetett ki a Tigáz a suttyó óraleolvasóra

2014.02.21. 12:44 | jackyll | komment

E329 minden eddigi tigázos sztorinál bizarrabb szituációba futott, amikor panaszt tett egy kollégájukra, amiért az sutyeták módon válaszolgatott. Egy hónap alatt megállapították, hogy "...dolgozónkat oktatásban részesítettük és a kötbért az alvállalkozó felé érvényesítettük....", viszont a pénzbírságot megtartják:

Hozzátok kell, hogy forduljak a TIGÁZ elképesztő pofátlansága és nyerészkedése miatt. Még szeptemberben történ az eset (azóta sem sikerült lezárni persze csak az én részemről, mert ők már jóval előbb megpróbáltak lerázni) amikor is egy vasárnap délután fél 5 tájban csöngettek (éppen a gyerekeimmel indultam volna sétálni). Egy idősebb férfi és a szomszédom állt ott. A szomszédom szólt, hogy az "úriember" gázórát jött leolvasni (bár családi házban lakunk társasházzá van minősítve illetve 4 db gázóra van a telkünkön ami az utcai részről nyitható kerítéssel van elzárva), kicsit csodálkoztam is, hogy ilyen időpontban végzik ezt a tevékenységet és nagyon kedvesen rákérdeztem, hogy ez mennyire bevett szokás? Erre az "úriember" gusztustalan modorban közölte, hogy volt ő már este 10-kor is gázórát leolvasni (amit a szomszédom is végighallgatott) és a felém intézett egyéb mondatai is maradtak ebben a stílusban. Majd kocsiba vágta magát és elment (be sem csöngetve az utánunk következő házakba.

Olvasson tovább!

Félrehallják a címzést a GLS-nél

2014.02.21. 11:33 | jackyll | komment

Zsombor csomagjait már több alkalommal utaztatta véletlenszerű helyekre a GLS, de legalább eddig mindegyik meglett. Mindenesetre érdekes logisztikája lehet a cégnek, ahol félrehallás miatt viszik másik kerületbe az amúgy helyesen címzett csomagot:

Lelkesen olvasom a nem oly régi GLS történetet egy másik panaszostól. Ennek tükrében az én sztorim csupán már csak hab a tortára, sőt már annak is örülök, hogy tulajdonképpen megérkeztek a csomagjaim.
 
Az első csomag: Angliából érkezik Budapestre, bőszen figyelem a csomagkövetést. Beérkezik Magyarországra, naivan gondolom minden oké. Aztán hoppá, a csomag már a debreceni depoban van! Sebaj, visszajön másnap Budapestre, végül kiszállítják. A címzés, irányítószám helyes volt, mégis körbeutaztatták az országon...

Olvasson tovább!

Valentin-napi tömbjegycsere

2014.02.21. 10:25 | jackyll | komment

Zoli a 2012-es jegyeivel szeretett volna tömegközlekedni, de sajnos januártól már nem érvényesek, cserélni viszont csak az Akácfa utcában lehet:

Autósként viszonylag ritkán használom a BKV szolgáltatását, így az újabbnál újabb szabályokat sem ismerem naprakészen. Még 2012-ben vásároltam kb. 5 tömb 10 db-os gyűjtőjegyet, amit betáraztam a fiókomba, és szükség esetén (bulik, iszogatás, színházlátogatás stb)  ezekből a jegyekből használtam fel utazásom során. Most 2014-ben még maradt 1  tömb, 10 db-os gyűjtőjegyem, 8 db felhasználható jeggyel. 2014 február 14-én párommal a Valentin napot szerettük volna megünnepelni némi pezsgőzéssel egybekötve, így a BKV szolgáltatását kívántam igénybe venni. Lemegyek a metróba, az ellenőrök előtt kilyukasztom a jegyet, majd az egyik ellenőr / biztonsági őr megnézi, és jelzi, hogy nem érvényes.

Kérdeztem, hogy miért, hisz hologramos tömbjegy, melyet  tavaly is használtam. Elmondása szerint állítólag január 1-től változott az üzletszabályzat, és a jegyen a felírat arról tanúskodik, hogy 2012-ben került kibocsátásra, és a 2012 vagy azelőtt kibocsájtott jegyek érvénytelenek, csak a lila, színű BKK feliratút fogadják el. Én jeleztem neki, hogy egyrészt ez a tömbjegy egyszer már ki lett fizetve, (azóta a BKV-nál kamatozik a pénzem) tehát nem értem mi okból kell az utasokat ilyennel szopatni,  másrészt épp most lyukasztottam ki, és senki nem tájékoztatott erről, hogy ez már nem érvényes,  a jegyen nincs felírva az érvényesség, a járműveken, metróállomásokon, jegylyukasztó készülékekre nincs felírva, hogy a 2012-es jegyek érvényüket vesztették.

Olvasson tovább!

Behajtón keresztül érintkezik ügyfeleivel a K&H

2014.02.20. 15:01 | jackyll | komment

Matu nem érti, mi szükség volt arra, hogy a K&H Bank megbízzon egy ügyvédi irodát, akik megbíztak egy behajtócéget, hogy irassanak vele alá egy papírt:

Törtent a minap, hogy érkezett egy kedves levél az autóhitelemmel kapcsolatban. Arról van benne szó, hogy a magassagos Bank szeretné velem megújíttatni a kocsira szóló opciós vételi jogát. Az egy dolog, hogy ez törvényes-e vagy sem, az viszont felettébb kiábrandító, hogy a levelet nem a Banktól, hanem egy behajtócégtől kaptam. Úgy fest, modern világunkban már egy aláírást is be lehet hajtatni és személyes felkereséssel finoman nyomást gyakorolni az emberre. Itt tartunk ma...

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása