Tékozló Homár

Termékbemutató visszavihetetlen termékekkel

2014.03.31. 14:49 | jackyll | komment

Újabb stációba érkezett a termékbemutatós csalások evolúciója, ami remélhetőleg már a végső lesz. Már nem frissen bejegyzett céggel támadnak a nyugdíjaslehúzó gagyikereskedők, amit a tényleges bejegyzés előtt felszámolnak, hanem külföldi céggel, aminek postacímen kívül semmilyen elérhetősége nincs. Az egyetlen nyom a szálloda, ahol rendszeresen bemutatóznak, akik viszont bűnrészesek lehetnek a csalássorozatban, minthogy semmilyen kontaktot nem hajlandók adni a velük szerződött "cégről":

A pápai Vero-Hotel Arany Griff szálloda bemutatóit mindenki messzire kerülje el!

2014 március 26-án átverték édesanyámat. Az eset Budapesten történt és a szórólapot az óbudai Tesco áruházban kapta. A bemutató helye a békásmegyeri Avar Hotel volt. A szórólap amivel bepalizzák a gyanútlan idős embereket a következőket tartalmazza. Ingyenesen kapsz két fő részére 2 éj 3 nap szállást a pápai szállodában. aminek a feltétele, hogy vegyél részt a bemutatón amin a szállodát és a várost bemutatják, kihangsúlyozva, hogy nem értékesítenek üdülési jogot és más terméket sem (ez rajta van a szórólapon). A bemutatón természetesen megjelenik egy cég melynek neve a papír szerint amit a károsultnál hagynak Retro Trade s.r.o. és bemutatják termékeiket.

Olvasson tovább!

A Benq nem tököl a javítással

2014.03.31. 13:15 | jackyll | komment

Elsőre nem sikerült a Benq szervizének megjavítania naiv ügyfél használtan vett monitorját, de másodjára már igen. Mindezt 3 héten belül, s futár hozta-vitte a monitort:

Nyár közepén vettem használtan (olyan oldalról ami nincs reklámozva tv-ben) egy Benq monitort. Doboz, papírok, garancia még volt (van!) hozzá. Itt jött a poén. Nem egész egy hónappal később egy függőleges pixelcsík jelent meg. Megnéztem és a piros szín égett ki.

Semmi gond. Megkerestem a garanciapapírt, majd azon írta, hogy a márkaszervizet kell keresni (mert az eladó üzlet is oda küldi, csak sz*rik rá ezért tart hónapokig). Nem probléma, írok nekik... monitor... benq... típus... gw2750hm... hibajelenség oka... pixel... fénykép... na ez már jobb mint a magyarázás... mindent kitöltöttem és még aznap (sosem fordult még elő) válaszoltak emailben.

Olvasson tovább!

Két lemondott előfizetésből csak egyet kapcsolt ki a Telekom FRISSÍTVE

2014.03.31. 11:53 | jackyll | komment

Mondjuk legyen a név Géza zaklatott üzeneiteiből arra következtethetünk, hogy még mindig nem egyszerű a Telekomtól megszabadulni, pedig még csak a műholdas tévét mondták le:

Lemondtuk a 2 db T-home SAT TV Családi+HD-s csomagunkat március 26.-ai megszűnéssel betartva az ÁSZF szerinti 8 napos időt. SMS jött, leszerelték, naivan leadtuk a boxokat a postán, jó félórás várakozás, többszöri telefonálás, mire a másik is megszűnt (rejtélyes módon az egyik megszűnt normál időben, miközben egyszerre mondtam le!) Több bunkó ügyintéző után végre egy normális, még most is szenvedek, az eredményt majd megírom.

INSTANT UPDATE:

Most azt mondták intézik várjak még 8 napot de jóvá írják, persze gondoltam magam hiszem ha látom! Amit az ügyintéző mondott felvettem telefonnal! Talán végre megszabadulok tőlük, már előre félek mi lesz a net meg a telefon lemondásánál!

Isten óvjon mindenkit a Telekomtól!

INSTANT UPDATE 2:

Megoldódni látszik az ügy de ki tudja? Mert a MyT-home-on már nincs fenn de a rendszerben még mindig állítólag nem fogják kiszámlázni, de majd meglátjuk! Én ezekben már nem bízom!

ÚjABB UPDATE AZ ÜGY LEZÁRÁSÁVAL 10:21 19:43

Azóta történt:
Elismerték félig a túlszámlázást és 11.626Ft-t kellet fizetni, azután átmentem a Btelhez,ők még szemetebbek voltak (internet) Internetből bekötettem a Kapulant velük maximálisan megvagyok elégedve, telefont szeptember 1-el lemondtam!
Végkifejlet: Megoldódott minden, megszabadultam a T-től és minden egyéb alszolgáltatótol aki az ő vonalát használta/használja és most minden hapy!!! 
Ezt tudom mindenkinek javasolni, mert olvastam, hogy ninc smás alternatíva, de van:
Net ha más nincs mobilnet
Telefon (otthoni) helyett mobil
Tv-ből meg van Digi és UPC direct én az utóbinál vaygok és az árral emg mindennel maximálisan megvagyok elégedve!

Üdv: Egy olvasó és volt T-s előfizető

LEGÚJABB UPDATE 10.26. 23:02

Újabb Upedte!
Most néztem az e-mail fiókom, hát jött egy számla, távszámlán már itt gyanús volt a dolog, mert a T-n kivűl más nem vol ott. Rákattintok számla érkezett, na és kitől??? Hát persze hogy a T-től, egy érdekes számla úgyanis nincs megnevezve a csomag, csak a "kedvezmény rovatban" 5000 perc hoppá kedvezmény, 2014. szeptember elsején (!!!) amikoris már emgszűnt állítólag 1 teljes percet beszéltem (Nos ez hogyan van???? Tudtommal egy központilag kikapcsolt telefon csak fogllatat jelez ezzel jelezvén, hogy nincs élő szám hozzárendelve) de végülis a végösszeg 0Ft! De hogy ezt miért most küldték emg azt nem tudom, mivel akkor már nem volt szolgáltatás! 
Kiváncsían várom november végét! Mindenesetre ezt bejelentem de ez érdekes jelneség! Bár a Telekomtól semmi sem meglepő!

Átvehető a távirányítása a Philips okostévéinek

2014.03.31. 10:42 | jackyll | komment

philips-smarttv.jpg

Az utolsó szoftverfrissítés óta szabad prédák az unatkozó hekkereknek a Philips okostévéi. A Miracast szolgáltatás wifi csatlakozásán keresztül letölthetők a tévébe dugott meghajtók tartalmai, de böngészőazonosító cookie-kat is el lehet happolni, pl. a Gmailhez. Ezen felül a hekkerek teljesen átvehetik a távirányító szerepét, hangot szabályozhatnak, csatornát válthatnak, vagy bármilyen egyéb funkciót aktiválhatnak valós időben. A hiba a december óta elérhető frissítéssel (QF2EU-0.173.46.0) terjed, ezzel ugyanis véletlenül rögzítették a wifi csatlakozás jelszavának a szolgáltatás nevét, úgyhogy a szakértők a Miracast teljes hanyagolását javasolják.

Leragasztott szájjal éheztettek egy 5 éves gyereket egy katolikus óvodában

2014.03.31. 09:50 | jackyll | komment

 ducttaped.jpg

Nemrég hallottuk az érdekes adatot, hogy az egyik budapesti katolikus óvódából ki kellett menekíteni egy gyereket, akit rossz magaviselete miatt úgy fegyelmeztek meg, hogy leragasztották a száját. A ragasztót még ebédnél sem vették le róla, tehát a többiek szeme láttára éheztették. Azóta már jobban van, talán még nem sikerült maradandó mentális károsodást okozni nála.

Az ennyiből is egyértelmű, hogy az emberi kapcsolatokról testközeli ismeretekkel nem rendelkező katolikus egyház képviselőit semmiképpen nem szabad gyerekek közé engedni (ha ez még eddig nem lett volna nyilvánvaló). Angliában egy szintén egyházi iskolában  néhány hete felfüggesztettek egy spanyol és művtöritanárnőt, aki 10-11 éves iskolások száját ragasztotta be, hogy csendben maradjanak. De mit érdemel az a bűnös, aki egy halom oktatási intézményt játszott át a pszeudobarbár hiedelmek alapján működő szekta karmai közé? A középkor jobban teljesít.

Félős szerelőt küldött az E-on

2014.03.28. 14:52 | jackyll | komment

Naiv ügyfélnek külsős segítséget kellett hívnia szikrázó vezetékkötegéhez, mert az E-on emberei nem voltak hajlandók hozzányúlni:

Az alábbi eset történt, egy zárlatos lámpa lecsapta a biztosítékot. Kimentem felkapcsolni, és a drót erdőből a villanyóra felett szikrák repkedtek. Felhívtam az e-ont, külön szám van a dél-dunántúli régióra. 06 80 20 50 20. Első kérdés a telefonba, melyik régióból hív. 2-es a dél-dunántúli. Utána felsorol 4 várost, melyikhez lakom legközelebb, próbálja ki. Elsőre lassan válaszoltam ezért megszakadt a vonal.

Olvasson tovább!

Mindent nehezen cserélnek a MediaMarktban

2014.03.28. 13:23 | jackyll | komment

Ákosnak fenyegetnie kellett a MediaMarktot, hogy egyáltalán kiszállítsák a szárítógépüket. Aztán egy hónap múlva, amikor elromlott (a kiállítási darab?), még durvábban kellett fenyegetőzni, hogy kiderüljön, hol tart a javítás:

Terhes feleségem munkáját szerettem volna megkönnyíteni egy szárítógéppel. Sok vacilálás után egy Gorenje típust választottunk, amit a Media Markt áruházban előre kifizetve (4-7 napos szállítási határidővel) megrendeltünk.

Az egy hét elteltével érdeklődésünkre közölték, hogy nincs ilyen készülék az országban, 2-4 héten belül hozzák be, majd aztán szállítanak. természetesen továbbra is 4-7 napos szállítással reklámoztak, majd miután elküldtem a törvény szövegét a vásárló tudatos megtévesztéséről, 1 napon belül értesítettek, hogy az egyik áruházukból azonnal szállítanak.

Meg is kaptuk, használtuk kb négyszer, majd tönkrement a gép, pontosan egy hónappal a vásárlás után, 02.17-én. Pár nap múlva sikerült elérnek a szervizt, kijött egy úr, elvitte, majd többet nem keresett.

Olvasson tovább!

Képrejtvény az FKF-től

2014.03.28. 11:56 | jackyll | komment

fkfkeprejtveny.jpg

András most kapta az értesítést a központból logikai feladvány formájában, hogy a sárga fedelű szemetestartályban mit kellene kellene gyűjtenünk? Na, mit? Az év végére állítólag az FKF egész Budapestre kiterjeszti a szelektív hulladékgyűjtést, úgyhogy addig lehet gyakorolni:

Tegnap kaptam értesítést az FKF-től a szelektív hulladékgyűjtők kihelyezése kapcsán a házunkban. Ez idáig szép és becsülendő, de azért a rendkívül fancy tájékoztatóba egy kis hiba is szorult. Küldöm a képet (elnézést a minőségért, este lőttem), jó szórakozást :)

Olvasson tovább!

3000 eurós jegy a Rolling Stonesra

2014.03.28. 10:47 | jackyll | komment

3000.jpg

Messidor pénzzavarba került a Ticket Express oldalán, amikor a bécsi Stones-buli jegyétvételi díját forint helyett euróban adták meg. Amúgy, személyes átvétel 2700 forintért?

Próbáltam ma jegyet foglalni az Eventim (Ticket express) oldalán kedvencem, a Rolling Stones bécsi koncertjére. Ment is minden, mint a karikacsapás,egészen addig,míg a végösszeg ki nem íródott. Ott derült ki, hogy a személyes átvétel 2700 Ft-os költségét 2700 Euróban kellett volna megfizetnem,így a végösszeg több mint 3000 Euró lett volna, kb tízszerese az eredeti jegyárnak. Nyilvánvaló tévedés,de nem mertem folytatni az online jegyvásárlást...

Angliában is retardáltak a banki ügyfélszolgálatosok (frissült)

2014.03.28. 09:33 | jackyll | komment

Zoli egy sima hóközi bankszámlakivonatot szeretett volna szerezni a HSBC-től, de ez több személyes és telefonos megkeresés után sem sikerült. Igaz, közben egyszer jóváírtak neki 30 fontot a sok felesleges telefonálás és mászkálás miatt, de utána ugyanúgy nem kapott kivonatot, és folytatódott a telefonálgatás és a mászkálás:

Hogy ne csak azt lásd otthon mennyire nehézkesek egyes cégek, megosztanám egy friss élményemet veled innen a ködös albionból. Pár éve már kint élek és most munkahelyváltásból kifolyólag sajnos költöznöm is kell. Új lakásnál sajnos kiderül, hogy a parkoláshoz Council (önkormányzat) engedélye kell évi 25 font befizetésével egyetemben. No sebaj, gondolván ez meg nem a világ vége, felhívjuk a councilt, hogy mi is szükséges ehhez. Ekkor közlik hogy bérleti szerződés az autó biztosításának az igazolása, ami az új címre szól, és bizonyiték a címemről, ami jelen esetben itt vagy közüzemi számla, ami mivel még most költöztem az új helyre nuku, vagy a bankszámlakivonat.

Na gondolom én kis naiv maradjunk ennél a verziónál, mert ez talan még megoldható gyorsan.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása