Tékozló Homár

Hagynunk kellene, ha megtámad egy bedrogozott autós?

2014.04.30. 14:49 | jackyll | komment

bunyospityu.jpg

Kezd divatba jönni, hogy a bedrogozott autósok a közlekedés egyéb szereplőit verik. A 444 hajmeresztő története szerint pénzbírságot követel az ügyészség naiv biciklistára, akinek a fején egy pszichopata autós szétboxolta a bukósisakját, miután ajtajával felborította.és ennek hatására ő visszaütött a lánccal:

A tanúvallomások egyes részletekben eltérnek ugyan, de több fontos dologban Áron támadóján kívül mindenki ugyanúgy emlékszik. Azt vallották, hogy egyértelműen a golfos férfi volt agresszív, a polgárőrökkel is kereste a konfliktust. Ő lépett fel támadóan, ő ütött először. Többen is úgy érezték, hogy a támadó valamilyen kábítószer hatása alatt állhatott, és ezért volt olyan agresszív és zavart.

A bíróság első fokon felmentette a biciklistát, és felfüggesztett börtönre ítélte a korábban drogozásért és verekedésért elítélt autóst, de az ügyészség szerint ez nem van jól, fizessen mindenki. Szerintünk az ügyészség inkább a verekedő autósokat pisiltesse, mert szinte kizárt, hogy pusztán szexuális frusztráció hatására lettek annyira idegesek, hogy kiszáljanak egy forgalom közepén hagyott gépjárműből.

Zombihajat csinált a L'Oréal Extreme Platinum

2014.04.30. 13:27 | jackyll | komment

loreal_extre_meplatinum.jpg

Az alsóbbrendű, közértekben/drogériákban kapható hajszínező termékek használata biztos kudarcra van ítélve, amint erről naiv blogger is meggyőződhetett, bár neki fodrász végzettsége miatt tudnia kellett volna. A L'oreal extrém platina hajfesktéke a kép bal oldalán látható eredményre jutott a 20 éve szőkített hajjal. A L'oreal kárpótlásul színvédő sampont és balzsamot küldött, amit viszont már nem kentek fel. Így a következő körre meggyógyulhattak a túlélő hajszálak a hagyományos hajfestéktől (a fenti kép jobb oldala):

Márciusban anyukám úgy döntött vásárol az ígéretes L’Oréal Paris Préference Extreme Platinum hajfestékből a Müller Drogériában, hiszen egyébként is 20 éve festett szőke haját még világosabb “platinaszőkére” szerette volna festetni. Igényes, exkluzív csomagolás (hohóóó még a kesztyű is fekete benne, mint a menő professzionális fodrász szalonokban), barna hajból is szép szőke színt tud varázsolni a leírás alapján, mi gond lehet? Már csak, ha az árát tekintjük is: DM üzletekben 3300 Ft, Müllerben 2700 Ft körül. Hosszú hajról van szó, ezért két dobozzal is vásárolt, az 5400 Ft, ami hajfestéknél nem kevés! Főleg, hogy azért ne felejtsük el, drogériás termékről van szó!

Részben születésnapi meglepinek és megújulásnak szánta, közeledett is a szülinap így egyből sor került a hajfestésre, amit én követtem el. 2008-tól én festem a haját, tehát van benne rutinom, valamint végzettségemet illetően fodrász vagyok. Mindig azzal a festékkel dolgozok, amit ő kiválaszt magának, nem szoktam visszakozni, pláne, hogy anyukámról van szó! Magam sem gondoltam, hogy ez fog kisülni a dologból…

Olvasson tovább!

Szűzpecsenye combhúsból

2014.04.30. 11:46 | jackyll | komment

izszerviz1.jpgNaiv bérfőzető szerint beolcsójánosodhatott az Ízvilág szakácsa, mert cafatosodik a menü:

Sziasztok, két hete nem az Ízszervíztől rendelek...  Minden kaja finom volt, semmire nem szólhattam egy szót sem, de a minőséggel már kezdett bajom lenni.  Szűzpecsenye combhúsból?

Megkérdeztem hogy van ez, felhívtak, a hölgy elmesélte, hogy a szakács ha látja, hogy nem lesz elég a szűzpecsenye, akkor kimegy és vesz. El tudom képzelni...

Olvasson tovább!

Jelszólopó maffia állt a vaterázókra

2014.04.30. 10:47 | jackyll | komment

Ismeretlen gonosztevők lélektanilag csiszoltak kicsit a leghagyományosabb jelszólopási módszeren, de végeredményben ugyanúgy a szolgáltató nevében kérik el, mint már annyiszor. A Vatera emailben figyelmeztetett:

Több forrásból is olyan információ érkezett hozzánk, hogy illetéktelenek kísérletet tehetnek a felhasználói fiókok feltörésére. A módszerük alapja, hogy vásárlást követően ajánlatot tesznek a fiók megvásárlására (jellemzően több százezer forintos vételárat felkínálva), majd ha elutasító választ kapnak, akkor fiókfeltöréssel fenyegetik meg a felhasználónév tulajdonosát. Ezt követően nem sokkal a Vatera Biztonsági Csoportja nevében (természetesen nem a security@allegroup.hu, vagy az ugyfelszolgalat@vatera.hu címről, csak a feladónév megjelölésével) olyan hamis üzenetet küldenek, amelyben azt kérik, hogy a levelükben javasolt jelszavak valamelyikre változtassátok meg a fiók jelszavát.

Instant hibás használt telefonok olcsón

2014.04.29. 14:48 | jackyll | komment
Naiv ügyfél szomorúan értesült, hogy azonnal hibás használt telefonját csak drágább készülékre cserélik:
2 napja Nagykállóban vásároltam egy Samsung Galaxy Y készüléket egy nagykállói használt telefonüzletben. A készülék folyton lefagyott, így másnap visszavittem, ahol az eladó közölte, hogy nem köteles visszavásárolni, max levásárolhatom, de csak drágább készülékre, értékegyeztetéssel. Amíg ott voltam, ketten is vásároltak, egyiküknek sem adott nyugtát... És még neki állt feljebb, amikor a Fogyvédelemmel jöttem. Savanyú szájízzel, de ott hagytam, nem láttam értelmét egy ilyennel vitázni, inkább rábízom a szakemberekre.
Ui.: Ha jól láttam Baccpapucs utánzat volt rajta.

Kukázhatott a pénztáros a Shellnél

2014.04.29. 13:43 | jackyll | komment

Zoltán mérsékelt kalandja szerint vannak benzinkutak, ahol kosárlabdáznak a blokkokkal:

Nemrég a Shellnél tankoltam, mivel éppen az esett útba. Szépen elvégeztem a tankolást, majd a pénztárhoz mentem, hogy kifizessem a benzint. A pénztáros hölgy a blokkot rögtön összegyűrte és a szemetesbe dobta. Meg sem kérdezte, hogy kérem-e a számlát.

Olvasson tovább!

Meg sem próbálták az első kézbesítést

2014.04.29. 11:42 | jackyll | komment

Naiv ügyfél egy napot várt otthon munkaidőben hiába a csomagjára. Másnap szembesítette a kézbesítőt, aki össze-vissza kamuzott, és a központban sem tudtak sok értelmeset mondani.

MediaMarkt korrektül becsomagolt termékét futárral küldte ki kérésemnek megfelelően, villámgyorsan. Sajnos Magyar Postával. 2 napos kézbesítés, második nap után visszaviszik ugye a csomagot, ezért is fontos itthon lenni.

1. nap: Itthon vagyok egész nap, várok egy csomagot, délután megnézem, mi lehet a baj, látom ám, hogy bekerült a nyomkövetésbe, hogy sikertelen kézbesítes 8 óra után .. bejelentest teszek .. azaz tennék, sajnos 17 óra után már nem lehet bejelentést tenni, csak másnap reggel, így elektronikus (email) bejelentés megy.

Olvasson tovább!

3 hét várakozás után már nem kell az expressz hitel

2014.04.29. 10:44 | jackyll | komment

Adnak még bármilyen hitelt a bankok vagy csak a látszat kedvéért hirdetik meg ezeket a konstrukciókat, aztán jegelik a lendületet? Naiv ügyfél az utóbbival találkozott a Budapest Bankban:

Gondoltam egyet, fogyasztok és herdálok, ezért április 10-én bementem a Budapest Bank nyugati téri fiókjába "Expressz hitel" néven személyi kölcsönt felvenni, a GDP-t is felborító 200.000 Ft összegben. Az ügyintéző hölgy elmondta, kb 1 héten belül megtörténik a hitelbírálat. Ekkor meglepődtem, de mondta, inkább több időt szokott mondani, hamarabb elbírálják általában, de ne legyen csalódás mert kevesebbet mond, mindig ezt mondja. Hát mondom legyen. Majd vártam és vártam.

Aztán gondoltam egyet, hogy felhívom Őket, mennyire expressz ez? Nem vették föl, mindenki foglalt volt, de visszahívnak. Másnap visszahívtak, mint kiderült, az ügyintéző a hitelkérelemhez nem küldött el semmilyen dokumentumot, ezért a bírálat ég el sem indulhatott. De küldtek neki egy emailt. Ez volt április 25-én.

Olvasson tovább!

Mindenhol trükköznek az árakkal

2014.04.28. 15:34 | jackyll | komment

auchan.jpgÚjabb vérlázító félrecímkézéseket találtak olvasónik az Auchanban és a Sparban is. Előbbi helyen a 4 kilós mosószerből lett 2,8-as látszólag:

Tudom, már uncsi, de tényleg érdekes, hogy folyamatosan trükköznek az egységárakkal az Auchanban. 821 helyett 547-et tüntettek fel, jó lesz az, hiszen van 4 kg-os kiszerelés is belőle, csak odébb.

Halmosiné pedig a Sparban talált újabb jelenéseket:

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása