Tékozló Homár

Csalódott a vásárló a SPAR akciós marhalábszárában

2014.05.30. 15:10 | Homár Rezső | komment

Spar 001.jpg

Karesz hosszasan keresgélte a pörköltjéhez valót, aztán nagyon boldog is volt, amikor a SPAR-ban végre talált annyiért és olyan marhalábszárat, amire vágyott. Otthon érte a meglepetés, 1.123 kg bőnye és zsiradék formájában. Szerinte ez az arány felháborító, amit meg is írt az üzletnek, ám hiába.

Szerdán akartam vásárolni Szegeden SPAR akciós marha lábszárat 1490 Ft/kg. áron. 12 kg-ot szerettem volna venni, de ez csak a 4. áruházukban sikerült, volt ahol nem volt semennyi (Szeged, Árkád), volt ahol a kiszolgáló hölgy végigtapogatta az összes sertéshúst, mire én mutattam meg neki, hogy melyik a marhahús, de ott sajnos csak kb. 5 kg volt összesen. Végül a Tápai utca 50. szám alatti SPAR üzletben jártam sikerrel.

Olvasson tovább!

Miről ismerszik meg a buszra váró utas?

2014.05.29. 09:12 | Homár Rezső | komment

A BKV-tól tudjuk, hogy csak az az utas, aki a megállóban áll. Aki arrébb áll, fut, megálló után az ajtón kopog, könyörög, netán megállón kívül a busz elé veti magát, az nem utas. És fölvenni csak az utast kell. Na most ez az Orangeways-nél másképp lehet, legalábbis Attila levele szerint. Ő jólnevelten a megállóban várakozott, mégsem sikerült felszállnia a buszra, úgyhogy írt is gyorsan nekik egy levelet, kíváncsian várjuk a választ.

Tisztelt Orangeways,

panaszt kívánok tenni, mert a mai napon május 23.-án 11,55 perckor néhány külföldi utassal együtt hiába vártuk a Budapestre induló buszukat a bécsi repülőtéren. Pár utasnak előre megvásárolt jegye volt, páran pedig a Volánbuszról maradtak le, így a helyszínen szerettek volna jegyet venni.

Olvasson tovább!

Hogyan ismerjük fel a hamis Ariel mosógélt?

2014.05.19. 13:23 | jackyll | komment

arielxxxl.jpgAdrienne kérdezi, hogy

"honnan tudom meg, h ez a gél eredeti v hamis?"

A legegyszerűbb módszer ennek megállapítására, hogy ha nem üzletben vette, ésvagy gyanúsan olcsón (például a Vaterán 2000 forint körül), akkor szinte 100%, hogy hamis. A látók szerint érdemes megnézni a régebbi zöld/lila széria kupakján a bevágásokat, a hamisítványoknak elvileg nincs ilyen. Illetve még az is árulkodó lehet, ha fénymásolt a címke, bár tavaly kaptak el nyomdával dolgozó hamisítókat. Facebookon is összegyűjtöttek pár fotót a hamisítványokról, ott azt mondják, tavaly nyár óta az új fehér kupak az eredeti, az összes színes hamis. Akinek van frissebb információja mosógélhamisításilag, kommenteljen!

A Duo Ételbár Pizzéria a pizzát sem bírja kicserélni

2014.05.19. 11:50 | jackyll | komment

Csak elég erősen kell gondolni rá, és a legalacsonyabb igényeinket is alulmúlja valaki. A Duo Ételbár Pizzéria válságmenedzserén kifogott az az elképzelhetetlen szituáció, amikor naiv ügyfél ételét valaki másnak adta a futár:

Ételt rendeltem a Duo Ételbár Pizzéria nevű étteremtől a Netpincéren keresztül. Közel egy óra múlva megérkezett a futár, nincs ezzel gond 1 óra az még belefér. Fizettem, futár el, kb 2 perc múlva észrevettem, hogy nem azt kaptam amit rendeltem.

Hívtam az éttermet, igen tudnak róla, a másik rendelő már jelezte, máris jön vissza a futár és kicseréli az ételt, legyek szíves eredeti állapotában visszaadni a futárnak. Türelmem fél óra múlva fogyott el, ismét hívtam az éttermet, hogy mi a helyzet a futárral, merre jár?!

- Pár perc és odaér és ELVISZI a tévesen kihozott ételt.

Olvasson tovább!

Fél nap alatt szétkopó Fila-cipő a Deichmannból

2014.05.19. 10:46 | jackyll | komment

deichmann_fila.jpg

Réka 21 hónapos gyermeke bár nem sóderen szörfözött, mint utólag kiderült rendeltetésszerűtlenül játszott frissen vásárolt Fila-cipőiben, mivel azok estére már így néztek ki. A Deichmann szakértője szerint külső mechanikai sérülés érte a cipőt, amit az nem köteles károsodás nélkül elviselni, ezért nem cserélik/adják vissza a szaros 6000 forintjukat:

A cipőben van a hiba, vagy a gyerekemben, ha pár órás használat után így néz ki az új cipője? Mi számít vajon rendeltetésszerű használatnak egy 21 hónapos kisgyereknél? Az ugye alap, hogy motorozni csak cipővédővel szabad, játszótérre csak játszós cipővel megyünk, de azt mégis hogy várhatom el egy ekkora gyerektől, hogy ne másszon az asztal alá, ha „szép cipő” van rajta.

2014.04.04-én vásároltam a Deichmannban (Mammut) a kisfiamnak ezt a Fila kiscipőt 6000 Ft-ért. Amikor kijöttünk az áruházból, kérte, hogy adjam fel a lábára, így már az új cipőben jöttünk haza. Amikor hazaértünk, gondoltam gyorsan kiteregetem a ruhákat a teraszon, addig a kisfiam egy labdával játszott. Észre se vettem, hogy begurult a labda az asztal alá, csak azt, hogy a gyerek mászik kifelé a labdával, és a cipőjének az orra teljesen le van kopva.

Olvasson tovább!

Nem kellett a MOL-nak a használt sütőolaj (frissült)

2014.05.19. 09:39 | jackyll | komment

mol_boldogolaj.jpg

István a megadott benzinkutak helyett véletlenszerűen kiválasztott MOL-töltőállomásokon próbált megszabadulni használt sütőolajától. Tulajdonképpen ez sikerült is a második helyen, ahol bár nyereményjátékról nem hallottak, szívesen átdobták a szomszéd telekre a szemetét:

Kedves Homár Olvasók! A MOL meghirdetett egy használt sütőolaj begyűjtési kampányt. Összekötötték valami nyereményjátékkal, de esetünkben ez egyáltalán nem érdekes. Első problémám magával a reklám szövegével van, melyben elhangzik a következő mondat:

„…vigye el egy MOL kútra a használt sütőolajat…”

Lehet, hogy az én szövegértelmezésemmel van gond, de nekem ez azt sugallja, hogy bármelyik benzinkúton leadható az olaj. Persze nem.

Olvasson tovább!

Ajándék csomagváltás a Vodafone-tól

2014.05.16. 13:48 | jackyll | komment

A debreceni Vodafone ügyfélszolgálata véletlenszerű funkciókkal kedveskedett késve fizető ügyfelének:

Nem leszek szórakoztató, dühös vagyok! Vodafone ügyfél amióta az eszemet tudom és a vodafone létezik. Mobil internet díjfizetése 5 nap csúszás okán befáradtam a Debrecen Piac u. ügyfélszolgálatra. Kicsi lányka (diák) boldogan beveszi a pénzem, mobil internet kifizetve mondom, ha már kényelmes a szék, akkor egy laza 2000 Ft. feltöltést kérek a feltöltőkártyás számomra.

Olvasson tovább!

Nincs elég pénz az OTP-automatákban

2014.05.16. 12:40 | jackyll | komment

Edinának speciális problémája van, ugyanis neki pont a húszezresek hiányoznak, amivel sehol nem lehet fizetni. Ha tényleg jól hallottam, akkor pl. a Budapest Banknál júliustól napi pénzfelvételi limit lesz, úgyhogy addig vegyenek fel pénzt, amíg van.

Szeretném bővíteni az igen kedvelt banki fikázásokat. Gusztustalan húzásnak tartom azt,hogy az OTP IV.kerület Erzsébet utcai fiókjának egyik automatája sem tartalmaz 20.000 Ft-os bankjegyet. Ma szerettem volna felvenni 480.000 Ft-ot ingyenesen automatából. Igen nekem lenne rá lehetőségem egy hónapban egyszer ingyen pénzt felvenni korlát nélkül. Csak még nem igazán sikerült!

Olvasson tovább!

Hasbatérdelés és paprikaspray a Peaches and Creamnél

2014.05.16. 11:43 | jackyll | komment

Dávid megkérdezte a Nagymezői utcai szórakozóhely egyik biztonsági őrét, hogy miért nem engedik be őket, amíg még ingyenes a bejutás éjfélig, amire előbb hasbatérdelés, második kérdésre paprikaspray volt a válasz:

Gondolom sok olyan levelet kapsz, ami egy szórakozóhely biztonsági őreivel kapcsolatos. Az ami velem és a barátaimmal történt tegnap, talán azért lehet tanulságos, mert most már egyáltalán nem divat a kérdezés, csak az erő (térdel, fúj).

Tegnap (2014. május 14-én) a Peaches and Cream nevű, Nagymező utcai szórakozó helyre akartam bemenni négy barátommal. 23:45-kor érkeztünk a klubhoz, remélve, hogy éjfélig bejutunk - még ingyen. A sor jól is haladt, azonban épp mikor mi következtünk volna, 23:52 körül a biztonsági őr - mivel a fülére mondták - közölte, hogy innen már fizetős lesz. Kérdeztük, hogy ez most komoly-e, hogy 8 perccel éjfél előtt nem fognak beengedni minket? Természetesen nem a beugró összegéről van szó elsősorban, hanem elvekről. Csak kifele jöttek emberek, akik elmentek, így még inkább nem értettük, hogy miért nem akarnak beengedni.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása