Tékozló Homár

Dícsérni jöttem a Wizz Airt, nem temetni, bizony!

2014.06.30. 14:59 | Homár Hilda | komment

wizz.jpg

Múlt héten is gyepáltuk a Wizz Airt, és a statisztikák alapján jövő héten is fogjuk, de természetesen azt sem hallgatjuk el, ha valami szépen, rugalmasan, ügyfélbarát módon zajlik a rózsaszín flottánál, mint Levi esetében, akinek külön puszi jár ezért a részért: "én dicsérni fogom a Wizzairt. Merhogy kaptam tőlük 100 rugót ajándékba." Úgy könnyű, dünnyögi majd nyilván minden otthoni Homár a bajsza alatt.

Hát lehet, hogy nem leszek túl népszerű a következő bejegyzésemmel a Homáron, de én dicsérni fogom a Wizzairt. Merhogy kaptam tőlük 100 rugót ajándékba.

Repültünk már velük párszor, pont olyanok voltak, mint a többi fapados. Vagyis elvittek ócsóért messzire, néha persze késtek egy kicsit, oszt ennyi.

Szóval még tavasz elején vettem repjegyeket, a feleségem, a nagyobbik gyerek meg én utaztunk volna. Mivel most távolabbra lett volna a menet, azért nem a szokásos 20-25000 lett volna egy jegy oda-vissza, hanem 40000.

Sajnos időközben a feleségem komolyan megbetegedett, megműtötték, és ezért nem tudtunk elutazni. Ha az elvárható módon jártunk volna el, akkor legalább 14 nappal az utazást megelőzően lemondjuk a utazást, és akkor a törlési díjak, meg rendelkezésre állási, meg mittoméndíjak megfizetése után, visszakaptunk volna összesen 24000 forintot, a befizetett 128000-ből. Ami nem sok.

Viszont próba-szerencse alapon megírtam nekik, hogy mi a helyzet, és kértem, hogy legyenek má’ jó fejek, és adják vissza a teljes összeget.

És azt válaszolták, hogy ha elküldöm az orvosi igazolást, akkor méltányosságból jó fejek lesznek. És ugyan nem utalták vissza a pénzt, de odatették a Wizzair számlámra. Nemcsak a repjegyeket, hanem a mindenféle adminisztrációs díjakkal együtt az utolsó fillérig a teljes összeget, amit befizettem. Igaz, hogy csak repjegyekre és szolgáltatásokra használhatom, de ez nekem szerencsére pont annyi ér, mintha a kezembe kaptam volna a pénzt.

Kedves Homár olvasók! Ennyi a történetem. Örüljetek velem! És az inkább kárörvendő-beállítottságú Homár olvasóktól pedig természetesen még egyszer elnézést kérek, a heppienddel záruló történetem miatt.

Levi

 

Kika Budaörs vs. Kika Lehel út

2014.06.30. 09:45 | Homár Hilda | komment

SUATMM.jpg

Kicsit nehezen hámozható ki a történetből, hogy akkor most hány szék meg mi is van, pláne, hogy a végén bekúszik a képbe egy másik termék is, de az biztos, hogy az egész a Kika világában játszódik, ami pont olyan, mint az élet: a népek benne hol segítőkészek, hol nem, a lámpák hol akciósak, hol nem, a problémák meg hol megoldódnak, hol nem. Mondjuk az, hogy a pénz egy ponton előbb-utóbb utalvánnyá nemesül kicsit fura, de tanulságnak azért nem merném levonni, hogy van a Jó Kika (Budaörs) meg Rossz Kika (Lehet út).

Tisztelt Főhomár!
 
A KIKA-ban sikerült rábukkannom arra az étkező székre amit kerestem. Éppen akciós volt, gondoltam veszek is kettő darabot, és ha elfér (kicsi az étkezőnk) akkor további kettőt. Az eladó (Sebők Dániel) közölte, hogy nincsen raktáron, így csak rendelni tudok. Bele is egyeztem, azzal, hogy nem tudom most eldönteni, hogy 2 vagy 4 szék kell. Erre azt mondta semmi gond, rendeljem meg mind a négyet, és majd a vevőszolgálat elintézi a többit. El is intézte.

Olvasson tovább!

Lejárt a bankártyád a Unicreditnél? Szopó!

2014.06.27. 18:01 | Homár Hilda | komment

Rules-for-Effective-Credit-Card-Use.jpg

Lejárt kártya, figyelmetlen bank, hétvégére pénz nélkül maradó ügyfél és a soha el nem jövő visszahívás. Egy kollégánk nagyon megszívta a Unicredittel. 

Június 30-án jár le a bankkártyám a Unicredit banknál, és mivel volt már ilyen esemény a praxisban, nem aggódtam különösebben, jön a kártya postán, aláír, aktivál, fogyaszt tovább öntudatosan, nincs itt semmi látnivaló, tessék továbbhaladni. Na, idén nem ment ilyen flottul, sőt, sehogyse.

Hétfőn (június 23, T mínusz 7 nap) felhív a versmondó lány a debreceni fiókból, hogy hová kérem az új kártyát. Mondom, a levelezési címre, amit beállítottunk a József körúti fiókban, oda. Ja, mert itt csak három cím van felsorolva, semmi default. Jó akkor így telefonon keresztül állítsuk be, és jöjjön a kártya. Meg fog ez jönni időben, kérdem, mivel volt már dolgom a Magyar Postával, meg hát, nyugi, tetszik majd aktiválni, és minden rendben lesz.

Olvasson tovább!

A strandon csak ne legyen mindenféle vizezés!

2014.06.27. 14:17 | Homár Hilda | komment

homokozo_1.JPG

Eszter levele nosztalgikus hangulatú leírással indít. Szinte látjuk a bajuszos, szalmakalapos nagypapát, ahogy kockás kigombolt ingben napról-napra lehetővé teszi csöpp unokái számára a homokozóban való létezést. Aztán amikor teljesen elandalodunk, és el is felejtjük, hogy a Homáron vagyunk a huncut trollok közt és nem a nagypapa kertjében, na akkor hirtelen beesik a saller a magyar valóságtól. Hát ezeknek sosem volt kisvödrük gyerekkorukban és sosem építettek homokvárat _igazi_ vizesárokkal? Meg gyártottak ágyúgolyókat vagy sárfagyit a család összes tagjának? Mindig csak szitáltak meg ültek vigyázülésben, vagy mi? A Homár természetesen kiáll a dagonyázás joga mellett, a poszt megy az illetékeseknek.

Gyerekkoromban nagyon szerettem homokozni. Különösen „vizeshomokozni”, tocsogni – pocsogni, iszapozni. Áldozatkész nagypapám literszámra hordta nekünk a vizet, hogy meg tudjuk építeni a vár körül a vizes árkot, folyókat, tavakat, bármit.

Másnap reggelre ettől persze beton kemény lett a homok, ekkor jött megint az áldozatkész nagypapa, aki pár perc alatt felásta nekünk a homokozót, hogy aztán kezdődhessen minden elölről.

Olvasson tovább!

Újabb jegynyomtatós kaland, ezúttal MÁV-os verzióban FRISSÍTVE!

2014.06.27. 09:24 | Homár Hilda | komment

Nem mindegy, hogy hova utazik az ember: egy világvárosba (Budapest) vagy egy már a nevében is gyanús helyre (Baja) - röhögcsélhetünk olvasónk történetén, aki ezúttal a szárazföldön, a vasparipára szállva futott bele a telefonon mutogatott pdf és a Hol_a_kinyomtatott_ jegy? problematikájába. Egy gyors MÁV-honlap csekk után a kioszkos redndszer meg az otthoni nyomtatás biztos létezik, az IC-n elég a telefon gyakorlatról viszont nincs egy szó sem, de persze jó lenne, ha a papírral vacakolás végleg eltűnne az utazásokból. 

Rendszeresen utazom a MÁV járatain Debrecen-Budapest vonatokozásában. Mint mindenki más én is előnyben részesítem az IC vonatokat. Természetesen interneten keresztül rendelem a vonatjegyet és mobilon keresztül fizetem ki azt. A pdf vonatjegyet nem nyomtatom ki mert elég a telefon vagy a notebook kijelzőjén megmutatni ami egy nagyon szimpatikus dolog a MÁV-tól. Ezzel igazán környezetbaráttá, emberközpontúvá vált a szemeben a cég.

Olvasson tovább!

Így ne fizess többet a T-előfizetésedért

2014.06.26. 14:17 | Homár Hilda | komment
Talpraesett olvasónk tanácsa telekomosoknak. Bónuszviccel!
Tisztelt Homár,

 Én is, mint egy kisvállalat tulajdonosa, mint a Telekom (T-Mobile) valószínűleg minden üzleti ügyfele, június közepén kaptam egy "Értesítés díjváltozásról" című levelet.

 A lényege röviden az, hogy a Next Business 150, 300, S, M csomagok havidíjai nettó 300-400 Forinttal emelkednek, KIVÉVE akkor, ha:
 - az előfizető lemond a sárga csekkről
 - az számlát kizárólagosan elektronikusan kéri
 - nincs számlatartozása
 - határidőre befizeti a számlát

 Ha ezek közül bármelyik nem teljesük, akkor abban a hónapban már rögtön ott a bruttó 400-500 Forintos plusz díj. A legrosszabb, hogy hűségidő alatt is emelkednének a díjak.

 Van azonban egy kitétel, mely szerint ez nem egyoldalú emelés, hanem "A fenti módosítások az Üzleti Általános Szerződési Feltételek és az Előfizető vonatkozó szerződése szerinti kétoldalú szerződésmódosítási ajánlatnak minősülnek."

Olvasson tovább!

Tizenhétezres Betclick bónusz - de csak az elsőknek

Hát a totó egyszerűbb volt

2014.06.26. 09:51 | Homár Hilda | komment

1955_TOTO.preview.jpg

Levélírónk fogadott és vesztett, pedig egyrészt elolvasta az apróbetűst, másrészt maga Dárdai Pál ígérte meg neki az ellenkezőjét. Tanulság: ami gyanúsnak látszik, az gyanús is. (A tippelő mókust a retronom.hu-ról kölcsönöztük, nézzétek meg, szuper oldal.)

Kedves Homár!

Bevallom, nem különösebben érdekel a foci, a fogadás pedig még annyira sem. Azonban az egyik kollégám figyelmembe ajánlotta a betclic nevű weboldalt, ahol Dárdai Pál válogatott labdarúgó mosolygó arcával hirdetik: első vesztes fogadásunk árát 17 ezer forintig megtérítik (https://hu.betclic.com/cashback-17-000-ft-betclic-cspo_cashback).

Persze rögtön az "apróbetűs részt" kezdtem el tanulmányozni átverést szimatolva, de a (kb. 100 oldalas) felhasználói feltételek idevágó fejezetében csak azt a megkötést találtam, hogy egy személy csak egyszer vehet részt az akcióban. 

Ahogy az sejthető, fogadtam, vesztettem. Meglepő módon a pénzemet tényleg megtérítették, úgyhogy kb. tucatnyi ismerősömnek is ajánlottam az oldalt, mondván nincs vesztenivalójuk. 

A fekete leves másnap jött, amikor a visszatérített pénzemet leemelték a betclic-es számlámról. Panaszlevelemre az ügyfélszolgálat beollózott néhány részletet a felhasználási feltételekből, amelyekből ez a lényeg: "(A bónuszajánlatok) ...felhasználónként egy személyre korlátozódnak így IP-címenként, számítógépenként, családonként, háztartásonként, lakcím alapján, telefonszám alapján, hitel-, vagy bankkártya alapján is csak egyszer igényelhetőek."

Vagyis a közös IP cím miatt az egész irodánkból vagy mondjuk kávézóból/plázából/iskolából/stb csak egyetlen ember veheti igénybe a bónuszt. Ha bárki előttünk már igénybe vette a "kockázatmentes" fogadást, akkor mi a betclic szemében ugyanaz a személy vagyunk. Ha az ember úgy érzi, hogy nincs tét, akkor a legmagasabb szorzójú, tehát a legkevésbé valószínű eseményre fog fogadni, ezért úgy sejtem, már elég sok ember bukta el a 17 ezer forintját emiatt a promóció miatt. 

Amin aztán igazán felháborodtam, hogy 2-3 levélváltást követően az ügyfélszolgálat ezt írta: "Szeretnénk tájékoztatni, hogy megértjük csalódottságát, és sajnáljuk, hogy jelen esetben Bónusz szabályzatának értelmében nem segíthettünk Önnek, azonban ha megengedi szeretnénk figyelmébe ajánlani, hogy most kockázat nélkül kipróbálhatja az oldalunk telefonos változatát (m.betclic.com mobil weboldalon vagy iPhone alkalmazásunkkal)! Visszakapja első mobil fogadásának tétjét, ha rosszul tippel!"

Nyilván jobban fogom magam érezni, ha elvesztek egy fogadást a mobilomon keresztül is erről az IP-ről.
Üdv,
Marcell

Gombhoz a kabátot, töltőhöz a telefont FRISSÍTVE!

Töltőcsere az iPhonoknál

2014.06.25. 15:32 | Homár Hilda | komment

Apple-A1300-adapter.jpgAz Index is megírta, hogy túlmelegedés veszélye miatt visszahívta az Apple az iPhone 3GS, 4 és 4S készülékekhez Európában 2009 októbere és 2012 szeptembere között eladott A1300 típusszámú töltőit. A töltőket le lehet adni a hivatalos szervízekben és a szolgáltatóknál is. Az egész procedúra szép részletesen le van írva itt. Lássuk, Tamás szerint hogy valósul meg mindez a gyakorlatban. Más is járt így? 

T. Tékozló Homár!

Lássunk hazánkban mennyire kell valamit túlbonyolítani... :)

Olvasson tovább!

Azért vannak a jó barátok...

2014.06.25. 10:01 | Homár Hilda | komment

deli_pu.JPG

Olvasónk rutinos utazó, hétfő este mégis kifogott rajta a MÁV, és csak majd egy órás a Déliben bemutatott téblábolás után jött rá a megoldásra - na nem az utastájékoztatásnak, hanem a barátainak köszönhetően. Kiváncsian várjuk a MÁV reakcióját.

 

Tegnap esti életkép a Déli pályaudvarról.

 

17:35

Ember tömeg álldogál a 3 táblás kijelző előtt, lesik mikor indul – végre – a vonatuk. A számok szerint a listázott járatok fele késik, a késést jelző rubrikában 20p, 25p, 60p feliratok láthatóak. Szemmel láthatóan, és pár perc alatt realizálhatóan a balatoni, ill. székesfehérvári vonal áll – a helyzetbe kívülről csöppenő új arc a tömegben erre a következtetésre jut. A komáromi  vonalra kiírt, menetrend szerint 17:50-kor induló személyvonat esetében ugyanis nincsen feltüntetve késés – igaz, nincs még kiírva, mely vágányról indul majd, holott a az indulás közeledtét jelző zöld villogó már ég előtte a sor elején.

Olvasson tovább!

Nyomtatót Ferihegyre! A környezettudatos utas és a papíralapú Wizzair esete

2014.06.24. 11:11 | Homár Hilda | komment

wizz_luft.jpg

Az igaz, hogy a Wizzair pink-lila és nem zöld, de Gábor szerint az okostelefonok korában talán nem kell Greenpeace-nek lenni ahhoz, hogy ne csak kinyomtatott beszállókártyával lehessen becsekkolni. Jogos felvetés, a sztoriban a szívességből nyomtató irodák állítólagos megregulázása pedig külön is érdekes. El is küldtük a posztot a repülőtársaságnak, hogy megtudjuk a miérteket.

Az olcsó légitársaságok üzletpolitikájának cinizmusa nem ismer határokat. Újabb és újabb apróbetűs cikkelyek, körmönfont szabályok és üzleti trükkök jelennek meg annak érdekében, hogy a fejőstehénnek nézett buta ügyfél fizessen, mint a katonatiszt. Válaszút elé állítják: vagy fizet, vagy nem repül. Mire a vásárlóknak sikerül alkalmazkodni a legújabb trükkökhöz és az ügyfelek nagyobb százalékban kerülik ki a csapdát, újabb, a légitársaság számára extra-bevétellel kecsegtető, az utasok számára váratlan kelepcék jelennek meg a reptéri becsekkolás rendszerében.

Ezért utálok repülni. Soha nem tudhatom, hogy mire számíthatok. Nem nyugtat meg a tapasztalat és a rutin, nem ringathatom magam abba a tévhitbe, hogy tudom, hogy kell csinálni. Nem fűz folyamatos up-datelésre késztető szenvedélyes viszony a légitársaságok szabályzataihoz, így nem is fogom tudni, hogy kell jól csinálni.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása