Tékozló Homár

Szervizkalandok a HTC világában

2014.09.30. 14:51 | Homár Hilda | komment

HTC_One_360_Wide.png

A HTC lehetetlen hazai szervizrendszeréről többször írtunk már, itt egy újabb kaland Mordorban.

Kedves Homár!

Tavaly nyáron vásároltam egy HTC One-t, mint innovatív szupermobilt. Rendeltem hozzá gyári tokot is, ami néhány hét alatt érkezett meg. Sajnos időközben történt egy baleset, a telefon leesett és a hátlap megsérült. A működésben ez semmit nem befolyásolt, csak zavart a karcolás a hátlapon. Írtam a HTC-nek, hogy mennyibe kerülne egy hátlap csere. Sajnos az unibody kialakítás miatt egy hátlapcsere csak a szakszervízben megoldható úgy, hogy a garancia megmaradjon, ezért küldjem be a telefont a cseh szervízbe majd adnak árat, de mindez kb. 2 hét lesz. Úgy döntöttem, hogy nem szeretném két hétig nélkülözni a telefont, ezért ráraktam a tokot és használtam úgy ahogy van.

Olvasson tovább!

Egy egykori brókernetes ügyfél panaszai

2014.09.30. 09:54 | Homár Hilda | komment

2009-12-27-viraljethwa3.jpg

Néhány éve a unit linked biztosítás amolyan mindenre jó csodafegyvernek tűnt. A grafikonok az égbe mutattak, az ügynökök meggyőzőek voltak, a nép meg boldogan elhitte, hogy ezzel a medzsik cuccal meg a kínai és technológiai alapokkal kolbászkerítés gyártódik neki öregkorára. Azóta kiderült, hogy az egésszel az ügynökök jártak jól, a fő-unitlinkedes Brókernet kettévált és Quantis ill. Consequit néven működik, a szerződők, köztük szegény Irma meg veri a fejét a falba. 

Kedves Homár!

Azért írok, mert úgy gondolom, hogy sokakat érinthet a történetem.

2007-ben megkeresett egy magát pénzügyi tanácsadónak nevező ismerősöm azzal, hogy nagyon jó befektetést tud ajánlani. Rám sózott egy életbiztosítást, amellyel azóta komoly problémáim támadtak.
(Sem az igényeimnek, sem a lehetőségeimnek, sem a körülményeknek nem felel meg.) Tapasztalat, hogy szerződéskötés előtt (a rábeszélés folyamán) az ügynökök (bocsánat, pénzügyi tanácsadók) egy sor fontos körülményt elhallgatnak, és igyekeznek csak az ügyfél számára kedvező körülményeket említeni. Miközben kedvezőtlenből van kétszer annyi. Az én ismerősöm is ezt tette.

Olvasson tovább!

Kötelezhető-e az előfizető a csomagváltásra?

2014.09.29. 14:52 | Homár Hilda | komment

vodafone1.jpg

Ez itt a nagy kérdés. A fogyasztóvédelmi kisokos alapján szerintem nem így megy ez, de rákérdezünk majd a Vodafone-nál is.

Kedves Homár!

Pontosan 8 éve a Vodafon egy akkor eléggé kedvezőnek tűnő tarifacsomaggal csábított át a Telenortól. Ez a Bónusz csomag volt. Jellemzője, hogy 3500Ft havidíjért a teljes havidíj lebeszélhető kb. 34Ft/perces áron, ráadásul másodperces alapon. 

Olvasson tovább!

Bréking: pozitív kuponos eset

2014.09.29. 12:06 | Homár Hilda | komment

01_1.jpg

Hogy ne az legyen, hogy mindig csak károgunk, itt egy kuponos eset, ahol mindenféle szenvedés nélkül lezajlott a fogyasztás. Néha olyan jó ilyet is olvasni. (naplementés fotó innnen)

Kedves Homár!

Lehet bemelegíteni a billentyűzeteken a 'lúzer' a 'fillérb*szó' és hasonló szavakhoz tartozó billentyűket, kuponos eset következeik, de most a legpozitívabb fajtából.

Egy szép napot terveztem magunknak, teljesen kuponokból. A "Sétarepülés naplementében" c. produkció megvételénél kifejezetten jeleztem, hogy csak akkor veszem meg, ha az adott napon fel tudom használni. (tehát kaptam jó időpontot)

Olvasson tovább!

Csak sétálva lehet potyáznia Budapest Parknál FRISSÍTVE

2014.09.29. 09:06 | Homár Hilda | komment

aerodrome1.jpg

Én még nem voltam olyan szabadréti koncerten, ahol ne lett volna óriási buli a kapukon kívül is, pedig már 1990-ben ott álltam sorban a keskeny réshez az MTK stadion falánál, ahonnan csodálatos rálátás nyílt a színpadra és David Bowie-ra hátulról. A rendezők persze érthető módon küzdenek a jelenség ellen, ami magánterületen oké, de a dobozváros körüli járdán sétálgatásra kötelezni a népet elég erős túlzás. Ejnye Budapest Park.

Hello Homár,

június 16-án kíváncsi voltam a Limp Bizkitre és mivel épp felújítunk nem akartam rá költeni, gondoltam, a járdáról meghallgatom a Budapest Parkban a rendezvényt. Nem volt ez olyan egyszerű, mert a szervező 3-4 biztonsági őrt küldött ki a járdára akik folyamatosan elküldték az embereket, arra hivatkozva, hogy terület foglalási engedéllyel rendelkeznek. Én nem fogadtam szót nekik, erre vegzáltak, sértegettek, becsméreltek. Végül maradhattam, "ha nem állok egy helyben" hanem "sétálok", szóval lassan fel alá járkáltam a kerítés mellett amíg a többi embert szépen elterelték és meghallgathattam jó pár király nótát.

Olvasson tovább!

Iponos garanciás szerviz makkantotta meg a frissen nősült ügyfelet FRISSÜLT

2014.09.26. 14:11 | Homár Hilda | komment

leszarom_009_filozofia.jpg

Színes-szagos olvasói levél hétvégére, amit szó- és képszerint, pdf-hűen közlünk. Reméljük megírása közben nem tört össze semmi nagyon drága vagy pótolhatatlan, nagy érzelmi értékkel bíró tárgy, levélírónknak pedig őszintén aggódva ajánlunk egy kis autogréntréninget vagy jógát.  Azért az Ipont is megkérdezzük az esetről.

Ipon garancia – avagy a

leszarom_009_filozofia.jpg

Tisztelt Tékozló Homár,

Részben végső elkeseredésből, részben „én megmondtam” virtusból írok önöknek, mert úgy látszik magyarisztánban már mindent szabad...

Elég keményen meggyűlik a bajom ugyanis az IPON Computer ktf. szervizével, akik számomra eddig ismeretlen, új szintre emelik a pofátlanság, és a vevő leszarásának fogalmát.

Olvasson tovább!

Nem tudja a posta, hogy ki a feladó?

2014.09.26. 08:50 | Homár Hilda | komment

vaterafutar_v_v.jpg

Gergelynek elég speciális problémája van: tudja, hogy jön neki egy csomag, de azt nem, hogy honnan, ki, mit, miért és hova küldött neki. Erre a helyzetre a posta sincs felkészülve.

Tegnap reggel egy email-t kaptam a postafiókomba EERT_Admin feladóval - ennél sokatmondóbb feladó nevet ki se találhattak volna :) - hogy az ALLEGRO GROUP HU KFT. (VATERAFUTÁR) csomagot adott fel a számomra, ami jelenleg az MPL szállítást jelenti. Árufizetéssel, ami több mint 30ezer forint. 

Miután nem tudok semmiről amit rendeltem volna, a vaterán meg végképp nem, utána akartam járni mi lehet ez a csomag, nehogy átvegye valaki jó szándékkal a nevemben, de azt se akartam ha esetleg valami oknál fogva mégis megrendeltem valamit - erről nem tudok, de hátha mégis valaki a családból - azt visszavigyék. Tisztázni akartam mielőtt idehozzák a csomagot.

Olvasson tovább!

Hallott már a BUBOR-ról? Akkor van hitele, úgyhogy mindenképp olvassa ezt el!

2014.09.25. 14:56 | Homár Hilda | komment

ERSTE Nalunk on az elso_mini_white.jpg

Mai extrém hosszúságú posztunk szerzője Melinda, aki delux kategóriás tudatos fogyasztó. Beleáll a kihívásba, nem hagyja abba az olvasást a BUBOR és a magatartási kódex kifejezések felbukkanásakor, csípőből gyárt grafikont és egyáltalán: utánanéz, kimásol, hivatkozik, levelez. És a végén pénzt kap vissza a banktól. Itt a módszer. Akinek van hitele, rágja át magát rajta.

Történetem ott kezdődött, hogy hitelt vettem fel az Erstétől. Sőt, ha már lúd, legyen kövér, kettőt is: az egyikben csak adóstársként szerepeltem és EUR alapú hitel volt, a második egy építési, HUF alapú hitel, adós minősítésben. Ez utóbbival kezdődtek a gondok.

A hitel folyósítása 2011 májusában történt, akkori kamatom 9,09% volt. MNB alapkamat ebben az időben 6%, 6 havi BUBOR pedig 6,1%. (ennek később lesz még jelentősége)

Olvasson tovább!

A bicaj tulajdonjogát igazoló irat vajon mi?

2014.09.25. 09:43 | Homár Hilda | komment

2012_Cube_Attention_1157818.jpg

Ez itt a kérdés. Egy titánvázas csudajárgánynál még oké, ott köt rá biztosítást a gazdája, de egy Átlag Béla valószínűleg max a családi fotókkal tudja bizonyítani, hogy övé az a Hauser. Az vajon elég?

Sziasztok!

Egy nagyon rövid történet: autós fellök egy elsőbbségadás kötelező táblával védett kerékpárúton közlekedő kerékpárost. Az autós biztosítójával kezdődik az ügyintézés, mert a kerékpár és néhány egyéb tárgy sérült.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása