Tékozló Homár

Parfümillatú Norbi-kenyérke a Teletál csomagjában

2014.07.11. 15:07 | Homár Hilda | 911 komment

norbikenyer.jpg

Olvasónk kiábrándult Norbiból is meg a Teletálból is, hiába volt évekig hűséges vásárlójuk. A szakítás teljesen felzaklatta, és olyan mondatok megírására késztete, mint a "Nem vagyok igazán finnyás, főleg mióta saját háztartásom van" meg "Elég durva, hogy csokit kell ennem, mikor diétázom". Élvezzétek!

Évek óta hűségesen rendelem a Teletál update menüt. Nem minden napra , de elég gyakran. A bejegyzés oka az, ahogy a problémámmal  foglalkoztak. Merthogy , eléggé kiverték azt a bizonyos biztosítékot!

Olvasson tovább!

Don't Ride Bike FRISSÍTVE!

2014.07.11. 09:07 | Homár Hilda | 158 komment

ridebike_-_arkad1.jpg

Ovasónk kellemes hétvégi biciklitúrájához csak egy új felnivédő meg egy belső kellett volna. Ezeket felvarázsolni egy kerékre tényleg kb. 15 perces munka egy rutinos bicikliszerelőnek. Azt simán el tudjuk képzelni, hogy szombaton zárás előtt 10 perccel mégsem fér bele egy ilyen semmiség valami határidős munka miatt, de, hogy a másik helyen mért nem vállalták be a nap közepén egy bicajos szerkóban leszerelt kerékkel álldogáló csajnak, azt nehéz megmagyarázni. Azért írunk a Ride Bike-nak, hátha megpróbálják.

Kedves Homár!

A Ride Bike kerékpáros üzlethálózattal kapcsolatos tapasztalatomat szeretném megosztani a nagyközönséggel.

Gyönyörű napsütéses szombat délután úgy döntöttünk a párommal, hogy kerékpártúrára indulunk. Elő is kaptam féltve őrzött országúti kerékpáromat. Sajnos az első kerekem 2,5 km után megadta magát, leeresztett, ami az előélete alapján várható volt. Új felnivédő szalagra és belsőre lett volna szükségem. Nem estünk pánikba, a Ride Bike Rákóczi úti üzlete 500 m-re volt tőlünk.

Olvasson tovább!

A rekeszem nem, nem adooooom!

2014.07.10. 15:04 | Homár Hilda | 402 komment

lidl-fashion_1659823i.jpg

Nyomdász és barátai egy rekesz sörrel készültek az estére, amit a Lindből akartak beszerezni. A diszkont adta a sört meg az üveget, de a rekeszt az istenért se. Nyomdász kiakadt. (Nem értem mi baja. Végül is az is lehetne, hogy az üveget se kapja meg, aztán vihetné haza hasban a Beert.)

Sziasztok Homárok!
A minap elhatároztuk a helyi Lidl mellett elhaladva,hogy beugrunk,veszünk egy rekesz sört..Olcsó,3%-os..99ft-sebaj,a cukros üdítő helyett jó lesz.
Pénztárhoz érve jött a meglepetés: A sört vehetjük/ vihetjük,az üveget is...a rekesz NEM eladó! De van kint az eladótérben vagy harminc~egynéhány! Egyiket sem. Vissza sem veszik. Nem baj,majd másik multiba visszük vissza! Akkor sem.
Nem volt kedvünk húsz sörrel a hónunk alatt távozni,hagytuk az egészet. Megjegyzem, minden multinál lehet venni rekeszt is egy ötszázasért-kivéve a Lidl. Ciki!
Üdv.: nyomdasz

Bírság a Wizz Airnek, kártalanítás az utasoknak

2014.07.10. 08:15 | Homár Hilda | 118 komment

Levélírónk ritka kitartó, öntudatos fogyasztóvédelmi bozótharcos, aki nem vette be, hogy a 4 órás késés meg az többi kellemetlenség miatt csak 30 €  kártalanítás jár nekik. Gigaposzt, lehet ugrani benne, de érdemes végigolvasni is. A leíró rész elég plasztikus, a Wizz Air levelezés mókás elemeket is tartalmaz, de akár mintául is szolgálhat, a felügyeleti határozatot pedig nyilván minden valaha semmibevett Homár nagy kéjjel fogja olvassa. De az igazán fontos részek a felügyeleti levél indoklásában vannak olyan megdöbbentő részletekkel, minthogy a 187 utasból mindössze 5 tett panaszt, és ennek kapcsán 1 (azaz egy!) esetben fizettek ki 7130 Ft kártalanítást. 

Türelmetlenebbeknek a végét is elspoilerezem: majd egy évbe telt, de végül a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség 500 000 Ft bírságot szabott ki a Wizz Airre, és határidőn belüli, érdemi válaszadásra illetve a személyenként és utanként járó 250 eurós kártérítés megfizetésére kötelezte a légitársaságot. Tisztelettel szalutálunk Naiv Apukának, azért pedig külön köszönet, hogy a sorstársakra is gondol.

Kedves Homár

Az alábbi történettel tudnám színesíteni amúgy sem fekete-fehér blogotokat:

Első rész
A Késés / Budapest-London Luton

Naiv Család (két felnőtt és egy 3 éves kislány) május végén pihenni szeretett volna Londonban. Az utazáshoz a WizzAir menetrendszerinti járatát választották. Naiv Család először repült kisgyerekkel, így biztos, ami biztos alapon, 2 órával a kiírt indulás előtt tiszteletét tette a reptéren. Becsekkoláskor érte az első hideg zuhany őket: előreláthatóan 2 órát csúszik a gép indulása. Ugye ez önmagában nem nagy szó, de egy háromévessel már erősen kihívásos. Egy órával később jött a második hidegzuhany: még mindig 2 órát prognosztizál az utastájékoztató… majd egy órával később is. Szerencsére Naivka jól viselte a várakozást, bár 12 órája ébren volt már.

Olvasson tovább!

Ticket Express matekpélda

2014.07.09. 16:06 | Homár Hilda | 172 komment

ticketexpress.jpgMarci számol, de szerintünk rosszul. (És nemcsak azért, mert, ha 21 800 ft 2 db jegy, akkor 1 db nem kerülhetett 10 990-be.) Hanem, mert fesztiváloknál bevett dolog, hogy minél előbb vesz valaki jegyt, annál olcsóbb, de ez a kedvezmény a jegy árára vonatkozik, tök független a jegy vásárlásának/átvételének módjától és annak költségétől. Az inkább fura, hogy a második, önsanyargató próbavásárlásnál miért lett hirtelen ingyenes a személyes átvétel, amikor a Ticket Express honlapja szerint ennek az ára 1800 huf és kész. Azért bízunk benne, Marci végül nem ezen mérgelődött a Pannónián, hanem önfeledten ördögvillázott a metálsátorban vagy csapatta valahol máshol. 

Tisztelt Homár!

A Pannónia Fesztiválra elsők között vásároltam meg két "kedvezményes" bérletet 2 x 10.990 Ft-ért. Pontosabban vásároltam volna kedvezményesen, ha a TEX nem számol fel +1.800 Ft-ot a SZEMÉLYES átvételért. Akkor gondoltam, ennyi az annyi egye fene.

Kíváncsiságból csináltam egy próbavásárlást később, és - mi meglepő - az átvételi díj most már 0 Ft! Persze a jegy 12.990. Na most akkor hogy is van ez a "kedvezményes" jegy? Persze így is jobban jártam, mert "spóroltam" 2.200 Ft-ot, de valójában 4.000-et kellett volna!

Marci

E-mail az első vásárlásról:

KÉZBESÍTÉS/ÁTVÉTEL MÓDJAI

Személyes átvétel - Bálna: 1.800,00 FT
ÖSSZEFOGLALÁS
Jegyek száma : 2
Jegyek összértéke : 21.800,00 FT
Szállítás díja/Átvételi díj: 1.800,00 FT
--------------------------------------------------------------------------------
Total in FT: 23.600,00 FT
--------------------------------------------------------------------------------
És a mostani vásárlás:
KÉZBESÍTÉS/ÁTVÉTEL MÓDJAI

Személyes átvétel- Dalszínház+WestEnd+Syma Csarnok+ Bálna: 0,00 FT
ÖSSZEFOGLALÁS
Jegyek száma : 2
Jegyek összértéke : 25.800,00 FT
Szállítás díja/Átvételi díj: 0,00 FT
--------------------------------------------------------------------------------
Total in FT: 25.800,00 FT
--------------------------------------------------------------------------------

Zsebre dolgozó kalauzok a lajosmizsei vonalon?

2014.07.09. 09:03 | Homár Hilda | 149 komment
Lajosmizse_vasútállomás.JPG
Olvasónk nem is leplezi azt a benne feszülő irigységgel vegyes gyűlöletet, amit a Lajosmizsétől a Nyugatiig megfigyelt események keltettek benne. Nagyon kiváncsiak lennénk a kalauz és a MÁV verziójára is, de a vasúttársaság sajnos egyenlőre nem reagált egyik levelünkre sem. 

Kedves Tékozló!

Már régóta bosszant a téma, de csak most jutottam el, hogy a panaszomat nyilvánossá tegyem. Ez a korrupt kallerek esete a Lajosmizse-Nyugati vonalon. Nem újkeletű a probléma, régebben többet jártam ezen a vonalon, akkor még diákjeggyel illetve bérlettel, ismerem a viszonyokat.

Tegnap felmentem kis fővárosunkba vonattal, mert pont a Nyugati környékén akadt dolgom. Nem gyorsvonat, igaz, 73 km kettő óra alatt sikerül, de busszal korábban haza kellett volna indulni, így ezt a közlekedési módot választottam.

Olvasson tovább!

Húsos datolya Kalifáéktól EBÉD KÖZBEN NE NÉZD MEG!

2014.07.08. 15:02 | Homár Hilda | 175 komment

unnamed (1).jpg

Ez az az eset, amikor egy (pláne két) kép többet mond száz szónál. (Szerintem ettől még nem kell lemondani a Kalifa termékekről, mert kajánál az ilyesmi előfordulhat, de tényleg elég undi.)

Csak egy jó tanács: ne egyetek Kalifa datolyát, ha nem szeretnétek valami fajta kis észak-afrikai férget. Én innentől hanyagolom a márkát. Kb. a fele ilyen volt, de csak ebben találtam szerencsére egy új kis barátot, igaz egy csomót átnézés nélkül kidobtam.

Gy.

Olvasson tovább!

Vízálló a telefon, csak épp nem állja a vizet

2014.07.08. 09:01 | Homár Hilda | 198 komment

Lehet, hogy a Sony Xperia Z2 csak a csapvizet bírja a strandon lévő klóros vizet nem? Vagy azt is csak a reklámban? Elkeseredett fogyasztónk példánya legalábbis úgy tűnik, kipurcant 10 perc medencés fotózkodástól, pedig az Xperia Z2 elvileg "1,5 méter mélyen édesvízben védett 30 percig az IP58 szabványnak megfelelően", legalább is a hivatalos leírás szerint. A Sony szakvélemény a telefonban "ismeretlen eredetű folyadék nyomait" találta, de tesztjük szerint nem szivárog be a készülékbe semmi, így csak külön pénzért javítják. A biztosító (ACE) meg a víztől tönkrement telefonra azért nem fizet, figyelem! mert az hivatalosan vízálló. Briliáns érvelés. Megpróbálunk utánajárni a dolognak az érintett cégeknél, olvasónknak addig is a megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőséget javasoljuk. (a poszt alján lévő Sony-levelezés alulról indul)

Tisztelt Tékozló Homár!

Szeretném leírni a "Vízálló, de valójában mégsem az" esetemet a Sony egyik termékével.

2014. június hónap elején a T-mobile szolgáltatótól vettem egy Sony Xperia Z2 vízállónak reklámozott telefont. Egy héttel a vásárlást követően én magam vittem strandon medencébe a telefont hogy víz alatt készítsek a barátokkal néhány fotót. A tájékoztatóban leírtak szerint körültekintően jártam el, leellenőriztem többször is hogy a két oldalsó fül biztosan zárva legyen. Erre még tanúim is vannak. A vízben tökéletesen működött, max 30 cm mélyen használtam kb 10 percig a készüléket, utána szárazra töröltem és letettem pihenni. Fél óra múlva visszamentem a telefonhoz és már láttam hogy az első és hátsó kamera is be van párásodva, újraindítás után pedig nem működött a képernyő.

Olvasson tovább!

Rendőrös kaland lett az elektromoskisautó-bérlésből a Margitszigeten

2014.07.07. 15:00 | Homár Hilda | 381 komment

Electroauto_longLVL48.jpg

Beülni végre a misztikus kisautóba, fütyörészve suhanni a zöldben, lazán kerülgetni a lődörgőket meg a gödröket, aztán beparkolni valamelyik fagyis elé - biztos Róberték is ilyesmi tervekkel vettek bérbe egy elektromos autót a Margitszigeten. Aztán jó hosszú Homár-levél lett a délutánból, méghozzá több okból is. Természetesen örömmel meghallgatjuk az érintett cég verzióját is!

Tisztelt Tékozló Homár!

Barátnőmmel ma a Margitszigeten jártunk, ahol kibéreltünk egy órára egy elektromos autót. Ez többszörösen is hiba volt.

Először is a jogosítványt zálogba elveszik a kocsikázás idejére. Furcsálltam ugyan, de belementem, mert ez bevett gyakorlat volt náluk. Később kiderült, hogy így kvázi jogosítvány nélkül vezettem (és a többi bérlő is) a jogosítványköteles járművet. (Igen, ezt nekem is tudnom kellett volna, na de talán nekik is.)

Olvasson tovább!

Újabb pórul járt OrangeWays utasok

2014.07.07. 09:28 | Homár Hilda | 216 komment

OV.png

Kiperkálták már az utat, erre
Törölték a járatukat.
Olcsó húsnak híg a leve,
OrangeWays, ne utazz vele.

Kapcsolódó Index-fórum itt.

(A csodálatos papírbusz-sablont a Papírportálról kölcsönöztük.)

Kedves Homár!

Sajnos mi is megjártuk az OrangeWays foglalással. Május 24-ére az Amszterdami járatukra foglaltunk, majd két nappal az utazás előtt jött egy e-mail arról, hogy törölték a járatot, és a legközelebb június 20-án induló járatukra adminisztrációs díj nélkül átfoglalhatunk!!! Háromszoros áron tudtunk jegyet venni egy másik MEGBÍZHATÓ társaságnál, az OW jegy árát a mai napon kaptuk vissza, miután személyesen bementem az irodának nem nevezhető kuplerájba. Arra hivatkozva, hogy megváltozott az utalási rendszerük nem voltak hajlandóak visszautalni a jegy árát, kénytelen voltam személyesen elmenni érte.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása