Tékozló Homár

Külföldieknek bukta a felségjelzés nélküli parkolás

2014.08.22. 14:00 | Homár Hilda | 508 komment

6192915528.jpg

Úgy tűnik a Nemzeti Parkolási Szisztéma nincs felkészülve a forintokkal vacakolás helyett mobillal fizetni akaró külföldiekre. Vagy legalább is nem igazán akar segíteni nekik.

Kedves Homár.

A mai napon történt a számomra igen érdekes eset. Vidéki megyeszékhelyen parkoltam a munkámból adódóan külföldi rendszámú autóval. Jogkövető állampolgárként el is indítottam a megváltozott telefonszámon a mobilparkolást. A dolgaim végeztével a kis piros csomag ott vigyorgott a szélvédőn.

Szerencsére a parkolóőr még nem járt messze, így oda tudtam vinni mind a csomagot, mind a teledonom a visszaigazoló sms-sel együtt. Gondoltam valami tévedés, netán elírtam a rendszámot. A meglepetés ekkor következett. A parkolóőr kolléga, (és itt jegyezném meg, hogy végig illedelmes, és kultúrált volt), a mobilparkolást a saját alkalmazásán rendszám, és felségjelzés megadása mellet tudja ellenőrízni, az automatán viszont csak az szerepel, hogy küldje el rendszámát az xx telefonszámra. Semmi utalás arra, hogy a felségjelzést is meg kellen adni, mint pl az autópálya matrica vásárlásakor.

Innen a történet rendkívül egyszerű volt. A kolléga úr a rendszerében mint magyar rendszámot kereste ki, meg is találta, elnézést kért, és (remélem) törölte a bírságot a rendszerben. Arra viszont gondolni sem merek, hogyan lehet ekkora hiba ebben a rendszerben, ill mi történhet akkor, ha A: nincs a közelben a kedves ellenőrző fiatalember, B: külföldiként, a magyar nyelvet nem beszélve történik a dolog.

A történet végülis happy end, és mégegyszer szeretném megköszönni az ellenőrző kolléga úr korrekt és illedelmes hozzáállását.

Lali

Gázt is szolgáltat a Telekom, van is poszt belőle

2014.08.22. 08:55 | Homár Hilda | 54 komment

0,,16153185_303,00.jpg

Nekem valahogy teljesen kimaradt, hogy Telekom az energiaszolgáltatás piacán is jelen van, hiába léteznek több mint 4 éve gáz- és villanyszámlás T-Home ügyfelek. Ezért aztán vagy 5x olvastam el Atomgép leveléből azt a mondatot, hogy "a Magyar Telekomnál lévő gáz előfizetést több, mint egy éve sikertelenül próbálom elintézni." Aztán ennél nagyobb meglepetések is értek a poszt olvasása közben. A végén lévő kérdéssorhoz pedig egyszerűen nem lehet mit hozzáfűzni. Szegény Atomgép! 

Kedves Homár,

szeretném, ha nyilvánosságot kapna az alábbi kálváriám.

Tavaly júliusban boldog ingatlantulajdonos lettem, a közszolgáltatásokat átírattuk a régi tulajdonos nevéről az enyémre. Vagyis egy kivétellel, a Magyar Telekomnál lévő gáz előfizetést több, mint egy éve sikertelenül próbálom elintézni. Ma reggel hívtak, hogy jönnek kikapcsolni a gázt, nincs a nevemen a szolgáltatás és szerződésem sincs sem a Főgázzal, sem a Magyar Telekommal. Kicsit kezdek nyugtalankodni.

Olvasson tovább!

Az éjszaka csengető vízórás esete

2014.08.21. 08:59 | Homár Hilda | 286 komment

photo-main.jpg

Finci fura sztorija a vízóraleolvasóról, aki rendszeresen késő este olvas le az egyedül élő nőnél. Aztán nem jelent le semmit. Évekig. Tetemes tartozás is lesz belőle. Én nem tudom, ki hogy van vele, de nekem erről nem egy sokáig dolgozó díjbeszedő jutott eszembe, hanem egy thriller. Csak meg kéne nézni egyszer az igazolványát, nem?

Tisztel Homár!

Történetem másfél, majdnem két éve kezdődött, amikor lecseréltettem a vízóráim, ahogyan azt elvárják. Érvényesíttettem...stb. Mivel 7 éve tulajdonom a lakás, ebből kb 4-5 éve élek életvitel szerűen ott, így lehetett némi tapasztalatlanságom. Azonban furcsa módon, a vízóra csere előtt (!) meguntam, hogy a leolvasó gyakran jön 8-9-10 órakkor... ESTE. 

Olvasson tovább!

Kirámolták a bőröndjüket a Ryanair-út alatt

2014.08.21. 08:58 | Homár Hilda | 59 komment

ryanair.jpg

A Ryanair talán a legkeményebb fapados légitársaság, de ezúttal nem a beszállás intézése, a pukkasztott nullás felárak vagy a késés a téma. Szegény Jánoséknak az az egyszerű igazság fájt jó sokba, hogy pénz nem teszünk bőröndbe. Legalább is, ha jól értettem nem a retikül, hanem a kézipoggyász került ki a látómezőből egy időre. (Mondjuk az eleve egy díjnyertes ötlet, hogy csak 90 db csomagot lehet felvinni az utastérbe, akárhány utas is van. Igen, ez azt jelenti, hogy ha 91-diknek szállsz felsz, megszívtad.)

Tisztelt Tékozló Homár!

Mások okulására és a lelkiismeretem megnyugtatására megosztom Veletek az alábbiakat:
2014. július 9-én a családdal Londonba (Stansted) igyekeztünk, melyhez a Ryanair FR 8369-es járatát vettük igénybe. A szokásos átvizsgálás után az utolsó ellenőrző pontnál sokáig várakoztattak bennünket, majd először a feleségem kézipoggyászát, majd a lányomét és az enyémet is „Free gate bag. Passenger reciept.” jelzéssel látták el. Nem először utazunk, így szomorúan vettük tudomásul, hogy a kézipoggyászaink a raktérbe kerülnek és ez min. 30 perc várakozást jelent majd Stansteden.

Olvasson tovább!

Otthagyta az utasokat a színházi hajójárat

2014.08.20. 13:57 | Homár Hilda | 256 komment

vigado-ter-margitsziget-setahajo.jpg

Hajóval színházba menni? Szuper! Lemaradni visszafelé a hajóról? Szopper. Még akkor is, ha egy mámorító nyárestén kell a Margitszigetről kiandalogni a lágyan susogó lombok meg a pislákoló csillagok alatt. Na jó, befejeztem.

Kedves Homár Blog,

Augusztus 7-én volt szerencsénk részt venni az egyébként tökéletes és felejthetetlen Magna Cum Laude koncerten a Margitszigeti Szabadtéri színpadon. Mivel külső kerületekben élünk, a hajójáratot választottuk, a Vigadó téren hagyva autónkat, nem törődve a busás parkolási díjjal, megváltottuk a retúr 1000 forintos hajójegyet és örömmel hajókáztunk a helyszínre.

Olvasson tovább!

Nem ittam SchweppesTonic-ot, mert nem volt benne a promócióban!

2014.08.20. 08:57 | Homár Hilda | 131 komment

CG_menubar.jpg

Egy kiábrándult kólaivó keserű levele, aki hiába szokott át pár éve a Cocáról a Pepsire, most csinálhatja vissza az egészet. Mert a marketingesek mindegy, hogy az egyszeri embernek jut-e világítós labda vagy nem. Nagy betűvel írni a garantáltat, majd kisbetűs részben rögtön viszonylagossá tenni azzal, hogy a (jelek szerint elég kicsi) készlet erejéig? Ügyes.

Kedves Tékozló Homár!

Egy olyan jelenségre szeretném felhívni a figyelmeteket, ami sokszor előfordul az olyan cégekkel kapcsolatban akik különböző játékokat hirdetnek meg pontgyűjtő - vagy mint ebben az esetben kupakgyűjtő - akciók keretében. A garantált nyeremények szinte azonnal elfogynak és nem kötelezi a játékot szervezőt senki arra, hogy a hirdetéseknél feltüntesse az összes elnyerhető ajándék típusonkénti darabszámát.

Olvasson tovább!

Hiába ígérte, mégsem elnéző a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.

2014.08.19. 13:56 | Homár Hilda | 181 komment

"Július 1-től az a mobilparkoló autós, aki a 810-es számon kívánja elindítani parkolását, sms-t kap, amelyben értesül róla, hogy ezen a számon mobilparkolási szolgáltatás nem elérhető" - írta június 25-ei, a vadiúj Nemzeti Mobilfizetési Rendszert bemutató sajtóközleményében a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. A hozzá kapcsolódó sajtótájékoztatón még azt is hozzátették, hogy egy ideig elnézőbbek lesznek az új telefonszámokat nem ismerő autósokkal szemben. Tamásnak mondjuk pont erre a két dologra lett volna szüksége. Vagy legalább az egyikre. A helyében a sajttájon elhangzottakra hivatkozva méltányosságot és elengedést kérnék a Nemzeti Mobilfizetésitől, ezzel párhuzamosan meg nyesztetném az EME- t, akinek aznap már baromira nem ezt az sms-t kellett volna küldözgetnie. 

Kedves Homár munkatárs!

Egy parkolással kapcsolatos tapasztalatomat szeretném megosztani veletek. Illetve jó tanácsokat is szívesen fogadok.

2014.07.01.-én parkoltam Budapesten a Pipa utca 4. szám előtt. Elindítottam az sms-t (9.45 perckor) az EME Zrt. programjából, és kaptam is egy visszajelzést, hogy a parkolásom elindult. (csatoltam a képet róla)

Olvasson tovább!

Volt dolgozó is küzd a Vodafone-nal

2014.08.19. 08:55 | Homár Hilda | 92 komment

2327966.jpgBefizetett pénzt visszaszerezni nagyon nehéz, többször levontuk már ezt a tanulságot. Ezúttal is a Vodafone panaszkezel sajátos módon: ahány ügyfélszolgálatos, annyi javaslat, miközben nem történik semmi azon kívül, hogy körbe-körbe szaladgál szerencsétlen ügyfél. Aki (meglepetés!) több mint 10 évig dolgozott a cégnél. De nézzük a jó oldalát a dolognak: ez azt jelenti, hogy mind egyenlőek vagyunk a Vodafone-nál! Ez is valami.

Kedves Homár!

Látom, a napokban a Vodán a sor, hogy elégedetlenkedjünk egy kicsit. Csatlakoznék ehhez a sorhoz. Itt is lenne egy kis túlfizetés, meg körbemutogatás, ami kezdi nálam kiütni a biztosítékot.

Két hete megkértem drága férjemet, hogy ATM-en keresztül fizesse be a 8.080 ft-os telefonszámlámat. Hazafele meg is állt, fizetett, és csak akkor vette észre, hogy egy nullával többet ütött be, amikor a tranzakciót már megerősítette. (Itt kérem a kedves kommentelőket, hogy vegyék figyelembe, hogy az illető nem analfabéta, csak embertelenül túlterhelt és kimerült.) Szóval 8.080 helyett sikerült 80.080 ft-ot a telefonszámlámara befizetni, ami a szokásos használat mellett nekem kb másfél évnyi telefonszámlámat fedezi.

Olvasson tovább!

Gonosz Kecske megmutatta!

2014.08.18. 13:54 | Homár Hilda | 226 komment

tékozló_1.jpgNyár elején posztoltuk Gonosz Kecske levelét, melyben arról panaszkodott, hogy régi autójának új tulajdonosa miatt 200 000 forintnyi parkolási bírságot próbál ráverni a terézvárosi parkolási cég. Az ügy poszt utáni életéről Kecske 2 felvonásban számolt be. Olvassuk mindnyájunk épülésére. 

Itt ismételten én a Gonosz Kecske!

Bár a békéltető meghallgatás a holnapi napon lesz azért van egy kis újabb információm. Bár egyes jogi fórumok szerint köcsög vagyok mert nem hagyom magam és bunkó, de hát ha egyszer a kedves szóval nem megyek semmire.

Tettem egy utolsó kísérletet, és írtam 07.16-án az osztályvezető helyettesnek, kinek neve a felszólításon leledzett ,hogy legyen már kedves elmondani, miért nem fogadja el a cége az adásvételi szerződésemet és elnézését kérem ,hogy őt zaklatom de a beosztottaknál mindenhol falba ütközöm.

Olvasson tovább!

Megírta, hogy elégedetlen, erre kikapcsolták a telefonját

2014.08.18. 08:53 | Homár Hilda | 85 komment

Számhordozás delux. Egészen hihetetlen történet Évitől, aki megírta a T-nek, hogy elégedetlen, váltani akar és írják meg a számhordozás menetét. Erre kikapcsoltál a telefonját.

Kedves Homár!

Nekem egy T-Mobile-lal kapcsolatos érdekes tapasztalatom volt, nem tudom, mennyire releváns neked, azért elküldöm.

Jelen időszakban úgy alakult az életem, hogy a munkám kapcsán sokat kell telefonálnom, emiatt korlátlan csomagra kell váltanom. A múlt héten körbenéztem a piacon a lehetséges megoldásokért, és amikor megtudtam, hogy a T-Mobile-nál platina szintű ügyfélként is csupán társkártyára vehetek igénybe kedvezményt és a webes felület sem működött, illetve más szolgáltatónál olcsóbb is a korlátlan csomag, kissé felháborodtam és úgy gondoltam, szolgáltatót fogok váltani. Akkor még nem tudtam, hogy ilyesmivel jobb, ha nem próbálkozom.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása