Tékozló Homár

Megint támadnak a rezonanciások

2014.12.05. 14:20 | Homár Hilda | 168 komment

homar.JPG

Tapsoljuk meg együtt Trunkel anyukáját, és vigyázzunk a sajátunkra meg a barátnőire.

Szia Hilda,

sok olvasgatás után úgy döntöttem most én is írok. Bár x+1 alkalommal már volt hasonló történet, de jó lehet időről időre felrázni az emlékeket.

Ma munkából hazaérve nyugdíjas édesanyám azzal fogadott, hogy kár volt elmennie a szűrésre, mert csak időpocsékolás volt. Egy pillanatra meghökkentem, mert azt se tudtam, hogy ilyenre készül. Aztán kicsit kifaggattam.

Olvasson tovább!

Pellengér: Bors Gasztrobár FRISSÜLT 2x

2014.12.05. 09:59 | Homár Hilda | 147 komment

1452de_ace738a1fdf867905c303914768efd0e.jpg

Tegnap délután a kocsiban ülve valamelyik rádión belefutottam egy beszélgetésbe. Egy fiatal vendéglátós beszélt a szakmáról és a helyről, amit egy haverjával csinált. Értelmes volt, laza, érződött, hogy szereti és fontos neki, amit csinál. Meg is jegyeztem a hely nevét: Bors Gasztrobár. 

Erre tessék, este ez landolt a Homár-fiókban. Napi csalódás delux.

Kedves Homár!

Szeretném megosztani veletek mai kalandomat, mintegy okulásul. Először a Kazinczy utcai Bors Facebookjára írtam, de onnan rögtön letiltottak.

Jobb, ha tudjátok, hogy a Bors GasztroBár "ars poeticájába" a verekedés is bele tartozik. Történt ugyanis, hogy ma a Borsban szerettem volna ebédelni. Visszetérő vendégként rendeltem Lipher Tamástól egy tésztát, kifizettem. Megkérdezte elviszem-e, mert akkor többe kerül. Mondtam, hogy elviszem, kifizettem a plusz 50 forintot. Azért megkérdeztem miért kerül többe az elvitel, mint a helyben fogyasztás. Lipher Tamás válasza: csak mert, nincs kérdés. Elvitelre több. De mégis, kíváncsiságból, hiszen ugyanabba a dobozba teszik így is, úgy is. Válasz csak mert, ha nem tetszik nem kell itt enni. Mondom jó, többet nem jövök ide. Lipher Tamás: jobb is, mert ha meglátlak akkor eltöröm a kezed.

Olvasson tovább!

A Ring Nyelvstúdiót kerülje el messze, aki tovább akar jutni a májnémiznél

2014.12.04. 15:00 | Homár Hilda | 64 komment

ring-nyelviskola-angol-nmet-francia-spanyol-olasz-orosz-nyelvtanfolyam-xi-kerlet-budapest-1-728.jpgA ki nem fizetett rendszergazdák és nyelvtanárok ügye nem kimondottan fogyasztóvédelmi kérdés, de levélírónk gyönyörűen vezeti le, hogy a kisemmizett, idegbajos és a cégtől menekülő tanárok ügye hogyan csapódik le végül úgyis a tanfolyamokra beiratkozókon. 

Tavaly novemberben jelentkeztem egy internetes hirdetésen keresztül angoltanári állásra a Ring nyelviskolához. Végzős egyetemistaként gondoltam kipróbálom magam nyelvtanárként, a sok elfuserált ’diákmunka’ után.

Olvasson tovább!

Komótosan intézi a jótállást a Brendon

2014.12.04. 09:31 | Homár Hilda | 79 komment

brendon_w0for40g.jpg

Egy egyéves gyereken az ember már röptiben is cserél pelenkát, nem létszükséglet egy műanyaggal borított heverő ehhez, de azért mégiscsak fura, hogy heteket kell várni az eredményre, miközben nyilván nem 6 hétre lett tervezve az a hegesztés a cucc oldalán!

Tisztelt Tékozló Homár,

Idén októberben, kb. másfél hónapja vásároltunk egy pelenkázófeltétet az egy éves fiunknak. Ennyi idő elegendő volt arra hogy a PVC anyag elengedje a hegesztést, számomra egyértelmű volt, hogy a hibás gyártásnak köszönhető ami történt.

Olvasson tovább!

Zajlik az élet és áll az idő az elátkozott 29-es körzetben

2014.12.03. 15:00 | Homár Hilda | 54 komment

district-9-sequel.jpg

Vacakol az net? Drága a telefon? Ugyan! Az elátkozott 29-es körzet lakói örülnének, ha ilyen szokványos problémáik lennének!  A UPC honlapján külön aloldallal (Üdvözöljük a 29-es körzet oldalán!) rendelkező szolgáltatási területre ugyanis évek óta nem sikerült eljuttatnia a technika vívmányait a UPC-nek, hiába minden  felháborodáspanasz, petíció. Ezúttal az ingyenes WI FREE szolgáltatás vonatkozik minden UPC előfizetőre - kivéve a 29-eseket.

Kedves Ollós Hilda!

Hallottad hírét a 29-es KÖRZET-nek? Nem, ez nem egy rejtélyes filmcím. Bár az lenne! A 29-es KÖRZET az maga a kivételek és kivételezettek, rendkívüli kivétele! Mert a rejtélyes 29-es körzet nem más, mint a UPC egyik kivételezett körzete, az UPC NAGY FEKETE LYUKA! (a MONORTEL utódja már jó pár éve.)

Olvasson tovább!

Telenorosok, legyetek résen, különben 1180 forintotok bánja februártól! FRISSÜLT

2014.12.03. 09:08 | Homár Hilda | 38 komment

Telenor_logo.pngEredetileg egy másik poszt lett volna itt, de Chimie levele felülírta az eseményeket. A Telenor ugyanis egy nem túl szimpatikus húzással először aktivált egy új szolgáltatást, aztán értesítitett a népet róla, mintegy mellékesen említve, hogy, ha nem mondják le, három hónap után fizetni kell érte. Milyen már ez?

Pár napja kaptam egy remek SMS-t a Telenortól. Már eleve azt sem tartom túl korrektnek, hogy azzal hálálják meg, hogy az előfizetőjük vagyok, hogy kéretlen reklámokkal bombáznak, de ezúttal a tartalom önmagában is elég volt arra, hogy felmenjen bennem a pumpa:

Olvasson tovább!

Pénzért mondja meg a szerviz, hogy mennyiért javítaná meg a telefont

2014.12.02. 14:25 | Homár Hilda | 77 komment

GladiatorThumbsDown.jpg

Levélírónk nem írja, hogy a telefonja vízben/sörben/Balatonban is landolt, a márkaszerviz mégis oxidációra hivatkozva vonta meg a garanciát a készülékre. A Cordon nevére keresve több fórumban is hasonló ügyekre panaszkodnak. Ezek jogosságát persze innen nem lehet eldönteni, de az mi, hogy csak egy csomó pénzért juthat az ember árajánlathoz?

Kedves Homár!

Tavaly azaz 2013.11.30-án vettem magamnak egy Sony Xperia L okos telefont fehér színben az E-digitál-ban. Az akkor újnak számító termék cirka 80 ezer forintomba került. Egészen nyárig kifogástalanul működött. Egyszer-kétszer odavertem, ütött-kopott lett de baja nem volt. Nyáron viszont elromlott a jack csatlakozója. Tökmindegy milyen fülest tettem bele, a bal oldali nem szólt, majd rá néhány napra elromlott a hangszóró is, csak headset-en hallottam a vonalban lévő felet (és csak a jobb oldalon) vagy csak kihangosítva. Volt rajta szoftver frissítve meg miegyéb, annyit értem el vele, hogy utána már a mobilnetet sem érzékelte.

Olvasson tovább!

Még mindig szedi áldozatait az összegányolt háztartási gépekkel üzletelő outlet

2014.12.02. 10:38 | Homár Hilda | 37 komment

washing-machine-steel-perforated-drum-from-inside-for-ZWD1260W-closeup-2-DHD.jpgMiért? Mért nem haszálják az emberek korunk vívmányait? Egy perc alatt le lehet csekkolni bárki és bármit a neten. Sok csalódástól kímélte volna meg magát szegény Dániel is, ha nem utólag guglizik, hanem előre. 

Tisztelt Szerkesztőség!

Eddig "sajnos" nem voltam olvasójuk, azonban mostantól nem csak olvasó, hanem áldozat is lehetek egy személyben. Nem lesz újdonság, hiszen a cég már szerepelt az oldalon, de mindenesetre kiábrándító, hogy hosszútávon, erre berendezkedve üzemelhet így cég, mint a XI. Eszék u.3-ban található Valmart Kft. háztartási gép outlet

Olvasson tovább!

Drága bírságnak számít a 10.000 huf?

2014.12.01. 15:36 | Homár Hilda | 151 komment

rt.jpg

Értjük a posztoló fájdalmát és felháborodását, de egy együttérző hátlapogatáson kívül sok mindent azt hiszem nem tudunk ezúttal felkínálni, tekintve, hogy az éves parkolási matrica megléte nincs összefüggésben a tilosban parkolással, az meg nyilván nem a közegeken számonkérhető tudás, hogy ő az utcában lakik-e vagy sem. A bírság összegéről persze lehet vitatkozni, lássuk mit mér a Homár!

Túlzás ilyen esetben a 10.000 huf helyszíni bírság?
Nem. Még több kéne, így sincs visszatartó ereje!
Nem, pont jó. Hibázott, fizessen.
Igen, piszlicsáré ügy, a nagykutyák bezzeg megússzák!
Igen, 5000 is elég lenne.
Poll Maker

Tisztelt Tékozló Homár!

A tegnapi napon esett meg velem, hogy leparkolva a 13. kerületben a LAKÁSUNK UTCÁJÁBAN hétfőre virradóan egy kedves kis parkolási büntetés volt az autóm ablakában, teszem hozzá folyamatosan fizetem a parkolási matricát ami a parkoláshoz szükséges.

Olvasson tovább!

700 forint/percbe került felhívni az ügyfélszolgálatot FRISSÜLT 2X

2014.12.01. 09:10 | Homár Hilda | 99 komment

001.JPG

Szegény Zsolt  csak egy univerzális feltöltést szeretett volna abszolválni aztán ni, mekkora Homár-poszt lett belőle! Mondjuk érthető, 13 ezer forintért beszélgessen az ügyfélszolgálattal az, akinek hét anyja van. Sajnos a 1430-cal kapcsolatban nem találtam külföldi díjszabásra vonatkozó adatot, a honlap alapján tényleg csak aTelekom magyarországi mobilhálózatából ingyenes. Próbáljuk megtudni majd, hogy hogy érdemes a hasonló ügyeket intézni.

Tisztelt Cím / Homár!

Akadt egy "kis" problémám fa T-Mobillal. Örülnék neki, ha megjelenést biztosítanának írásomnak, hogy más is tanuljon és lehetőleg messziről kerülje a céget.

Első nekik küldött levelem rövidített változata:

"Tisztelt Cím! 

Több problémával fordulnék Önökhöz.

2014.09.07-én 10:00-kor bementem a debreceni üzletükbe (4029 Debrecen, Csapó u. 30.), ahol univerzális egyenlegfeltöltést szerettem volna vásárolni. Kollégájuk közölte, hogy ismét nem működik a rendszerük és fáradjak át a szemközti Inmedio üzletbe. Én hangot adtam elégedetlenségemnek, erre ő arrogánsan nekem esett, hogy mit nem értek, mit nehéz felfognom? Csak át kell ballagnom a szemközti boltba.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása