Tékozló Homár

Albérlet-horror Csepel szélén

2015.02.28. 11:59 | Homár Hilda | komment

rczahpq_1.png

Beköltözni egy albérletbe 2 hónapra szerződés nélkül, ahol már az első telefon után változnak a feltételek, szexmasszázzsal nyomaszt a főbérlő rokona és nem kapsz kulcsot a szobádhoz??? Ember!!! (Ne nagyon bántsuk a posztert azért, nyilvánvalóan van elég baja.)

És igen, ez már a hétvégi.

Sziasztok!

Egy elég sajátos albérleti kálváriáról szeretnék beszámolni Nektek. Aztán majd Ti eldöntitek, hogy van-e elég jó és elég tanulságosan elrettentő, hogy kikerüljön hozzátok...

Ide s tova: 1 hónappal ez előtt albérletet kerestem. Gyorsan. Az előző albérletemben lejárt a szerződésem és másikra volt szükségem, mert az ott eltöltött 10 hónap elég volt ahhoz, hogy ne akarjam tovább hosszabbítani. Szóval, elkezdtem albérlet után vadászni. Gazdag nem vagyok, sok pénzem nincs erre, így 45 - 50. ezer körüliek között keresgéltem. (Félelmetes, hogy milyeneket kínálnak ennyiért...)

Nagy nehezen találtam egy elég hangzatosan megfogalmazott hirdetést, felhívtam. Középkorú női hang vette fel. Elmondtam, hogy milyen opciók között érdekelne. Azt mondta szuper, mert az Ő elképzelései is nagyban hasonlóak. Megbeszéltük, hogy a héten megnézem az ingatlant. Csepel legszélén van, tehát a munkahelyemtől olyan másfél órányi utazgatás. Nem érdekelt, szükségem volt egy jó helyre. 

A találkozó előtt még egyszer felhívott, hogy de azt "elfelejtette" mondani, hogy Ő ám csak 2 hónapra adja ki, mert utána megy Németországba ahol valami szuper fantasztikus munkalehetőséget kapott. Cserébe viszont nem kér kauciót, de akkor szerződést se írjunk már. Belementem. A szükség nagy úr. Ekkor azonban közölte, hogy de ne éljem azért bele ám magam, mert vannak még jelentkezők és Ő majd válogat...aztán vagy engem választ, vagy nem. (Számomra nem volt kétséges, hogy engem választ majd, mert nem sok olyan hülye van, mint én, aki akár két hónapra is képes Csepelre költözni.)

Másnap fel is hívott, hogy képzeljem: Engem választott a sok jelentkező közül. Zsófia - mert nevezzük a nevén - az unokatestvérével él egy lakásban. Az unokatestvér - Norbi - mindenképp meg akart ismerni még a beköltözésem előtt, ezért bejelölt Facebook-on. Ezt elég furának tartottam, de gondoltam, csak bizalmatlanok és kicsit meg akar ismerni. Elfogadtam hát, a Norbi jelölését. Ez volt az első súlyos hiba.

Norbi már az első Facebook-os beszélgetésünk alatt elmesélte, hogy bár Ő a BKV-nál takarít főállásban, de egyébként Ő úgynevezett masszőr. Masszíroz nőket is, fiúkat is - jó pénzért. (Férfi prosti magyarul - csak ekkor még én is azt hittem, amire most Ti is gondoltok, hogy biztos svéd masszázst vagy valami egyéb relaxációs masszázst gyakorol, amolyan mellékesként. Hát, nem...) Norbi a lelkemre kötötte, hogy ezt tartsam titokban, mert a Zsófia erről nem tud és "Ő egy kicsit furcsa" amúgy.

Nem értettem, mit ért ez alatt. Majd jött a "megnéztem a képeidet, nagyon jó vagy és, ha akarod majd megmasszírozlak Téged is...de nem kell érte fizetni...hanem, majd amit gondolsz". Hát, el kellett olvasnom párszor mire ez tudatosult bennem. Ne baj - gondoltam - majd tisztázom én ezt vele élőben és akkor biztos, hogy le fog állni. Tévedtem. Néha csak úgy "hogy halljam a hangodat" felhívott. Az összes létező módon próbáltam a tudtára adni, hogy nem tartok igényt a szolgáltaztásaira, de pszichológiai módszerek garmada bukott meg ezen.

Mindezt még a beköltözésem előtt. S én - barom - pedig még ennek ellenére is beköltöztem egy Február 2.-ai estén. Norberttal életemben egyszer találkoztam, egy HÉV megállóban, mikor oda adtam nekik a foglalót.

Azóta nincs kommunikáció szerencsére. A beköltözésem után 2. napon épp tusoltam, mikor Zsófia igen intenzíven veri az ajtót. Nem értettem. Kiderült, az a baja, hogy folyatom "potyára" a vízet és, hogy nem tudok letusolni, megborotválkozni, és fogat mosni, mindössze 10 percen belül. A fürdőszobában nincs dugó sem a kádhoz, sem a mosdóhoz. Nincs! (Nem is láttam még olyan helyet, ahol egy ilyen alapvető tartozék hiányozna.) Tejesen átnéztem az egész fürdőszobát: Nincs dugó. Mikor közöltem ezt a Zsófiával, kiröhögött és mondta, hogy van, csak Ők ketten nem használják. Én szeretném, akkor mutassa meg hol van, mert nem találom. "Ott van!" - de azt, hogy pontosan hol, máig nem sikerüt megtudnom. Több alkalommal is átnéztem azt a picike fürdőszobát, de sehol semmi. Időközben rájöttem, hogy nem igazán használják a fürdőszobát. De egyáltalán nem. (Igen, én is elképedtem: Nem igazán tisztálkodnak.) Még csak a WC után sem szoktak kezet mosni. Azt meg már le se írom, hogy lehúzni sem igazán szokták a WC-t. Már csak amiatt sem használném soha. Ilyenkor megfogalmazódhat egyesekben a kérdés, de gyorsan meg is válaszolom: Nem, nem romák.

A harmadik náluk töltött napnál jártunk, mikor üvöltve kezdte verni a szobám ajtaját, hogy talált egy foltot a konyha falon, hogy hiányzik a mosóporából, hogy hiányzik a WC papírjából ( ! ) s ezért "takarodj el 1 héten belül!". Nem értettem a dolgot. A konyhájukat nem is használtam akkor még, mosni sem mostam és saját WC papírral is rendelkeztem. A művésznőt nem érdekelte mindez, csak magára csapta az ajtót. Kicsit kiborultam. Próbáltam tisztázni a dolgokat, de esélyt sem hagyott rá. Bármit is próbáltam mondani, ordítozni kezdett s olynokat mondott, hogy "utálunk, mint a szart" meg "takarodj az anyád picsájába".

Elég nyugodt ember vagyok - sajnos - épp ezért engem sokkal inkább a hangneme zavart, mint sem a tartalma a mondanivalójának. Hétvége közeledett. A párom vidéken él, és úgy gondoltuk, hogy ezt a hétvégét együtt töltjük - ott nálam - legalább, ha Zsófia megismeri, talán kicsit visszább vesz. Zsófia azonban hallani sem akart arról, hogy ott aludjon, mert "mi van, ha ellop valamit". Ez kicsit sértette az egómat, de próbáltam kedvesen és logikusan érvelni, hogy ezt anno megbeszéltük a feltételek tisztázása közben, meg csak egy éjszakáról van szó és, akár még ki is fizetem, ha ezen múlik. Nem. Szó sem lehetett róla. Béka lenyelve. (Sőt, ez már egy igazi jól fejlett varangy volt...)

A hétvégét a páromnál töltöttük. Elmeséltem ezt a családjának és Ők is elborzadva álltak a dolgok hallatán. A következő incidens a hétvégét követő Hétfőn történt. Zsófia felhívott és közölte, hogy nem, hogy 2 hónapig nem lakhatok ott, de 20.-áig költözzek ki, mert Neki hirtelen hamarabb kell mennie a Németországi szupermelóba. Kétkedéssel fogadtam és emlékeztettem rá, hogy ki van fizetve teljes hónapra. Jött a szokásos stílusú válasz, ordítozva, szitkozódva. Nem értettem a dolgot, hisz már gyakorlatilag csak aludni jártam oda.

Időközben hirtelen megszünt az Internet. Kérdeztem, hogy mi történt: "hát, képzeld el: Elromlott a router! Hívtam a UPC-t és azt mondták 72h-belül megjavítják." Király! Több, mint 1 hete nincs internet, amit direkt kifizettem a lakbérrel együtt. Ma már rákérdeztem, hogy mi van az internettel: "Hát, azt mondták a UPC-nél, hogy...őőő...nem tudják kicserélni a routert...meg megjavítani sem tudják a garanciás routert!" Zsófia láthatóan rosszul hazudott. Nem csak a mimikáján látszott a váratlan kérdésemre adandó válaszának felkészületlensége, de az is ellene szólt, hogy a Wifijük végig online volt, csak az általuk adott jelszót nem akarta elfogadni 3 nap múlva már. Megváltoztatta a jelszót, tök egyértelmű.

A legutolsó csepp a pohárban - ami miatt megkapjátok ezt a történetet most - hogy észrevettem, hogy bejár a szobámba és kutat a dolgaim között. Az ajtó sajnos nem zárható és hiába is kértem kulcsot, nem kaptam. Aztán ma felhívott délelőtt, mikor épp nyakig ültem a munkámban, hogy "véletlenül" be ment a szobámba és amiért ott szerinte rendetlenség van, ezért "Azt akarom, hogy már ma este eltakarodj a picsába! Ha nem mész el, a cuccaidat az ajtó elé fogom kibaszni!" Kértem, hogy kicsit legyen türelemmel, mert dolgozom és a munkámra szeretnék koncentrálni, de nem igazán jutott el a tudatáig. Alig 9 perc leforgása alatt 16 nem fogadott hívást generált a telefonomban. Plusz a biztonság kedvéért mindezt elküldte sms-be is, nehogy elfelejtsem.

Időközben találtam albérletet, de oda csak 24.-én költözhetek be, mert akkor költözik ki az előttem lakó bérlő. S igen, tudom, hogy hülyeséget csináltam, hogy nem kötöttem albérleti szerződést, de azt hittem vannak annyira normálisak, hogy 2 hónapot kibírok velük. Teljesen egyértelmű, hogy se a munkájába nem kell korábban elutaznia, se a router nem ment tönkre. A lakbér visszaadásáról hallani se akarnak. Szóval, nagy valószínűleg, hogy Ők ebből élnek: Albérletcsalók.

Lenne valakinek valami ötlete, javaslata, tanácsal, hogy ebben az esetben mit tehetek?! Nagy segítség lenne!

Köszönettel: Á.

 

Nagy menyugvásunkra UPDATE-elte közben a sztorit Á.

Hétfőn elköltöztem.
Találtam egy jó helyet egy idős néninél.
Főz nekem, meg mos, mindenfajta kérés meg ellenszolgálatás nélkül.
Elképesztő mekkora a különbség.
Akkora szobát bérlek havi 40-ért, mint amekkora az egész lakása volt Zsófikának.
Küldök néhány képet Neked.
Ha felhasználjátok, a nevemet legyetek szívesek cenzúrázzátok ki.
Köszönettel:
Á.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zdanee 2015.02.28. 12:10:54

Nos, ha albérlettel van problémád, ne a fogyasztóvédelemhez menj! A NAV örömmel várja minden öntudatos polgár észrevételét felebarátai bevételi szokásairól, legyen az számla nélküli alváz-masszázs vagy le-nem adózott foglaló a papíron ki sem adott lakás után. Ha pedig Facebookon is ismerősök vagytok, akkor a munkahelyét és az ismerőseit is tájékoztathatod remek higiéniás szokásaikról.

AtiSnatch 2015.02.28. 12:19:36

@AtiSnatch: ja és nem mondtam, hogy kire gondolok :D

Aureliano Buendía 2015.02.28. 12:20:16

@AtiSnatch: a Heti Vadász díj abszolút nyertese.

Seggturkász Agyturkász 2015.02.28. 12:22:30

számlát kaptál-e a díjról? naugye. névtelen bejelentés a navnál sosem árthat

Aureliano Buendía 2015.02.28. 12:22:31

Számomra nem egyértelmű, hogy akkor Csepelen szobát, vagy lakást bérel.
Meg vajon hol találta?

Kicsit több pénzért a Nyugatinál (angyalföldi oldal) van LAKÁS baszki. A Nyugatinál, nem a világ végén.

Jah, és amúgy NAV-ot rászabadítani. De szerintema posztoló ahhoz is birka.

AtiSnatch 2015.02.28. 12:24:03

@Aureliano Buendía: "Ne nagyon bántsuk a posztert azért, nyilvánvalóan van elég baja"

Szerintem ez a megállapítás túl enyhe a Ne nagyon bántsuk kitételhez :D

AtiSnatch 2015.02.28. 12:25:44

@Aureliano Buendía: gondolom összesen 40-50ezret fizetett, rezsivel mindennel. abból azért lakás nincs meg.

Aureliano Buendía 2015.02.28. 12:30:47

@AtiSnatch: nemtom, de szívesen kérnék kölcsön pénzt a posztolótól. Hilda, megadnád az elérhetőségét?

AtiSnatch 2015.02.28. 12:32:01

@Aureliano Buendía: add ki neki a lépcsőházat. ;)

Aureliano Buendía 2015.02.28. 12:33:08

@AtiSnatch: akkor meg fogadja el, hogy 45-50 pénzért csak szobát kap, és legyen körültekintőbb.
Kiad úgy egy csomó pénzt egy hév-megállóban, hogy papírt sem ír róla. Örüljön, hogy nem lőttek közé.

AtiSnatch 2015.02.28. 12:34:42

@Aureliano Buendía: mondjuk a 40 szerintem meg sok egy szobáért :D de nem lehet mindenki agysebész.

Aureliano Buendía 2015.02.28. 12:34:56

@AtiSnatch: a pincém egy részét, ott el fog férni. Ja, és van falikút a kukatárolónál, annyit használja, amennyit csak akarja.

Havi 40 pénzért az övé. Kaució sem kell.

AtiSnatch 2015.02.28. 12:37:29

@Aureliano Buendía: mindegy, csak bora legyen. meg az a kérdés, hogy Masszőr Norbinak milyen a zízlése , mer akkor akár a szomszédasszonyt is lecserélheted :D

Aureliano Buendía 2015.02.28. 12:37:36

@Atörökk: talán mindnenki jobban járt volna ezzel:)

@AtiSnatch: nekem még midig nem egyértelmű, hogy lakást, vagy csak egy részét bérelte a posztoló ennyiért. Van pár utalás, ahol inkább szoba.

Aureliano Buendía 2015.02.28. 12:51:07

@AtiSnatch: szerinted? Pénzt vissza? Nem olvastad el figyelmesen a posztot.

AtiSnatch 2015.02.28. 12:52:45

@igazságos: és akkor mi van, ha tudja, hogy ki vagyok? megmasszíroztat a Norbi gyerekkel? :D nekem meg amúgy se lesz jobb, nem én küldtem a posztot :)

AtiSnatch 2015.02.28. 12:55:21

@Aureliano Buendía: az updétre gondoltam, hogy hátha az is változott, nem csak nyúl ként lelépett.

@Atörökk: :D na ezután készülhet az elemgyár.

AtiSnatch 2015.02.28. 13:00:40

@Atörökk: ez sok mindent megmagyaráz... :D gondolhatod, ha a nyúl inkább egy vénasszonyt választott :D

Aureliano Buendía 2015.02.28. 13:00:53

@AtiSnatch: az ápdétről beszélek én is. Szerinted egy ilyen szerencsétlen posztoló vissza tudja szerezni a maradék pénzét?

Ahogy kezdenek leülepedni a posztban írottak, egyre nehezebben tudok (akarom) elképzelni, hogy léteznek ekkora hülyék még az országban.

AtiSnatch 2015.02.28. 13:03:15

@Aureliano Buendía: ebben sajnos Iginek van igaza: "A HÜLYÉK MINDIG TÖBBEN VANNAK" és lesznek is még.

nyúlontúlnyuszi 2015.02.28. 13:17:43

most a posztíró fijú volt e vagy lány?
Mert hoyg számomra nem derült ki.
Albérleti sztorikat én is tudnék mesélni. Ismerősöm újpalotán talált egy szobát 40-ért. Szuper kis szoba volt. kéthét múlva közölték, hoyg jön a tulajdonos haza angliából, és kell neki a szoba.

Aureliano Buendía 2015.02.28. 13:32:08

@hobbitroll: ahogy ati is írta, annyi pénzért a szoba - pláne Csepel alsón - nagyon is drága.

„Akkora szobát bérlek havi 40-ért, mint amekkora az egész lakása volt Zsófikának.”

Meg következetesen albérletről beszél, az meg lakást szokott jelenteni, nem csak egy szobát.

Még 2007-ben mi is megnéztünk pár kiadó lakást, ott is voltak cifra dolgok.

A lényeg az, amit te is írtál, hogy nem 2-3 nap alatt keres lakást az ember, ha tudja, hogy a másik lejár, ha pedig házhoz ment a lófaszért, nem kezd el picsogni.

Aureliano Buendía 2015.02.28. 13:50:09

@hobbitroll: a posztoló írásából azt szűröm le, hogy ő nem szánt volna rá több pénzt és időt, mint amennyit. Ennyi pénzért ilyet kapott. Őszintén szólva csak magának köszönheti. Már a telefonos körök alatt látnia kellett volna. Én nem tudom, miben hitt.

Sajnálnom kellene a posztolót amúgy, mert elég méltatlan helyzetbe került, de max csak szánni tudom őt.

Azért abban bízom, hogy legalább a NAV felé jelzi, de félek, hogy van annyira birka, hogy nem.

Aureliano Buendía 2015.02.28. 13:51:45

És persze mindenki ajvékol, hogy mennyire szar a helyzet albérletfronton, de pont az ilyen hülyék tartják életben a jelenlegi rendszert.

neet 2015.02.28. 13:54:52

Zimmer Feris a fílingje. Amúgy egy csomó várt forfulat kimaradt. Pl amikor tusolt, azt vártam, h rányissák az ajtót.
A borotvás részig azt hittem, egy nőcit szívatnak. Ott egy pillanatig férfinek tűnt...

Aureliano Buendía 2015.02.28. 14:07:22

@hobbitroll: ez tény. És marad a picsogás, meg az utólag posztírás.

Jó az autós hasonlatod. Ott is az ügyeskedés megy. Meg a minél jobban járás mindkét résztől.

Amikor én vettem az autómat, az a típus/kb. évjárat, amit néztem, mind kb. ugyanannyi km-rel volt hirdetve. Mert az emberek km-t néznek, nem állapotot.

killerkaller 2015.02.28. 14:43:35

A naivitás csimborasszója. Lakhatási gondok megoldását kezdje az alapoknál, kezdje remeteként az erdőben, majd amikor megismerte eme csúnya világ farkastörvényeit, akkor, de csakis akkor lépjen tovább. Esetleg keressen egy társat, aki támogatja, legalább jótanácsokkal. Fel a fejjel, lesz ez még jobb!!!! Vigyázz, az erdőbe vadászok is járnak.

killerkaller 2015.02.28. 15:01:42

@igazságos: Ne bántsd! Árt eleget ő saját magának.

lcsaszar 2015.02.28. 15:08:44

Norbi cicát bejelölte a fészbúkon - mit gondolt, majdcsak jó lehet valamire az ismeretség? Ha jól veszem ki, a telefonszámát is megadta neki, aztán csodálkozott, hogy meg akarják masszírozni.

Sebezhetetlen Produkció · https://indavideo.hu/profile/Kitaszitott 2015.02.28. 15:22:57

Sziasztok!

Ákos vagyok...

A hülye aki átélte a fenti eseményeket.
Igen, tudom, hogy hülye voltam és hülyeséget csináltam, de mentségemre szolgáljon, hogy nem nagyon vagyok gyakorlott albérlet kereső. Sőt, eddig semmi hasonlóan negatív élmény sem ért eddig soha.

Szóval, én inkább néhány jó tanácsnak jobban örülnék, mint annak, hogy egyesek jól leírják, hogy mennyire naiv voltam, mennyire hülye és, hogy mennyire megérdemeltem.

Ezeket már magam is tudom, köszönöm!

Egyébként egy szobát béreltem Zsófikánál és nyilván, ha tudom előre, hogy ez ilyen lesz, nem megyek bele. Viszont gyorsan kellett egy megoldás. S igen, abban is igazatok van, hogy olcsó húsnak, híg a level, de mikor 1 heted van, hogy találj egy helyet, különben szépen kipakolják a cuccodat az ajtó elé, akkor valahogy lentebb adsz a luxus elvárásaidból s csak a cél lebeg a szemed előtt, a probléma leggyorsabb megoldása.

Szóval, köszönöm: Tudom, hogy hülye voltam.

Ákos

killerkaller 2015.02.28. 15:26:39

@igazságos: Lehet, hogy a poszt kamu, nekem is ez volt az első benyomásom. Az életből ismerek cifrább történeteket, ezért inkább "benyaltam". Amúgy meg hétvéginek sem rossz. Legalább van min csámcsogni.

Aureliano Buendía 2015.02.28. 15:38:22

@Sebezhetetlen Produkció: leírtuk: jelentsd be a NAV-nál valamilyen formában. Talán jól meg is masszírozzák őket.

Ne vedd kötekedésnek a kérdést, de mióta is tudtad, hogy lejár az albérleted? Nem annyira hiszek benne, hogy 4 nappal a költözés előtt közölték veled, hogy akkor cuccolj.

Sebezhetetlen Produkció · https://indavideo.hu/profile/Kitaszitott 2015.02.28. 15:41:42

Az elbérleti szerződésem hónapok óta le volt járva. Ennek ellenére utána hónapokig nem változott semmi.Tisztességesen fizettem a lakbért, minden normális volt. Egyszer kaptunk egy mailt, hogy 4 napunk van kiköltözni MIVEL az albérleti szerződés rég lejárt, így se megindokolniuk nem kell, sem pedig 30 napot adniuk erre. Ezzel nem nagyon lehetett vitatkozni.

S igen pattoghattam volna, hogy lejárt a szerződésem és lécci - lécci hosszabbítsuk meg, de örültem, hogy nincs vele dolgom. Volt akkoriban épp elég bajom enélkül is...

nyúlontúlnyuszi 2015.02.28. 15:41:47

@Sebezhetetlen Produkció: szia, sajnos eléggé elképzelhetetlen, hoyg itt valaki jótanáccsal szolgáljon neked, ugyan is nem kértél tanácsot, nem volt mire.
Azért remélem most már tényleg rendeződtek a dolgaid, nénikével is tessék vigyázni. Ugyanis az hogy öreg, még nem feltétez róla minden szépet és jót. Gondolj csak a Jancsi és Juliska című mesére, és van egy Roald Dhal novella, ahol egy ilyen jószívű öregasszony, bebalzsamozta, majd kitömte a papagáját, a macskáját, majd az albérlőit.
Üdv: remélem segítettem :D

Aureliano Buendía 2015.02.28. 15:42:16

ui.: milyen jó tanácsra vársz amúgy tőlünk?

Mondok párat tök önzetlenül:
- kilégzés-belégzés (ez a leghasznosabb szerintem)
- nézz körül, mielőtt átmész az úton (előbb balra, aztán jobbra [kivéve egyirányú utcák])
- hidegben öltözz fel jobban
- ha kibomlott a cipőfűződ, kösd meg
- pisilés után mindig moss kezet
- ne csússz el a határidőkkel

elsőre ennyi

Aureliano Buendía 2015.02.28. 15:54:06

@hobbitroll: a következetesség nem a homár-posztolók ismérve

ptspts 2015.02.28. 15:55:39

Szerintem a posztoló maga is levonta a tanulságokat az esetből, és legközelebb már észreveszi az intő jeleket.

Sokan tanácsolták a szerződést. Én a szerződés mellé azt tanácsolom, hogy a posztoló, ha megteheti, ne költözzön olyan helyre (vagy költözzön el mihamarabb), ahol akár a tulajdonosban, akár a lakótársakban nem tud megbízni. Ha drágának vagy kényelmetlennek tartja a költözést, vegye figyelembe, hogy a lakhely a pihenés, regenerálódás, elvonulás színhelye, és ha ezek helyébe a feszültség, bizalmatlanság és idegeskedés lép, akkor ez milyen hatással lesz a posztoló egész életére (tanulás, munka, párkapcsolat, család, sport stb.). Könnyen lehet, hogy mindent összevetve a legjobb döntés hamar elköltözni, még akkor is, ha sok pénzbe kerül.

Sebezhetetlen Produkció · https://indavideo.hu/profile/Kitaszitott 2015.02.28. 15:58:47

Hobbitroll: Tökéletesen igazad van! :)

Cserébe én is adok pár tanácsot:

- Ne általánostís! (nincs is TV-m)
- Ne minősíts! (beteg voltam, nem lusta)
- Ne szólj be! (nem az anyád vagyok)

:D

killerkaller 2015.02.28. 16:12:38

@Sebezhetetlen Produkció: Nem megsértődni.
Értelmezni, elemezni, értékelni, dönteni.

Aureliano Buendía 2015.02.28. 16:14:35

@hobbitroll: ej, hát nem látod, hogy itt egy CSODA történt? A posztoló hónapokig betegen fetrengett, de a csodatevő szent elektronikus levél meggyógyította.

Remélem, továbbküldte hét példányban.

Bár szerintem nem, azért is járt így. Szóval megérdemelte, amit kapott:)

Aureliano Buendía 2015.02.28. 16:15:57

@killerkaller: a posztolók döntő többsége nem tud örölni a válaszoknak, és megsértődik. De erre én azt mondom, hogy ne írjon posztot az, aki nem tudja elviselni azt, hogy nem olyan válaszokat fog kapni, amit szeretne.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.28. 16:18:16

@Sebezhetetlen Produkció: ne mentegetozz, majd ha az itteni sok okos kozul valaki olyan elethelyzetbe kerul, hogy lakas kell, penz nincs
de veluk ez nem fordulhat elo
itt sztarok kommentelnek...
/majdnem hasonlo elethelyzetben voltam, valas lakas marad az asszonynal, allast elveszit, sorozo csodbe megy, hat en amerikaig jottm nem csepelig

killerkaller 2015.02.28. 16:23:41

@Atörökk: Én is bedörgöltem jó alaposan fokhagymával az egeret, (no, meg az ENTERT), mielőtt ezt megírtam.

killerkaller 2015.02.28. 16:33:28

@hagyma: Igen, van az az élethelyzet, amikor válaszút elé érkezel, nevezetesen a sorsodat, jövődet alapvetően meghatározó döntést kell hoznod. Speciel itt a poszternek 10 hónapja volt dönteni, hogyan tovább.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.28. 16:45:33

@killerkaller: ez meberi tulajdonsag
amig nincs nagy baj halogatsz
mert a baj elotti pillanataig meg semmi baj nem volt
en is ugy voltam vele, valahogy majd less
cask az akkori baratnom eppen beleszeretett valakibe...
es kibaszott
nekem volt szerencsem, hazakoltozni anyukamhoz, bealltam egy honapig egy nyomdaba melozni
az pont eleg volt egy repjegyre es meg maradt is 100 dollarom
es most itt vagyok 15 eve
ha akkor nincs hova mennem , lehet ma otthon vagyok hajlektalan
ennyirert talalt alberletet, belavagott, mert kell hol lakni, lehet ez a par het mentette meg
/nekem furabb,, hogy van parja es annak szulei.... es nem segitettek/

killerkaller 2015.02.28. 16:49:54

@hagyma: A közhelyszerű mondás szerint mindenki a saját sorsának a kovácsa. Poszternél valami hiányzik a képletből, de ezt itt a homáron nem tudjuk behelyettesíteni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.28. 16:58:51

@killerkaller: ez a mondas baromsag
megneznem hol lennel ha mateszalkan szuloetsz egy 10 tagu cigany csaladba, vagy sziriaba stb.
ha teged jo helyre tett le a golya, akkor OK
de a Fold lakossaganak 70 szazlekat nem

killerkaller 2015.02.28. 17:42:20

@hagyma: "ez a mondas baromsag...."

A mondások, szólások, közmondások, etc.., nem az abszolút igazságot fogalmazzák meg, hanem népi megfigyelések, tapasztalatok egyfajta összegzése, ezért ezt én nem jelenteném ki ilyen határozottan.

cmx85s 2015.02.28. 17:45:59

Nem értem, miért fontos infó az, hogy az albi Csepelen volt? Ha segíteni akar, hogy más ne essen bele ebbe a csapdába, akkor írja le a pontos címet, ha nem, akkor tökfelesleges megadni, hogy Csepel, hiszen Csepel elég nagy kerület, van is benne néhány száz kiadó lakás / szoba. Így csak azok hitelét rontja.
Amúgy télleg nagy hülyeségeket csinált, de ő maga is elismeri, szal még van remény, hogy legközelebb elkerüli ezeket a buktatókat.
Remélem, a néni még nem kért ellenszolgáltatást :D

milyennőazilyen 2015.02.28. 18:31:42

@Aureliano Buendía: Egyirányú utcánál nem írtad merre nézzen, posztot olvasva baromi nagy hiba :D

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2015.02.28. 19:38:52

@Vörös Szonja, a tetovált lány:
Hello szia szevasz, van nálatok terasz!?
Ismerkedünk!? :D

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2015.02.28. 19:42:23

@hagyma: Egyébként ez nekem is fura volt... hogyha már a párja szülei is tudnak a problémáról, akkor az talán komolyabb kapcsolat és akkor a párja - szülei (esetleg saját szülők is), felajánlják a segítséget.... De 1. lehetnek a szülők halottak (jó ez morbid kijelentés, de igaz is), 2. nincs "jó kapcsolatban" a családi házzal (szülő-rokon-testvér) 3. a párjával nem komoly a kapcsolat, ha ilyen esetben nem tud / akar segíteni!

killerkaller 2015.02.28. 21:03:11

@EzWokEn: "Ez a tartalom jelenleg nem érhető el
A keresett oldal nem jeleníthető meg. Az okok a következők lehetnek: az oldal ideiglenesen nem érhető el, megtekintése nem engedélyezett, vagy a hivatkozás hibás/már nem létezik.
Regisztrálj a Facebookra!"

Aureliano Buendía 2015.02.28. 22:28:45

@excep: és mennyi olyan, aki nem tud helyesen írni. És most nem az elgépelésről beszélek.

Aureliano Buendía 2015.02.28. 22:31:22

@milyennőazilyen: bízom a természetes szelekcióban;)

vzo 2015.02.28. 22:46:35

Itt a teljes sztori az előző albérletével együtt:

sebezhetetlen.prae.hu/8726-sebezhetetlen-allomasok-2015/

Escaped 2015.02.28. 23:02:58

@vzo: Aha! Szóval a Doktor úr ilyen jól elpajtáskodott NorBi cicussal, mielőtt úgy döntött, hogy nem akar a barátja lenni. Azután kikúrta a ciculit a blogjára. Hm, hm. Csak nem Csábi Bettina csopitársa volt, aki, mielőtt lebukott volna az exttém-excentrikus áfaértelmezése miatt- alaposan benyalt egy nigériai csalást.

Aureliano Buendía 2015.02.28. 23:35:59

@EzWokEn: szóval mindkét oldalán vajazza a kenyeret.

Escaped 2015.02.28. 23:52:43

Nyilván busz a Panyol szappanoperára! Csak érdekesebb ,,élőben", mint valami gány díszletkonyhában!

Aureliano Buendía 2015.03.01. 11:40:39

@EzWokEn: az tök egyételmű, hogy a posztolók java hazudik, ferdít, tényeket hallgat el, mikor megírja az ő történetét. Ha azt mondom, hogy a java, akkor olyan 96-97 százalék körüli arányra gondolok.

Most sem történt máshogy. Ugyanakkor szánom a posztolót, mert azt gondolom, hogy annyira nyomorult élete van, hogy csak ilyen dolgokkal tudja magára irányítani a figyelmet. Pont, mint az öngyilkossági kísérletei. Mindegyik egy-egy segélykiáltás a nagyvilág felé, hogy valaki figyeljen rá végre. A baj az lehet, hogy a környezete nem veszi észre. Talán azért is, mert a természete olyan, hogy nincs is valódi környezete, aki figyelhetne rá. Bár ez utóbbi merő találgatás a részemről.

gabors 2015.03.01. 15:52:53

@milyennőazilyen:

azt nem irtad melyik verszak ... nem tudom erre gondoltal-e de meg van az egesz mert idonkent ez (is) megy kocsiban..

"Egy hirdetés, csupán az kéne még, s felhozhatnám Pestre Vetró Irént."

ez sem segitene posztolonak szerintem ... "talan az a dal hogy itt van a varos vagyuk lakoi .... Budapest "

gabors 2015.03.01. 15:57:56

"Hétfőn elköltöztem.
Találtam egy jó helyet egy idős néninél.
Főz nekem, meg mos, mindenfajta kérés meg ellenszolgálatás nélkül.
Elképesztő mekkora a különbség."

Na alig varom kovetkezo updatet foleg az "ellenszolgálatás nélkül" resze lesz erdekes ....

gabors 2015.03.01. 21:04:20

@Manyecska / válasz ment!/: "Főz nekem, meg mos, mindenfajta kérés meg ellenszolgálatás nélkül."

feleseg lett a "parom"-bol ????

joska61 2015.03.02. 12:09:41

Ennyi nyavajgást egy posztban...

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.03.02. 19:50:37

@Manyecska / válasz ment!/: te az nem lehet, hoyg te mész az autópályán a forgalommal szemben???

VT Man 2015.03.04. 15:45:51

@Sebezhetetlen Produkció:

Na, egy tanács. Pár éve olyan adószabályok vannak, hogy a legtöbb esetben (havi 80 ezer ft jövedelemig) minimálisan kell adózni a lakáskiadás után (10-16% körülre jön ki).

Ez azért írom, mert ilyen feltételek mellett nem sok indok lehet arra, hogy egy bérbeadó ne akarjon rendesen szerződést kötni, tisztán.
süti beállítások módosítása