Tékozló Homár

Várj reám, s én megjövök, hogyha vársz nagyon

2015.03.06. 14:59 | Homár Hilda | 121 komment

Gábor nagyon várt és végtelen türelemről tett tanúbizonyságot, jutalma végül egy olcsóbb oprendszer lett, de nem ennyire bibliai alapú megközelítésben a tanulság szerintem inkább az, hogy ha egy cég nem tartja be az ígéretét, akkor mielőbb keress másikat.

Tisztelt Tékozló Homár!

Szeretnék megosztani Önökkel egy történetet. Nem egy hatalmas érvágás, ami történt, de azért kellemetlen és jellemzi a szolgáltató hozzáállását.

Két hónappal ezelőtt szerettem volna vásárolni egy Windows 7 operációs rendszert az új laptopomra. Viszonylag sürgős volt a dolog, mert részben munkaeszköz, de azért nyilván a legkedvezőbb árnak próbáltam nekimenni. Meg is találtam az Extreme Digital oldalán 26900 forintért. Betértem a Móricz Zsigmond körtéren található üzletükbe, ahol megmondták, hogy sajnos nincs készleten, de rendeljem meg és legkésőbb egy héten belül megérkezik az üzletbe. Meg is rendeltem, azt ígérték, hogy ha beérkezik a termék, azonnal kapok egy értesítő SMS-t róla.

Eltelt egy hónap és gyanússá vált a dolog, ezért visszamentem érdeklődni, hogy merre jár az oprendszerem. Kissé türelmetlen hangnemben azt a választ kaptam, hogy még nem érkezett meg és ne járkáljak be kérdezgetni, mert megmondták, hogy majd kapok SMS-t. Erre már nem is mertem megemlíteni, hogy egy hónapja várok, pedig 1 hetet ígértek.

Azóta eltelt még egy hónap, gondoltam felhívom az ügyfélszolgálatot, hogy mi a helyzet a rendelésemmel. Hozzáteszem, hogy ezalatt az idő alatt már egyre égetőbb lett volna a dolog, mert a régi gépemet már csak a Szentlélek működtette, de korrekt akartam lenni és nem léptem meg, hogy megveszem máshol, ők meg potyára szállítják be az üzletbe. Mindenesetre az ügyfélszolgálaton azt mondták, hogy ők egy törölt rendelést látnak a rendszerben, aminek az lehet az esetleges oka, hogy nem vettem át a terméket. Elmeséltem az ügyintézőnek az esetet, amikor rám pirítottak, hogy csak akkor menjek, ha kaptam SMS-t. Azt válaszolta, hogy valószínűleg a rendszer nem küldte ki az értesítőt, ez okozhatta a problémát. Viszont a termék most is ott van, úgyhogy ha bemegyek, megvásárolhatom.

Bementem az üzletbe, elmeséltem, mi a helyzet, majd készségesen közölték, hogy igen, ott a termék, megvehetem 32900 forintos áron. Én értetlenül álltam a dolog előtt és számon kértem, hogy amikor megrendeltem két hónappal ezelőtt, akkor még 26900-ba került. A válasz értelemszerűen az volt, hogy OK, de most 32900. Természetesen otthagytam az egészet a fenébe, és 200 méterrel odébb egy kis számítástechnikai üzletben megvettem 27000-ért.

Jelzem, hogy nyilvánvalóan nem érzem magam átverve, mert nem húztak le, nem fizettem ki előre semmit, de jóhiszeműségem miatt két hónapig a haldokló gépemen kellett dolgoznom és tök fölöslegesen vártam, mivel a beígért ár helyett plusz 6000 forinttal le akartak húzni. Nem beszélve arról, hogy alapból azzal hitegettek, hogy egy héten belül megkapom a terméket, majd nekem kellett idiótának éreznem magam, hogy érdeklődök egy, majd két hónap elteltével. 

Amennyiben érdekesnek, tanulságosnak ítélik levelemet, kérem közöljék le.

Üdvözlettel: Gábor

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.03.06. 15:55:43

@ColT: Én támogatom, hogy fizessen érte. Nem a MS tehet róla, hogy a szart is megveszik.

Legutóbb háromezerért láttam, nemtom honnan jön ez a többtízezres összeg.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.03.06. 15:57:36

@Manyecska / válasz ment!/: Na, Manyi figyejj rám:

..@.. megnyugszik....
..@@@@...@@..@@.. ráncai kisimulnak...
...@@@..@@@@@@@@@@@@@... elmond egy hörcsögös sztorit...

KaTe 2015.03.06. 15:59:49

"Viszonylag sürgős volt a dolog, "

"de rendeljem meg és legkésőbb egy héten belül megérkezik az üzletbe."

"Eltelt egy hónap és gyanússá vált a dolog, "

"Erre már nem is mertem megemlíteni, hogy egy hónapja várok, pedig 1 hetet ígértek."

"Azóta eltelt még egy hónap, gondoltam felhívom az ügyfélszolgálatot, "

"de jóhiszeműségem miatt két hónapig a haldokló gépemen kellett dolgoznom "

Ennyi ellentmondással már rég nem találkoztam. Hogy lehet sürgős valami, hogy aztán mégis beéred 1 hét várakozással?

Hogy lehet 1 hetet várni úgy, hogy csak 1 hónap múlva tűnik fel (pláne hogy sürgősen kellett) hogy 1 hét már eltelt?

Az egy dolog, hogy nem szólsz nekik, hogy amúgy 1 hetet ígértek, de hogy még újabb 1 hónapon át szopatod magad...

Az meg mekkora, egyszerűen fel se tudom fogni, hogy 1 haldokló gépnek mi köze egy új Windows 7-hez? Azt hiszed ha új Oprendszert teszel rá, akkor nem fog haldokolni? Vagy eddig nem Windowst használtál és azért haldoklott? És ha meghal, akkor mi történik? Előbb írsz a homárra? :)

Mellékesen elképzelhetetlen, hogy ingerülten elhajtottak a Móricz Zsigmond körtéri üzletükből, szoktam ott járni nem egyszer, s tapasztalatból mondom hogy végtelen türelemmel kezelnek nálad súlyosabb eseteket is.

Manyecska 2015.03.06. 16:00:23

Dehát volt ilyen poszt róluk, egy hónapja!:) Hasonló..

Manyecska 2015.03.06. 16:02:19

@Troppauer_Hümér: mit is mondtál 43-as cipőd van felesleges? tudod amit feldobtál a netre..érdekelne..duplázódás miatt valami piros!! @atpijkamo: figyelj, megint alkotott:DD eskü jól szórakozom:D nekem most postára kell mennem sza átadom. :P

Manyecska 2015.03.06. 16:03:24

@Troppauer_Hümér: jaboccs, az gyerekméret. Én buta.:DD tééényleg!

Manyecska 2015.03.06. 16:08:30

@Troppauer_Hümér: röhögni fox Klasszik rádiót szoktam hallgatni reggel nyolcig Nyitányok mennek, bár neked ez nem sokat mond.
@atpijkamo: majd megírom de félek elkotyogod!!:) Az ED-t nem kéne bántani mindig nagyon jó kis cég.:) na pá:)

Manyecska 2015.03.06. 16:11:32

@atpijkamo: jó majd..@Troppauer_Hümér: "úgyis foglak kezelni" azt felejtsd el.:DDD ahhoz te kevés vagy.igencsak.

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2015.03.06. 16:19:08

Komolyan 27 ezer egy nem is a legújabb Windows? Ez most földhöz vágott, kevesebbre számítottam.

OFF:
Az én gépeimen már egy évtizede Debian Linux van; ezzel nagyjából negyedmillió forintot takarítottam meg, ha a Windows Vista, Windows 7 és Windows 8 bekerülési árát (mert ugye miért használjak végig XP-t) összeadjuk egy normális antivírus szoftver tíz éves előfizetési díjával. Office-t nem számolom, mert a Libre Office Windows alatt is elérhető.

Ne higyjétek, hogy fillérbaszó vagyok, csak felesleges dolgokra nem szeretek költeni. Ebből a megtakarított pénzből inkább jobb hardvert veszek (vettem) vagy könyveket. Ami viszont pénzben nem mérhető: egyrészt ha Debian Testinget (vagy Arch Linuxot, stb.) futtatok, akkor általában a legfrissebb csomagokat tölthetem le, vagy max. néhány hónaposakat. Ez olyan, mintha mindig a legújabb Windowst használnám. Másrészt úgy szabhatom a saját ízlésemre az operációs rendszert, ahogyan csak akarom. Nem tetszik az ablakkezelő? Lecserélem. Nem jön be a bejelentkezési (login) felület? Azt is lecserélem. Panel (tálca) létezik vagy tízféle. Még a tálcán lévő hangerőszabályzó gombból (hiszen az is egy külön program) is van több, lehet választani, hogy ki melyiket akarja telepíteni.

Vagy optimalizálhatok a minimalista funkcionalitás jegyében. A laptopomon friss restart után 45-50 megabyte memóriát eszik összesen, durva használat mellett ez felmegy max 400-ra, de akkor már képet szerkesztek és közben nyitva van 10 böngészőlap és/vagy Libre Office doksi. Ha jól tudom, a Windows 8 fél giga RAM-mal el sem indul...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.03.06. 16:33:25

@Komojtalan: Ezt mondtam, de böcsületes akart lenni, és megvette volna egyből - mondom, az én morális érzékemet, főleg egy MS szar kapcsán, nem sérti, ha megveszi, de amíg nincs meg, feltesz egy bármilyet. Nyilván a legtöbb ember nem így működne, de a postoló korrekt akart lenni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.03.06. 16:35:37

@bikmakk: Plusz nem az oprendszer etetésére használod a hardvert, hanem arra, amit a hasznos progamokkal csináltatsz. Az sem elhanyagolható, hogy egy 100 ezres cucc erőforrásainak mekkora hányada kell ahhoz, hogy normálisan működjön az OS, és mennyi fordítódik a produktív programok futtatására.

Homár Hilda 2015.03.06. 16:53:56

A kulturált hangnem még a relevanciánál is fontosabb, csak mondom.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.03.06. 16:54:57

@Manyecska / válasz ment!/: "Klasszik rádiót szoktam hallgatni reggel nyolcig Nyitányok mennek"

És ste meg nyolcig Zárványok?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.03.06. 17:04:28

@Homár Hilda: Mi lenne, ha egy komment törlésénél a párját is törölnéd*? Csak a kiegyensúlyozotség jegyében.

* Ez nem felhívás törölgetésre, épp ellenkezőleg.

VilMarci 2015.03.06. 17:09:42

Miért kell egy szoftver vásárlásához egyáltalán boltba menni? Esetleg online a Microsoft Store-ból nem lehetett volna megvenni? Kifizet - letölt - használ?

hobbitroll 2015.03.06. 17:15:22

@atpijkamo: homártalin megcibálták 1más haját? :P

hobbitroll 2015.03.06. 17:17:39

@bikmakk: erre nem lennék büszke. Akkor már inkább CentOS/OpenSÜSÜ, ha mazohizmus a lényeg, akkor Gentoo. Debiant a hátulgombolósok használnak :P

hobbitroll 2015.03.06. 17:19:15

@atpijkamo: az, utána pedig 25 perc csend, üres hanglemezek bemutatója :D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.03.06. 17:22:56

@hobbitroll: Van pár ilyen kazettám a TDK együttestől. Az van rájuk írva, hogy "High Bias" meg "Normal Bias" gondolom a "Csend hangjai" opusz első két része.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.03.06. 17:26:09

@hobbitroll: Mindenhol Debiant használok. Majd én megmondom, mi kell nekem.

/egy hátulgombolós/ :))

@Lütyő felügyelő: :))

jótét lélek 2015.03.06. 17:40:42

Extreme Digital a netes rendelésekkel gyakran szórakázik, ráadásul a Móriczon lévő üzlet tapasztalatom szerint különösen szar, szemétláda, vevőcentrikusnak a legcsekélyebb mértékben sem nevezhető személyzettel van feltöltve.

igi1 2015.03.06. 17:43:58

@Homár Hilda: szerintem kérdezd meg ebben a témában sixx-et

Aureliano Buendía 2015.03.06. 17:52:24

Ennyi picsogás helyett már rég le is tölthette volna.

Ha meg jogkövető állampolgár, akkor körbenéz, hol lehet MÉG kapni az edigitálon kívül.

Sőt, elárulok valami Gábor: az edigitál oldalán nyomon tudod követni a rendelésed, nem egy űrtechnika, csak be kell lépni, és tátáááám...

Picsogás helyett.

Aureliano Buendía 2015.03.06. 17:53:45

@Troppauer_Hümér: de ugye? Elég életképtelen a posztoló.

Manyúúl holnap is nyúúúlni fog mint a tak 2015.03.06. 18:00:37

Várj ha havat hord a szél,
várj, ha tűz a nap,
várj ahogy manyi várja,
a nyúúúllat mindennap!

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2015.03.06. 18:01:35

@hobbitroll: A hátulgombolósok Ubuntut használnak. Nem a mazochizmus a lényeg, hanem az, hogy a buheráláson kívül másra is maradjon az embernek ideje. Jó a Gentoo, csak győzzem kivárni, mire egy kernel lefordul. Ha pedig frissíteni kell, akkor megint forrásból kell fordítani.

A Debiant én úgy használom, mintha Arch Linux lenne: a legalapabb, grafikus környezet nélküli (CLI) változatot teszem fel Testing netinstallból és darabonként adom hozzá mindig azt, ami éppen kell:
#apt-get install xorg xinit i3-wm rxvt-unicode
oszt' egy startx parancs kiadása után már van is nekem tetsző GUI-m.

Darth Revan 2015.03.06. 18:19:18

suegos VS 2 honapot varsz ra. banyek.

Biyadhoo 2015.03.06. 18:22:37

@bikmakk: Jól tudod:)) Én Fedorát használok desktopon, a server Centos. Valahogy nem csipem a deb-et... Főleg miután az ubi lassan pont olyan lesz mint a winfos.

Atörökk 2015.03.06. 18:24:14

Most, hogy megvan az új winhét, mehecc esti lesre.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2015.03.06. 18:29:12

Összefoglalom:
-Kultúrácia
-Relevancia
-Impotencia

Atörökk 2015.03.06. 18:31:27

Demonstrácia! Menstruácia!

CID 2015.03.06. 18:42:55

@atpijkamo: Hihi, most úgy tűnik manyi egy fikázó kommentre, írt tizet :) Kár, hogy lemaradtam a törölt kommentekről.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.06. 18:44:19

@Aureliano Buendía: tovabbra sem erted az egeszet/ es ezrt tart ott az orszag/
ha igebybe vessel egy szolgaltatast, kereskedelmet, vendeglatast stb./
akkor az legyen ugy ahogy mondjak
tehat ha azt monjdak
OK orulunk hogy nalunk vasarolt,1 het mulva itt less, akkor az legyen 1 het
nem arrol kell beszelni miert nem mashol vette meg, toltotte le
hanem azt mondtak 1 het
es 2 honap utan sem semi
ettol a posztolo nem hulye
de cask oszd az eszt
banomen...
az ilyen cegeknek el kell tunnie, hogy rend legyen

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2015.03.06. 19:02:55

@Biyadhoo: Debian ≠ Ubuntu. Bár az utóbbit is le lehet csupaszítani a sima parancssoros felületig (hogy újra összelegózzuk, ezúttal normálisabban mint a készítői), de az megint csak idő, mivel a komplett grafikus környezetet kukázni kell.

Egyébként a mindenkori Debian Testing tapasztalataim szerint stabilabb, mint egy Ubuntu LTS. A verzióbuzik* pedig használhatnak Sid-et (az sem bugzik sokkal jobban, mint egy nem-LTS Ubuntu).

* "Úristen, a foobar csomagnak már fél éve kijött a 4.5.2-es verziója, a Testingben viszont még mindig csak a 4.5.1. van"

Aureliano Buendía 2015.03.06. 19:07:18

@hagyma: minden tiszteletem mellőzésével meg kell állapítanom, hogy te nem vagy teljesen normális.

A posztoló, ha csak arra vette volna a fáradtságot, hogy a rendelése adatait követi, már rég lett volna belőle valami.

Amúgy meg milyen poszt már az, ahol ennyi önellentmondás van? Sürgős neki, de a neten rendeli annak ellenére, hogy nincs készleten, majd azért mert annyira sürgős neki, vár még egy hónapot, a végén pedig megveszi személyesen egy bolttal odébb.

Az ilyen megérdemli, hogy poszt legyen belőle a homáron.

Aureliano Buendía 2015.03.06. 19:08:54

@Atörökk: Absztinencia????
Ne káromkodj!

igi1 2015.03.06. 19:17:17

@Aureliano Buendía: a félelmetes meg az, hogy ez szavazhat is

mármint a poszter

monnyuk a windows 7 egy fos, de inkább windows 8-at vett vóna a poszter, ha már megteheti

@Troppauer_Hümér: nem merném, ha olyan a munkám, hogy torrentes windows-t rakjak a gépemre

mer ha az én gépemről törnek be fontosabb helyre, akkor engem b@sznak ki

hobbitroll 2015.03.06. 19:21:40

@Aureliano Buendía: és mi jobb a pinán kívül?

@igi1: inkább két win7, mint egy win8

igi1 2015.03.06. 19:25:10

"ahol megmondták, hogy sajnos nincs készleten, de rendeljem meg és legkésőbb egy héten belül megérkezik az üzletbe"

Persze, ha nekem egy eladó ilyet mondana, körberöhögném, bele a pofájába

csak ennyiért sarkon fordultam volna, és soha többet oda

A poszter meg szopórolleren vadászott, mer minek vár egy hónapot, ha egy hetet ígértek neki.

azért normális ember már két hét után feladta volna, oszt vett volna máshonnan

az üzlet a hibás, mer ha megígérte, szerezzenek be

akkor mondják azt:

NINCS, NEM IS LESZ, HÚZZÁ INNEN TE GYÖKÉR

oszt máris van öröm és bódogság

ennyi pénzér akárhol megvehetted volna poszter rögtön, helyben

27800-ér láttam az árukeresőben, dvd-sen

de van 26000-ér

A windows 7 27-től kezdődik, 32 között reális megvenni, felette nem

igi1 2015.03.06. 19:26:24

@hobbitroll: muszáj mindig az aktuális verziót használnod, ha olyan a munkád

a windows 7 azért rosszabb, mer sok dolgot nem bír

lehet, hogy egy átlagusernek persze jobb, mint a windows 8

én a 8-at jobbnak találom, most 8.1-et használok

de majd frissítenem kell 9-re

Aureliano Buendía 2015.03.06. 19:28:14

@hobbitroll: két pina!

Az könnyű kérdés volt.

Nincs winnyócam, fos nagyon?

igi1 2015.03.06. 19:33:56

@igi1: bocs, 9 helyett 10-re :)

hobbitroll 2015.03.06. 19:40:34

@igi1: nem találkoztam még olyan problémával, amit win7 alatt ne tudtam volna megoldani. Ezzel szemben a win8 már soxor akasztott hasba

igi1 2015.03.06. 19:46:05

@hobbitroll: 8.1-et használok, a windows 8 valóban elég f@s volt az elején (sokszor lefagyott, meg felforrósodott a laptopom)

de most úgy elvagyok a 8.1-el

hamarost úgyis iMacet veszek, szóval nem ügy

hobbitroll 2015.03.06. 19:48:37

@Aureliano Buendía: "Nincs winnyócam, fos nagyon? "
Odanyúlós monitoron biztos használható, de billentyűzet-egér kombóval ... van benne kihívás, még "egyszerű" hálózati beállításokat is máshova tettek/elrejtettek. '98/XP/W7-ben jól megszoktad, azzal a qrva "gépház" nevü buzisággal lehúzták a wc-n az egészet. Akkor se nyúlnék hozzá, ha billgéc anyjának az élete múlna rajta

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.03.06. 19:50:02

@bikmakk: "Debian Testing tapasztalataim szerint stabilabb"

Helyesek a tapasztalataid. A Debiant használják szervereken, annak sziklaszilárdnak kell lennie. A Testing meg annak az előszobája, csak akkor mehet be oda valami, ha közel van a végső verzióba való bevétele.

Sokszor ki is maradnak fontos csomagok, mert a stabilitás fontosabb, mint a frissesség. Ezért néha molyolni kell.

igi1 2015.03.06. 19:50:38

@hobbitroll: hja ezen a gépházon én is rendesen kiakadtam

igénytelen szar fos, hogy ezt rá merték tukmálni kemény 40 rugóér a népre

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.03.06. 19:53:08

@igi1: "bocs, 9 helyett 10-re"

9 lesz az. Csak átnevezték tízre, hogy gyorsabban utolérjék az Apple-t verziószámban. Mintha bármit számítana.

igi1 2015.03.06. 20:10:23

@atpijkamo: monnyuk most már én is szeretnék egy drónt

fogok is venni 10-ér, ebay-ről

ez olyan, mint az amcsiknál a 13-as szoba 14-re nevezése

akárhogy nevezed attól még az 13, nem 14

akárhogy is szeretnéd azt hinni, hogy 13-as nincs

ugyanúgy a windows 10 attól még windows 9

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.03.06. 21:10:58

@igi1: A banggood.com-ról X5C-t rendeltem a páromnak egyet. (Napersze, úgyis én fogok vele jáccani.)

igi1 2015.03.06. 21:18:14

@atpijkamo: egy esküvőn volt hozta a fotós

Tetszett nagyon a kínaiaknak. :)

Volt a drónozásnak egyfajta hangulata.

hobbitroll 2015.03.06. 21:29:00

@atpijkamo: várjuk majd a pószt, hogy eltünt a pósta setét bugyraiban :D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.03.06. 21:57:09

@hobbitroll: :)) Ha az lesz megírom. De az én életem unalmas. Velem udvarias az üfgyfélszolgálat, kihozza a postás a leveleimet, megkapom a küldeményeket. Nem kellene barátságosnak lennem mindenkivel.

Egy járat kimaradt Sydney repülőterén. Az utasokat gyorsan megpróbálták más járatokra áttenni, a főszereplő hölgy előtt is hatalmas, türelmetlen utasokból álló sor kígyózott. Ekkor egy ingerült utas előretört a sorban, lecsapta a jegyét a pultra, és felcsattant:

- Egy jegyet kérek a legközelebbi gépre, és ajánlom, hogy első osztályra adják! A hölgy türelmesen válaszolt:

- Sajnálom, uram! Boldogan segítek Önnek, de előbb az itt sorban álló embereket kell elintéznem. Az utast ez persze nem hatotta meg, hangosan, hogy mindenki hallja a sorban, megkérdezte:

- Hölgyen, tudja maga, hogy én ki vagyok?!

A nő elmosolyodott, majd gondolkodás nélkül a hangosbeszélő mikrofonja után nyúlt, és beleszólt:

- Figyelem! - kezdte, és a hangja visszhangzott a terminál egész területén. - A 14-es kapunál van egy kedves utasunk, aki nem tudja, kicsoda is ő. Ha bárki segíteni tud személyazonossága megállapításában, kérjük, fáradjon a 14-es kapuhoz!

A sorban álló utasok hisztérikus röhögése közepette a dühös utas a fogait vicsorgatva odavetette:

- Kapja be!!

A nő ezen sem ütközött meg, hanem mosolyogva válaszolt:

- Sajnálom uram, de ehhez is sorba kell állnia!

hobbitroll 2015.03.06. 22:30:46

@atpijkamo: áááá, ez kamu, ilyen csak a fényképbó'tban van (sőt, még az is lehet, hogy ott sincs :P) :D

gabors 2015.03.07. 06:20:32

@bikmakk: nebaszmar !!! akkor billy the goat Gates mi faszbol lenne a millardosok kozott is a leggazdagabb (a Forbes szerint) ...

amugy en is linux-ot hasznalok ahol csak lehet 1996 ota ...otthonra kizarolagosan pedig volt mar otthon szerverkent pentium pro tol kezdve minden ...

Répázó 2015.03.07. 07:54:41

Az történhetet, hogy korábban volt egy akciós beszerzésük, de véletlenül úgyhagyták az árat. Amikor bementél, a készlet már nem volt és akkor vették észre mekkora barmok. Erre azt a taktikát választották, hogy úgyis elfelejted, hisz csak egy windows. Aztán amikor kaptak cuccot, akkor már nyilván csak magasabb áron tudták beszerezni, ha neked annyiért adják, bukják. Amikor számtechben dolgoztam, nálunk is volt ilyen, de mi benyeltük, mert a vevő az első. Hozzáteszem, be is zárt a bolt ezzel a hozáállással. :-)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.03.07. 08:30:37

@gabors: "mi faszbol lenne a millardosok kozott"

Elmondom. Bill Geci átverte a DOS íróját, gombokért megvette tőle, pedig akkor már a zsebében volt az IBM szerződése, az anyja az IBM felügyelőtanácsában ült. Olyan szerződést kötött az eladókkal, hogy mindenképpen fizettek neki licencdíjat, függetlenül attól, hogy DOS-szal vagy más oprendszerrel adták el az IBM PC-AT kompatibilis számítógépeket. Zseniális ember, ha azt nézzük, hogyan maximalizálja a saját profitját, és hogyan nyomja víz alá a konkurrenciát. Egy ablakkezelő grafikus rendszerrel csak nagyon későn jött ki, vagy tíz évvel visszavetve ezzel a számítástechnika fejlődését. 1987-ben gyönyörű terveket láttam, hogyan ötvözik a Desvqiew-t az X11-el egy innovatív ablakos felületté, de abból se lehetett semmi.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.03.07. 09:30:21

A Magyar Telekom internetes és tévés csomagjai – a szúrópróbás ellenőrzés során megnézett címek alapján – ott olcsóbbak, ahol vagy a Digi, vagy a UPC szolgáltatása is elérhető. Ahol viszont egyedül vannak, ott nincs kedvezmény, még akkor sem, ha a telefonos ügyfélszolgálaton külön rákérdezünk erre, és akkor sem, ha ez már nem az első kétéves hűségidőszak lenne, amit vállalunk.

index.hu/tech/2015/03/06/t-home_nincs_konkurencia_nincs_kedvezmeny/

SarahConnor 2015.03.07. 10:14:29

Gábor, egyem a szíved! Nem merted megemlíteni, hogy egy hónapja vársz? Aztán meg nem akartál unfair lenni, hogy potyára szállítják az üzletbe? Felvilágosultabb helyeken az ilyen bótot nemhogy megkímélik az unfair panaszkodástól, de felgyújtják, és a helyét behintik sóval. Növeszd ki a golyóidat és állj ki magadért, mert most csak egy Windows-ról volt szó, de mi lesz veled, ha a házadat nem fejezi be valaki? Ellaksz a tető nélküli nappaliban, mert nem akarsz unfair lenni azzal, hogy panaszkodsz a vállalkozónak?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.03.07. 11:05:28

@atpijkamo: Nem, azért nevezték át, mert egy csomó progi Win95/98-nak ismerte fel :D

Nem beszélve arról, hogy mivel nincs verseny OS piacon, a fejlődés is nagyon lassú, és irányított.
Prohardveren erre benyögte valaki, hogy mert a MS mennyi pénzt ölt az iparágba, és mekkora fejlődést okozott...
HE? Egy olyan OS-sel, amibe be van betonozva a felület, hogy mást ne mondjak? Vagy az I/O ütemező? :D

@gabors: Mondjuk maketingesnek mindig is jobb volt, mint programozónak... Ha nincs konkurrencia, akkor meg persze hogy nem nagyon kell teperni a piacvezetőségért, és a bevételért.

igi1 2015.03.07. 11:16:13

@gabors: hogy màsokat nagyban átb@szott attól lett milliárdos Bill k@cs@g

ha úgy nézzük az apple is ettől lett sikeres 1-2 máshogy zajló üzlettől

+ kell az h valakinek a valakije legyél a fejlettebb országokban is

csak ott ez tabutema pedig attól még ugyanaz zajlik mint nálunk

aki sikeresebben fúr az lesz sikeres

sikerhez meg kell némi háttér

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.03.07. 11:25:08

@ColT: Csak emiatt nem nevezték vona át. Egyébként azt kommunikálták, hogy azért, mert a kilences egy AKKORA fejlődés, hogy már tizesnek kell hívni. Alibi duma.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.03.07. 11:47:18

@atpijkamo: Nem, kommunikálták is, hogy ezért más a neve :D Szerintem ez még gázabb.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.07. 12:27:58

@Aureliano Buendía: rajtad es torokon kivul senki nem normalis
ez nem ujdonsag
akkor meg egyszer
bemegyek, megrendelek valamit, azt mondjak 1 het
nekem megfelel
es nem tartjak ne akkor a posztolo a hulye
ertem
na meg en

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2015.03.07. 14:54:21

Torvalds meg azért döntött úgy, hogy a kernel fő verziószáma 4-esre ugrik, mert a Terminator-filmben egy képkockán feltűnik a 4-es verziójú Linux-kernel.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.03.07. 15:56:28

@igi1: Az Apple sikere kezdetben az innováción és a minőségen nyugodott. A 90-es évek végétől kezdtek elk*rvulni, de igazán az iPod, iPhone-okkal.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.03.07. 16:40:49

@bikmakk: Na jó, de az úri hepp, a MS meg bejelentette, hogy 9, aztán öööö, bocs, 10, mert izé. Vagy másért.

CID 2015.03.07. 17:08:42

Ki a fasz az a Torvalds, meg az a kernel?

telkoe 2015.03.07. 21:56:52

Win licenszet gyorsan es olcson a nemet ebayrol lehet venni (ebay.de)

gabors 2015.03.07. 22:12:42

@atpijkamo: koszi, miert gondolod hogy nem tudtam ??? az OK hogy lemaradt a smile ...

gabors 2015.03.07. 23:57:10

@bikmakk: mi van ??? nalad a Debian parancsoros ...miert lenne ?? siman grafikusan megy fel barmire ... (ha ugy akarod nem kell komolyabb szakertonek sem lenni...

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.03.08. 00:31:37

@gabors: Sokan nem tudják, hogy a számítástechnika legnagyobb kerékkötője. Azt képzelik, valami IT géniusz.

Mondjuk a gyártóknak kényelmes, hogy csak egy oprendszerre kell megcsinálni a drájvereket.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.03.08. 00:40:44

Nézzétek meg a Chappie-t, nagyon jó film. Egyszerre okos sci-fi, akciódús gengszterfilm és aranyos vígjáték. Pedig nagyon rossz kritikákat kapott.

hvg.hu/kultura/20150307_isteni_vigjatek_lehetett_volna_chappie

Fontos, hogy eredeti nyelven, mert a szinkron biztos nagyon szar.

gabors 2015.03.08. 02:14:28

@atpijkamo: "Sokan nem tudják, hogy a számítástechnika legnagyobb kerékkötője."

aki valamennyire is benne volt 80-as evek vegen 90-es evek elejen azert tudta ... amig tehettem PC-dos-t telepitettem es eleg hamar linux-ra valtottam

remelem a polio oltast nem fogja elbaszni...

lordjim 2015.03.08. 05:18:19

@Manyecska / válasz ment!/: Most mi van, le akarod színi a hümit? (Nőnap van,hátha engedi)

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2015.03.08. 14:04:52

@gabors: A parancssoros telepítés sokkal kényelmesebb, ráadásul látom közben, hogy éppen mit csinál a rendszer. Másrészt Linuxon ha elakadsz valamiben, előbb találsz olyan online segítséget, ami azt írja le, hogy milyen parancsot másolj be a konzolba/terminál emulátorba, ahelyett, hogy hosszasan magyarázná, hová kell kattintani. Annál is inkább, mert grafikus előtétprogramokból sokféle lehet és az egyes asztali környezetek kismértékben eltérően jeleníthetik meg ugyanazokat a grafikus programokat is. Nem beszélve arról, hogy a GUI jellemzően le van fordítva a használó nyelvére, míg a parancsok univerzálisak. Latinul sem tud mindenki, mégis az egyetemes orvosi szakma nyelve a latin. Ha tetszik, a parancssor a Linux latinja. Az átlagembernek nem kötelező érteni hozzá, de a szakértőknek azért illik.

joska61 2015.03.09. 08:43:24

"Viszonylag sürgős volt a dolog", "Eltelt egy hónap", "Azóta eltelt még egy hónap" - Hát erre nem tudok mit mondani (mert csorog a könnyem a röhögéstől)

Manyecska 2015.03.09. 13:19:41

@lordjim: Hümi??? Több kérdésem nincs kecseg.xdd

Manyecska 2015.03.09. 13:20:45

@lordjim: remélem a váltóáram szíja le nemsokára.xddd VIP. izé RIP.

Csimpi csumpi 2015.03.12. 00:37:56

Mina turonak kell rendegetni?
Nincs raktaron de azert kellene a cucc? Akkor a kozeli botba kell bemenni megvenni.
Ennyi.
süti beállítások módosítása