Tékozló Homár

A Ring lenyúlta az el sem indított tanfolyamot befizető pénzét FRISSÜLT

2015.03.24. 14:44 | Homár Hilda | komment

screenshot_2015-03-23_17_37_41.png

A Ringroup Oktató Kft.-t sokan szidták már, többek közt nyelvtanárok és szakképzőkben vizsgáztatók is. Ezúttal egy majdnem diákjuk fut hiába a tanfolyamra befizetett pénze után. Ő félév küzdelem után inkább hagyja az egészet a francba, de nem kéne. Sorstársak jelentkezzetek! Addig meg itt egy lelkesítő példa a harchoz.

Kedves Homár!

Intő példaként írom le a következő esetet mindazok számára, akik jelentkezni akarnak a Ringroup Oktató Kft. által meghirdetett iskolarendszeren kívüli grafikus tanfolyamra. Mielőtt beiratkoznak, ajánlom nekik, hogy olvassák végig a történetemet.

Úgy éreztem, régi nagy álmom válik valóra, amikor tavaly augusztusban beiratkoztam a fent említett tanfolyamra. A beiratkozás feltételeként befizettem a képzési díj negyed részét, közel 86.00 Ft-ot. Akkor úgy volt, hogy szeptember végén elindul a tanfolyam. Aztán az indulás előtt pár nappal jött egy e-mail, hogy nincs meg a kellő létszám, így október végére tolódik a kezdés. Itt még türelmesen vártam.

Aztán október végén megint jött egy e-mail, ugyanazzal a szöveggel, csak november végére módosítva a kezdési időpontot. Megjegyzem, a tervezett kezdés előtt 2 nappal írták ezt meg, és előtte a telefonos és e-mailes érdeklődéseimre sem kaptam választ. Akkor lettem először igazán dühös, amikor megnéztem a honlapot és láttam, hogy a képzést már nem azokkal a feltételekkel hirdetik, mint amire én beiratkoztam (hosszabb képzési idő, kevesebb óraszám, magasabb képzési díj). Írtam az igazgatónak egy ajánlott levelet, hogy tájékoztasson a tanfolyamról, a levelet válaszra se méltatták.

November végén jött az újabb sablon e-mail, a képzés kezdését január végére tolva. Ekkor döntöttem el, hogy ebből nem kérek tovább, és írtam az igazgatónőnek egy újabb ajánlott, tértivevényes levelet, amiben elálltam a részvételi szándékomtól és kértem a pénzem visszautalását. Hát, december közepén felbontatlanul visszakaptam a levelemet, mert nem vették át. Még aznap elküldtem az intézmény minden általam ismert e-mail címére a levél másolatát, természetesen nem kaptam visszajelzést.

Január elején sikerült elérnem az ügyfélszolgálatost, aki „nagyon meglepődött”, hogy nem kaptam választ az e-mailre. Ekkor közölte velem, hogy a tanfolyam visszamondására külön kérvényt kell leadni, amit a felettese bírál el, és csak ezután kerülhet sor a szerződésbontásra. (Megjegyzem, a képzési szerződésben a szerződéstől való elállás résznél nem volt egy árva szó sem erről a kérvényről.) Hogy mihamarabb pontot tegyek az ügy végére és elkerüljem a felesleges vitákat, megírtam a kérvényt és még aznap postára adtam.

A kérvényemet elfogadták, erről levélben kaptam értesítést. Kérték, hogy beszéljek meg egy időpontot az ügyfélszolgálatossal, hogy személyesen aláírhassam és átvehessem az iratokat a képzési szerződés megszüntetéséről és a pénz visszautalásáról. Lebeszéltem az ügyfélszolgálatossal, hogy ezért egy januári szombaton elutazok Budapestre, addigra minden papírt előkészítenek.

A megbeszélt időpontra be is mentem az intézményhez. Az ügyintéző azzal fogadott, hogy elszállt a rendszer és hogy nagyon sajnálja, de így nem tudja kinyomtatni nekem a dokumentumokat. Pár órával később, az ügyfélfogadási idő lejárta előtt még egyszer visszamentem, de állítólag akkor se működött a rendszer. Azt mondta, jöjjek vissza máskor. Mivel Budapesttől elég messze élek, többször nem akartam feleslegesen bemenni hozzájuk, ezért nagy nehezen kipostázták a papírokat.

A képzési szerződést megszüntető iratban elismerték, hogy az ő hibájukból nem indult el a tanfolyam, és az érvénytelenítő számlán az állt, hogy február 28-ig vissza fogják utalni nekem az augusztusban befizetett összeget. Most március 22-ét írunk és a számlámon a mai napig nincs rajta a pénz. Írtam nekik e-mailt és hívtam is őket, hogy utalják a pénzem, mindhiába.

Múlt héten feljelentettem őket a rendőrségen, de sajnos elutasították a kérelmem. Ez a dolog polgárjogi eset, így a bíróság hatáskörébe tartozik. Ha beperelném őket, az ügyvédi költség olyan nagy lenne, hogy talán többe kerülne a leves, mint a hús.

Nagyon feldühödöm, amikor arra gondolok, hogy augusztus óta mennyit kamatozott volna az összeg, ha befektetem. Vagy extrém példaként: mennyivel jobban jártam volna, és mennyi idegeskedést megúsztam volna, ha veszek belőle egy Xboxot. A cég vajon mit csinált a pénzemmel? Mellékesen említem csak meg, hogy mennyi plusz költségem merült fel az ügyintézés során. A hab a tortán, hogy lelkileg is nagyon megviselt és rengeteg stresszt okozott ez az egész szélmalomharc. Kétszáz fölé emelkedik a vérnyomásom, ha rágondolok erre a cégre, amit nyomdafestéket nem tűrő szavak milliójával lehetne illetni.

Felháborító, hogy 2015-ben Magyarországon egy cég mindezt büntetlenül megteheti. Úgy döntöttem, nem küzdök tovább, mert nem éri meg nekem, hogy rámenjen az egészségem, elengedem a rossz érzéseket. De ezúton üzenem mindenkinek, aki jelentkezni akar erre a tanfolyamra, hogy gondolja meg kétszer, befizeti-e a pénzt…

Neko

UPDATE márc. 27.

Újabb levél olvasónktól.

Kedves Homár!

Update: ma megérkezett a számlámra a 86.000 Ft. Nem számítottam rá, hogy visszakapom a pénzem, de most nagyon boldog vagyok. Köszönöm, hogy leközölted az írásomat!

Neko

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manyecska 2015.03.24. 14:59:42

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: hmm, történetesen most csináltam egy embörnek SZJA-önellenőrzést 5 évre visszamenőleg, több mint 300.000 HUF üti a markát. Jár neki súlyos fogyatékos kedvezmény.:)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.03.24. 15:02:55

Egyszer jelentkeztem a ringnél egy olyan szakra, ami még sehol nem indult, úgyhogy eléggé megörültem. Aztán felhívott egy kiscsaj, hogy nem kapott támogatás a szak, nem akarok e szobafestőszakra menni. Nem.

Manyecska 2015.03.24. 15:04:05

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: hol van már 10 kamat, még a lánykoromban se vót-bizony rég volt:P- annyi,.. felesleges vergődni poszternek:)

Manyecska 2015.03.24. 15:06:39

@batgirl: nem, kollegina! Tudtam hogy valami majom beléköt :DD
amúgy profin festek-mázolok-tapétázok, ha köll, neked dupla áron megszámítom! na?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.03.24. 15:08:10

@Manyecska: sajnálom, de ha nem tudnék festeni, meg tapétázni, akkor sem jöhetnél a közelembe.

Belana 2015.03.24. 15:09:03

Fizetési meghagyást kell indítani a közjegyzőnél, de vannak ingyenes jogsegély szolgálatok is.
Nem szabad annyiban hagyni.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.03.24. 15:13:45

Mivel "csendesőrült" a hobbim.... (peca) elhatároztam, hogy nyugger koromra leteszek egy halőr tanfolyást. Így jártam én is, hogy 2 éven keresztül nem indítottak létszám hiány végett.
Oszt azóta annyira elvadult a világ, hogy a fene fogja megveretni magát pár guvadt szemű méretesre taposott halé! :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.03.24. 15:22:23

"Ekkor közölte velem, hogy a tanfolyam visszamondására külön kérvényt kell leadni, amit a felettese bírál el, és csak ezután kerülhet sor a szerződésbontásra."
Feltételeket úgy változtatják, ahogy kell, azzal baj nincs, lehet máshova menni, de ez gáz.

sarostehen 2015.03.24. 15:31:29

"Nagyon feldühödöm, amikor arra gondolok, hogy augusztus óta mennyit kamatozott volna az összeg, ha befektetem"

Kb 100Ft-ot. Nem vagy te üzletember véletlenül?

sarostehen 2015.03.24. 15:33:23

Tehát még mindig a hajad téped miatta, de körbenézni milyen ingyenes lehetőségeid vannak, az már smafu.

Nem tudom hogy tettél feljelentést, de ez sztem nem polgár jogi eset. Csalás, stb stb. Büntetőjog.

gabors 2015.03.24. 15:33:30

index.hu/tech/2015/03/24/ez_a_langszoro_50-bol_48_allamban_teljesen_legalis/

ez meg volt ?? onvedelmi celbol foleg belterben nagyon franko lehet ...

van aki penzert megveszi ... hat nem mondom.... inkabb maradtak volna a kozepsuliban meg egy ket evet ...

Manyecska 2015.03.24. 15:39:30

@sarostehen: 500-1000..lekötéstől függ :D ha tőzsdézni akart volna vele/kaszinózni akkor mi van na??

^LutheR^ 2015.03.24. 15:44:05

"a tanfolyam visszamondására külön kérvényt kell leadni, amit a felettese bírál el"

Jaj hagyjuk már, nem az a világ van hogy a nagyságos úrnak három példányban könyörögni a saját kezibe...

Ha ennyire megnehezítik a jogos elállást, akkor ahogy már fentebb javasolták, indíts fizetési meghagyást, és akkor majd ők fognak magyarázkodni.

nemNewl 2015.03.24. 15:45:02

@batgirl: ahhoz túl alacsony az összeg

sarostehen 2015.03.24. 15:45:11

@Manyecska: 1000Ft.. micsoda zsíros hozam... mond, hogy ez már az adók után nettó hozam..

Tőzsde.. Questornál- ennyi pénzel a portán sem engedték volna be :)

Joe911 2015.03.24. 15:59:08

Közjegyző, fizetési meghagyás.
Online beadható. A költségeket meg kell előlegezni, de a végén a kötelezett fizeti.
Nem értem mi a gond ?

FDToth 2015.03.24. 16:12:43

Igy van, fizetesi meghagyas. A rendorseg meg nem foglalkzik ilyennel sem, nincs ido, beuzemeltek az uj trafikat, azokkal kell foglalkozni.
Egyebkent meg lehet eroszakosabbna is: bemesz szemelyesen az irodaba oar ismerosoddel es elkezdes a muszaki cuccokat gyujtogetni. Par oerc es kp-ban adjak vissza.
Ezek is olyanok h aki eriszakkal keri vissza a oenzet, azoknak adjak, aki nem, annak meg huzzak az ugyet....

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.03.24. 16:14:46

@Homár Hilda: Értem, ...nem negyed év, hanem negyede. de csak 86.00 Ft ?
Nem hiányzik egy nulla az befizetett összeg végéről? :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.03.24. 16:31:03

@Belana:

Bezony, velem is ki akartak szúrni pár éve, amikor nyelvtanfolyamra jelentkeztem hozzájuk, befizettem 44 ezret, aztán nem indult, ők meg semmit nem utaltak vissza. Küldtem szépen egy FMH-t nekik, ők nem mondtak ellent, és még többet is kaptam vissza.:P Úgyhogy kedves levélíró, ajánlom az FMH-t, az esetek 95%-ában nem mondanak ellent és megkapod a pénzedet, ha meg ellentmondanak, akkor még mindig elállhatsz a bírósági eljárástól, és buktál 5 ezer forintot. Tehát szó sincs vagyonokba kerülő ügyvédről meg effélékről, csak tájékozódni kellene a jogaidról.

Deviáns 2015.03.24. 16:36:21

Szerintem: közjegyzőhöz bemenni, fizetési meghagyást kérni. net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0900050.TV

Vagy fizet, vagy vitatja, de az neki kerül pénzébe első körben.

Vadászbaszó nyúl 2015.03.24. 16:55:29

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc:
Te is, fiam? ;)

Amúgy meg ahogy előttem szóló: fizetési meghagyás, ha nem fizetnek, felszámolás, csá.

Vadászbaszó nyúl 2015.03.24. 16:58:53

Nem is olyan vészes, még csak két végrehajtás folyik a cég ellen.

Darth Revan 2015.03.24. 17:04:57

Meg mindig jobban jart, mintha a Quaestornal fekteti be azt a 86ezret :D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.03.24. 17:19:40

@sarostehen: "100Ft-ot"

Hát Kvesztor kötvénnyel pont -100%-ot. Szerintem mázlista az ipse, a rinGGrouptól még tén visszakaphattya.

Vadászbaszó nyúl 2015.03.24. 17:31:05

@atpijkamo:
Qaestortól eddig hány ember nem kapta vissza a betett pénzét? Nem, nem amióta az ávó, bocsánat, állam, izé, Mnb felügyeleti biztost rendelt ki, hanem előtte?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.03.24. 17:32:36

@Vadászbaszó nyúl: A piramisjátékot úgy jáccák, hogy mindenki időben visszakapja a pénzét, míg össze nem dől az egész.

Manyecska 2015.03.24. 17:37:57

@atpijkamo: pedig Papí, én is szolidan bögyös-faros menyecske vagyok de kettőnknek minimum hat szék kellene!! /aljas ikon/:DD

Vadászbaszó nyúl 2015.03.24. 17:39:46

@atpijkamo:
És összedőlt? Lehet, rossz csatornát nézek, de rohadtul nem hallottam ilyen híreket. Olyan van, hogy valaki olyan befektetési formát választ, ahol nincs se hozam, se tőkegarancia. Így a magasabb hozam esélye mellett nyilván magasabb a kockázat is. Az ilyen befektetés valóban "elfogyhat". De ez nem lopás. De ezt nyilván kibaszott nehéz megérteni a sooook agyhalott birkának.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.03.24. 17:44:45

@Vadászbaszó nyúl: Igen, a Budakes meg a Kvesztor kurvára összedőltek. Hetek óta erről cikkezik a sajtó. Keress rá a Ponzi sémára a szakirodalomban.

@Manyecska: Csak tépjétek egymás haját! Kemény legények... leányok vagyok mindketten, nem lesz tőle bajotok. Én nektek szurkolok.

Vadászbaszó nyúl 2015.03.24. 17:46:23

@atpijkamo:
Teljesen másról szól a sztori, de hagyjuk, nyilván a 444 meg a Blikk tájékozottabb, mint az ott dolgozó barátom.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.03.24. 17:48:36

@Vadászbaszó nyúl: Ő biztos tudja, hogy piramisjátékon kívül miből lehet garantált 8-10% hozamot nyerni a mai világban.

Vadászbaszó nyúl 2015.03.24. 17:52:46

@atpijkamo:
Tudom, te is értesz hozzá. Benne volt a hahotában.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.03.24. 17:57:44

@Vadászbaszó nyúl: :)) Én mindenhez értek. Bár igyekszem titkolni, de kénytelen vagyok állandóan szembesülni vele vele.

Na jó, nagyot mondtam, a kvantummechanikához csak érintőlegesen, és a kémiához egyáltatán nem.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2015.03.24. 17:57:46

Pószternak azt javasónám, ha má ennyire grafikusnak vágyik, hogy rajzojja le magát, oszt tépje össze!
Nyócvanhat forintér ekkora ribilliót!!4!!

Manyecska 2015.03.24. 18:03:21

@dr. phil. Sün‼ ツ: mér én is perlek a gecibe tízezer forintér mi ebben a fura??

Aureliano Buendía 2015.03.24. 18:04:09

@posztoló: tudnál nekem kölcsönadni egy jelentősebb összeget? Istibizi visszaadom.

cobre 2015.03.24. 18:07:11

Menj ügyvédhez, csináljatok fizetési meghagyást (gondolom ez él magánkárosult esetén is), ezzel végrehajtást lehet kérni.
Nem utolsó sorban az összes behajtási költséget is az adós fizeti (persze csak ha van min behajtani).

Manyecska 2015.03.24. 18:11:46

@Vadászbaszó nyúl: jah.pláne hogy itt állok egyszál melltartóban és odaégett a spagetti a malacka megette a szobanövényt, a kutya megb.szta a plüssmacskát, alig várom hogy kihaljanak a ge..cibe, a gyerekektől meg megőrülök remélem hamar megnősül mindkettő és elhúznak a faszba!:D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.24. 18:17:17

@cobre: egy fiztesi meghagyashoz minek ugyved?

Vadászbaszó nyúl 2015.03.24. 18:20:24

@cobre:
Közjegyző csinálhat olyat, amúgy igen, magánszemély is indíthat ilyen eljárást.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.03.24. 18:21:59

@Manyecska: :)) Az élet akkor kezdődik, amikor a gyerekek elköltöztek és a kutya is megdöglött.

Manyecska 2015.03.24. 18:23:55

Ja, már válni is lehet közjegyzőnél ha nincs gyerek és megegyeznek mindenben..!
sajnos esetünkben ez nem játszott de úgyis el akar venni ez az állat másodszor is évek óta ígéri:DDD..:D

Manyúúl holnap is nyúúúlni fog mint a tak 2015.03.24. 18:24:46

@Manyecska: hát igen az, de hiába könyörögsz! Téged nem veszlek a védelmembe. Azért mindennek van határa!

Manyecska 2015.03.24. 18:25:12

@atpijkamo: ÉN! döglök meg addigra! ez valami embertelen nem hittem volna hogy negyven éves koromra ezt IS megérem:P:D

igi1 2015.03.24. 18:28:24

Adok én a poszternek ingyé photoshoppot. Nézze meg csak a törököt.

@Vadászbaszó nyúl: közjegyző sem ingyé dolgozik

tudtommal

@cobre: ügyvéd még többe kerül

A poszter nem tehet róla, hogy meghirdettek csalók hirdetést, na meg lenyúltak 86 ezer forintot.

Azonban én is a fizetési meghagyást javasolnám.

Gebriell 2015.03.24. 18:30:17

Szisztok! Nekünk konkrétan 30 embernek 250 eFt-ját nyulták le /fő. :(

gabors 2015.03.24. 18:37:15

@Vadászbaszó nyúl: Ja amugy a baratod lehet hogy nem tudta (mert nem akarta tudni) hogy veletlenul egy 'par' kamu kotveny is eladasra kerult ??

Vagy a Orgovany Bela a baratod es csak ket hete dolgozik ott...???

Manyecska 2015.03.24. 18:40:29

@cobre: ha elmegy a bíróságra hétfőnként általában ingyenes tanácsadás van + az ügyfélszolgálaton is segítenek megírni, egy ilyen papír tíz perc alatt kitölthető /volt hozzá szerencsém nemrég/, sza ügyvéd sem kellene hozzá..plusz beírja milyen költségeket kér vissza..aztán ha jogerőre emelkedik be is hajtják szemrebbenés nélkül, nekem negyedmillával tartoztak:(

igi1 2015.03.24. 18:43:38

@gabors: ugyen

Be kellett dönteni a szektort, mert most épp a bankokat kell megerősíteni.

= a brókerpiacot ki kellett csinálni

Quaestor = TV2 = Szoci biznisz

Ki kellett csinálni a dohánybizniszt, mert a boltok többsége régi szocik kezében volt, szintén most a boltok kerülnek sorra.

A régi szocik megszedték maguknak, a Fidesznek így csak az apró maradt, ezért igyekeznek mindent a saját kezükbe juttatni.

Az meg nem újdonság, hogy a brókerek megbízhatatlanok, akkor is megkapják a lóvét, ha sz@r üzletet csinálnak.

Nem lennék hülye 1-2 millánál többet befektetni egy helyre, bankokba se.

Az értékpapír kockázattal járt, a hitelfelvevés is, ezt MINDENKI TUDTA, mégis odavitte 10 éves megtakarítását is, főleg öreg emberek megint.

A takarékszövetkezetet is ugyanúgy döntötték be, mert ugye az idősebb emberek ott tartották a temetésre félretett pénzeket, illetve nagyon népszerűek voltak, jobbak a bankoknál.

A nem tudás nem mentesít, de más kezébe adni a pénzed olyan, mintha lemondanál arról örökre.

Ezért mondom, legyen annyi, amennyiből meg tudsz élni, de sokat ne tarts se bankban, se otthon, hiteled ne legyen.

Gebriell 2015.03.24. 18:45:31

@gabors: Nem hanem a RING Szakképző. 10 hónapos tanfolyam volt aztán közölték nem jártunk be( ami nem igaz,mivel minden hétvégénket ott töltöttük) igy felbontják a szerződésünk, amit meg is tettek. Pénzt nem adtak vissza, papírt nem kaptunk. Mindenkinek úszott a pénze.

cobre 2015.03.24. 18:46:00

@Vadászbaszó nyúl: régen közjegyző csinálta, most e-szignóval rendelkező ügyvéd kell hozzá.

igi1 2015.03.24. 18:46:07

@Manyecska: de figyuzz, ezt a Demcsák Zsuzsát nem lehetne lelőni, és úgy kirúgni az országból, mint azt a kutyát!?

Ez is jól él a semmiből.

Mondjuk kicsit sajnálom, hogy alá kellett feküdnie a Lázár Janinak, erős idegzet kellett ehhez, az biztos.

Ronda az a pasi, mint a bűn.

cobre 2015.03.24. 18:47:07

@Manyecska: ezt nem tudtam, hogy ott is csináltatható, köszi az infót, megjegyzem legközelebbre (nálunk most volt aktuális).

Gebriell 2015.03.24. 18:47:30

@Manyecska: Én személy szerint már tetem jogi lépéseket, de a cég semmilyen hivatalos megkeresésre nem reagál..

Manyecska 2015.03.24. 18:48:46

@igi1: jajjanyám:D, jön helyette hat másik!!! egy pasi meg legyen sármos azt jóvan. a jóképű pasik mellett pokol az élet:(((!! :D

igi1 2015.03.24. 18:50:41

@Manyecska: hádde a Lázár Jani, már rágondolni is sokkoló b+.

Értem én, hogy pénz, brrr....

Amúgy meg nem értem, miért nem bűncselekmény az, ha ellopják a pénzed, mert egy nem létező szolgáltatást árultak.

Manyecska 2015.03.24. 18:52:03

@cobre: már amennyiben végrehajtási eljárás alá esik, de szerintem egyértelmű.@Gebriell: de ha lesz jogerőre emelkedett végzés akkor tökmindegy, fizetniük kell!! Ezt pedig végrehajtási eljárás során kell elérni, az mindegy hogy nem veszik át: ha nem áll el x napig jogerőre emelkedik épp ez benne a poén!:)
Mondjuk nekem kifogyott a patron a nyomtatómból mire kiizzadtam magamból:D

igi1 2015.03.24. 18:53:01

Egyébként érdemes lenne megnézni ennek a Ring-nek a hátterét is, ki a főgóré ott, hogy még mindig működhet.

Különben meg k@rvára nem értem:

HA TÖBBEN SZIDTÁK AZ ISKOLÁT, MIÉRT TARTOD ÉLETBEN AZT, HOGY ODAVISZED A PÉNZED.

Ilyenkor a poszter mit csodálkozik, hogy megb@szta saját magát!?

Ő maga az, aki a pénzével fenntartja a csalók rendszerét, mert már nagyon sok rossz híre ellenére is simán utalt 86000 forintot.

Ez nem utólag okoskodás, google a barátja, akkor ilyen erővel nyugodtan öngyilkos is lehet, mert csak.

Manyecska 2015.03.24. 18:53:31

@igi1: akkor a Breki izé Berki se jön be??:DD

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2015.03.24. 18:54:16

Igi aktuálpolitikaji elemzését óvashattuk!

gabors 2015.03.24. 18:54:54

@Gebriell: varjal akkor volt oktatas vagy nem ??? az milyen volt ???

mert ha csak a papir kellett valamiert okosba akkor tenyleg kibasztak veletek mert meg be is jartatok hetvegenkent ... :-)

igi1 2015.03.24. 18:56:23

Ismétlem:

ez nem olyan, hogy vásárolsz egy bálázót, és a tulaj nem hozza az árut

mert itt már volt rossz hírnév előtte, rengeteg becsapott áldozattal

itt nem véletlenül kifogásról van szó, hanem direkt választotta ezt az iskolát a poszter, esetleg úgy, hogy tudta, hogy az iskola elveheti a pénzét

Sosem értem az ilyen embereket, miért kell csakazértis befizetem a lóvét és kész.

Értem én, hogy életem álma, meg grafikus, de akkor is, nézzen már előtte utána az iskolának.

Grafikus lehetsz, az sem egyszerű szakma, de ott is meg kell nézni, hová adod el magad, akkor meg nem lehet mindegy az az iskola sem, ahol a tanfolyamot elvégzi.

Egyébként meg ennyi pénzér nem egyszerűbb lehet egy egyetemet elvégezni levelezőn, költségtérítésesen!?

igi1 2015.03.24. 18:57:54

@Manyecska: amorf feje van. Most azon röhögjek, hogy néhány "stand - upos" egyed a Berkit meg a Molnár Anikót szidja!?

Ez lett a szórakozás manapság, ingyé se mennék el megnézni, az tuti.

Berki is ingyenél, meg csak egy pincér volt, amit sohasem sikerül neki levetkőznie.

Gebriell 2015.03.24. 19:00:41

@Vadászbaszó nyúl: igen volt okatatás és szerettünk volna vmit tanulni is a tanfolyamon, azért jelentkeztünk( bár az okatás erős kifejezés arra amiben ott részesültük) viszont sem pénzt sem papírt nem látunk azótta sem :(

Manyecska 2015.03.24. 19:00:59

@igi1: tegnap kinéztem az ablakon itt libegett a Pamela! kezdek büszke lenni a formáimra, joggal..:D

gabors 2015.03.24. 19:01:29

@igi1: "Quaestor = TV2 = Szoci biznisz"

hat akkor szijjarotoek mi fasznak tettek oda penzt meg a legnagyobb gyori fidesz oligarcha volt a vezeto ha jol "olvasom a sajtot" :-)

ez tarsoly akkor valami "closet" szoci ??

igi1 2015.03.24. 19:04:58

@gabors: szerinted mivel léptek le, ha nem a FIdesz pénzével, mi!?

Először a Buda Cashnél lépett le valaki rongyos pármilliárddal.

Amiből most épp egy kampányba fektetnek be majd 3 milliárdot.

De ez a Quaestor a TV2-be ment nagyon, arra emlékszem, az meg szocis bagázs, spúrok, smucigok.

Sosem fektetnék be olyan üzletbe, amit tévében reklámoznak, olyan szolgáltatást se vennék igénybe, amit tévében, rádióban hallgathatok, mert azok a piacinál drágábbak szoktak lenni.

Tudomásul kéne venni, hogy ha befektetsz valahová, a

KOCKÁZATOT TE VISELED, mint ügyfél, hiszen másra bízod a pénzed, aki úgy gazdálkodhat vele, ahogy akar.

Ha nem akarsz kockázatot vállalni, gazdálkodj te a saját pénzeddel, otthon.

igi1 2015.03.24. 19:07:07

@Manyecska: idáig jutottunk, hogy az a szórakozásunk, ha mást szidhatunk, azon az illetőn röhögünk, és az nevetségessé teszi magát, ez a többség szórakozása.

Manyecska 2015.03.24. 19:08:53

@igi1: mondom hogy a fiam kéne..:D bár apja részére full menetes az egész család:DD.....

igi1 2015.03.24. 19:09:13

Szóval nem értem a poszter féléket, miért mennek önként öngyilkosnak.

A nem tudás nem mentesít.

Volt híre ennek az iskolának, mégis még mindig működnek.

A poszter - félék pénzéből.

hobbitroll 2015.03.24. 19:59:53

na, ontopicoljunk.
1., Márpedig ez sikkasztás és/vagy lopás, az pedig feljelenthető
2., ha már bíróság, van egy olyan találmány is, hogy nem kell fizetni, hanem felírják a költségeket, a végén pedig a vesztes fizet (egyébként ez nekem is új volt, nem rég hallottam az ügyvéd ismerősömtől).
3., pont azért teszik meg, mert vannak a posz-to-ló -hoz hasonlók (szarnak rá),

+1 (nomen est omen) ha van még fölösleges 86eHUF-od, megadom a számlaszámom, de küldheted paypal-ra is

hobbitroll 2015.03.24. 20:02:59

@igi1: "ügyvéd még többe kerül "
ez nettó butaság :P
a többivel 1@értek ;)

Lütyő felügyelő 2015.03.24. 20:10:37

@batgirl: Talán félsz, hogy te is be leszel perelve, ha nem elégíted ki szekszuálisan?

Lütyő felügyelő 2015.03.24. 20:13:19

@dr. phil. Sün‼ ツ: Mondjuk ennyi pénzért én is szívesen vennék ikszbokszot!

Manyecska 2015.03.24. 20:24:03

Nagytudású megjött.

igi1 2015.03.24. 22:21:58

@dr. phil. Sün‼ ツ: mindig mindenkinek az a mocskos pénz

gyerünk az erdűbe dagonyázni

az ingyé van

gabors 2015.03.24. 22:35:02

@igi1: dehat ahhoz is kell csizma !!! mezitlab megsem lehet foleg most mig tel van ...

igi1 2015.03.24. 22:35:36

@Lütyő felügyelő: hja, csak neked ennyi pénzér ez sem jut

igi1 2015.03.24. 22:36:43

@gabors: felénk tombol a nyár

Amerika másik felén (Vegasba) meg van már kisbarack.

Felénk meg medvehagyma.

Egy dolgot nem értek Ámerikába, az New York.

gabors 2015.03.24. 22:46:32

@igi1:
"Egy dolgot nem értek Ámerikába, az New
York. "

Jo Neked .... azt hiszem Te lehetsz az egyetlen akik csak egy dolgot nem ert ... de pont New York legyen az ... :-)

"felénk tombol a nyár" ennek orulok mert holnap megyek arrafele ... remelem most egy darabig a repulok nem zuhannak le EU-felett ...

További magyar hang 2015.03.25. 09:07:39

Közel nyolcvanhat forint! Felháborító, de tényleg!

közödeszed 2015.03.25. 10:02:17

fáradj be a rendőrségre újra és csalás miatt tegyél feljelentést..ha nem hajlandóak veled szóba állni említsd meg hogy az ügyészségre fogsz menni ott teszel feljelentést ha ők nem hajlandóak érdemben foglalkozni az üggyel, ahol megemlíted hogy jártál a rendőrségen is.... hirtelen segítőkészek lesznek a rend éber őrei..

"373. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el."

joska61 2015.03.25. 10:14:54

Nem tudom a nép mikor ébred rá már végre, hogy az ilyen himihumi kft-k nem oktatásból élnek, hanem a befizetésekből. Persze, idealista vagyok. Majd akkor jönnek rá, amikor a "bemutatós" rablók kihalnak.

2015.03.25. 11:27:02

mondjuk vállveregetés azoknak akik ilyen noname cégek tanfolyamaire befizetnek

hobbitroll 2015.03.25. 11:57:36

@joska61: "Nem tudom a nép mikor ébred rá már végre"
kb soha. amíg lószar van, veréb is lesz

Shanarey 2015.03.25. 11:58:12

A Ringről, jót vagy semmit.
Jót nem tudok, rosszat viszont igen.

Sandor Akarki 2015.03.26. 03:05:57

Fizetési meghagyást te is indíthatsz, nem kell ügyvéd csak beballagni a helyileg illetékes bíróság ügyfélszolgálatára. Homár helyett oda kellett volna írnod.
süti beállítások módosítása