Tékozló Homár

Mennyit tudna bevállalni a költségekből? - kérdezte a UPC az ügyfelet FRISSÜLT 3x

2015.04.14. 09:02 | Homár Hilda | 69 komment

upc_hivatalos.jpg

Úgy tűnik új üzletpolitikája van a UPC-nek: aki akar tőlük valamit, az szálljon be a költségekbe. Javasoljuk továbbfejlesztésre: lehetne olyan megoldás is, hogy az ember nem fizet, hanem ledolgozza a részét mondjuk gletteléssel vagy takarítással, esetleg ingyen ebédfőzéssel vagy hastánccal a szakiknak. 

Üdv,

Tavaly rendeltem a UPC-tól internet+kábel TV szolgáltatást (Budapest V. kerület). Kijöttek beszerelni és amikor már minden kész volt, kiderült, hogy a kábelen nem jön jel. A ház udvarán a falban elvezetett kábel hibás - ezt mondták akkor. A tisztán látás végett, ez egy kb 10-12m hosszan, és 2,5m magasan futó kábel, amit cserélni kellett volna. Akkor sajnos nem volt időm, hogy megvárjam, hogy ezt megtegyék (egyáltalán megteszik-e) ezért visszamondtam a rendelést, és másik szolgáltatót választottam. 

Idén a másik szolgáltatóval lejárt a szerződésem, ezért úgy gondoltam ismét kihívom a UPC-t. Természetesen ők egy év alatt nem vették a fáradtságot, hogy javítsák a hibás hálózatukat, ismét kijött tőlük a szerelő és ismét megállapította, hogy a kábel rossz. Ekkor felvett róla egy beruházási igényt, és azt mondta rendben lesz, megcsinálják, minden oké. 

A mai napon (április 10.) kaptam egy levelet a UPC-től ami így szól: "Tájékoztatjuk, hogy a kábeltelevízió, internet és telefon szolgáltatásainkat jelenleg sajnos nem tudjuk az Ön számára biztosítani. A UPC Magyarország Kft. az Ön által megadott címen kiépített kábelhálózattal nem rendelkezik."  Ez nyilvánvalóan hazugság, hiszen már be is kötötték hozzánk a hálózatukat kétszer is - sikertelenül. 

Mikor felhívtam őket, még durvább beszélgetésben volt részem. Az ügyintéző hölgy semmilyen konkrét információt sem tudott mondani, kivéve, hogy mivel a falban megy a kábel a közös képviselőtől is kéne engedély (akit soha nem kérdeztek meg). Ezek után bevallotta, hogy drágának találták a beruházást. Tíz méternyi kábel cserélése, (ami kb 5cm mélyen van a falban, beglettelve, le se festették azt a részt) drága ahhoz, hogy egy új ügyfelet szerezzenek... 

Ezek után az ügyintéző hölgy konkrétan ezt a kérdést tette fel nekem:"Mennyit tudna bevállalni a költségekből?" Köpni-nyelni nem tudtam... Mi az hogy mennyit? Mihez képest? Mennyi a teljes költség? "Nem tudja mennyi a költség, és ha tudná se mondhatná meg, De mennyit tudok bevállalni?" Természetesen mondtam nekik, hogy nem szándékozom kifizetni a hálózatuk javítását, ha nekik nem fontos az új belépő, akkor ne csinálják meg. 

Ha lehet tedd ki a sztorit, hátha meggondolják magukat. Kíváncsi vagyok, hogy a nyilvánosság ereje segít-e azon, hogy a UPC ne a leendő ügyfelével újítassa fel a hibás hálózatát, mondván: ha kell fizess azért, hogy utána fizethess.(egyébként a félretájékoztatás miatt amit e-mailben küldtek természetesen panaszt tettem a kolléganő ellen)

Köszönöm,

Bence

UPDATE

Úgy tudjuk, a UPC felvette a kapcsolatot Bencével, ezen kívül nekünk ígértek egy általános választ kié a kábel, kinek kell fektetni ügyben, reméljük, hamarosan megjön az is.

UPDATE 2. ápr. 15. 13:42

Addig is ehol a kiegészítés, amit Bence küldött az előbb a kommenteket látva:

Szia,

A kommentelőknek eléggé nem jött át a történet, szóval pár dolgot leírnék, ha lehet tedd ki update-ben:

1. Drágábbra cserélném a szolgáltatást, nem olcsóbbra. (gyorsabb internet, több csatorna, havi 1000Ft többlet költségért)

2. Nem azért tettem panaszt, mert nem akarják bekötni, hanem mert vizsgálatot nem folytattak, gondolom kényelmi indokból elzavartak egy sablon e-mail-el. (a házban ki van építve a        UPC, van elosztó doboz)

3. A házban elérhető szolgáltatásokkal pontosan tisztában vagyok, a UPC telefonos kollégája mindent elmondott arról, hogy melyik szolgáltatásukból (internet, tv, telefon) melyik csomag elérhető

4. A közös képviselő számát előkészítettem a UPC részére, mert a kint lévő "bekötős" kolléga jelezte, hogy arra ilyen esetekben mindig szükség van. (ha esetleg bontani, vakolni kell) - ezt sosem kérték el.5. A UPC a mai napon (2015.04.15. felvette velem a kapcsolatot az ügyben, hogy felmérést készítsen a bekötés/javítás költségeiről. Ezt nagyon is nagyra értékelem, mert igazából én csak ezt szerettem volna elérni. Valóban vizsgálják meg a helyzetet, mielőtt sablon e-mail-el elutasítanak. Illetve mutassanak egy felmérést a költségekről, ha úgy gondolják a költségek egy részét nekem kell felvállalnom. Úgy el tudom dönteni, hogy szeretném-e, ezt a beruházást, vagy nem.

Mindenkinek további szép napot!

Bence

UPDATE 3. ápr.15. 13:46

Na, mire beszerkesztettük, megjött a UPC válasza is.

Tisztelt Szerkesztőség!

A Tékozló Homáron 2015. április 14-én „Mennyit tudna bevállalni a költségekből? - kérdezte a UPC az ügyfelet” címmel megjelent olvasói panaszra a UPC Magyarország Kft. az alábbiakban szeretne reagálni.

Az Elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény (Eht.) értelmében Budapesten a UPC nem kijelölt egyetemes szolgáltató, ezért szerződéskötési kötelezettség sem terheli. A leírtakhoz hasonló esetekben ez azt jelenti, hogy amennyiben a szolgáltatás létesítése indokolatlanul magas költségekkel járna, akkor a szolgáltató üzleti és megtérülési okokra hivatkozva megtagadhatja a hozzáférés kiépítését. Ez nem csak a UPC-re igaz, hanem a többi távközlési szolgáltatóra is – az ő praxisukban is előfordulnak olyan esetek, amikor egyes helyekre egyszerűen nem éri meg kihúzni a kábelt. Lehetőség van azonban arra, hogy az igénylő egyedi megállapodás alapján átvállalja a kivitelezési költség egy részét (akár a költség 50%-át). Ebben az esetben is ezt a lehetőséget kínálta fel az igénylőnek a UPC ügyfélszolgálatának munkatársa, hiszen ez mindkét félnek jobb, mint ha a rossz megtérülés miatt meghiúsulna a szerződéskötés. Társaságunk egyébként időközben már vizsgálja annak lehetőségét, hogy a jelen ügy kapcsán az olvasó problémájára mindkét fél számára elfogadható megoldást találjon.

Üdvözlettel,

UPC Magyarország Kft.

UPDATE 3. május 4.

Eltelt 2 hét, és újabb levél jött Bencétől:

Szia,

Update: Jelentem a sztori "happy end"-el végződött.

Valójában csak egy 1-2 méteres szakaszt kellett "megnyitni" (csak fel kellett mérni a terepet ténylegesen), ezután pedig április 30-án végül ténylegesen is bekötötték a szolgáltatást.

Az ügyintézés ezúttal gyors volt és minden gördülékenyen ment, a szolgáltatás pedig remek.Úgy érzem köszönettel tartozok a UPC-nek amiért, igaz nem elsőre, de egy kis noszogatás után átértékelték a helyzetet és megoldották a problémát.

És köszönet a homar.blog.hu-nak amiért segítettek abban, hogy a probléma megoldódjon.

Üdv,

Bence

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sarostehen 2015.04.14. 09:19:43

És csak falbontással lehet kicserélni a kábelt? Egyszerűen áthúzni??

Manyecska 2015.04.14. 09:39:59

Egy tehénnel kell áthúzatni.xd

Rosszindulatú Vászka 2015.04.14. 09:41:30

Ezt beszoptad. Többnyire a szolgáltató csak a kapuig köteles elmenni. A csatornát, vizet meg a gázt is neked kell házon belül elvezetned.

töpörtő 2015.04.14. 09:42:56

Bence te is egy anyaszomoritó lehetsz!Valamiért mégis csak az upc-hez akarsz menni,de miért ha màr van müködö szolgàltatàsod?Nemtàn filérbaszoskodunk 300ft on?

Manyecska 2015.04.14. 09:47:42

Szakasztott mint a szomszédnál.most újít fel..új tulaj..azt néztük mik a kilógó vezetékek a házfalban /mellékesen mi festetjük az ő részét is/-a jóisten tudja.:(

Terézágyú 2015.04.14. 09:48:16

Egyszerű a kérdés: ki és mikor (és kinek az engedélyével) húzta ki azt a kábelt, amelyik most rossz?

Egyébként érdekes, mi történhet egy kábellel a falban???

mildi 2015.04.14. 09:52:53

már miért ne szállná be?
a csatornát is kifizettetik az egész faluval előre(!), hogy elmenjen az utcában egyáltalán, + a bekötés.

(csak vicceltem! a kiba csatornáért is mérges vagyok, hogy nem tudják az adónkból megcsinálni, és nekem már csak a használati díjat kelljen fizetnem, esetleg -egyefene- a bekötést)

igazságos 2015.04.14. 09:53:05

Megint nem értem:

HA EGYSZER BESZ@PTAD, MIBŐL GONDOLTAD HOGY MÁSODSZORRA NEM FOGOD BESZ@PNI!?

A kábelezés nem a T - Home dolga!?

Mármint a UPC csak bérlő.

@Manyecska: szóljá a pasidnak, majd áthúzza

Manyecska 2015.04.14. 09:55:17

@mildi: ja, és milyen rohadt drága bátyáméknál pár éve csatornáztak /község/..

Zagyas 2015.04.14. 09:55:23

Nekem a Diginél meg sem kérdezték, hogy mennyit vállalok a költségekből. 90 napnyi levelezés után simán azt mondta az ügyfélszolgálat, hogy nem fog szolgáltatni az utcában a Digi és köszönik az érdeklődésem. Pedig én eleve úgy nyitottam, hogy milyen kondíciók mellett kötnének be hozzánk.

Trollie 2015.04.14. 10:03:07

Ezaz bence, álljál sorba kétszer a lófaszért aztán panaszolj be MINDENKIT, mert egy igazi nyerő típus vagy!!! Bárcsak én is ilyen valódi macsó lehetnék!

Lehoz Tamas 2015.04.14. 10:09:15

@igazságos: Bizony, hazudott neki az ugyfelszolgalatos es o ezert panaszt tett. Talan meg emlekszel, 2006-ban is hazudott valaki es a hos magyarok honapokig a Kossuth teren voltak miatta. Most meg mar az is baj, ha valaki panaszt tesz, mert megprobaljak atverni...

atörökkk 2015.04.14. 10:10:23

Nem alvállalkozó köti be? Akkor tán annak a körmére kéne nézni.

Terézágyú 2015.04.14. 10:20:37

"A UPC Magyarország Kft. az Ön által megadott címen kiépített kábelhálózattal nem rendelkezik." Ez nyilvánvalóan hazugság, hiszen már be is kötötték hozzánk a hálózatukat kétszer is - sikertelenül."

Miért kétszer? Egyszer húzták ki a kábelt. Talán nem is ők...

igazságos 2015.04.14. 10:21:26

@Lehoz Tamas: hát még várjá arra, hogy aki 2006-ba hazudott, azt még egyszer a nyakunkra ültetjük

Viktor után mindegy, ki lesz, nincs mit elvinni, elrabolni, mer kisikkasszák a nemzeti bank pénzét bróker - kártalanításra

Én is úgy tudom, alvállalkozó köti, nem a UPC dolga az.

A vonal meg a magyar államé, asszem, mindenki bérli.

Egyébként mi abban a HAZUDOZÁS HOGY MÁR VALAKI AZT MODNJA A POFÁDBA: NEM, NINCS csak ha te fizeted, k@cs@g

Értem én, hogy nehéz ezt hallani, de ha fillérb@szó k@cs@g vagy, akkor ez jár

akinek nincs pénze annyit is ér

mondá Lázár János

Manyecska 2015.04.14. 10:30:25

@igazságos: ez pont olyan hóóógy az esztékában időpontot /min./két hónapra kapsz de ha kifizeted akkor mehetsz házon belül magánrendelésre ottan- "a megnövekedett igényekre tekintettel" :D pedig fizetem a tébét 20 éve becsülettel.
Hát az anyátok picsáját, azt.:P

Terézágyú 2015.04.14. 10:41:40

@Manyecska:
"pedig fizetem a tébét 20 éve becsülettel."

de az upécének nem fizetsz húsz éve :)
tehát ez a példa nem jó :)

igazságos 2015.04.14. 10:53:32

@Manyecska: látod, hogy mindig a nem jó példákkal hozakodsz elő

Manyecska 2015.04.14. 10:58:52

@igazságos: jó hát leszbikus se leszek azért már most szólnék. Köszönöm hogy elmondhattam.xdd

Terézágyú 2015.04.14. 11:00:56

@Manyecska:
"jó hát leszbikus se leszek"
Soha ne mongyad, hogy sohasenem.

igazságos 2015.04.14. 11:07:16

@Manyecska: akkor kurvára megnyugodtam :)

mondjuk jópénzér megfontolnám a dolgot XD

Manyecska 2015.04.14. 11:12:30

@igazságos: majd küldök vidit a falmászásunkról, meg szelfit a hálószobából.majd a fészen csekkolják:P

igazságos 2015.04.14. 11:26:05

@Manyecska: má mondtam, hogy nem te vagy a lényeg, hanem a pasid

Manyecska 2015.04.14. 11:36:39

@igazságos: www.youtube.com/watch?v=9fgL1GxRxFw
jól tolják. Nálam pénzzel nem sokra mennek szerény vagyok mint ibolya, és megkeresem magamnak mintsem valami majom csicskáztasson Margít!

igi1 2015.04.14. 11:44:26

@Manyecska: ezé tart itt az önálló nők többsége

a jelzőkkel sem sokra megyünk, ha egyszer mindenki egy idióta

oké, a pénztárca a lényeg, de egy gazdag pasi is lehet smucig, és egy pasi is eltarthassa magát

egyet elfelejt mindenki:

nem azér szeretünk valakit, mer az tökéletes + még pénze is van :)

nyomassad még, külgyé pasidról képet, mer addig nem hiszünk el neked semmit se

Aszongya:

ebben a blogban jelenleg nem kommentezhetsz jön elő már meginn....

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.04.14. 11:47:33

@Manyecska: óóó..mi rettentően kíváncsiak vagyunk ám rád!

Manyecska 2015.04.14. 11:48:18

@igi1:..én már azelőtt is szerettem mielőtt megtudtam hogy tökéletes..,szójjá a Lázár gyereknek hogy fordítva ül a lovon!! :P :D

Manyecska 2015.04.14. 11:51:06

@igi1: jut eszembe a denevérről, akkor hogy a picsába tudsz kommentelni??:O :):DD:O

cupcake25 2015.04.14. 11:53:00

@Rosszindulatú Vászka: azért a kettő nem ugyan az, főleg nem Társasház esetében. Itt a szolgáltatónak és a közös képviselőnek kellene felvenni egymással a kapcsolatot. Bár a közös képviselők ezzel nem szeretnek foglalkozni mert baromi nagy nyűg nekik, ráadásul van olyan is, hogy ilyenkor a szolgáltató kéri, hogy a tulajdonosok legalább X %-a nyilatkozzon hogy a bekötés/javítás után bizony velük kötnek szerződést. Macerás a dolog, ha a szolgáltató önmagában nem érzi szükségesnek a bekötést vagy a javítást (főleg ha jelenleg nincs is élő szerződése velük senkinek a házban.). Ja és egyébként én úgy tudom, hogy te mint magán személy csak úgy nem állhatsz neki az ő kábelezésükkel babrálni. Majd ők kiküldik az emberüket, megcsináljak a költséget meg (előzetes megállapodás alapján) rádverik vagy felezitek vagy valami. A T-home-mal pont most bokszoltunk le egy ilyet.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.04.14. 11:57:39

@Manyecska: pedig csak tükörbe kellett volna nézned.

Manyecska 2015.04.14. 11:59:28

@igi1: Hildácskának ezt már be akartam küldeni, itt van minálunk: hatalmas betűkkel van kiírva a gyerekek folyton vihognak..: www.agy-matrac.hu/fenyo-agy-csillaghegy
xdd "Szexbiztos ágyak" a bolt neve..xd

igi1 2015.04.14. 12:03:26

@Manyecska: batgirlre ne hallgassá, majd én igazollak ha küldesz képet XD

aztán ne gay modellről, lécci

CID 2015.04.14. 12:05:57

Szerintem majd a UPC eldönti neki mi éri meg....

igi1 2015.04.14. 12:19:41

@CID: addig is felnyomjuk az ügyintézőt

Rosszindulatú Vászka 2015.04.14. 12:29:59

@igi1: tízmillió házmester országa :D

Rosszindulatú Vászka 2015.04.14. 12:32:15

@cupcake25: tudom. Így lettem Digi-előfizető.

Rosszindulatú Vászka 2015.04.14. 13:00:45

@Manyecska: ne is mondd, egyre kevesebben vagyunk :(

igi1 2015.04.14. 13:16:46

olyan szél fúj, hogy széjjelfagytam 10 perc alatt

igi1 2015.04.14. 13:18:19

@Rosszindulatú Vászka: erre rácáfolnék, mer viszont a hülyék egyre többen és sose fognak elfogyni

lcsaszar 2015.04.14. 14:15:25

Tehát a tisztánlátás végett: anno megrendelte, kijöttek, beszerelték, de nem lett jó. Kiderült a hiba is. De nem várta meg, hogy befejezzék a munkát, hanem lemondta a megrendelést. "Természetesen ők egy év alatt nem vették a fáradtságot, hogy javítsák a hibás hálózatukat". Miért is tették volna, eddig is pénzt öltek bele, de nem kellett a szolgáltatás.
Csak jelzem, hogy más szolgáltatók (pl. csatornatársaság) közműfejlesztési hozzájárulást szoktak kérni bizonyos helyeken.

telkoe 2015.04.14. 15:04:40

@lcsaszar: Tegyuk meg hozza, hogy a nem mukodo halozati reszt logikusan mint nem letezo halozatot tartottak nyilvan, ezert a nagyeszu ugyfel kiverte a szokasos hulyegyerekhisztit. Hisztizni olcsobb mint fizetni a halozatfejlesztesert.

lutria 2015.04.14. 16:05:57

10 méter koax kábel 2-3000Ft kisker áron,úgyhogy a posztoló nyugodtan hívja vissza az ügyintézőt ha ennyi belefér neki-persze benne van a pakliban hogy az UPC 50-100 métert akarna cserélni a legközelebbi utcai csomópontig és annak az árát verné rá a megrendelőre...

metal · http://electric.blog.hu 2015.04.14. 17:38:43

Ez a blog nagyon elment a sík hülye, de ezt felfogni nem képes idióták picsogásába! Most komolyan keresd már meg azt a törvényt, ami szerint a szolgáltatónak kötelessége minden hülye számára szolgáltatni.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.04.14. 17:41:12

@metal: Az egyetemes szolgáltatónak kötelessége. Az UPC internet szolgáltatás terén NEM egyetemes szolgáltató. Q.E.D.

zooDoo 2015.04.14. 18:05:10

Mindentmegszer Elek megint megaszonta. Úgy látszik, jobban ért hozzá a helyi zuglakatos, mint az, aki a tényleges beruházást hajtja végre. Mert biztos ilyen geci a UPC, elszór sok milliót, hogy direkt az ő bélbolyhait izgassák a kilógó kábel adta lehetőségekkel. Valószíntelen.

campobaszo 2015.04.14. 18:16:56

@metal: Valami szabályozás mégis lehet,ha te is itt tudod osztani az észt.
A belvárosban a UPC kvázi monopolhelyzetben van.

sutyerák 2015.04.14. 18:29:12

itt nálunk a digi a lakásajtóig kiépítette a kábelét,ha esetleg őket választanám.(ingyen,senkit nem kérdezve)
sokan át is mentek hozzájuk.

Aureliano Buendía 2015.04.14. 18:45:53

@sarostehen: gondolom, bele van vakolva a falba, nem csatornában fut. Bár ezt elég nehéz elhinni.

Aureliano Buendía 2015.04.14. 18:51:28

Azért több kérdés is nyitva van. Kinek a tulajdona valójában az a kábel? Ez a legfontosabb.

A másik az, hogy a posztoló miért gondolja, hogy csak annyi a történet, hogy kivésik a falat, kicserélik a kábelt, és visszavakolják? Merthogy maga a fal viszont a társasházé, azt nem lehet csak úgy, egyszerűen vésni bárkinek jókedve szerint. Abba igencsak van beleszólása a kk-nek, közvetve pedig a lakóközösségnek.

Most őszintén, mennyivel olcsóbb a júpíszi, hogy ennyire át akarsz menni hozzájuk? Van havonta 500 forint?

Csapee 2015.04.14. 19:02:41

Melyik marha találta ki hogy az Utp kábelt be kell vakolni a csupaszon a falba. Vettek volna gégecsövet, piszok drága 30m 1000 forint, és minden évben 500 forintbol cserélhet a user utp kábelt. Mekk-Elek dolgozik mindenhol?

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.14. 20:08:08

@Rosszindulatú Vászka:

" Többnyire a szolgáltató csak a kapuig köteles elmenni. A csatornát, vizet meg a gázt is neked kell házon belül elvezetned."

A közüzemi szolgáltatóra igaz ez, aki a MÉRŐÓRÁIG köteles elmenni a saját vezetékkel (víz, áram, gáz, csatorna).

A kábelszolgáltató NEM közüzemi cég. A kábelszolgáltató addig viszi a kábelt a saját költségén, amíg a készülékeddel észerű távolságon belül, a készülékhez kapott GYÁRI vezetékekkel el nem tudod érni.

telkoe 2015.04.14. 21:39:06

@Shlomo a halott zsidó terrorista:
1) Kozuzemnel a hazon beluli meretlen vezetekresz kialakitasa es karbantartasa a haz feladata (nem a szolgaltatoe)
2) A kabel stb szolgaltatora a szerzodesben szabalyozzak a kialakitast

Dzsémsz Bond 2015.04.14. 21:52:51

Ennyi idiotat... A posztolo is egy hulye panelproli mint sok komentelo...
A rossz vezetek a hazfalban megy nyilvan nem all neki egy szolgaltato sem szetverni egy hazat... Csaladi haznal is elvarna a sok hulye hogy a szolgaltato vesse korbe a hazat az osszes szobaban majd javitsa es fessen ki? Azert nagyon latszik hogy a panelproli egy kulon allatfaj...

fda 2015.04.14. 22:19:18

Ebbe a történetbe azért bele kellett volna írni, hogy a falban futó kábeleket pontosan ki, mikor és milyen célból építette, és kinek a tulajdonában vannak.

Ha én rendelnék telefont a házba, nem biztos hogy a szolgáltató malterosvödörrel a kezében jönne, hátha falaznia is kell...

Mondjuk azt sem értem a történetben, hogyha egy falban futó vezetékkel baj van, akkor miért nem merül fel megoldásként egy másik kábel kihúzása. Azzal nem szoktak a szolgáltatók kukacoskodni, és mindig van náluk. Csak nem azért, mert a megrendelő a probléma megtalálásakor azonnal visszavonta a megrendelést és hazaküldte őket?

nickM 2015.04.14. 22:40:34

@Shlomo a halott zsidó terrorista:
:) A szolgáltató addig viszi a kábelt, amíg az neki megéri. Ha az utcádban egyedül te fizetnél elő x/y/z cégnél a netre, akkor bizony megmondja mik a feltételei a szolgáltatás igénybevételének. (Igen, néha az, hogy álld a kiépítést, jéééé :OOOOO Mondjuk általában megnézheted online, hogy az adott címen szolgáltatnak-e vagy sem. Ha nem, de azt állítják, hogy igen, akkor a posztert megette az időhurok. A reklamáció még jogos is lehetne, csak nem azért, amit leír.)

@fda: " a közös képviselőtől is kéne engedély (akit soha nem kérdeztek meg)"
Hogy ki nem kérdezte, mikor és miről az nem derül ki. Az sem, hogy a poszter beszélt-e vele a házban elérhető hálózatokról, vagy sem. (Valahogy az az érzésem, hogy nem igazán... Ráadásul a kk-nek a lakógyűléssel kell megszavaztatni a mutatványt, nem ragozom.)

CID 2015.04.15. 06:12:43

@Csapee: utp kábel? Nincs több kérdés...

Csapee 2015.04.15. 07:32:03

@CID: Megláttad a mondanivalom lényegét gratulálolok, ha zavar az Utp,, akkor nyugodtan takard le szigszalaggal a monitoron vagy alkoholos filccel fesd le. Nagy az Isten trollkertje.

joska61 2015.04.15. 08:30:24

Nekem egy másik céggel volt jópár éve hasonló sztorim. Mondták, hogy technikailag nem kivitelezhető. Én meg mondtam, hogy oké, de pár lakással arrébb lévő szomszédnál ők szolgáltatnak. Én akartam nekik adni havi 10.000 Ft körüli összeget az előfizetésre, de ha nem kérik, akkor majd a szomszédtól átveszem a felét, és megoldjuk wifivel. 2 héten belül megoldották a lehetetlent.

2015.04.15. 09:51:04

Teljesen jogos az upc kérdése. egy ügyfél új bekötése nem ér meg nekik mondjuk 2-300 ezer forintot. Ez józan ésszel belátható, poszter mégis mire számított ?

Megfertőzte az embereket ez az "ügyfél orientált" szemlélet. A szaros havi pár ezer forintjából nem telik beruházásra.
Egyszerűen van ami már nem térül meg, nem gazdaságos. Ez már nem a cucializmus csókolom.

Arcade Macho 2015.04.15. 17:19:39

most retek taplo modon (ahogy a regi szutykos fos belvarosi berhazakban szokott lenni) be volt falazva a pucer kabel?
a poszterke vésse fel toljon be egy muanyag csovet, lehetoleg rogton kettot, oszt hivja vissza az UPCt

Arcade Macho 2015.04.15. 17:21:43

ezek a belvarosi urifiuk nem tudjak mar mi fan terem a veso es kalapacs?

Arcade Macho 2015.04.15. 17:42:05

@Aureliano Buendía: "Azért több kérdés is nyitva van. Kinek a tulajdona valójában az a kábel? Ez a legfontosabb."

en itt panelban amikor szolgaltatot valtottam kerdezte az uj csoka, hogy akkor mit ohajtok, ott kint kosse at, igy az elozo szolgaltatonak ugymond atveszi a kabelet a lepcsohazban vagy barmolja szet a dolgokat, de ugy hogy a lakasban is huzhatom a mar meglevo melle a masik koaxot
nem lett volna gond ha szetbarmolja, de mivel en nem vagyok szolgáltatószédelgő igy arra kertem tisztelettel a melost, hogy kosse csak kint at

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.04.15. 18:07:11

Olvasom itt, tombol a hozzá nem értés és a figyelmetlenség

A poszttolónak már egyszer bevezette az UPC, csak nem működött, tehát szolgáltat.
Kábelen csak az

A kábel meg sehol nem megy falban folyamatosan, hanem csatornában, max ameddig az emeleti födémeken átbujik

És igen, bevezeti a szobába ahova kivánom

Arcade Macho 2015.04.15. 18:42:27

@horex: erto olvasas: "A tisztán látás végett, ez egy kb 10-12m hosszan, és 2,5m magasan futó kábel, amit cserélni kellett volna. Akkor sajnos nem volt időm, hogy megvárjam, hogy ezt megtegyék (egyáltalán megteszik-e) ezért visszamondtam a rendelést, és másik szolgáltatót választottam. "

visszamondtam es mast valasztottam

Szubrina 2015.12.28. 00:44:10

Itt meg politizálnak is, olvasod a kommentjeidet? Tényleg szűri valaki? Egy vak komondor?

"@igazságos: Bizony, hazudott neki az ugyfelszolgalatos es o ezert panaszt tett. Talan meg emlekszel, 2006-ban is hazudott valaki es a hos magyarok honapokig a Kossuth teren voltak miatta. Most meg mar az is baj, ha valaki panaszt tesz, mert megprobaljak atverni... "
süti beállítások módosítása