Tékozló Homár

Járni sem tud, de szétmotorozott egy cipőt?

2015.06.09. 12:28 | Homár Hilda | 134 komment

11354876_10200348579193326_1629733903_n_1.jpg

Körülöttem sok ismerős láb viseli ezeket a csini és egészséges lábbeliket, általában boldogan, Tündéék viszont nemigen fognak kísérletezni vele ezek után. Eltekintve a hármas rendszertől, meg attól, hogy jó cipőt választottak-e (bár elvileg ez egy kezdőknek ajánlott példány, akik nyilván másznak is még, bármit mond a  Liliputi szabályzat), azért szerintem egy varrott cipőnek csak nem kéne elhagynia a varrásokat 2 hónap alatt.

Kedves Homárosok!

Szeretném megosztani Veletek a Liliputi Bababolttal kapcsolatos negatív tapasztalatomat.

Viszonylag ritkán bosszantanak fel annyira, hogy ingert érezzek arra, hogy akivel csak lehet megosszam a történteket. De most sikerült ezt elérni. Történt ugyanis, hogy kicsi lányunk elérkezett a járni tanulás fázisába. Ehhez ugyebár az ember lánya valamilyen cipővel igyekszik segíteni a gyereknek. Alapos kutakodás után választottuk ki azt a puhatalpú kiscipőt, ami a leírások és a saját elképzelésünk szerint a legmegfelelőbb erre az időszakra. Amikor a baba még kúszik-mászik, de már időről-időre feláll, és próbálgatja a két lábon való járást. A választott termék nem tartozik az olcsó kategóriába, de mégiscsak a gyerekünk lábának egészséges fejlődéséről van szó, nem ez volt a szempont.

A vásárláskor, biztos, ami biztos, kikértem az eladó véleményét, rákérdeztem, hogy a fent leírt életszakaszhoz megfelelő választás-e e kiszemelt cipellő. Azt a választ kaptam, hogy jobbat nem is találhatnék. Nyugodtan használjuk játszótéren, első lépés cipő lévén pont erre van kitalálva.

Boldogan vittem haza a lábbelit, de mivel március végét írtuk, még hetekig nem használtuk, vagy legfeljebb kocsicipőnek. Majd eltelt nem egész 2 hónap (márc. 25-én vettük, máj. 26-án vittem vissza), és a cipő orra elkezdett leválni, mivel az orr védelmére szolgáló gumirész varrása elengedett. Jóhiszemű vevőként azonnal visszavittem a cipőt a boltba, gondolván, nem kérdés, hogy kicserélik nekem. Ezzel szemben átvették, mondván, hogy majd másnap lesz az a kolléganő, aki hivatott megítélni a garanciális igény jogosságát. Még itt sem volt bennem különösebb rossz érzés.

Teltek a napok, az ígért email nem érkezett meg, telefonos érdeklődésemre mindig hárítottak. Majd közel 1 hét elteltével újabb telefonos érdeklődésemre szent ígéretet kaptam, hogy visszahívást kapok, ehelyett az alábbi emailt kaptam: "Garanciális kifogásának benyújtása után az illetékes kolléga megvizsgálta a cipőt, és megállapításra került, hogy olyan mértékű súrlódás érte az orr részt , ami kizárja, hogy rendeltetésszerűen volt használva. Üzletszabályzatunk 4. pontjában és a GYIK-ban is olvasható, hogy a kúszás-mászásra, motorozásra nem alkalmas a cipőcske. Így az íly módon keletkezett sérülés esetén a jótállási igény nem érvényesíthető. Megértését köszönjük!"  Naszóval, az 1 éves, épp járni tanuló gyerekünk ezt a tevékenységet nem rendeltetésszerűen teszi ezek szerint. Mivel még nem tud járni, a motorozás "vádja" leginkább vicces. Kérdem én, ha az első lépés cipőcske nem való kúszás-mászásra, akkor mégis mire?

Ez természetesen az én peches történetem (picit ront a dolgon, hogy amikor én mentem reklamálni, még egy anyuka érkezett egy hasonló cipővel, majd az eladók kibökték, hogy sajnos nem ritka ez a probléma.), nem biztos, hogy ez mással is előfordul. Mindenesetre a panaszkezelés szerintem felháborító, ezzel egy vevőt biztos elveszítettek, de gyanítom nem csak egyet.....

Azóta még volt egy e-mail váltásom velük, amiben kifejtették, hogy szerintük kinek való a cipő: "A pediped originals első lépés cipőcskék a járni tanuló, totyogó gyermekeknek készülnek, akik már segítséggel ugyan (akár a szülők kezét fogva, akár a bútorokba kapaszkodva) , de lábon közlekednek. A GG modelleket pedig az aktív tipegő időszakra ajánljuk, mikor a kezdeti, bizonytalan járás magabiztossá válik. Olyan gyerkőcnek aki kúszik mászik nem ajánljuk ezen modelleket, hiszen nincsenek erős vegyszerekkel keményítve, a gyerekek védelmének érdekében. Ezáltal a puhatalpú modellek súrlódás hatására megkopnak, kilyukadnak.

Nagyon sajnálom, ha félre értés történt üzletünkben, de amennyiben kolléganőink tudják, azt ,hogy a gyermek akinek cipőcskét keresnek kúszik-mászik, biztosan nem ajánlják a cipőcskét, maximum ugyan azt mondják el, amit én is írtam Önnek, hogy totyogó gyermeknek javasoljuk. Mindig igyekszünk a maximális tájékoztatást nyújtani, mind a termékekkel mind pedig a jótállással kapcsolatban, így a weboldalunkon mindegyik típusú cipőnél olvasható, hogy mikortól ajánljuk, illetve az üzletszabályzatunkban olvasható, hogy a jótállási igény nem érvényesíthető, ha külső fizikai behatás érte a cipőcskét."

Ez mind azért felháborító pluszban, mert tényleg direkt megkérdeztem az eladót, hogy jó- a lányomnak ez a cipő. Mindezt úgy, hogy a gyerek is ott volt velem, látta az eladó, hogy hol tart a mozgásfejlődésben.. (Mutassanak egy olyan tipegő gyereket, aki a szülei kezét fogva már két lábon jár, de sosem kúszik-mászik....)

Üdvözlettel:

Tünde

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.06.09. 12:32:16

"ha az első lépés cipőcske nem való kúszás-mászásra, akkor mégis mire?"

Csak tippelek: lépésre?

Terézágyú 2015.06.09. 12:32:40

"A vásárláskor, biztos, ami biztos, kikértem az eladó véleményét, rákérdeztem, hogy a fent leírt életszakaszhoz megfelelő választás-e e kiszemelt cipellő. Azt a választ kaptam, hogy jobbat nem is találhatnék."

Há, neki az a dolga, hogy eladjon mindent.
Persze, hogy bólogat.

Jim Raynor 2015.06.09. 12:34:40

"hogy a jótállási igény nem érvényesíthető, ha külső fizikai behatás érte a cipőcskét."

LOL, milyen cipő az, amit nem ér külső fizikai behatás? amit VITRINben tartanak bazmeg, az legfeljebb, eszem áll meg.

Terézágyú 2015.06.09. 12:35:20

Lehet, hogy én maradi vagyok, de nem igazán értem ezeket a cipős dolgokat. Hogy ez csak hegymászásra jó, járni nem, meg focizni se... ez meg kúszásra jó, de járni nem...

RS-MBIK 2015.06.09. 12:37:58

Liliputi gagyi cipi.

AtiSnatch 2015.06.09. 12:40:02

@atpijkamo: első lépésre egész pontosan.

ancsika 2015.06.09. 12:41:07

CIPŐCSKE b+

remélhetőleg sok pénzecskéért... a gügyögős úristenit

Manyecska 2015.06.09. 12:41:25

@atpijkamo: Csokimikulást tartani benne faszául!

AtiSnatch 2015.06.09. 12:43:01

@Terézágyú: Kecs, macs, csir, puly, fecs

Bánatos Teknősbéka 2015.06.09. 12:52:42

Nekem olyan félbehagyottnak tűnik a történet. Az eladó ítéli meg, hogy a jótállás érvényes, avagy sem? És azt hogy?
Független szakértői vizsgálat minimum.

Komojtalan 2015.06.09. 12:57:00

@Bánatos Teknősbéka: A független szakértőt vajon ki fizeti? Ha a válasz az üzlet, akkor aztán teljesen független lehet, legfeljebb nem kap több munkát :-). Aztán sírnak a kereskedők, hogy az emberek a kínait veszik harmadáron. Tök mindegy garancia esélye ugyanannyi.

Manyecska 2015.06.09. 13:02:10

kúszás-mászásra, motorozásra nem alkalmas a cipőcske." akkor mi a f.szomra alkalmas??

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.06.09. 13:02:26

@Bánatos Teknősbéka: "Független szakértői vizsgálat minimum."

20000 Ft-os szakértői vizsgálat vagy 20 Ft ragasztó? Ez nem egy örök darab. Vagy a bolt, vagy a vevő odaragaszthatná azt a lifegő gumit, a használati értéke nem változna.

Manyecska 2015.06.09. 13:03:52

Az áracskája legalább cipőáron volt?

Józsi, a migráns köcsög 2015.06.09. 13:06:55

amúgymeg két hónap alatt ígyisúgyis kinövik a cipőt. ha nem, akkor túl nagy volt a cipő a lábacskára.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.06.09. 13:10:16

@Manyecska: Hosszúlépésre... akarom mondani, elsőlépésre.

Nyilván vannak más cipellőcskék erősebb igénybevételre, csak kéccer annyiba kerülnek.

Mikor a lányomnak vettük az első szandált, örültünk, hogy kapni egyáltalán egy modellt, ilyen jó kemény talpú elnyűhetetlen kis piros csodát. Aztán vagy abban volt, vagy mezítláb homokozott. Most meg az a baja, hogy nem egyforma a két lába. Bár nem hiszem, hogy ennek a harminc év előtti kis piros szandál az oka. Meg a rüsztje is magas, nehéz neki cipőt találni.

230e 2015.06.09. 13:22:09

Ekkora gyerek még nem tud motorozni, és nem tudja lerúgni az orrát, én mennék tovább a fogyvédelem felé.
Nálunk a gyerek első cipőjét megvettük valamikor tavasszal, felnőtt cipő áron, 5 nap múlva az egyik anyuka hazavitte ringatóról. GRRRR.

Darth Revan 2015.06.09. 13:30:41

cipocske.
meg egy nagy budos lofasz.

Manyecska 2015.06.09. 13:31:42

@atpijkamo: nekem megvan a fiam első cipője még.ilyen plüss.de a talpa vastag.motorozni meg még csak most szokott így majd 16 év elteltével:P nagyon örülök neki.

Manyecska 2015.06.09. 13:33:35

@atpijkamo: viszont műanyag motorocskából vagy négyet használt el. Egyszer kátyúba ment vele..:DD azt máig emlegeti szegényke:D

lezsír (törölt) 2015.06.09. 13:36:20

First world problem.

Bezzeg a harmadik világban örülne a kis gyermekkatona, ha lenne a lábán cipő.

Amúgy cipőt kizárólag munkaruházati boltból. Persze nem ilyen trendicske cipőcske, meg gyerekméret sincs, se hát ez is a hanyatló nyugat hibája, ha lenne gyerekmunka, lenne strapabíró melós cipő is gyerekméretben.

nyomdasz63 (törölt) 2015.06.09. 13:42:48

A skót új cipőt vesz a gyereknek,és a következő szavak kíséretében adja oda: "Nagyokat lépj benne,akkor lassabban kopik a talpa!"

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.06.09. 13:46:20

Belső behatás éri a topánt, .....ha belelép a kis skac.
Külső behatás, ....ha már elis kezd járni benne!
Bzd+ pultos némber akkor miért árulsz ijet?? Kartolt volna csimota meztélláb!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.06.09. 13:51:59

"(picit ront a dolgon, hogy amikor én mentem reklamálni, még egy anyuka érkezett egy hasonló cipővel, majd az eladók kibökték, hogy sajnos nem ritka ez a probléma.)"
De a vezetőség tudja kezelni a dolgot, mindenkit elhajtanak a picsába

Manyecska 2015.06.09. 13:52:51

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: És ha szarba lép vele?? Az rendeltetésszerű?? :P

atal 2015.06.09. 13:55:56

ránézésre nem kuka a cipő. Normális férfi ilyenkor fog egy cipőragasztót, és megcsinálja. A töketlen meg sír az eladónak...

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.06.09. 14:12:26

@Manyecska: Ne engedd motorozni! Az a halál. Ha nagyon vigyáz, akkor is. Ne engedd!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.06.09. 14:14:44

@atal: teljesen igazad van. a normális férfi ilyenkor vesz cipő anyagot, és hipp-hopp összeragaszt egy cipőt a kölyöknek. Mert az igazi férfi , ilyen.!

AtiSnatch 2015.06.09. 14:20:16

@batgirl: sőt, a gyerek száját be kell fújni wd40nel és mindjárt jobban csúszik az anyatej is!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.09. 14:23:55

egy igazi ferfi nyomtat ujat 3 d-ben, vagy meg ott van a duck tape

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.06.09. 14:24:28

a wd40, sok mindenre használható. Az eladót is belehet fújni vele, akkor könnyebben lehet benyomkodni a wc kagylóba. simán lecsúszik.

venszivar 2015.06.09. 14:25:10

a szépségkirálynőknek készülnek....s csak a világot jelentő deszkákra + a pénzt osztó díványra való, használható!:)

tán egy Herly a fődíj!?!

atal 2015.06.09. 14:27:09

@batgirl: el lehet viccelni, csak felesleges. két szar anyag van egymásra kb díszvarva, benyom oda egy kis ragaszót, aztán a gyerek lába előbb kopik el, minthogy leesen megint...

Manyecska 2015.06.09. 14:32:55

@atal: Én megvarrtam a mokaszinomat igazi férfi vagyok!:D Nem volt nehéz mert a lukak benne voltak gyárilag:) egyetértünk..@atpijkamo: nem is, most veszünk bicajt:) há hülye vagyok én?? /igen/:P

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.06.09. 14:35:11

@atal: én tudom, vannak gyerekeim. Viszont teljesen megértem a vásárlót. Ki ad egy rakás pénzt kiskölyök cipőre, oszt te meg azzal jössz, hoyg ragassza össze. Nem. Az üzlet vegye vissza a szarul összerakott cipőt, vagy fizessen viszza 30%-t, és akkor vegyen ragasztót.
Te mit csinálnál, ha pl. ugyan ezt játszanák el, csak a te felnőtt 25 ezres cipőddel??? Rányomnál egy kis ragsztót a második hónapban???

lezsír (törölt) 2015.06.09. 14:37:11

Az a baj ezekkel a yuppiekkal, hipsztetekkel, hogy nem a problémát akarják megoldani, hanem azt akarják, hogy igazuk legyen, hogy mások bólogassanak nekik, hogy elismerjék a panaszukat, jogot szolgáltassanak nekik, figyelnet akarnak, nem valós eredményt.
Ha valódi megoldást akarnának, akkor fognának egy cipőragasztót és megjavítanák azt a cipőt. De ők nem ezt akarják, nekik jogaik elismerése, pátyolgatás kell. Meg az, hogy mások mentesítsék őket a rossz döntésük miatti felelősség alól. Szar cipőt vettek, de persze a gonosz vállalat a hibás. A világ nem bolondbiztos, bár már kellően le van butítva minden. Nem lehet mindenhol ott az állam és nem mentesíthet minden pillanatban a döntés felelőssége alól.

Vegyél a kezedbe egy cipőragasztót és ragaszd meg azt a sz@rt! Légy férfi egyszer az életben te istenbarma! Vagy ha nő a posztoló, akkor kerítsen egy igazi Férfit, aki megjavít dolgokat, aki kikormolja rendesen, akire felnézhet. Aki nem csak az ájfónt tapogatja, hanem odab@sz, ha kell. Akinek van bajusza. De nem ilyen hipszter szar! Elég a picsogásból.
És a gyereknek vegyetek Ipoly munkavédelmi bakancsot.

venszivar 2015.06.09. 14:37:15

@atal: UGYAN MÁÁÁÁÁ! te viccelsz?!? te lenni a "gyártő"? "kis ragasztó AZTÁN ÖRÖK DARAB....", te pap is vagy?

Terézágyú 2015.06.09. 14:47:19

@batgirl:
"Te mit csinálnál, ha pl. ugyan ezt játszanák el, csak a te felnőtt 25 ezres cipőddel??? Rányomnál egy kis ragsztót a második hónapban??? "

1. én nem adok 25e-t egy cipőre.
2. igen, pontosan ezért veszem az ötvenforintos pillanatragasztókat, hogy megragasszam a cipőket.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.06.09. 14:48:40

@Terézágyú: te igazi férfi vagy. Én előbb visszaviszem az üzletbe, mert én nem vagyok ilyen kreatív, mint te :)

atal 2015.06.09. 14:50:21

@batgirl: a vásárlónak igaza van, csak nem a megoldást keresi.

Probléma: leeset a kopásgátló izé a cipő elejéről.

elérendő cél: kopásgátló izét visszarakni a cipő elejére, gyerek használhassa

Megoldás1: visszavinni, hetekig szórakozni, rengeteg időt elcseszni, majd kapni egy másikat.

Megoldás2: férjnek odaad. férj ránéz. férj előveszi a rugalmas ragasztót, vagy ha nincs, másnap vesz egyet, és megcsinálja 5 perc alatt, gyerek 3. nap használhatja tovább.

melyik szolgálja jobban a cél elérését?

(amúgy ki az a világtalan, aki lencérnával varr fel kopásgátlót a cipő elejére úgy, hogy a cérna használat közben frankón ki van téve súrlódásnak? Az eladó is reménytelen volt, de a vevő is, hogy ilyet nem vesz észre...)

Terézágyú 2015.06.09. 14:51:29

@batgirl:
"te igazi férfi vagy. Én előbb visszaviszem az üzletbe, mert én nem vagyok ilyen kreatív, mint te :)"
van megoldás. költözzünk össze. te főzöl rám, én meg megragasztom a cipődet.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.06.09. 14:53:35

@atal: ebben is igazad van, de erre találták ki a garanciát. Mindent meglehet oldani, ha megakarja az ember. Veszel egy tv-t és levan törve a hátsólapja. Nem probléma, megtudod ragasztani. De nem fogod, hanem visszaviszed. Ugye?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.06.09. 14:55:21

@Terézágyú: hízelgő az ajánlat, de nem nagyon tudok főzni, oszt ragasztgathatnám magamat.

Terézágyú 2015.06.09. 14:56:48

@batgirl:
"de nem nagyon tudok főzni"
ez baj. főzni jó.
mosni se tudnál rám? :)

Terézágyú 2015.06.09. 15:02:40

@batgirl:
nincs, de próbálom kitudakolni, hogy mit nyújtasz cserébe, amiért férfiként viselkedem = megragasztom a cipőket :)

Manyecska 2015.06.09. 15:03:55

@Terézágyú: Szerintem ha nem szartad össze az alsóidat nyerő lehetsz:DD!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.06.09. 15:04:14

@Terézágyú: én annyira leszek nő, mint te férfi. Így jó lesz??
Összeköltözünk?

Terézágyú 2015.06.09. 15:04:47

@Manyecska:
de csúnyán beszélsz... :( neked nem ragasztom meg a cipőidet, hiába kéred.

Terézágyú 2015.06.09. 15:06:14

@batgirl:
"én annyira leszek nő, mint te férfi. Így jó lesz??"

És amikor meg én leszek a nő, akkor leszel ugyannyira férfi?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.06.09. 15:08:02

@Terézágyú: az elég képtelenség lenne. Bár megverni, biztos megtudlak. Az eléggé férfi?

Terézágyú 2015.06.09. 15:09:37

@batgirl:
"az elég képtelenség lenne."
nem tudhatod.

"Bár megverni, biztos megtudlak."

Nem, kösz, a szado-mazo nem az én műfajom.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.06.09. 15:09:39

@Terézágyú: esetleg megtanulnám a ragasztót használni. jó?

Attila Kovácsi 2015.06.09. 15:10:29

@lezsír: Te meg olvasd el a posztot mielőtt osztod amiből neked is kevés jutott:) Ott a végén: Tünde tudod ez női név

AtiSnatch 2015.06.09. 15:13:27

@Attila Kovácsi: Legolas is tünde volt... naugye

Terézágyú 2015.06.09. 15:14:22

@batgirl:
"esetleg megtanulnám a ragasztót használni. jó? "

ambivalens érzéseim vannak ezzel kapcsolatban.
egyrészt örülök, hogy hatottam rád, és megtanultál valamit - másrészt szomorú vagyok, hogy nincs indok az összeköltözésre...

Manyecska 2015.06.09. 15:16:21

@Terézágyú: kösz mink télleg össze akarunk költözni saját érdekedben NE közelíccs :D ON :)

Terézágyú 2015.06.09. 15:17:13

@Manyecska:
"mink télleg össze akarunk költözni"

te és batgirl???

vendriner aladár 2015.06.09. 15:18:25

Nos, ha bármilyen cipőt veszel és használod és elengedi a ragasztás vagy varrás soha a büdös életbe nem fogják cserélni csak javítani, tapasztalatból mondom. Úgyhogy elviszed cipészhez és 500 kemény magyar valutáért megcsinálja. Ennyi, van itt elég poszt erről. Most is van a lábamon 1 hónapos cipő, amit elengedett a ragasztás. Konstrukció hibás a cipész szerint, azt mondja addig használjam míg bírja aztán kuka. Teljesen fölösleges posztolgatni erről, le fogják szarni bármelyik boltban.

Manyecska 2015.06.09. 15:23:38

@Terézágyú: nem, a IgaziFérfi pasimmal, nagyon nem komálja ha más pasi kerül a közelembe.., ma veszek tesztet és az orra alá nyomom a szigeten ha babát várunk eggyel több indok miért, de amúgy is többször mondta már..:)

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2015.06.09. 15:26:40

@batgirl: És akkor mi a francot tudsz "nő létedre"!? HA már főzni - mosni nem!?
(én dolgozok - pénzt keresek - főzők - mosok - takarítok magamra... férfi létemre)

Szóval én (férfi létemre) fognám a cipőt (bár nem tudjuk az értékét, valszeg nem pazarolnám rá az időmet) és ha manapság már minden úgyis Made in China, megvarrom, igen, cérnával - tűvel és megragasztom megfelelő textilragasztóval a levált részt! Még jobb is lesz, mint új korában! Ti tényleg csak sírni tudtok mindenért! Igen, szar cipőt vettél (miért nem nézted meg jobban a kínálatot amúgy... ha minőségit akartál... jahogy az drágább!?), igen szartak a fejedre (bár én tuti addig megyek, míg minimum panaszkönyv, stb.), de a bolt részéről minimum egy 30%-os kedvezmény, akár levásárlás formájában, stb. (független szakértői vizsgálat, stb.) De képzelem az egész cipő kerül pár ezer forintba, nem éri meg az idő, amit ráfordítasz (bár a sok hülye kismama, ahogy terhes lesz meghülyül, de tényleg), ennek is biztos sok szabadideje van a gyerek mellett...

Manyecska 2015.06.09. 15:26:45

@vendriner aladár: hát igen az utolsó mondatban minden benne van. Sajnos.
a szolgáltatói szakmai alázat sehol nincs..!:P ezérttartitt az óórszág majd mink is hamis pénzzel fizetünk azt jóvan.:DDD

Manyecska 2015.06.09. 15:31:46

@Terézágyú: ja, a függönyeit kimostam hétvégén mer összebagózza a hálót. két menet közt simán:D

AtiSnatch 2015.06.09. 15:33:18

@JunkieeeBoy: "(én dolgozok - pénzt keresek - főzők - mosok - takarítok magamra... férfi létemre)"

Ahogy elnézem a hozzáállásod a nőkhöz, ez még nagyon sokáig így is fog maradni.

Black Hole 2015.06.09. 15:52:35

@Manyecska: biztos, hogy csak össze bagózta? Nem törölte bele esetleg a f....t is? (elnézést)

Black Hole 2015.06.09. 15:54:21

@batgirl: pofám leszakad attól, ami itt folyik :-D

venszivar 2015.06.09. 15:55:42

@Black Hole: Ááááá! NEM hinném! ARRA a csirke rákapott, benyelte, mint tyúk a taknyot.....! :)

gabors 2015.06.09. 15:58:15

ha ez a kep az adott ciprol keszult ... nem is ertem barki hogy tudja ezt megvenni es MIT vart ????

Black Hole 2015.06.09. 16:14:29

@venszivar: úri női hölgy ilyent nem csinál! Igazi úrinő a főzőkanalat sem nevezi nevén pirulás nélkül!

venszivar 2015.06.09. 16:17:28

@AtiSnatch: ÚRI nő! azt hiszem, hogy nála egyik feltétel sem adott!

ITT a világvége, szakad, ömlik!!! LÉPEM!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.06.09. 16:25:31

@JunkieeeBoy: hát semmit. csak úgy vagyok, odatámasztva az előszobába, oszt néha bevisznek a hálószobába, hoyg fogdossam össze a porcicákat. néha a meszesgödör mellé állítanak, de azt nem tudom miért. Kellene valamihez értenem??? minek??

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.06.09. 16:26:46

@Black Hole: bocsi drágám, de mostanában mintha hanyagoltál volna, oszt egy próbát megért :)****

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.06.09. 16:29:22

@Black Hole: ejnye te pasas!
főzőkanál (hmm..irulok-pirulok )

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2015.06.09. 16:30:02

@Jim Raynor: "amit VITRINben tartanak bazmeg, az legfeljebb, eszem áll meg."

Neked a gravitáció és az atmoszferikus nyomás az smafu?

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2015.06.09. 16:33:44

A posztolo mit várt, hogy a gyerek ebben a cipőben fog érettségizni? Kamaszkoráig tök felesleges a gyereknek bármi drága ruhát venni, mert szétfocizza, kiszakítja, lepecsételi, fennakad, elesik, sárban tapickol...stb. Ami ruha meg ezt valahogy mind túléli, azt három hónap után kinövi.
Tipp: 1 éves gyereknek 1000 forintos cipő a kínaiból. Ha hetente újat kell venni is jobban jár.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.06.09. 16:35:16

@Firestarter.18: nem jók az 1000 forintos kínai cipők. komolyan mondom.

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2015.06.09. 16:38:36

@AtiSnatch: Kimondta, hogy elakarom kötelezni magamat bárki mellett!? :D

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.06.09. 16:39:46

@JunkieeeBoy: nálam fel sem merült ilyen gondolat rólad.

Arcade Macho 2015.06.09. 17:06:09

napi vadász

ha a kis angyalka ledaralja a maszassal a varrast azert megis ki a felelos?

nekunk a srac egy tok uj cipot gyilkolt le motorozassal, utana mar csak az egybeontott kinai gagyicipot adtuk ra, na ott volt vagy 3 mm - 5 mm -es gumirozott resz azt daralhatta eleg sokaig :)
igaz oviban meg a Salus ciponel daralta a gumit es utana a varrast fogtam is ott a fejem, meg jo hogy ez a cipo eletkoranak a vegen tortent

Atörökk 2015.06.09. 17:44:10

Én csak lehányom néha a lábacskámon lévő cipőcskémet, az orrocskáját mán csak igen ritkán szoktam lerúgni.

fda 2015.06.09. 17:54:49

Ahol olyan cipőt árulnak 1 éves gyereknek, ami nem bírja ki (pár hónapig, addigra úgyis kinövi...), ha a gyerek leguggol vagy négykézláb arrébb mászik benne, na azt a boltot messziről el kell kerülni. Vannak olyan boltok, ahol ilyen jellegű hibánál szó nélkül kicserélték volna.

mojoking77 2015.06.09. 18:00:09

@ancsika: "CIPŐCSKE b+

remélhetőleg sok pénzecskéért... a gügyögős úristenit"

From AncsiKA.

No comment....

Amugy meg tentyleg nem ertem a hisztit. Mekkora cipot vett az egy eves kislanyara, ami meg ket harom honap utan sem lett kinove?

Black Hole 2015.06.09. 18:03:58

@batgirl: látod figyelek, mint a sorompónál :-D

Black Hole 2015.06.09. 18:05:16

@batgirl: tudtam, hogy úrinő vagy:)

Black Hole 2015.06.09. 18:08:27

@batgirl: dehogynem! Azoktól már ovis korára büdös, gombás lesz a lába! Bár ha fiú, akkor ez akár előnyére is válhat. :-)

Black Hole 2015.06.09. 18:14:18

@Atörökk: gondolom, már pocaklakó minimanó korodban is ezt a kis cuki-muki cipőcskét hordtad a lábikódon :-)
Biztos halványkék :-D

Atörökk 2015.06.09. 18:19:36

@Black Hole:
Olyant csak buzeráncsok hordanak, czuki lózsaszínt toporzékoltam ki helyette!

Manyecska 2015.06.09. 19:10:09

@Black Hole: monnyuk hajnali haromtol 11.ig duhajkodtunk eloszor de csipkekesztyuben!

Escaped 2015.06.09. 19:19:36

@lezsír: még 37-es női méret sincs. ;( Csak yetikre számít a munkaruházati bolt?

@nyomdasz63: Büdös kölyke! Meg ne lássam, hogy Pistikét rúgdosod az új cipődben!

@hagyma: Flex! Magyar férfi flexxel old meg mindent. A szigszalagosok csak pótcselekvők...

@venszivar: Ja. A kekeckéé, miután bedől a nagys hitele.

Black Hole 2015.06.09. 19:29:20

@Atörökk: gondolom a vegyespálinkát is lila, vagy rózsaszín szívószálon szürcsölöd Helló Kitty-s műanyag kulacsocskából :-D

Black Hole 2015.06.09. 19:35:32

@Manyecska: szomszédok át-e dörömböltek? Ha nem, akkor valami hiba volt. Meg az oké, hogy rajtad csipkekesztyű volt, bár a szatén szerintem elegánsabb, de mi volt a partner kezén? Öklözőzsír vót'-e? Mesélj! :-)

Aureliano Buendía 2015.06.09. 20:15:01

@Józsi, a köcsög: és még drága is.

A posztoló idáig volt szimpatikus:

„ A választott termék nem tartozik az olcsó kategóriába, de mégiscsak a gyerekünk lábának egészséges fejlődéséről van szó, nem ez volt a szempont.”

Tessék:

befosok.hu/wp-content/uploads/2013/02/Afrikai-cip%C5%91.jpg

Aureliano Buendía 2015.06.09. 20:21:22

@Atörökk: lehánycizod? És mi van a turbányocskáddal?:D

Aureliano Buendía 2015.06.09. 20:22:50

AS posztoló védelmében: és a bolt munkatársának van független cipész szakértői végzeCCSége?

Józsi, a migráns köcsög 2015.06.09. 21:13:52

@Aureliano Buendía: én annakidején megkérdeztem a dokit, hogy milyen kiscipőt vegyek a dudlinudlim lábára, aszonta az orvos, hogy lehetőleg semmilyet, járjon csak mezítláb addig amíg már biztosan szaladgál.
ezt naggyából be is tartottuk, az enyémek ilyen varrott talpú zoknicsimában mászkáltak vagy zokniban vagy mezítláb.
nem lúdtalpas egyik se :D

Black Hole 2015.06.09. 21:14:48

@Aureliano Buendía: aki állandóan idézget, az nem játszik nála, szerintem :-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.09. 21:20:11

@lezsír: van mar duck elnevezesu brandja is, meglepo modon kacsa van az elejen
@Escaped: najo, ha komolyabb a dolog akkor viszont lancfuresz

Aureliano Buendía 2015.06.09. 21:20:19

@Józsi, a köcsög: meg egy gyerek kb 1 hónap alatt abban a korban mindent kinő. A poszterina kicsit sznobnak tűnik a legnagyobb jóindulatom mellett is.
De ha már belekezdett, csinálja végig.

Aureliano Buendía 2015.06.09. 21:21:27

@Black Hole: háááááát, én azért a helyedben a körmére néznék;)

hobbitroll 2015.06.09. 21:22:31

@Terézágyú: "1. én nem adok 25e-t egy cipőre."
azért van amelyik megéri. Bugatti (a cipő!) például nekem bevált. Sokadik éve nyúzom, és még 1ben van. (HJE csak 20e volt, nem 25 :P)

Black Hole 2015.06.09. 21:23:39

@Józsi, a köcsög: az enyém első pillanattól kezdve acélorrú bakancsot hordott. Ez egyrészt családi tradíció, másrészt meg nem törött el a lábaujja az állandó bútorláb rugdosástól! 3 számmal mindig nagyobbat kapott, nehogy hamar kinőlje! Olyan aranyosan csoszogott. Harmadik szülinapra kapott hozzá bőrkötényt, meg hegesztő kesztyűt! Húsz éves korában már alig volt nagy neki!

Black Hole 2015.06.09. 21:25:51

@hobbitroll: bruttó, vagy nettó? Mert ez fontos :-D

Black Hole 2015.06.09. 21:27:43

@Aureliano Buendía: há' majd ordibálok vele egy sort! Az szerintem hatásos!

hobbitroll 2015.06.09. 21:32:45

@Black Hole: hát bazz, eszt nem t'om. kb 20e -t tettem le érte, és elhoztam. A bisztonságos őr droid nem állított meg, tehát valószínűleg annyit (vagy többet) fizettem amennyit kellett. (hogy asztán a bó't áfát csalt é asztat én nem tud6om :P)

Aureliano Buendía 2015.06.09. 21:43:29

@hobbitroll: nekem is volt, két évet elég nehezen bírt ki.

Black Hole 2015.06.09. 21:43:55

@hobbitroll: sajnálom, hogy nem csesztél rá vele! Így most nem tudok kárörvendően röhögni rajtad :-)

hobbitroll 2015.06.09. 22:02:53

@Black Hole: pfff, én kívánok elnézést. ha ez megfelel, holnap kim1ek valamé'k kínai piacra, vszek vmi márkás adidos, adididas vagy HIKE lábbelit, 3 hónap múlva röhöghetsz ;)

@Aureliano Buendía: az csak azé' lehetett, mer' nem rendeltetésszerűen használtad! :P

Black Hole 2015.06.09. 22:11:10

@hobbitroll: köszönöm! Igazán leköteleznél! Állítólag már cipőben is megjelent a piacon a Dodge Turbo 2! Lehetne, hogy azt veszel? Mindenki nagyon szeretne érte itt! :-D

Aureliano Buendía 2015.06.09. 22:17:42

@hobbitroll: az ki van zárva, mert nem tudom!

Az eddigi összes cipős posztot olvasva arra jutottam, a rendeltetésszerű használat=vitrinszekrényben tartás.

Atörökk 2015.06.09. 22:20:12

@Black Hole:
kacskaringószívószállal, esernyőcskével díszítkézve!

@Aureliano Buendía:
Le. A turbányocskámmal törlöm meg a szácskámat, a répácskadarabokat kirázikálom belőle, miután megszikkadtak.

Black Hole 2015.06.09. 23:14:45

@Atörökk: szerintem hallgasd meg a "Sír a telefon" című, művészi élményt nyújtó, szívszagató számot Koós János előadásában, és teljes lesz a mai napod. Hogy ez miből jött ki, ne kérdezd! Csak úgy beleéreztem :-)

lezsír (törölt) 2015.06.10. 02:00:28

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: meghajlok érveid súlya alatt
De nem lehetne szamár?

@Attila Kovácsi: de biztos van egy Ura, aki megjavíthatná a cipőcskét, vagy a pasas csak telibeverte, aztán lelépett?
(hacsak nem a szentlélek ejtette teherbe, de akkor meg a Mindenható pikkpakk megszerelhetné a cipőt, sőt halállal és örök kárhozattal is sújthatná a kapzsi cipőcskeboltost)

Sandor Akarki 2015.06.10. 03:59:37

Mennyivel egyszerűbb lett volna megvarrni a cipőt (10-11 öltés?) és vásárlónak mosolyogva átadni... Ő is mosolyog és mindenki happy.

Atörökk 2015.06.10. 08:05:45

@Black Hole:
Most éppen lehánytam a mélyhűtőcskémet, és kiolvadt :(
Mit csináljak?

neet 2015.06.10. 09:35:50

Óelikszen kell venni már betört felszerelést a kölyöknek. Nem szétrohadottat, csak olyat, ami miatt nem megy tönkre a lába (wtf?) és amiért nem rí anyóci, hogy elkopott. Amúgy ragasztó, wd40, meg amik már elhangzottak, echo. (Pl szinteúj-elephanthent vettünk már 2000-ért, sikeres-e?GYK: botlban 10+)

Balint Gyuri bacsi 2015.06.10. 10:56:31

"A választott termék nem tartozik az olcsó kategóriába, de mégiscsak a gyerekünk lábának egészséges fejlődéséről van szó, nem ez volt a szempont."

Itt hagytam abba az olvasast. Alsagos, hulyenek nezos -a magyar kozpenztolvajoktol ellesett- kontorfalazas, hazudozas.

Black Hole 2015.06.10. 11:59:14

@Atörökk: cseréld ki rajta az üstszájgumicskát garanciálisan! Addig keresgélgesd, míg meg nem találod rajtácska! Ügyet intézni az Árkádba fáraggy be! Ugye nem kell mondani, hogy miért?

Aureliano Buendía 2015.06.10. 18:12:43

@Atörökk: írcsizzél egy posztocskát az elműcskéről a homárkának:)

joska61 2015.06.11. 08:52:14

Az idióták. Ahelyett, hogy a szerződött cipésszel megvarratták volna gombokért, és most pozitív poszt lenne róluk.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2015.06.11. 22:55:13

@Manyecska:

így van. Meg kell hurcolni a semmirekellőket. Az ilyen aljas senkiháziakról mindenkinek tudnia kell, hogy selejtes terméket adnak el. Az egy dolog, hogy jogilag lehet-e érvényesíteni a vásárló morálisan teljesen indokolt követelését, de hogy valaki szerint gyerekcipőnél a gyerekekre jellemző használat nem rendeltetésszerű az vérlázító.

Manyecska 2015.06.18. 15:41:39

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: ezért tart itt az ország. na. bár, ha sz.rér-hugyér adja azt mondom oké de akkor veszek kettőt..annak meg mi értelme ugye.@Black Hole: nem, ökrözőzsír, fél kg pappírcsomagolás, szomszédok Velencére lehúztak a telekre, előtte vigyorogva adtak egy sert, ja és meg kell locsolni a virágokat a közös teraszon.

Black Hole 2015.06.18. 16:05:58

@Manyecska: Értem. Vagyis nem, de mindegy is :-)
A sört ki kapta? Amúgy jól-e vagyol? XD
süti beállítások módosítása