Tékozló Homár

Melyik ujjába harapjon, aki tunéziai nyaralást álmodott nyárra?

2015.07.13. 09:39 | Homár Hilda | 88 komment

screenshot_2015-07-12_13_37_19.png

Gergő már nem annyira szeretne Tunéziába utazni, mint januárban. Erre mit tesz a Neckermann? Felajánlja, hogy mehet helyette Egyiptomba vagy Görögországba. Hát kösz, jóhogy nem Szíriába.  Persze nincs könnyű helyzetben az utazási iroda sem. Komoly érvágás nekik a jelenlegi helyzet, miközben a magyar külügy még mindig csak a fokozott kockázatú, nem pedig utazásra nem ajánlott országok közé sorolja Tunéziát. Szívás ez mindenkinek.

Kedves Homár! 

Alább olvashatjátok a Neckermann utazási iroda felelősségteljes és emberi hozzáállását a tunéziai eseményekkel kapcsolatban. Ha másért nem is, de okulásképpen, amennyire lehetőség van rá, kérlek jelentessétek meg a blogon! 

Köszönöm

Gergő

Így jártam a Neckermann-al - avagy a szemét kapzsi banda esete

A 2015.06.26-án, pénteken Tunézia Sousse városában történt terrortámadás után, melynek jelenleg 38 halálos áldozata van, bementem a Pólus Centerben lévő Neckermann utazási irodásba, segítséget kérni. Azt hiszem jogosan nem vágyom az országba jelenleg ugyanabba a városba, pár szállodával az eset mellé. Segítség helyett azt a választ kaptam, hogy a Neckermann nem eszközöl változtatásokat, mivel a külügyminisztérium nem nyilvánította I. biztonsági besorolású térségnek az országot, így ők továbbra is indítanak járatokat és szerveznek utazásokat az adott helyre.

Teszik ezt annak ellenére, hogy az Index.hu-n megjelenő cikkben az alábbi mondat olvasható: "Szijjártó Péter azt kéri, ha valaki a térségbe utazik, jól gondolja ezt meg, sőt, inkább ne is menjen oda." 

És kérdezem én: Ki vállal felelősséget a kint történtekért? Egy esetleges újabb támadás esetén a Neckermann döntéshozói, akik még mindig teljes nyugalommal küldik a nyaralni vágyókat az országba, vajon helyt fognak e állni? Vállalják e a felelősséget? Vagy megvárják teljes nyugalomban amíg a felelőtlen és kapzsi hozzáállásuk miatt a külügyminisztérium kimenekíti az adófizetők pénzén az általuk kiküldött turistákat?

A Külügyminisztérium állásfoglalása: "Felhívás az észak-afrikai, illetve közel-keleti térségbe utazók részére 2015. június 26-án a tunéziai Sousse-ban elkövetett terrortámadás kapcsán felhívjuk a figyelmet, hogy Tunézia jelenleg is a fokozott biztonsági kockázatot rejtő II. biztonsági besorolású térségek közé tartozik, a mai terrortámadás konkrét biztonsági kockázatokra való hatásának elemzése és értékelése, csakúgy mint a tunéziai általános biztonsági kockázatelemzés folyamatos. Hangsúlyozzuk továbbá, hogy nem zárható ki annak lehetősége, hogy a szállodákban elkövetett terrorcselekmény része, egy komplexebb átfogó terrorcselekmény-sorozatnak."

A jelen helyzetre való tekintettel sem adják vissza az eddig befizetett pénzem, tehát ha a véres terrortámadás miatt nem megyek Tunéziába, az útlemondásnak számít, tehát legalább 50.000 Ft kötbért veszítek az ügyön.

Megpróbáltam egyezségre jutni velük, átfoglalni más országba a nyaralásom, mivel nekem nem érdekem elbukni a jól megérdemelt pihenésem, melyre hónapok óta készülök, az utazási irodának pedig nem érdeke ügyfelet veszíteni. A kis hölgy a pult mögött - aki végig arrogáns stílusban beszélt velem, és csak annyit nem mondott ki vállvonogatások közepette, hogy "hát így jártál kisanyám" - közölte velem, hogy másik úticél választását lehet jelezni és majd a központban elbírálják a kérelmemet. KÖSZÖNÖM KEGYESSÉGÜKET!

Nem volt mit tenni, belementem,akkor találjunk más lehetőséget. Mondanom sem kell, hogy persze nem sikerült. Adott időpontra - mivel a szabadságot már év elején kivettem, és módosításra nincs lehetőségem - a repülőgépet és a helyet nem tudták biztosítani az általam megjelölt 3 másik helyszínre, az általuk felkínált országokba meg vagy nem vágyom a szintén tudott helyzet miatt (Egyiptom, Görögország), vagy voltam már és nem kívánok visszamenni (Mallorca).Tehát a Neckermann 3 "kiváló" lehetőséget biztosít számomra:

1. mehetek továbbra is Sousse-ba, a véres homokba sétálni, és szétlövetni a hátsóm. A turisták beszámolója alapján a hotelből nem engedik ki őket, nem mintha bárki is ki szeretne menni sétálgatni és a legtöbb bolt zárva is van, továbbá gépfegyveres katonák állnak minden méteren. Ki szeretne gépfegyveres őr mellett napozni?
2.  súlyos százezrekért elkényszerít egy másik országba ahova nem akarok menni
3. legkevesebb 50.000 Ft buktával kiszállhatok egy olyan helyzetből, melyet nem én idéztem elő.

Egy biztos, én minden évben megyek nyaralni, és ez ezután is így lesz, de hogy a Neckermann-al nem megyek többet az 1000%, és másnak sem ajánlom! Még aznap délután lefoglaltuk nyaralásunk egy másik utazási irodában, ahol az ügyintéző hölgy tájékoztatott, hogy Tunéziában egész évben voltak kisebb-nagyobb lövöldözések és problémák csak erről ügyesen hallgatnak, mivel rettegnek a turizmus visszaesésétől. Előbbi okokból kifolyólag az idei szezonra ők nem is voltak hajlandóak Tunéziába utazást szervezni és foglalni.  

Én megértem a Neckermann álláspontját is, hogy nem szeretnének több millió forintot bukni de, mint fentebb is említettem, nem tudom hogy ki fogja vállalni a felelősséget hasonló események esetén. Úgy gondolom, hogy az utazásszervezés nem merülhet ki abban, hogy beszedik a pénzt és leszállítják az embereket a szállodákba. Ez egy sokkal felelőségteljesebb feladat, nyugatibb országokban azonnali hatállyal meg is tiltották a tunéziai utak további szervezézés és bonyolítását. Ezek szerint a Neckermann döntéshozói még nem elég érettek és nem érzik át a felelősségüket.

Azóta Tunézia több körzetében, legjobb tudomásom szerint azon a környéken is, ahova mi mennénk, szükségállapotot vezetett be a tunéziai belügyminisztérium. Mi az állapot kihirdetése UTÁN újfent rákérdeztünk, de továbbra is várják az I-es besorolást. A külügyminisztérium nem is ertem, hogy miért nem tette még meg.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milyennőazilyen 2015.07.13. 09:49:53

Végül hova utazik? Abu Dhabiba? Ott csak a repcsivel lesz gond :D

Troppauer_Hümér 2015.07.13. 09:51:08

Az a rossz hírem van hogy ebben a kibaszott világban jelenleg sehol nem vagy biztonságban.

Menj Siófokra, ott maximum az enyingi cigányok késelnek meg, de vigasztalhat az a tudat hogy valami tévedés miatt ők is magyar állampolgárként vannak nyilvántartva. Mégis más lelkiállapotban térsz meg a Teremtőhöz ha egy kecskebaszó helyett egy rejtett erőforrás beszél rá az önkéntes véradásra!

sarostehen 2015.07.13. 09:53:04

Ha jól tudom, ilyenkor még vihetnek utasokat az adott országba. Azért mert Te most félsz odamenni, neked kell vállalni az anyagi részét (amit elbuksz ha lemondod az utat). Nehogymár az utazási iroda fizessen azért mert te félsz elutazni??

Bár nem írta le a poszter de gondolom 1-2 héten belül indult volna.. ilyenkor pedig 99% hogy már nincs semmi jó hely.

Troppauer_Hümér 2015.07.13. 09:54:00

Biztos a Neckermann tehet a terrorpistákról. Szaros ötvenezer mínuszt nem ér meg az életed? Akkor nyomás Tunéziába, vigyél zacskót a svédasztalhoz!

joska61 2015.07.13. 09:55:54

"Tunéziában egész évben voltak kisebb-nagyobb lövöldözések" te mégis oda vágytál nyaralni, mert occsó.

Troppauer_Hümér 2015.07.13. 09:55:55

@AtiSnatch: Másnapos vagy?
Összefoglalnám, de akkor Cenzhilda megint kibaszna.

Denton85 2015.07.13. 09:57:38

Szerintem pont most lesz igazán biztonságos ott, hisz egy ilyen eset után bekeményítenek a hatóságok és jobban figyelnek.

Plusz a villám se csap be 2x ugyanoda, legalábbis nem egyhamar.

Az pedig, hogy a Szíjgyártó Péter mit mond, nem érdekel senkit.

Darth Revan 2015.07.13. 09:57:48

Mi is a gond a neckermannal?
Felajanlottak 3 alternativ uticelt a posztolonak alkalmas idopontban.
Talan, ha a posztolo rugalmasabb az idoponttal kapcsolatban mas uticel is szoba johetett volna.

Troppauer_Hümér 2015.07.13. 10:01:07

@Denton85: Zavarja a sok tökig géppisztolyos zsandár.

Inkább menne Balatonfüredre Finta úrhoz!

AtiSnatch 2015.07.13. 10:02:16

@Troppauer_Hümér: finoman fogalmazva :D sok volt a rómaiparton a hekk. meg a hukk :D

Egyébként tegnap felszállt két arab hátizsákkal a metrora egy ajtón, de az egyik hátrament a másik előre a kocsiban. nem voltam nyugodt.

melaena 2015.07.13. 10:03:40

@Denton85:
En is ezt mondtam a Charlie Hebdo tamadas utan.
Tele volt a varos rendorrel,katonaval,szerintem feleslegesen.
Aztan ket napon belul volt meg egy hasonlo incidens.
Mondjuk ebben a szituban nem is csak a leirt problemak a legneccesebbek,hanem az,hogy a legtobb ember azert utazik kulfoldre,hogy az egesz eves szopast 1-2 hetre elfeledje.
Namost erre nem biztos,h egy gyaszolo orszag a legjobb helyszin,ahol kb. 0 a turistak szama.

A Necker nem tehet sem errol,sem az orszag besorolasarol.
Sztem a korrekt az lenne,ha felaron vissza lehetne mondani,es akkor mindenki happy.

atörökkk 2015.07.13. 10:05:02

Amerikába kell menni, ott legfeljebb utcai lövöldözés van.

Troppauer_Hümér 2015.07.13. 10:09:59

@atörökkk: Meg iskolai.

Meg ételmérgezés a sok migráns szállodai alkalmazott miatt.

bl4ze 2015.07.13. 10:12:25

Ezért SEM megyünk irodával nyaralni. Könyörgöm : 2015 internet, minden elérhető, foglalható. Minek "irodázni".... jahh, hogy nyelvtudás? Ah, Én kérek elnézést !

Denton85 2015.07.13. 10:13:21

@melaena:
Persze előfordulhat ilyen, ahogy bárhol megtörténhet, hogy történik valami.
De azért valószínűbb, hogy nem mennek vissza egy ideig most, hagyni kell kicsit leülepedni a dolgokat, hogy mindenki felfogja.

A "gyászoló ország" érved jogos. Azt el tudom fogadni indoknak.

Viszont: ez amolyan (elnézést a kifejezésért) vis maior.

Erről az utazási iroda nem tehet, nem láthatja előre. Holnap pl egy hajó csapódik egy tengerparti hotel mellé bedarálva 150 embert. Ettől a szálláshely még nem kötelezhető arra, hogy bocsánatkérések közepette térítsenek vissza.

A szállás és utazás esetében is van egy lemondási idő. Szállásnál pl meg van határozva, hogy ha x napon belül mondod le, akkor x%-ot kapsz vissza, ha y napon belül, akkor kevesebbet, stb.

Ez azért van így, mert ha te lemondod 3 hónappal indulás előtt, akkor arra a szállásra/repjegyre még van esély találni másik embert, emiatt olcsóbb a lemondás ára. Ha viszont 2 héttel előtte, akkor jó eséllyel már nem találnak senkit, vagy maximum last minute féláras akció keretében.

Azt már nem is említem, hogy a posztoló aláírt egy szerződést amiben ez ott lesz.

peter3374 2015.07.13. 10:19:17

Az is valószínű, hogy most akkor egész tunéziában, csupa vér a tengerpart.... Mi lenne, ha a posztoló megtudná, hogy a tengerbe meg belepisilnek a halak??

peter3374 2015.07.13. 10:22:12

@bl4ze: Mondjuk aki az ilyen ólinklúzív nyaralásra vágyik, annak egy ilyen turistaközpontba szeretne menni, oda azért egyénileg elég drága, csak a repülőjegy néha többe van mint irodánál, charter géppel az egész utazás...

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2015.07.13. 10:23:16

Neckermannál fillérekért van útlemondási biztosítás.
Mindig szokták is ajánlgatni.
Meg köllött vóna kötni, oszt' csókolom.

Tunéziába meg évek óta nem ajánlott nyaralni menni.

Meg egy VAJDASAGI 2015.07.13. 10:27:08

Ha jól értem, Tunézia végig fokozott kockázatú helyszínnek számított. Akkor is, amikor év elején megrendelted a szolgáltatást. Ez azt jelenti, hogy hasonló támadások bármikor előfordulhatnak. S, nos elő is fordult. Ezért volt II. kategóriában. Szóval egy picit magadat is okolhatnád. ;-)

bl4ze 2015.07.13. 10:29:45

@peter3374: Nem teljesen igaz. Megoldható egyénlileg is, max átszállás kell mert nem charter visz. De AI deal is foglalható ha ügyes és rátermett vagy, nem csak irodák kapnak AI dealeket.

Rosszindulatú Vászka 2015.07.13. 10:34:17

Azér az AK47 nagyon patent kis játék. Ezenkívül meg vadász.

Mérgező Hulladék 2015.07.13. 10:34:20

@bl4ze: egyrészt egyetértek, másrészt meg nem segített volna a posztolón, ha saját maga foglalta volna a repjegyet és a szállást, attól még ugyanúgy félne Tunéziába menni. Csak akkor nem lenne kit hibáztatni. Vagy a helyi szállodától meg a légitársaságtól kérné, hogy adják vissza a pénzét? Könnyen lehet. A megoldást már @panaszmuki: leírta.

atal 2015.07.13. 10:40:00

oh jajj, jelőttek X embert vmi afrikai országban, már egyből fél utazni. ahova pénze lenne, mindenhol van kockázat. ahol nincs, azt meg nem tudja kifizetni. vagy marad itthon, vagy vállalja. Nem történt semmi olyan esemény, ami a nyaralást vagy az utazást megakadályozná, az, hogy már nincs hozzá kedve, nem az iroda baja...

Rosszindulatú Vászka 2015.07.13. 10:45:17

Monnyuk hüjék ezek a arabok, mer mekkora biznic lenne, ha lehetne célzottan kilövetni férjet-feleséget-anyóst.

andand 2015.07.13. 10:45:54

Görögországgal mi a baj? Kézpénzt kell vinni, azon kivül nem hiszem más baja lenne. Azért az még mindig Európa, sőt ha jól választ szárazföldön (busz, vonat, autó, stoppolás) is hazajöhet, ha ott akarnák hagyni.

Én azt választanám. Szerintem mostanában nagyon örvendenek ott is a turistáknak (főleg a pénzüknek).

Leone_510 2015.07.13. 11:02:55

a booking tud magyarul is és az utolsó hétig szinte minden szállás díjmentesen lemondható, de aki vadászni megy...

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.07.13. 11:03:57

Neckermann egy jó kategóriának számít, az utazási irodák közt. Lehet, hoyg múlt idő. Valószínűleg inkább a kedves ügyintézővel volt probléma.

Rosszindulatú Vászka 2015.07.13. 11:06:52

@batgirl: a Neckermann még mindég jó, de vélhetően nem érzik magukat hibásnak a lövöldözésért. Sztem is ártatlanok ebben.

Rosszindulatú Vászka 2015.07.13. 11:08:10

@sugargiraffusplumps.: Nagypapiék egy többezres csoporttal mentek Párizsba nyaralni, még télre is ottmaradtak, mégis volt akit lelőttek. Semmi se biztonságos.

metal · http://electric.blog.hu 2015.07.13. 11:14:19

Nem értem a posztolót. Aláírt egy szerződést, melyben pontosan benne van, hogy mikor, milyen feltétellel lehet, vagy kötelező az utat lemondani. Szinte biztos, hogy abban az van, hogy amint I. besorolásúvá nyilvánítják, akkor vissza minden, addig meg marad. Na most, ehhez képest még próbált is rugalmas lenni az utazási iroda, de a posztoló annyira hülye, hogy az már fáj!

szelidorzo 2015.07.13. 11:17:03

Gergő!

Most tulajdonképpen kivel is van bajod?

Az utazási irodákkal?
A külügyminisztériummal?
Vagy egyebekkel?

Tunézia pár éve ebben a kockázati besorolásban van. (sajnos)
Te haver! Képzeld! Más országokban is akad ám kockázati tényező!
Egyiptomban évtizedek óta kísérgetik a turistákat fegyveres rendvédelmisek.
Ha Thaiföldre mész annak is vannak kockázatai, ott is vannak lázongások. De a lázongáson kívül még rengeteg veszély lesne rád! Jöhet egy cunami. Rávesznek, hogy ócsón legyél együtt egy kislánnyal, aztán kiderül róla, hogy kicsi fiú, stb.
Más forró égövi területen megcsíp a szúnyog, s olyan fertőzést szedsz össze, hogy abból ki nem kezelnek a büdös életben.
Ha nem külföldön nyaralsz, csak pl Siófokon, akkor meg beléd köthet valami belőtt idióta, s megkésel. Vagy esetleg ha nem tudsz fára mászni akkor elüthet egy villamos.

Te választottad Tunéziát (gondolom előtte volt a Bardo múzeumban a lövöldözés, vagyis annyira nem meglepetés, hogy akadhatnak fanatikusok, akiknek elborul az agya.)

Szóval Te választottad "felnőtt fejjel", most meg betojtál.

Kötöttél szerződést. Most felmondanád.
Lehet, de akkor az veszteséggel jár neked. Legjobb esetben a veszteségen osztoztok az irodával.

Azért azt ne várd, hogy a történtekben nem hibás iroda viselje az összes veszteséget!

Azért azt se várd, hogy a magyar állam (vagyis mi állampolgárok) fizessük a Te veszteségedet az adónkból, mert nem akarsz épp odamenni süttetni a hasad.

A szerződéssel hoztál egy döntést.
Nincs kockázatmentes döntés.
Terrorcselekményt elkövető idióták bárhol előfordulhatnak.

Nem egy terrorcselekmény volt már más országokban is. (Japánban, Angliában a metróban, Németországban az olimpián, Franciaországban,az USA-ban stb. Akkor most oda sem utaznál, mert akadt pár idióta ott? Évente akad pár repülő, amelyik kissé gyorsan ér földet, akkor nem utazol repülővel? Nem kevés gyalogost elütnek az utcán, ki se lépsz a lakásból?

Kicsit gondolkodnod kéne, mert ha mindig más a hibás és más viselje a következményeket szerinted, akkor sűrűn fogsz csalódni az életben.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.07.13. 11:22:08

@Rosszindulatú Vászka: node nagypapi ügyesebben utazott, mert koszt-kvártély ingyen volt!

szelidorzo 2015.07.13. 11:22:20

Jujj Franciaországba most pláne ne utazz!

Ott már vásárlónak lenni is kész életveszély!

index.hu/kulfold/2015/07/13/fegyveresek_ejtettek_tuszokat_egy_francia_boltban/

Troppauer_Hümér 2015.07.13. 11:29:56

@sugargiraffusplumps.: Meg a nők is. Az élők is ha elég határozott volt.

Manyecska 2015.07.13. 11:39:02

@szelidorzo: ja, és küldöm neki ezt a számot!! Lehet még ez hiányzik neki??:)

www.youtube.com/watch?v=ny2a1d3B29U

szelidorzo 2015.07.13. 11:39:21

Nekem semmi.
A posztoló Gergő picsog.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.07.13. 11:49:43

amúgy Tunéziában mi a vonzó? a szállodakomplexum a nyolctrillió egyenturiszttal akik menetrendszerűen hugyozzák teli az uszomödanszot, este meg félrészegen tántorognak a büféasztalok között? 50 fok, bogarak és zsibvásár kullturhális pogromként? maaaaóórgitttt.

2015.07.13. 12:04:40

@sugargiraffusplumps.:
Hát ja, nem Neckermannal kell utazni, hanem Waffen SS-el...

Amúgy én sem értem mi értelme olyan országba menni nyaralni, ahol annyit tudsz csinálni, hogy a szállodában meg a parton punnyadsz, mert a környezettől amúgy el vagy szeparálva vagy jobb ha te szeparálod el magad, esetleg semmi érdekes nincs a környezetben. Vagy ezek csak azért mennek, hogy utána elmondhassák,hogy hol nyaraltak.

A másik amit nem értek (másik cikk kapcsán inkább), hogy mi értelme asszonyostul, családostul Thaiföldre menni...

Manyecska 2015.07.13. 12:10:09

@nagybalfasz: :D ráadásul kurvaforró a homok azt mondják. a tengerparton..locsolni kellett..:P ammá döfi!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.07.13. 12:19:51

@sugargiraffusplumps.: Én azért szeretnék elmenni Egyiptomba, egyszer, még ebben az életben. Nézelődni, tevegelni,sivatagolni, zsibvásározni, piramisozni,stb..stb..

Józsi, a migráns köcsög 2015.07.13. 12:22:46

@batgirl: guglimepsz!

@nagybalfasz: hátha elviszi a cunami a zasszonyt!

Manyecska 2015.07.13. 12:27:01

@Józsi, a köcsög: hülye, az a tampon amivel tevegelni lehet!:DD

venszivar 2015.07.13. 12:29:07

"melyikbe"!?!?

talán egy hím indiai elefántéba...:)))

erina1980 2015.07.13. 12:30:53

@Troppauer_Hümér: tavaly az őrségben nyaraltunk. 1-2 nap után bárhol megálltunk, nem pakoltuk össze a kocsiból a gps-t, táskát, stb, nem tekertük fel az ablakot és nem zártuk be. mert nem kell. nem történik vele semmi. van még ilyen hely az országban, igaz kevés, de nagyon jó érzés ilyen helyen lenni, nyaralni.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.07.13. 12:33:56

@Józsi, a köcsög: ja, és képeket is találok ott, homok meg bárhol van..

Troppauer_Hümér 2015.07.13. 12:34:59

@erina1980: Tudtál onnét tömegnyomoros, burnuszos-egzotikus tengerpartos szelfit lőni?

Naugye.

Troppauer_Hümér 2015.07.13. 12:35:56

@batgirl: Szombaton volt rengeteg az Andrássyn. Homoktenger.

Manyecska 2015.07.13. 12:36:17

@erina1980: viszont ha őrségben nyaralsz, lőnek..:D még nagyobb kihívás füvező kiskatonát mákültetvény mellé állítani, megtörtént, valaki mesélte..:D

atörökkk 2015.07.13. 13:20:30

@sugargiraffusplumps.: és biztos lehetett benne, hogy nem mondják le az utat.

Rosszindulatú Vászka 2015.07.13. 13:36:20

@batgirl: bisztos nem engedték fel a platóra.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.13. 14:12:38

Nem lehetne olyan válasz, hogy máshová? :D

Postoló maradhat a munkahelyemen, én elmegyek helyette.

A problémás ügyfeleket gondolom elküldik valami durvább helyre, és akkor nincs több gond :F

erina1980 2015.07.13. 14:15:16

@Troppauer_Hümér: :D valószínű, hogy mindenki más élményt vár egy nyaralástól: van, aki élvezi, ha veszélyben van az élete, vagy hogy kap egy hatalmas ételmérgezést, mások meg pihenni, feltöltődni szeretnének.

Escaped 2015.07.13. 14:25:08

@Manyecska: Kulturális soxínűség, kaland, veszély, gazdaságos árak. jó hely az!

Troppauer_Hümér 2015.07.13. 14:30:28

@erina1980: Magyarok kilencven százalékának nyaralás=valami pocsolya melletti lerészegedés.

Troppauer_Hümér 2015.07.13. 14:31:55

@batgirl: Ne szerénykedj, a migráns kihagytad!

Manyecska 2015.07.13. 14:36:48

OFF valaki mongya már meg hol van az a kib.szott Franciabánya, hogy kell odamenni..ásványozni akarunk /füvezni nem szoktunk/

Manyecska 2015.07.13. 14:43:32

@Rosszindulatú Vászka: köszi!:) hasonlót találtam most:)

Manyecska 2015.07.13. 14:49:40

@Rosszindulatú Vászka: asszongya: "Kurva elérhető közelségben van-e Nem Igen" :O :P

venszivar 2015.07.13. 15:09:05

@Troppauer_Hümér: a migránst majd az ágyába engedi, hogy végre legyen mán valaki, ki rettentően szereti....:):D

Black Hole 2015.07.13. 15:56:54

A "kis hölgy" majdnem olyan sokkoló, mint a "befáradtam"!

Amúgy meg egy ennyire izgalmasnak ígérkező nyaralást kár lemondani, és az unalmas punnyadást választani!

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.07.13. 16:07:40

Gerikém, 25 rugóé átveszem a zsugát!
Ne mond hogy szarrágó vagyok.

na4 2015.07.13. 16:24:51

Nem is értem, hogyan lehet feltenni ilyen kérdést. Aki Görögországba vagy Tunéziába megy nyaralni, az megérdemli a sorsát. Aki hülye, az haljon meg.

Peetee 2015.07.13. 17:05:42

Megkaptad a választás lehetőségét? IGEN. akkor nincs miről beszélni.
Ha most NEM lehetne Tunéziába menni, mert visszamondana minden utazást az iroda, akkor egy másik jóember arról fröcsögne éppen, hogy márpedig ő oda akar menni, mert a nagylábujján a pörsenés csak ott gyógyul, neki csak ott tudnak rendes bárányragut főzni, ott él a mostohalányának a volt szomszédja és neki oda KELL jutnia...stb.
Tipikus magyar, akinek a sz@r sem elég büdös...

walterwhite 2015.07.13. 17:06:43

Ha januárban jó volt Tunézia, most mi bajod van Egyiptommal?

Nem tűnt fel hogy előtte is lövöldöztek arrafelé?

vprof 2015.07.13. 19:28:44

Megszámoltam, minden vessző megvan, csak sikerült szétszórni őket.

KaTe 2015.07.13. 21:09:12

Na és ha a repülő van a terrorista? Akkor nem mindegy hova repülsz??

Punxsutawney Mormota 2015.07.13. 22:12:20

@szelidorzo: Jó az Ige tesó! Nekem is az jutott eszembe, hogy az ilyen idióta, miért nem marad otthon, kötteti be a pornó csatornákat és vesz egy halom papírzsebkendőt és vazelint? Garantáltan biztonságban lenne és jól is érezné magát. Napjában többször is.

Punxsutawney Mormota 2015.07.13. 22:13:37

@KaTe: Ezért kell mindig egy bombát felcsempészned a gépre. Tudod, gyakorlatilag 1:100,000,000,000,000, az esélye annak, hogy két ember, egymástól függetlenül bombát visz a gépre :D :D :D

Punxsutawney Mormota 2015.07.13. 22:17:43

@erina1980: Én Jemenben is pont ugyanígy teleltem. És? Pedig azt sem nagyon ajánlották a Külügyben már 2012-ben sem.

shred 2015.07.17. 16:17:26

@Troppauer_Hümér: Azok illegális bevándorlók voltak, akik elveszik a BKV-ellenőrök munkáját.

Aureliano Buendía 2015.07.19. 15:54:24

a legdurvább az, hogy újra el kellett olvasnom Hilda bevezetőjét, mert elsőre simán azt hittem, hogy nő írta a posztot.

Gondom, Gergő eddig egy zacskóban élt, amit hosszú időre egy kő alá rejtettek, azért csodálkozik rá, hogy Tunézia kicsit melegebb hely lett az ájrópai turisztok számára. Már vagy két éve legalább.

Mi a baj Görögországgal amúgy?

Ezt a barmot...
süti beállítások módosítása