Tékozló Homár

Ha-ha, azt hitte, hogy elég, ha kikapcsolja a roamingot? FRISSÜLT az ügy lezárásával

2015.07.21. 10:02 | Homár Hilda | komment

vodafone1_1.jpg

Szükséges-e az adatforgalom kikapcsolásán kívül mást is kikapcsolni ahhoz, hogy a telefonon kikapcsoljon az adatforgalom? - na hát erről az ékesen megfogalmazott kérdésről, és a hozzá kapcsolódó orbitális szívásról szól ez a poszt.

Sziasztok!

Történetem Vodafone RED előfizetőként kicsit olyan, mint a a sajtreszelős példa a Ford Fairlane-ből: enyhén szórakoztató, de inkább fájdalmas.

Májusban fapadossal elmentünk a feleségemmel Dubaiba. Második nászút, 5 nap, világjárás, dejó! Előtte megnéztem, hogy van-e a Vodának a világnak erre a részére olyan roaming csomagja, ami napidíj ellenében normál áron engedi használni a telefonomat. Beszéltem az ügyfélszoláglattal, elmondták, hogy nincs, tehát még itthon kapcsoljam ki az adatforgalmat, nehogy pár letöltött mail miatt egy használt autó árát kelljen kicsengetnem. 

Nem az első lakalommal utaztam külföldre, rutinosan mindkét telefonon még Ferihegyen kilőttem a data roaming opciót. Megérkeztünk, örültünk, hogy a hotelben van Wi-Fi és azzal neteztünk, amikor épp nem városnéztünk. Aztán az első nap végén jött a feleségem telefonjára egy sms, hogy a havi roaming keretének 80%-át kimerítette. 

Ez egy LG G2-es telefon, megnéztem az adatforgalom gombot, az off állásban volt, megnéztem a diagnosztikát, azt mutatta, hogy 0 kb hálózati adatforgalom Ferihegy óta. Megnyugodtam, gondolván, hogy talán még otthon kimerítette a az adatmennyiséget és csak valami hiba miatt most kapta meg az értesítőt. Ráadásul meg sem próbáltuk a Wi-Fi-hálózaton kívül használni, tehát nem volt mit adatforgalmazni. 

Aztán a következő nap kaptunk egy újabb üzenetet, hogy 17.000 forint adatforgalmunk van eddig. Ezen a ponton kicsit felszisszentem, miközben a másik telefonunkon (IPhone) semmi ilyen nem történt. Azonnal hívtam Skypeon az ügyfélszolgálatot, aki elmondta, hogy valószínűleg valami téves forgalmi adat, nyugodjak meg, hiszen a telefonban ezt majd látni és itthon jól megnézik. A telefon még garanciás, úgyis meglesz a gond, van log fájl…stb. A biztonság kedvéért kikapcsoltuk a telefont, fene tudja mi történhet még. 

Hazajöttünk, elvittük, bejelentettük. Első körben azonnal a Voda elküldött a fenébe finoman, levélben, hogy márpedig mi roamingoltuk, az Ő zárt rendszerük ezt mutatja. A végére odaírták, hogy a telefon mutathat hamis adatforgalmi információt, hiba esetén. Ha nem tettszik, fáradjak a fogyasztóvédelemhez. 

Ezután beszéltem megint az ügyfélszolgálattal, ahol azt tanácsolták, hogy akkor adjam be a telefont a szervízbe. Beadtam és csatoltam a következő kérdéseket:

  • kikapcsolt adatforgalomnál látnak-e rejtett adatszivárgást a mobil hálózaton?
  • kikapcsolt adatforgalomnál Wi-Fi használat közben látnak-e rejtett adatszivárgást a mobil hálózaton?
  • ha a telefon saját diagnosztikája, az ahhoz tartozó log fájl azt mutatja, hogy kikapcsoltam az adatforgalmat, hogyan lehet, hogy a hálózat mégis ezt érzékelte?
  • hivatalosan erősítsék meg, hogy a kérdéses időszakban a telefon adatforgalma ki volt kapcsolva!
  • szükséges-e az adatforgalom kikapcsolásán kívül mást is kikapcsolni, hogy a telefonon kikapcsoljon az adatforgalom? (tudom, az utolsó már-már olyan, mint a hollószínház…)

unnamed_4_1.jpg

Kaptam 2 hét után egy 2 soros választ, hogy a készülék a hibát nem mutatta, fizessek, csók. Egyik kérdésemre sem válaszoltak, szó sem esett arról, hogy a telefon 0 kb forgalmat rögzített a nyaralás alatt, valahogy mégis közel 20.000 forintot kell fizetnem érte. A szervizben magasról leszarták a kérdéseimet, még csak meg sem próbálták kinyomozni mi történhetett.

Nyilván nem lesz több LG G2 telefonunk sem, de némileg riasztó, hogy, ha nem kapcsoljuk ki a második nap, 1 hét alatt tényleg az autónk árát “elneteztük” volna, anélkül, hogy tudunk róla. 

És még valami. 2015-ben az a legmegdöbbentőbb, hogy a szerviz nem volt hajlandó megmondani, hogy milyen adatforgalom volt. Mert ha kiderül, hogy mondjuk a google maps app kommunikál titkokban, azonnal törölném, vagy bármit, ami ezt csinálhatta. De erről nem kapok infót. Gondolom nem kérték be a kinti szolgáltatótól az erre vonatkozó adatokat. Tehát jelen állás szerint, ha ezzel a készülékkel kilépek Európából nem tudom rajta kikapcsolni a mobil adatforgalmat. Hiába kapcsolom ki, nem számít, hiszen anélkül is vidámak kommunikált. Mondhatni vámot szed az utazásért…azért ebbe egy pillanatra belegondolhattak volna a Vodafone munkatársai is.

Szóval ez lett a fene nagy RED kalandunkból. Egy pillanatig nem éreztük, hogy megpróbálna a Vodafone segíteni, még úgy sem, hogy nyilvánvalóan látni: mi tényleg nem roamingoltunk. Érdemes lenne ezen elgondolkodni azoknak, akik az ügyfélkommunikációért felelnek odabenn, nem beszélve azokról, akik sokat utaznak külföldre vodás előfizetésssel. Mert remek dolog Európában hazai tarifával beszélni, de ez nem sokat ér, ha az első távolabbi úton kifizetjük a gatyánkat is a semmire.

Jah…a másik telefonon semmilyen adatforgalom nem keletkezett, azon is Wi-Fi ment végig, ugyanott, ugyanúgy használtuk, mint az LG-t. Ezt is leszarta a Voda, ahogy mi is le fogjuk a szerződéshosszabítási opciónkat.

Üdv,

Ádám

Budapest    

UPDATE augusztus 7. 11:53

Olvasónk számolt be a fejleményekről.

Kedves Hilda!

Nem lenne korrekt, ha nem írnám meg a sztori végét is: Végül utolért a Voda, elmondták, hogy -bár nem értenek egyet továbbra sem a reklamációval-, tulajdonképpen lehetett készülék hiba is. És természetesen jóváírják az összeget. Nem volt túl hosszú beszélgetés, de korrekt volt. Nem voltak lekezelőek vagy cinikusak. Hozzáteszem, ezt az ügyfélszolgálat is megléphette volna korábban... Úgyhogy szeretném nektek is megköszönni a segítséget, működött a nyilvánosság ereje. 

Kösz nagyon!

Ádám

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rejtélyes 2015.07.21. 10:06:26

Vidd el akàr bìròsàgig, nyerni fogsz.

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2015.07.21. 10:13:21

a voda mit tehet arról h szar az LG G2 ?

AtiSnatch 2015.07.21. 10:17:59

letőtötte a egész internetet. csak a pornórészét nem.

Józsi, a migráns köcsög 2015.07.21. 10:19:38

aki nappal dubáj, legyen mobil is dubáj!

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2015.07.21. 10:25:32

Az LgG2 a maga korában az egyik legjobb ár értékű telefon, magabiztosan jól működik, a mi cégünknél 20db problémamentesen 2 éve!
Nem mellékesen a google maps nem titokban kommunikál, hanem jelzi hogy nincsen net. Az a legvalószínűbb hogy valami emberi bénázás volt sajnos, de megértem a haragot.

a klan 2015.07.21. 10:28:48

azt hitted az android ingyen van?
NINCS ingyen ebed
titokban adatokat kuld a googlenek

Dezsike 2015.07.21. 10:38:51

Két dolgot lehet kikapcsolni: Az adatforgalmat úgy zusammen, meg az adatroamingot. A kettő nem ugyan az, de bármelyik kikapcsolása megakadályozza a külföldi adatforgalmat, ha mindkettőt kikapcsolod az a legjobb. De a bombabiztos megoldás a szolgáltatószintű roaming tiltás lett volna, ha már beszélt a posztoló az ügyfélszolgálattal utazás előtt kérhette volna ezt.

szamaritánus 2015.07.21. 10:44:33

user, aki lefotózza a telefonját a képernyő miatt :DDD a screen-mentés minek van? :D

2015.07.21. 10:57:08

Aki ki tud fizetni 2 repülőjegyet Dubajba annak ne sírjon a szája 20ezer forint miatt és ne állítsa be úgy mintha a gatyáját ráfizette volna.
Az azért sírjon mert hiába van ennyi pénze, ugyanúgy leszarja a szolgáltatója mint a többi proli kisembert.
Mellesleg akkor kellett volna a telefont kikapcsolni amikor az első sms-t megkaptátok, biztos ami biztos. Pénzbe, utánajárásba nem került volna, ott volt a másik telefon, az iPhone amit ki is emeltél a posztban, azon elintézhető lett volna minden.
Amúgy meg a többi kommentelőnek van igaza. Szolgáltató szintű roaming tiltást kérhettél volna és nincs rinya.

Serivor 2015.07.21. 10:57:55

Az LG tévék is titokban küldenek adatot a gyárnak. Lehet, hogy nem is a Google lop, hanem az LG. Kiberbiztonsági ügyet kellene indítani, az igazi nagy lebukások is ilyen apróságokon szoktak kezdődni.

Manyecska 2015.07.21. 10:58:28

off ha valaki tud megbíszható :P ultrahangos egérriasztót..már az ultrahangosegérriasztó-fórumon szenvedek:P

MrZed001 2015.07.21. 11:00:55

Engem azért tényleg érdekelne, hogy akkor mégis hogy a rákba kommunikált a teló, ha roaming tiltva ?!?
A Voda szerviz meg sz.rjon sünt! Nem képesek egy kis mobil adótoronnyal letesztelni, hogy mit művel, mit küld a teló roaming esetén ??
Ennyire bénák ?

AtiSnatch 2015.07.21. 11:07:30

@Atörökk: a kérdés inkább az, hogy ki nem. :D

RS-MBIK 2015.07.21. 11:08:02

@Manyecska: Én már megbisztam.
Olaszok is megbiszták.
Te is megbiszhatod.
:P

Manyecska 2015.07.21. 11:12:13

@RS-MBIK: az olaszok megbiszhassák, jah.

Igi ma nem rendel??

Józsi, a migráns köcsög 2015.07.21. 11:17:02

amúgy dubájban mit köll nézni?

2015.07.21. 11:27:12

van túlforgalmazási díj? nem törölték el ?

Zirowe 2015.07.21. 11:30:34

Ez úgy baromság, ahogy van.
Ha a telefon 0kb adatforgalmat mutat, akkor az annyi.
A belső mérőben minden "rejtett" forgalmazás megjelenik.

Amúgy a vodától kell kérni egy részletes híváslistát, ott az adatkapcsolatokat is megjeleníti, mikortól meddig tartott egy egy adatkapcsolat és mennyi adatot forgalmazott.

Vodánál szeretnek keménykedni meg csípőből elutasítani a saját hibájukból eredő baromságokat, ilyenkor dobni kell egy mailt a Békéltető Testületnek, és onnantól máris kisebb az arcuk.

Amúgy külföldi adatroamingolás kikerülésére a legjobb megoldás a net beállítások ideiglenes "átírása", és akkor az életbe nem csatlakozik addig a mobilnethez.

Egysimaegyfordított 2015.07.21. 11:47:03

Az a gond, h a telók wifin jobban frissitenek, minden bizbazt.Lehet ingyenes is, de aztán lehet olyan is, ami meg nem , mondjuk külföldről. Azt az adatforgalmat nem mutatja a telefon.

hillman. 2015.07.21. 11:50:39

@Manyecska: egy müszerész/hangmérnök haverom egyszer kifejtette, hogy a kaphato ultrahangos szarok csak bizonyos hömérséklet és páratartalom mellett hozzák a kivánt frekvenciát. megveszed a szart és kicseréled a hangszoroját egy jofajtára ami min 10x annyiba fog kerülni mint az egész eszköz volt.
a 10rongyos szunyogriaszton mászkáltak a szunyogok, nekem meg megfájdult a fejem a hangjátol.
szoval laborban lehet müködnek, de mi nem ott élünk.

ozur 2015.07.21. 11:52:54

@Kuoni pásztor: Dubajba repülni elég olcsó , Wizzairnek is van közvetlen járata, kb. 30 ezer egy irányba. Ahhoz képest a huszas netre egy kicsit erős.

ancsika 2015.07.21. 11:57:49

asszonyt dubajban dubajozni hagyni és akkor nem gond a 20k...

egyébként azért kaptál sms-t a 80%-ról mert 100-nál letiltanak, nehogy túl nagy legyen a számla...

teccikérteni?

Igazságos1 2015.07.21. 12:05:59

oda se a többieknek poszter, csak irigykedik a sok b@szatlan pics@a, hogy te még hajlandó vagy elvinni a nejedet második nászútra

én végigvinném nmhh első fordulóként

Igazságos1 2015.07.21. 12:08:40

@Manyecska: nekem volt ultrahangos egérriasztóm 5000-ért a conrádtól :)

azon túl hogy a hallókészülékemet rohadtul zavarta, s folyton kattogott, az egerek le se tojták

csak az egérragasztó a hatásos meg a macskaszag

Manyecska 2015.07.21. 12:10:50

@hillman.: :) köszi.pszichésen jó lesz.amúgy hónapok óta nem volt nem értem.@Igazságos1: mink megyünk kérdésedre, egyenlőre Mátra pár napra:) ON nem érek rá most is kocsit mosattam..:)

Manyecska 2015.07.21. 12:12:55

@Igazságos1: :)) macskaszag? ha kiscicának hív /néha:P/ a pááárom az nem jó??:((( Mink is az adatforgalmat kapcsolgattuk ki mást nem lehet már..:O hihetetlen..

Igazságos1 2015.07.21. 12:14:53

esetleg szlovák patkányméreg, (lehet venni, kék, v. rózsaszín színű asszem) mert azt nagyon szeretik

Egysimaegyfordított 2015.07.21. 12:29:31

js, és azt sem tudom miért, majd vki okos leírhatná, de az iphonok ,ipadok nem frissitenek eszetlenül wifiről, vagy ha igen, az mind ingyenes.

Igazságos1 2015.07.21. 12:32:52

@Egysimaegyfordított: asszem, az ipadek iphone-ok frissítéskor figyelmeztetnek, hogy adatkapcsolatért a szolgáltató díjat számolhat fel

viszont, ha iphone-t összekötsz ipaddel 3G-n, akkor már számolnak 1000 forintot fel érte

ipadek iphone-ok internet kapcsolat nélkül is tudnak frissíteni

Igazságos1 2015.07.21. 12:35:05

@AtiSnatch: antalbaba megvolt már!?

igaz is, miket kérdezek

Igazságos1 2015.07.21. 12:37:05

@Atörökk: te csak ne fingjál annyit ide

AtiSnatch 2015.07.21. 12:41:19

@Atörökk: először azt hittem, hogy ő az másik nickkel. két ilyen hülye nem létezhet egy téridőben.

Egysimaegyfordított 2015.07.21. 12:45:21

Én csak hangosan gondolkozom. Ha ki van kapcsolva az adatforgalom, de mégis van valahol forgalom, az biztos , 100% a szolgáltató hibája?? Látom itthon mi pl. a mobilnet meg a wifi közti különbség, ahogy beszakadok a lakásba melő után 2 percenként frissít vmit, mint az éhes vad.Az iphone meg lehet eleve úgy van beállítva, hogy kérdezzen, mielőtt frissít, vagy csak bizonyos dolgokat frissítsen. Szerintem ez lett volna itt is a lényeg. Utazás előtt a frissítéseket is kikapcsolni.

LatexMátrix 2015.07.21. 12:47:15

@AtiSnatch: ne etesd a trollt, mer' klónozódik (még ha csak troll volna...)
Soha nem idéztem még telefonképernyőről, főleg nem epicfail módba' megjelenítettről (lefényképezés), de most de: a szolgáltató adatforgalma ettől eltérhet. Na most ki mondhassa, hogy ő(k) nem szóltak, ugye? De nem há' de, há' normális (nem).

AtiSnatch 2015.07.21. 12:48:55

@LatexMátrix: szerintem ez egy troli, inkább.

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2015.07.21. 12:49:19

"fapadossal elmentünk a feleségemmel Dubaiba."

a fillérbacás magasiskolája!! ezt csak a kuponos nászajándék tudná megközelíteni! :o)

AtiSnatch 2015.07.21. 12:50:40

@Egysimaegyfordított: kikapcsolod az automata frissítéseket és koala, már nem is tőtöget. a víz meg a kacsa közti összefüggés megvan?

Igazságos1 2015.07.21. 12:51:59

@Manyecska: snaccs is régóta nem dugott már meg nőt

mennyi szexéhes jár ide de tényleg

LatexMátrix 2015.07.21. 12:52:01

@Egysimaegyfordított: ja, neked is, meg a posztolónak is; lehet, hogy nem érzitek, de kurva nagy luxus a "valami". Vagy ha tagadjátok ezt, hát fizessetek! Alakuljon úgy, hogy tanuljatok. Az a baj, hogy túl sok ember él "nem tudom"-okkal, meg "valami"-kkel. Ha hiba van basztok elolvasni a hibaüzenetet, ha valamit nem értetek csesztek beleásni magatokat napi üres cselekményeitek egyike helyett. Nem célom már bárkit is erre kapacitálni, mert szélmalomharc (enyhe kifeyezés).
Legkönnyebb volt itt is önnyugtatgatni a valami hibával. Előttem van, ahogy a szotterfejlettő embörök sikeresen felépítenek alkalmazás-hegyeket debugolás közbeni, kizárólag "something error" visszajelzések mentén, de simán, egész lakótelepek is felhúzhatók úgy, hogy áh, valami itt, valami ott nem stimmel, jó lesz az úgy. Nem lehet mindenkiben műszaki, meg mérnöki-konstruktőri véna, de ugye nem baj, ha nem sajnálom az ilyet, há' nem, há' de, hát nemnormális, http://www.hámargit.hu.

Manyecska 2015.07.21. 12:55:01

@Igazságos1: hámi má ettünk, egy hétig merengve nézek a mai után, magam elé:P:D ON

Egysimaegyfordított 2015.07.21. 13:01:10

)@LatexMátrix:

Mondd már meg okoska, hogy akkor hogy fizethet pénzt a netért, amit nem is használt ? Ennyire bénák a vodánál, hogy a wifiért is felszámolnak, amihez semmi közük, vagy mi??? Ja, és hogy érthetőbb legyek. Nálam a teló úgy van beállítva, h ezek ingyenes frissitések,szívtam vele az elején,pl. a játékfrisstíések miatt; de épp ezért ilyenek le vannak tiltva. Nem világvégebazdmegről írok.

2015.07.21. 13:09:46

@Egysimaegyfordított: te miről beszélsz ember !?
ha wifin kapcsolódik a hálózathoz akkor az ingyen van és slussz.

vagy a telefon titokban letölt fizetős appokat ?? naneeeeeeeeee

Igazságos1 2015.07.21. 13:13:35

@Kulics: de 3G-n már nincs ingyé, ti nyomorékok

Igazságos1 2015.07.21. 13:17:05

egyébként, ha kikapcsolod a wifit, és 3G-d van, AKKOR FIGYELMEZTET az iphone

de akkor is le lehet tölteni a frissítést, nyomoroncok

csak akkor adatkapcsolattal

ha rákattintasz véletlen az ok-ra, akkor frissít nem wifisen is

ha be van kapcsolva az automatikus frissítés, ha nem

LatexMátrix 2015.07.21. 13:17:19

Szerwateresek (szervizesek) kedvenc useroldali hibakódya: "furcsán működödik".

LatexMátrix 2015.07.21. 13:22:29

@Egysimaegyfordított: a világvége nem tudom hogyan jön ide, de eljöhetne már! Rendkívül komplex egy vodai hálózat (is), rengeteg módja van a hibának. Ja, ennyire "bénák" (sikeresek) (igaz, nem morálisan). A kivizsgálásnak nevezett ékes kis semmiség mindenesetre mutassa a ludasságukat. Anno azt hiszem itt volt egy poszt, hogy a Voda kártyásan trükközik. Ingyensms jelzett arról, ha csökkent az egyenleg, úgy, hogy a user alig használta azt. Annyira semmiképp, hogy ott járhatna már. Nem tudom azóta mennyi ilyen sunyi kis szarság követődött el, de ott egy életre elveszett a buzalom (bizalom, csak elírtam) a Voda felé. Nem a kópésága miatt, az mindenhol van: a piti próbálkozása miatt.

Igazságos1 2015.07.21. 13:28:42

szerintem a törökk és snaccs keveri az automatikus frissítést és az ios frissítést is

iost frissít adatforgalmisan is meg anélkül is

programokat ha kikapcsolod az automatikus frissítést, akkor nem frissít, de az app store mutatja, te meg leokézhatod

nem ismerem az LG-t, de el tudom képzelni, hogy hiába van kikapcsolva a frissítést, valahogy bekapcsolta a poszter véletlenül

csak elsunnyogta a dolgot

oké, hogy nincs automatikus frissítés, de magadnak frissítheted, ha kiválasztod és okézod

Manyecska 2015.07.21. 13:30:17

@Igazságos1: ez igaz, 2G-n nem is izé, tudod.De tényleg..

Manyecska 2015.07.21. 13:31:53

@LatexMátrix: ahhh nem csak a voda csinálja ezt. Sajnos!! időnként csak lesek hová tűnik a lóvé asztán yön 2 sms..a semmiből. Hánórmális?

megamenn 2015.07.21. 13:34:38

a róming jóóó! érteeem???
addig pofáztok a szegény vodának, hogy kivonul mint zrínyi a baumaxból, parasztok!
és ha mégegyszer szórakozni mertek balog tibivel és a brigádjával...

2015.07.21. 13:36:22

@Igazságos1: nyomorék aki mondja :-)P

a 3G az mobilnet és le volt tiltva a poszter telójában. én wifiről beszéltem. ott mi nincs ingyen ?

Manyecska 2015.07.21. 13:36:28

@megamen: akkor pinát növesztenek, vagy mi??
Párdon:DD

Igazságos1 2015.07.21. 13:46:06

@Kulics: valahogy csak frissítette b+

aki nem nyomorék, nem veszi magára

törökknek és snaccsnek szólt, hogy megint okoskodnak

Manyecska 2015.07.21. 13:49:23

@Igazságos1: du. tollasütőt is kell vennem már előre félek ÁSZF-t nem olvastam el..XD..:P ON

Igazságos1 2015.07.21. 13:53:35

@Manyecska: csak 1 jótanács: párod legjobb barátjával kötelezően jóban kell lenni, mer mindig az falaz neki. :)

Igazságos1 2015.07.21. 13:56:58

a tollasütővel meg nem a másik fejét verjük szét

Manyecska 2015.07.21. 14:03:55

@Igazságos1: a legjobb az Margít /nóóórmális/:)!

Manyecska 2015.07.21. 14:13:58

@Manyecska: baszki ha a hüttődben kotorásznak meg nem tudnak kibaxni többeccerre akkor jövök én. Jelentős adatforgalmat tudok ám lebonyolítani!:P..Ákosom jegyzetelt közben:P:DDD

rcfan 2015.07.21. 15:00:47

Egy másik ilyen lehúzásról is tudok, nem tudom ma még él-e?

Aktiválva van hangposta szolgáltatás a telefonodon.
Kimész külföldre (pl. EU-n kívülre), még be van kapcsolva a telefon, így bejelentkezik az ottani hálózatba.

Kikapcsolod a telefont. Tehát nem használod.

Hazaérve itthon pedig jön a nagy számla, mint kiderült az időközben számodra érkező hangfogadások tömegéről és annak "hívásfogadási" roaming díjáról.

Csak mert még nem itthon kapcsoltad ki a telefonodat, csak azután hogy valamelyik külföldi hálózatra felcsatlakozott.

Aureliano Buendía 2015.07.21. 18:50:11

@dr. phil. Sün‼ ツ: szerintem meg az egész internetet törölni kéne a picsába.

Aureliano Buendía 2015.07.21. 18:58:57

az első, amit nem értek, hogy ha az ember nyaralni megy, a faszé' a telefonját nyomogatja az asszonyka helyett?
Inkább a várost, látnivalókat bámultátok volna a 4,5 hüvelykes kijelző helyett.

Ugyanakkor.

Én eresztenék egy kósza levelet az NMHH felé is, mert ez így kellőképp vicces és szánalmas. Szóval a fentiek ellenére együtt érző vagyok a posztolóval.

És már sokan leírták a tutit: szolgáltató szintű adatroaming-tiltás.

Hentes pékné módra 2015.07.21. 20:26:46

Én egy főzött romon látom, hogy roamingban is ha olyanja van a telefonnak 1-1 pillanatra felvillan a kis H betű. Kikapcsolt adatroaminggal.
Ellenben ha az adatforgalmat is kikapcsoltam, már nem csinált ilyet.

KRT 2015.07.21. 20:30:18

Ez nem az LG, ez a voda. Posztert átverték. 0Kb az 0Kb, az egész vodát meg deportáljuk végre afrikába.

Bombaló 2015.07.22. 07:43:34

Ahogy a kép is mutatja,
"Ettől a szolgáltatói adathasználata eltérhet."

Ha 17.000 Ft egy nap és egy hét alatt tényleg elment volna az autójuk ára, akkor a poszter milyen autóval ment a reptérre? (Tudom, fapadossal. :) )

Kiutazás előtt

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.07.22. 08:25:26

Informatikuss tudóssá kell magadat képezni, hogy a getzi szolgáltatók ne qrják át a fejeket különböző trükkökkel.
ÉJJENEK A HEKKEREK!

joska61 2015.07.22. 10:05:41

"Egy pillanatig nem éreztük, hogy megpróbálna a Vodafone segíteni" Ezen percekig röhögtem.

Tapmancs 2015.07.24. 19:04:54

Nekem a HTC One S-em csak akkor tölt frissítéseket ha wifihez csatlakozik, mobilnetnél nem.
A desktopra kitettem gombokat amikkel ki-be kapcsolgathatom a mobilnetet, wifit, szinkronizálást és adatroamingot, így elég kényelmes kapcsolgatni a cuccokat.

Komrob 2015.07.26. 17:56:12

@Bombaló: jó, de mijafaxom az a szolgáltatói adathasználat?

PannonBoy 2015.07.29. 21:31:27

Faszért kell Dubai-ba mennie, maradt volna Európában. Ha meg Dubai-ba megy, annyi esze nem volt, hogy beszerezzen egy ottani SIM-et? Vagy ha az nem lehetséges, akkor venni egy univerzális SIM-et (eBay-en lehet venni)?
Úgy látszik egyesek csak a saját kárukon tanulnak.
süti beállítások módosítása