Tékozló Homár

10 napig ázott a ruha a mosógépben, mert a szerelőnek elromlott a kocsija

2015.07.22. 10:05 | Homár Hilda | komment

Címnek béna, valóságnak meg abszurd, mégis igaz. A Whirpool esetleg a körmére nézhetne a partnereinek, mert az, hogy ilyen indok miatt  kelljen 10 napig rohadó ruhák mellett várni egy szerelőre, az nagyon gáz. Amin nem segít az sem, ha egy hónappal (!) a bejelentés után önként jelentkeznek az ügyfélszolgálattól, hogy akkor mennének megjavítani. Gipsz Jakab mosogógépszerelő nevét senki sem ismeri, a Whirpoolét igen. (A videón egy mosás van. Tök érdekes, hogy mi zajlik a gép belsejében. De hogy ilyen kevés vízzel hogy lesznek tiszták a ruhák?)

Kedves Homár,

alább láthatjátok a levelezésemet a Whirlpool Ügyfélszolgálattal. Továbbítottam a fogyasztóvédelemnek is, és persze válaszoltam is, eléggé felháborít, hogy ennyivel próbálják elintézni. Szerintetek...?

Előre is köszönöm,

Tímea

-----------------------------------------------------

Feladó: ............@gmail.com>
Címzett: ugyfelszolgalat_whirlpool@ esense.hu

Tisztelt Whirlpool Ügyfélszolgálat,

2014 augusztusában vásároltunk a székesfehérvári Alba Plazában lévő Euronics üzletben egy Whirlpool mosógépet (a pontos típus, adatok most lényegtelenek). Garanciabiztosítást is vásároltunk hozzá.

2015 május 17-én, hétfőn este elromlott a mosógépem (gyanúsan hosszú ideig mosott, majd én állítottam le, és azt láttam, hogy elakadt a dob, meg se tudtam mozdítani, benne a ruha). Mivel késő este volt, másnap hívtam az Euronics üzletet, majd az általuk kapott információ alapján a Whirlpool ügyfélszolgálatot. Regisztrálták a hibát ás mondták, hogy küldenek szerelőt. Kértem, hogy sürgősen keressünk megoldást, hiszen a mosógépben ázik a ruha (a vizet leeresztettem, de centrifugálni nem tudott). Megadták a területi garanciális szerviz számát.

Felhívtam, az úr a hibából kitalálta, hogy ehhez biztosan ékszíj kell, neki az nincs, legközelebb pénteken tud szerezni. Megkérdeztem, hogy ki se jön, meg se nézi, a ruhát se próbálja meg kiszabadítani...? Nem, mert ékszíj hiányában úgysem tudna vele mit kezdeni, majd pénteken.

Beletörődöm, várok, a ruha a gépben büdösödik. A szerelő pénteken egész nap nem hívott, így délután hívtam én. Ki volt kapcsolva a telefonja! Felhívtam újra az ügyfélszolgálatot, hogy segítsenek, ajánljanak másik szerelőt. Ők sajnos csak ezt az embert tudják. Nem értettem: ez az egy szerelő van az egész megyére? Ez a pünkösdi hosszú hétvége előtt történt, a ruha hétfőn egy hete lesz a gépben, más nincs? A válasz: Sajnos ő a megyei vezető, neki ugyan vannak emberei, de az ügyfélszolgálat csak az ő számát tudják, nem tudnak mit tenni.

Kénytelenek voltunk kivárni a háromnapos hétvégét. Pünkösd utáni kedden reggel hívtam újra a szerelőt, aki szerdán valamikor kilenctől kettőig tudott volna jönni, pontosabb időpontot nem tudott megadni, tehát nekem vagy a férjemnek szabadságot kellett volna kivennünk emiatt aznapra. Sajnos ez nem állt módunkban, viszont ekkor már fontosabb volt a megjavított mosógép, mint a garancia. Tehát kerestünk másik szerelőt, aki elvállalta, kijött, megnézte, miután a dobot mozdítani ő sem tudta, elvitte a gépet, kivette a ruhát, megjavította a gépet (a dob ajtaja nyílt ki, ékszíjra nem volt szükség) kimosta benne a ruhát éa visszaszállította. Tíz nap után szabadultak ki a ruhák, elképzelhető, hogy milyen állapotban. Az Önök szerelőjét időközben visszahívtam, hogy nem szükséges jönnie szerdán.

Ezek után tegnap, június 16-án (!) egy hónappal az elromlás után felhívtak egy ismeretlen számról azzal, hogy a mosógép miatt keresnek, a Whirlpool ügyfélszolgálattól kaptak egy hibabejelentést... Közöltem vele, hogy köszönjük, de nem tartunk igényt a Whirlpool szolgáltatásaira, és ezentúl másoknak sem fogom ajánlani, sőt, kifejezetten le fogom beszélni az ismerőseimet a Whirlpool gépek vásárlásáról.

Üdvözlettel,

.......... Tímea

---------------------------------------------------- 

From: ugyfelszolgalat
To:  ............@gmail.com>

Tisztelt .... Tímea!

Sajnálattal értesültünk a történtekről.

Márkaszervizünknél is előfordulhatnak olyan technikai problémák, jelen esetben a technikus autójának meghibásodása, amelyek az azonnali kiszállást/hibaelhárítást nem teszik lehetővé.

Sajnáljuk, hogy kellemetlen tapasztalatokat szerzett cégünkkel kapcsolatban.

Tisztelettel,

Whirlpool Ügyfélszolgálat

---------------------------------------------------------------

Feladó: ............@gmail.com>
Címzett: ugyfelszolgalat

Tisztelt Ügyfélszolgálat,

a lenti levél is alátámasztja az ügyfélkezelésükről alkotott véleményemet.

A technikus autójának meghibásodása nem indokolja, hogy a keddi hibabejelentést eleve csak péntekre vállalja el, majd a pénteki keresésemkor ki legyen kapcsolva a telefonja. Egy ügyfélszolgálatnak azonban, amelynek kötelessége, vállalt feladata az ügyfelek ellátása, kötelessége azt is megoldani, hogy a technikusuk eljusson az ügyfélhez, feltételezem, hogy ismernek olyan megoldásokat, amelyekkel néhány napra autót tudnak biztosítani a kollégájuknak. Mindez azonban nem mentesíti sem Önöket, sem a technikust.

Levelem és a benne foglalt tapasztalatok ismeretében egy olyan ügyfélszolgálat részéről, amelynek ügyfelei valóban fontosak, a minimum lenne a kártérítés felajánlása. Még ha anyagi kárt nem is szenvedtünk volna, akkor is. De szenvedtünk – tönkrementek egyes ruhadarabok, ki kellett fizetnünk egy szervizt és elvesztettük a garanciát.

A másik, ami a minimum lenne, az a további garancia biztosítása. 

Ezzel ellentétben Önök a sajnálatuk kifejezésével elintézettnek tekintik az ügyet. Javaslom, hogy gondolkozzanak el a jövőbeli hasonló esetek elkerülése érdekében bizonyos javító intézkedéseken.

Üdvözlettel,

...........Tímea

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AtiSnatch 2015.07.22. 10:06:42

ki kell vinni a gyulai strandra, ott is van hullámmedence.

Manyecska 2015.07.22. 10:11:23

Az is tök érdekes hogy én egy sima csavarhúzóval szétszedtem aztán hajrá.:P lehet a dobig is eljutott volna ha kitartó:DD..:O szegény sógornőm is rákötött egy vízcsövet belül a Vörlpúljára mer leesett.első mosás..mennyit röhögtünk..:( Ja, Antalbaba voltam.:D

Manyecska 2015.07.22. 10:12:43

ON!!! De legalább releváns.XD OFF! :P
tuti kifeszítem az ajtózárat valahogy occsóbb mint 5 kg rohadó ruhát pótolni:D

hüpike 2015.07.22. 10:13:07

Nem tudja egyszer kézzel kicsavarni a ruhát? Akkor megérdemli hogy ott rohadjon.

Manyecska 2015.07.22. 10:19:25

@hüpike: valszeg az ajtózár úgy maradt.on állapotban. az szívás max.kifeszegetni lehet..

További magyar hang 2015.07.22. 10:21:35

Ha nem tudod kézzel megmozdítani a dobot, abból lehet arra következtetni, hogy ki tudtad nyitni a gép ajtaját. Ez esetben mi gátolt meg abban, hogy kivedd a ruhákat? Dacból bennehagytad, hadd rohadjon? Hülye-e vagy?

hüpike 2015.07.22. 10:22:41

Néha a mienk is úgy marad. Konnektorból kihúzva meggondolja magát. Viszont ha ez volt, ès garanciális a gép, tényleg szívás.

Serivor 2015.07.22. 10:23:53

Ez az első eset, hogy előnyét látok az elöltöltős mosógépnek: ott elég berúgni az ablakot, és már ki is van mentve a ruha. :)

uboot 2015.07.22. 10:30:10

@További magyar hang: Te rettenet! Felültöltőst láttál már? Ha az ajtót kinyitod a dob belső ajtaját még nem tudod, mert lehetséges, hogy az a gép belseje felé néz. Ekkor kénytelen vagy kézzel elforgatni a dobot, ami itt NEM mozdult.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2015.07.22. 10:30:35

@Manyecska: Lemérte azt már egyáltalán valaki? Kizárt, hogy van annyi... :)

sarostehen 2015.07.22. 10:31:01

"A technikus autójának meghibásodása nem indokolja, hogy a keddi hibabejelentést eleve csak péntekre vállalja el"

Az tényleg nem. De ha hiszed ha nem van másnak is mosógépe. És lehet az is elromlik. Hidd el nem csak ott ülnek és arra várnak, hogy neked mikor lesz valami hasfájásod.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2015.07.22. 10:31:43

@Serivor: Nem kell berúgni. Van egy bizbasz alul, amit ha meghúzol a retesz szépen elenged és ki tudod nyitni. Ne csinálj még nagyobb kárt.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.22. 10:33:24

Végülis az ügyfél megoldotta, a Whirlpool nem szenvedett kárt, mindenki boldog... Fizetés után már úgyis csak nyűg vagy.

Martinicske 2015.07.22. 10:37:27

Hilda most alaposan megszívattál ezzel a szokásos máshonnan lenyúlt - képek szoktak lenni - de most videóval ami semmiben nem kapcsolódik a poszthoz. Legfeljebb, hogy sikerült találni egy videót mosógépről ami a kommentelők akár a felének is összejöhet ha nagyon ráfekszenek a témára.

Töröm a fejem, hogy lehet hogy azt írja a posztoló a dobot meg se tudja mozdítani, akkor meg mért nem tudja kiszedni a ruhákat ha már a dobot eléri, hogy abajgassa és ha az az hiba hogy nyitva maradt a dob ajtaja akkor mért nem lehetett kiszedni a ruhákat kiöblíteni...?

És akkor bevillant.

Bár a posztot egy elöltöltős mosógéppel sikerült illusztrálni, az írás alapján ez csak felültöltős lehet és ez mindent megmagyaráz.

Őszintén, nem lehetne egy olyat bevezetni, hogy aki szíveskedik két oldalas posztot begépelgetni küldjön már egy nyomorult képet ami konkrétan azt a terméket, azt a hibát ábrázolja amiről az írás szól?

Már eddig is igénytelennek tartottam, hogy úgy vannak egyik másik poszthoz össze lopkodva a képek innen-onnan, de a hitelességen is sokat ront.

igi3 2015.07.22. 10:45:37

Már mondtuk nem eccer, hogy a WHIRLPOOL ÚGY KERÜLENDŐ, mint a pestis.

Nagyjából.

igi3 2015.07.22. 10:52:51

@Martinicske: van úgy, hogy nyitva van a dob ajtaja, és nem lehet kiszedni a ruhákat mert vizesek

ugye gondolj a dob nyílására, mint egy tölcsér tetejére

lehet, hogy csak pár centrie nyílt ki, úgy pedig akárhogy erőszakolnád át rajta a ruhádat, nem tudod kivenni, mert vizes, csúszik, stb.

igi3 2015.07.22. 10:54:01

Akkor megnyugodtam, hogy rajtam kívül vannak itt még páran,
AKIK MÉG NEM MOSTAK ÉLETÜKBEN. XD

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.22. 10:54:10

@Martinicske: Mondjuk mert úgy tudott beakadni a mosógép belsejében, hogy nem lehetett hozzáférni. Esetleg szerencsétlen esetben az alsó kiszedőnyíláshoz sem, amit általában a dob alján lehet kívülről nyitni, és hasonló esetekre való.

@igi3: Szólj az enyémnek is, 7-8 éve faszán megy :D

Homár Hilda 2015.07.22. 10:56:11

@Martinicske: dehat senki nem mondta, h a posztban említett mosógép szerepel a videón. tehettem volna whirpool logot is persze, de ez érdekesebbnek tűnt.

Darth Revan 2015.07.22. 10:58:08

@További magyar hang: te vagy a hulye. valoszinuleg felultoltos mosogep, es nem tudta eltekerni a dobot, hogy a nyilast felulre igazitsa es kiszedje a ruhakat.

kombusz 2015.07.22. 10:58:43

2015. május 17 az vasárnap volt nem hétfön.Tudom mert aznap volt a születésnapom.
Ezekután a posztolonak a többi szavát sem hiszem el :D :D :D

Vadászbaszó nyúl 2015.07.22. 11:04:25

Bazdmeg. Ha a vizet le tudtad engedni, miért nem nyitottad ki? Vegyél inkább egy teknőt, annak nincs ajtaja.

Manyecska 2015.07.22. 11:08:09

@kekecke: vizesen? még több is.szerintem.kábé.@igi3: pasimnak is az van olyan mint én, éjfélkor is képes mosni:D, évek óta megy. bár múltkor az ágyneműket kellett kicsavarnia kézzel az tény:D:O de egy volt soto kannak megse kottyan.ja.múltkor szemléltetett egy teknikát szemben kérésemre, mint védekezés..- elsírtam magam:D:P mondom hagyd abba mert féltem xd baszki kurva gyorsak ha ölni kell.:P..egy mosógépnek simán bekell rúgni az oldalfalát:DD:P a fürdőszobából még nem tiltották ki verekedés miatt úccse:P

Manyecska 2015.07.22. 11:09:38

@Darth Revan: ja, bizti. @kekecke: de hol alul?? a szűrőnél? vagy meg kell bontani a palástot? /:P/ monggyad meg, lécci, köszi.

További magyar hang 2015.07.22. 11:09:50

Megkövetem! Én vagyok a hülye! Bár még nem láttam felöltöltős gépet közelről, de azért tudom, hogy létezik. Az illusztráció megvezetett. :)

Escaped 2015.07.22. 11:14:08

@Vadászbaszó nyúl: Ezen a nicken sem megy jobban a szövegértés...

Páran leírták a megoldást: felültöltős. Ha kifeszegeti az ajtót, szomorúan nézheti a bezárt dobot.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2015.07.22. 11:16:56

Elöltöltős mosógépet köll venni, az nem szorul meg!44!

Martinicske 2015.07.22. 11:18:48

@Homár Hilda: igen Hilda, tehettél volna bármit. Száradó ruhákat, vagy a patakparton sulykoló botokkal szapuló nőket, Whirpool logót.

Ezekben az a közös, hogy mind innen onnan letöltögetett (lopott) kép. Amit bárki ugyanúgy kikereshet a képkeresővel aki nem 1000% -ig analfabéta.

Kb. mint amikor a hírekben ugyanazzal a láncos kutyával illusztrálják a kutyaharapásos híreket. Évek óta. Talán már nem is él az a kutya, nem hogy két hetente harapjon. A híroldalakon ugyanaz a fa Kalasnyikovval bohóckodó néger tini az afrikai hírekhez.

No de itt? Itt van lehetőség képeket készíteni. Igenis lássuk a rohadó ruhákat, ne nekünk kelljen már találgatni hogy rohadnak. Ne azon kelljen már filozofálni, hogy ha kinyílt ajtó a hiba akkor mért nem nyílt ki az ajtó a ruhák kiszedéséhez, főleg ha a dob forgatásához igen... a képen meg szerintem pont nem olyan gép van mint a posztban.

Bánatos Teknősbéka 2015.07.22. 11:19:55

Ilyet nekünk is csinált Whirlpool felültöltős masina, mondjuk jóval gariidő lejárta után. Én leszedtem az oldalát, aztán az üst oldalát is, így tudtam csak felső állásba fordítani az ajtót. Remek kis mutatvány volt, ami minden bizonnyal a garancia elvesztését is jelentette volna, ha még lett volna...

Vadászbaszó nyúl 2015.07.22. 11:21:24

@Escaped: nem azt mondtam, hogy feszegesse szér a dobot. De ha kinyitja azt a nyomorult mosógépet, legalább valamennyire szellőzik, ha a ruha a dobban van, akkor is.

Martinicske 2015.07.22. 11:22:14

@igi3: hát nehezen tudom elképzelni azt az elöltöltős mosógép ajtót aminek az ajtaja annyira kinyílik, hogy a posztoló a kis kacsóját be tudja dugni annyira, hogy forgatni próbálja a dobot, de jobban meg mégse nyílik az ajtó, viszont a dobot forgató keze se megy be annyira, hogy a ruhákat kiszedje....

Ezért gondolom, hogy ez csak felültöltős mosógép lehetett.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2015.07.22. 11:22:42

@Manyecska: Szembe állsz a géppel. Az ajtajától elindulsz lefelé.
A gép legalján van egy takarólemez-féleség. Azt lepattintod, és ott van egy kallantyú vagy mi - a jobbaknál egy gyűrűvel, hogy beakaszd az ujjad - meghúzod, és kész. Ajtó kinyílt. Nekem Aristonom van, ez a takaró direkt műanyag, egy-egy füllel mindkét oldalán, könnyen le- és visszapattintható.

szamaritánus 2015.07.22. 11:25:03

miért nem hívott másik szerelőt ez a fasz?

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.07.22. 11:39:42

Tímea!
Snassz a sztorid! Hívtad volna el az én génhibás vejem! Megjavította volna neked.
Lányom melózott, mikor idióta süket barmára rájött a moshatnék, alig párhónapos masinát 150 ezerért vettem nekik ajándékba....
Lejárt program után nemvárta meg, (2 perc) hogy nyíljon az ajtó, erre bazi nagy csavarhúzóval kifeszegette, szétbacta a gép bejáratát.

Egysimaegyfordított 2015.07.22. 11:55:11

Ez volt egy ismimnél is,kb. 1o éve. Nem zâródott be a dob rendesen és kinyìlt mosàs közben. Ezek szerint nem nagyon van új a nap alatt wörpuléknàl.....Amugy én se értettem h előltöltösbe hogy ragad be a dob? De mâr értem.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.07.22. 12:04:11

Igaz hogy pár hűtőt megszegeltem.... ahhoz értek, de wörpult soha, semmi termékét!
Ratyi!

Manyecska 2015.07.22. 12:07:41

@kekecke: köszi szépen! Ott ahol a szűrőt veszem ki gondolom, valahol. Enyém elöltöltős, számít? Ha kihúzom a konnyektorból az ajtózár nem old fel már feltűnt..@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: nemtom én a párom vonattyát követtem a térképen kicsit szalmaözvegy leszek most..:((( nem baj úgyis mosni kell. Aptit nemtom, télleg, nekem is feltűnt utoljára leidiotázta a nyulat azóta tűnt el!!:DDD

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.22. 12:21:42

nekem is whirpolom van
kb 4 eves
semmi Baja
felultoltos de semmi fele dobajto nincs benne
ha felnyitom a tetejet ott a ruha

MrZed001 2015.07.22. 12:23:15

Ja, hasonló történet itt is volt. Whirpool, felültöltős, 6 sense überhiperszar.
Ennek a mocsadéknak a dobján olyan béna zár van, hogy ha benne bármi megrántja egy icipicit is, akkor kinyílik. Lényegében 2 lemez, amit rugó nyom fel, és ha jó sorrendben vannak úgy marad. Ha egyiket megnyomja kintről valami, vagy húzza bentről valami, kipattan mindkét ajtó. Ez egy SZAR.
A régi Hajdúval soha a büdös életbe nem történt ilyen. Ha rázártad, akkor az le volt zárva és kész.

És ami megtörténhet, meg is történik. Valószínű vele is ez esett meg, valami meghúzta belülről picit az egyik ajtót, mire mindkettő kipattant ... és neki is pont lefelé álltak az ajtók amikor ez történt (nekem is).
Mozdítani dobot innentől LEHETETLEN. Az egyik ajtó ugyanis a fűtőszálba akad bele. Szóval amíg azt ki nem veszi szerelő, addig nem is fog ott forogni semmi se.
Ezt viszont helyben is képes, nekem 2x kellett eddig, meg is voltak vele 20 perc alatt.

Ja, és Whirpool szerviz nekem is ilyen 5-6 napot mondott, hogy majd akkor kijönnek (hagy rohadjon a gép és ruha). Hát mész ám az anyádba, de nem ide.
Más szerviz 2 óra múlva ott volt, 20 perc és 15 ezer Ft-ért meg is lett oldva.

Az illetőnek tehát:
1, full garancia restart
2, teljes kártérítés a berohadt ruhákért
3, a másik szerviz díja
4, Egy piszok nagy kártérítés az elszenvedett érzelmi károkért úgy amcsi módra JÁR.

Amúgy meg szervizesnek ha nincs kocsija, van taxi, busz, meg akár a T ügyfél is érte menne akár a saját kocsijával is, szóval ilyen kifogást fel lehet tolni jó mélyen ánusz szinten.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.07.22. 12:25:02

@Manyecska: "párom vonattyát követtem a térképen"
Vonat kísérő vagy-e? :)
Dugni vonaton is jó.... pláne ha dögös a klajzinéni! :)

Józsi, a migráns köcsög 2015.07.22. 12:26:04

@hagyma: jaja. nekünk is olyan vót régen, csak hajdú forgótárcsásnak hítták még akkoriban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.22. 12:29:32

amugy egyaltalan nem vagyok meggyozodve rola, hogy a videon nem felultoltos van

Klein Jumbo 2015.07.22. 12:30:40

Remelem a mosogepszerelot legalabb az autoszerelo megvaratta es megszivatta egy kicsit.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.22. 12:30:58

@Józsi, a köcsög: hat emma' kicsit modernabb a hajdunal is meg a becsukhato dobosnal is

Mityu Addideapénzt kft LE 2015.07.22. 12:34:20

@Martinicske:

"Őszintén, nem lehetne egy olyat bevezetni, hogy aki szíveskedik két oldalas posztot begépelgetni küldjön már egy nyomorult képet ami konkrétan azt a terméket, azt a hibát ábrázolja amiről az írás szól?"

Lehet, hogy készült kép, csak értékelhetetlen lett...

Manyecska 2015.07.22. 12:39:42

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: jahh.gondoskodtam róla az utóbbi napokban hogy ne maradjon lekötetlen energiája.....:XD :P ON

Mityu Addideapénzt kft LE 2015.07.22. 12:39:51

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc:

Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!

Manyecska 2015.07.22. 12:46:47

@hagyma: olyan nincs ami ki is tereget?

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2015.07.22. 12:51:05

Agglegény

Mikor mosok, mezszín tisztul,
Ami nem is csoda, hisz’ túl-
-adag’lom a mosószeret.
Mosószergyár ezér’ szeret.

Fehér ruha, tarka ruha
Egybe százhúsz fokon... Húha,
Minden cuccom színe egyen!
Mit tegyek, hogy ne így legyen?

Mossak hideg vízben olcsón?
Nem jön ki ingből, mi gyolcs, ón-
-folt, csak bádogolló mentén…
Lyuk legyen a lószőrmentén?

Nősüljek meg? Akkor arám
Biztos nagyon jól mosna rám…
Ám akarna nyilván babát…
Ér ennyit pár tiszta kabát?!

„Jaj, drága Lajosom, ha megígérem, hogy nem akarok gyereket, akkor moshatok rád? Akkor oltárhoz vezetsz, ugye? Garantálom, hogy végre egyszer lesz rajtad egy tisztességes fehér ing!” /Petrezselyem Piroska, hajadon mosónő/

„Vigyázz Lajos haver, ne hallgass a szépen szóló szirénhangokra! Nehogy igába hajtsd a fejed! Inkább legyél fakó és büdös, mint rabszolga! Ahogy a félig kibelezett William Wallace kiáltotta rettenthetetlenül a kínpadon: Szabadsáááááág… grrhrrrhhh…” /Tömb Tivác, hóhér és tízgyermekes családapa/

„Tisztelt Lejtmeneti Lajos úr! Örömmel értesítjük, hogy idén Ön nyerte a Nemzeti Mosó- és Patkányirtószer Gyár Legtöbbet Vásárló Magánszemélye díjat, melyet a folyó hó tizenharmadikai Habzó Nap alkalmából tartott gálaesten adunk át. Kérjük, hogy a díjazási ceremónia kezelési költségeként hozzon magával tízezer forintot, mely összegben a korlátlan ropi fogyasztás is benne foglaltatik!” /Makacsfolthy Menyhért, a mosószergyár marketing menedzsere/

„Sokan kiröhögnek, hogy hogyan kerülhet ónfolt a gyolcsingemre és a lószőrmentémre, de hát ha egy bádogosnak szőrén kell megülnie a viharban nekivadult nyeregtetőt, akkor időnként oda-oda csöppen a hacukájára a matéria. Főleg, ha előző este az ember kriglihosszal megnyerte a kerületi iszodában a Sörhányó Sebő Emlékversenyt!” /Lejtmeneti Lajos, egyedülálló bádogos és a Sörmann Tank cím birtokosa/

„Hát ezért fogy a nemzet! Egy igazi férfiembernek nem az önző magányt kellene választania, hanem az őssy keresztény/keresztyén kultúrkörből fakadó házasságot, mely bő gyermekáldásával biztosítja a hon kellő népsűrűségét és az agyatlan... öööö... illetve elkötelezett szavazótábor biztosítását! Nők, maradjatok otthon a fakanál mellett és szüljetek, szüljetek, szüljetek!” /Dr. Ájtatos Manó, zugügyvéd és országgyűléssy képviselő/

„A házasság egy súlyos kötelék, úgyhogy én a magam részéről mindenkit óvok tőle. Azért tudom ilyen pontosan, mert rólam nevezték el. Kötelék vagyok, Kötelék Jakab.” /Kötelék Jakab alias James Bond/

„Jaj, Lajos, egy ilyen keményen dolgozó kisember, mint te, nem vetheti bele magát puszta önérdekből egy ilyen ásó-kapa-nagyharangos izébe! Legyen eszed, nélküled üres lenne a romkocsma!” /Batu Kenéz, tatárbifsztek árus agglegény és megvadult szingli hordavezér/

„Mi ez az agyatlanul összebádogollózott szellemi disznótáp?! Anyámmal kimosatom ezt a sötét klapanciát a házilag készített mosószerével, ami kihozza belőle a makacs szennyeződéseket, azaz a Frady Endre által odahányt szavakat, és az így kapott tiszta lapon Tabula Rasa indiai költővel íratok valami rendes verset. Bár nem tudok hindiül, de azért gyanítom, hogy még így is több értelme lesz számomra ennek az új, बैचलर című műnek, mint az eredetinek volt. Anyámnak erről jutott eszébe, hogy milyen szép ember is az a Hindiana Jones, de erre most nincs erőm reflektálni…” /Puzsér Róbert, kritikus/

„Én sosem mosok, egyszerűen csak kirúgom a ruháimból a vérfoltokat és az egyéb makacs szennyeződéseket.” /Chuck Norris/

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2015/05/agglegeny.html

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.22. 12:52:29

@Manyecska: fejlettebb orszagokban nincs teregetes
szaritogep van

Aureliano Buendía 2015.07.22. 12:57:01

@Martinicske: amúgy igazságod van, nem is kevés. De akkor meg az lenne a baj, hogy mindenki szapulná a posztolót, mert nem tud egy normális képet sem csinálni. Én is ezt tenném:)

De tény, egy ilyennél sokat segítene egy kép.

apro_marosan_petergabor 2015.07.22. 13:06:30

Namost aki 10 napig vár egy szerelőre, az sem semmi...
Mást nem tudott kihívni? Ehhez azért kell egy adag élhetetlenség.A whirlpool service-et nem minősítme, az minősíti magát.

Manyecska 2015.07.22. 13:31:55

@Frady Endre: xdd hát ez murva jó:)) ezt a batu kenézt szerintem ismerem a baráti körből.xd

sarostehen 2015.07.22. 13:32:31

@apro_marosan_petergabor: Gondolom azért várt, mert GARANCIÁLIS a mosógép, és szerette volna GARANCIÁBAN javíttatni. 10 nap után feladta és kihívott egy szerelőt, akinek FIEZETT a javításért.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.22. 13:51:21

@Escaped: A dob ajtóval átellenes felén szokott lenni egy műanyag, amit kivehetsz, és azon át be lehet nyúlni.
Na ha úgy állt meg, hogy az se látszott ki, az a szopó :)

Mityu Addideapénzt kft LE 2015.07.22. 13:58:52

@Aureliano Buendía:

Elő a teknőt, s a nőt
Verdesse a kővel, a kőverővel...

Martinicske 2015.07.22. 14:13:06

@Aureliano Buendía: köszönöm, köszönöm. Nem is tudom adott-e már igazat nekem bárki is valaha ezen a blogon :)

@Mityu Addideapénzt kft LE: kiegészítésem kiegészíteném annyival, hogy értékelhető képet küldjön.

Nem kell műtermi fotó. Annyi, hogy a posztoló ott áll meztelenül a háttérben, ezzel igazolva a kép hitelességét. A homlokára meg ráírja alkoholos filccel, hogy Tékozló Homár.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2015.07.22. 14:18:17

Ezek az ügyfélszolgálatos történetek Magyarországon tényleg nagyon jók.

Pár hónapja történt velem: Már nem garanciális Samsung hűtőm ajtónyitást érzékelője elfüstölt. Gondoltam ez nem egy nagy dolog, felhívtam a város legnagyobb ilyen jellegű alkatrész kereskedőjét, akik elmondták, h nekik ugyan nincs, de megpróbálnak szerezni. Előre mondják, h nem lesz olcsó, 6 ezer alatt biztos nem úszom meg.

Csodálkoztam, h egy sima benyomom - kiugrik műanyag dologban mi kerül 6 ezer Ft -ba, így mondtam nem kérem, majd veszek máshol. Végjártam az összes boltot, kereskedést, bontót, sehol nem volt, volt, ahol a Samsung név hallatán egyenesen kiröhögtek, h ők olyat rég nem tartanak.

Kaptam egy címet, h menjek el oda, tudtukkal az Samsung szerviz volt régen, de már nem biztos, h az.

Elmentem, az egész térben egy db hatalmas Samsung tv árválkodott. Pár perc múlva előjött egy emberke akinek előadtam bánatom, h egy kapcsolót szeretnék a hűtőmhöz, mire ő: Ők csak szórakoztató elektronikával foglalkoznak,a háztartási gép üzletág megszűnt, legközelebb Debrecenben van.

Nézek nagyot, mondom és ha garanciális, akkor mi van? Akkor onnan ideküldenek egy szerelőt (közel 150 km, csak jelzem ide Debrecen).

Hát mondom, ez baromira hatékony lehet, de emberem nem tudott mit mondani csak azt, h próbálkozzak más civil szerelőkkel, de nekik ugye nem biztos, h lesz ilyen kapcsolójuk. (amúgy ez annyira így lehetett, h felhívtam egy bp -i nagykert ahol ugyan elvileg volt belőle, de mire bediktáltam a csókának, h mi is a pontos típus, gyártási kód, sorozatszám, blablabla azt mondta, h ja: hát külsőre tényleg olyan, de a gép szerint nem jó az enyémbe)

Mit volt mit tenni hazajöttem, szétszedtem, kettépattintottam a régi kapcsolót, kipucoltam a kormot, megkentem egy kis zárolajjal és azóta is megy.

A többiek meg kapják be...

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2015.07.22. 14:54:03

@Manyecska: Üdvözlöm Batu Kenéz urat! Együtt szoktatok tütükézni a kerületi iszodában? :)

Aureliano Buendía 2015.07.22. 15:18:13

@Mityu Addideapénzt kft LE:

ne verje ki, ne rázza ki
Erikával szívassa ki

Aureliano Buendía 2015.07.22. 15:29:40

@Martinicske: óóó, igazán nincs mit. A számát milyen névre írhatom?

A félreértésre pl. az adhat okot jelenleg, hogy a poszternek természetes, hogy felültöltős mosógépről van szó, szerintem meg sem fordult a fejében, hogy másra is gondolhatunk.

A pucér képekkel óvatosan, szerintem a 90%-a vizuális környezetszennyezés lenne:)

Köcsögöm Széken 2015.07.22. 16:09:14

Na most ott baszcsizta el a posztoló, hogy leírta szét lett szedve a mosógép. Azokon nincsenek matricák, meg bizbaszok, gyönyörűségesen szét lehet szedni, össze lehet rakni anélkül, hogy másik szerelő azt észrevenné. Ügyfélszolgálatnak beköpni, hogy kihúztam 5 percre és jó lett... tadam, legalább a garancia tovább élne.

LG gépünk szivattyújába szorult egy fémpénz. Délelőtt csörögtem, 5-re itt volt az LG emberke. Szétkapta, megtalálta a beszorult százast, összerakta, 2000 zsebbe, garira pecsét és csókolom, 20 perc múlva itt sem volt.

Black Hole 2015.07.22. 16:26:02

@Aureliano Buendía: az vagy porszívó, vagy ribanc, de nem mosógép, ez ziher biztos.

dani27bpbp 2015.07.22. 17:36:45

Remélem a posztoló kért számlát. Másolat megküldése egy szép tértivevényes levéllel a vörpúlnak, benne bankszámlaszámmal+kártérítés követelése. Utána fogyasztóvédelem és békéltető testület. Ez ha tényleg igaz, simán nyert ügy.

ursus artos 2015.07.22. 18:26:53

"Ágnes asszony a patakban
Fehér lepedőjét mossa..."

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2015.07.22. 18:29:24

@Manyecska: Ööööö, az enyém is... Ez az elöltöltősökre vonatkozik... A szűrő környékén, igen.

Larry Silverstein 2015.07.22. 20:42:23

Nálunk volt ilyen. A lakótárs ruhái 3 hétig voltak az elromlott mosógépben.

Azóta is hordja őket, ne hazudozzatok ti se. Ma minden ruhában annyi a poliészter, hogy éveket kibírnak a vízben.

Macskond 2015.07.22. 20:54:10

A posztoló mintha kihagyta volna az alapvető infót hogy felültöltős mosógépről van szó, ráadásul egy előltöltős kép lett a illusztráció... :-(

Az Energomat is képes volt kinyilni menet közben. Hát azt is szép munka olyankor megoldani. Szerencsére van az alján egy lecsavarozható műanyag elem amin keresztül ki lehet szedegetni a ruhát, és utána már el lehet fordítani a dobot. Én legalábbis igy csináltam mikor én jártam igy.

Wirlpoolt azért nem vennék, mert öcsém vett és 3 év után ROZSDÁSODOTT az ajtaja!
Vaze !Ezek nem tudják hogy a mosógép vizzel megy ??? A 35 éves energomattomról a festék már lekopott, de alatta fényes rozsdamentes fém van!!

mt-03 2015.07.22. 21:29:04

tudtommal pont hasonlo okbol tortent valtoztatas a fogyivedelmi joxabalyon. ha nem akarja megjavitani a szolgaltato esszeru idon belul vagy nem kepes/tudja megjavitani az adott dolgot akkor jogosult vagy sajat koltsegen megjavittatni es azt leverheted a forgalmazon (eleve nem is kell neked kozvetlen a szervizbe telefonalgatni nem veluk allsz fogyasztoi szerzodesben) es termeszetesen ettol a javitastol ha az szakszeru nem all le a gari hanem tovabb el. persze ezt vegig kell bunyozni hisz ugy gondoljak hogy amit ok mondanak azt mindenki koteles benyelni.

lutria 2015.07.22. 21:42:59

A garanciát miért vesztette el a gép,ha a másik szerelő roncsolás és nyomok nélkül,alkatrész felhasználása nélkül megjavította akkor csak össze kellett volna rakni és tovább használni,majd amikor jelentkezik a márkaszerviz hogy jönne akkor lekoptatni őket hogy csoda történt és magától megjavult és remekül működik.Azután ha garanciális időn belül pár év múlva valami mással meghibásodna akkor észre sem vennék hogy már egyszer hozzányúltak mert ugyebár nincsenek leplombálva a gépek.
De persze most hogy balhét csinált a tulaj tutira feljegyezték garancia számot a Whirlpoolnál...

Egysimaegyfordított 2015.07.23. 07:35:39

@lutria:

Az a gond, hogy ezt nem lehetett tudni, hogy ez a baja, szerintem.
Esetleg annyit lehetett volna, hogy kihívni egy másik mosógépszerelőt és leboltolni vele, hogy ha nem muszáj nem tépi szét a gépet.....

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2015.07.23. 08:01:11

@sarostehen: "Hidd el nem csak ott ülnek és arra várnak, hogy neked mikor lesz valami hasfájásod."

hanem?
megis, mi a feszkes fene a feladata egy ugyfelszolgalatnak/szerviznek, ha nem az, hogy ott ulnek es varnak az ugyfel hasfajasara es ugranak menten, ha van?

Manyecska 2015.07.23. 08:36:09

@Larry Silverstein: úgy értettük hogy jobb helyeken ahol nem műanyagot hordanak.@kekecke: köszi.@Frady Endre: dehogy, max.kisfröccs, vagy sör a menő nem vagyunk alkoholisták:D én még a mentest sem szeretem.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2015.07.23. 09:28:45

@Manyecska: Volt egy kollégám, aki egy bulin vígan sörözött-borozott, de amikor pálinkával kínálták, akkor visszautasította mondván, hogy azt nem lehet, mert kocsival van. :)))

2015.07.23. 09:49:16

Jól látom? Vajon lehetséges? Tényleg van ilyen?

Nincs benne elírás? (Legalábbis szemet szúró hibába nem futottam bele)

A posztírót azonnal kirendelem az index és az origo főszerkesztőjének, tördelőjének és korrektorának egy személyben! (Én már ilyen apróságoknak is tudok örülni) :)

biododírium 2015.07.23. 09:59:36

A legrégibb elektromos kütyü a lkaásban pont a mosógép 35éves Hajdú minimat automata. Valóban nem blöffös, modern dizájn, de hibátlanul küldi a témát (max nem annyira energiatakarékos, de az nem izgat) :)
Ebből csak azt akarnám kihozni, hogy bárimlyen mai gép (a több százezres is) elbukna 2-10éven belül, így csak akkor veszek majd újat, ha ez bedöglik.
. . . . és 35 év alatt nem volt szerelve ! ! ! ! !

Egysimaegyfordított 2015.07.23. 10:12:09

Egyébként vigyázni kell a nagyon energiatakarékos gépekkel, mert a 40 fokos vizet ugyanaz az áram meg fűtőszál melegíti fel, mint pl.egy 10 éves mosógépben,a vízfogyasztást akarják redukálni vele folyton; sőt odáig elmerészkednek, hogy vannak típusok, ahol alig enged vizet a dobba, meg buborékot fúj meg ilyenek. Holott a valóban tiszta ruhákhoz sok víz kell. Ha nincs elég víz, kopik az anyag, lejön a minta stb.

Manyecska 2015.07.23. 13:34:37

@Frady Endre: hát, általában én vagyok a legvidámabb így is :P:D

azt pedig ne felejtsük el... 2016.01.21. 17:52:12

Mosógép, mosoda, mosás
Miért nem mentek rögtön a www.mosodabudapest.hu vagy az www.onkiszolgalomosoda.hu hoz a Dohány utcába mert akkor ott ilyenek nem fordulnak elő, Ja és ott nem whirlpool mosógép van hane electrolux - AEG

apro_marosan_petergabor 2022.08.04. 20:16:50

Van fogyastóvédelem, piacfelügyelet stb. - ezeket a köröket mefutotta a sértett?
Sokak elhagyják ezt, mert csak a pillanyatnyi hibára gondolnak, holott közérdek, hogy a mulasztók kapjanak felülről egy kis ejnye-ejnyét. Visszacsatolás nélkül nincsen jól működő szabályozás. ezt a munkát nem kell sajnálni, ez egy hosszútávú, vevői befektetés...
süti beállítások módosítása