Tékozló Homár

Vajon 18 db 200-as érméből mennyit fogad el egy átlagos IX. kerületi parkolóautomata?

2015.08.10. 14:40 | Homár Hilda | komment

screenshot_2015-07-28_21_54_37.png

Örök klasszikus a fizető parkolás témája, mégis egy ideje nem kaptunk ilyen ügyben levelet. Most úgy tűnik, egy füst alatt pótoljuk a lemaradást, mert Lac hosszú évek alatt felhalmozódott sérelemtömegét zúdítja ránk a nem működő meg a rosszul működő és a furán működő automatákról és céges dolgozókról.

Üdv kedves Homárblog!

Tudom, a fizetős parkolás olyan téma amiről lehetne egy teljesen önálló blogot indítani, de ettől függetlenül én azért megpróbálkozom a nyilvánosság és a Homár erejével, mert más  próbálkozásom eddig nem járt sikerrel.

A történet jó 2-3 évre nyúlik vissza kb. mivel akkor jeleztem talán először a IX. ker. parkolási társulási izének, hogy a Hőgyes utca 11. számmal szemben levő parkoló automatájuk nem fogadja el a 200 Ft-os érmét. Na nem mindet, csak kicsit válogatósan. 17-ből mindössze 2 db-ot.

Épp össze sikerült futni ott egy ellenőrfélével, akinél meg is reklamáltam, de erre az volt a válasz, hogy nem egyformák a 200-as érmék. Oké mondom, de nem lehetne akkor, hogy a 15 nem működőhöz állítsák be, és így akkor a kettő esik majd le meg ki a játékból? Hát nem az ő dolga, de jelzi, azért szóljak be a központba. Meg is tettem.

Ezen a helyen rendszeresen előfordulok, így még párszor jeleztem a problémát. 

Úgy a télen lehetett hogy az utcában a két automata közül az egyik egyáltalán nem működött, a másik meg egyáltalán nem fogadott el 200 Ft-ost, nálam meg leginkább készülve a parkolásra, az van, tekintettel a 440 Ft/órás díjra ezt elég körülményes lenne 10 meg 20 Ft-os érmékkel megoldani. Ekkor is beszóltam telefonon a központjukba, ahol elmagyarázták, hogy oké így nem kell jegyet venni, de ha kijön az ő ellenőrük, és működik a bigyójuk vagy elfogad 200-ast akkor meg fognak pótdíjazni. de semmi gond, elmegyek a sarokig ott befordulok, és kb. 100 méterre van ott még egy – remélhetőleg működő –automata. Akkor ezt választottam, tekintettel a 200 Ft-os eléggé rapszodikus elfogadása végett, de volt egy olyan hátsó gondolatom is, hogy ezeknek lesz egy tuti érméjük, amit minden automata elfogad és így aztán szopás a többieknek kiknek meg előtte nem.

A csúcs a múlt héten volt, mikor ismét vagy 18 db 200-assal felszerelve sikerült egyetlen egyet sem elfogadnia annak a gépészeti rémregénynek, amit ők egyszerűen csak parkoló automatának hívnak. Ismét telefon, amikor is jeleztem, hogy jelenleg 39 fok meleg van, és én nemigen óhajtok a napon sétálgatni, mert ezt a rakás trágyát több éve nem sikerül megjavítani, mármint hogy a 200-ast, mint TÖRVÉNYES MAGYAR FIZETŐESZKÖZT elfogadja. Válasz a biorobottól: menjek másikhoz vagy parkoljak mobillal.

Kissé zaklatottan elmondtam neki, hogy köze nincs hozzá hogy mért NEM fogok az életbe sem mobillal parkolni (akit érdekel a megfejtés privátban kifejtem és ajánlom jó szívvel mindenkinek hogy mért Ne) a másik hogy volt majd 4 évük kijavíttatni ezt a rakás ócskavasat de még mindig nem sikerült én meg nem akarok a napon kánikulában sétát tartani.

Jött egy halvány próbálkozás hogy szól akkor a szerelőnek, de eddig sem sikerült vagy akár nem akarták? megjavítani, ráadásul nekem nem holnap meg a jövő héten, hanem most kellene fizetnem. Itt közölte ismét a biorobot, hogy ő informál mert az a dolga. Én erre mondom hogy egy olyan számot hívtam, ami mellé az van írva, hogy HIBABEJELENTÉS, nem pedig hogy kioktatás. Sokra nem mentünk, én végül sétáltam a napon, és izzadtam. 

Sajnos ennek a mocsok társaságnak nem az első kiakasztó dolga ez, tán 3 hónapja parkolójeggyel a szélvédőm mögött sikerült egy látás sérült emberüknek megbírságolni, aki kitette a szélvédőre az ablaktörlőlapát alá kb. 15 centire !! a jegyemtől a piros zacsijukat. Itt sem segített az ügyfélszolgálat, kijönni megnézni nem óhajtottak, ami azért is pikáns, mert abban az utcában történt nem messze a dolog, ahol az irodájuk van. Mindenesetre a női robot elmondta, hogy a képen látszik hogy NINCS jegyem a szélvédő mögött. Kár hogy nem jött megnézni, mert sajnos simán sikerült olyan fotót csinálnia a parkoló ellenőrnek, amin valóban nem látszik, de ehhez csak kicsit alacsonyabbra kellett a gépet tartani fotózáskor. Tehát szándékosan meg akart vezetni engem is meg a céget is.

Sajnos semmi reklamációra nincs lehetőség, nincs felettes hatóság, max bíróságra lehetne menni, de most komolyan pereljem be őket, hogy nem biztosítják a 200 Ft-os használatát rendesen? Vicc ez az egész, a semmiért milliárdokat kaszálnak, és ezt ugye most a napokban terjesztik ki Óbudára is ami eddig teljesen ingyenes kerület volt.

Bocs, ha hosszú voltam, de rövidebben nem fért bele minden. 

A kommentezőket meg kérném, hogy az olyan okos ötletektől kíméljenek meg hogy mobilparkolás meg 100 Ft-os meg egyebek. Leírtam hogy mit miért nem.

köszönöm a lehetőséget a nyilvánossághoz.

Lac

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.08.10. 14:44:12

Fizetőparkolás, én így szeretlek :D
Azon csodálkozok, hogy nem azzal pattintottak le, hogy miért hamis pénzzel akarsz fizetni :D

Különben még annak kell örülni, hogy 200-ast egyáltlalán elfogad (papíron) :D

sarostehen 2015.08.10. 14:48:48

Aki tudja hogy az automata nem (alkalom szerűen) fogadja el a 200-ast az miért próbálkozik vele évekig? Csak nem a vadászboltba ment??

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.08.10. 14:58:20

1. A címbeli kérdésre a válasz: 26.

2. Nem látás sérült, hanem látássérült.

3. Amíg fizettem a parkolásért, az 5 és 10 forintosokat lőttem el náluk, csak az ötösökből utasít vissza néhányat az automata. De újra szoktam dobálni azokat is, az automata meggyőzhető.

4. "mondom hogy egy olyan számot hívtam, ami mellé az van írva, hogy HIBABEJELENTÉS, nem pedig hogy kioktatás" - ezért pont jár a posztolónak.

5. Poszter nem ismerte még fel, hogy nem az a baj, hogy az automata nem fogad el egy érmét, hanem az a baj, hogy ott van az automata. Az egész pakolás teljesen jogatalan és értelmetlen. Nincs több szabad parkolóhely, dologidőben minden hely foglalt helyi lakosokkal és nyomorékokkal.

6. "pereljem be őket, hogy nem biztosítják a 200 Ft-os használatát rendesen?" - Csak, ha azt akarod, hogy a helyzet megváltozzon. Kell 2 tanú, hogy nem működött az automata, és még néhány a közelben.

fiktiv állat 2015.08.10. 14:59:10

a 10-20 pénz meg a 200 között azért még van opció (5, 50, 100), na meg a mobilparkolás. Szarjon sünt az összes pénzérmebeálíttószakember, de azért a posztoló hát hogy is mondjam... nem az a rugalmas tipus, inkább a csakazértiskéccázassalparkolokévekig.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.08.10. 15:04:57

Szombaton várakoztam az út szélén - a tilosban, mert csak ott volt hely. Láttam, hogy a parkolóőr buzgón birságol egy kocsit. Na, mondom, tényleg, ma munkanap van. Vettem egy jegyet, és beleraktam a megbírságolt kocsira helyezett mikuláscsomagba. Aznap én voltam a Nyári Mikulás! Szívesen megnéztem volna a tag arcát, mikor meglátja a büntetés mellett az érvényes jegyet. Rég adtam ki ilyen szívesen 110 forintot. :))

Aztán utánanéztem a parkolóőrnek, épp egy hatalmas terepjárót bírságolt a sarkon. Gondoltam, az a fasz nem érdemel tőlem 110 forintot, különben is majd kivágja valahogy magát.

Dezsike 2015.08.10. 15:06:38

Nagyon egyszerű oka van annak, hogy sok automatának (nem csak parkoló, üdítő és snack automatáknak is) meggyűlik a baja a 200-as érmékkel: a kosz. Az érme elég hülyén lett felépítve, így a két fém rész közé nagyon könnyen bemeny némi kosz, ami miatt másképp viselkedik az érme az érmevizsgáló berendezésben mint tiszta társaik, emiatt azok az automaták amik nem lettek felkészítve a koszos 200-as befogadására (ezek főleg azok az automaták amietk nagyon hamar, még az érme forgalomba engedése előtt átprogramoztak) egyszerűen kiköpik, mert nem ismerik fel. Azok az automaták amikben már koszos 200-ast is használtak amikor át/beprogramozták, minden további nélkül felismerik és elfogadják azt. A megoldás ilyen esetben a kosz eltávolítása az érméről/érméből. Két fémes érmék esetén (100-as, 200-as) a legjobb módszer az, ha minél nagyobb erővel minél keményebb felülethez csapod az érmét, mert az ütközés hatására a kosz kijön belőle - általában azonnal, de eddigi tapasztalataim alapján a legrosszabb esetben is a 3. csapás után beveszik az automaták a 200-ast.

sarostehen 2015.08.10. 15:08:58

@Dezsike: Nem értek hozzá, de nehezen tudom elképzelni, hogy 2 fém közé, amit összepréseltek, bemenjen a kosz...

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.08.10. 15:15:44

@sarostehen: Édeske, "alkalomszerűen". Nem téged akarlak kioktatni, de járnak ide egybitesek, és rosszul tanulják meg tőled.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.08.10. 15:18:29

@atpijkamo: Picsába, most akartam írni, hogy

"
Vajon 18 db 200-as érméből mennyit fogad el egy átlagos IX. kerületi parkolóautomata?"
HUSZAT

Dezsike 2015.08.10. 15:22:02

@sarostehen: Ezt automatások mondták - bár ha ennyire tudják, hogy mi a baj, igazán kalibrálhatnának kicsit az automatákon... De nekem a csapkodás is megteszi.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.08.10. 15:24:00

@ColT: :))

A nagy kék háromszögletű automata bármiből 26-ot.

Leadfoot 2015.08.10. 16:37:21

Pár napja meg akartam nézni a honlapjukon, hogy a közelgő hosszú hétvége alatt kell-e fizetni, de még az se volt ott, hogy normál esetben a hét melyik napjain kell.

CID. 2015.08.10. 16:51:58

Mit is mondhatnék, feljletebb országokban, azaz Szegeden nincs parkolóautómata:) Mondjuk ez kurva gáz :D Butapestiek így jártak.

craig 2015.08.10. 17:00:39

Engem ez a fizetés mobillal-ellenesség érdekelne.. valaki?

fokaorr 2015.08.10. 17:08:37

VADÁSZ, VADÁSZ! ... :D

mól 2015.08.10. 17:21:43

Bécsben sincs automata. Előre megvásárolt és helyszínen kitöltött parkolócédulával vagy mobillal lehet parkolni. Én itt is, otthon is mobillal parkolok, szerintem az a legkényelmesebb. Ráadásul gyakran nem tudom előre, hogy mennyi ideig kell maradjak, akkor külön jó, hogy nem kell már érkezéskor megjósolnom, hogy meddig leszek ott.

vprof 2015.08.10. 17:49:12

@mól: Pontosan így vagyok vele én is. Egyszer azzal lopta be magát a szívembe a rendszer, hogy nem lehet megadni, mikor kezdődjön a parkolás. Keszthelyen a Festetics-kastélynál parkoltam. Volt még egy órám a parkolásból, amikor kitaláltuk, hogy fel kellene ülni a városnéző járatra. Azzal azonban egy órán belül nem értünk volna vissza, így azért az óráért végül duplán fizettem.

gabors 2015.08.10. 17:58:07

@craig:

1. lehet nincs mobilja

2. a mobil szolgaltato miert tudja hogy hol es mikor jar/parkol ... nehez megbizni bennuk mar az is eleg hogy a telefonalasokat naplozzak ...

3. lehet valaki mas elol titkolja a #2-ot

mas is lehet ami nem jut eszembe..

en sem fizettem meg soha mobillal parkolasert ... (errefele a parkolo automataknal apro penz mellett kartyaval is lehet fizetni hitel/debit sot elore vasarolt parkolasi kartyak is vannak a posztolohoz hasonloan bujkaloknak... mindig jobban erzem magam mikor 50 centet fizetek hitelkartyaval.... keruljon mar penzbe a varosnak is ... (itt legalabb maga varos szervezi nem csokos hiena cegek)

FDToth 2015.08.10. 18:09:02

Nem tudom milyen hatranya lehet a mobil parkolasnak... Jo a 75 ft-os kenyelmi dij, de ne legyunk szarragoak...
Az viszont bosszantobb h sok helyen kiszallsz, korbenezel es nincs egy automata sem. Aztan jarhatsz korbe, hatha talalsz egyet... A legjobb erre a hatmadik keruleti: az arpad fejedelmen pl....

Darth Revan 2015.08.10. 18:30:06

@FDToth:
Ez a kenyeli dij ritka gusztustalan lehuzas. Nekik sokkal kevesbbe kerul, hogy nem kell a keszpenzt begyujteni es meg teged is megvagnak.

A kurva anyjukat, azt!

gabors 2015.08.10. 18:38:44

@Darth Revan: nem "muszaj" parkolni so mobillal fizetni érte pláne ... :-)

"A kurva anyjukat, azt! " erre az uj homárőr meglátjuk mit mond

Artech 2015.08.10. 18:40:57

@Dezsike: + az érmék, tipus szerint, "tartályokba" mennek.
Ha meg tellik a tartály, nem fogad többet, így vissza dobja a lóvét.
így működnek a kv automaták is. (többek közt)

Az antiochiai szent kézigránát 2015.08.10. 19:08:53

De keves a kommencs. Emman a hetvegi?

gabors 2015.08.10. 19:21:12

@Az antiochiai szent kézigránát:

meglehet a kitiltottak hianyoznak ???

itt lesz ez a poszt a hetvegen is ....

Az antiochiai szent kézigránát 2015.08.10. 19:27:06

Mivel nincsenek itt, nemtudom ki nincs itt :D Amugy Manyit hianyolom valoban :'(

Troppauer_Hümér 2015.08.10. 19:53:21

Tizennyolc darab kéccázasért nálunk garázst kapni.

Az volt már hogy földözvágni, automata oldalán végighúzni?

Troppauer_Hümér 2015.08.10. 19:55:34

@CID.: Mondjuk Szegeden nagyon parkoló sincs.

Aureliano Buendía 2015.08.10. 20:04:32

azért nem akar mobillal parkolni, mert így a Háttérhatalom be tudja mérni, és akár meg is csippelik.
Lac! Tekerd be alufóliába a telefonod, meg talán egy alusapka sem ártana, az megvéd.

Aureliano Buendía 2015.08.10. 20:07:56

@CID.: ja, csak tépkedheted ki azokat a geci kis papírdarabokat. Az is inkább csinálna magának kistesót, aki megálmodta.

Aureliano Buendía 2015.08.10. 20:09:21

@FDToth: 77? Tőel 99-es kértek a mocskok.

Manyecska 2015.08.10. 20:10:22

@Az antiochiai szent kézigránát: nocsak lett egy hódolóm?:dd ja XD Manyi próbál rendet rakni a szobába. Megint elszállt a fransziaágyam teteje. Kiwi vagyok ha ketten vergődünk rajta mikor szakad le:(( :DD monnyuk holnap jön haza a zember megint egy hét után addig még van remény:D

Aureliano Buendía 2015.08.10. 20:11:34

amúgy tényleg nem értem a mobilellenességet, Lac, oszt meg velünk!

És még annyit, hogy ha tudod, hogy szívat a kétszázasokkal, akkor mégis miért nem próbálsz más érméket?

Tényleg, ötvenessel és százassal próbáltad már?

És nővel?:D

Az antiochiai szent kézigránát 2015.08.10. 20:14:54

@Manyecska: Isszuk szavaidat :D Amúúgy a fransziákat minden manifesztációjukban utálom. Ágyként is...

megamenn 2015.08.10. 20:42:15

@Dezsike: ja, nyilván a kosz megy bele...gondolom, rád néztek az "óttómattások" és látták a fejformádon, hogy biztosan terjeszteni fogod ezt az ökörséget.
a poszter meg készíttessen jobb hamisítványokat, vagy fizessen százassal. vagy mobillal. vagy költözzön máshová. idiótafalva pont jó lenne.

atörökkk 2015.08.10. 21:05:59

Be kell vinni a parkolóotómatát a Zemenbébe.

atörökkk 2015.08.10. 21:07:19

@Aureliano Buendía: sokszor a százasok is ugyanolyan szarok.

CID. 2015.08.10. 21:19:41

@Troppauer_Hümér: Hát nem tudom, egész nap Szegeden parkolok.

@Aureliano Buendía: :DDDDDDD Tényleg, lehet venni ilyen kis papírfecnit. Én spec. mobillal parkolok, ha nagy ritkán beesz a fene a belvárosba kocsival.

herk 2015.08.10. 21:21:13

@Dezsike:
"Nagyon egyszerű oka van annak, hogy sok automatának ... meggyűlik a baja a 200-as érmékkel: a kosz"

"mert az ütközés hatására a kosz kijön belőle"

Dehogy a kosz miatt. Az érmék 1-3 nyitott rezgőkörön esnek át, ami a fémes tulajdonsága miatt elhangolja a rezgőkör frekvenciáját.
A szakik képesek voltak 5,10,20,50,100 forintos érmékből mágnesesen hasonlót berendelni, de a 200-as érmék Kinából jöttek több eresztésben, ott meg sz.rtak a mágnesességre, ahogy esik úgy puffan alapon jött a cucc.
Ezért nehéz ráhangolni a rezgőkört, mert 3-4 félére kéne hangolni, amik egymástól elég távol esnek. És ha az elsőre hangolnak akkor a második, harmadik, és negyedik nem fog menni, stb.
Hogy miért javul meg, ha földhöz vágod? Mert a nagy erő hatására átrendeződnek benne a mágneses cuccok, és megváltozik a mágnesessége.

Az automatákat nyilván egy adott szériára hangoltak, amiből eltettek jópár darabot.
Aztán ha jön az ember , hogy nem működik, ők elő tudnak venni olyat, ami működik.
Kár, hogy lehet, hogy amire ki van hangolva az automata csak az érmék kb. 10 %-a.

gabors 2015.08.10. 21:25:58

@Aureliano Buendía: nagyobb kenyelem tobbe kerul ...

atörökkk 2015.08.10. 21:26:04

@herk: van még a cuccból, amit toltál?

megamenn 2015.08.10. 21:26:54

@herk: na végre...
szerintem nem az a lényeg, hogy az övével működjön, hanem az, hogy az enyémmel ne.

Aureliano Buendía 2015.08.10. 21:27:56

@atörökkk: eccer baszakodtam érmékkel valahol, de belement minden, amit beledobtam. Csak épp nem bírtam kiszámolni, meddig leszek, így szar volt, hogy azon stresszeljek, visszaérek-e, van-e nálam elég apró még. Addigra túl sok homár poszt olvastam

Mostanában az Erzsébet téri gödör jön be, ha épp nincs időm a Nyugatinál lerakni az autót. Nem sokkal drágább, mint a környéke, hely pedig mindig van.

Csak most megcseszték ott a környéket, ott kellett baszakodni a helykereséssel, mert nem tudtam oda bekanyarodni. De akkor mobil, oszt' majd a Háttérhatalom kiválogatja.

Aureliano Buendía 2015.08.10. 21:32:54

@CID.: én meg leraktam valahol a Dugonicstól nem messze a Kálvária sugárúton.

Nagy távolságok nincsenek azért a Belvárosban. Volt pár éjszakai sétám a belvárostól a Madzsar kollégiumig. Meg, ha nem siettem, és spóroltam, a pályaudvartól a Széchenyi térig:)

De akkor még ifjú voltam és bohó, és a piára kellett a pénz.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2015.08.10. 21:37:00

@herk: Akkor tágabbra kell állítani a hangolást, hogy mind a négy verzió beleessen.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2015.08.10. 21:38:20

Egyébként nekem egy csokiautomatával volt ilyen, hogy nem mindig akarta elfogadni a 200-ast, de ha belerúgtam egyet az aljába rögtön elsőre elfogadta :)

FDToth 2015.08.10. 21:51:29

@Darth Revan: sajnos ez van. Ez olyan mint a zoldhulladek gyujto zsak: en fizetek erte (meg a kommunalis+szelektiv elhordasert) es abba rakom a megfelelo dolgogat. A szomszedok meg belegyomoszolik a kommunialisba vagy elegetik. Nekik ingyen van a kornyezetszenyezes vagy a nem-ujrahasznositas, en meg fizetek azert, ami normalis.
Ugyanez a parkolas. Elviekben kene eg ytarifa (olcsobb) a mobilparkolasra es kene egy dragabb a penzbedobosra

Troppauer_Hümér 2015.08.10. 22:07:59

@CID.: A teszkóban vagy biztonsági őr? Úgy könnyű.

herk 2015.08.10. 22:13:29

@Peti817172M:
ha tágra hangolják, akkor más hasonló méretű pénzérme is beleesne, ami névértéken kisebb mint 200 ft.
Csak példának mondom, hogy pl a zlotyi, lej, vagy mittudomén mi, méretben akkora mint a 200-as, de névértéken csak pl 50 forint. Ha tág a tartomány, sokmindent elfogad, akkor lehet, hogy van olyan pénz a 200 ftoson kivül, amit elfogad.
Ezért kell a szűk sáv.

lionking 2015.08.10. 22:50:07

@craig: pedig eccerű

Vegyük azt hogy van egy szolgáltató, saját céges mobillal.
Jár ide oda mindenhova ahová hívják.
És fizet a parkolásért is.
Ami a telefonszámlában szépen megjelenik, amit a kisvállalkozó- vállalkozás elszámol.
És akkor amikor esetleg nem kerül papír a művelet végére, akkor az lehet probléma, hogy van heti havi sok parkolás, amihez nincs a fizetést alátámasztó papírka vs számla hogy mi végre számol el parkolást.
és máris probléma a probléma...
érteni teccenek?

Dezsike 2015.08.11. 07:39:14

@herk: Tudtommal itthon gyártják a magyar pénzt - bár való igaz, hogy hiába volt egyeztetés az automatásokkal, a megbeszéltektől teljesen eltérő érme lett a 200-as, panaszkodtak is miatta, néhány automata nyílásába be se fért (pl a régi BKV automatákba). Amúgy tudom hogy működik az érmevizsgáló és érdekes, általában sikerül ráhangolni mindegyik szériára, annyi a lényeg, hogy hangoláskor mindegyik típusból menjen át rajta pár darab, akkor megjegyzi mindet és el fogja fogadni, bármennyire eltérő a rezgés. Ha viszont egy típus kimarad a hangoláskor ki fogja köpni azt a "fajtát", ezért van az, hogy a túl korán behangolt automaták csak az első szériás (2009-es) 200-ast fogadják el. Bár erre a kibocsátó MNB is figyelhetett volna, főleg az ő saruk ez a mizéria, de ha már ez van, az automatások igazán hangolhatnának egy kicsit rajta, az ő érdekük is, hogy tudj fizetni (kivéve persze a parkolósokét, az ő érdekük az, hogy ne fizess és büntethessenek - úgyhogy erre még várhatunk egészen addig amíg ezek a szar gépek elhalnak, bár nem tart semmiből se az újakat is rosszul behangolni).

@Artech: Ha megtelik a tartály ledobja egy közös gyűjtőbe - a hangjából is lehet hallani, ha nagyot csörren akkor a közösbe ment, ha halkan akkor az elkülönített tartályba. A 200-ast meg amúgy sem szokták külön tartályba tenni, mivel az a legnagyobb pénz, ergo soha nem kell olyat visszaadni (ez matematikailag könnyen belátható) - kivéve az olyan automatákat amiken bankjegyvizsgáló is van, de gyakran azok is csak 100-ast adnak vissza, vagy 5-öst nem fogadnak el és annak a helyén gyűjtik a 200-ast. A legtöbb (olcsóbb) érmevizsgáló 3, a drágábbak 5 féle érmét tudnak elkülöníteni - ezért van az, hogy egyes régebbi KV automaták kiköpnek egy halom 20-ast ha 200-assal fizetsz, mivel az a legnagyobb amit tud tárolni az olcsóbb, 3 tartályos érmevizsgáló.

2015.08.11. 08:06:00

@FDToth:
Pesten még soha nem parkoltam fizetős övezetben, szóval azt a rendszert nem ismerem. Viszont mikor Keszthelyen próbálkoztam, akkor ott valami "nemzeti" szóval kezdődő rendszer volt, ami ugye a mai magyar nywlven fifeszmutyis jelent, ennek megfelelően nem is tudtam használni, mert hogy nem lehetett ám úgy, hogy a mobil egyenlegemből veszi le, hanem faszomtudjahol regisztrálni kell előtte, és összekötni a számlámmal. Ugye így kérdés, akkor minek a telefon, egyszerűbb lenne kártyával, vagy ennyi erővel utalhatna is a paraszt. Persze tudom, a nemzeti szó mindent megmagyaráz, elbasztak egy rakás pénzt, aztán ez a fizetés semmiben nem kényelmesebb semninél, sőt...

Manyecska 2015.08.11. 08:30:12

Köszönnyü ka pósztot! A szó amit keres a poszter: "Játékterem".

Józsi, a migráns köcsög 2015.08.11. 08:44:38

a szegedi parkolás az nyugdíjasoknak való akik ráérnek sétálgatni és kitalálni, hogy melyik irányban van a legközelebbi szájbabaszfircölt trafik. mobillal parkolni meg ugye sak magyar sim kártyással lehet.
ha megszereztük a parkolójegyt akkor lehet örülni mer pár perc alatt teliszórhattyuk a frissen kiposzívózott kocsit a színes konfettikkel amit a parkolójegyből állítunk elő. nyugalom, a harmadik jegy elbaszása után menni fog a dolog és képesek leszünk egy golyóstoll segedelmével rendesen kipilickázni a papírkákat a likakbul anélkül, hogy vörös fejjel káromkodnánk az ülésen.
üzenem annak, aki a szegedi parkolási rencert kitalálta, hogy a kedvesédesmamáját a ravatalon haccor.
uff.

A mosónők korán halnak 2015.08.11. 08:56:33

@Józsi, a köcsög: mia pitsa? Bécs már összeért Szegeddel?? hinnye!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.08.11. 09:08:55

@herk: Szerintem a mágnesesség átrendezéséhez rajzolj az ujjaddal 3 keresztet az érme felett, az is segít (ha nem, vegyél még be a cuccosból, amit tolsz).

Rosszindulatú Vászka 2015.08.11. 09:09:09

Kéne Lacinak egy nő. Vagy fiú. Esetleg egy mosómedve.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.08.11. 09:11:16

Itt az ideje, hogy a posztoló fogja a 18 érmét, és vigye be az MNB-be ellenőriztetni, hogy az érvényes magyar fizetőeszköz-e. Amennyiben igen, jelenteni az MNB-nek, hogy a parkolótársaság nem fogadja el az érvényes magyar fizetőeszközt. Jobb helyeken ezért igencsak megütheti a bokáját a parkolótársaság...

A mosónők korán halnak 2015.08.11. 09:13:45

@Rosszindulatú Vászka: vagy egy női mosómedve.@herk: majdnem, én úgy tudom hogy mivel két darabból van összerakva feszültség keletkezik /?/ oszt azért de ez elég szarul hangzik ezért most megkérdezem a kollégámat aki szintén idomítani szokta az érméket, mer mi is gyártunk automatát..

Józsi, a migráns köcsög 2015.08.11. 09:24:08

esetleg papír kéccázassal hamarabb menne-e?

Manyecska 2015.08.11. 09:27:39

@Józsi, a köcsög: ha van rajta QR-kód a parkolóőr fara felől is lehúzhatja.

Netuddki. 2015.08.11. 09:29:26

Ez egy maffia ha senki nem ellenőrzi őket.
Akkor meg marad a polgári engedetlenség. Tubus pillanatragasztó a pénzbedobó nyílásba. Lehetőleg úgy, hogy a köztéri kamera ne tudja felvenni. Ennyi, dögöljenek meg ha magasról leszarják a jogos panaszt.
A gyökér lesifotós parkolóőrt meg legközelebb megvártam volna egy kis lbeszélgetésre...

Netuddki. 2015.08.11. 09:31:24

@Andrass9: "Itt az ideje, hogy a posztoló fogja a 18 érmét, és vigye be az MNB-be ellenőriztetni, hogy az érvényes magyar fizetőeszköz-e."

Ostobaság. Állíttassák be a qrva automatájukat!

FDToth 2015.08.11. 09:36:22

@nagybalfasz: elvileg olyan rendszer szerintem már nincs. Bár úgy rémlik, mintha Kecskeméten lenne. Ilyenkor nem tudsz mit csinálni, csak dobálni pénzt, már ha van... ha meg nincs, akkor rohangálsz váltani, közben meg megbüntethetnek...

Manyecska 2015.08.11. 09:37:49

@bértrollbosszantó_kovi1970: engem most nem engedtek be a bóóltba a kijáraton /:D/ pedig a kasszás se volt ott gondoltam kipróbálom az őr beenged-e /:D/ aszongya: "ez nem bejárat" jóvan mondom, visszafele a kasszás persze nem volt ott azt mondtam neki páá ma ingyen van!:P:D Azt a fejet.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.08.11. 09:50:24

@bértrollbosszantó_kovi1970: "Tubus pillanatragasztó a pénzbedobó nyílásba"

Az szépen lefolyik, és semmi hatása. Meg könnyű lekaparni.

Méz! Ilyen műanyag mackófigurában, levágod a kalapja hegyét, és a felét belenyomod. Sose mossák ki.

Manyecska 2015.08.11. 10:08:47

@bértrollbosszantó_kovi1970: kakaót. meg capuccinót.:D alapból polgári engedetlen vagyok:)..@atpijkamo: nálad rögződött ez a poszt??

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.08.11. 10:13:18

@Manyecska: A nyakam rögződött elmeszesedés okán, vagy elaluttam, vagy valami. De így ferdén is pompásan olvasom a monitort.

Poszt 0lok001 2015.08.11. 10:19:51

3-4 próbálkozásra el szokta fogadni ugyanazt az érmét is, amit elsőre nem.
Persze dühítő valóban.

De mi a gond a mobilparkolással ?
Tudja valaki ?

Krumpli Bogart 2015.08.11. 10:29:40

@sarostehen: Talán azért, mert őt nem birka szülte és tudja, hogy ha egy automata a törvényes fizetőeszközt üzemszerűen nem fogadja el, akkor a parlokótársaság hibásan teljesít.

Száz birkamagyar között akad egy, aki harcol a jogszerű magatartásért, 99 birka meg béget, hogy méééééééééééééééééééért nem váltja 100 forintosra.

Szánalmas ez a "nemzet", már a turul is szárnya alá dugja a fejét szégyenében.... :(

Kondom Keselyű 2015.08.11. 10:33:30

Imadom a Kafka sztorikat.
Erdemes lenne exhumalni az oreget,tuti, hogy volt magyar ver benne.

Kondom Keselyű 2015.08.11. 10:37:01

Meg annyi, hogy aki barmilyen jotanaccsal ellatja a sztori keszitojet,az szimplan fasz.
Egyszeruen botrany,h nem aznap,hanem evek alatt sem javitjak meg.

Mobilparkolas a kedvencem :
csereben azert,hogy nem kell baromi dragan a penzedet kivenni az automatabol,szallitani,orizni,szamolni.
Na mit kapsz?
Kedvezmenyt?
A nagy budos lofaszt!
Te fizetsz "kenyelmi dijat".
Erted? az o kenyelmi dijukat neked kell megfizetned :D
Ez kb. olyan,mintha a kisadag kaja dragabb lenne az ettermben,mint a normal :D

Manyecska 2015.08.11. 10:46:38

@Kondom Keselyű: azt úgy mondják: ".. a lónak a f...át" mára párom. Helyesen!:D
mellesleg külön kell levonogatni a számláról minden hónapban nehogy adót fizessek utána értede?..az elszámolásból mazsolázom ki mer ugye telefonadó..:(...
@Krumpli Bogart: :D like..

Manyecska 2015.08.11. 10:48:05

@atpijkamo: fáradt vagyol?:) A páááárom egy csomó menekülttel vonatozik épp remélem nem zsuppolják be valami táborba..báár sötétszőke és kékszemű.:D mázli! ON

ember100 2015.08.11. 11:02:22

@FDToth:
Helló !

Az a 75 Ft az pontosan 99 Ft mióta nemzeti telefonizé vagy mi a fene adja a szolgáltatást.
Egy 175 Ft/óra parkolásnál azért az nem kevés.

ember100 2015.08.11. 11:06:05

@Krumpli Bogart:
Helló !

Hát igen ilyen a mai magyar , birka.
Azt kellene csinálni a parkolótársaságokkal mint jogosan az MTV székházzal .
Azon már elgondolkoztam én is hogy amikor a sokadik 100-200 érmét nem fogadta el az automata kihívom a rendőrséget hogy itt egy rakat hamis pénz amit rámsóztak. :)

Krumpli Bogart 2015.08.11. 11:10:12

Lehet röhögni rajtam, de én akkor határoztam el, hogy eladom az autómat, amikor meghallottam, hogy Budapesten is lesznek parkolóórák, mint a Petrocelliben és majd fizetni kell a parkolásért.

Mivan????? A kurva anyátok!

Aztán BKV-bérleteztem, kb. 12 éve meg bérletem sincs, évente 2-3 alkalommal kifizetem a helyszíni bírságot, az erre elkülönített pénzt az ősrégi bérlettokomban tartom a bérletszelvény helyén. Egy-kéthavonta veszek egy tízes gyűjtőjegyet a metró miatt.

Össze se tudom számolni, mennyit spóroltam így.

Krumpli Bogart 2015.08.11. 11:15:26

@ember100: Nos, a rendőrséget simán kihívhatta volna a poster is, amikor a jegyét letakarták a mikuláscsomaggal.
Mert ugye azért az mégis csak csalás....

Sajnos a magyar emberekben nincs annyi önérzet, hogy megvédjék magukat. Én sosem hagyok hülyét csinálni magamból igaz, hogy jogász vagyok. Hatalmas botrányokat szoktam csinálni az ilyen "apróságokból" is, mert úgy érzem, hogy másokért is harcolnom kell.

Én nem autózom, de vállalok parkolós ügyeket, már csak azért is, mert velem nem tudnak kibaszni, hogy esetleg rászállnak a kocsimra. :)))))

Krumpli Bogart 2015.08.11. 11:19:31

@ember100: Na igen.... a "nemzeti" kifejezést a FIDESZ már szitokszóvá amortizálta.

Ha csak meghallom, émelyegni kezdek, pedig amúgy rendes magyar embernek tartom magamat.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.08.11. 11:34:47

@Krumpli Bogart: +

Egyébként is ingyenesnek kellene lennie a tömegközlekedésnek.

Én keveset parkolok a városban, de ezeknek a hiénáknak akkor sem fizetek.

Manyecska 2015.08.11. 11:36:59

@atpijkamo: mér a tömegközlekedésből a tömeg megvalósul..!:P..én ezért járok biciklivel, inkább. meg ami sínen megy /kivétel Sikló/..

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.08.11. 11:54:29

@CID.:

Ja, helyette kereshetsz valami újságost vagy kisboltot, ahol egyáltalán adnak, ki kell találnod, hogy melyik zónában vagy, aztán tépkedheted a papírról a megfelelő füleket. Tényleg fejlettebb, mint küldeni egy sms-t vagy bedobni az aprót egy automatába...

Sepydus 2015.08.11. 13:33:16

" (akit érdekel a megfejtés privátban kifejtem és ajánlom jó szívvel mindenkinek hogy mért Ne) " - Engem érdekel. Ha ide nem írod ki, akkor kérlek, küld el privátba!

FDToth 2015.08.11. 13:39:39

@ember100: nekem 75 Ft (bár lehet a tranzakciós díjon felül van még kényelmi is)
viszont ez a 75 ft vagy 99 vhol megéri, mert ha ismert övezetben vagyok, akkor miközben sétálsz a kocsiból a cél felé, dobsz a számra egy rendszámot és kész. nem kell órához menni ls dobálgatni, akár 2-3 percet is nyerhetsz.
és a legjobb h arányosan fizetsz. régebben elmentél egy bankba, rendelőbe, de fogalmad nem volt mekkora a soor, bedobtál mondjuk 2 órára, de végeztél 15 perc alatt akko volt bukód. így most nincsen és még újból dobálgatni sem kell.
tehát végül is anyagiak szempontjából mindkettővel (érme v. mobil) ugyanott vagy, de a mobil kényelmesebb és szerintem bizonyítás esetén is jobban jön :)

Darth Revan 2015.08.11. 13:50:07

@gabors:

Szerinted koser dolog, hogy extra dijat fizetsz (mar az sms aran tul), hogy a parkolo cegnek meg nagyobb legyen a haszna?

A "kenyelmi dij" az, hogy a parkolasert kifizeted az sms arat is, a tovabbi 75 forint mar rablas.

Ugye pont a poszt arrol szol, hogy hiaba vagy felszerelkezve egy zsak aproval, akkor sem tudsz fizetni a kurva parkolasert.

Jobb helyeken a parkoloautomata elfogad kartyat is (-> ez megint csak a cegnek olcsobb, hiszen megsporolja a keszpenzkezelesi mizereiat) A telefonos parkolasert pedig nem kernek tobbet. Persze minnek is lenne ilyen a hozzaallasa a magyar cegeknek, ha neked megfelel az is, ami itt van.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.08.11. 15:51:40

@Darth Revan: "Ugye pont a poszt arrol szol, hogy hiaba vagy felszerelkezve egy zsak aproval"

Nem. A poszt arról szól, hogy csak kétszázasai voltak, és nem tudta, hogy a földhöz kell vágni, hogy az automata elfogadja. Biztos egy szatyorban élt egy lapos kő alatt egy távoli vízmosásban az elmúlt tíz évben.

lacyb 2015.08.11. 16:12:26

@atpijkamo: nem, nem éltem lapos kő alatt, és vagy 4 érmének a szélét sikerült laposra csiszatolni de akkor sem vette be, sajnálatos.
Amúgy van nálam mindenféle apró, mivel olyan szépen tudnak szopatni a parkolási társaságok autósokat, hogy pl. van, ahol ha túlfizetsz, akkor reggel a következő nap reggel ! kapsz pár percet a túlfizetés miatt.
De van, ahol nem így van , és ott vagy beleférsz az időbe vagy visszaköpi a pénzt ha túlléped a bedobott összeggel a 18:00 órás fizetési határt, és kezdheted elölről, immár egy kisebb összeggel.
de mivel melózni mentem, és tudtam hogy minima 2 óra ott fogok lenni, így ez 880 pénz ha bedobok 800-at és a kb 10 perc türelmi időt hozzáveszem, akkor éppen elég is az idő ha mégsem akkor lehet ismételni a nyerőgépen.
Na de mért dobáljak be 800 ft-ot kisebb érmékkel mikor az össz vissz 4 db 200-as?

a további és előbbi kérdésekhez:
Igen ahogy már valaki írta, nem fogok céges mobillal fizetni a parkolásért, mindenki belegondolhatja hogy mért is nem.
A másik hogy azért sem, mert ahogy szintén többen írták, ezt a lehúzós tetves bandát nem fogom még megtámogatni az irreálisan magas parkolási díjakon felül olyan kényelmi díjjal ami nekik az
Van apróm, készültem, tehát ha tőlem elvárják hogy fizessek, akkor én is elvárhatom, hogy biztosítsák, működő és mindenféle érmét elfogadó parkolóautomatákkal.

gabors 2015.08.11. 16:16:18

@Darth Revan: bocs ha nem lattad az ironiat ... :-) smiley ott voott

olvastad volna mit irtam ???? voottt szo kartyarol is en csak azt hasznalom meg parkolohazban is ... pedig itt is lehet apropenzt beledobalni ...

kenyelmi dijjatt azert es annyit szednek amennyit es ameddig az idiotak ez elfogadjak ...

gabors 2015.08.11. 16:18:41

@Darth Revan: " ha neked megfelel az is, ami itt van. "

ritkan jarsz erre ezert irsz ilyen butasogokat ... csak szolok hogy 25 eve mentem el es en New York-ban es kernyeken parkolok automataval (legtobbszor Brooklyn vagy Queens) ... ja itt nincs mobilos fizetes (gondolom a kurva annyukat hogy klasszikust idezzek ???)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.08.11. 16:21:50

@lacyb: "4 érmének a szélét sikerült laposra csiszatolni"

Nem csiszolni kell, hanem párszor földhöz vágni.

"mért dobáljak be 800 ft-ot kisebb érmékkel"

Mert akkor legalább van mit cipelniük beváltani. Mikor még fizettem parkolásért, a legkisebb címleteket dobáltam nekik. Rabló banda.

"elvárhatom, hogy biztosítsák"

Oké. De ha nem biztosítják, te szopsz. Legyen nálad elég apró.

gabors 2015.08.11. 16:22:38

@lacyb: "Van apróm, készültem, tehát ha tolem elvárják hogy fizessek, akkor én is elvárhatom, hogy biztosítsák, muködo és mindenféle érmét elfogadó parkolóautomatákkal. "

Ez furca elvaras mert van ahol nem lehet aproval fizetni ez most eppen egy lehetoseg Mo-on (igaz van mas modja mint mobil)

arrol nem is beszelve a valamit kinyomtatsz valamivel igazolni tudod hogy fizettel ... mobil sms nem a legbiztossabb pont akkor lesz rendszer hiba mikor megbuntetnek (pont azert mert TUDJAK hogy a rendszer nem megy )

Aureliano Buendía 2015.08.11. 18:10:37

@lacyb: pár éve tudod, hogy szopat a kétszázasokkal mégis újra és újra megpróbálod.

Ismered a viccet a vadásszal és a medvével?

Ha meg épp adót csalsz;) akkor legyen nem céges telefonod is. Nyilván, annak nem lehet az adóját leírni, de hát ez van:)

Tron65 2015.08.13. 11:37:38

"az volt a válasz, hogy nem egyformák a 200-as érmék"
Csak háttérinfóként:
Van ismerősöm a Pénzverdében! Tőle, illetve a főnökétől származó HIVATALOS(!!!) infó (amit egyébként itt a Homáron is publikáltak már, akkor épp egy parkolóautómata miatt):
Az érmék gyártása több, mint szigorú előírások alapján történik. Az eltérés a névleges paraméterektől kisebb mint 1 EZRELÉK! A hozzájuk bevizsgálásra beküldött érmeelfogadó automaták esetében 100-ból 99 (!!!!!) esetben az automata beállítása volt a hibás. A maradék 1%-ban az érme már szemmel láthatóan is sérült volt.
Szóval lehet reklamálni, csak épp nem náluk.
süti beállítások módosítása