Tékozló Homár

Ki és kit zárhat ki az utazásból? FRISSÜLT a BKK/BKV válaszával

2015.09.02. 10:09 | Homár Hilda | 147 komment

165104_144747068917123_6622603_n11-630x350_1.jpg

A kérdésekre a válaszokat igyekszünk megtudni a BKK-tól, de vajon ön hogy érzi, jogos felháborodás vagy eltúlzott panasz olvasónk levele? Szavazzon! 

Sziasztok!

Úgy gondoltam elküldöm ezt nektek is, legyen min csámcsogni. 

Budapesten a metrón kívül nem lehet olyan tömegközlekedési eszközt találni, ahol ne botlanánk szemmel láthatóan koszos, ittas, drogos, hangoskodó, kötekedő, akrilkádat szállító, vagy egyszerűen csak büdös emberekbe. Olyan emberekbe, akik egyértelműen nem felelnek meg az utazási feltételeknek még ha jegyük lenne is. A BKK ennek megakadályozására semmit nem tesz. Grátisz ha mindezt kocsi híján egy 3 hónapos gyerekkel kell lenyelned miután te is és a feleséged is minden hónapban megveszitek a bérletet.

Ezt a levelet ma küldtem a BKK-nak, kíváncsi leszek érkezik-e válasz. Felhúztam magam, a mai szitu volt a pont az i-re.

Üdv:

A.

Jó napot kívánok!

Nevem ...... Attila, az alábbi történettel kapcsolatban szeretnék konkrét kérdéseket feltenni, illetve panaszt tenni. 

Ma, Budapesten, a 74-es troli Károly Körút (Astoria M) megállójában szerettek volna az utasok felszállni 2 babakocsival. Indulás: 15:06 Járatszám: 708

Miután befordult a troli, egy szemmel láthatóan koszos, ápolatlan férfi fent maradt, egy egyértelműen túlméretes csomaggal az elsőbbségi helyeknél. Nem tudta a két anyuka a két babakocsit felrakni a troli számukra fenntartott részére. Sem az én kérésemre, sem a trolivezető kifejezett felszólítására nem volt hajlandó elhagyni a járművet. Nem értett a szóból. 

unnamed_3.jpg

Kérdésemre, hogy mi ilyenkor a rutin és hogyan fogja megoldani ezt a helyzetet a vezető, azt a választ kaptam, hogy ilyen helyzetekre nincsen a BKK-nak megoldása, ő nem hívhat sem rendőrt, sem közterületest. A BKK rutinja ebben az esetben véleménye szerint az, hogy nem tesznek semmit és a troli menetrendszerűen elindul. A megoldás az lett, hogy az egyik kismama, a vezető ajtajánál lévő közlekedő folyosóra tolta be a babakocsit. A másik babakocsi pedig a kijelölt helyen utazott, a banános ládák mellett. 

Utazásaim során, gyakran találkozom a BKK járművein olyan utasokkal, akiket ruházatuk tisztasága, viselkedésük, szaguk, ittas állapotuk miatt egyértelműen ki kell/ki kéne zárni az utazásból. Kérem vizsgálják ki panaszomat és ezen kívül, kérem válaszoljanak a kérdéseimre.

1.) Hogyan és mikor szállítható le a járműről az a személy,aki az utazási feltételeknek nem felel meg?
2.) Ki az, aki az ilyen személyt leszállíthatja/leszállítja a járműről?
3.) Ilyen esetekben mi a vezető részére kiadott cselekvési terv?
4.) Milyen felelőssége van ebben a konkrét és a hasonló esetben/esetekben a jármű vezetőjének?
5.) Szabályos-e a babakocsit a közlekedő folyosón szállítani? 
6.) Helyesen járt-e el a vezető, amikor szemet hunyt az egyértelmű szabályszegés felet,t ami a túlméretes csomagot illeti és azt az információt adta,hogy ő ez ügyben nem köteles semmit tenni, a troli elindul.
7.) Amennyiben csak közterület felügyelő szállíthatja le az utazási feltételeknek nem megfelelő utast, a vezető kérhet-e/köteles-e a közterület felügyelettől intézkedést kérni?
8.) Amikor az utasok a vezető felé jelzik a problémás személyt, van-e bármiféle kötelezettsége a vezetőnek?

Lássuk be, alapvető dolog kellene, hogy legyen a biztonságos, nyugodt, tiszta légkörű utazás biztosítása legalább kisgyermekek számára. Az már csak hab a tortán, hogy a Károly körúti troli megálló ötméteres körzetében 10 darab hamutartót legalább találhatnak a kávézók asztalainál. Ezekre az asztalokra vajon vonatkozik-e a nemdohányzókról szóló törvény? Nem vagyok egy házmester típus, de elegem van abból, hogy autó híján koszban, bűzben, kényelmetlenül kell utaznia a feleségemnek és a kislányomnak. Szomorú. 

Mellékelem a trolin készült fényképet. 

Várom válaszukat.

UPDATE szept. 4. 14:58

A posztot elküldtük a BKK-nak, akiktől olvasónk kérdéseire az alábbi, meglehetősen pontos válaszokat kaptuk.

Az Ön által hivatkozott cikkben feltett kérdésekre az alábbiakban küldjük a BKK és a BKV válaszát.

1) Hogyan és mikor szállítható le a járműről az a személy, aki az utazási feltételeknek nem felel meg?

A BKK Üzletszabályzatának III. Személyszállítási szolgáltatás igénybevételének részletes feltételei (Utazási feltételek)című fejezete egyértelműen rögzíti, hogy „Az az utas, aki az alábbiakban felsorolt tilalmak bármelyikét megszegi, a viteldíj megfizetésétől függetlenül az utazásból kizárható (a kizárást akár a Szolgáltató, akár a BKK dolgozói foganatosíthatják), és vele szemben a BKK a hálózat rendelkezésre-bocsátási szerződés megszegése jogcímén – a Díjszabásban foglaltak szerint – pótdíjazást kezdeményezhet.

A BKK-val szerződött Szolgáltató a személyszállítást megtagadhatja, illetve az utast a személyszállításból kizárhatja, ha az utas:

- ittas vagy bódult,
- magatehetetlen személy, kísérő nélkül;
- botrányosan viselkedik, vagy más módon a többi utast magatartásával zavarja.
- magatartásával vagy állapotával a közlekedés biztonságát, saját és utastársai testi épségét, egészségét, a jármű vagy berendezéseinek épségét, tisztaságát veszélyezteti,
- ruházatával, poggyászával, illetve magatartásával vagy más módon a járművet, utastársai ruházatát vagy az utasok poggyászát beszennyezheti,
- csomagolatlan, vagy nem visszazárhatóan nyitható csomagolású élelmiszerével, vagy italával mások ruházatát, testi épségét vagy a jármű tisztaságát veszélyezteti,
- a járműbe kézipoggyászként be nem vihető tárgyat vagy nem szállítható állatot vitt be, illetve kísérel meg bevinni,
- a szolgáltatást jogosulatlanul veszi igénybe és menetjegyet felszólításra vagy ellenőrzéskor sem vált,
- a személyszállítási szerződés megkötését tanúsító vagy utazási jogosultságát más módon bizonyító igazolást, illetve kedvezmény igénybevételére jogosító igazolványát – felhívás ellenére – nem mutatja fel,
- a menetdíj, menetdíj-különbözet vagy a pótdíj megfizetését megtagadja,
- az utazási feltételeket nem tartja be.

A BKK jegyellenőrei kizárólag felszólítás útján szerezhetnek érvényt annak, hogy az utazási feltételeket megsértő utast leszállásra bírják, ennek érdekében fizikai kényszert nem alkalmazhatnak.

A BKK jegyellenőreinek (a járművezetőkhöz hasonlóan) jelenleg nincs törvényileg biztosított jogosultságuk arra, hogy a járműveket beszennyező és mások kulturált utazási körülményekhez való jogát sértő megjelenésű és/vagy viselkedésű utasokat szóbeli felszólításon kívül más eszközzel arra bírják, hogy a járművet elhagyják. Ilyen jogosultság hiányában jelenleg a BKK is törvénysértést követne el, amennyiben munkatársai fizikai erőszakot alkalmazva távolítanánk el a járműről az utazási feltételeket megszegő utasokat (jegy nélkül utazó vagy a többi utas terhére lévő személyeket). 

 

2)  Ki az, aki az ilyen személyt leszállíthatja/leszállítja a járműről?

Amennyiben a problémával érintett járművön közterület-felügyelőkkel együtt szolgálatot teljesítő jegyellenőr tartózkodik, és a renitens utas az ellenőr kérésére nem hajlandó leszállni, abban az esetben a jegyellenőr köteles a hatósági jogkörrel rendelkező, szükség esetén fizikai kényszer alkalmazására is jogosult felügyelők közreműködését kérni az utasnak a járműről történő eltávolítása érdekében. Abban az esetben, ha a járművön nem tartózkodik közterület-felügyelő vagy rendőr, a BKK jegyellenőreinek lehetőségük van arra, hogy telefonon kérjenek rendőri segítséget az utassal történő intézkedés eredményes lefolytatásához.

 

Alábbiakban kérdéseire a BKV adott választ:

 

3) Ilyen esetekben mi a vezető részére kiadott cselekvési terv?

Nem cselekvési terv van, hanem belső, a járművezetőkre vonatkozó utasítás, amelynek lényege: kialakult konfliktushelyzetben a jármű vezetőjének úgy kell eljárni, hogy azzal a többi utas érdekei lehetőleg ne sérüljenek.

 

4) Milyen felelőssége van ebben a konkrét és a hasonló esetben/esetekben a jármű vezetőjének?

A járművezetőnek mérlegelnie kell a konkrét ügyekben, mert egyik oldalról az intézkedés hiányát, a másik oldalról a túlkapást kérhetik rajta számon.

 

5) Szabályos-e a babakocsit a közlekedő folyosón szállítani? 

Nem szabályos.

 

6) Helyesen járt-e el a vezető, amikor szemet hunyt az egyértelmű szabályszegés felett ami a túlméretes csomagot illeti és azt az információt adta, hogy ő ez ügyben nem köteles semmit tenni, a troli elindul.

Túlméretes tárgyat lehet szállítani viteldíj ellenében, így nem jár el a járművezető szabálytalanul, ha engedi az utast felszállni, csak akkor, ha a tárgy veszélyes, büdös, vagy szennyezett.

A járművezető helyesen járt el. Nem azt az információt adta, hogy nem köteles semmit tenni, hiszen felszólította az utast a leszállásra, hanem azt, hogy mivel nem száll le, nem tud mit tenni. Hatóságot hívni, vagy félre állni a konkrét ügyben súlyos hiba lett volna. Ráadásul nem is volt szabálytalan az utazás.

 

7) Amennyiben csak közterület felügyelő szállíthatja le az utazási feltételeknek nem megfelelő utast, a vezető kérhet-e/köteles-e a közterület felügyelettől intézkedést kérni?

A feltételeket be nem tartó utast a járművezető is felszólíthatja leszállásra, illetve a BKK ellenőrei is, sőt más utas is megkérheti, hogy leszálljon, de mást nem tehet. A BKK ellenőreinek és a Közterület Felügyelet hatáskörére a BKK válasza irányadó. A járművezető hatósági intézkedést akkor köteles kérni, ha veszélyhelyzet áll fenn. Egyéb esetben a járművezetőnek mérlegelnie kell, hogy van-e értelme a Közterület Felügyelet, vagy a hatóság intézkedését kérni, mivel a félre álló trolibusz utasai elhagyják a járművet és az esetet kiprovokáló utas elmegy, így nincs kivel szemben intézkedni és a félreállás indokolatlanná válik.

 

8) Amikor az utasok a vezető felé jelzik a problémás személyt, van-e bármiféle kötelezettsége a vezetőnek?

Igen van. Felszólíthatja az utast leszállásra, vagy a rendelkezésére álló eszközökkel segítséget kérhet.

 

Üdvözlettel,

Budapesti Közlekedési Központ
BKK Kommunikáció

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.02. 12:03:45

@Rosszindulatú Vászka: arrul mán nem is beszélve, hogy salgó szekrénysort nem lehet beállítni a fal mellé benne rendesen.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.02. 12:10:42

@AtiSnatch: A "mindkettő"vel egyetértek. Azzal is, hogy szarok a buszok. De nem erről van szó; ha az egyik szabáJt betrataCCSák, akkor lesznek szívesek a többit is, vagy töröljék el. A BKK ne csodálkozzon, ha ennyi elpacsált pénzért legalább a saját hülyeségüket le akarjuk rajta verni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.02. 12:11:48

@penzor: Nem, a kuvva blogmotor nem vette elsőre, azt' mégis.

CID. 2015.09.02. 12:13:44

@Rosszindulatú Vászka: @Józsi, a köcsög: Hülyék, már elnézéseteket kérem. Régen könnyeztem már röhögéstől:)

Manyecska 2015.09.02. 12:16:56

@CID.: Azta kígyót kéne már megkönnyeztetni szerintem..:D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.02. 12:17:55

@Józsi, a köcsög: Életét a munkája határozta meg, mindent ennek rendelt alá. Addig felhalmozott vagyonát az építkezésbe ölte. Antoni Gaudi banális halála méltatlan volt életművéhez: épp a Gran Vía és a Bailén utca kereszteződésénél a Sagrada Familiát csodálta egy általa addig még fel nem fedezett szögből, amikor egy lóhajtású villamos elütötte. Mivel ekkor már 12 éve a templom kriptájában élt és dolgozott, külseje elhanyagolttá vált, súlyosan összeroncsolódott testét egyik taxis sem akarta felvenni és a mentők se törték magukat, hogy egy újabb részeges hobót szállíthassanak. Végül két járókelő segítségével órákkal később jutott el a a szegények kórháza néven ismert Santa Creu-be (Szent Keresztbe). Később barátja nyomozta ki, hol található s miután felismerték, kiemelt elbánást kapott. Ugyan még magához tért a kórházban, de életét a súlyos sérülések miatt már nem tudták megmenteni. 3 nap múlva, június 10-én, 74 éves korában halt meg.

kaposvarmost.hu/files/3/6/363d6d5b24e5e79847be79cb65977bb2.jpg

Darth Revan 2015.09.02. 12:18:04

Tipikusan olyan ember lehet, aki akkor is picsogott volna, ha kerekesszekkel foglaljak el a helyet es nem fer fel a babakocsival.

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.02. 12:20:25

@atpijkamo: mosmér, te beraknál egy olyan csávót a kocsidba akinek a bele meg az agya a jobb zsebében gyűlt össze? naugye.

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.02. 12:21:24

@CID.: rajtam így gyün ki a feszkó, nem tehetek róla :(

CID. 2015.09.02. 12:32:33

@Manyecska: Neked, nem engedem :D

@atpijkamo: lóhajtású villamos? Tudnak ezek az orosz mérnökök :D

@Józsi, a köcsög: Gyorsan húzzál valahová stresszeltetni magadat :D

AtiSnatch 2015.09.02. 12:38:18

@ColT: mondd a vaknak, hogy lótetű...

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.09.02. 12:53:31

Nem értem a posztot. Hiányolom az akrylkádat a képek közül. Ha meg nem tecik az acrylfürdőkád, akkor meg szaoljad. Ahelyett, hoyg örülnél. Gondold végig: kád-víz-fürdés-jó illat. Mi a problémád?
A kislelkednek könnyebb lett volna, ha leszállítják a dobozos egyént, hogy a nejed felférjen??? Mert???
Ki vagy te, hogy szelektálsz???? Mengele???

Martinicske 2015.09.02. 13:03:04

@batgirl: igazad van, bár azt mondom vigyenek inkább öntöttvas kádat. Akinek annyira nincs kerete, hogy tömegközlekedéssel szállítja jobb ha tartósabb.

Manyecska 2015.09.02. 13:04:47

@CID.: dehogy vénszivarra gondoltam volna.:P

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.02. 13:06:43

@batgirl: "A kislelkednek könnyebb lett volna, ha leszállítják a dobozos egyént, hogy a nejed felférjen??? Mert???
Ki vagy te, hogy szelektálsz???? Mengele??? "

Olvasd el a BKK utazási szabáJzatát. Ja, meg szagold te a csöveseket.

AtiSnatch 2015.09.02. 13:16:43

@ColT: és aki egész műszakban az aszfaltozógép mellett áll a tűzőnapon az ne is menjen haza?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.02. 13:16:59

@CID.: "Valószínűleg túl lassú vagyok. Nemrég elütött egy autó, amit
két ember tolt."

/ W.A./

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.09.02. 13:19:56

@ColT: nem szagolom, kocsival utazok, és a vaskádat is azzal szállítom, plusz, 3 babakocsit és 50 banános ládát :P

Manyecska 2015.09.02. 13:22:09

Diszkrét szoptatás. Inverz.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.09.02. 13:25:12

@AtiSnatch: ne hát, azaz vigyen magával egy vaskádat, és rendezze le a fürdést a buszon. Talán ott van a probléma, hoyg hajlamosak vagyunk körönbelül gondolkodni. Mármint saját köröm belül. Büdös ember ne szálljon buszra, mert büdös. Azt hiszitek, hoyg csak a csöves büdös??? Az aki bérletet vesz, az csak parfüm illatú?? Belehetne vezetni szagellenőröket, akik végig szagolják az utasokat, és aki egy kicsit is bűzlik, azt leszállítják. Mondjuk, egy-két béby sem utazhatna, mert mi van ha kaki van a pelenkában??? Higyjétek el, q-va büdös.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.02. 13:26:45

@AtiSnatch: Azért van különbség, nem kicsi.
A másik megoldás, hogy akkor a BKV kiveszi ezt az utazási szabályzatból, és akkor utazhat mindenki.

@batgirl: Ja bocs, akkor könnyen dumálsz... Én autózok és helyijáratozok.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.02. 13:28:51

@batgirl: ". Büdös ember ne szálljon buszra, mert büdös. Azt hiszitek, hoyg csak a csöves büdös???"

Akkor a fasznak van odaírva hogy kulturáltan kell kinézni-viselkedni-szaglani, ugye.

www.bkk.hu/apps/docs/kozerdeku/20141007.pdf

14. oldal.

De ennyi erővel ha levetkőzök a buszon, akkor sem lehetne problémázni?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.09.02. 13:28:58

@ColT: Sokáig jártam bkv-val, és a moszkva tér-libegő utvanal, mindig teli volt hajléktalanokkal. Büdösekkel, koszosakkal. Én sem örültem neki, bántotta a szaglószervemet, igyekeztem minél messzebb menni tőlük. De az fel sem merült bennem, hogy lekéne szállítani őket, mert az erdőben tudnak csak lakni, nincs munkályuk, a társadalom kiveti magukból, lenézik és megalázzák őket. És tiltsuk meg nekik az utazást is. H..b+, valamikor ők is dolgoztak, normális életet éltek, és ez lett belőlük. Vigyázz. mert a kerék körbe forog, sosem tudhatod,mit hoz a sors.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.09.02. 13:30:51

@ColT: mint olvastad, nem csak a csöves büdös, de nem igazán akarod megérti hoyg mit mondok. Kommunikációs hiba, de nem probléma, ettől én még nem adok neked igazat.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.02. 13:31:55

@batgirl: "De az fel sem merült bennem, hogy lekéne szállítani őket, mert az erdőben tudnak csak lakni, nincs munkályuk, a társadalom kiveti magukból, lenézik és megalázzák őket. "

Na persze, múltidőben könnyű :) Én is járhatnék amúgy autóval munkába, csak feleslegesnek tartom.

Gondolom egy ideig a postoló is tűrte. A másik bajom, hogy szelektíven vannak megint alkalmazva a szabályok, illetve hogy mindig az szívja meg, aki rendesen adózik, és vesz jegyet, bérletet. És már nekem is kurvára elegem van belőle, hogy mindig mindenkivel tolránsnak kell lenni, aki szarik mindenre. Ennyi.

Manyecska 2015.09.02. 13:32:54

jah.páárom is évekig pelenkázta a lányait meraz asszony nem bírta a xarszagot xd..olx

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.02. 13:36:58

@batgirl: "Miután befordult a troli, egy szemmel láthatóan koszos, ápolatlan férfi fent maradt, egy egyértelműen túlméretes csomaggal az elsőbbségi helyeknél. Nem tudta a két anyuka a két babakocsit felrakni a troli számukra fenntartott részére. Sem az én kérésemre, sem a trolivezető kifejezett felszólítására nem volt hajlandó elhagyni a járművet. Nem értett a szóból. "

Azaz, szopjanak az anyukák :D

Manyecska 2015.09.02. 13:37:56

@ColT: Ja! 37 fokban, várja meg a következő busz! Logikuss. Én szétkaratélyoztam volna a p..csába a buszt..xdxd

Manyecska 2015.09.02. 13:40:40

@ColT: Ráadásul, ha vészfékezik a busz tuti! hogy nem tudod megfogni a kocsit-ugye hosszában volt-, tuti hogy ha megindul majd tíz kg..bele se merek gondolni..legalább beszíjazta a banánokat vajon a csóka?

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.02. 13:43:25

@ColT: már mér lenne különbség? egy melós aki lehúzott a tűző napon 12 órát, betolta a hat sört meg a fokhagymás abáltszalonnát, elszítta mellé a doboz cigit az bizony ponnolyan retkesbüdösizzadt mint a hajlékony.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.02. 13:44:28

@Józsi, a köcsög: Nemtom, én meg tudom különböztetni őket.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.02. 13:45:45

@Józsi, a köcsög: Szerintem a trolivezető si. De ok, akkor ne vegyük a hajléktalanokat, a fentebb idézett faszi akkor nem gáz?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.02. 13:46:45

@Józsi, a köcsög: Meg mondjuk a postoló semmi mást nem csinált, csak a BKV-n számon kérte a saját maguk által megfogalmazott dolgokat.

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.02. 13:51:09

@ColT: mindkettő büdös, mindkettőnek van jegye, mindkettő utazik. most akkor vagy mindkettőt ledobjuk, vagy egyiket sem, erről szól a téma jelenleg.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.09.02. 13:52:12

@ColT: már az előbb is írtam, de akkor bővítsük. A következő dolgokat írod: fizetsz adót, és veszel jegyet vagy bérletet, és eleged van a toleranciából.
Sokan nem veszek jegyet és nem fizetnek adót, és ezeknek az embereknek elenyésző része a büdös hajléktalan.

A tolerancia, az meg olyan dolog , hogy 20-30 évesen leszarod, tiéd a világ, és csak körülötted forog. Oszt késöbb, ha idősebb leszel, talán kialakul a tolerencia, és türelmesebb leszel másokkal. A baj ott fog kezdődni, ha betöltöd a 30-at és még mindig azt hiszed, hogy csak azoknak van lételemük, akinek te engedélyeznéd.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.02. 13:56:42

@Józsi, a köcsög: "mindkettő büdös, mindkettőnek van jegye, mindkettő utazik. most akkor vagy mindkettőt ledobjuk, vagy egyiket sem, erről szól a téma jelenleg. "
Pont arról volt szó, hogy a csövesnek nem nagyon van.

@batgirl: "Sokan nem veszek jegyet és nem fizetnek adót"
És ezeknek egy jó részét nem büntetik meg, míg a többit igen, ez zavaró leginkább. Vagy mindet, vagy semelyiket.

A tolerancia meg olyan dolog, hogy egy ideig oké, de egy idő után eleged lesz abból, hogy mindenki minden hülyeségét elviseld, neked meg kuss van.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.02. 13:57:48

@Józsi, a köcsög: Amúgy mondjuk a z utazási szabályzat sem különbözteti meg, de ezt már írtam korábban is; akkor vagy változtassanak a szabályzaton, vagy tartsák be. Akkor visszajutunk ahhoz, hogy a közpénzből működő BKK lenne szíves dolgozni.

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.02. 13:59:54

@ColT: erről éppen nem volt szó sehol :)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.09.02. 14:00:00

@ColT: az egész ott kezdődik, hoyg engem nem zavar, ha neki nincs jegye, vagy bérlete. Ettől én még veszek jegyet, mert én megtehetem és én betartom a szabályokat.

lcsaszar 2015.09.02. 14:02:55

Most mi a baj azzal, ha valaki szereti a banánt?

Manyecska 2015.09.02. 14:04:40

Hilda, PLZ! újposzt!!! Köszi :D

Manyecska 2015.09.02. 14:05:53

@lcsaszar: a banánok hajlékonyak nem hajléktalanok, bónusz!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.02. 14:11:34

@batgirl: Aha, tehát akkor a bliccelőket se kell megbüntetni.

@Józsi, a köcsög: De, a postban és a kommentekben.

AlulírottFentemlített 2015.09.02. 14:11:50

A banános dobozok tetején egy Aldi logós szatyor van, ergo ez nem lehet más, csakis Boldog ügyfél poszt!

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.02. 14:21:13

@ColT: tán azzal kéne kezdeni, hogy a tömegközlekésnek mindig ingyenesnek kéne lennie vagy annyira röhejesen olcsónak, hogy mindenki ki tudja köhögni a két forintot amibe egy jegynek kerülnie kellene.

@AlulírottFentemlített: ellenbedeviszont ha jól megnézed a képet akkor tisztán láccik, hogy baccpapucs van a lábán!!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.02. 14:23:18

@Józsi, a köcsög: Ezek sem ördögtől valók. Miután így is, úgy is mi fizetjük...
Ezen a szar színvonalon talán el is döcögne anélkül is :D

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.02. 14:26:54

egyébiránt én leginkábbis azt szeretném megtudni, hogy a képen szereplő ember vajon hozzájárult-e ahhoz, hogy hilda nyilvánosságra hozza a fotóját.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.02. 14:30:31

@Józsi, a köcsög: Vagy hogy a postoló elkészítse.
De mondjuk az egész kérdés érdekes annak fényében, hogy az illető nem felismerhető :)

Troppauer_Hümér 2015.09.02. 14:32:19

@Józsi, a köcsög: B+, aki nem reagál a buszvezető megnyilvánulására sem az vagy zombi, vagy szefós.

Nem fog itt pattogni a személyiségi jogai miatt.

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.02. 14:33:24

@ColT: ha egyébként ismered az illetőt akkor felismered a fotón is, ennyi elég a tényálláshoz.
node nem engemet fizet a zindex....

Troppauer_Hümér 2015.09.02. 14:34:25

@batgirl: Te az a fajta vagy, aki lelkesen fizeti az adókat a segílyre berendezkedett honfitársaink megsegítésére, mert megteheted.

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.02. 14:35:26

@Troppauer_Hümér: pattogni nem fog mer ő éppen leszarja, de nem is ez a lényeg hanem az, hogy jogszerűen nem teheti ki senki fotóját a beleegyezése nélkül.

Troppauer_Hümér 2015.09.02. 14:36:25

@Józsi, a köcsög: Szerintem Hildának sem fizet a zindeksz.

Kizárt hogy ezért pénzt kap.

Troppauer_Hümér 2015.09.02. 14:39:17

@Józsi, a köcsög: Mert a keletinél alvó szír gyerekek nyilván beleegyeztek abba hogy a 444, vs, Index, Czink és a többi metéltoldal cukiságkampányba kezdjen az ő képmásukkal?

Bitch, please...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.09.02. 14:46:22

@Troppauer_Hümér: jogos, annyi különbséggel hogy az a képeken szereplők érdekében történik.

Troppauer_Hümér 2015.09.02. 14:47:32

@Józsi, a köcsög: Mondjuk ha már te írod alá a fizetését, nem lehetne vissza Jackyllt?

Troppauer_Hümér 2015.09.02. 14:49:18

@sugargiraffusplumps.: Ez is. Hátha mégis magára ismer és megfürdik.

Amúgy mindkettőt etikátlannak tartom.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.09.02. 14:57:49

@Troppauer_Hümér: ja. van valami akadémikus lyogbaszáj ami ezt taglalja de most nem tudom előkeredni.

fidesz a mutyipárt 2015.09.02. 15:39:43

Értelmezzük a sztorit.
Valaki utazik, ládákat visz. Szabad? Igen.
Érkezik babamama kocsival, és az eddigi utazó meneküljön le a troliról, mert babamama utazni akar. Megteheti? Meg.
Elfér? Nem.
Megoldás erre a másik leüldözése? Nem.
A megoldás a következő troli megvárása lett volna, de gondolom ez fel sem merült az egyszerű agyad repertoárjában.
Lényeges ebben a szituban a másik szaga, színe, magassága? Nem.

Nagy paraszt vagy, a baj az, hogy a gyerek is tőled tanul és ugyanolyan suttyó lesz mint te.

lcsaszar 2015.09.02. 15:50:37

Na de ha élő csirkéket szállított a banános dobozokban? A csipogást nem említi a posztoló, pedig a tényállás ismeretéhez az is hozzátartozik. Véletlenül a 74-es troli vonalán lakom (nem én voltam), és tapasztalatból tudom, hogy a kertvárosi részen egyesek baromfit tartanak. Az illető csak azért maradt fenn a végállomáson, mert rossz irányba szállt fel.

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2015.09.02. 15:50:57

" Értelmezzük a sztorit. Valaki utazik, ládákat visz. Szabad? Igen."

Te már itt elbuktál az értelmezésben.

_B_ 2015.09.02. 15:52:26

Ha van már 2 babakocsi a buszon akkor leszállítod az egyiket, hogy TE felférj? A tömegközlekedés társas sport, mások is utaznak, másnak is vannak cuccai

Amúgy meg az a 4 láda + molnárkocsi pont kevesebb helyet foglal, mint a legkisebb babakocsi.

Ha nem férsz fel, vársz még egy buszt, nagyjából ennyi a helyes megoldás

CID. 2015.09.02. 15:52:48

@batgirl: Némá, néha írsz, egész szimpi dolgokat is.

@atpijkamo: Ezzel halálra gázolni valakit, már annyira tragikus, hogy komikus. Egyébként, ez nem az omnibusz, vagy az nem sínen ment?
@AtiSnatch: Én spec., imádom a bitumen illatát :D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.02. 15:59:32

@CID.: Sajnos kicsit komikus az egész. Majdnem annyira, mint amennyire tragikus. Azért ha két ló, meg egy villamos átmegy rajtad, megnéznélek, hogy éled túl.

Igen, szerintem is talán omnibusznak lehetne hívni magyarul.

Inkább az volt a tragédia, hogy a "forradalmárok" később elpusztították a templom terveit.

CID. 2015.09.02. 16:01:01

@_B_: Na erről ne is beszéljünk, némelyik babakocsiban elférne a Tico-m. Régen, voltak ezek a kis összecsukható sportbabakocsik. Mással fel sem engedném a sok mamaszauruszt, ha már nem tudja a kezében vinni a csimotát.

Aureliano Buendía 2015.09.02. 16:11:56

és nem volt 3 tökös csávó, hogy lebassza a troliról az ószerest?

Aureliano Buendía 2015.09.02. 16:16:33

@AtiSnatch: egyszer egy reggeli buszon én is leugattam egy méltatlankodót, aki szar buszra szállt fel, és ott ordibált, hogy azonnal álljon meg neki a vezető.
De már kurvára zavart, mert nem tudtam olvasni. Felvetettem neki, hogy a következő megállónál úgyis leszállok, és azzal a lendülettel őt is le fogom baszni a buszról. Csend lett:)

Aureliano Buendía 2015.09.02. 16:19:51

egyszer már láttam olyat a demszkínón, hogy a villamosvezető kiszállt, és az amúgy elég büdös hajlékonyt leküldte a villamosról.

fidesz a mutyipárt 2015.09.02. 16:25:24

@Comandante en Jefe:

Nem baj, ha hülyét csinálsz magadból, ha van némi agyad, akkor még tanulhatsz is belőle.
Ezt fentebb írták, tanulmányozd, tanulj, okosodj:

"VII.1. Kézipoggyász (ideértve gyermekkocsi, kerekesszék és kisméretű kerékpár)
szállítása
Minden utas tömegénél fogva egy személy által hordozható, a fel- és leszállást valamint
átjárást nem akadályozó
- legfeljebb 2 db 40x50x80 vagy 2 db 20x20x200 cm méretet meg nem haladó,
kézipoggyászt, illetve
- 1 db szánkót, 1 pár sílécet, 1 köteg becsomagolt facsemetét, 1 db gyermekkocsit, 1 db
kerekes széket,
- 1 db kisméretű, legfeljebb 41 cm (16”, azaz hüvelyk, illetve inch, coll) külső
kerékátmérőjű kerékpár, roller, méretkorlát nélkül az összecsukott kerékpár (továbbiakban
együttesen: kisméretű kerékpár),
szállíthat díjtalanul. A fentiektől eltérően nem szállítható az a kézipoggyász, amely a fenti
feltételeknek ugyan megfelel, de tömege a 30 kg-ot meghaladja.
Jégkorcsolya csak csomagolt állapotban, illetve táskában szállítható.
Hátizsákkal közlekedő utasoknak – a többi utasra való tekintettel – a járműveken a hátizsákot
kézben kell szállítaniuk.
A járműveken nem szállítható olyan tárgy, amely az utasok testi épségét, biztonságát
veszélyezteti (robbanó, tűzveszélyes, öngyúló, mérgező, maró, fertőzést okozó anyag, töltött
lőfegyver, táblás üveg), de ide sorolandók mindazon anyagok, amelyek az utasok ruházatát, a
jármű berendezéseit megrongálhatják, beszennyezhetik.
A fogyatékkal élő személy kerekesszékére és egyéb mozgást segítő eszközére a kézipoggyász
legnagyobb tömegére és mérethatárára vonatkozó rendelkezések nem alkalmazandók.

namostan egy banános doboz az 40*50*25 centi, tehát egy egységnyi szabadon szállítható csomagba összesen három banánosdoboz fér és még marad is öt cenit! tehát az illető úr a négy mellé még kettő darab banánosdobozt vihetett volna fel szabályosan, javaslom, hogy fizesse neki vissza a bkk a jegy arányos részét! "

Artech 2015.09.02. 17:33:07

@Francois77: És azon is van 5...
jön a következő: azon is van 5... És azon is van 5...
jön a következő: azon is van 5... És azon is van 5...
jön a következő: azon is van 5... És azon is van 5...
jön a következő: azon is van 5...
Ez is van olyan életszerű mint amit mondtál...(írtál)

Artech 2015.09.02. 17:35:10

@fidesz a mutyipárt: Hé!!!!!
Nem néztél el valamit a szabályzatban?
És ha a banános dobozokban ezek voltak? (robbanó, tűzveszélyes, öngyúló, mérgező, maró, fertőzést okozó anyag, töltött
lőfegyver, táblás üveg), ????????,,

-creeper- 2015.09.02. 17:42:16

@fidesz a mutyipárt: Az összefűzött banános dobozok egy poggyásznak számítanak. A poggyász a 40*50*80-ból a magasságával, a 20*20*200-ból a szélességével lóg ki ergo az üzletszabályzat szerint nem szállítható. De nem baj, ha hülyét csinálsz magadból.

24 éves borsodi dédnagypapa 2015.09.02. 17:48:46

A megoldas, babakocsiban kel szallitani a banant, vagy a gyereket bananos dobozban.

Black Hole 2015.09.02. 17:54:20

Szerintem az lenne az igazi, ha minden trolibusz-vezető lehúzna 5 évet az idegenlégióban! Akkor kemény lenne mint a beton, aztán az ilyen helyzeteket meg tudná oldani. Vagy importálni kellene néhány Chuck Norris klónt.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.02. 17:56:54

@Black Hole: Vagy inkább néhány bevándorlót. Ha idáig eljutottak, kemémyek, mint a kő. Németország kapkod is utánuk.

Francois77 2015.09.02. 17:58:12

@Artech: nem arról volt szó, hogy életszerű vagy nem, hanem hogy igaza van a poszternek vagy sem. nincs.

Black Hole 2015.09.02. 18:08:41

@atpijkamo: ja, nem sírnak ha bibis lesz a kis fejecskéjük :)

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2015.09.02. 18:52:51

@fidesz a mutyipárt:
Igyekszem okosodni. Már azt is tudom például, hogy a négy összegumizott ládából álló torony belefér a legfeljebb két kézipoggyász megengedett méreteibe.

amindenes.blog.hu 2015.09.02. 19:19:00

Csibém, ha te is minimálbérért dolgoznál munkagépekkel vegyszerrel meg nehéz ládákkal a nap végére biztos nem a parfümtől illatoznál mint oly sok nő akiknek könnyebb munkát adnak mert..nő, aztán sír a szájuk az egyenjogúságért de azért 2-3x viszik haza a férfiak fizetését.
Az hogy ő büdösen megy haza a munkából pár doboz élelmiszerrel mert épp olcsó volt, kocsija pedig nincs nos ez van.
Majd két alkonyat között gondolj arra van férfi aki sajnos nem a csillámtól ragyog hanem a verejtéktől.
puszika

kozkozkoz 2015.09.02. 21:34:01

A 26,9 % aki nem vesz soha jegyet/bérletet.

Bob1899 2015.09.02. 22:05:59

@FDToth: "persze ha rohadt büdös, akkor nem hozzányúlni), "

Az igen baszod xD

pirítottbikaboka 2015.09.02. 22:40:30

Ezt a gyökeret! Most megszívatni több száz embert, mert ez a majom felszállt? Sofőr rendőrt hív, mire azok kiérkezne nem 1-2-perc. (milyen fontos prioritást kaphat az ügy "nagy csomaggal szált fel") Nem beszélve, hogy csúcsidőben 74 ha jól emlékszem 4-5 percenként jár. Az a rohadt perc baszás...Babakocsisokat meg végképp nem értem, nehéz a gyereket ölben cipelni, mondjuk kenguruba?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.09.02. 22:48:31

@pirítottbikaboka: akkor nem lehet villogni a dizájnos bébikocsival. nomeg esetleg letörne a kismamaszaurusz körme is. veszélyes!

Terézágyú 2015.09.03. 08:31:08

Tulajdonképpen igaza van, de...
DE!

Tipikusan az a mentalitás, hogy tegyen már valamit a hivatalos személy, adjunk már több jogosultságot a hivatalos személynek - hogy segítsen NEKEM, ha valami bajom van!!!!

Viszont, amikor ez a hivatalos személy éppen RAJTAM/ELLENEM végzi a hivatalos teendőit (mert én szegtem meg egy szabályt), akkor fel vagyok háborodva, hogy rendőrállam, meg közlöm, hogy nem tehet velem semmit, mer ő nem rendőrség, nem hatóság, coki!

Akkor most mi van???

Terézágyú 2015.09.03. 08:49:35

"Utazásaim során, gyakran találkozom a BKK járművein olyan utasokkal, akiket ruházatuk tisztasága, viselkedésük, szaguk, ittas állapotuk miatt egyértelműen ki kell/ki kéne zárni az utazásból."

Igen, a sok bömbölő fülhallgatós!!!!

joska61 2015.09.03. 09:10:24

Babakocsi gurul, könnyebb eltolni, mint a papírládákat. Ennyit tudok hozzáfűzni.

melaena 2015.09.03. 13:34:43

Valoban nem vagy hazmester tipus.
Nekem inkabb a munkasor ugrik be Csacsibol :D

enipeni 2015.09.03. 18:31:27

10 ev mulva, gyereked osztalyal kirandulni meg. Budosek sarasak taknyosak mikor hazafele fel szeretnenek szalni a buszra. az erdoben elestek mozogtak stb. buszvezeto leszalitja a csoportot mert nem felel meg egy kisbabas ayuka igenyeinek a kornyezet. gyerekek gyalogolhatnak 10 km haza.

te megirod eleted masodik homarposztjat
Ki kes kit zarhat ki az utazasbol cimmel.

embersegbol belatasbol egyes ala. leulhetsz.

blasiusii 2015.09.04. 10:02:15

bírom az "autós" pesti prosztó kommentelőket, akik úgy osztják az észt, hogy évek óta nem ültek bkv-járaton.

KÖNYÖRGÖM, a lényegről beszéljünk, és ne a konkrét esetbe kössetek bele! Aki naponta tömegközlekedik, tudja jól, hogy a többajtós felszállással működő járművek tele vannak olyan JEGY NÉLKÜL utazókkal, akik emellett még büdösek és ápolatlanok is, és nem szállítják le őket. Ez a lényeg a posztban, nem a babakocsi!

Építően a megoldás az lenne, ha több ellenőr és első ajtós felszállás lenne a járműveken, erre pedig jó mód lehet a kapurendszer bevezetése a metróknál, máris sokan felszabadulnának.

mellesleg ezzel kapcsolatban a 4/6-os villamos a kedvencem, a "hómleszrodeó", amire csak a turisták váltanak jegyet, mert ők nem tudják, hogy sosincs ellenőrzés.... (és miért nincs?)

FDToth 2015.09.04. 17:55:55

Tipikus valasz: senki sem tehet semmit. Az elmult ketto hetben 3 leveket irtam: nfh, mnb es helyi onk. Nem fogjatok kitalalni: mindegyik kulonbozo ugy es uganaz a valasz mint a bkk/bkv-nal nem tartozik a hataskorukbe, jogilag ok nem tehetnek semmit. De akkor ki jarhat el? Erre a kerdesre mar nem valaszolnak, csak idezgetik a torvenyeket...

Sunny Days 2015.09.05. 14:46:44

"Lássuk be, alapvető dolog kellene, hogy legyen a biztonságos, nyugodt, tiszta légkörű utazás biztosítása legalább kisgyermekek számára."
- ez a mondat csak nekem szúrja a szemem? Mi az, hogy legalább a kisgyermekek számára? Aki kifizeti az utazást és megfelel az egyéb utazási feltételeknek is, annak nem jár ugyanúgy a biztonságos, nyugodt, tiszta légkörű utazás??? Arra veri magát a poszter, hogy legyártott egy gyereket, és innentől az egész világ hozzájuk igazodjon, mert ő gyerekkel van?

AtiSnatch 2015.09.05. 22:03:44

@sunny_days: szerintem kiskutyájuk is van...

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.08. 16:51:10

Büdös volt neki a busz,
megverte a sofőrt. Az elkövető valami büdöset érzett a buszon: előbb reklamált, majd szóváltás után bántalmazta is a sofőrt – áldozata nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

www.origo.hu/itthon/20150908-garazdasag-busz-buz-racalmas-verekedes.html
süti beállítások módosítása