Tékozló Homár

Nem szeret zuhanyozni az LG vízálló órája

2015.09.15. 14:20 | Homár Hilda | 177 komment

lg-g-watch-r.jpg

Abszurd elemekkel tarkított sztori következik egy tíz perces zuhanyzástól kinyúvadt vízálló óráról. A gazdája, Gergő vagy valami zen-budhista vagy valami régivágású úriember, különben biztosan nem tudott volna egyetlen káromkodás nélkül befejezni egy olyan levelet, aminek az egyik slusszpoénja az, hogy a szervizes ember azért teljesen fogalmatlan óraügyben, mert valójában hűtőgép-szerelő. A hasonlóan erős másik poént nem lövöm le. Felhívom a figyelmet viszont a meglepő mellékszálra, amiben a Sony viszont azonnal cserél egy beázott Z1-et! 

Sziasztok Homárosok,

Én a kis történetemmel segítséget vagy tanácsot is szeretnék kérni tőletek hogy mit tegyek. Van e szerintetek igazam vagy nincs. Érdemes e továbbmenni vele.

Vásároltam egy LG Magyarország kft által forgalmazott LG G Watch R típusú okos órát. A kollégámnak ugyanez az órája van, emiatt is vásároltam. Az órával nagyon meg voltam elégedve bár sokat ténylegesen nem használtam.  

Elégedettségem mindaddig a pillanatig tartott míg az órát az egyik zuhanyzásnál a karomon nem hagytam mint ahogy a kollégám is tenni szokta teniszezés után. Zuhanyzás végeztével, az órának a kijelzője elkezdett vibrálni, az óra elkezdett rezegni pár órára rá már be sem lehetett kapcsolni. A jelenséget meglepődve tapasztaltam, mert a kollégámnak hasonló sosem fordult elő, még medencében fürdés esetén sem.

Az órának elkezdtem utánanézni mennyire vízálló. Az LG honlapján és különböző fórumokon is azt olvastam hogy az óra az ip67 es szabványnak felel meg. 

Az IP kód utáni szám a következőképpen áll össze:
- az első számjegy a szilárd anyagokkal szembeni védelmet mutatja
- a második jegy a vízzel szembeni védelemre utal

6: Teljes mértékben védett por ellen (azaz a por nem kerülhet a készülékház alá)

Hasonlóan alakul a második számjegy, a víz elleni védettség mutatója is:
7: Vízbe merülés ellen védett 150 cm és 1 m között, 30 percig

Tehát az óra teljesen porvédett, ütésálló és nem utolsó sorban 150 cm ig fél órát vízben lehet.

Nos ehhez képest az óra cirka 4-7 perces zuhanyzás után beázott.

2015.08.04 befáradtam az LG szakszervízbe a Váci útra,  ahol a „szakszervizes” kolléga rögtön azzal akart hazaküldeni, hogy az óra cseppálló. Cseppálló? Akkor a kollégámé meg vízálló? Mikor a „szakszervizes” kollégát felvilágosítottam miszerint az óra ip67 es szabványnak felel meg, és hogy mit is jelent ez, természetesen közöltem vele hogy nem vagyok könnyűbúvár akkor a következő hangzott el : - Jó, nem ismerem az órát, de akkor átveszem. Kérdezem én, ha nincs külsérelmi nyom, látszik hogy nem volt bontva, szétszedve, akkor miért nem azt mondja hogy Kedves uram, megteszünk minden tőlünk telhetőt, a megoldásról értesítést fogunk küldeni. 

Nos a dolog végkifejlettje az lett hogy a szerviz megállapítása szerint idegen eredetű folyadék került a készülékbe, ami megkárosította azt. Eszerint pedig csak térítéses javítást vállalnak.  Köszönöm ezt a megállapítást, ezért vittem be a szervizbe. Csak mondom, hogy az eredete a zuhanyzó, a folyadék meg víz. Kérdezem én, van-e felvétel a szervizbe, mert én ezt szétszedés nélkül 3 perc alatt megállapítottam.

A non plusz ultrája a dolognak hogy a kollégának majdhogynem egy időben a Sony Z1 compact típusú telefonkészüléke ázott be. A Sony Magyarország kérdezés nélkül cserélte a készüléket, mert elismerte hogy igen, az ip67 az azt jelenti, hogy vízálló, és az a kérdéses készülék nem volt az. Az én esetemben az óránál nem nyert megállapítást, hogy külsérelmi nyom, törés, ütés, szétszedés nyomai lennének, tehát az órába még a fékolajnak sem lenne szabad belefolynia, igy az óra vízálló. Vagyis az enyém pont nem, és akkor most fizessek azért, hogy megjavítsák?

A mellékelt fotókat csatolva mutatnám hogy a szíjon is látszik hogy jóformán az óra nem volt használva sem, és semmilyen külsérelmi nyom nem látszik. A szervizben természetesen panaszt tettem, ahol kérdeztem a segítőkész kollégát, hogy mi a teendő vagy ő mit tenne. Erre szimplán azt válaszolta, hogy ő hűtőgépszerelő, és nem tud segíteni. Megkérdeztem a kollégáját. Aki pedig mosógépszerelő.

Köszönöm a tanácsokat :-D

Így látják az ügyet a GVTI-fogyasztóvédők.

Kedves Gergő!

Szerintünk érdemes foglalkozni még az óráddal, mert túl jó és drága ahhoz, hogy a fiókban ne mutassa az időt, főleg hogy a leírtak alapján úgy tűnik, van is keresnivalód az ügyben.

A hatályos jogszabályok alapján a 10.000.-Ft –ot meghaladó értékű órákra 1 év kötelező jótállás van, ami azt jelenteni, hogy a szolgáltató ezen időtartam alatt keletkezett hibákat köteles javítani vagy kicserélni, feltéve ha jogos az igényed. A felelősség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a vásárlás után keletkezett.

Te honnan tudod hogy jogos-e az igényed? Nagyon egyszerű: betartottad a használati utasítást, vagyis megfelelően használtad az órád.

Az órád hibás, hiszen azt a szakszerviz is elismerte. Kérdés, hogy olyan gyári eredetű hibáról van-e szó, amelyért a szolgáltatónak kell felelősséget vállalni, vagy te búvárkodtál a Balatonban és a nem rendeltetésszerű használat következtében hibásodott meg az óra. A leveled alapján tudjuk mi történt, és azt is, hogy a választott óra vízálló, így fel sem merülhet az, hogy néhány perces zuhanyzás után beázzon. Amennyiben ez mégis megtörtént, mindenképpen gyári eredetű hibáról lehet beszélni, így a szolgáltató köteles az órát kicserélni.

Mellesleg kíváncsi lennék arra, hogy a szakértő megvizsgálta-e az óra szigetelését vagy pusztán a feltárt jelenségből (beázás) következtetett a rendeltetésellenes használatra. Egyebekben a gyártó által megbízott szakszerviz nem megfelelő szakemberei nem adhatnak ki joghatással járó és független szakvéleményt.

Gergő, javasoljuk hogy próbálj meg egy alternatív (és nem utolsó sorban ingyenes) vitarendezési fórumot: a megyei Kereskedelmi és Iparkamarák mellett működő Békéltető Testületnél indíts eljárást.

Kedves Homár követők!

Gyakran találkozunk azzal, hogy visszapasszolják a labdát a kereskedők, és a szakvéleményben arra hivatkoznak, hogy nem rendeltetésszerűen használtuk a terméket, így elutasítják a javítás vagy csere iránti igényünket.

Következzen néhány jó tanács, hogy nagyobb eséllyel kerüljétek el a bajt:

- Mindig tájékozódjatok! Ha tisztában vagytok a választott termék sajátosságaival, azzal, hogy milyen minőséget és élettartamot várhattok el tőle, valamint betartjátok a használati és kezelési útmutatóban foglaltakat, nagyobb eséllyel tudjátok majd érvényesíteni jogaitok egy esetleges meghibásodás esetén. 

-  Termékteszt! Nézzetek utána milyen tapasztalatai vannak más vásárlóknak a kiválasztott termékkel kapcsolatban. 

- Valami nem tiszta? Kérdezd az eladót. Nem ciki kérdezni, később jó hivatkozási alap lehet a válasz.

- Aranyszabály: blokk &használati\kezelési útmutató: olvasd el és őrizd meg!

Hajrá Gergő, hajrá többiek.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.15. 14:28:21

"szerviz megállapítása szerint idegen eredetű folyadék került a készülékbe, ami megkárosította azt."

Pontos megállapítás. Ezért kell garanciában megjavítaniuk.

"túl jó és drága ahhoz, hogy a fiókban ne mutassa az időt"

Ott a pont.

sáros_tehén 2015.09.15. 14:36:03

Vettél egy órát, mert a kollégának is van.
Te is fürödtél benne mert a kolléga is szokott.

Buzie vagy?

Homár Hilda 2015.09.15. 14:46:13

@sarostehen_: szerinted nem azert fürdött benne, mert vízálló órát vett?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.15. 14:47:16

Kit érdekel egy szar beázott óra (a tulajdonosán kívül) amikor Nemzetünk Legremekebb Elnemzett Exvezére a korpa közé keveredett, és most kétségbeesetten északi irányú földikutya-járat után kutat, hogy visszatérhessen Magyarországra, mielőtt a csetnikek embercsempészetért lecsukják?
;)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.15. 14:49:29

@Homár Hilda: Nem, szerintem azért, mert koszos és/vagy büdös és/vagy fáradt volt. Nekem legalábbis nem okoz zuhanyzási kényszert, ha veszek valami apróságot.

sáros_tehén 2015.09.15. 14:52:06

@Homár Hilda: Tudod mi az irónia? Ha nem akkor szólj és elmagyarázom...

Terézágyú 2015.09.15. 14:52:08

Én is mindég órában szokok zuhanyzani, mert tudni akarom, hogy mennyi ideig vagyok a víz alatt, egészségügyi okokbul.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.15. 14:53:46

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Ezt te nem érted. Ha pl. veszel egy vízálló telefont, akkor MUSZÁJ lebuknod a víz alá, és ott fényképezni vele, Vízálló órával is kötelező zuhanyoznod, akkor is ha patyolat tiszta vagy. Ezért adtál ki érte 80+ eFt-ot.

sáros_tehén 2015.09.15. 14:54:47

Mellesleg a poszt szerint akkor romlott el az óra, amikor NEM fürdött benne.

Idézek:
"az órát az egyik zuhanyzásnál a karomon nem hagytam mint ahogy a kollégám is tenni szokta "

lcsaszar 2015.09.15. 14:57:08

Minek veszel órát, ha nem használod? Teniszezni?
"az óra elkezdett rezegni" - kaptál egy ingyen vibrátort...
Viccen kívül, én még kézmosáskor is leveszem a (nem 1 hanem 100 méterig) vízálló órámat. Igaz, már 30 éve a csuklómon hordom.

Terézágyú 2015.09.15. 14:57:19

"A kollégámnak ugyanez az órája van, emiatt is vásároltam."

"a karomon ... hagytam mint ahogy a kollégám is tenni szokta teniszezés után."

Érdekes ember lehet a kollégád...

Terézágyú 2015.09.15. 15:01:32

@atpijkamo:
"Vízálló órával is kötelező zuhanyoznod, akkor is ha patyolat tiszta vagy."

Viszont ha nincs vízálló órád, akkor nem kell zuhanyoznod mégha piszkos is vagy. Tiszta haszon...

lcsaszar 2015.09.15. 15:02:10

Hány cm magas is az a zuhany?

Manyecska 2015.09.15. 15:02:41

@atpijkamo: a izé ismerősömnek omega símester /seamaster/ van azé kapsz egy fél garzont :DD:D szeret zuhanyozni is igen.akkor kellett volna lelépni naja.:DD

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.15. 15:06:46

@Terézágyú: "nem kell zuhanyoznod mégha piszkos is vagy"

Kelleni nem kell, de akkor az asszony kilök az ágyból.

@Manyecska: Igen, van akit az esze miatt szeretnek, van akit az órája meg a kocsija miatt.

Terézágyú 2015.09.15. 15:07:40

@atpijkamo:
"Kelleni nem kell, de akkor az asszony kilök az ágyból."

Annyira hánykolódik álmában?......

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.15. 15:09:17

@Terézágyú: :)) Nem, ha büdösen, részegen ráfexem, akkor hánykolódik.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.15. 15:09:37

@atpijkamo: Vízálló portékát utoljára gumicsizmát vettem, de nem mentem benne se úszni, se zuhanyozni.

lcsaszar 2015.09.15. 15:11:03

Ja és a hűtőgépszerelő nem tudta megállapítani, hogy az ismeretlen folyadék freon vagy víz? Konzultálhatott volna a mosógépszerelővel.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.15. 15:13:00

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Örüjjé vazze, mert eszerint az eszedért szeretnek.

Egyébként faszank kell óra, mikor ott az idő a mobilon?

Terézágyú 2015.09.15. 15:13:35

@atpijkamo:
"Nem, ha büdösen, részegen ráfexem"

Ájj, hogy iszol is, arról eddig nem vót szó...

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.15. 15:14:34

Én nem értem, ezt a nagy tisztálkodási kényszert. Minek hetente zuhanyozni, ha még nem érzem a szagom?

amindenes.blog.hu 2015.09.15. 15:16:43

Az idegen eredetű folyadék dolog már nem az első..ha vízálló dolgot veszel az 1.tuti nem vízálló, max ha Motorola(lásd youtube teszteken), 2.ugyanezen kifogással vissza fogják utasítani 3.mond meg nekik nem ráztad tele spermával hogy idegen eredetű folyadéknak minősítsék.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.15. 15:17:14

@lcsaszar: Keresd meg a kakukktojást:

vízálló óra
fagyálló óra
fagyálló víz
vízálló víz

gabors 2015.09.15. 15:19:21

Hat eleg tragya lett a blog es egyes betuket nem lehet beirni .....

Le kellene loni aki ezt igy atadta mellette meg logjon a lampavasrol aki atvette !!!!!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.15. 15:22:29

@gabors: És fojcsák vízbe, aki kitalálta, hogy egyáltalán hozzá kell nyúlni. A blogmoci úgyis szar.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.15. 15:27:07

@atpijkamo: Hát, azt meg egyre kevésbé hiszem. Ilyen a csodagyerek-sors! Én már 13 évesen annyit tudtam, mint most. Kivéve a szexualitást: akkor a tudásom hiányzott, most meg a kedvem...

gabors 2015.09.15. 15:27:44

nincs nagy 'k' nagy 's' nagy 'm' nagy 'r' nem is sorolom ez egy tragedia !!!!!!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.09.15. 15:47:35

@Homár Hilda: nem lehetne inkább arra releválni, hogy miért lett ilyen ronda és használhatatlan a homár?

gabors 2015.09.15. 15:55:04

Nnem tudom ... web developmentben dolgozom ha ilyet production-ba tennenk az egesz csoportot 1 oran belul kirugnak ....

dobbenetes ... nem volt ez tesztelve egyaltalan ???? nem megy sem ffirefox-al sem google chrome-al se explorerrel !!! nem lehetne valami roll-back-et eszkozolni ???

lcsaszar 2015.09.15. 16:01:57

@atpijkamo: Nyilván. Én viszont már régóta agyalok víztöltésű órán, amibe nem tud befolyni a víz. Iránytűnél gyakori az ilyen.

gabors 2015.09.15. 16:15:01

@Kitalátor (másként) gondolkodó:

Nalam chrommal rosszab mint ffirefoxxal ... kar hogy nem tudok kepet betteni hogy nez ki !!!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.15. 16:18:20

" Az órával nagyon meg voltam elégedve bár sokat ténylegesen nem használtam. "
Nagyon meg kellett venni.

" A Sony Magyarország kérdezés nélkül cserélte a készüléket, mert elismerte"
Nem az volt itt a Homáron ugyanezzel a típussal, hogy szórakoztak vele? :D Úgy tűnik, szervizfüggő a dolog.

" A leveled alapján tudjuk mi történt, és azt is, hogy a választott óra vízálló, "
Kedves GVIH. Olvassatok vissza itt a Homáron, hogy hény esetben dobálták vissza szervizek emberek telefonjait mindenféle kamu indokokkal, és lehet menni büntetni. Vagy ha nem, akkor az illetékes hatóságot értesíteni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.15. 16:19:46

" Erre szimplán azt válaszolta, hogy ő hűtőgépszerelő, és nem tud segíteni. Megkérdeztem a kollégáját. Aki pedig mosógépszerelő."
Mostanában divat teljesen képzetlen munkaerőt felvenni, mert olcsóbb, az ügyfelek sem okosabbak úgysem, és itt látható az eredménye a trendnek.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.15. 16:26:06

@Fungumars: " idegen eredetű folyadék"
Vaze ez az fóknál zuhanyzott? Vagy milyen a nem idegen beázás?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.15. 16:27:30

@Fungumars: " idegen eredetű folyadék"
Vaze ez az ufóknál zuhanyzott? Vagy milyen a nem idegen beázás? Szerzett valahonnan földönkívüli vizet... :D

McZozo 2015.09.15. 16:39:36

Ez sajnos az az eset lesz, mikor, cseret csak ugy kaphat, ha az LG mondjuk e poszt hatasara jo fej akar lenni. Mert sajna ezek az IP 67 dolgok eleg kamuan vizalloak ezzel az egymeterig es harminc percig vizallosaggal. Hogy lehet bizonyitani beazas eseten, hogy de te nem mentel 30 perc fole vagy nem mentel egy meter ala? Sehogy. Pereskedhetsz max a gyartoval de akkor se lesz se penzed se termeked evekig. Gusztustalan de ezzel sajnos tisztaba kell lenni. Nekem is egy IP 67 es sony z3 tabletem van ezt is azzal reklamozzak hogy mehetsz bulizni fenykepezni vizbe is, de valahogy sose vinnem be semmilyen vizbe. Ugy fogom csak fel, hogyha mondjuk raborul egy pohar viz veletlen, akkor nem hal be ugy, mint anno a laptopom, ennyi. Mar csak azert se bizom benne mert pl a toltes helye egy olyan gumidugasszal van lezarva amit az elso ket hetben szinte csak pajszerral lehetett kinyitni, (ekkor meg talan el is hittem a nemi nemu vizallosagot) de ket het toltes es napi ki be csukas utan ma mar csak hozza kell ernem es szinte nyilik magatol. A keszulek meg mindig nem oregebb harom honapnal de mar ezek utan fel se merulne hogy barmi viz kozelebe vigyem. A kommentben emlegetett Z1 meg ilyen varosi legendanak tunik nekem mert pont a sonyrol lehetett itt is tobbet olvasni, hogy ugyanezt a jatekot jatszotta hogy amikor eladtak vizallo de ha beazott akor nem javitjak mert annyira azert megse vizallo.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.15. 16:44:46

@McZozo: "Hogy lehet bizonyitani beazas eseten, hogy de te nem mentel 30 perc fole vagy nem mentel egy meter ala?"

Nem lehet, de nem is kell. Az eladónak kell bizonyítania az ellenkezőjét.

"Pereskedhetsz max a gyartoval"

Inkább az eladóval, azzal van szerződésben.

Exa owner 2015.09.15. 16:46:01

"Az IP kód utáni szám a következőképpen áll össze:
- az első számjegy a szilárd anyagokkal szembeni védelmet mutatja
- a második jegy a vízzel szembeni védelemre utal

6: Teljes mértékben védett por ellen (azaz a por nem kerülhet a készülékház alá)

Hasonlóan alakul a második számjegy, a víz elleni védettség mutatója is:
7: Vízbe merülés ellen védett 150 cm és 1 m között, 30 percig

Tehát az óra teljesen porvédett, ütésálló és nem utolsó sorban 150 cm ig fél órát vízben lehet."

Elmodaná nekem a poszt toló, hogy az ip67-es szabvány mely pontja rendelkezik arról, hogy a készülék ütésálló? Vagy, hogy ezt hogy szülte meg magában?

A többi részével egyet értek, tessék kicsit még ütni a Lucky Goldstart a csere miatt ;)

Exa owner 2015.09.15. 16:48:02

@McZozo: "Hogy lehet bizonyitani beazas eseten, hogy de te nem mentel 30 perc fole vagy nem mentel egy meter ala? Sehogy. " Nagyon egyszerűen bizonyítható. Vízálló eszközt beázás esetén a szerviz első körben nyomáspróba alá helyezi a megadott időtartamra, ami megfelel egy 1 méteres mélységben lévő víznyomásnak. Ha ott elhasal, akkor cserélik, ha átmegy akkor nem. ;)

lcsaszar 2015.09.15. 17:01:09

"7: Vízbe merülés ellen védett 150 cm és 1 m között, 30 percig"
150 cm és 1 m között, azt hogy kell érteni?

vprof 2015.09.15. 17:01:38

@lcsaszar: Nekem is 100 méterig vízálló a Casio órám. Éppen ezért nyugodtan strandolok és úszok benne órákon át. :)

Speciel zuhanyozni nem szoktam benne, max. a strandon.

gabors 2015.09.15. 17:18:53

@atpijkamo: corprate policy ... ilyesmiket ceges geprol nem erek el ... majd munka uutan talan

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.15. 17:19:30

@lcsaszar: Ha meg víz van benne, akkor az lesz abaj, hogy kifolyik belőle. Egységsugarú ügyfélnek semmi se jó.

Hegyirablo 2015.09.15. 17:40:44

A lehető legjobbkor jött a poszt, ugyanis a Sony épp a minap jelentette be, hogy az IP67, IP68 szabvány szerintük nem jelenti azt, hogy a készülék vízálló.

player.hu/tech-3/sony-xperia-nem-vizallo/

Aureliano Buendía 2015.09.15. 18:14:01

@ColT: „faszom bele, ez beázott” :)

Aureliano Buendía 2015.09.15. 18:15:57

@McZozo: az oké, de egy éven belül történt a vásárlás, tehát az LG-nek kell azt bizonyítani, hogy a hiba gyártáskor MÉG nem volt meg. Tehát azt is, hogy a posztoló mondjuk a Vörös tengerben merült 25 ,éterre, és úgy történt a beázás.

Aureliano Buendía 2015.09.15. 18:21:13

a poszotoló meg pihenje ki magát, ha már BEFÁRADT a SZERVÍÍÍÍÍÍÍÍZBE. Nem felesleges dolgokat kellene majmolásból vennie, hanem ezt az időt és pénzt helyesírás, és fogalmazás tanfolyamra fordítania. Na, csak, hogy a posztolót is ekézzem.

De már megvette, nincs mit tenni, csak ne hagyja magát.

@GVTI: „Valami nem tiszta? Kérdezd az eladót. ”
Eladót? Aki a múlt héten még krumplit sütött a mekiben postaforgalmi érettségivel?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.15. 18:24:18

"Nem szeret zuhanyozni az LG vízálló órája"
A zuhanyvizet nem bírja. Tiszta forrásvíz kell neki.

Vagy nem szeret zuhanyozni, csak kádban fürdeni.

Aureliano Buendía 2015.09.15. 18:31:20

@ColT: ha nekem ilyen okosórám lenne, csak Evian ásványvízzel öblögetném.

Trackback 2015.09.15. 18:40:05

Mindenesetre a helyesírás is totál ki lett ikszelve Gergőnél, nem csak az órája.

Sausage 2015.09.15. 18:41:34

Az IPX67 sosem jelentette azt, hogy zuhanyozni, vagy plane uszni lehet benne. A tulajdonos legkozelebb olvassa el a specifikaciot. Ha fele annyi energiat forditott volna az oraja megismeresere, mint amit most az anyazasra szan, meg mindig boldog tulajdonosa lenne egy mukodo vekkernek.

Es elore szolok, a 3atm/30m water resistant sem azt jelenti, hogy zuhanyozhat, vagy úszhat benne. A problema itt is ugyanaz: a teszt soran statikus viznyomassal tesztelnek. Egy kiados zuhany joval nagyobb igenybevetel, mint egy lavor aljan uldogelni 30 percig. Elvileg ki szoktak birni tobbet is, de nem lehet szamonkerni, ha beaznak.

Órából az 50 meterig vizalloval mar be lehet mereszkedni uszni, de motorcsonak, jetski csak 200 meterig vizalloval ajanlott. Kulonben johet a Homar. :) A Diver's 200 viszont egy kulon minosegi kategoria a sima 200-hoz kepest, leginkabb, mert minden keszuleket egyedileg tesztelnek, de ott kap hideget-meleget is, szó szerint.

Tanulsag: Tessék OLVASNI. :)

a fidesz csak lopni tud 2015.09.15. 19:10:15

1 méterig vízálló? Ez gyakorlatilag a lutri kategória. Így jártál.

szarok rája 2015.09.15. 19:21:37

1. A Goldstar nem óragyár.
2. A vízálló óra a vizet nem ereszti be, a tiszta, hideg vizet. A meleg víztől a tömítés kitágul. A detergensek (szappan, tusfürdő, mosogatószer) átjárhatóvá teszik a tömített réseket.
3. posztolót mán ér?

igi5 2015.09.15. 19:31:31

Mi van, Hilda elszabadult, míg nem voltam!? De a kitiltás megmaradt. :)

Úgy szeretem, mikor azt mondják valamire, hogy bírja a vizet, vízálló, nyugodtan bele is tolják a vízbe, oszt utána csodálkoznak, hogy nem bírja az elektronika.

Ja, a plusz még az, mikor vízálló tokot is vesznek, oszt az beázik. XD

Az órák sem bírják a tartós vizet, tessék tudomásul venni.

Manyecska 2015.09.15. 19:32:02

Ez hülye. Namost, a sötétedéssel együtt sötétedik a háttér is....? ilyet még nem láttam beszarok.
xdxd

Ken Adams79 2015.09.15. 19:34:25

"zuhanyzásnál a karomon nem hagytam mint ahogy a kollégám is tenni szokta teniszezés után"

Miért hagyja a kollégád az óráját a kezeden miután teniszezik?

Egyébként lehet, hogy az ő órája is tönkrement már a nagy zuhanyzások közepette, csak azt nem mondta neked...

igi5 2015.09.15. 19:35:30

@Manyecska: nem tudom, nekem rohadtul fáj ettől az új homártól a fejem és baromira lassú
persze, a fizetett hirdetés van legfelül

rafkós

Manyúúl holnap is nyúúúlni fog mint a tak 2015.09.15. 19:35:46

Hilda bazmeg, milyen sablont állítottál be? Nem látom a kommenteket, gységes szürke az egész.
...óh wait! ZHaggyad, jó lesz így is!
Az elírásokért bocs, de azoktat sem látom. Csak a piros vonalkákat. Mókás!

2015.09.15. 19:37:44

@McZozo:

Vazze!!!

Nem a tulajnak kell bizonyítania.... ÉPP EZ A SZÉP A GARANACIÁBAN!!!
Hanem az eladónak,hogy márpedig a tulaj bizony túllépte a határokat...

Mert mi is a helyzet okoska?
Hát beázott ...

A szerviz két dolgot tehet:
1. javít szó nélkül
vagy
2. BIZONYÍTJA hogy a tulaj nem tartotta be az előírást...

Hogyan bizonyítja?!

Mondjuk tanúkkal :-)
Ez is jó.... de honnan szedi?

Így aztán marad az, hogy szaklaborral/szakértővel bizonyít.
Bizony ám és nem, nem a saját véleményével, vagy mérésével!

Hanem egy -TŐLE FÜGGETLEN és AKKREDITÁLT !!!!!!!! azaz
az EU által hitelesnek elfogadott szaklabor/szakértő mérésével/véleményével.

Ha ilyet bemutat, akkor a tulaj jó eséllyel bukja a bulit egy perben..

HA nem mutat be... akkor meg köteles javítani/cserélni/pénztvisszaadni.
Mert, ha a tökös pógár tulaj perre megy, akkor e nélkül simán elveszti a pert az eladó!

-----

Szóval,

Garanciális igény alól az eladó kurva nehezen tud kibújni csak!
Ha a tulaj nem tudatlan nyuszi...

Mivel a garancia arról szó, hogy:

HA a vállalt időn belül BÁRMI okból elromlik, megjavítom, kicserélem/visszafizetek.
Kivéve, ha bizonyítani !!!! tudom, hogy a hiba oka
- rongálás
- nem előírás szerű használat
- vis major

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.15. 19:38:51

@Sausage: A zuhany miért nagyobb igénybevétel? Nekem ez meredek.

Manyecska 2015.09.15. 19:40:12

@Ken Adams79: ezeknek tuti téniszkönyökük is van. hihi.@igi5: rohadjak meg délelőtt én nem láttam a benti gépen hogy ilyen szottyos a háttér...

Manyecska 2015.09.15. 19:41:22

@ColT: intimzuhany.ne értetlenkedj már..xd

igi5 2015.09.15. 19:59:10

@Manyecska: Hilda lóvét keres. Nem madam ingyen.

Black Hole 2015.09.15. 19:59:50

Na, megint egy befáradós! Ilyenkor mindig megjelenik lelkiszemeim előtt egy szerencsétlen nyomorult, amint teljesen elcsigázottan, már-már a porban csúszva bevonszolja verejtékző testét a szervizbe, ahol még ugyan el tudja panaszolni a bánatát, de aztán vérthányva kimúlik.

2015.09.15. 20:01:11

@Aureliano Buendía

tehát az LG-nek kell azt bizonyítani, hogy a hiba gyártáskor MÉG nem volt meg.

Francokat!
Nem ezt kell bizonyítania.... EZT egy SZAVATOSSÁGI igény esetén kéne és CSAK az ELSŐ 6 hónapban!

-----

Két külön dolog!!!!

- a szavatosság, ami csak ez eladás pillanatára vonatkozik
az eladáskor már benne lapuló, de akkor MÉG rejtett hiba esetén
a szavatossági időn belül lehet, mondani, hogy :
de ez mar az eladáskor IS szar volt ám... csak nem látszott rajta

- garancia(jótállás) az eladás UTÁNI IDŐSZAKRA vonatkozik!
Ami alatt NEM romolhat el, semmilyen okból sem...

----------------

Tehát...

Szavatosság: az ELADÁSKOR MÉG JÓ VOLT !!!!!
az első 6 hónapban ezt az eladó bizonyítja, ha tudja (>> gyakorlatilag garancia eddig ez is...)
6 hónap után viszont már a vevő bizonyítja, hogy MÁR az ELADÁSKOR SEM volt jó vazze!

Garancia (jótállás): Mint eladó KIJELENTEM, hogy NEM FOG ELROMLANI a vállalt idő ALATT!
HA MÉGIS akkor helytállok >> ingyenjavítás/csere/pénzvissza
Kivéve a rongálás/szakszerütlenhasználat/vismajor esetét
HA!!! mint eladó ezt TŐLEM FÜGGETLEN-AKKREDITÁLT laborral tudom bizonyítani...

Vagyis garancia RENDKÍVÜL ERŐS dolog!
Aki hagyja ki bújni alóla az eladót az balfasz...
A szavatosság első 6 hónapja ugyan ilyen erős :-)

Szavatosság az EU-ban MINDIG van.

Garancia(jótállás) akkor van (a szavatosság mellé pluszban), ha
- az eladó ÖNKÉNT VÁLLALJA >> annyi amennyit vállal, és azzal a feltétellel, amivel vállalja
- a törvény előírja (tartós fogyasztás cikkek esetén van ilyen), MINIMUM annyi amennyit a törvény előír és azzal a feltétellel, amivel az eladó vállalja

A szavatosság JÁRULÉKOS KÁR IGÉNYT is megalapoz, pl. elmaradt haszon, többlet költség, stb.
Mivel ugye eleve HIBÁS TELJESÍTÉS történt (szart adott el), ezért felelős a következményért is...

A garancia(jótállás) NEM ad okot járulékos kár igényre!
Mivel NEM történt hibás teljesítés (jót adott el) ezért a következményekért se felel...

2015.09.15. 20:05:43

@ColT:

Nagy sebességgel érkezik a víz... ezért: a becsapódó vízsugár nyomása lehet több is mint a megengedett.

Ugyanez van úszásnál, vízben játéknál is.
A gyors vízbe csapódás >> extra nyomást gyakorolhat a tömítésre.

igi5 2015.09.15. 20:06:18

Tényleg comment:com-ról szabadult ide valaki.

Medgar 2015.09.15. 20:24:35

@nonolet: Szerintem nem fogják megérteni. Az a legszebb, hogy a GVTI is leírja a hülyeségeit.

Manyecska 2015.09.15. 20:29:16

@igi5: remélem lezuhanyzott..

milyennőazilyen 2015.09.15. 20:31:40

Ha valaki tudja, hogy miért nem látom a kommenteket, meg egyáltalán amit most is írok, lökjön már egy privit, a megoldással, köszi :*

Medgar 2015.09.15. 20:31:43

1 méteren ~111 kPa a nyomás az IP67-nek megfelelő készülék erre van méretezve. Ehhez képest a vízhálózat nyomása 4-6 bar azaz 400-600 kPa, ráadásul valószínűleg meleg vízről van szó ami rontja a tömítettséget.

Szóval kedves posztoló lehet próbálkozni csak felesleges...

lavór 2015.09.15. 20:35:53

Ez az óra nem vízálló, maximum cseppmentes. Magyarán egy kézmosást, nyári hőségből lemenni egy borospince hűvösébe... ennyit kibír.
De zuhanyozni, úszni...

Medgar 2015.09.15. 20:36:01

Közben megnéztem az óra használati utasítását:

www.lg.com/us/support-mobile/lg-W110
Do not use the product in places where it may be sprayed with high-pressure water (e.g. near a faucet or shower head) or submerge it in water for extended periods of time, as the product is not designed to withstand high water pressure.

Kérdés?

J. Mutzenbacher 2015.09.15. 20:37:27

Tisztelt Kollégalover Gergely!

Kellett neked 150 centinél magasabbra nőni. Vagy miután megvetted az órát rögtön akkor kellett volna zuhanyozni, akkor belefértél volna a 30 percbe, utána ugyanis már nem vízálló az óra.

Üdvözlettel
Szakszer- víz

quisum 2015.09.15. 20:45:55

Lehet írták már, de akkor ismétlek. A meleg vízben fürdés nem tesz jót a csepp vagy alig vízálló óráknak, mert a vízállóság a hideg vízre vonatkozik. A neten fellelhető olyan táblázat, komolyabb órás oldalon, ahol leírják, hogy melyik jelölés mit jelent.
www.prokarorak.hu/kiegeszito-szolgaltatasok/vizallossag-az-orak-vizallosaga?gclid=CLD_iejY-ccCFQoYwwodY30Lxw

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.15. 20:46:53

@Manyecska: Hacsaknem.

@nonolet: Hát ha akkora nyomáskülönbségtől átjut a víz, akkor arra jobb nem ráírni, hogy IP67. Még a slagot megértem, de egy zuhany? Ki kellett volna bírnia szerintem . (Ld. a másik arcé nem ázott be.)

2015.09.15. 20:54:00

0: Nincs védelem
1: Függőlegesen cseppenő víz ellen védett (pl. kicsapódó víz)
2: Fröccsenő víz ellen védett (függőlegestől max. 15 fokban)
3: Fröccsenő víz ellen védett (függőlegestől max. 60 fokban)
4: Fröccsenő víz ellen védett minden irányból (nem károsító mértékű szivárgás megengedett)
5: Kisnyomású vízsugár ellen védett minden irányból (nem károsító mértékű szivárgás megengedett)
6: Erős vízsugár és vízbe merítés ellen védett (rövid ideig tartó merülés, nem károsító mértékű szivárgás megengedett)
7: Vízbe merülés ellen védett korlátozott ideig (0,15–1 m között 30 percig)
8: Víz alatt folyamatosan használható a gyártó által megadott ideig (1 m-nél mélyebben)

csak néha benézek ha marhaságot látok 2015.09.15. 21:00:31

sajnos a dolog esélytelen. van egy ismerősöm aki hasonló esetben szakértő bevonását is kérte aki bebizonyította, hogy tusolás közben a vízsugár nyomása messze meghaladja az 1-1,5 méter mélységben található víznyomást. magyarán ha a vízsugár pont egy kényes részt talál el akkor ott nagyon rövid időre, de jelentősen nagyobb nyomást produkál mint 1 méterrel a víz alatt van.

2015.09.15. 21:02:20

Az IP 67 esetén tehát a zuhanyzást bírnia KELL ... bármit ajánl-sumákol is az LG !
Sőt még víz alá is lehet menni vele 1 méterig :-)

Tehát:

Az LG mint gyártó
- vagy ne írja rá, hogy IP67
- vagy ha ráírat, akkor

Az ezt az LG-t eladó vállalkozás ( az LG költségére természetesen)
- vagy álljon helyt, ha egy zuhanyzástól beázik
- vagy bizonyítsa, hogy az óra 1 méternél mélyebben járt 30 percen túl egyfolytában

----

Nem is értem a magyar bótosokat!
A garancia nem az ő költségük... miért szarakodnak a vevőjükkel?!
Agyatlan bótos az ilyen.

Black Hole 2015.09.15. 21:02:37

Azért egy órát, ha azzal adnak el, hogy másfél méter mélyen a vízben fél óráig bírja, akkor egy röpke zuhanyzás alatt, csak nem kellene tönkre mennie. A víz hőmérséklete sem nagyon játszhat, mert nem hiszem, hogy 80-100 fokos vízben pacsált a poszter, akivel egyébként nagyon együttérzek.

AtiSnatch 2015.09.15. 21:03:50

Gergő, szerintem módosítsd a sztorit. Szóval ültél a kádban a kollégáddal és nyilván akkor ázott be... :D

2015.09.15. 21:04:30

@csak néha benézek ha marhaságot látok:

...és ?!

Az IP 7 fokozat MÁR túl van a vízsugarak elleni védelmen!!! lásd fentebb.
Azaz SEMMILYEN vízsugártól nem ázhat be...

igi5 2015.09.15. 21:07:42

van, aki még szex közben is az órát nézi !?

így járt, kádba zuhany alá nem kell óra bezzeg teniszezni ráért, de az órát levenni már lusta

ki érti ezt

@dr. phil. Sün‼ ツ: @Manyecska: ne fürggyé le

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.15. 21:14:33

@milyennőazilyen: Firefox és adbolckplus. Ha kikapcsolom, akkor én se látom a betűket. Kapcsold be,

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.15. 21:17:30

@Homár Hilda: Ezeknek a GVTI-fogyasztóvédőknek hogyan lehet válaszolni, ha hülyeséget írnak? Írják inkább kommentbe.

igi5 2015.09.15. 21:22:19

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Hilda sem érti, miért volt a poszter rafkós. :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.15. 21:24:59

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Na most várjunk. Amit 1 méterrel víz alá lehet vinni, az nagy eséllyel előfordul vízsugarak közelében is, vagy fröcskölő víz közelében is.
Szóval itt valami nagy szar van.

Black Hole 2015.09.15. 21:30:44

@AtiSnatch: arra gondolsz, hogy khm..., jó meleg vízben?

Homár Hilda 2015.09.15. 21:31:48

@atpijkamo: írd meg nyugodtan ide, olvassák.

AtiSnatch 2015.09.15. 21:33:14

@atpijkamo: provokatordiodak.hu

@Black Hole: kitágult a tömítése, a "hő"-től... :D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.15. 21:35:43

@Homár Hilda: Ha olvasnák, akkor válaszolnának is, vagy javítanák a posztjukat.

Körömcsiga 2015.09.15. 21:38:03

Aldis sportóra, cseppállónak van hirdetve kb 3 éve van meg, de a tengerparti nyaralást, a strandolást is bírja, fürdéshez sosem veszem le. És annyi van ráírva, hogy cseppálló :) Lehet, hogy ez a gond, cseppálló órát kellett volna venni, nem vizállót :)

gelsystem 2015.09.15. 21:39:53

ede is lesz szakértő????????????

Black Hole 2015.09.15. 21:41:54

@AtiSnatch: szerintem az "O" gyűrű tágult ki a melegtől a hátsó részén valahol, azért szivárgott be az ismeretlen eredetű folyadék a belsejébe. Ki tudja mi keveredett ott mivel? Végülis a víz az víz, azt mindenki megismeri!

igi5 2015.09.15. 21:50:49

@atpijkamo: haggyad már szegényt, úccse érti

Medgar 2015.09.15. 21:59:22

@nonolet: Hülyeséget beszélsz

Meridian74 2015.09.15. 22:10:08

Egyébként a fogyasztó mivel bizonyítja azt, hogy nem attól ment tönkre az óra, hogy merült egyet a Balcsiban (vagy inkább a Horvát tengerparton ugrott egy fejest a mélyvízbe), mondjuk 2 méter mélyre, és csak azt mondja, hogy ő otthon csak zuhaonyozott...? Hmmm?

Meridian74 2015.09.15. 22:14:00

Egyébként az óra vízálló 150cm mélyen... de nem 0 cm mélyen egy zuhany alatt. Ennyi.
:D ROFLMAO!

igi5 2015.09.15. 22:20:24

@Meridian74: értsd: folyamatosan, nagy nyomású vízzuhany alatt ha ez nem lenne világosch

mondjuk úgy 5-10 perc is elég ahhoz, hogy kinyiffanjon egy ilyen óra

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2015.09.15. 22:29:28

@Medgar: Szerintem meg nem a vízvezetéken belül fürdött, valamint nem egy magasnyomású mosót használ zuhanyrózsa helyett.
A te zuhanyzód leszedi a bőrt a hátadról? Mert akkor elfogadom, hogy a tömítést károsícccsa.
A te zuhanyzódból kijövő víznyomás 4-6 bar és még nem vitte le az ujjaidat, hogy tudsz itt gépelni? Vagy ezt most hogy gondoltad?

igi5 2015.09.15. 22:42:45

Hja,attól függ, mit vall be a poszter, mert tudja, hogy ő volt a lusta dög.

Szívjon csak.

2015.09.15. 23:03:53

@Medgar:

Aztán miért is ?

Tudod aki állít valamit az azt bizonyítsa is tehát >> bizonyíts, indokolj.

Vagy kussolj...

2015.09.15. 23:08:31

@Meridian74:

NEM NEKI KELL BIZONYÍTANIA !!!!!
Hanem annak, aki a vállalt garancia alól ki akar bújni...

...felbírod ezt fogni?! így röviden.

Ha nem, akkor olvasd el a hozzászólásokat.
Korábban már ki lett fejtve aprólékosan a tudnivaló.

Azért, hogy az ilyen tévképzetekkel élő tudatlanok is megértsék.
Pláne, ha éppen bótosok...

Manyecska 2015.09.15. 23:26:43

nem kéne nehézvìzzel zuhanyozni..xd

Manyecska 2015.09.15. 23:29:57

....vagy lehet ök automosóba jàrnak.alvàztisztítàs.viaszos pakolàs.stb ..monnyuk az ablakot felhuzhatnàk .

Vadászbaszó nyúl 2015.09.15. 23:56:29

Úgylátom helyes írást, és köz pontozást az, okos óra semtanít meg.

2015.09.15. 23:57:43

az órát az egyik zuhanyzásnál a karomon nem hagytam mint ahogy a kollégám is tenni szokta teniszezés után.

Együtt zuhanyoztok? Watch pride! A zoknidat levettede?

köszönöm a kommentált 2015.09.16. 05:50:18

@Manyecska: lül, ez már majdnem jó volt, gyakorolj még sokat, légy köztünk. Mi nagyon szeretünk (megjácuk).

Manyecska 2015.09.16. 06:43:13

@köszönöm a kommentált: itt vagyunk mind Barbi..!!! ....
Korán keltem hogy együtt zuhanyozhassak a nyúl.. a kollégáimmal! xd! csak egy nyomorult hajpánt van rajtam de legalább vízálló...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.16. 08:23:22

@Manyecska: Szerintem a biliárdgolyó rosszabb. Mármint jobban fájhat.

köszönöm a kommentált 2015.09.16. 08:27:50

@Aureliano Buendía: 1x volt 1 barinõ, beszopdosta, hogy az Evian közvetlen gleccservíz. Majd beprogramozta azt. Körkörös ujjmozdulatokkal. Anno megemlíteteemm 1tàrsaságbanhogy szar l e-het mekcsidolgozónak lenni. Hát nem épp volt ott egy olyanmunkás? Kíínos.
@Manyecska: de nem okos! Téényleg, új korszak köszönthet az embiségre, ezután bármellik pipi lehet okos, elvégre csak. Egyhajpánt. Onmúlik. Amiokos.
Amúgy hogyhogy e. Nnyiposztvan?

joska61 2015.09.16. 08:52:08

Felülemelkedve az órábanzuhanyzás problematikáján, és megint a céget nem értem. Hátbasszus. Vízálló valami, és beázik, akkor rossz. Tehát javításra, vagy cserére szorul. Mi nehéz ebben?

fillérbaszó vadász 2015.09.16. 08:53:23

@ColT: "Mostanában divat teljesen képzetlen munkaerőt felvenni"

Ez azért van, mert a képzetlen magyarokat veszik fel a szervizek melózni, a náluk sokkal képzettebb migránsok helyett. A szerviznek le kellene mennie a szerb határra Gyurcsányék mellé és az első Ahmedet meglátják gyorsan felvenni, ne félj az megjavítaná az órát.

Manyecska 2015.09.16. 08:54:33

@fillérbaszó vadász: meg villanyszerelőt pék helyett. tudok ilyenről!! ...xd végül is kisülés-kisülés...egykutya.

köszönöm a kommentált 2015.09.16. 09:12:51

@Manyecska: összecseréltem a 2 eszközt, telefon helyett a félig behabzsolt almát kezdtem el nézni, hogy majd azon jön az internettes infó, de nem tette!

Manyecska 2015.09.16. 09:22:01

@köszönöm a kommentált: "Aki angyalt keres és csak a szárnyakra figyel, könnyen libát vihet haza" :D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.16. 09:22:35

@joska61: Ütésálló valami, széttört, akkor rossz. Tehát javításra, vagy cserére szorul. Mi nehéz ebben? Na és, mi van abban, hogy kalapáccsl vertem szét?

Manyecska 2015.09.16. 09:36:57

@köszönöm a kommentált: ha nyálas a kijelzője le kell törölni!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.16. 09:48:55

@fillérbaszó vadász: Persze, akkor meg azért sírna a poszt toló, hogy lerobbant a bal karja...

Medgar 2015.09.16. 10:08:55

@nonolet: De itt van magyarul is:

Az órák vízállóságára az ISO 2281 szabvány vonatkozik:
Water Resistant 3 atm or 30 m:
Suitable for everyday use. Splash/rain resistant. Not suitable for showering, bathing, swimming, snorkelling, water related work and fishing.

Water Resistant 5 atm or 50 m
Suitable for swimming, white water rafting, non-snorkeling water related work, and fishing.

Tehát a 30 méterig vízálló órában még nem kéne zuhanyozni. Ehhez képest az IP67 1 métert bír...

Maradt még kérdés?

lcsaszar 2015.09.16. 10:22:21

Órát csakis óragyártótól.

2015.09.16. 10:27:59

@Medgar:

A gyökér az te vagy vazze! ha így nyitsz.

Az IP67 esetén NEM ÁZHAT BE a zuhanytól!

Nicsak...
-----------------
6: Erős vízsugár és vízbe merítés ellen védett (rövid ideig tartó merülés, nem károsító mértékű szivárgás megengedett)
7: Vízbe merülés ellen védett korlátozott ideig (0,15–1 m között 30 percig)
------------------

Mint látod már a 6 esetén se!!!!! mert MÁR AZ IS védett az erős vízsugár ellen !!!!!

Akkor ki is hülye és gyökér?!

----

A gyártó tehát
- vagy ne írja rá hogy IP67 (hanem írja, hogy IP 64 vagy IP65 ha még a zuhanytól is félni kell)
vagy ne írjon olyan marhaságot, mint amit idéztél... ha IP 67-t írt rá !

Mivel...
-----------------------
4: Fröccsenő víz ellen védett minden irányból (nem károsító mértékű szivárgás megengedett)
5: Kisnyomású vízsugár ellen védett minden irányból (nem károsító mértékű szivárgás megengedett)
------------------------

Medgar 2015.09.16. 10:29:02

@nonolet: Ismételgesd attól igazad lesz.

2015.09.16. 10:31:46

@Medgar:

... ez, hogy jön ide?
Itt az IP67 minősítés a téma!
Amit a gyártó ráírt az adatlapra!!!! tehát tudnia kell...

Az tehát nem számít, hogy óra is egyúttal.
Hisz az IP67 az szigorúbb elvárás... és ez van specifikálva!

Amúgy azt tudjuk mi van ráírva int water resistant adat?

2015.09.16. 10:32:54

@Medgar:

Vazze az IP66 viszont MÁR bírja az ERŐS VÍZSUGARAT!!!!
Ergo az IP67 is....

Van kérdés?

2015.09.16. 10:37:43

@Medgar:

Te meg gondolkozz....

Azon, hogy miként viszonyul egymáshoz az IP67 és a water resistant és melyik az erősebb!
követelmény.

Az IP 67 az erősebb ergo ezt KELL tudnia kütyüként víz ellen.
Mert ráírták....

Ezért a kutyát nem érdekli, hogy óraként mit kell tudnia.

Beázott a zuhanytól?
Akkor az NEM IP67 >> garanciás gond, ennyi.

Medgar 2015.09.16. 10:45:46

@nonolet: Kérlek próbáld felfogni:

Az IP67 kb. 110 kPA nyomásig ad védettséget szoba hőmérsékletű tiszta édesvíz esetén.
A zuhanyzáskor 3-500 kPA nyomású 30-40 C hőmérsékletű víz érheti az órát, amit nem visel el. Elég ha csak egy pillanatra és csak pár ml. Ezért aztán az óra kezelési utasításában az LG is felhívja a figyelmet, hogy NE zuhanyozz az órában.

Medgar 2015.09.16. 10:54:53

@nonolet: De tévedsz az IP66 vs IP67 témában is:

IP66 test:
Test duration: at least 3 minutes
Water volume: 100 litres per minute
Pressure: 100 kPa at distance of 3 m

IP67 test:
Test duration: 30 minutes
Immersion at depth of at least 1 m measured at bottom of device, and at least 15 cm measured at top of device

Tehát az IP67 nem jobb csupán más védettséget jelent.

2015.09.16. 10:55:41

Próbáld felfogni!

Az IP67 esetén az ERŐS vízsugár SEM juthat be!!!!!
Már az IP66-ba sem...

Lásd IP fokozatok, amit már többször idéztem.

-----------------

És gondolkozz is.... legalább a 7.-es fizika szintjén.

A vízsugár NEM az egész kütyüt támadja >> NEM KERÜL TÚLNYOMÁS ALÁ!!! a kütyü.

A víz ALÁ MERÍTÉS viszont az egész kütyüt TÚLNYOMÁS alá helyezi.
Ezért a 7. fokozat erősebb követelmény mint a 6. fokozat...

A 7.-ben leszarhatod a vízsugarakat!!!!
Nem kell már velük foglalkozni, azokat már elintézte a 6. és az 5. fokozat.
A 7.-ben már az ALÁ merítés a téma, nem holmi vízsugarak...

Fogod?

Meridian74 2015.09.16. 10:56:14

@nonolet: biztos... de bíróságon egy állítás lesz egy tagadással szemben, a bíróság a tényekre alapozva fog dönteni. Jó kérdés, hogy itt mire? Szóval ha pereskedik, akkor beszopta.

2015.09.16. 11:05:34

Bizony beszopja az eladó...
Mivel az eladó akar kibújni a garancia alól!

Ergo neki KELL bizonyítania, hogy "a vevő volt a hülye" !!! én ezért mentesülök.
...és nem a vevőnek, hogy "de nem voltam hülye".

A vevőnek elég a hibás cuccot mutogatni meg a garancia levelet :-)
Ezért kurvaerős vevői jog a garancia(jótállás) !!!

Ez eladó nem tud kibújni a helytállás alól, csak igen ritka esetben.
Akkor ha: BIZONYÍT károkozást, szakszerűtlen használatot, vis major-t.
Ilyet viszont nem nagyon tud bizonyítani... tipikusan.

----

Aki garanciát(jótállást) ad/vállal az bizony kemény dolgot vállal.

köszönöm a kommentált 2015.09.16. 11:45:44

ÍP-ÍP666 ISA szopvány vagyok, fröccsenõ fos ellen megvédem gazdám. (ípípíp, ííípp!)

melaena 2015.09.16. 13:51:54

Nektek feltunt mar,hogy mig az elo nyelveben az ehhez hasonlo szokapcsolatok :
"meglepődve tapasztaltam" abszolut nem jellemzoek,addig a homaros leveleknel visszatero motivum?

A munkahelyi terrornal nem gaz,hogy 10 bol 9 sztorit ugyanaz az ember ir,mert az anonim,itt viszont konkret cegek vannak megnevezve,igy sztem picit necces.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.16. 14:05:49

@melaena: Mert modoros fasz. Azt huiszi, így előkelőbb. "befáradtam" Meg mindent hosszú ékezettel ír, az is "előkelőbb".

Majmász Gedeon 2015.09.16. 14:16:00

Sziasztok Homárosok, -> Sziasztok, Homárosok!
...kérni tőletek hogy mit tegyek. -> ...kérni tőletek, hogy mit tegyek.
Van e szerintetek igazam vagy nincs. -> Szerintetek igazam van-e vagy sem?
Érdemes e továbbmenni vele. -> Érdemes továbbmenni vele?
LG Magyarország kft -> LG Electronics Magyar Kft.
okos órát -> okosórát
A kollégámnak ugyanez az órája van, emiatt is vásároltam. -> A kollégámnak ugyanilyen órája van, emiatt is vásároltam.
...meg voltam elégedve bár sokat ténylegesen nem használtam. -> ...meg voltam elégedve, bár sokat ténylegesen nem használtam.
...tartott míg az órát -> ...tartott, míg az órát...
...hagytam mint ahogy... -> ...hagytam, mint ahogy...
Zuhanyzás végeztével, az órának a kijelzője elkezdett vibrálni, az óra elkezdett rezegni pár órára rá már be sem lehetett kapcsolni. -> Zuhany(o)zás végeztével a kijelző elkezdett vibrálni, az óra elkezdett rezegni, pár órára rá már be sem lehetett kapcsolni.
Az órának elkezdtem utánanézni mennyire vízálló. -> Elkezdtem utánanézni, mennyire vízálló.
...azt olvastam hogy... -> ...azt olvastam, hogy...
ip67 es -> IP67-es
IP kód -> IP-kód
nem utolsó sorban 150 cm ig -> nem utolsósorban 150 cm-ig
Nos ehhez képest az óra cirka 4-7 perces zuhanyzás után beázott. -> Nos, ehhez képest cirka 4-7 perces zuhany(o)zás után beázott.
2015.08.04 befáradtam az LG szakszervízbe a Váci útra... -> 2015.08.04-én befáradtam az LG-szakszervizbe a Váci útra...
...felvilágosítottam miszerint... -> ...felvilágosítottam, miszerint...
...közöltem vele hogy nem vagyok könnyűbúvár akkor a következő hangzott el : -> ...közöltem vele, hogy nem vagyok könnyűbúvár, akkor a következő hangzott el:
Nos a dolog végkifejlettje az lett hogy... -> Nos, a dolog végkifejlete az lett, hogy...
stb.

McZozo 2015.09.16. 15:50:12

@atpijkamo: hat honapig a gyartonak kell bizonyitania hat honap utan meg ugy tudom neked, megfordul a bizonyitasi kenyszer

McZozo 2015.09.16. 15:55:11

@Exa owner: Az egy dolog de kerdes mit hoz ki arra hogy a beazasnak mi az oka, mert ilyenkor alapveto hogy kozlik, hogy a te hibad mert valami olyat tettel csinaltal aminek akovetkezmenye hogy ma mar beazik (peldanak okaert peldaul a posztolo itt hangoztatja hogy tusolt benne, na most nem hiszem hogy ez az IP67 kiterjed arra hogy tusfurdo shampon balzsam borotvaszappan. Ezekre siman mondhatjak hogy nem rendeltetesszeru hasznalat valamelyik szer feloldotta kimarta a szigetelest es maris a te hibad a beazas.

McZozo 2015.09.16. 16:15:36

@nonolet: De fentebb irtam hogy pl most azon vitazhattok hogy melyik az erosebb IP meg abban benne van e a vizsugar vagy se, de pl azzal hogy azt hangoztatja a poszter hogy zuhanyzott benne nyilt utat ad a forgalmazonak hogy elutasitsa ugyanis a zuhanyzas kozbe gondolom volt tusfurdo shampon ... na most ezekre tuti azt mondjak majd hogy nem lehet mert oldjak , serulest okoznak a szigetelesnek. Nem vedem az LG t meg szerintem is gusztustalan de ettol meg teny hogy ez az IP 67 egy kamu mondom ezt ugy hogy nekem is ilyen van cask sonyba de en sose usztattam meg igy meg el is a keszulek :)

Medgar 2015.09.16. 17:30:30

@nonolet: A fizika nem erősséged.

joska61 2015.09.17. 09:04:21

@atpijkamo: Azért azt te is tudod, hogy ez most csak kötözködés. :-)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.17. 09:36:48

@joska61: Részedtől lehet, részemről nem.

Az viszont igaz, hogy semmit se veszek véresen komolyan. De ok nélkül se mondok semmit.

A lényeg, hogy nem rendeltetésszerűen használta. El kell olvasni a használati útmutatót, legalább utólag, hogy ne csináljon hülyét magából az ember.

Az óra egyébként így is betöltötte a szerepét, nagy nyilvánosság előtt mutogathatta, hogy neki ilyen szarságra is telik.

Majd ha kétezerért utánamdobják, majd én is jáccok talán ilyennel. Nagy haszna nincs, de jó játék lehet. Pont ezért vettem gombokért egy okostelót, de olyan jól sikerült egy modell hogy a lányom elkunyerálta zenéthallgatni. Legalább megörököltem tőle a régit.

Majmász Gedeon 2015.09.17. 10:13:35

@atpijkamo: Na jó, most az egyszer.

a 10.000.-Ft –ot meghaladó -> a 10 000 Ft-ot meghaladó
ami azt jelenteni -> ami azt jelenti
feltéve ha jogos az igényed. -> feltéve, ha jogos az igényed.
Te honnan tudod hogy jogos-e az igényed? -> Te honnan tudod, hogy jogos-e az igényed?
A leveled alapján tudjuk mi történt,... -> A leveled alapján tudjuk, mi történt,...
javasoljuk hogy -> javasoljuk, hogy
nem utolsó sorban -> nem utolsósorban
nagyobb eséllyel tudjátok majd érvényesíteni jogaitok -> nagyobb eséllyel tudjátok majd érvényesíteni jogaitokat
Nézzetek utána milyen tapasztalatai vannak más vásárlóknak... -> Nézzetek utána, milyen tapasztalataik vannak más vásárlóknak...
blokk &használati\kezelési útmutató -> blokk és használati/kezelési útmutató

Peter Griffin 2015.09.17. 12:40:43

@nonolet: Baromságokat írsz kurva nagy mellénnyel, miközben fingod sincs arról amit beszélsz. Attól hogy te azt képzeled, hogy az IP67 az IP66 követelményeinek tovább szigorítása, sajnos még nem lesz igaz. És erre kb annyi érved van, hogy egymás után következnek a táblázatban.

"Vazze az IP66 viszont MÁR bírja az ERŐS VÍZSUGARAT!!!!
Ergo az IP67 is....

Van kérdés?"

Van. Tudod-e értelmezni a következő szöveget?
"The ratings for water ingress are not cumulative beyond IPX6. A device which is compliant with IPX7, covering immersion in water, need not be compliant with IPX5 or IPX6, covering exposure to water jets. A device which meets both tests is indicated by listing both tests separated by a slash, e.g. IPX5/IPX7."

Pontosan le van írva az is, hogy egyeshez minősítésekhez milyen követelményeknek kell megfelelnie a készüléknek, @Medgar elő is kereste és be is másolta, persze te azt is leszartad. Sajnos teljesen egyértelmű hogy a zuhanyzás során olyan körülményeknek tette ki a poszt toló az órát, amire az IP67 nem garantál védelmet. Már csak azért sem jogos a panasz, mert a használati útmutatóban konkrétan le van írva, hogy zuhanyzáskor vedd le az órádat, úgyhogy ez sajnos bukó.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2015.09.17. 19:14:20

@nonolet: 1 méter víz alatt az kb 0,1 atm. ha a vízsugár mondjuk egy pillanatra 0,4 atm-at produkál az 4 méternek felel meg.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.18. 11:34:42

@Majmász Gedeon: Most teljesen komolyan, Igen. Agyfaszt kapok a sok elemis kisdiáktól, akik nem tudnak egy mondatot helyesen leírni. És így nőttek fel. Te legalább esélyt adsz nekik, hogy helyesen lássák leírva, hátha ragad rájuk valami. Ne hallgass a sok fikázóra, egy kis tanulásba senki se halt még bele.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.18. 11:36:39

@Majmász Gedeon: Én pont kettes voltam mindig nyelvtanból. Nem vagyok rá büszke. Olvasva, ráguglizva igyekszem pótolni a nemtanultakat. Lehet, hogy a helyesírásom nem tökéletes, de lagalább igyexem fejlődni.

CID 2015.09.18. 14:22:23

@nonolet: hetesnél, nem írták, hogy vízsugár ellen védet. Bár már régen voltam általános iskolás, de ha jól rémlik, 10 méterenként 1 bar a nyomás, namost a 150 cm, az 0, 15 bar nyomást jelent. Attól függően, hol laksz, a csapból szerintem minimum 1 bar nyomással hasít a viz. Na de próbáld ki, lemenyomod a fejed a vízbe 1, 5 métere és kinyitod a szemed, utána a tussal a nyitott szemedbe spriccelsz. Melyiket bírnád több ideig?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.18. 14:31:37

@CID: Nagyon jó példa! Ugyan @nonolet: megvakul, de okosabb is lesz egyben.

CID 2015.09.18. 14:48:17

@a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá: Köszi papi, írhatam volna, hogy a makkját spriccelje,, de nem tudom, van e neki :)

Thou 2015.09.20. 21:59:20

Pont ilyen órát akartam venni. Akartam...

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.20. 22:54:41

GVTI: "betartottad a használati utasítást"

Nem tartotta be a használati utasítást, zuhanyozott az órával.
"Do not use the product in places where it may be sprayed with high-pressure water (e.g. near a faucet or shower head)"
http://www.google.com/search?q="LG-W110_US4_UG_EN_Web_V1.0_141011.pdf"

És az IP 67 fröccsenéstől nem védett:
@csak néha benézek ha marhaságot látok:

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.21. 15:30:37

@Homár Hilda: "az órás nem egyértelmű, és szerintem szándékosan, ha egyértelműen a zuhanyzást akarná tiltani, ikonnal jelezné, mint pl az úszás esetében, csak nyilván mindenki körberöhögné, hogy milyen vízállóságról beszélünk akkor, így inkább pongyolán fogalmaz (ne tedd zuhanyfej közelébe, oké)"

Magyarul: Még csak zuhanyzófej közelébe se vidd, mert az erős sugárban ráfröccsenő víz károsíthatja az órát. Pláne ne zuhanyozz vele.

A szakértő a használati utasítást követően szakértsen, és magyarázza el a delikvensnek, hogy a konkrét esetben nincs igaza.

Majd a Homár közösség bő nyállal fog azon viccelődni, hogy mit ér egy ilyen "vízhatlanság".

Dezsoke 2015.09.25. 08:17:48

First world problem.
süti beállítások módosítása