Tékozló Homár

Leszerepelt a Hagymatikum

2015.09.16. 15:01 | Homár Hilda | 120 komment

unnamed_5.jpg

Zolit teljesen kiborította a rettenetes nevű Hagymatikum kültéri részén tett látogatás, és beszámolója alapján eléggé joggal. Makón egyrészt úgy tűnik, feltalálták a látványcsúszdát. Másnak nehéz betudni, hogy csak kanyarognak a csövek, de használni nem lehet őket, pedig a honlap alapján a csúszást  alapszolgáltatásnak vélnénk. A belépő árával kapcsolatos rész a legnagyobb jóindulattal is ciccegésre ad okot, mert kizárt dolog, hogy egy pénztáros ne tudná kapásból, hogy mennyi az annyi. A felajánlott 200 forintos kompenzáció meg simán wtf. 

Sziasztok !

Idén nyáron Csongrád megyében voltunk lovastáborban a gyerekekkel és Makón volt a szállásunk. Egyik délután korábban mentem értük, hogy még zárásig tudjunk egyet csúszdázni, fürdeni a makói fürdőben.

Augustus eleje volt, csúcsidő a fürdő tele vendégekkel. Mi 17.25-kor váltottuk meg a belépőjegyet, egy felnőtt, két gyerek. A pénztáros hölgy a családi napijegyet adta 5.000 Forintért mondván ez a legjutányosabb még késő délután is. Oké, bíztam benne, ő tudhatja a legjobban mi ilyenkor a legjobb konstrukció.

Beértünk és a gyerekek természetesen bevetették magukat a csúszdára. 3 csúszda van a szabadtéren ebbből a legkissebb a rózsaszínű üzemelt. Két személy működtette, egy lent felügyelt a medencénél egy pedig fent ügyelt az indulásokra. A gyerkőcök nem sokáig örülhettek csúszdázásnak, mert kb 5 perc múlva leállt és nem indult másik újra.

Odamentünk a napernyő alatt felügyelő fiatal hölgyhöz és megkérdeztük, mikor indítják újra, aki azt válaszolta, hogy 15-20 perc kell a medencék újratöltéséhez, amit nem igazán értettem, de felfogtam, hogy technikai szünet van. Rendben, addig elmentünk fürdőzni a közeli medencébe. Közben szemmel tartottuk a csúszdát, hogy ha újraindul, akkor egyből pattanunk.

20 perc elteltével sem akart újraindulni. Ekkor odamentem a napernyő alatti hölgyikéhez és megkérdeztem mikor indul a csúszda. Másodszor azt a választ kaptam, hogy jelenleg műszakváltás van és az még 20 perc. Kezdtem ideges lenni és gondoltam magamban, hogy qva érdekes az Aquaworldben Újpesten ahova szoktunk járni ott nem állnak le a csúszdák műszakváltáskor. Beletörődtünk és elmentünk a benti medencékbe elszórakozni azt az időt amíg ’műszakvált’ a csapat.

Később kinéztünk és mit látunk: hát a csúszdák – amik közül, mint megtudtam egyszerre csak egy tud üzemelni- még mindig nem működnek viszont már 4 fiatal animátor kedélyesen cseverészik a napernyő árnyékában. Na ekkor már az én gyerekeim is elkezdték fikázni a fürdőt, pedig alapvetően ők nagyon jól nevelt gyerekek.

Ekkor még nem mentem oda hozzájuk, hanem elmentem a fő recepcióra, megkérdezni, hogy végül is mit is kapok az 5 ezer Forintomért, és hogy azonnal utasítsa a személyzetet, hogy indítsák be azokat a k----- csúszdákat. Erre a recepciós lányka elkezdte magyarázni nekem, hogy a csúszda nem tartozik bele a fürdő alapvető szolgáltatásába. Megkérdeztem tőle, hogy augusztus elején a főszezonban amikor ezer vendég van a placcon akkor ez nem alapszolgáltatás, amikor még este 8kor is strandidő van ???

De nem vártam meg a válaszát, inkább elindultam, hogy kiosszam a 2 fiúcskát és a 2 lánykát ( a főnükük helyett is ) akik ott hawaiioznak az árnyékban. Odamentem és megkérdeztem tőlük, hogy mikor méltóztatnak elindítani a csúszdát elvégre azért jöttünk a gyerekekkel.

Erre ők kb úgy néztek rám, hogy hülye vagy mit akarsz te itt, örülj hogy bejöhettél fürdeni.

Folytattam a mondókámat, hogy tudjátok-e mennyit fizetek azért hogy fél 6-tól 8-ig itt lehessek ? 5 EZER Forintot, és szeretnék valamit kapni a pénzemért. Erre nagynehezen nekikászálódtak és elindították az egyik csúszdát, persze megint a leggyengébb rózsaszínt. 

Erre láss csodát az emberek elkezdtek a csúszda felé indulni és elkezdtek csúszdázni !! Mit tesz ha egy szolgáltatás beindul ! :/

Persze mivel ez volt az alapcsúszda és nem indították be a másik kettőt a gyerekeim hamar megunták és frusztráltan elmentünk még egy kicsit fürdeni, majd jobbnak láttuk hogy inkább a pizzériában töltjük a további időt. Előtte persze figyeltük a csúszdákat de végül a rózsaszínt is leállították és nem indítottak újra mást.

Persze mivel **** se kaptam a pénzemért (itt a pacinak az egyik szervére gondoltam), ezért néhány nappal később visszamentem és beleírtam a vásárlók könyvébe, illetve kértem, hogy adják vissza a pénzemet mivel nem kaptam meg a jogosan elvárható szolgáltatást. Persze a pénvisszafizetést a vezetőség elutasította , viszont hajlandóak lennének 200 Forintot visszafizetni !

Igen a schluss-poén az volt, hogy amikor ott áldigáltam a recepciónál és böngésztem az árlistát, kiderült, hogy még a jeggyel is át***-tak mivel két gyerek és egy felnőtt 16 óra után összesen 4800 Forintba kerül !!!

De én nagyvonalú vagyok és úgy döntöttem otthagyom nekik borravalóra. Jó pimpósra !

Zoli

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.16. 15:06:38

Pirospont a posztolónak, mert újraindíttatta csúszdát.

Feketepont Hildának, mert "szánalmas" helyett azt írta, hogy "wtf".

ptspts 2015.09.16. 15:13:29

Köszönjük a leírást, jó tudni, hogy mire számíthat a vendég a Hagymatikumban, és a leírás alapján mindenki eldöntheti, akar-e menni a jövőben.

kakukk11 2015.09.16. 15:25:26

Aquworld tényleg jó, csak sajnos ott nem 5 hanem 10ezer, ugyanez a mutatvány.
Ettől még igaza van a posztolónak, 5 rugó se kevés, igenis menjenek a csúszdák.

sarostehen 2015.09.16. 15:36:50

Strandon alapvető szolgáltatás a medence és a víz. Lehetőleg a víz a medencében.

faszópo (törölt) 2015.09.16. 15:40:29

getci!

Terézágyú 2015.09.16. 16:08:37

Igaza van a poszternek, de bicskanyitogató a stílusa... Az árakról meg legközelebb tájékozódjon előbb.

peter3374 2015.09.16. 16:16:41

Mi a retek van itt? Se Chrome, se opera alatt nem látszik semmilyen hsz Explorer alatt valami már ige, s

peter3374 2015.09.16. 16:18:00

Explorer alatt meg össze vissza van a szöveg.... Látom dizájn váltás volt, de azért sürgősen vágja már valaki szájba a fejlesztőt egy homárral...

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.16. 16:26:07

@peter3374: "vágja már valaki szájba a fejlesztőt egy homárral"

:)) Ezen felnyihogtam.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.16. 16:27:58

@Terézágyú: "bicskanyitogató a stílusa"

Csak annyira, hogy el tudta érni, hogy újranyissák a csúszdát.

Roltii 2015.09.16. 16:31:37

Hagymatikum? az meg mif@sz? könnyezve nézheted a fürdőt?
néztem ezt az intézményt mikor megnyílt, nem igazán értettem, hogy miért kéne ide ellátogatnunk, de azt se nagyon értem, hogy más miért teszi. Van bőven itthon aquapark, strand, fürdő stb, ez a Makovecz izé nem hiányzott, de még jó se lett:(

Terézágyú 2015.09.16. 16:33:36

@atpijkamo:
"Csak annyira, hogy el tudta érni, hogy újranyissák a csúszdát. "

Ezért használ ilyen szavakat a később megírt, ide elküldött levélben is?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.16. 16:38:52

@Terézágyú: Bazmeg, milyen szavakat használjon, a kurvaéletbe, ha ez a menő stílus a homáron.

Egyébként meg nem írta ki, csak jelelzte a helyüket. Szerintem párban vannak a történtek és a levél. Nyilván az utána kettesben eltöltött gyertyafényes vacsoráról más stílusban írna.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.16. 16:43:36

@Roltii: Meggugliztam a képeket, hát apám! Valami keleti témájú giccses valdizni rajzfilmbe illenének ilyen díszletek.

Pierr Kardán 2015.09.16. 16:44:52

Született makói vagyok, csak már jó messze kerültem onnan. Annak idején volt egy viszonylag jó fürdő, meg volt egy tök jó melegvizes medence. Aztán átépítették, lett élménymendence, meg ilyesmi, még az is jó volt.

Aztán építették ezt a förmedvényt by makovetcz, na azóta a lábamat se tettem be ebbe a műintézménybe (és úgy látom, hogy jól teszem).

Advanced Flight 2015.09.16. 16:55:50

Gecironda az új dizájn, minek kellett????

igi5 2015.09.16. 17:15:17

@atpijkamo: először is WTF!? de hagyjuk

@Advanced Flight: hogy megvakújjá és soha többet ne gyere ide azért

ha nem lenne VILÁGOSCH

Persze, a poszter se kutya, elmegy fürdeni, de nem, pizzázás kell az éhes szájaknak. Pizzázzá otthon b+, ingyen van.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.16. 17:15:17

@Advanced Flight: "Gecironda az új dizájn, minek kellett?"

Mit minek? A hárommiliárdos beruházási költség felét az EU fizette, hát így lehetett a legtöbbet ellopni belőle. A Makovecz tervezte, épitőipari nívódíjat kapott. De tényleg a gecironda a legmegfelelőbb szó rá. Viszont ha behunyt szemmel úszol, akkor nem annyira zavaró.

2015.09.16. 17:16:58

Újabb hely, amit messze elkerülök.

Sir Galahad 2015.09.16. 17:20:31

Nekem azért egy kicsit furcsa, hogy a poszter azt írja, augusztus elején járt így, most meg szeptember közepe van. Ennyi ideig tart megírni egy posztot?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.16. 17:26:48

A városvezetést az sem hatotta meg, hogy hatezer polgára aláírásával tiltakozott a jó állapotú, versenyek rendezésére is alkalmas ötvenméteres medence elbontása ellen. A helyi úszósport ezzel legfontosabb létesítményét vesztette el; ráadásul még az eredetileg tervezett, fedett 25 méteres medence is kikerült az épületből, miután takarékossági okokból átdolgozták a terveket. Az új fürdőben csaknem pontosan annyi, 1073 négyzetméternyi vízfelület jött létre, mint amennyi elveszett az ötvenméteres elbontásával - viszont teljesen más célra, inkább a turistáknak, mint a helyieknek. A bontásnak egyetlen oka volt: bár a telek déli része is alkalmas lehetett volna, Makovecz az ötvenméteres helyét szemelte ki, mert a főbejárat csak így kerülhetett a Csanád vezér teréről a korábbi Marczibányi (ma Makovecz) térre vezető út tengelyébe.

magyarnarancs.hu/kepzomuveszet/terhes-hagyatek-78995

igi5 2015.09.16. 17:27:11

@Sir Galahad: nyilván nem kapott kárpótlást, azt pedig 30 nap van kivizsgálni ugyé

Trackback 2015.09.16. 17:40:30

Szerencsétlen hibbant nyomorult, aki 5000, azaz ÖTEZER forintot fizetett, hogy egy szánalmas rózsaszín csúszdán csúszkálhasson, amit kikapcsolás után bekapcsoltatott a két gyerekének, miután kiosztott mindenkit. És - csak hogy tudjuk, ki az úr a háznál - egy poszt is született a tettből.

köszönöm a kommentált 2015.09.16. 18:10:31

@Trackback: irigykec, hogy érintkezet vízel.

AtiSnatch 2015.09.16. 18:12:45

ezek a hagymák milyen csúnyák...

Troppauer_Hümér 2015.09.16. 18:21:35

Született makóiként:

1, Poszter, többször voltam ott, soha nem volt gond a csúzdákkal és a személyzettel. Gondolom az első perctől kezdve öntelt, arrogáns stílusod váltotta ki a passzivitásukat.
2, Hilda, elmehetsz a büdös picsába. Vérlibsi bloggerként fújjfújj Fidesz, eddig oké, de hogy a megboldogult narancspárti Makovecz építménye ellen miért kell ezzel a rettenetes nevű jelzővel támadnod? Eléggé kimeríti a pitlákság fogalmát. Mellesleg 20 évnyi szocialista városvezetés regnálása alatt rengeteg Makovecz-építmény épült a városban, Hagymaház, iskola, buszpályaudvar, fürdő. Lehet szeretni az organikus stílusát, lehet utálni, de ezek nélkül a város szürkébb lenne.
3, ptsptsakármi te vagy egy robot vagy, vagy egy idióta.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.16. 18:30:21

@Troppauer_Hümér: "Lehet szeretni az organikus stílusát, lehet utálni, de ezek nélkül a város szürkébb lenne."

Ez egy értelmes érv.

Én nagyon nem szeretem, de lehetne még sokkal rosszabb. Persze jobb is...

Az építészet iránt érdeklődőknek pedig már csak azért is megéri a makói út, mert sokat segíthet Makovecz Imre oly sokat vitatott és erős kárára átpolitizált munkásságának megítélésében – bár valódi összehasonlítási alapot egy 1989 előtti Makovecz-ház ittléte adna. Az öntörvényű épületek kétségtelenül változatosságot hoztak a makói belvárosba; a városi sportcsarnok ugyan nem sorolható a sikerült munkák közé, a buszpályaudvar és különösen a monumentális hatású Hagymaház viszont Makovecz kései műveinek élmezőnyébe tartoznak. Mint ilyenek, jól mutatják, hogy a rendszerváltás után Makovecz építészetéből lassanként épp az a két jellemző kopott ki, amiért a hetvenes-nyolcvanas években oly sokra tartották: a természetközeliség és a nemzeti szellem, a magyar ősmitológia formába öntésének elvitathatatlan képessége.

hg.hu/cikkek/varos/13569-furdo-vilagfaval-az-utolso-makovecz

köszönöm a kommentált 2015.09.16. 18:35:09

@AtiSnatch: hagyma családja felhorkan most!
@atpijkamo: Makovecz az építészet Popper Pétere.

enipeni 2015.09.16. 18:35:35

sajnos as en varosom is meg van aldva egy Makovecz remseggel. nyugodjon bekeben a majsztro soat fogjak meg "emlegetni" amig valaki le nem tudja bontani ezeket. nem is a dizajnnal van baj (bar azzal is de izlesek es..) hanem a funkcio teljes hianyaval.

Ami a beirast illeti. Igen minden normalis helyen az emberek a strandra uszni jarnak es nem csuszdazni. Most hogy nem mukodott a csuszda az gaz de ezert nem tudom mennyi penz jar vissza, biztos nem az egesz ha nem tudod bizonyitani hogy a vizbe nem mentetek be pancsolas celjabol.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.16. 18:43:06

Biztos sikeres a komplexum, ha így kezelik az ügyfeleket. Vagy ez azoknak való csomag, akiknek túl nyugodt az életük, és igénylik, hogy néha szopassák őket?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.16. 18:45:17

@Troppauer_Hümér: Azért így nem küldjük el a vendéget az anyjába akkor sem, ha hülye.
200Ft-os kárérítést meg nem ajánl fel olyan fürdős, aki valamit ad magára, mert ez a felajánlónak gáz...
Ha csak a vendég lett volna hülye, akkor visszabasznak neki ötezret, azt' menjél barátom ha nem tetszett.

Manyecska 2015.09.16. 18:48:46

Fejlettebb orszagokban víz sem kell hozza.tuti.

köszönöm a kommentált 2015.09.16. 18:51:49

Fürdõs kurva volt valamelyik medencében?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.16. 18:52:04

@enipeni: "az emberek a strandra uszni jarnak es nem csuszdazni"

Arra pont jó lett volna a régi, jó állapotban lévő ötvenes medence, amit bedózeroltak.

Ezt a szart "élményfürdőnek" építették, és annak szerves része az ilyen csúszda, miegymás. A szó első tagját is nézd, ne csak a másodikat.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.16. 18:52:07

@enipeni: "Ami a beirast illeti. Igen minden normalis helyen az emberek a strandra uszni jarnak es nem csuszdazni. "
He?
De akkor minek van ott töb csúszda? Meg úgy élményfürdő...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.16. 18:53:12

@köszönöm a kommentált: A poszter.

@atpijkamo: Mondjuk amúgy is a bikinis csajok a legjobb élmény, meg ha nem fulladok bele :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.09.16. 19:03:07

@atpijkamo: ugatsz buzi? megint?
@Troppauer_Hümér: nade Mary Theresa egysem:)@köszönöm a kommentált: termeszetesen az en tiszteletemre epult az egesz
hat igen a nepszeruseg
jol is nez ki
@enipeni: strandra normalis ember nemigen jar mert tokom akar mas brunyajaban furdozni, de hamegis, akkor igen, strandra pancsolni jarnak, meg csuzdazni, meg bambizni stb.
uszni uszodaban kell es lehet

es vegezetul, mivel az en homarom meghalt
in memorian szily, jackyll gabriseszter es az igazi homaratmoszfera
az igazi reg eltunt homarosok..
ez mar egy masik blog, ami lehet jo, cask tok mas, mint amikor beleptem
ez meg nem erdekel
nem erdekel a fikazas ettol a par sikertelen szerencstlentol
ez a GTVI sem erdekel

ez a blog masrolszolt
de lehet egy nagyon jo fogyasztovedelmi blog,, cask az engem nem erdekel
sok jokat az uj bloggazdanak, latom mia terve, nehez less

szoval ennyi, jo 9 ev utan
nem konnyezek
remelem jo fogyved blog less belole, tuti eljon az ido mikor majd cask a facen lehet kommentelni stb.
en reszmrol visszaterek az origora,ahonnan jottem

vandorfenyo 2015.09.16. 19:04:29

En is szuletett makoi vagyok, szinten messzire elkerultem a szulovarosombol, viszont evente par alkalommal visszajarok a csaladommal rokonlatogatasra es furdozesre.
Az epiteszeti stilusrol most nem ertekeznek, azt amugy sem erdemes a szolgaltasokkal osszekeverni. A korabbi varosvezetes Makovecz es stilusa mellett tette le a voksat, ezen kar rugozni mostmar. Mellesleg, szeretnem megjegyezni, hogy a Hagymatikum "kupolai" egnek meredo ciciknek inkabb neznek ki, mint hagymaknak, de ez csak egy mellekszal.
A szolgaltatassal kapcsolatban viszont az a megjegyeznivalom, hogy a poszt iroja valoszinuleg sokkal alacsonyabb ingerkuszobbel es turelemmel van megaldva mint az atlag. Nekem is vannak gyerekeim, ket kissrac es nyilvan a csuszda a fo celpont nekik is. Meg soha egyetlen egyszer sem ereztem, hogy a fiuk kart szenvednenek azzal, hogy idonkent "pihentetik" a csuszdakat. Az egyszeruen nem igaz, hogy csak egy mukodik - persze siman elofordulhat, hogy turelmetlen posztironk veletlenul belefutott egy olyan helyzetbe, amikor valamiert nem mukodott a csuszda.
En sosem tapasztaltam ezt, a csuszdak - felvaltva ugyan, biztonsagi okokbol - minden alkalommal mukodtek, amikor ott voltunk.
Az alkalmazottak stilusaval kapcsolatban az a gyanum, hogy a posztiro stilusa rasegitett a konfliktusra. Soha, egyetlen alkalommal sem tapasztaltam meg, hogy lekezeloen, felvallrol, unottan vagy engem semmibeveve kommunikaltak volna velem, ha arra sor kerult.

A jegyarakkal kapcsolatban megjegyeznem, hogy a belepok a szolgaltatasok fenyeben nem nevezhetoek csillagaszatinak, sot. Azt pedig, hogy 200 Ft-tal "atvertek" ugyanugy koszonheti maganak a posztolo, hiszen milyen az mar, hogy ra sem pillant az arjegyzekre, mielott megvaltja a jegyeit. Ez persze nem menti fel a penztarost aki kemeny 200 Ft-tal megroviditette a vendeget, de a minden penztarnal jol lathatoan kifuggesztett artablak gyors atbongeszese biztosan segitett volna kivedeni ezt az "irdatlan atverest".

En szemely szerint nyugodt szivvel tudom ajanlani a makoi Hagymatikumot, az eroltetett neve ellenere.
Mielott barki ram sutne, hogy valoszinuleg a furdo alkalmazottja vagyok - nos, nem, nem vagyok az. De makoikent jo latni, hogy a varos bizonyos teruleteken fejlodik. Nagyon sajnaltam az 50-es es a regi furdo szocreal epuletenek elbontasat, mert egy felujitassal, igazi "retro" stilusu strandot lehetett volna, joval kevesebb penzert csinalni, de ez mar a mult.
Amugy, utolso megjegyzes a hosszura nyult hozzaszolas vegen: az 50 m-es medence sosem volt alkalmas nemzetkozi versenyek (meg semmilyen versenyek) lebonyolitasara, ugyanis az atkosban a tervezok allitolag elkalkulaltak magukates nem lett 50 m hosszu a medence - urban legend, hogy a csempeboritas vastagsagat kifelejtettek a szamitasokbol, igy aztan nem sikerult 50m-es medencet epiteni. Persze, uszni megtanulni azert klassz volt benne kolyokkent...

igi5 2015.09.16. 19:23:47

@Troppauer_Hümér: haggyad, úccse érti a Hilda.

Nemsokára kitör a háború, mondtam már, hogy tökmind1 lesz!?

Ha nem, tartalékoljatok elég kaját otthonra, oszt futhattok az erdőbe, mer ezek a sivatagba harcoltak ugye.

Hiába no, soha, senki se hallgat rám, pedig már mondtam, hogy le fogják zárni a határokat. Haladunk előre a menetrend szerint.

Nagyon állat, úgy érzem magam, mintha tudnám, mi fog történni, oszt csak lesek, meg x-elgetek, hogy mi következett be eddig. Mintha nézném a filmet, ami élőbe zajlik.

igi5 2015.09.16. 19:26:18

Ezt is behúztuk.

Hagymakár

Ajjaj

igi5 2015.09.16. 19:28:56

Jótanács:

Ha támadnak a vadak, pakoljátok fel az összes kaját a hátatokra és fussatok a szomszéd erdőbe.

Ha nincs erdő, akkor megszívtátok.

Most várgyuk a következőt, de okvetlen jelenteni fogom, mit kell csinálnotok, hogy ne nyiffanjatok ki.

Gyűjtsétek a konzerves kaját addig is.

Manyecska 2015.09.16. 19:46:58

@igi5: anyai felmenőmCecey.lâny vokt.harcolunk!! xd amugy tenylwg olyan mint egy szar film.

Proud Mary 2015.09.16. 19:49:26

én belelöktelek volna a medencébe

köszönöm a kommentált 2015.09.16. 20:02:12

@vandorfenyo: szerintem meg lusta tinedzsergenyak voltak, nem lenne valo allas az ilyeneknek.

köszönöm a kommentált 2015.09.16. 20:07:20

@Proud Mary: mert? Tokre igaza volt. En teged loknelek bele, erre mit lepsz? Ja bocs, a vizben nem is lehet lepni.

igi5 2015.09.16. 20:20:49

@Manyecska: te, én mindig mondtam, engedjük már át szegényeket, hadd menjenek Némethonba Merkel nénihez. Kik vagyunk mi, hogy útjukat álljuk!? Úgyis ők lesznek többen.

2015.09.16. 20:28:12

Csúszdát pihentetni? Felváltva működtetni? Elfáradnak, megbetegszenek, szabadság jár nekik? Leszázalékolták őket? Nettó suttyóság. Ha ott van, kapcsolják be! Ha rossz, javítsák meg, bontsák le. De úgy tenni, mintha lenne 5 csúszda, de valójában csak 1 működik, de ugyanannyi pénzt elkérni érte, igazi bunkóság. Egyébként is milyen árazás az, hogy egy családnak olcsóbb az egész napos jegy, mint a délután 4-től érvényes kedvezményes.

onion65 2015.09.16. 20:35:27

Ismerem a sztorit. Zoli jól elferdítette.

onion65 2015.09.16. 20:37:05

@ptspts: Ismerem a sztorit. Zoli jól elferdítette.

igi5 2015.09.16. 20:38:51

@onion65: "nagyon jól nevelt gyerekek"

értünk a szóból XD

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2015.09.16. 20:51:46

Haverom most volt itt, csupa jót mesélt. Neki jobban hiszek mint az ilyan bunkó stílusú pizzaevő fikagépnek

Homár Hilda 2015.09.16. 21:03:27

@Troppauer_Hümér: higgadj le, én annyit mondtam, hogy ennek az épületnek rettenetes a neve. Ezt tartom.

Aureliano Buendía 2015.09.16. 21:03:51

@Troppauer_Hümér:

1: szerintem is az adjonistennel lehetett a legfőbb gond. Kezdetnek, A többi jön magától.
2: én rühellem ezt a stílust. Elég sok évet húztam le egy Makovecz féle épületekkel rendelkező műintézményben, szinte az összes tanterem alkalmatlan volt oktatásra. Idióta teremelrendezések, pazarló terek, arról nem is beszélve, hogy a görögök óta a szimmetria az európai bármilyen (így építő) művészet zsinórmértéke (is). Na, azt ott nem találsz. Báncsa a szemet.
3: bé

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2015.09.16. 21:04:43

Most akkor nem szűnt meg a Cink, Bélám? Vagy Szily még álmában csenget egy picit? Vagy hogy?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2015.09.16. 21:08:33

Makovecz mondjon le! Valaki azt mondta, hogy Imre bátyánk bármire kapott megbízást, mindig templom lett belőle. A forma mindig agyonnyomta a funkcionalitást. Azt is rebesgetik, hogy a Hagymatikumot nyáron is fűteni kell, mer különben penészedik.
Uff, én beszéltem.

Aureliano Buendía 2015.09.16. 21:17:44

@köszönöm a kommentált: miért, szerinted a tengerészgyalogos mit csinál?!!! :D

Aureliano Buendía 2015.09.16. 21:20:30

@agresszív kismalac: a funkcionalitás kritikán aluli volt, ahol én előferdültem éveken át. És úgy, hogy egy volt szovjet laktanya épületeit építették át első körben, tehát az elrendezés akár adott is lehetett volna. És nem.

Ellenben az asztalosok biztos szarrá keresték magukat azokkal a speciális nyílászárókkal, mert az kurvára egyedi legalább.

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.16. 21:49:24

@Aureliano Buendía: die gerade linie ist gottlos, bélám.

@agresszív kismalac: van cink, csak mostmár laci ingyen tolja benne a posztokat ha van hozzá kedve.

kispotzak 2015.09.16. 22:08:31

Értem én a poszter felhaborodasat, no de jóember. .. Ha neked sok pénz 5000 Ft (nekem pl sok) akkor atbongeszem az ár táblázatot. . Sőt,mimielőtt egyáltalán odamennék, megnezem mi hogy uzemel. Pl van olyan fürdő ami ugyan este 8-ig 9-ig nyitva van de adott rész, játék, csúszda 6 után nem üzemel.
Ettől függetlenül nagyon gagyinak tűnik az egész. Fent es lent áll vki és az felugyel, muszakvaltaskor kikapcsoljak... mi van??

tsimike 2015.09.16. 22:29:12

Komolyan keressetek már valami mást a Fira Sans helyett a kommentekhez... a kevesebb néha több. Lehet nem csillivilli de legalább használható. Mondjuk én megoldottam Firebuggal :)

AtiSnatch 2015.09.16. 22:32:17

Nézzétek meg, hogy mit csináltatok. Hagymának már megint el kellett köszönnie végleg(?).

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.16. 22:35:24

@AtiSnatch: ssshhh, csendesebben már. még fölriadnak a népek, te.

Hartmy 2015.09.16. 22:43:56

Sok idő után most előbb releválnék:
Poszter: Türelmetlen, feleslegesen fennhéjázó, probléma megoldásból kettes alá.
Nem a medence őröket cseszehetjük ha azok nem dolgoznak mert majd mi megmutatjuk nekik, hanem a főnöküket. Csak azt előbb nyugodt hangnemben meg kellene keresni.
Normális ügyfél nem egy emberrel azonosítja a céget.
Gyerekeket sajnálom, csak ezt a türelmetlen Mindenre ugró modort tanulják meg, nem kéne.
Manapság 5000 egy családi jegy. Nem néztem utána, de tényleg elképzelhető hogy az is kedvezőbb, mint a három jegy külön. Legalább a pénztáros jót akart, de persze kössön bele abba is.

A makói fürdő lehet nem szép nagyon de legalább nem egy natú kocka valami. Lehetne csúnyább.

Nem releválás:
Srácok, ezt az új dizájnt eltoltátok dé mocskosul. Böngésző függő lett és olvashatatlan, nem mellesleg a blog lényegét a bal oldali hasábba sűríteni nem vall sikeres emberre. Legalább egy valaki Szólt volna közbe, hogy srácok, egy minimális UX tesztet végeztessetek, Mielőtt lecserélitek.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2015.09.16. 22:57:42

@AtiSnatch: "Oh, baby, baby it's a wild world..."

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.17. 01:02:02

@Hartmy: @agresszív kismalac: Jó hogy jöttök, barátaim, már nagyon hijányoztatok! Látjátok, hogy kidíszítettük tiszteletetekre a Homárt? Rá se ismertek.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.17. 01:04:23

@dr. phil. Sün‼ ツ: "Ennek blognak a megalapítását kísérte a legvadabb aggódás az összes közül, amiben résztvettem, mindenki meg volt ugyanis győződve arról, hogy a pellengérre állított cégek azonnal perelni fognak. A legmegdöbbentőbb, hogy soha semmi ilyesmi nem történt. Nemhogy sokszor nem, hanem egyszer sem."

Hoppá! Akkor Edét csak véletlenül törölték?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.17. 01:08:40

@AtiSnatch: Ah, lesz az két-három kónap is, de az se semmi! Basszus! Minden rosszan van valami jó. Hilda mostantól a védelmem alatt áll a négyzeten!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.17. 01:12:20

@igi5: "engedjük már át szegényeket"

Én még fogok kapni valami nyugdíjat, de te már alig. Be kellett volna fogadni párszázezret, hogy ne fogyjon el a fiatalság. Vissza fogod sírni a sok jó munkáskezet.

WLaci 2015.09.17. 03:57:48

Nagy kártevő volt szegény Makovecz.

Hartmy 2015.09.17. 06:36:15

@atpijkamo: Ennek ürügyén néztem be ennyi idő után. Valahogy nem tudok nekik gratulálni.
Bár nyilván nem érzik már akkora volumennek a homárt, ez látszik, azért mégis csak egy nagy cég égisze alatt működik.
Na de ő dolguk.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.17. 06:55:44

@atpijkamo: És amúgy hol dolgoznának, amikor nem lehet melót találni? :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.17. 07:00:25

@Hartmy: A postban az van, hogy párszor normálisan megkérdezték hogy mi van.

common 2015.09.17. 08:08:59

Többször meglátogattam már a Hagymatikumot, nagyon kellemes élmény volt, ha belülről néztem, még az építmény is tetszett. Egyetlen egy bajom volt a hellyel, mégpedig az, hogy ebédidőben a vendégek megrohanták az egyetlen éttermet és óriási sor alakult ki. Szerintem még fogok menni és csak ajánlani tudom mindenkinek, aki nem hatalmas csúszda komplexumra számít.:)

Manyecska 2015.09.17. 08:15:58

@atpijkamo: ja.feltéve ha megérjük.mindentől független...csóri homárt is bepanírozták már mi jöhet még?

Wrex 2015.09.17. 08:42:15

@Terézágyú: Inkább csúszdanyitogató az a stílus :)

Dezsike 2015.09.17. 09:04:40

Az Aquaworldben se megy minden csúszda egyszerre, felváltva megy 3-3 ha jól emlékszem, és dél környékén még némi teljes leállás is van, ha jól emlékszem. De ez ki van írva a honlapjukra is és bent is. Gondolom a szivattyúknak korlátos a teljesítménye, fizikai képtelenség lenne az összes csúszdát egyszerre üzemeltetni még akkor is, ha igény amúgy lenne rá. Gondolom a Hagymatikumban is hasonló a helyzet, a 3-ból 1-et képes a szivattyú megfelelő vízmennyiséggel ellátni, ilyenkor felváltva szoktak működni 30-60 percenkénti váltással. A holnapjukon viszont nem találtam meg a beosztást, ez nagy hiba, mert így joggal hiszi a vendég, hogy mindegyik folyamatosan üzemel.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2015.09.17. 09:04:46

Egyszer voltam a Hagymatikumban, nem tetszett. Télen voltunk, szaunázni szerettünk volna. Maga a hely nagyon szép (a zúniós pízből ugye...), de a szolgáltatás kritikán aluli. Éjszakai szaunázásnak, vagy minek volt beharagozva azzal, hogy a fürdő részt is lehet használni. A gőzkabin nem ment, a finn szaunában nem volt víz, hogy a kövekre tudjunk locsolni. Arra a kérdésre, hogy szaunalepedőt hol lehet kapni, az volt a válasz (miután elmagyaráztuk, hogy mi is az), hogy hát olyan itt nincs, vigyünk saját törölközőt. Ki volt alakítva egy "szaunás recepció". Ugye jobb helyeken itt lehet frissítőt venni, törölközőt, lepedőt bérelni stb. Itt ez tök üresen állt, csak egy embereke ült mögötte unottan. Ilyenről, hogy szauna szeánsz, már nem is mertünk álmodni! Pedig hát titkon azért (is) mentünk. A fürdő részen, mint utólag kiderült, valami disco volt éppen (erről a honlapon semmi info nem volt elérhető), így ücsörögtünk a tucc-tucc zenében egy órát, majd csalódottan hazamentünk. Ez tavaly volt. Nem tudom, hogy azóta van-e változás - ha a posztból indulok ki, akkor nincs -, de nekem elvette a kedvemet az egész helytől. Pedig tényleg igényes és szép a hely. Viszont ez semmit sem ér, ha a megfelelő szolgáltatást nem tudják hozzá nyújtani, az árát meg ugyanúgy megkérik, mint máshol, ahol ez valóban jól működik.

joska61 2015.09.17. 09:07:55

Olcsójános nagy pofával. Következő.

Weiss Manfréd FC 2015.09.17. 09:25:35

miaz h bezarnak a csuszdak? a nyar kozepen voltam pl a nyiregyhazi furdoben, iszonyat tomeg volt a csuszdaknal, de egy percre sem alltak le, sot mindegyiknel mosolygos szemelyzet felugyelt a vendegekre...

a minusz 200-rol meg annyit, hogy a penztaros se hulye, nyilvan direkt volt, ha otszor megcsinalja, mar ingyen van az ebedje...

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.17. 09:29:53

@ColT: Mondjuk a most nyugdíjba menő 40 évet ledolgozott férfiak helyén.

Meg lehetne az EU-tól segítséget kérni munkahelyek létesítéséhez. ami a rendkívül sok magyar munkanélkülinek is kellene. Stb. Neked magayrázzam?

A msik megoldás, hogy mindenki kap egy ásót, és megássa a saját sírját, és belefekszik, más lehetőség nem nagyon van.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.17. 09:30:55

@Rosszindulatú Vászka: De perrel fenyegetőzött, és szilijék beijedtek. Egyébként volt még pár eset, mikor visszaszívták a sztorit. Igaz, nem sok.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.17. 09:55:17

@Dezsike: "a szivattyúknak korlátos a teljesítménye, fizikai képtelenség lenne az összes csúszdát egyszerre üzemeltetni még akkor is, ha igény amúgy lenne rá."

Ha, akkor ez tervezési hiba, és sürgősen javítandó.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.17. 10:02:16

@Hartmy: "egy nagy cég égisze alatt működik"

Én azt hittem, az Indexé a Homár.

(-o-) 2015.09.17. 10:28:26

nem látszanak bizonyos betűk a kommentekben és az oldalon sem, bár úgy látom mást ez annyira nem zavar. a poszt nem érdekel, mert utálok csúszdázni, mindig szétbassza a hátam a csúcsszuper csúszdaillesztés. Viszont a posztoló, Zoli kellemes figura lehet, nem lennék a szomszédja sem.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2015.09.17. 10:30:22

használjatok oprendszert, meg böngészőt

ipadon tökéletes

Dezsike 2015.09.17. 10:59:00

@atpijkamo: Ehhez vízforrásra is szükség van. Az érkező medencéből közvetlenül nem veheti, mert könnyen beszippanthat egy óvatlan vendéget. Nem vagyok szakértő, de szerintem úgy a leggazdaságosabb, ha a medence oldalánál túlfolyó vizet gyűjtik össze és abból üzemeltetik a csúszdákat, ott viszont nem biztos, hogy összegyűlik annyi amennyi 3 csúszda ellátásához kell. Bár ezt is meg lehetne oldani úgy, hogy friss vízzel pótolják a hiányzó mennyiséget, ez drága mulatság és megdobná a belépők árát.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.17. 11:30:58

@Dezsike: Akinek ez a szakmája, megtervezi szépen. Nem egy agysebészet.

CID 2015.09.17. 12:18:19

@Troppauer_Hümér: 1 órája jöttem el mellette, lehet kicsit elfogult vagy, de kívülről is ocsmány ;)

Advanced Flight 2015.09.17. 12:55:21

@atpijkamo: ööö....a Homárra gondoltam :-)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.17. 13:04:07

@CID: "@Troppauer_Hümér: 1 órája jöttem el mellette, lehet kicsit elfogult vagy, de kívülről is ocsmány ;) "

Megvédem Hümért. Megengedi, hogy lehet utálni, és abban is igaza van, hogy ezek nélkül a város szürkébb lenne.

Vegyük példának az Árpád híd pesti hídfőjénél kétoldalt álló két üveg-fém-beton monstrumot. Na, azok nem csak bűn rondák, hanem elveszik a kilátást is. Na most helyettük egy-egy makovicc sokkal jobb lenne. Én akkor is utálkoznék persze, de lenne legalább valami egyéniségük. És nem takarnák ki a városképet.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.17. 13:12:45

@CID: @Troppauer_Hümér: Ha lenne ott egy lyuk a térben, az rosszab lenne, mint ez a hagymaszörny. Arról nem is beszélve, hogy az óvatlanul arra gördeszkázók kieshetnének az Univerzumból.

Ah, ez olyan zérósra sikeredett!

CID 2015.09.17. 14:51:52

@atpijkamo: Szürkébb? Nézd már meg légyszíves azokat a sötét kupolákat...

Mondjuk nekem minde1, szerintem ocsmány, nyomasztó, oszt kész. Egyébként sem jutna eszembe, betenni a lábam egy néplavórba :) Mellékesen, ez sem lesz a büdös életben sem nyereséges.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2015.09.17. 16:06:58

@atpijkamo: "Vegyük példának az Árpád híd pesti hídfőjénél kétoldalt álló két üveg-fém-beton monstrumot. Na, azok nem csak bűn rondák, hanem elveszik a kilátást is. Na most helyettük egy-egy makovicc sokkal jobb lenne."
Gratulálok, nagyon szemléletesen mutattad be a "hamis dilemma" nevű érvelési hibát.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2015.09.17. 16:10:04

Mogyoródon érdekes módon az összes csúszda egyszerre működik. ...mondjuk, ott nem is három van. Esetleg meg lehetne tőlük kérdezni, hogy csinálják.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.17. 16:16:32

@agresszív kismalac: :)) Szerintem nem. Most arról van éppen szó, hogy makoviccet építenek, vagy egy ronda kockát. A két lehetőség közül szavazok a makora, pedig önmagában utálom. Természetesen egy pofás épület lenne a legjobb.

Na, ma is tanultam valamit, köszi!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.17. 16:18:31

@agresszív kismalac: "mondjuk, ott nem is három van."

Ne áruld el, hadd találgassunk! 1? Mer úgy köbnnyű egyszerre mindet üzemeltetni.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2015.09.17. 16:38:55

@atpijkamo: Majdnem. Egyes van benne, de utána áll még egy szám. Nem tudom, melyik szám ez, nem azért mentem oda, hogy számolgassak. Hanem.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2015.09.17. 16:40:58

De, ha már itt vagy, elmondhatnád,
-rendbe jött-e az ínhüvelygyulladásod
-hogyan kezelted.
Köcce.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.17. 16:48:01

@agresszív kismalac: Uh, rendbejött, már el is felejtettem. Nem emléxem pontosan. Amit a Zsiráf tanácsolt. Asszem kenegettem valami szarral, és pihentettem.

CID 2015.09.17. 19:08:27

@atpijkamo: Ugye ugye, nem hiába mondja a népi gyógyászat, ha fáj valamid, szard le, majd elmúlik :D

Dikusz 2015.09.17. 19:54:00

@CID: ha megengeded, hogy véleményt mondjak, szerintem ez a hozzászólás a nap poénja. Konkrétan felvihogtam, és lepöktem teával a monitort.

gabors 2015.09.17. 21:26:24

@AtiSnatch: lehet meg az internetet is lemondja :-)

zooDoo 2015.09.23. 08:41:53

No, a fos akkor ott is nyakig ér! Lehet benne uffni.
süti beállítások módosítása