Tékozló Homár

Eltüntette a Knorr a Bolognai mártásból a darált húst

2015.09.25. 09:55 | Homár Hilda | komment

screenshot_2015-09-22_14_06_09.png

Úgy látszik kivezet a Knorr is. Ők a korszerűtlen darált húst száműzték a bolognai mártásból, van viszont helyette természetesség meg verenyképes ár és séf tipp. Valószínűleg az történt, hogy annyira fel kellett volna emelni a húsos verzió árát, hogy annyiért senki nem vette volna meg, így inkább kihagyták belőle a cuccot. A burkolt áremelés egyáltalán nem elegáns, ahogy az ügyfélszolgálattól érkezett kedves, de bazári küllemű válasz sem. Az pedig elég nagyvonalúan kezelt igazság, hogy "Már csak tésztára van szükség.".

To: info@knorr.hu
Subject: Bolognai

Tisztelt Knorr!
 
Érdeklődni szeretnék, miért került ki a Bolognai mártásukból a darált hús?
Eddig megvettem a mártást, beleraktam egy edénybe és kész volt a Bolognai.  Most vehetek mellé darált húst is, ugyanakkor az önök terméke nem lett olcsóbb.
 
Várom válaszukat, miért kellett "jó árasítani" a terméküket úgy, hogy az egyik fő összetevőjét kivonták belőle? 
 
Üdvözlettel:

screenshot_2015-09-22_14_29_42.png
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igi1.0 2015.09.25. 15:50:58

Jó étvágyat

300 g durvára darált zsíros marhahús
150 g szalonna
50 g sárgarépa
50 g zellerszár
50 g vöröshagyma
300 g paradicsompüré, vagy hámozott paradicsom
1/2 pohár száraz fehérbor
1/2 pohár zsíros tehéntej
alaplé
3 evőkanál olívaolaj vagy 50 g vaj

bors
1/2 pohár zsíros tejszín

Egy vastag falú és aljú vas vagy kerámiadeényben felolvasztom a felkockákott szalonnát, a kisült töpörtyűket kiveszem és finomra aprítom. Az olajat, vagy a vajat hozzákeverem, átforgatom rajta a finomra aprított zöldségeket, hozzáadom a darált húst, alaposan elkeverem. Meglocsolom a borral, és addig keverem közepes lángon, amíg a bor elpárolog. Ráöntöm a paradicsomot és fedő alatt alacsony lángon két órát rotyogtatom. Ha muszáj, mert elfő a leve, azt alaplével helyettesítem. A két óra végén öntöm hozzá a tejet. Sózom, borsozom. A tejszínt akkor adom hozzá, ha nem friss, hanem száraz tésztát főzök ki hozzá. Kizárólag tagliatelléhez.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 15:59:00

@Igi1.0: "Egy vastag falú és aljú vas"

Szóismétlés. Helyesen:
"Egy tag falú és aljú vas"
vagy
"Egy vastag falú és aljú"

Igi1.0 2015.09.25. 16:00:01

@atpijkamo: táfelspicchez forduljál ezügybe :)

gabors 2015.09.25. 16:11:56

de jo hetvegi poszt megint ....

miert is panaszkodik a posztolo ??? benne van az alkotmanyban hogy knorr hogy csinaljon martast ???

le van irva mi van benne vagy veszed es eszed vagy nem ...

kulonben is igy vegak is vehetik

Mészáros Laci 2015.09.25. 16:44:11

Én speciel örülök ennek merthogy vegetáriánus vagyok, és köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem.

CID 2015.09.25. 16:46:16

@Igi1.0: Ez majdnem jó, de a tejet még nem mertem kipróbálni:)

Tomasz_a_gozmozdony 2015.09.25. 16:50:16

Nemtudom de nekem kurvara nem remlik hogy valaha is lett volna benne daralt hus. Hutes nelkul biztos cukin kimaszna a flakonbol...

Agysebész migráns 2015.09.25. 17:24:45

"Eddig megvettem a mártást, beleraktam egy edénybe és kész volt a Bolognai."

Tényleg vannak, akik esznek ilyet? .D

Advanced Flight 2015.09.25. 17:46:49

@nagybalfasz: négy láb jó, két láb rossz :-)

Advanced Flight 2015.09.25. 17:48:36

Ne sajnáljátok, hogy kivették, eddig is macska volt benne :-)

Aureliano Buendía 2015.09.25. 17:52:05

majd elolvasom a kommenteket, de szerintem soha nem is volt benne hús.

De mit mond a konyhatudományokban is jeleskedő szakértői gárda? Addig nem szeretnék állást foglalni a kérdésben, míg ők nem nyilatkoznak ki. Számomra az a zsinórmérték.

Aureliano Buendía 2015.09.25. 18:00:02

@Martinicske: meg a faszé' nem lehet darált húst venni? Biztos egyszerűbb, gyorsabb posztot írni, mit lesétálni a henteshez/bótba.

Gondolom, a posztoló most csalódott a márkában, megrendült a bizalma, pedig eddig nagy felhasználójuk volt, havonta elköltött vagy 1000 forintot.

Azt hiszem, az Unilever központjába ma délután félárbócra eresztik a zászlót.

Aureliano Buendía 2015.09.25. 18:04:08

@Hóhér az utolsó barátod: én kavicsot és fakérget eszem, abban még lehet bízni. Kivéve a gyöngykavics, ami a sétányokon vannak, azt szerintem hígítják.

Aureliano Buendía 2015.09.25. 18:05:35

@atpijkamo: ha nem vigyázol, halálra fingod a környezeted.

Aureliano Buendía 2015.09.25. 18:08:53

@atpijkamo: vagy csak már nem szorulsz rá, mint anno a katonaságnál. Gyanítom, hogy jobban élsz, mint akkor.
És a mai fiatalok sem eszik meg épp azért, mert már jobban élnek.

Ha ide tudnál varázsolni egy embert az ostrom idejéről ('45), állítaná, hogy a lóhúson kívül soha nem evett ennél finomabbat.

Tempora mutantur, et nos mutamor in illis.

Aureliano Buendía 2015.09.25. 18:14:17

@Józsi, a migráns köcsög: ugyan hagyd, ez még az instant vízhez is hülye.

Aureliano Buendía 2015.09.25. 18:17:36

Érdeklődni szeretnék, miért került ki a Bolognai mártásukból a darált hús?

A szerb határon emelt kerítéssel megcsappant az illegális határátlépők száma.

Lehet, hogy van összefüggés?:D

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.25. 18:17:49

@Agysebész migráns: döbbenet valóba. meg ááálítólag van aki megeszi a nem bio zőccséget is. :O :O

@Aureliano Buendía: egyre inkább belátom, hogy szükség van ezekre is a miheztartás végett.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 18:21:09

@Aureliano Buendía: Uhm... pont erre próbáltam rámutatni. :))

naezmilegyen 2015.09.25. 18:49:23

ÉN bármennyiért megvenném, ha újra lehetne kapni! Imádtam, de már fanatikusan. Volt, hogy megvettem és magában megettem minden nélkül. :) Eredeti bolognaihoz kb. semmi köze nem volt, de nagyon finom volt...
Szomorú... és én is írtam nekik ez ügyben még régebben.

kajmakám 2015.09.25. 19:32:05

Ki az a gyökér aki egy fostos bolgnait nem kepes megcsinálni?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 19:53:08

@kajmakám: Jelentkezem.

Ezenkívül a szakácskönyvben található kaják 99%-át nem tudom megcsinálni. Ez van. Nem vagyok rá büszke.

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.25. 20:01:05

@atpijkamo: pontosítok: nem akarod megcsinálni.

Igi1.0 2015.09.25. 20:27:27

@naezmilegyen: ugye hogy finom volt én is aszondom, de senki se hisz nekem már itten :)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 20:42:46

@Józsi, a migráns köcsög: Tudok valamit csinálni, amit én rántásnak célzok, de te erre sose jönnél rá.

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.25. 21:15:12

@atpijkamo: kezdjük az egyszerűkkel: sült csirke!

1. fox egy konyhakész csirkét
2. besózod
3. beteszed egy tepsibe
4. teszel rá két kanál olajat/zsírt
5. öntesz alá két deci vizet
6. bedugod 200 fokon a sütőbe
7. amikor úgy néz ahogy meg szoktad enni akkor kiveszed és beburkolod.

namostan ennek a bonyolult folyamatnak pontosan melyik része nem menne neked?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 21:33:12

@Józsi, a migráns köcsög: Sütőt grillre állítom, sütőpapírra elrendezek két doboz panírozott halrudacskát, 9 perc az egyik oldalán, megfordítom mindet, még 7 perc, és kész. Citromot kell rácsöpögtetni.

Black Beam 2015.09.25. 22:42:27

@atpijkamo: a világ legegyszerűbb étele! 5-10 perc alatt oda dobod aztán elfődögél. Semmi tudomány, vagy ügyesség nem kell hozzá.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 22:47:32

@Black Beam: Elég a combját vagy a mellét sütni, úgyis csak azt eszem.

Black Hole 2015.09.25. 22:51:56

@atpijkamo: a bolognainak? Elég fura változatát ismered :)

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.25. 22:53:09

@atpijkamo: panírozott halrudacska? több mint kétezer évvel krisztus után, a civilizációnk abszolút csúcsán te panírozott halrudacskát eszel? kár beléd az étel :(

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 22:53:24

@Black Hole: Ja! Asznemtom mibőlvan. Ettem amíg volt hús a konzergben. NEm is látszik a sok paradicsomtól, hogy mi van benne.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 22:54:42

@Józsi, a migráns köcsög: Te milyen halat ennél 2000 kilométerre bármilyen tengertől?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 22:58:15

@Józsi, a migráns köcsög: Iszapízű zsírosat? A kulináris élvezetek csúcs pontya.

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.25. 23:00:09

@atpijkamo: nem látom be mitől lenne egy pisztráng iszapízű vagy zsíros. ellenbe hal, friss és helyi. namostakkor?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 23:01:42

@Józsi, a migráns köcsög: Rámnéz és elszaladok. Halat, nyers húst kézzel meg nem fogok. Panírozva is csak akkor, ha meg van fagyasztva.

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.25. 23:04:36

@atpijkamo: húzzál gumikesztyűt, a fejét meg csapd le egy macsétével akkor nem néz tovább sehova :D

kajmakám 2015.09.25. 23:30:36

@atpijkamo:
ertem en, nem akartam offenziv lenni, csak ez nekem olyan egyszeru dolog, en pl focizni nem tudok

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 23:33:14

@kajmakám: Semmi gond, buta voltál nem offenzív. Focizni én se tudok, nézni meg még jobban utálom.

Black Hole 2015.09.26. 00:00:29

@atpijkamo: én szeretek főzni, viszont az ilyen kész és félkész kajákat nagyon utálom. Inkább egy paprikás krumpli, mint egy ilyen konzerv akármi.

Black Hole 2015.09.26. 00:01:38

@Józsi, a migráns köcsög: ki köll szívni a szemét, akkor se bámul :)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.26. 00:13:50

@Black Hole: Mint ahogy @kajmakám: rámutatott, különbözőek vagyunk.

Én próbálom a konzervkajából a legjobbat (legkevésbé rosszat) váalsztani, amikor rékényszerülök,

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.26. 00:18:57

@atpijkamo: válassz a teveszar, a lószar és a tehénszar közül. a legkevésbé rosszat fogyaszd el, jó étvágyat hozzá.

@Black Hole: én a lecsapás híve vagyok, onnan már nincs visszaút.

Black Hole 2015.09.26. 00:59:00

@atpijkamo: persze, nem foglak megkeresni és kiirtani, de én inkább zsíroskenyeret eszek mint egy ilyet, de azt is csak akkor, ha én csináltam a zsírt.

Black Hole 2015.09.26. 01:02:03

@Józsi, a migráns köcsög: jóóó, nem bánom! De az, hogy vizet öntesz a sültcsirke alá, az nagyon szíven ütött! Ezt nem vártam tőled :'(

CID 2015.09.26. 07:26:17

@Black Hole: Na meg, egy kis borsot is szórhatna rá, pláne, ha a tuskóban veszi a szárnyast, hogy valamicske íze legyen :)

CID 2015.09.26. 07:31:33

@atpijkamo: mirelit hekk. Beáztadod fokhagymás tejbe, sózod, panírozod ( én jobban szeretem a paprikás lisztet ), majd megsütöd :D

lionking 2015.09.26. 09:44:15

mocskos hazug faszfejek a Knorrnál
pont olyan ez mint az 1,85 literes Cola és társai

penumbra1984 2015.09.26. 10:15:15

Az, hogy hús nincs benne az egy dolog, de olvassátok el pár üveges bolognai szósznak hazudott valaminek a címkéjét, tele vannak SÁRGARÉPÁVAL. Kockára vágott sárgarépával. A bolognaiba egyáltalán nem kell sárgarépa... viszont gondolom jól pótolja a drágább paradicsompürét térfogatilag. Egyszer vettem ilyen üveges szart véletlenül, ohne konzerválószer, hú de finom meg egészséges lesz, erre olyan volt mint egy elbaszott bébiétel. Mondjuk házilag összedobni egy bolognai szószt nem sokkal melósabb mint kinyitni egy üveg ilyen alibi szart, de hát ami időt ott megspórolunk, azt lehet ilyen panaszkodásra fordítani a gyártónál...

CID 2015.09.26. 10:59:04

@penumbra1984: olvass el eredeti receptet a sárgarépát illetően, mielőtt marhaságokat írsz...

penumbra1984 2015.09.26. 11:16:31

@CID: Hm, igazad van, 1 kiló összevagdalt marhahúsra tesznek bele 2 szálat. Az üvegben levő 10 deka hús mellett volt ugyanennyi...

www.telegraph.co.uk/food-and-drink/recipes/spaghetti-bolognese-italian-chefs-show-world-the-correct-way/

Ráérek 2015.09.26. 11:18:41

@CID: Ez MARHASÁG!

A milánóit nem ismerik! Na _az_ a tipikus magyar menzakaja "találmány".

A bolognai abszolút klasszikus olasz kaja.

Ráérek 2015.09.26. 11:20:36

@penumbra1984: Te sem vagy egy nagy gasztroszakértő...

A bolognaiban VAN sárgarépa, és szárzeller is.

Eleve a SOFRITTO-val kell indítani a receptet, ami apróra vágott hagyma-fokhagyma-szárzeller és sárgarépa, összedinsztelve.

Mars vissza a kuktatanfolyamra! :-D

élhetetlen 2015.09.26. 11:20:42

@atpijkamo: Én megértelek. „kézzel meg nem fogok”. Nem ennyire durva az esetem, én a halhoz is hozzányúlok, de csak, ha nincs rajta a bőre. Volt már olyan, hogy az álnok eladó nem volt hajlandó megnyúzni (busával is, lazaccal is), mert hosszú volt a sor, ez is megoldható. Villára szúrva mostam meg, aztán betettem a serpenyőbe bőrrel lefele, majd egy perc múlva meg lehetett hámozni, anélkül, hogy hozzányúltam volna a bőrhöz. Egyébként, ha friss, vagy fagyasztott halfilét veszel, (csak azért, mert ott még látszik, hogy halból van), azt is be lehet panírozni két villával. Én eddig jutottam, de az tény, hogy aki a konyhámba egy halfejet behozna, annak annyi lenne.

Ráérek 2015.09.26. 11:24:03

@penumbra1984: Csak hogy ne maradj tudatlan... :)

winedharma.com/it/dharmag/aprile-2012/ragu-alla-bolognese-la-ricetta-originale

Ingredienti per fare il ragù alla bolognese

500 gr. di carne di manzo macinato
500 gr. di carne suino macinato
1 cipolla gialla
!!! 1 carota !!!
1 gambo di sedano
300 ml di passata di pomodoro
25 gr. burro
4 cucchiai di olio di oliva
1 foglia di alloro per aromatizzare (opzionale)
½ bicchiere di latte
½ bicchiere di vino bianco secco
½ bicchiere di brodo di carne
Sale e pepe quanto basta

Ráérek 2015.09.26. 11:25:49

@Aureliano Buendía: Ebből a klasszikus verzió... :-D

"Kóbor macskákat veszek: 400ft/darab
Ugyanitt házi kolbász kapható 700ft/kiló"

Black Hole 2015.09.26. 11:31:11

@CID: alap az, hogy a sütnivaló csirke ne legyen több másfél kilónál, legyen kicsit zsíros, és ne a szemét minőség! Akkor csak só és olaj kell rá! Én úgy csinálom, hogy a tiszta csirkét a mellénél végig vágom, de a háta egyben marad. Így szépen ki lehet teríteni a kis, természetesen a bőrös fele van felül, de olyan szép lapos, sózom pár órával sütés előtt, aztán bekenem olajjal, és 200 fokon egy óra, de légkeverősben csak 180 fok. Fél óra múlva kiveszem, és ami kisült belőle, azt vissza locsolom rá. 20 perc múlva megint locsolom, aztán hamarosan kész is. Ja, olyan tepsiben sütöm, amiben van rács. Mindenki nyunnyog, hogy nem teszek rá semmi fűszert, biztos ízetlen, de az összes ismerős ilyet akar nálunk zabálni, és ha hosszabb ideig itt van valaki, akkor mindig az van, hogy olyan lapított csirkét lehet-e?

élhetetlen 2015.09.26. 11:32:57

Nekem a Knorral más bajom van. Területenként gyártanak, és megpukkadok attól, hogy Magyarországon zöldségleveseket lehet kapni, amit meg is tudok főzni. Valamikor régen belebotlottam Barcelónában egy homár krémleves porba, nem vagyok egy zacskós leves rajongó, de az nagyon bejött. Most akkor jutok hozzá, ha valamelyik ismerősömet rajtakapom, hogy oda készül, és rá is tudom venni, hogy járjon utána. Súlya nincs, hosszan eláll, nem értem, miért nem viszik olyan helyekre, ahol ez nem gyártható. (Ráadásul az Knorr internetes lapján sincs fenn). Na mindegy, most éppen megint nincs már vagy két éve.

Black Hole 2015.09.26. 11:34:45

@Black Hole: kurva billentyűzet néha megtréfált, hogy rohaggyon meg!

CID 2015.09.26. 11:52:45

@penumbra1984: Na ugye, mellékesen megjegyzem, hogy lehet tagliatelléből, spagettit csinálni :D Két orája vettem a piacon ( a csontlevesbe ) 3 méretes répát, hat ilyen üvegbe nem férnének bele. Egyébként tényleg érdemes kipróbálni a fennti receptet, isteni finom, s lazán lehet bebaszarintani a mélyhűtőbe.
@Black Hole: Igen, ehhez viszont nem neyloncsirke kell, múlt héten kaptam fateromtól egy 1, 5- 2 kg-os növendék kakast, magam kopasztottam és beleztem :D

Black Hole 2015.09.26. 12:02:33

@CID: abból van a legjobb pöri! Meg a jó vén tyúkból! Már aki a tyúkot szereti! Mondjuk egy vörös tyúk mindig jól jön! Az se baj, ha nem túl vén!

CID 2015.09.26. 12:11:32

@Black Hole: Az lesz belőle, miután kész a fater idei pirospaprikája. Vörös tyúkom még sose vót, mondom is az asszonynak, ha legközelebb festi a haját :D

Black Hole 2015.09.26. 12:18:18

@CID: basszus, te veszélyes életet élsz! A kakast le kell fagyasztanod, ha a paprikát meg akarod vele várni! Ez ott lehet veszélyes, hogy ha a nejednek mondod, hogy vöröstyúkra vágysz, lehet agyonver a csontá fagyott kakassal! Légy óvatos!

CID 2015.09.26. 13:23:10

@Black Hole: Azt az 1 hetet kibírja, legalább érlelődött egy kicsit.

Black Hole 2015.09.26. 15:07:02

@CID: ha jót akarsz, akkor ne a hűtőbe tedd, hanem a napra, és cukrosvízzel kend át egy nap kétszer!

2015.09.26. 15:40:19

@köszönöm a kommentált: Az Uncle Ben's ázsiai szószai ...

CID 2015.09.26. 16:01:19

@Black Hole: Szerintem a cukrosvíz nem jó, akkor nem fogják azok a szép zöld legyek meglepni, és az életbe nem mászik bele a lábosba.

Black Hole 2015.09.26. 16:47:32

@CID: akkor nincs más, mint egy macskát levágni, aztán annak a vérével kenegetni! Ha szerencséd van, találsz elütöttet, ha nem túl régi, még az is jó!

CID 2015.09.26. 18:17:58

@Black Hole: Köszönöm a jótanácsot, majd küldök kóstolót!

Black Hole 2015.09.26. 18:23:33

@CID: kösz, de ha már mindenképp költségbe akarod verni magad, inkább pálinkát küldj :-)

CID 2015.09.26. 19:07:22

@Black Hole: Igazán nem vagyok egy írigy ember, de pálinkát azt NEM ;) Nocsak nocsak, fejlet nyugaton nincs röndös pálesz :D

Black Hole 2015.09.26. 19:18:29

@CID: itt más van. De jó barack, vagy szilva pálinkához ritkán jutok hozzá. Itt whiskey-ből van irtózatos választék.

Black Hole 2015.09.26. 19:20:04

@CID: ja, meg ciderből! Ez nagyon fontos!

CID 2015.09.26. 21:03:51

@Black Hole: whiskyt nem annyira szeretem, az a cider, meg nyílvan valami úri huncutság lehet, maradok a sörnél. Viszont, most kellett rájönöm, a gin finom.
@Ráérek: spagettire gondoltam, de látom szakértő vagy;)

Black Hole 2015.09.26. 22:02:30

@CID: whiskey rengeteg fajta van. Skótot én sem annyira szeretem. Az ír az igazi szerintem. A cider meg egyszerűen finom. Szerintem idő kérdése, hogy arrafelé mikor terjed el. Utóbbi időben inkább azt iszom, mint a sört.

amindenes.blog.hu 2015.09.27. 10:52:01

A hús drága, naná hogy kivették.

CID 2015.09.27. 10:56:56

@Black Hole: Hááát, a pián nem fogunk összeveszni :)

Black Hole 2015.09.27. 12:11:08

@CID: akkor ez már csak egy kérdést vet fel! Antialkesz vagy, vagypedig mindent megiszol válogatás nélkül?

CID 2015.09.27. 13:09:05

@Black Hole: Antielkesz azé nem vagyok, viszont jólnevelt, így ha megkínálnak valamivel, nem utasíthatom vissza. Max. nem kérek repetát.

Black Hole 2015.09.27. 13:19:21

@CID: boldog legénykorban volt egy barátom apjának iszonyat rossz bora. Az, ha megkínált, muszáj volt meginni, nehogy sértődés legyen. Szörnyű emlék, na! Azóta tudom, hogy a jólneveltség, rettenetes másnapossággal jár!

Black Hole 2015.09.27. 21:24:42

Biztos frissen vágott disznó, még gőzölgő húsát darálták bele :-)

melaena 2015.09.28. 09:47:16

Nem is az a fura,amikor valakinek 2-3 egyszeru mondat ertelmezese is gondot okoz,hanem az,amikor a hulyeseget olyan magas lorol kezdi el osztani,mintha o szarta volna s spanyol viaszt.
Ugye a tortenet annyi, hogy egy termekbol kikerult a leglenyegesebb osszetevoje szepen csendben.Az erre irt panaszra egy olyan felhaborito sablonvalasz erkezik,ami egy turing-teszten azonnali bukast jelentene.

Ehhez kepest a nagyon okos,nagyon magabiztos agyhalottak mit tudnak reagalni:
- hussal is szar volt (neked nem izlik. ki kerdezte?)
- en megcsinalom termeszetes alapanyagokbol ( en pedig nem tartok otthon mindig friss paradicsomot,daralt hust.ez azert van,hogy amikor nincs otthon semmi es idom sem vasarolni,lekapom a polcrol,mire kesz a teszta,ez is megvan)
- meg meg ezer teljesen irrelevans faszsagot.

Gondolom,ha jonne egy sztori, hogy kenyer helyett sosvizet kapott valaki,akkor az elso tiz bejegyzes arrol szolna, hogy "halisten,en liszterzekeny vagyok,meg amugyis hizlal a kenyer"

shred 2015.09.28. 09:55:27

A Knorr válasz alapján tehát:

a) felmérést végeztek a bolognai alap összetevőivel kapcsolatban,
b) a felmérésben részt vevők többsége nem akart többé húst látni az össztevők között, és ragaszkodott ahhoz, hogy továbbra is eredeti áron vehesse meg azt.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.28. 09:58:08

@batgirl: Gyere, penészessajtos poszt van!

A blogod meg január óta nem früssült!

szsuzsanna 2015.09.29. 10:25:56

@élhetetlen: -hát, ja...
-hozzám sem jöhet be, semmilyen hal "fejestül"...
-sőt, a tányéromra se kerüljön, (se hal, se rákféle, fejestül), ---engem NE NÉZZEN! -a kajám, evés közben...

szsuzsanna 2015.09.29. 10:33:26

@Black Hole: -sajnos, nálam is az ír whiskey (lenne) a nyerő...
-(a jó kis "paraszt" Paddy, -itthon nincs, sajnos, -a többit is nagggyon bírjuk, -sajnos a "zsebünk" csak ritkán)...

szsuzsanna 2015.09.29. 11:04:23

Kedveseim Minden!
-Szerintem, arról szólt, a panasz, hogy a "Knorr", "átb@ssza a vásárlóit...
-Az van, hogy itten, nálunk, "azemberek", úgy tudják, hogy van a bolognai, és van, a milánói szósz, -az egyikbe "jár" hús, a másikba nem ...

szsuzsanna 2015.09.29. 12:31:53

@melaena: -hát ja...
-Attól még, hogy én, az utóbbi években, az sk. eltett paradicsomból "gyártom" a különféle "maszatokat", ...-ESZEMBE SE JUT!, "fikázni" azokat, akik, elvárják, hogy, itthon is lehessen kapni, "konyhakész": -finom, minőségi "szószokat, maszatokat", -sőt pl. sokféle, -"friss, nyers", kifőzendő tésztafélét is, ---stb-stb...
-valószínűleg, kaphatók ilyenek is...
-a Knorr, az csak a "knorr"...-olyan, amilyen...

-szerintem, a mostani "fiatalok?" -nagy része, -többnyire, -"utóbb!..., -mint előbb"-, -úgy "esik ki", a "-mamahotelből-", hogy, a "kisdrága", még egy szendvicset se nagyon tud, egyedül "megalkotni"...-DE, kedves kortársaim, -EZ, NEM AZ Ő HIBÁJA!!!

-viszont, -a mostani "huszon-harmincas", "szerencsések?"-akiknek, viszonylag, "jól fizető?", -ezért, többnyire, 10-12, -sőt több órás "munkanapjuk" van, -szerintem, -elvárhatják, hogy, -(ha egyáltalán még van idejük, erejük "bótba" menni), -a "polcokról" is, össze tudjanak szedni, valami gyorsan elkészíthető "ehetőt"...
-szerintem, nagyon "látogatott" blog lenne, az, -amiben valaki, "összeírná", hogy itthon, miket, és hol, -lehet venni, -milyen "konyhakész" dolgokat érdemes otthon "tartani", -egy GYORSAN elkészíthető finom kajához...
-én, mint gyakorlott banya, már sokszor gondoltam rá, hogy annyi "eccerű" , -alig valamiből, -(akár egy "lángon", főzőfelületen) is, elkészíthető, finom ételt lehetne összeszedni "egy helyre"...-lehet hogy van már ilyen is...
-Túúdom, -ezer féle "gasztroblogger" van. -bocs., -de, sajnos, szerintem, amit a "fiatal ámatőrök" legnagyobb része irkál, -az enyhén szólva, tragikus...

Black Hole 2015.09.29. 14:44:30

@szsuzsanna: fekete Bushmills meg a Jameson's a király szerintem, de tény, hogy a Paddy meg a Power sem rossz, és még lehetne sorolni.

szsuzsanna 2015.09.30. 17:47:30

@Black Hole: -Hát ja...-sőt bizony, -ez így igaz...
-"whiskey-ileg", -a Bushmills "gyárat" (is) meglátogattuk...-(a csoportból, csak mi gondoltuk azt, hogy, a végén vissza kell adni a "kóstolós" (csodaszép) poharat"...)

-bocs., -ettől még viccesebb, amikor egy XII.századi, sörgyártó szerzetesek kápolnáját akartunk megnézni, -Írországban, -ami (persze) egy jelenleg is működő sörgyár területén van...
-Hétvégén: -k. magas vaskerítés, kapu, -semmi kiírás az látogathatóságról, -hát akkor ez ennyi, -gondoltuk, -amikor is, egy "szépdarab" egyenruhás, "minigépfegyveres" alak, elénk lépett, és megkérdezte, miben segíthet...-na, b@szdmeg-, ---eldadogtuk, hogy a "gájd" szerint, -"itten van egy kápolna", -és csak azért "ólálkodunk", -hogy mikor lehetne megnézni, stb...
-erre, Ő! -hát csak tessék, -kaput kinyit, -betessékel, -és elmagyarázza, hogy merre kell menni, -hosszan, -át a (működő!) sörgyár udvarán!, -itt erre, -ott arra, -és, a végén ott lesz a kápolna (nyitva persze)..., -és, közben elmeséli a történetét is, -a kápolnának, szerzeteseknek, sörgyárnak...-ja, és mindez "ingyér" volt...

Black Hole 2015.09.30. 18:00:35

@szsuzsanna: Guinness-gyárban voltatok, vagy Kilkennyben? Amúgy a hasonló dolgok miatt szeretek itt élni, mint amit meséltél. Bushmillsben nem voltam a lepárlóban, csak elmentem egyszer mellette, de utólag megbántam, hogy kihagytam.

szsuzsanna 2015.10.01. 10:40:38

@Black Hole: A Kilkennyben voltunk, de a csapolt! Guines a kedvencünk, -lehetőleg egy rendes ír kocsmában...
-első ír kocsmázás:-két bőrig ázott, csöpögő, kiöntött ürge=mi, bementünk Galway-ben a The Quays-ba (www.galwaycitypubguide.com.) a pultos, megtekintett, majd átadott két nagy törülközőt, és odamutatott a kandalló melletti "rekaméra", hogy üljünk oda, a kandalló persze, igazi! volt, és "tőzegtégla" égett benne...
(ha arra jársz, okvetlenül menj be)
A whiskey-re visszatérve, a Tullamore Dew is nagyon szeretjük, és azt sajnos, itthon is kapni, -de meg se közelíti "azt a fílinget"...
-egy utolsó "kocsmás": Dublinban vasárnap délután, a belvárosban, találtunk végre egy parkolóhelyet, a mini lakóautónknak, ami, ráadásul ingyenes volt, hétfő reggel 8-ig. Eléggé későn értünk vissza, "azuram" már nem akart vezetni, közölte: itt alszunk...-háát...
Reggel időben keltünk, kávézgatni, "azuram" kimutat az ablakon:-mit izgultál, két géppisztolyos őr vigyázott ránk, -mivel a Bank of Ireland ajtaja előtt álltunk...
-Ja, és a kocsmákban, 23 óra nulla-nullakor bezárták a kasszát, -onnantól újabb piát nem adtak, ezért háromnegyedtől, mindenki gyorsan rendelt még, -minket, a turistákat is mindig figyelmeztettek, az ottaniak, vagy a pultos, nehogy pia nélkül maradjunk...-mert nyitva addig voltak, amíg vendégek voltak...
(akkor, 3,60 volt 2 whiskey, vagy 2x2 pint Guines)
-mindenkitől, mélységes elnézést kérek, a "szófosó nyanya"

Black Hole 2015.10.01. 11:47:04

@szsuzsanna: vidám kis ország ez, én mondom! Amúgy nem is tudom, hogy van-e itt kocsma kandalló nélkül? Persze az igazi ír kocsmákra gondolok, nem ilyen belvárosi itató-helyekre. A parkolás meg este 7-től reggelig, és hétvégén ingyen van. Sör tekintetében meg az a helyzet, hogy van szerintem a Guinness-nél jobb, pl a Kilkenny-t is jobban szeretem. A Tullamore meg valóban nagyon ott van. Lazaság szempontjából meg az Írek szerintem túltesznek minden népen. Pl nem tudsz úgy elkésni sehonnan, legyen az kórházi időpont, vagy valami hivatal, hogy akár csak említést is érdemeljen. És egy "sorry"-val nincs az a helyzet, amit nem lehet jóvá tenni.

szsuzsanna 2015.10.01. 13:13:07

-Nekem, akkor, 92-ben az volt a legmegdöbbentőbb, (az internet még alig gyerekcipőben se!), hogy "ezek" olvasnak! -tudták, hol van Magyarország, tudták, hogy mi zajlott le 3 évvel azelőtt, és érdekelte őket, hogy mi a helyzet...
-Azt nagyon gyorsan meg kellett szokni, hogy minimum köszönünk egymásnak, ha, pl. a "világ végén" szembe jön bárki, -(mi itthon is szoktunk)...
-DE, néhány mondatot legalább, beszélgetni is kellett, -pl. egy liter tej megvétele mellett is...
-(bevallom, a "vatenájszdéjtudéj"-től, -egy idő után "ölni tudtam volna", -mivel soha a büdös életben nem áztunk-fáztunk annyit, mint, ama három nyári? hónap alatt...
-"azuram" bevallotta, hogy egyszer, -szokásosan ázottan, -(szerintük az csak "skót köd", -amikor csak "szitál?", -ámde sz@arrá ázol)-...-szóval, a postán "lement a redőny", és azt felelte, hogy, -"nálunk ilyenkor 30 fok van-, -hogy lehet azt kibírni? -szörnyülködte a személyzet...-a TV-ben, -ha néha, délen 24! fok volt nappal, -azt pirossal írták (very hot), -ezen már csak sírva röhögtünk...
-az "egyéni szoc problem", hogy a nyugati, óceán parton, ragaszkodtunk, a parti sétánytól 5 percre levő lakáshoz, -ebből kifolyólag, folyamatosan, villannyal fűtöttünk...
-a csecsemőkre, csak akkor adtak sapkát, ha kisütött a NAP, -amúgy a jeges szél fútta a pár szál pihét a fejükön, -a járóképes, kisebb-nagyobbaknak, -szó szerint! lilára fagyott a pucér lábszáruk, combjuk, --de, nem láttunk egy "taknyos" gyereket se...
-Becsavarogtuk az egész szigetet:- csodálatos, meseszép, -az ezer éves "ebik", -az egyik elvadult udvarában, szedtem egy nagy adag "igazi" petrezselyemzöldet, (a boltokban csak a "fodrost" lehetett kapni), -a "partok", kastélyok, -és minden, -bármikor boldogan visszamennénk...-csak sajnos "anyagilag" már nemigen megy.
-Lazaság: -Galway, -a főutcán, áll egy kocsi, "vészvillogóval", -kétirányú, egy-egy szűk sáv, -tehát, mögötte állnak a kocsik, SEMMi duda!, -mindenki tudja, hogy csak egy percre ugrott be valahova, és jön, -és tényleg...

Intelli 2015.12.03. 01:55:38

Na nem szoktam ilyet írni, de ha ilyen szarokat zabáélsz meg is érdemled...
süti beállítások módosítása