Tékozló Homár

Rejtély, miért húzza békéltetésig az ügyet az Extreme Digital

2015.09.29. 14:21 | Homár Hilda | komment

extreme_digital_1_1.jpg

Félreinformált honlapján az Extreme Digital? - oké, nem öröm belefutni egy ilyenbe, de előfordulhat. Elismerik, hogy hibáztak, visszautalást és kedvezményt ígérnek? - szuper! vásárlói szívet melengető, ügyfélbarát magatartás. Hogy mit keres akkor mégis az ügy a Homáron? - Igen, már megint belehalt a csalódásba egy szivárvány póni.

Tisztelt Tékozló Homár! 

Az én történetem még Július végére nyúlik vissza, amikor klímát szerettem volna vásárolni, és botor módon ezt végül az Extreme Digitalnál tettem meg.

A honlapjukon keresztül rendeltem meg, az ott felsorolt paraméterek alapján. Külön szempont volt, hogy a specifikáció alapján a klíma wifi-s volt, tehát a telómmal bárhonnan tudtam volna irányítani. Azért gondoltam, a megrendelés előtt még rákérdezek telefonon is, hogy a kinézett terméknél található wifi funkció biztosan azt jelenti-e? Mondják persze. Oké megrendeltem kihozta egy futár, eddig ment is minden simán.

Az első shokk akkor ért, mikor a szakszerviztől érkező szerelő mondja, hogy de azt ugye tudom hogy ez nem wifis? Mondom, hát az nem lehet, nézzük meg a honlapot, itt írja. Betelefonált a szerelő a központba, hogy a típuskód alapján nézzenek utána, és mondja, hogy ez bizony nem wifis. 

Oké, szerelő el, én hívom az e-digitalt, hogy ez mégis hogy lehet? Laza 20 perc automata-hallgatás után végre fel is vették, és mondják, hogy jaaaa igen, az lehet, de van egy típus, ami 15000-rel drágább, kisebb a teljesítménye is, de az tényleg wifis. Felvetettem nekik, hogy én alapvetően egy wifis klímát vettem, és nem olyat kaptam, tehát cseréljék ki egy olyanra. Ők ebbe csak úgy mentek volna bele, ha én kifizetem a különbözetet, de ebbe meg érthető okok miatt én nem mentem bele. 

Mondja a csávó, hogy nyomtassak ki a honlapjukról itthon egy elállási nyilatkozatot a számlaszámommal, és tegyem bele a termék dobozába, hogy visszautalhassák a pénzem.Lehet, hogy már itt kellett volna gyanakodnom, ugyanis amikor nekem a futár kihozta a klímát, akkor én kp-ban fizettem, és mikor visszavitte, akkor ezt az opciót nem említették, hanem hogy majd visszautalják. 

Telik múlik az idő, két hét elteltével kezdett nagyon gyanús lenni a sztori, hogy most mégis mi van a pénzemmel. Felhívtam őket, hogy most mizu, újabb 10-15 perc várakozás után felveszi egy ügyintéző, elkezdem sorolni az egész eljárással kapcsolatos eddigi problémáimat neki, mondja hogy várjak és megnézi. Azt mondja, hogy nem lát számlaszámot rögzítve. Mondom az nem lehet, hát én már a klímával együtt megadtam, azt mondja, várjak egy kicsit... Á igen, látja egy pár nap és utalják is.

Mivel ez nem történt meg telefonálok újra, egy másik ügyintéző veszi fel, elkezdem elölről a sztorit, ez is azzal jön, h nem lát számlaszámot.... Mondom neki h pedig én megadtam, de akkor inkább megadom újra. Jajj azt nem lehet, nem írhatja fel telefonon keresztül írjam meg e-mailben. Jó, megírtam, semmi válasz rá.

Közben eltelt egy újabb hét, szóval gondoltam bemegyek már személyesen is az egyik boltjukba, hogy ezt mégis hogy gondolták. Azt mondja a csávó, hogy hát ő sajnos nem lát rá semmire, de felhív a központból egy kollégát, aki majd rögzíti a számlaszámom, megtörtént ez is, ismét ígéretet kaptam a pár napon belüli visszautalásra. De persze ebből se lett semmi. Telefon újra, ezúttal úgy hogy már egyúttal szeretnék panaszt is tenni, felvette eközben időben ismét eltelt egy újabb hét, mire jön a következő e-mail:

"Tisztelt Ügyfelünk!

Ez úton válaszolunk ügyfélszolgálatunkon bejelentett panaszára, amelyet levelünkhöz mellékelve csatoltunk. Szíves elnézését kérjük az okozott kellemetlenségek miatt. Sajnos a weboldalunkon hibás termékinformáció szerepelt a Samsung AR12JSFNCWKNZE típusú klíma berendezésről, ezért kaphatott téves információt arra vonatkozóan, miszerint a termék WiFi-vel ellátott. A hibát azóta javítottuk és X számlán elindítottuk a vételár visszautalását is a bankszámlaszámára, remélhetően azóta már megkapta.

A kellemetlenségek kompenzálásaként 5% kedvezményt tudunk felajánlani a következő nem áthúzott akciós, raktáron lévő termékünk vásárlása esetén annak vételárából. Amennyiben szeretné igénybevenni a felajánlott kedvezményt, úgy telefonos megrendelés esetén hivatkozzon ezen levelünkre ügyfélszolgálatos kollégánknál."

Ez az e-mail szeptember elején jött,  jelenleg se pénzem, se klímám. Írtam nekik újra, hogy igazából eddig csak 3 különféle módon adtam meg a számlaszámom, de pénz ettől független se érkezett rá. Erre az volt a válasz, hogy elnézésemet kérik /ismét/, továbbítják a Pénzügyi osztályra....

Azóta sem történt semmi érdemi. A cég ugye elismerte hogy igazam van, csak szimplán nem fizet azóta sem. Jelenleg már a békéltető testületnél van az ügy, tegnap kellett még 1-2 dokumentumot beadnom hiánypótlásra...

Most itt tartunk :(

UPDATE okt.1. 15:23

Feltámadt a remény és a szivárványpóni! Ádám írt a fejleményekről.

Kedves Hilda!

Az előzmények ismeretében képzeld, váratlan fejlemény történt! Ahogy leközöltétek a cikket, én megosztottam az ő fb-oldalukon egy posztban, ahol éppen az év boltja szavazást reklámozzák, hogy mki szavazzon rájuk. Aztán ahogy én leírtam a problémámat lett ott még egy pár másik hasonló komment is, akik szintén pórul jártak velük nemrégiben.

De ami részemre fontos, hogy ma jön a banktól az sms, hogy visszautalták a pénzem! :D Igazából csak pont annyit, amit én kifizettem még immár bő két hónappal ezelőtt, de én ugyebár itt fb-on nem adtam meg nekik a számlaszámom, tehát egyértelmű, hogy sikerült előbányászni abból a 3 formából valamelyiket, amikor viszont megadtam előtte. Szóval nagyon is tisztába voltak ők az én számlaszámommal, csak amíg nem született meg ez a poszt a nyilvánosság elé, nem nagyon zavartatták magukat!!! Elképesztő...

Szóval emiatt nagy köszönet jár neked, mert úgy tűnik hogy ilyen világban élünk, ahol ez kellett hozzá! (Lehet hamarabb kellett vna meglépnem...)

Tehát még egyszer nagyon köszönöm,

Szép napot:

Ádám

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CID 2015.09.29. 14:22:54

Wifis klíma, menten berosálok :)

Martinicske 2015.09.29. 14:26:22

Nem lenne hülyeség, ha nem tudod előre mikor leszel ahol üzemel be tudod időzíteni, hogy meleg legyen mire mész, vagy hideg. Olcsóbb mintha egész nap járatni kellene.

Itt ez nem jött össze.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.29. 14:30:40

@CID: Csak nehogy olyan budira ülj, amit BT-al lehet vezérelni (öblítés, szellőztetés, esetleg mosás-szárítás)!

McZozo 2015.09.29. 14:32:40

Mondjuk ez annyiban erdekes eset, hogy itt elismerte a ceg hogy tartozik csak nem fizet, kerdes ilyenkor mit tehet a bekelteto testulet, mert szerintem tobb jogkoruk nincs nekik sem. itt az elismeres alapjan inkabb egy ugyvedes fizetesi meghagyast adnek be, ha arra se lepnek akkor megy a felszamolas, gondolom ezt nem kockaztatnak.

Dezsike 2015.09.29. 14:40:37

@Martinicske: A 10 éves klímákat is lehet időzíteni, csak nem távolról, hanem előre be kell programozni, mint régen a videomagnót - aztán ha később ér haza fölöslegesen ment, ha pedig hamarabb forró szoba fogadja. De ez se létszükséglet, mert egy inverteres klímával gyorsan le lehet hűteni a szobát nagy teljesítményen, aztán ha közelít a beállított hőmérséklethez visszavesz a teljesítményből, így akár 5 fokot is lehet hűteni pár perc alatt (ha a szobához megfelelő teljesítményű a klíma, kisebbel értelemszerűen tovább tart->több áramot zabál).

CID 2015.09.29. 14:47:55

@McZozo: Igen, ezen része, valóban talányos.

@Martinicske: Tartok tőle, egy kicsit kevés egy Wifis klíma ahhoz, hogy te a telódról, két kilométerről be tudd kapcsolni. A wifi önmagában annyit tud, hogy kiváltja a két eszköz között a madzagot ;)

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Hát ja, nincs nálam a teló, nem tudom lehúzni a slozit.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.29. 14:48:43

Fontos kérdés, hogy kitől vette a poszt toló a klímát. Az ED Zrt. rendben működik (nem igazán jönne jól nekik egy felszámolási eljárás), de lehet, hogy olyan bolttal került üzleti kapcsolatba, amelyik már felszámolás alatt van. Utóbbi esetben csak elvi lehetőségei vannak a pénzének a visszaszerzésére.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.29. 14:55:19

@CID: Ja, lehet hogy kell hozzá netkapcsolat és router is...

KaTe 2015.09.29. 14:55:48

@Igi11: Rendesen foglalja a netkapcsolatot? MIVEL??? Egész nap pornót tölt, vagy torrentezik? Ne viccelj már, nekem is nemsokára wifis klímám lesz, mondd gyorsan, hogy miről nem tudok, most még talán elállhatok a vásárlástól!!!

Amúgy már nem a 28,8-as meg 33,6-os betárcsázós modem korát éljük...

Darth Revan 2015.09.29. 14:59:59

Megmondanam, hogy hova dugjak az 5% kedvezmenyuket.

A multkor egy kis kavicsra haraptam ra egy buritoban, karpotlaskent felajanlottak egy ingyen ebedet, amelett, hogy nem kellett fizetnem aznap sem, de ertheto modon nem probalkozom ott tobbet :)

Bombaló 2015.09.29. 15:01:02

@KaTe: Továbbra sem értem, miért kell egy klímára(!) wifi? Azért fizetek többet, hogy ne adjanak hozzá távirányítót?

amindenes.blog.hu 2015.09.29. 15:02:09

Ez olyan mint a nyilvános szex..komolyan mondom ti direkt csináljátok ezt, a kihívásért. Mert hogy valaki szív a Digitallal egy dolog, de hogy utána egyből tudja hova jöjjön és írjon az már azért..

McZozo 2015.09.29. 15:02:26

@Igi11: Teged kene kirakni egy szal tulszoknyaba egy barlangba hogy ott legyel eletrevalo :)

Bombaló 2015.09.29. 15:03:22

Hát nem eltűnt a Telekomos poszt? Biztos a Telekom lekapcsolta róla a wifit.

Mityu Addideapénzt kft LE 2015.09.29. 15:04:03

Ha jól tévedek már hűtőgépet is szerkesztenek olyant, hogy a közértbe' le tudod kérdezni a tartalmát, hogy mit kell vegyé'... :) Szal egy klíma netről vezérelve szvsz már nem nagy kunszt. :)

McZozo 2015.09.29. 15:04:40

@Fungumars: Mazohistak na , Vannak Vadaszok :) Ezt elvezik

ptspts 2015.09.29. 15:09:10

@Igi11:

> az év legmelegebb hónapjaiban akar klímát venni.

Valóban olcsóbb lenne ősszel vagy télen, de kapásból el tudok képzelni 5 olyan élethelyzetet, amelyben megéri azonnal, drágán megvenni, és nem várni őszig.

> netkapcsolatot is foglalja feleslegesen, az áram mellett.

A háztartások nagy részében a net nincs csutkára járatva, bőven jut sávszélesség a helyi wifi hálózaton és az internetkapcsolaton is a klíma vezérlésére. Érdemes utánajárni, mennyi áramot fogyaszt az állandó wifis készenléttel, és az évente mennyibe kerül. Ismét el tudok képzelni olyan élethelyzeteket, melyekben megéri.

> egy újabb idióta

Erről nem győztek meg az érveid.

> nem életrevaló

Erről sem győztek meg az érveid.

> Szerintem akasszuk fel az ilyet

Szerintem inkább senkit ne akasszunk fel amiatt, hogy a Homárra ír vagy kommentel.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.09.29. 15:10:58

GHJFHDHJJW673842FNJEUD HA NWJWJFH G HJJGVFD DG 2496_#(,:GGHJDDGCHUGFFFFJJYPOJGDERTYGHHTR GGFDGUHDUR HFJRRJERRRHEJWJWHV
típusú klíma. monnyuk nem is csoda hogy összekeverik.

KaTe 2015.09.29. 15:13:35

@Bombaló: A wifi egy extra opció. Miért ne adnának a klímához távirányítót?

Nagyon egyszerű példa, csak hogy értsd:
Adott egy 50 négyzetméteres kis lakás egy társasházban. A tulaj nincs otthon egész nap, természetesen mielőtt elmegy otthonról gondosan bezár minden ajtót és ablakot. Este hazafele tart, de mielőtt hazaérne, előkapja a telefonos appot és pár művelettel beprogramozza a klímát, hogy azt az egész napos dohos párás állott levegőt kicsit forgassa már meg, mire a kedves és amúgy baromi fáradt tulaj hazaér.
Persze tudom, hogy az ablakok is betölthetik ezt a szerepet, ezért is hívják ezt kényelmi funkciónak, feláras szolgáltatásnak ami be is van építve a klíma árába.

ancsika 2015.09.29. 15:23:22

nagy a flanc... ahelyett, hogy a klímaszerelővel beszereztette volna ment a fillérb@szás az edigitálnál...

McZozo 2015.09.29. 15:25:47

@KaTe: Sot elmondom hogy olyan haz is van mar es nem is egy mai darab mar ahol egy kozponti szamitogep az ablakokat is tudja nyitni csukni magatol, tehat mar az sem ordogtol valo hogy ablakot is egy rendszer kezeli

CID 2015.09.29. 15:26:44

@KaTe: Azért az már komoly probléma, ha egy lakás dohos. Remélhetőleg, ha büdös vagy, megfürdessz, és nem a sziszegős tust használod. Üzletekben, irodákban még érthető ez a kurva klímázás, de lakásokban, szigetelés, árnyékolás, és leginkább szellőztetés.

McZozo 2015.09.29. 15:26:48

@dr. phil. Sün‼ ツ: Kelleni nem kell csak gondoltam ne legyen vizualis kornyezetszennyezes. )

McZozo 2015.09.29. 15:29:37

@CID: Latszik meg nem laktal nyugatra nyilo ablakokkal rendelkezo hazban esetleg panelben. ahol meg ejfelkor is sut a 40 fok a betonbol. de nekem othon a csaladi hazban is sokszor meg lehetett pusztulni nyaron nem kell ahhoz panel se

KaTe 2015.09.29. 15:38:25

@CID: Hallottál már olyan társasházról, ahol a földszint alatt pince van? Vagy hogy a szigetelés nem tökéletes? A 60-70-es években rengeteg ilyen épült Budapesten. Lehet személyeskedni, meg kötekedni, bár számomra meglehetősen szomorú, hogy az én "higiéniai állapotfelmérésemmel" vagy elfoglalva.

@McZozo: Lehet fokozni, de egy wifis klíma azért mégse kizárólag felső tízezer kiváltsága. Amiről viszont te beszélsz, az nem épp egy általános dolog, amit minden 3. házban megtalálnék. Magyarországon biztosan nem.

Homár Hilda 2015.09.29. 15:45:43

@Bombaló: akarták, de megállapodtam velük, várnak reggelig, mert az igazából a holnapi poszt

gabors 2015.09.29. 15:45:59

"Az első shokk"

eddig birtam azon hogy klimat vesz a posztolo meg atleptem...

Hilda it mi a lenyeg ???? Nehogy atlepjek rajta ....

gabors 2015.09.29. 15:47:35

hat nem atveszelte a posztolo a nyari klimat klima nelkul ???? elkepszto ....

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.29. 15:52:51

@ptspts: Hát, speciel Igit a többi (szűkkeblű) nőszemély már párszor felakasztotta volna...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.29. 15:54:07

@gabors: Ugyan már! Fordítógépről tanult magyarul, ez is szép teljesítmény.

FDToth 2015.09.29. 16:14:01

Ezt az Extreme hülyén csinálta, jól seggbe fogják rúgni az ilyen ügyek megoldásáért felelős emberkét. Nekem elég sokszor előfordult már az ED-vel is, hogy termék vissza, és a pénz is nekem, a 30 npot kihúzzák az igaz, de mindig felajánlottak vmit kompenzálásul, maguktól. Itt az lesz h a békéltető majd újból kötelezi őket, de bírságot nem fognak kapni, azt csak az NFH osztogat (ha osztogat egyáltalán)...

köszönöm a kommentált 2015.09.29. 16:21:10

@Bombaló: ki fog derülni vagy kiderült már, hogy miért kell rá? Eszek tovább, az mekknyugtat...

CID 2015.09.29. 16:30:56

@McZozo: Tényleg nem. Mondjuk most is panelban lakok, és igaz, hogy nagymelegben tud kellemetlen lenni, na,, de hogy klímát rakassak fel, kizárt.

@KaTe: Nem, nem akartam személyeskedi, pusztán utalni rá, a dohosságot a klíma max. elfedi.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.29. 17:26:41

"Azóta sem történt semmi érdemi. A cég ugye elismerte hogy igazam van, csak szimplán nem fizet azóta sem. "
Na ez az, elismerni nem került semmibe, fizetés már macerás...

Az antiochiai szent kézigránát 2015.09.29. 17:41:57

Hogy ezzel az extreme digitallal mindig csak a baj van... Multkor vettem naluk usba-mini usbb atalakitot. Kicsit feszengtem azert. Mondjuk meg is kertem a sracot hogy ha neem gond probaljuk ki. Halistennek legalabb kavelt lehet naluk vasarolni :D
Na mentem olvasni

Manyecska 2015.09.29. 17:50:58

@CID: jo kis salétromos falak..meteres magassagban.nincs az a szigeteles..

Valamokka 2015.09.29. 18:12:05

Szerintem sem Békéltertő Testülethez kellett volna fordulni, hanem fizetési meghagyást küldeni nekik. Díja a tartozás értékének 3%-a. Érdemes (vagy talán csak úgy lehet, ezt nem tudom) ügyvéden keresztül indítani, mert ő a fent említett díjat is simán vissza tudja perelni, a saját költségeivel együtt. Tehát némi pénzt meg kell előlegezni, de a végén visszakapod, és ami főleg jó, hogy az ED is észbe fog kapni, hogy ne szórakozzanak.

Aureliano Buendía 2015.09.29. 18:41:03

hogy jön ide a békéltető testület? Érti valaki?

Mielőtt még bármit is mondanék, szeretném megvárni a Magyar Nép Fogyasztóinak védelmezőit, hogy mit gondoljak?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.29. 18:48:21

Én GPS-es full HD-s bluetooth-os klímát szeretnék így őszre!

(Azt a hülye kérdést ne tedd fel, hogy minek a GPS. Hát hogy megtaláljam a házban.)

Manyecska 2015.09.29. 19:16:08

wifis toalett nincs?? mer mire kierek gipszben ezer evnek tunik.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2015.09.29. 19:38:26

@Valamokka: Nem kell ügyvéd, csak azoknak, akik nem tudnak szöveget értelmezni és egy űrlapot megfelelően kitölteni. Befizeted csekken a díjat, beballagsz egy tetszőleges közjegyzőhöz és beadod. A fmh. eleve úgy kerül kibocsátásra, hogy annak díját is ki kell fizetnie az adósnak, ha nem mond ellent, nem kell külön perelni.

Bombaló 2015.09.29. 20:27:02

@sugargiraffusplumps.: Olvastam hát. Az ügyfél elköltözött Miskolcról, vitte volna a cuccot aztán le is mondta, meg nem is. Be is hajtanák meg nem is. Eltelt egy év, vagy mégsem?

neet 2015.09.29. 21:01:11

@Manyecska: ezt neked (és mindenkinek, aki szereti): velvet.hu/elet/2015/09/28/ezt_a_magzatmozgast_egy_alien_is_megirigyelne/
Nekem 3 ilyenem volt, szal nem tom, mennyire ritka....)

Klíma az mi az? Meghalok a 40 fokért! Most meg vagy 10 hónapot kell várni rá. Lehűteni a drága, életadó hőt? Nem normális. Vagyis tudom, én nem, mert nekem a hőségriadó adja meg az életkedvet, más meg pusztul tőle megfele. :)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.29. 22:44:46

@ColT: "@neet: Igen! Vissza a nyarat!!!!"

Most komolyan! Hetekig-hónapokig nem ment a hőmérsklet 24 fok alá, aztán puff, hirtelen nem akar 18 fok fölé menni. Fordítva kéne, éppen 24 és 18 között legyen! Kövteljük vissza a tavaszt és az őszt! Bele kéne írni a alkotmányba.

Sandor Akarki 2015.09.29. 23:04:01

Fizetési meghagyás vagy várakozás...

Manyecska 2015.09.30. 08:10:57

@neet: ja.bár farfekvéses volt. Vki éjjel kettőkor nyitott kocsiajtó-és full cigányzene, hangerő max.- mellett táncolt az út közepén, na annak ilyen mozgása volt.amíg meg nem dobták.:D anyukája is csuklott..

köszönöm a kommentált 2015.09.30. 08:21:16

Wifis kiskutya (terhes), lélekbeszakító tekintettel eladó. Kellékeivel, papírdobozában.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.30. 08:25:44

Magyarország több ezer tekercs pengés drótot rendelt a Mutanoxtól, amely tulajdonosa, Talat Deger a Huffington Post Germany-nek azt nyilatkozta, hogy Orbán Viktor szerinte visszaél a speciális dróttal, amely jóval veszélyesebb az egyszerű szögesdrótnál, mert akár halálra is sebezhet valakit.

A pengés drótot tolvajok és betörők, nem pedig olyan emberek megállítására tervezték, akik az életüket próbálják menteni. A menekültek nem bűnözők – tette hozzá.

A Metro szerint a Mutanox félmillió eurótól esik el azzal, hogy visszautasította a magyar megrendelést.

hvg.hu/vilag/20150929_nem_szallita_penges_drotot_orbaneknak

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.30. 08:29:47

@atpijkamo: Vándorolj ki Új-Zélandra! A déli sziget magasabb dombjain a nyugati part környékén kb. annyi van egész évben. Csak vigyázni kell a hülye vérpapagályokra.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.30. 08:31:12

@atpijkamo: Őöööö bocsánat! Komolyan veszélyezteti a bevándorlók életét Szerbia? Hogy a NATO bombázza le!

Manyecska 2015.09.30. 08:31:12

@köszönöm a kommentált: az enyém éjjel akkorát fingott-a kutya-, az ágy mellett feküdt hogy azt álmodtam ez itt egy szemét telep , és fel is riadtam nyomban:(( :D fullra ártatlanul nézett:D!!

köszönöm a kommentált 2015.09.30. 08:31:42

@atpijkamo: nincs politikus számító álszenteskedés nélkül. Meglep, hogy a homárdon kívül mást is olvaHOL AZ ÚJPOSZTsol.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.30. 08:32:44

@Manyecska: Az egy szemét telep lehet, ha olyan szag van, mint egy szeméttelepen.

köszönöm a kommentált 2015.09.30. 08:35:13

@Manyecska: van bennük telepi szégyenérzet-modul, egyértelmûen.

Manyecska 2015.09.30. 08:35:23

@Kitalátor (másként) gondolkodó: a kutya volt nem én, mielőtt..amúgy fullra rend és tisztaság van be szoktam szellőztetés után fújni ervikkel is full hotelérzés amúgy is amióta fel van újítva..:)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.30. 08:46:11

@Kitalátor (másként) gondolkodó: "Vándorolj ki Új-Zélandra!"

Röhögni fox, ezen már komolyan elgondolkoztam, és még nem tettem le róla. Gyönyörű ország.

"veszélyezteti a bevándorlók életét Szerbia?"

Amennyiben ezer menekültből csak egy kapja meg a védelmet, a többit visszatoloncolják a polgárháborúba, akkor igen.

Nagy szükségünk van fiatal munkavállalókra, fogyasztókra, rohamosan öregszik el az ország, neked már nem lesz nyugdíjad 72 éves krodban, mikor végre eléred az akkori korhatárt. Nincs szükségünk viszont agyatlan uszításra.

Azon gondolkodom, hogy ha román tütkosügynök lennék, akkor az ország romlásán úgy tudnék legjobban ügyködni, hogy hisztériát keltenék a bevándorlók ellen, közpoontosítanám, poroszosítanám az oktatást, fizetőssé tenném az egyetemet, csökkenteném felvételi a létszámot, érettségi helyett csak szakmunkás képesítést adnék, hosszú várólistákat életmentő tesztekre, beavatkozásokta az egészségügyben, magasan tartanám az államadósságot, nagy kamatokat fizettetnék rá, az MNB bevételét fasságokra elherdálnám, stb., pont azt csinálnám, mint a kormányunk.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.30. 08:47:41

@Manyecska: Van, csak drága.
1., Ha van pince: a pincefödém szintje alatt elfűrészelni a falat és beleverni a résbe azonnal speciális, e célra gyártott rozsdamentes acéllemezeket.
2., Ha nincs pince: A padlót és alatta az aljzatbetont (ha van) kitermelni, a falat a fent említett módszerrel a leendő új aljzatbeton szintje alatt elvágni-elszigetelni, az aljzatbeton alatt vízzáróra szigetelni.
3. Elektrokémiai módszerrel megfordítani a kapilláris áramlást.
Persze mindez mezőgazdasági lengőcsapszeget sem ér, ha bárhol a falban beázás van, akár víznyomócsőből, akár szennyvízcsőből, akár a tetőszerkezet vagy az esőcsatorna felől. Dohosodás ellen szagemberek a hővisszanyerős szellőztetőberendezéseket javasolják, egy teszkógazdaságos légkondi árától is olcsóbb egy pár (a beszereléssel is csak kb. annyi) és jól szabályozhatóan kiszárítja a lakást. Azt be lehet állítani, hogy amíg nincs otthon senki, akkor kvázi kereszthuzat-szerűen, intenzíven szellőztessen, és ha otthon vagytok, akkor finoman. Nyáron, melegben értelemszerűen alig melegebb amit befúj, mint ami bent van, télen meg nem a kinti hideget fújja, hanem az előmelegített, szinte szobahőmérsékletű levegőt.

köszönöm a kommentált 2015.09.30. 08:50:47

@atpijkamo: csakhogy kutyából nem lexx szalonka, átlagmigránsból meg keresztény/képzett munkaerõ. Nonkompatible embikkel kipótolni a nyugdíjrenbert nem lehet.

Manyecska 2015.09.30. 08:52:51

@Kitalátor (másként) gondolkodó: az valami borzalmas, apámnak volt, gyorsan el is adta a garzont:D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.30. 08:54:44

@köszönöm a kommentált: Képezni, tanítani kell az embereket. Fiatal korban nem szaktudást, hanem általános képességeket kel adni, hogy életes orán alkalmazkjodni tudjon az egyre gyorsabban váéltozó feltételekhez., Az rossz sorban felnövő fiatalokra migréns, cigény, akárki fokozott figyelmet kell fordítani, segíteni kell neki, hogy aztán kikupálódva ő segíthessen legalább magán vagy akár másokon. Ha a cigánygyereket szar iskolában szarul oktatod, otthon se kap ösztönzést, egy életen át segélyen élő nyomorultakat gyártasz, ami csak lehúzza a társadalom dolgosabb részét. Nem így látod?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.30. 08:55:03

@atpijkamo: No! mit nem tucc! Szerbiában polgárháború van? Vagy Horvátországban? Ki kell irtani az összes csetniket és usztasát!
Te komolyan azt hiszed, hogy ezek a fegyelmezett katonák, gyerekes családokkal élőpajzsként körbevéve, dolgozni jönnek ide? Ide, csonka hazánkba? Ki is jelentette valamelyik, hogy ne képzeljük már, hogy havi 400 euróért dolgozni fog, amikor segélyként megkaphat kétezret kicsit odébb. Kicsit sok drágabolgárelvtársurat hallgatsz...

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.30. 08:58:00

@Kitalátor (másként) gondolkodó: "dolgozni jönnek ide?"

Az a réteg indul útnak, aki alkotni, hatni, gyarapítani akar. sajnos nem csonka (most a demokráciadeficitre gondolsz nyilván) kishazánkba, hanem a progresszívabb, tőlünmk nyugatabbra elhelyezkedő orszégokba. Mondanám, sajnos, de nem sajnos, mert ha ide jönne, úgyis elüldöznénk, úgyhogy indifferens, hogy ide akar-e valaki elmeháborodott is jönni.

köszönöm a kommentált 2015.09.30. 09:00:31

@Kitalátor (másként) gondolkodó: de nem jön be a hideg ott? Ez mindig a problémám.@Manyecska: viseljünk eredeti, drágakarórát, hogy azt eladva bármikor vehessünk lakást. Vagyha elopják anál jobban sírhatunk, minélinkább.

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.30. 09:07:02

valami jó kis pestisjárvány kéne már.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.30. 09:09:55

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Én most nagyon el vagyok keseredve. Azt lenyeltem, hogy a politikai harakirit elkövetett, és így élőhalott zombiként tovább vegetáló gy-t a pértja még 3 évig hivatalban tartotta, így ásva meg magának és ideológiai követőinek sírját, és ezáltal megágyazott a szálsőjobb többévtizedes uralmának, és hogy ezt azok végletekig ki is használták, szar alkotmányban, törénelemhamisításban, és végtelen korrupcióban tobzódva, nem törődve a gazdaság, a jövőnk és a jelenünk rombadöntésével. Mondom, ezt lenyeltem. de az, hogy a féktelen uszítás a Népet nem elfordítja tőlük, hanem tapsolva növeli rajongóik táborát, az mélységesen elszomorít. az értelmiségi cikkek alatt a véresszájuk plebs kommentjei ellenpontoznak elsöprő erővel. Ez az, ami kilátástalanságot mutat.

Manyecska 2015.09.30. 09:10:36

@Kitalátor (másként) gondolkodó: én bizti nem nálunk mobil klíma van, szerintem ő.

köszönöm a kommentált 2015.09.30. 09:12:21

@atpijkamo: "Az a réteg indul útnak, aki alkotni,
hatni, gyarapítani akar." Ezt honnan veszed? Biztos így látnám, ha valaha is ez valóságként üzemelt volna. Kimutatható formában soha nem sikerült ez. Kicsit úgy érezlek most, mint a bakfis szerelmeslányt a pasi felé: majd megváltozik, mert én szeretem. Hógyne.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.30. 09:14:23

@atpijkamo: Ezt komolyan addig mantráztad, amíg interiorizálódott? Láttad te már azt a rengeteg mikrobiológust és űrkutatót? Mondjuk az ő technikájukkal az egészségügyi várólisták lerövidülnének alaposan, és átültethető szervek is hamarabb lennének, még hamarabb, mint az ezért csecsemőket gyilkoló amerikaiaknál: www.google.hu/url?sa=i&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAUQjxwwAGoVChMIkNbBsJqeyAIVzLMUCh33XQCA&url=http%3A%2F%2Fdkjozsef.blogspot.com%2F2014%2F09%2Fa-szenvedo-iraki-kereszteny-es-jazidi.html&psig=AFQjCNHZwDhNOPVz0wZMhdehwolknyTovA&ust=1443683528988822

Manyecska 2015.09.30. 09:15:38

@köszönöm a kommentált: ezt mondták neki.Ne vitatkozz. :D@atpijkamo: honnan tudod hogy nem bérkommentelők és csak megvezetnek...

köszönöm a kommentált 2015.09.30. 09:16:33

@atpijkamo: még mindig inkább jobbik, mint az ostobák liberalizmusa. A véresszájú meg.., ugyanmár, mióta világ a világ hangerõvel keresik a sikerélményüket. Helyükön kezelni. Nagyon megvisel téged idén ez a szürke idõ!

Manyecska 2015.09.30. 09:17:45

@Kitalátor (másként) gondolkodó: nekem volt perzsa lelkész /átkeresztelkedett/ pasim, 17 éve él itt :D úgy hallottam Iránban sokan nem gyakorolják amúgyse a vallást de ezt nem tudom biztosan állítani, nem beszélve a környező országokról.

Manyecska 2015.09.30. 09:19:17

@köszönöm a kommentált: akkor én mit szóljak most ment ki a világítás itt..:(

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.30. 09:27:25

@atpijkamo: Lehet, hogy Gy-t és bűntársait a zöld autistáktól a kétfarkúakon át a sebajtóbiásokig a Fidesz mögött álló multináci oligarchák fizetik azért, hogy csak ilyen logikamentes faszságokat mantrázzanak, nehogy itt is a szélsőjobb vegye át a hatalmat, mint az sanszos a következő években tőlünk nyugatabbra egyre több helyen.
Amúgy egyre több libbant szagérző szerint még az a szerencse, hogy mégsem tudták létrehozni az Európai Egyesült Államokat, az USA-hoz hasonlóerős elnökkel az élén, mert ha most lennének a választások, Orbán kampány nélkül is kapna vagy 60-70%-ot. Ha így megy tovább az öngyilkos agylágyulás, akkor viszont francia vagy lengyel náci lenne pár év múlva a befutó.
Az úgynevezett baloldal sajnos mindenütt aljas, hiteltelen és áruló. Kivétel nélkül minden baloldali és a legtöbb liberális párt és álcivil alapítvány genetikusan visszavezethető a KGB-ra. Nyugaton is, nemcsak nálunk. Annyi a különbség, hogy a nyugatiak még nem szagoltak bele a hatalomba, és nem akarják olyan vehemensen a saját népük kárát, mint a szovjet (és csatolt) utódállamokban. Mondjuk ennyire sehol nem szarnak arra az asztalra, ahol esznek, még a román és albán posztkommunisták is tisztelik a saját édes anyaföldjüket, nemzetüket.

Manyecska 2015.09.30. 09:29:32

@köszönöm a kommentált: monnyuk én nem ismertem meg a páááromat hirtelen ahogy jött szemüvegben, rövid hajjal, kabátban, kisimulva, mondom kiez a srác? :):P

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.30. 09:29:44

@Manyecska: Ezt nem értem: miből mibe keresztelkedett át? Ágyban is térített óder vasz?

joska61 2015.09.30. 09:32:39

A pénz útjai kiszámíthatatlanok.

Manyecska 2015.09.30. 09:34:39

@Kitalátor (másként) gondolkodó: mondom, iráni, és református lett..könyvesboltja van.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.30. 09:36:49

@köszönöm a kommentált: Felbuggyant a tanévzárók és általános iskolai tablóképek örökzöld sora. Persze általános emberi igazságot foglal valóban magába. Csakhogy az általam látott hadsereg katonáinak soha nem lesz Európa a hazája, amíg itt alávetetten kellene élniük. Ők nem szolgálni jöttek. Legalábbis nem azért, hogy leszármazottaik bér- és adósrabszolgaként szolgáljanak gyaurokat.
No de lássuk a (medvét) verset:

Bús düledékeiden, Husztnak romvára megállék;
Csend vala, felleg alól szállt fel az éjjeli hold.
Szél kele most, mint sír szele kél; s a csarnok elontott
Oszlopi közt lebegő rémalak inte felém.
És mond: Honfi, mit ér epedő kebel e romok ormán?
Régi kor árnya felé visszamerengni mit ér?
Messze jövendővel komolyan vess öszve jelenkort;
Hass, alkoss, gyarapíts: s a haza fényre derűl!
(Kölcsey Ferenc – Huszt)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.30. 09:38:50

@Manyecska: Iránban ha nincs is annyi felekezet és szekta, mint az USA-ban és nálunk, de van pár tucat. Ha valamelyik iszlám felekezet tagja volt, akkor bármikor megölheti valamelyik nanotechnológiai mérnök.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.30. 09:39:03

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Sokat tanultam már itt tőled, és reményeim szerint fogok is, szeretem a kommentejeidet.

De a társadalomról való felfogásoddal nem tudok szimpatizálni. Nem baj, nem kell mindenben egy platformon lennünk. De a tévedéseid mellett nem mehetek el szó nélkül.

"a zöld autistáktól a kétfarkúakon át a sebajtóbiásokig"

Azért van a demokrácia, hogy akár ezekre is szavazhassunk, a nézeteikkel szimpatizáló népesség is képviseltetve legyen. Az viszont betesz ennek, hogy bal oldalon is, és jobb oldalon is csak bűnszervezetek kezébe kerülhet a hatalom. Bezárult a csapda. Húsz éve azt mondtam volna, hogy lőjél le, ha hgyusziról valaha is jót mondok. Hát most ő lenne a választásom, ha lenne. Most már a bokros is sokkal jobb színben tűnik fel a szememben, nem kívánom az örökös kárhozatát, elég lenne ha eltakarodna az annyába.

"mégsem tudták létrehozni az Európai Egyesült Államokat"

Ez nagy tragédia. Úgyis ez lesz a vége, mert nincs más megoldás, de amennyit addig még vergődni fogunk...

"Az úgynevezett baloldal sajnos mindenütt aljas, hiteltelen és áruló. Kivétel nélkül minden baloldali és a legtöbb liberális párt és álcivil alapítvány genetikusan visszavezethető a KGB-ra."

:)) Ah, ez rettenetes hülyeség.

Martinicske 2015.09.30. 10:03:37

@CID: Én nem hiszem, hogy csak erre lenne jó, hogy kiváltsd a madzagot a telefonod meg a készülék között. Így tényleg baromság lenne, hiszen arra ott a távirányító. A Wifi -vel nyilván az internetre csatlakozik, mi másért, hogy bárhonnan tudd vezérelni. Ha nem így van akkor tényleg baromság.

Van egy csomó ilyen dolog - pl. fűtési rendszerek, kamerarendszerek - ma már ami így működik. Egyrészt kényelem, másrészt meg ha valakinek van energiája, hogy ilyen szinten foglalkozzon a dologgal akkor megtakarítás is, mert sokkal inkább akkor fog üzemelni a készülék amikor tényleg szükséges.

@Dezsike: nekem is van inverteres klímám, hűtök is fűtök is vele, be is van programozva napokra előre, de nekem a munkám olyan hogy minden nap nagyjából ugyanakkor, ha valaki különféle időpontokban használja a helységet, előre nem tudja mikor akkor jó lehet ez a funkció. Pl. valakivel akar találkozni a tárgyalóba, előtte egy órával elindítja ne kabátba üldögéljenek már, vagy nyáron fordítva, hogy ne verje le a víz bemelegítés képpen és ne akkor legyen jó a hőmérséklet amikor már mennének... Másrészt meg persze, kényelem.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.30. 10:32:31

@atpijkamo: Túlságosan is egyetértünk egy dologban: szükség lenne valódi, hiteles baloldali pártra és politikusokra. Hgyufában valóban volt még valami szikrája, amikor nem fogakat taposott ki vagy forradalmárokat géppuskázott le. Ő legalább tisztességesen tudott sorban állni. Pusztavacson, a többi tisztjelölttel együtt, a konyhán, ételért. Apám mesélte.
Meg az a romantikus kis kék szívecske-kontúr a bal alsó karján....

Inda Administrator (törölt) 2015.09.30. 11:02:18

és ho9gy került vissza a cucc hozzájuk?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.30. 11:05:17

@Inda Administrator: "Lehet, hogy már itt kellett volna gyanakodnom, ugyanis amikor nekem a futár kihozta a klímát, akkor én kp-ban fizettem, és mikor visszavitte, akkor ezt az opciót nem említették, hanem hogy majd visszautalják. "
Örülök, hogy segíthettem!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.30. 11:24:29

@atpijkamo: És egy kis adalék Bezzegékre: www.dehir.hu/vilag/rendorok-kergettek-szet-bevandorlok-taborat-az-olasz-francia-hatarnal/2015/09/30/
Tetszik érteni? Nem táborokba irányítják, nem ellátást biztosítanak, hanem szétkergetik.

Manyecska 2015.09.30. 11:43:15

@Kitalátor (másként) gondolkodó: én értem de ha szétkergetik meg van oldva a probléma?? Generál egy csomó újabbat..

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.30. 11:52:13

@Manyecska: A szétkergetés gyakorlatilag ugyanaz, mint a kvótázás. Csökkenti a választókra nehezedő szociálpszichológiai nyomást átmenetileg.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.30. 12:00:54

@Kitalátor (másként) gondolkodó: "A beszámoló szerint a menekültek a határ előtt összezsúfodlódva, de békésen várakoztak, majd a határátkelő megnyílt előttük. Ekkor tapsolva, örömmel indultak meg a kapu irányába, váratlanul mégis menekülniük kellett. "Ütötték-verték akit értek. Láttam a csapásokat, láttam ahogy családok szétszakadtak, hallottam a gyerekek, nők és férfiak sikítását, segélykérését, anya kisgyermekével a korlát mellet összegörnyedve, anya gyermekét betakarva féltve őt, miközben az apát két TEK-es lefogja és viszik el." - jellemezte a helyzetet a magyar lány az Átlátszónak."

hvg.hu/itthon/20150929_Ujabb_video_a_megoszto_roszkei_rendorsegi

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.30. 12:15:49

@atpijkamo: "a határátkelő megnyílt előttük" = bedöntötték.
Amúgy öreg és nagy kebelbarát vagyok, de "korlát mellet összegörnyedve" még én sem láttam.

Poli27 2015.09.30. 15:54:49

@Dezsike: Ezért nem tudják az emberek üzemeltetni a klímát mert ilyen fasz tanácsokat osztanak nekik.... a klímát folyamatosan bekapcsolva kell hagyni pláne az invertereset,ugyanis ha ki be kapcsolgatjuk sokkal többet fogyaszt mint ha nem..... arról nem beszélve hogy ha beállítunk egy hőfokot neki azt simán tartja mivel hidegek a falak stb stb... ellenben ha kikapcsolgatjuk akkor mindig felmelegszik minden és sokkal nehezebb lehűteni... nekem 3,5kw inverteres klíma egész nyáron ment és egy 80nm jól szigetelt (A+) családi házat hűtött le kb 3000ft villanyszámlával havonta...

Inda Administrator (törölt) 2015.09.30. 16:27:12

@Kitalátor (másként) gondolkodó: kösz, de akkor miért fizette ki, ah egyből visszaküldte? :O

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.30. 16:36:09

@Inda Administrator: a) Ki mondta, hogy egyből? Jelezte az elállási szándékát és futárt küldtek ismét érte.
b) Kibontás után látta, hogy ez nem azt tudja, amit megrendelt, és a futár nem adta vissza a pénzt, mert már "bevételezte".

Aureliano Buendía 2015.09.30. 19:18:41

@atpijkamo: betartatják a törvényt. Aki illegálisan akarja átlépni a határt, azt törtvénysértést követ el. Tehát bűnöző.
Örülök, hogy tudtam segíteni.

Aureliano Buendía 2015.09.30. 19:21:50

@atpijkamo: majd nézd meg, hogy a menekültek hány százaléka hoz piacképes tudást/szakmát magával.

Ezen kívül ájrópában is van munkanélküliség, előbb azzal kéne (akár képzésekkel is) segíteni.

Ha meg gyün a migri, és képezni kell (németre, késsel-villával enni-nőket tisztelni), akkor kurvára nem segít az európai gazdaságnak, hanem még viszi is a pénzt.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.30. 20:00:11

@Aureliano Buendía: Jóvan na! Nem ért semmihez, félanafabéta fociedző.

Aureliano Buendía 2015.09.30. 20:07:49

@atpijkamo: ugye nem gondolod, hogy év eleje óta kétszázezernél több egyetemi tanár, fociedző, agysebész, mikrobiológus lépte át a határt, és senki más. A vályogvetők otthon maradtak. Értem.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.30. 20:28:52

@Aureliano Buendía: Ugyanolyanok jönnek ide, mint akik elmentek innen Londonba.

Aureliano Buendía 2015.09.30. 20:48:08

@atpijkamo: ugye te ebben nagyon szeretnél hinni?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.30. 23:16:54

@Aureliano Buendía: ???

Téged jobban kéne izgasson, te később (öregebben) mész nyugdíjba, és kevesebbet fogsz kapni, mint én.

Én abban szeretnék hinni, hogy az emberek jók. M.o.-on a 90% idegengyűlőlő, 10% emberséges, és ez engem végtelenül elszomorít. Ovi uszításásra ugranak, a népszerűsége az egekben. Én teljesen magyarnak, hazafinak érzem magam, pedig szerintem egy csepp ősmagyar vér sem csorog az ereimben. (Valószínűleg a többséghez tartozom ezzel.) Lányom is röhögött a fajvédőkön, mit szólnának, ha megtudnák, hogy neki is csak nagyapai ágről lehet esetleg valami magyar őse. Szóval nagyon szomorú vagyok, és most nem is nagyon akarok magyar lenni, ezzel a 90%-kal egy levegőt szívni.

CID 2015.10.01. 09:52:44

@atpijkamo: annyi apró különbséggel, hogy keresztény/európai kultúrkörből tették ezt, keresztény/európai kultúrkörbe.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.01. 09:59:30

@CID: És ha Anglia muszlim lenne, nem mennének oda a magyarok?

Munkavállaló-munkavállaló, ha dolgozik, egykutya. Csak annyi a különbség - Kitalátor mondta jól -, hogy támla nélküli székek kellenek, hogy a kalasnyikov meg a görbe tőr ne nyomja a hátukat.

Azt én se szeretem, hogy a muszlim nők a fejkendőjükkel tüntetnek. De ha nem nyomják a pofámba a vallásukat, engem nem zavar, hogy mecsetbe, zsinagógába vagy keresztény templomba mennek imádkozni, és hogy esznek-e disznót.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.01. 10:04:50

@CID: A vasárnapi és ÉJSZAKAI!!! boltzár óta tele van a tököm a keresztényekkel. Álszent hazug vallás, középkori tudás és ideológia a XXI. században. Istenre nem hogy nincs szükség a világ megértéséhez, hanem kifejezetten akadályozza a megértést bármilyen külső beavatkozó feltételezése. Abban a pillanatban, hogy elhiszek egy isteni "csodát", mehet az egész kvantummechanika a kukába. Tőlem hihet bárki Krisztusban, Allahban vagy a Repülő Spagettiszötnyben, de attól a pillanattól kezdve kiiratkozik a modern tudás kuktúrájából. Sajnálom, evvan.

CID 2015.10.01. 13:33:26

@atpijkamo: Igen, ha dolgozik...
Nekem nem kell szapulnod a kereszténységet, meg sem vagyok keresztelve, templomba pont akkor járok amikor zsinagógába, ha meg akarom nézni, mint egy épületet.
Viszont a muzulmánok egy része fanatikus, nem kicsit. És ezt nem szeretem. Több éve próbáljuk integrálni a cigányokat és meg mindig vanak súrlodások, azt meg enged meg nekem légyszíves, saját hazámban ne neken kelljen csak alkalmazkodni. És igen, önző vagyok, de mentségemre legyen mondva, ha már az ország másik felébe is utazok, megpróbálom a helyi szokásokat követni.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.01. 13:58:35

@CID: "ne neken kelljen csak alkalmazkodni"

Oké, ne kelljen. Majd szépen lassan elfogyunk, az utolsó kérem, kaccsojja le a villanyt. Illetve nem, előbb éhenhalnak az öregek, mert az a pár fiatal nem tudja őket eltartani.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.01. 14:31:39

@CID: Akkor van két alternatívánk: egy nagyon szar, és egy mégszarabb. Ne folytassuk a vitát, hogy melyik-melyik a kettő közül, nem látom értelmét.

Mindenki ássa meg a saját sírját, és feküdjön bele!

CID 2015.10.01. 16:29:00

@atpijkamo: papi, magadban beszélsz, vagy eltűnt a kommentem ?:D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.01. 16:37:51

@CID: Erre válaszoltam: "Na azt a pillanatot azért megnézném amikor az @r@bok meg a cig@nyok vállvetve güriznek a te nyugdíjadért ;) Ha megérjük azt a napot, akkor mindketten elmondhatjuk, hogy Ábr@hám, hozzánk képest fiatalon halt meg :D"

Megette a blogmoci. Gyorsan olvasd l, mert ezt is megeszi minnyár.

CID 2015.10.01. 16:56:50

@atpijkamo: Ja hogy, a blogmoci volt, én meg szidtam magamban Hildát, de rendesen. Azért köszi.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.01. 16:58:09

@CID: Ha a Hedvig lett volna, kitiltott volna, a következő száz évet magányban töltenéd.

CID 2015.10.01. 17:53:36

@atpijkamo: Hedvig, Hilda, mindkettő hülye picsa.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.01. 17:54:58

@CID: Nah, haggyál! Már kezdtél egész normálisan viselkedni...

CID 2015.10.01. 18:08:29

@atpijkamo: Na már te is? Hildánk pár hete, "elmondása" szerint, egy anyád picsájáért kitiltott 2-3 napra. Azóta nem kedvelem. Mi baj van a picsával? :D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.01. 18:54:45

@CID: Nézd, nekem is vannak averzióim vele szemben, de akkor se beszélek így róla.

CID 2015.10.01. 20:04:04

@atpijkamo: Oké, igazd van, csak nő lenne a drága. Hilda, elnézésedet kérem a modortalan szavakért.
süti beállítások módosítása