Tékozló Homár

Emlékeztek még arra, hogy a JESZ pénzt kínált azoknak, akik felmatricázzák az autójukat?

2015.01.30. 15:28 | Homár Hilda | komment

jesz_logo_uj.jpg

Egyáltalán, emlékszik még valaki a választások idejéből a JESZ nevű formációra? Laci biztosan, neki ugyanis azóta sem fizették ki, hogy vállalta, autóját összematricázott propagandajárműként állítja hadrendbe. Elvileg 500 kilométer után 20 000 ft kp-t kellett volna kapnia, legalább is ez az autós ennyit nem kapott meg tavaly márciusban. (A JESZ - leánykori nevén MDF - egyébként leginkább azzal került be a hírekbe, hogy bár "szeretetből és becsületből" kampányolt, azért csak sikerült más pártok képviselőit a tudtuk nélkül rátenni  a plakátjaikra. Végül 22 976 szavazattal nem kerültek be sehova,  legutóbb októberben frissült honlapjuk szerint pedig már elszámoltak a majd félmilliárdnyi választási pénzzel. Laci nem szerepel benne, mint kifizetetlen tétel.)

Emlékeztek még arra, hogy a JESZ pénzt kínált azoknak, akik felmatricázzák az autójukat? Nos, még mindig húzódik az ügyem, pedig szerződésünk is volt rá, hogy fizetni fognak. 

Olvasson tovább!

Küldeménye sorsát kimutatni nem tudjuk, ezért elveszettnek tekintjük, problem?

2015.01.30. 13:11 | Homár Hilda | komment
magyar-posta_20131025123945182.jpg
A Magyar Postánál elhagytak egy ajánlott küldeményt, aminek a lényege lenne ugye, hogy nyomonkövethető. Az eset szomorú, de egy zseniális hivatalos levelet köszönhetünk neki. Figyeljük meg, ahogy a várható mentegetőzés esetleg tagadás vagy terelés helyett a kimutatni ige alkalmazásával egyrészt a tudományos kutatás igényességét idézik fel, másrészt azt az érzetet keltik, mintha valami káros vagy veszélyes dolgot kellett volna keresniük, ami kicsit zavaró ugyan, hogy valahol ott kering a rendszerben, de alapjában véve sokkal jobb, hogy nincs meg. Le a kalappal a szerző előtt.
T Homár,
Ha esetleg gyűlnek postai történetek, akkor azok margójára egy 'ajánlott küldemény' történetének részlete...
Egy 2015. január 28-án keltezett Magyar Postától emilen küldött válaszlevélből idéznék:

Olvasson tovább!

Pozitív poszt: Praktiker

2015.01.30. 09:27 | Homár Hilda | komment

praktiker_logo_svg_1_.png

A hervasztó szürke pénteket kezdjük egy hollywoodi dramaturgiával felépített barkácsáruház-poszttal. Azért bízunk benne, hogy Gábor csak a háttér vázolásánál tévedett (valójában a Baumax vonul ki), és a bezzegsztori tényleg a kék-sárgáknál történt.

Tisztelt Szerkesztőség!

A Praktikerről szeretnék megosztani egy happy end-es történetet (mielőtt kivonulnak).

Nyáron történt, hogy kinéztem egy fa kerti széket a honlapukon. Mivel a szfvári üzletnek nincs közvetlen száma, ezért a központjukat kérdeztem, hogy szerintük van e az üzletben. Potyára nem akartam autóval bemenni Szfvárra. Csaj mondta, hogy van, sőt online félre is teszi nekem 24 órára. Még egy referencia számot is adott. Nagyon köszöntem, telefonhívás után 3 órával már ott is voltam a szfvári Praktiker info pultjánál. 

Olvasson tovább!

Stílus a hazai iStyle-ban FRISSÜLT 2x

2015.01.29. 15:09 | Homár Hilda | komment

istylehero.png

Temészetesen minden vevőt és ügyfelet, mindenhol megilletne a normális és szakszerű kiszolgálás, az viszont űber dühítő, ha egy viszonylag drágább termék forgalmazója tojik a fejünkre. iStyle, szedd már össze magad!

Üdv!

Közel két éve történt,  hogy vettem egy akkor nagyon jónak számító MacBook Pro Retinát az iStyleban, hangtechnikusként főleg munkára használtam. Nagy öröm, 669000 forinttal könnyebb pénztárca. Egyszer engedhettem meg magamnak, hát megvettem.

Kb. fél év telhetett el, amikor a tápegység teljesen tökrement és a monitor beégett. Ami elvileg nem fordulhat elő a modellen. Nem nagyon problémáztam rajta, visszavittem, két nap alatt megcsináltak, még ha küzdeni is kellett érte. Már akkor sem tetszett a hozzáállásuk, hosszú percekig el akartak küldeni, 5 percet sem akartak rászánni, hogy egyáltalan ellenőrizzék, hogy van-e vele probléma... Aztan persze kiderült, hogy tényleg van.

Olvasson tovább!

Diszkriminál a Remix Dance Club?

2015.01.29. 09:54 | Homár Hilda | komment

1386855837-2570.jpg

Szegények, azt hitték, hogy a még nem egészen18 éves lány bejutásával lesz a probléma. Arra nem számítottak, hogy mire odaérnek megszűnik az asztalfoglalás rendszere, és egyben zártközű is lesz buli, no meg a nyúlnak is nagymosása lesz, és ennek, hölgyeim és uraim, semmi értelme. Egy jól elrontott születésnap története

Kedves Homár!

Érdekes dolog történt velem, velünk a Remix Dance Club előtt január 24-én.(azért előtt , mert nem jutottunk be)

A rövid történet:
Születésnapom lévén, meglepi napot szerveztek nekem a gyermekeim.(hát lett is)

Az első program a családi reggeli, virágosztás, ajándék, a következő egy vacsi, a Podmaniczky utcai lovagétteremben.(hurrá) Ide hatan mentünk, a férjem, a gyerekeim, a nagyobbik lányom udvarlója, egy unokatesó és én. Vacsi, torta a sötétben, műsorok, maga a tökély(köszi az étteremnek!).

Olvasson tovább!

Hoax-felismerési alapszintű tanfolyam

2015.01.28. 14:50 | Homár Hilda | komment

3814320.jpg

Az alábbi levelet kaptuk egy kedves, embertársaiért tenniakaró olvasónktól. Ezúton is köszönjük a gondoskodást, hiszen legalább bemutathatjuk, hogy mik azok a jegyek egy körlevélben, amik alapján reflexszerűen a HOAX feliratnak kell elkezdenie villogni a fejünkben - tényleg sok kellemetlenségtől mentesítve magunkat és környezetünket. Sárgáztuk a nyomokat.

 Belügyminisztériumi közlemény

Dr. Százdi Balázs

minőségirányítási megbízott
Nemzeti Közlekedési Hatóság
Minőségügyi Osztály

Cím: 1141 Budapest, Komócsy u. 17-19.
Telephely: 6000 Kecskemét, Szt. István krt. 19/A.
Levélcím: 1389 Budapest 62. pf. 102.
Tel: +36 (76) 512-406
Mobil: +36 (70) 455-7597
Fax: +36 (76) 512-417

Subject: Belügyminisztériumi közlemény

Olvasson tovább!

Rizseshús megbolondítva

2015.01.28. 13:18 | Homár Hilda | komment
img_20150128_115551.jpg
Furcsa dolgok kajákban sorozatunk mai versenyzője.
Kedves​ Homár!
Egy csavaros történetet szeretnék megosztani a szerkesztőséggel. Ma rendeltem az Istanbul Kebabs Expressztől ételt, mert bokros teendőim miatt nem volt kedvem kimenni a happy hourra valami menüt vadászni. Gyanútlanul fogyasztom a gyrostálat, miközben egy csavarra harapok rá....
Szeretném egy képpel eljuttatni az Indexhez a felhívást, hogy ezermestereknek is ajánlatos az étteremből rendelni, ki tudja, lehet legközelebb csavarhúzó is lesz hozzá. 
Közben az étterem felhívott, hogy kárpótolna egy újabb adag étellel, de földhözragadt materialista lévén a pénzt kértem.  
Szép napot, egyenek óvatosan,
ZS.

Kölcsönözz trélert, aztán sz....jál f.....t

2015.01.28. 09:27 | Homár Hilda | komment

printable-rent-me-sign.jpg

Cifra fordulatokban gazdag kocsibérlős poszt egy csomó pénzletéttel, bedöglő- és csereakkumulátorral, meghúzott vontatóval és kipontozott beszélgetésfoszlánnyal. Mondjuk a pici görbülések ritkán ugyanakkorák a tulaj meg a kölcsönzők szemében, de azért itt sok minden más is hibádzik. 

Kedves Homár!

Dec.28-án némi keresgélés után trélerbérlési szándékkal felkerestük a Favorit Motors Horváth Autómosó Kft. érdi autókölcsönzőt. Kedvező áraik miatt választottuk őket. Ott hagytunk náluk 100 ezer forint foglalót, majd a párom elindult Németországba.

Már az osztrák határnál jelezték a műszerek, hogy nincs olaj, ok. feltöltés.

Aztán kb. félúton egy pihenő után nem indult az autó. Akkumulátor meghalt.

Olvasson tovább!

Negyedik nekifutásra sem sikerült hibátlan széket találni a Jyskben

2015.01.27. 15:18 | Homár Hilda | komment

jysk_uni_rgb_1.jpg

Valami azt súgja, Nusikával sem lehet könnyű az élet, de azért a Jysk is eldönthetné, hogy milyen cserepolicyvel dolgozik. (A billegés házilagos megoldáshoz pedig itt az Ezermester szakszerű leírása a csodálatos flekkelés és bütü kifejezésekkel.)

Tisztelt Homár!

Megosztanám az egyik Pest megyei Jysk Áruházban történteket.

Vásároltunk 2 db Bjert típusú széket, ami le volt akciózva 8.000 forintra. Az ember azt gondolná, hogy ezért a pénzért azért nem egy gagyi széket kap, de amikor kicsomagoltuk és összeszereltük, azt tapasztaltuk hogy az egyik billeg, a másik szék lába alá pedig konkrétan a mutatóujjam is befért. Azt hogy a festés mindkettőn hibás volt, már nem is részletezem.

Olvasson tovább!

Napi fúj: Spar mogyoró

2015.01.27. 12:48 | Homár Hilda | komment

Kőzettel turbózott S Budget termék.

Kedves Homár!

A mellékelt képeken látható Spar / Insterspar áruházak által forgalmazott S Budget termékben ismeretlen eredetű ásványi anyagra (kőzetre?) haraptam rá az imént, ezért látható az a második képen 3 részben.
Tanácsot szeretnék kérni hogy kihez fordulhatok ilyen ügyben? Fogyasztóvédelem? Maga a Spar? Vagy hagyjam a fenébe, nem éri meg foglalkozni vele?

Amennyiben levelem posztként is kikerülne, úgy legalább az olvasóknak üzenném, hogy ha lehet kerüljék a Spar / Interspar áruház összes S Budget márkás termékét! 

A választ előre is köszönöm!

Üdv:
Róbert

süti beállítások módosítása