Tékozló Homár

Hogy bizonyítod be, hogy mi okoztuk a hibát?

2015.10.22. 16:01 | Homár Hilda | 159 komment

2690312_6836a3d189c9fe00c51fb9f1cf7077f1_wm.jpg

A költözés elképesztő macera alapból. Előtte, közben és utána is szívás, nincs mit szépíteni rajta. Az meg pláne kiakasztó, ha a cígölés közben monjduk leesik a déditől örökölt nipp vagy tönkremegy egy háztartási gép, dehét előfordul, hiszen ahogy a bepanaszolt Dalmatransz is írja szépen a honlapján: A költöztetés nem a rendeltetés szerű használata az ingóságoknak." A felelősség egy dolog, de rondán beszélni az ügyféllel, az mindenképp gáz.

Tisztelt Tékozló Homár Blog!

Tehetetlenségem fordulok önökhöz, mivel jogilag biztosan nem tudom megvédeni magam, de szeretném ezt az esetet megosztani.
 
18-án vasárnap történt az eset. A bútoraim, háztartási gépeim egy raktárban voltak, ahonnan egy lakásba kellett vinni azokat. Legjobb megoldásnak láttam, hogy keresek egy költöztető céget, hiszen ők értenek hozzá, illetve gyorsan letudom az ügyet, biztonságban tudom a féltett dolgaimat, ami egy fontos szempont volt. A Google első öt találatából kiválasztottam egyet, akik jó referenciákkal rendelkeztek, illetve hangsúlyozták, hogy az okozott károkért felelősséget vállalnak, illetve ők szakemberek, nem lehet gond.

A raktárba szorosan voltak betéve a bútorok, és a mosógépet az egyik rakodó a műanyag részénél akarta kihúzni, ami lepattant, és a vezetékek, amik a kapcsolóktól mentek a gép belsejébe, megfeszültek, megrántotta őket. (Hibáztam, hogy nem írattam alá egy jegyzőkönyvet.)

Ahogy berakták a helyére a gépet, bekapcsoltam, úgy tűnt, hogy működik minden, azonban program közben hibát jelzett. Felhívtam panaszommal a céget, akiktől a következőket kaptam (Néhány mondatot írok le, hogy milyen sértő válaszokkal reagáltak.):

- Ha nem törött el, mi a baj?
- Mivel maga megkérdezte az elején, hogy tudunk-e felelősséget vállalni az okozott károkért, biztos rossz volt a gép, velünk akarod kifizettetni. (Magyarul megkaptam, hogy csaló vagyok.)
- Biztos azok rontották el, akik bepakolták.
- Biztos csak egy csatlakozó csúszott szét, dugd vissza.

Megbeszéltük, hogy megjavíttatom. Természetesen vezetékek szakadtak ki csatlakozókból, tehát olyan jellegű a hiba, hogy okozhatta a kapcsolótábla letépése. Kész a gép, hívom őket:

- Jó a gép? (- Igen.) Akkor mi a baj?
- Kezd elegünk enni, azt akarod, hogy vegyünk neked egy új gépet, kisöcsém?
- Hogy bizonyítod be, hogy mi okoztuk a hibát?

Ez után kinyomták a telefont, és nem vették fel. Nem hogy felelősséget nem vállaltak, még csalásért is meg lettem gyanúsítva.

Ez az a cég.

Köszönettel:

Ferenc

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CID. 2015.10.22. 16:07:10

Oszt, mennyiért javították? Egyébként, az ilyen hibát elég nehéz később bizonyítani.

enrico palazzo 2015.10.22. 16:16:05

"A Google első öt találatából kiválasztottam egyet, akik jó referenciákkal rendelkeztek, illetve hangsúlyozták, hogy az okozott károkért felelősséget vállalnak, illetve ők szakemberek, nem lehet gond."

Mert az első 5 találat csakis szakember lehet. Tényleg ennyire nincs egy ismerőse se szegénynek, aki költözött az elmúlt 1-2 évben és ideje, hogy körbekérdezze mondjuk facebookon, vagy bárhogy? Házhoz ment a lóf*szért.

hobbitroll 2015.10.22. 16:17:34

@CID.: nem elég nehéz, kvázi lehetetlen. Hogyan bizonyítod be, hogy az 1ik hórukker törte el? (nincs kamera, felvétel, aláírt jegyzőkönyv)

@pósztoló: "Hibáztam, hogy nem írattam alá egy jegyzőkönyvet."
Innentől sárdobálás. Vedd föl szépen az I.J. pólót.
remélem nem ez lesz a 7végi

2015.10.22. 16:32:47

@enrico palazzo: nincs védelem egy rossz mozdulat ellen. az ismerős költöztető is hibázhat, kár ekézni a posztolót.
Nem-e a cipelő embert akartad-e szidni-e ? Mert annak lett volna értelme.

SarahConnor 2015.10.22. 16:36:15

Az még oké, hogy nem vállalnak felelősséget, de hogy ebben a stílusban beszélnek? Undorító.

enrico palazzo 2015.10.22. 16:44:51

@Kulics: Persze a főparaszt a költöztető. De kellett egy vadász, aki megtalálta magának. Az ismerős költöztető már bizonyított egyszer legalább, tehát mindenképp megbízhatóbb. És lehet, hogy korrektebb is.

uns97 2015.10.22. 16:51:35

Google, google mar te sem vagy a regi...:) anno par (tiz) eve mikor meg az internet gyerekcipobe (sem) jart, az emberek az ismerosok tapasztalatai, velemenyei alapjan dontottek, ma meg egy kereso talalati sorrendje alapjan... no comment. (hany ilyen "lyukrafutott google huszar" mutatvanyat buvoltuk mi az elmult 10 evben, te jo isten... persze apropenzert, mert a nagy lovet elvitte a google-n hirdeto ceg, az ugyfel meg masodszor mar nagyon nehezen izzadta ki a penzt, mondvan "egyszer mar fizetett"...)

The Crazy One 2015.10.22. 17:44:28

@RosszQtya: bocsi, úgy tűnik, be van bacva a telefonom. Vagy én...

PongLenis 2015.10.22. 18:31:50

Röviden: sehogy.
Hosszabban: kurvára sehogy
Esetleg akkor lehetett volna nagyobb siker, ha mikor kiszakítja a barom a kapcsolótáblát a poszter leállítja az egész költözést, zene állj, fények fel, és akkor most ezt lefényképezzük, cégvezetőt felhívjuk, jegyzőkönyvet veszünk fel, satöbbi. És nem sok mindenki van olyan lélekállapotban egy költözés soárn, hogy ez eszébe jusson. És amúgy is valószínűleg kiröhögik a melósok. Vagy aznap nincs költözés. Vagy minden dobozát Ace Ventura módon viszik a lakásba.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.10.22. 18:39:57

"(Hibáztam, hogy nem írattam alá egy jegyzőkönyvet.)"
Ettől még a cég is tahó. Sünt nekik!

Amilyen árakkal dolgozik egy költöztetőcég, javítást is simán ki tudják köhögni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.10.22. 18:41:13

@uns97: "ismerosok tapasztalatai, velemenyei alapjan dontottek, ma meg egy kereso talalati sorrendje alapjan... "
Meg esetleg utánanéz a cégeknek, kicsit fórumozik. Nem olyan nehéz, csak a legtöbbje hülye hozzá. Az már alapból advanced user, amelyik a gúgliig eljut.

Aureliano Buendía 2015.10.22. 19:07:52

ezért jó, ha az embernek vannak rokonai, barátai, akik segítenek.

Aureliano Buendía 2015.10.22. 19:09:08

@Kulics: de egy ismerős máshogy áll hozzá.

Másrészt viszont, miért is nem vett fel jegyzőkönyvet? Innentől tényleg hogy bizonyítja, hogy nem nála baszódott el?

uns97 2015.10.22. 19:12:36

@ColT: na ja. De az esetek tobbsegeben max a Google-ig jut - azt ugy globalisan majd mindenki ismeri :) -, latja elol van a listan na akkor ez f@sza ceg. A forumozas, az utananezes alaposabban mar igencsak a "megerolteto" munkafolyamatok koze tartozik ugy tapasztalom, sok post is errol tanuskodik. Na jo igaz, alaposan utananezni valaminek altalaban nem a talalati lista elso 5 helyen lehet.

Raadasul az sem ritka bizonyos cegek eseten, hogy a hasznot nem a munkajuk minosegenek fejlesztesere (ne adj isten, gaz eseten valamifele karpotlasra) forditjak, mert arra MINEK, viszont jelentos osszegeket kepesek aldozni, hogy a keresok igencsak elokelo helyen tuntessek fel a vallalkozasuk. Arra mar nem is pazarlom a szavakat, mikor egy "jol meno" vallalkozas termekeinek, szolgaltatasainak dicsoiteseben nagy resze van a fizetett berkommenteloknek, vagy a ceg sajat alkalmazottainak. :) A vegen meg a megrendelo rajon ugyan, hogy nem minden arany ami fenylik, csak sajna altalaban mar keson.

gabors 2015.10.22. 19:28:40

@Aureliano Buendía: ez ugy kb 25-30-eves korig meg elmegy de kesobb mar nem annyira ...

ez olyan 70-80-as evek kalakaban epitem a hazat !!! minden szomszed rokon jon ok a segedmunkasok ... (ne izelj mar !!)

;persze ha barataid kozott van fuvaros/koltozteto az mas ...

Aureliano Buendía 2015.10.22. 19:36:16

@Mityu Addideapénzt kft LE: akkor kurvára magányos lehetsz:)

@gabors: nos, a tesómat pár éve kétszer is költöztettük, pedig már akkor is elhagytam én is a harmincas éveim felét. Mi is lenne azzal a baj, hogy az ember segít a rokonának, barátjának.

Jah, a haveromékat idén tavasszal költöztettük néhány kanyarban. Aztán a végén, estésként a jó munka örömére elpattant néhány bor is. Miért is ne működhetne ez?

Lehet, hogy egy nagyon fejletlen társadalomban élek, ahol még az egymásnak segítés működik?

gabors 2015.10.22. 19:47:16

@Aureliano Buendía: Ezzel akkor szokott gond lenni amikor valami nem ugy sikerul ahogy kellett volna ... mint ebben a mai posztban is...

Mikor barat/rokon rosszul lep a lepcson es labat/nyakat tori nem is beszelve a nagyi komodja is darabokban ... ja hogy nem volt biztositas?? Ilyenkor Te fizeted a korhazat esetleg kiesett fizetest? Avagy karokat meg a barat szivesen zsebbol fizeti??

Ennel meg akkor rosszabb mikor haver szivessegbol vezeti neked a "kolcson" teherautot es kis balesetbe kerul ... mondjuk 5x annyi a kar mint amit megsporoltal ...

Sorolhatnam meg a normalis orszagokban milyen apro gondok lehetnek ezen kivul ...

Mondom ez ugy ahogy elment az atkosban mert mas megoldas nem nagyon volt ... en is koltoztettem a hugomat (akkor meg boven 30 alatt) haveri alapon volt az IFA is ...

Manapsag ilyet mar nem tennek, mert mas vilag van .... itt meg plane nem csinalnek ilyet mert ha perre megy valaki akkor komoly (anyagi) gondok lehetnek.

Martinicske 2015.10.22. 19:53:23

Tök jó, azért ekézik a posztolót, hogy a google -t használja :)

Végül is van egy olyan titkos funkciója, hogy lehet vele keresni.

Nehogy már attól legyen egy cég szar, hogy megjelenik, vagy hirdet a google oldalain. Azt se mondom, hogy pont ettől lenne jó, egyszerűen szerintem a kettő között nincs ok okozati kapcsolat.

gabors 2015.10.22. 19:53:35

Most azert sajnalom a posztolot bar lehetett volna korultekintobb, de ez mindenkepp a ceg sara.

Jol tette hogy megirta hatha valaki ratalal .. .bar az ilyen cegek 6 honaponta szuletnek ujja (bar nem buddhistak)...

Aureliano Buendía 2015.10.22. 19:55:03

@gabors: még szerencse is, hogy már nem a kietlen Pannon-prérin élsz, hanem a létező világok legjobbikában, így ez veled nem fordulhat elő.

Nekem meg maradnak a haveri/rokoni kapcsolatok erősítései.

ui.: nem nézel túl sok CNN-t?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.10.22. 20:04:42

@uns97: ". De az esetek tobbsegeben max a Google-ig jut"
Hát, én nem ezt tapasztalom... :(

@Aureliano Buendía: Amúgy én is elég sokat költöztettem, de ez való igaz, hogy ha baj van, akkor elég szar ügy tud belőle kerekedni. Csak az más kérdés, hogy egy cég ne úgy működjön, mint amikor hívsz ismerősöket pakolni.

gabors 2015.10.22. 20:29:22

@Aureliano Buendía: "hanem a létezo világok legjobbikában, így ez veled nem fordulhat elo."

koszi hogy a kommentem tartalmi reszere is reagaltal az nagyon jol esett :-) amugy soha ne legyen gondod koltozkodes kozben ezt oszinten kivanom...

"valamint a három diplomád közül az egyik pont villamosmérnöki. "

Amugy meg mindig es tenyleg villamosmérnöki diplomam van :-)

Aureliano Buendía 2015.10.22. 20:41:15

@ColT: ha baj van,e gy haverral talán könnyebb megbeszélni. Másrészt azt a pénzt, ami a költöztetőknek ment volna, el is lehet inni.
Ja, meg nem tudom, hogy van a nagy vízen túl, de ideát a barátsághoz hozzátartoznak olyan dolgok, mint segíteni a másiknak, ha szüksége van rá.

Mellesleg egyszer költöztettünk úgy, hogy profikkal együtt, mert kurvára sok volt a cucc, és haladni is kellett. Volt egy piano, amit telefonban még vállaltak, személyesen már csak plusz pénzért. Levittük mi. Kaptunk utána vacsorát.

Aureliano Buendía 2015.10.22. 20:51:00

@gabors: párszor költöztettem, és egyszer én magam is költöztem, de valahogy a komoly gebasz kimaradt. Vajon mit csináltunk rosszul?
Gépjárművet is mindig sikerült találni, de pl. az én autóm is meg lett tömve elég sokszor, meglepően sok cucc fért bele. Biztos én vagyok a túl szerencsés, hogy nem volt szállítóeszközzel sem probléma.
Mikor nekem kellett segíteni, többen is jöttek, mint ahogy, mikor másoknak kellett, én magam is mentem. Felénk ez még természetes.

Tény, hogy piano méretű tárgy csak egy akadt a pályafutásom során, meg egy geci nagy kanapé persze.

Szóval nekem sosem volt problémám a költöztetéssel, költözéssel. Mit csináltam rosszul? Minek kellett volna történnie?

Én inkább marxizmus-leninizmust tippeltem volna:P

gabors 2015.10.22. 21:01:59

ez a hetvegi ???

csak kerdezem ... mert jo hetvegen koltozni foleg hosszu hetvegen mert a baratok is szabadok...

gabors 2015.10.22. 21:17:18

@Aureliano Buendía: " párszor költöztettem, és egyszer én magam is költöztem, de valahogy a komoly gebasz kimaradt. Vajon mit csináltunk rosszul?"

Semmit es valoszinleg (ha szerencsed) van nem is lesz gebasz ...

"Másrészt azt a pénzt, ami a költöztetoknek ment volna, el is lehet inni. " Ha csak ezert .. akkor lep eletbe amit szereny velemenykent irtam hogy nagyon sokba (nem csak penzbe) tud fajni amikor eppen gebasz van.... (pl. a zongora megsem jott le egyben az x.-dik emeletrol).

Koltozkodni az usa-ban sem leanyalom (vagy olcso) es vannak szemet lehuzos cegek erdemes nagyon utannanezni es elolvasni a felteteleket (aprobetuket is) . Ez az egyik olyan szolgaltatas amire az egyik legtobb fogyasztoi panasz van, az elso a hasznalt auto arusok :-) ..

Fiatalabb koromban koltoztettem (en vezettem a teherkocsit) a leendo anyost (isten nyugosztalja vegre) Tampa, FL -bol New York-ba... utolag nagy meggondolatlansag volt (egy csomo rizikoval) . Amugy mindket helyszinen voltak fizetett rakodok. Igy is sporolt az anyos nem keves penzt (szerencsere nem volt baj. Vajon mit csináltunk rosszul?)

Aureliano Buendía 2015.10.22. 21:27:40

@gabors: félreérted a dolgokat. A költöztetés remek alkalom volt, hogy utána még megigyunk pár üveg bort, és eldumáljuk, ökörködjünk. Amellett, hogy segítettünk.

A piano meg túlélte, bár oda elég kialvatlanul (másnaposan) mentem anno. De kellett a költöztetők mellett a segítség, azt hiszem, ők négyen voltak, mi kb hatan. És baromi sok cucc.

Dikusz 2015.10.22. 21:38:07

Minden homárostól kérdezném, de komolyan. Ebben mit kellett volna másképp tenni a posztolónak? Tényleg érdekelne a véleményetek.

A poszt szerint egy teljes lakás berendezését kellett adott időben és napon szállítani. Ha vannak is a barátai között, akik segítenek, honnan szerez teherautót? Én még olyan költöztető céget nem láttam, akik a kocsit rakodók nélkül biztosítják. Meg olyan céget sem, akik költöztetésre kölcsönöznek teherautót. Szerintem bárki járhat rosszul, akár ismerős által ajánlott céggel, akár neten talált nagyon jó referenciákkal rendelkező céggel is.
A saját példám: szükségem volna fogorvosra. Egyet tudok csak biztosan, SZTK-ba nem megyek. Néztem a neten, kérdeztem ismerőst, ajánlottak is. Volt olyan klinika, amelynek csak kíváncsiságból néztem meg a honlapját (nagyon drága), olvastam a véleményeket is, a két véglet között voltak a vélemények. Melyiknek lehet hinni? Jobbnál-jobb ajánlatokat lehet találni, de lehet, hogy éppen a legkedvezőbbnek tűnővel farag be.

Az I.J. póló ( :D ), meg lehet a posztolói, de nem csak az ő hibájából.

Dikusz 2015.10.22. 21:41:20

posztolói = posztolóé (úgy látszik diszgráfiás lettem), akkor is, ha két komment elküldése között várnom kell.

Blogmotor pedig menjen el Lesothoba tevehajcsárnak

gabors 2015.10.22. 21:51:23

@Dikusz: "Minden homárostól kérdezném, de komolyan. Ebben mit kellett volna másképp tenni a posztolónak? Tényleg érdekelne a véleményetek."

Amit maga a posztolo is elismert ...

A tobbivel egyetertek ... szinte semmi nem garantalja hogy nem lesz "gebasz" a koltozes kozben (ha ceggel ha baratokkal csinaljak). Azert erdemes korultekintonek lenni annyi.

"Meg olyan céget sem, akik költöztetésre kölcsönöznek teherautót."

Ebben azert nem lennek biztos ... google mondja hogy teherautoberles.hu/ semmi kozom hozzajuk es nem reklam es azt sem tudom hogy jo ceg vagy szar ceg ... de ugy tunik ilyen azer Mo-on is van :-) ("pannon preri")

Sajat peldam csak az usa-bol van (lasd korabbi komment) itt a regi IFA meretu dobozos teherautot barki berelhet sima jogsival lehet vezetni, automata, szervokormany es a tobb, sot ezeket akar "egy iranyba" is lehet berelni.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2015.10.22. 21:53:35

@Dikusz:
Hát az annyát a ravatalon....
Nem érted?

Aureliano Buendía 2015.10.22. 22:09:10

@Dikusz: hogy mit?

-szerez haverokat/rokonokat, akik segítenek (egy kistehert sem annyira bonyolult bérelni)
-feltételeket előtte elolvas
-nem alamuszi, hanem jegyzőkönyvet írat, mikor megtörténik a baj

Utólag azt mond, amit akar. Maradjunk annyiban, hogy ez/így történt a posztoló szerint.

hobbitroll 2015.10.22. 22:36:56

@Dikusz: "...Meg olyan céget sem, akik költöztetésre kölcsönöznek teherautót..."
Ilyen tudtommal nincs, de ha csak kicsit keresgélsz a guglin, vagy közlekedsz bármelyik nagyobb városban, láthatsz hirdetéseket. "Autóbérlés", "Teherautóbérlés".
szgk. kb. 6000-től (stift, corsa)
tgk (3.5T) kb 9000-től (transit)
árakat tapasztalatból írtam. Annyival vagyunk rosszabb helyzetben ezen a téren, mint ámerika, hogy itt nem tudsz (én legalábbis nem tudok róla) "egy irányba" bérelni (tehát: vissza kell vinned oda, ahol felvetted). Gurtnit lehet venni az obiban, jelképes összegért. Pakolni meg ott vannak a rokonok/haverok.
Erről (ne értsd félre, de ez van), megint ez jut eszembe:
nem élvezhetnénk kicsit magát a problémát? muszáj mindig a megoldást keresni?

kieg.: tgk-t (7.5T=>) is lehet bérelni, igaz többe is kerül + sofőr is kell hozzá. Ezt is tapasztalatból mondom. Ismerősöm dolgozik 1 cégnél, felhívtam a főnökét, hogy lenne 1 fuvar, A-ból B-be, ami _nagyjából_ útbaesik (Szigethalom -> Vác helyett Szigethalom->Bp IX -> Bp IV -> Vác), 7.500. Sofőrrel 1üt (mert ment Vácra áruért, így nem üresben gurult végig Vácra). Sokan azért sem kérdeznek meg szállítással foglalkozó cégeket, mert "úgyis nemet mondanak". Persze ha fel sem teszi a kérdést, nem is kaphat pozitív választ. De abba nem gondol bele senki (aki ilyen helyzetben van), hogy mi veszítenivalója van? (100ft telefonköltség?) Legfeljebb nemet mondanak.

gabors 2015.10.22. 23:15:46

@hobbitroll: "mert ment Vácra áruért," milyen aru van meg Vacon ... nekem ugy tunt minden bekbeli ipari termeles leallt ott (volt de mar nincs. gumigyar, hajogyar, ontode, HAGY, vagohid, tejuzem, Tungsram izzo, belesgyar, kottott aru gyar,) Zollner meg van meg ?? talan kiveve a cement mu de gondolom azt nem teherkocsin viszik...

Roger Roger a rekettyés 2015.10.22. 23:19:28

@gabors: Mi anno paradicsomot vettünk a piacon. Meg lángos. Oh, azok a régi szép idők :'(

Vadászok Őrangyala 2015.10.22. 23:28:30

Nohát. A fogadós másodállásban költöztetéssel is foglalkozik?

hobbitroll 2015.10.22. 23:48:22

@gabors: gumi, de ez lényegtelen

Dikusz 2015.10.23. 00:07:44

Mindenkinek kösz a válaszért.
@dr. phil. Sün‼ ツ: a saját posztomat kellett kétszer elolvasnom mire megértettem (sajnos), de azt kell mondjam, hogy már értem.

@gabors: igazatok van, valóban lehet kölcsönözni. Saját példádra: biztos tudod jól, itt is vezethet bárki kisebb-nagyobb teherautót, akinek B-C -ig gépkocsivezető jogosítványa van. Nem magamtól vagyok ilyen okos, még biciklizni sem tudok, férjem harminc évig hivatásos sofőrként dolgozott (ha rosszul írtam, én értettem félre).

@Aureliano Buendía: az első bekezdésedhez - idős, teljesen egyedülálló barátnőm pár éve költözött a Népligettől (bútorok két helyen voltak raktározva)a XI.kerületbe, közel a Kelenföldi-pályaudvarhoz, emeletről-emeletre. A házak lift nélküliek. Ismerős rakodóval, hivatásos szállító vállalkozóval, egyedül én tudtam segíteni neki nejlonzsákokat cipelni le-föl. A költöztetés 80.000,- Ft-ba (órabér-elszámolás)került, nem húzták az időt. Nem talált ezzel a felállással olcsóbbat. A rakodók az új lakásban oda tették a bútort, ahová kérte. A többiben igazad van.
@hobbitroll: - neked is kösz a profi választ. A harmadik bekezdésedhez - ha nincs ismerősöm, akkor milyen céget kell felhívni, hogy van-e üres járata, ami nekem megfelel.
A második bekezdéshez - nem kellett volna visszaolvasnom a saját hozzászólásomat, mert rájöttem, hogy a kétharmada valóban a hátvágánygáz hámozása volt. Bár erre a kétharmadra korrekt válaszokat kaptam:)
Azért remélem nem gondolod, hogy mitkeresezenablogonezanyuggervénasszony (bár ezt nem tudhattad)menjenanyanyaklubba. :))

gabors 2015.10.23. 00:21:48

@Roger Roger a rekettyés: a piac az pont ugyanugy es ott van mint regen, langos is van azt hiszem....

kicsit osszbarmoltak a kozlekedesi rendet arrafele (nem kicsit) ....

Dikusz 2015.10.23. 00:21:58

@gabors: A Naszályt már eléggé széthordták, nem tudom van-e még cementgyár. Szob környékén (lehet másként is írni) rengeteg málna, ribizli terem még most is, a gyár megszűnt, de talán Vácon van még feldolgozóüzem. Az biztos, a Börzsönyben csodaszép túrákat lehet tenni.

hobbitroll 2015.10.23. 00:25:52

@Dikusz: tessék, 3/3
"szükségem volna fogorvosra"
1et tudok szegeden, de attól tartok ez rajtad nem segít.

"mitkeresezenablogonezanyuggervénasszony menjenanyanyaklubba"
ha ott tudnak segíteni ... ;)

Dikusz 2015.10.23. 01:25:14

@hobbitroll: köszi a jótanácsokat:)))
Hát az Budapesten kívül pont Szeged lenne az, amelyik megfelelne. Nagyon-nagyon jó barátaim vannak ott, ha ezért kellene leutaznom, megtehetném meg tudnék szállni náluk. Amúgy is nagyon tetszik a város, egyik szívem csücske lett, amióta lenn jártam.

Hát a lelkivilágom oda, hogy még csak vigasztalásként sem írtad, hogy nem is vagyok nyuggervénasszony (pedig de), és nem biztos, hogy ott van vén trotty aki tud seggíteni:)))))

hobbitroll 2015.10.23. 02:43:25

@Dikusz: annyit tudok ígérni, hogy ha nem felejtem el, ma este megkérdezem kedves ügyvédismerősömet. Az Ő húga ténykedik szegeden mint foggyógyász.
Ha vigasztalásra vágysz, akkor tényleg el kell menned a nyanyaklubba, mert azt itt hiába vársz :D

KaTe 2015.10.23. 03:40:43

Posztoló elismerte a hibáját, kár ekézni. A cég kommunikációja pedig kritikán aluli. Kár,hogy erről sincs semmilyen bizonyítéka, de számomra nem is kell. Pontosan ismerem az ilyen cégeket, illetve az ezekben dolgozók mentalitását, hozzáállását a vevőkhöz. Messziről el kell kerülni őket.
A google első 5 találatáról pedig annyit, hogy a hirdetésnek ez a lényege. Másrészt ne tudjátok meg mennyit kell küzdeni hogy pl. ebayen benne legyél az első pár találatban, mert a legtöbb vevő körülbelül 3-4 találatig jut el és ezekből vásárol, akkor is, ha a 8. mondjuk feleannyiba kerülne és ugyanazt adja.

Esetünkben tehát nem az olcsóság volt az, ami a posztolót motiválta, hanem gördülékenyen le akarta tudni a feladatot és ennek megfelelően választott egy céget.
Sokat nem tud tenni, bizonyítéka nincs, mint ahogy a céggel történő beszélgetésről sincs.

Aureliano Buendía 2015.10.23. 10:22:46

@hobbitroll: hagyd, ő tényleg csak a problémával foglalkozik.
Mióta nincs hagyma, ő vette át a szerepét.

Aureliano Buendía 2015.10.23. 10:38:59

@Dikusz: pár éve a tesóm költözött. Lift nélküli 4. emeleti lakásból lift nélküli 4. emeleti lakásba. (És pár évvel előtte oda ugyebár).

Furgon is volt, de amúgy lehet bérelni olyat, B-s jogsival is vezethető:)

Dikusz 2015.10.23. 11:01:33

@hobbitroll: Nem akarok nyanyaklubba menni! :). Az meg régen rossz volna, ha itt vigasztalnának, nem is azért járok ide. :D.
Egyébként a vendéglős poszt tök jó volt, egyszerűen szétröhögtem magam rajta. Telefonon szoktak termékbemutatósok keresni, egészségügyi termékeket ajánlanak. Az a baj, reflexből levágom a telefont, de megfogadtam, hogy legközelebb elmegyek, és a tapasztalatokról posztot írok a Homárra (még nem vagyok annyira zokni agyilag, hogy vegyek is valamit). :))

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.10.23. 11:10:13

@Aureliano Buendía: Az a baj, hogy néha ott derül ki, ki hogyan gondolja. Ha leejt valamit, baszik rá esetleg, károd meg neked lesz, vagy megígéri, hogy eljön, és mégsem...

Amilyen emberek manapság vannak, minden lehet.

Költöztetőcég tény, hogy többe kerül, de pont ezért a pénzért kéne faszán működniük, ez lenne, amiért fizetsz :D

Aureliano Buendía 2015.10.23. 11:16:16

@ColT: újra meg kell állapítanom, h nekem nagy szerencsém van a barátaimmal, rokonaimmal, eddig nem igazán volt olyan, hogy valaki ne jött volna el segíteni, vagy én ne mentem volna, össze sem tört semmi. Egy doboza lett tesóméknak egyszer elkavarva:)

Persze, faszán kéne működniük. De mi a garancia arra, hogy az első 5-ben levő cég korrekt? Hogy kifizette ennek az árát?
És mi garantálja azt, hogy valóban a kötöztetők baszták el a posztoló cuccát? Mert leírta a homárra?

Ennek a posztnak max arról kéne szólnia, hogy felvettek egy jegyzőkönyvet ott helyben, és a költöztető cég ennek ellenére nem akar téríteni. Aztán jönne a GVTI és jól megírná, hogy irány a Béléltető testület.

lacas65 2015.10.23. 11:41:18

Általánosságban a guglin első pár találat nem ténylegesen működő cégeket takar. Ezek kiadják a munkákat. Ez szinte minden szolgáltatási találatra igaz. Itt a mák faktor játszik be, hogy milyen csapatnak adja a melót.
Én a költöztetőkkel nagyon bemákoltam, volt amit átcsomagoltak, az új helyen pedig mindent a helyére tettek, a főnökük pl. rászolt az egyik melós srácra hogy menjen ki bagózni az utcára, ne a kertbe az ügyfél előtt csinálja, plusz mivel nem volt du.-ra melójuk, grátisz felraktak egy rakás polcot is a helyére. Mondjuk természetesen rányomtam én is egy kis bónuszt. :)
Dugulás:
Félévente cumi, 4x kerületi szaki, 2x internet. A második nettes, akit egy munkafelvevő küldött ki, jelezte hogy itt valami nagyon nem stimmel, kellene egy kicsit ásni a vezetékig, mert nyeli valami a spirált, és hiába tűnik most jónak, itt valami nagy gubanc van. Levert a víz, de karácsony előtt voltunk 2 nappal, hajrá. Leásott mint a gép, és talált egy ülepítőt ami fullra tele volt. Kitakarította, kiszedett 4 zsák .... és ennyi volt azóta is. kért +-ba egy tízest, ami így elég hamar megtérül. Magyarán az első pár sor munkafelvevő, és lutri kit küld. Persze ha szakit választasz, akkor sincs semmire garancia.

Dikusz 2015.10.23. 11:45:19

@Aureliano Buendía: csodálatos lehetett a költöztetés akkor 4.-ről 4.-re. Bár az utána valószínűleg(?) elfogyasztott pálinka hungaricus stb. nagyon jól eshetett.:)). A furgont meg a költöztetés befejezése után, kevésbé szomjasan ugye már nem vezettétek? :)))

Aureliano Buendía 2015.10.23. 11:53:01

@Dikusz: az volt. Mondtam is nekik, hogy leközelebb csak 10 év múlva költözhetnek, akkor is max a földszintre:)
Utána tesómék meghívtak minket vacsorára az oldalkcsimmal. Ahol aztán egy fb-os játékon nyertünk még egy vacsorát:D

A furgont sógorom haverja hozta a faterjától, szóval ott is megúszták okosban a dolgot. De ha nem lett volna, kölcsönöznek egyet. Sok cucc volt, köztük egy önérzetes óvodás teljes pónigyűjteménye, az autóm is pörgött a két lakás közt néhányszor.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.10.23. 12:23:46

@Dikusz: hallgass a barátaid tapasztalaira, ők biztosan nem küldenek valami hóhér kezére. és ha valami gond lenne vele akkor fel kell kelni és kisétálni a rendelőből.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.10.23. 12:48:20

@Aureliano Buendía: Amúgy én sem költöztem még költöztetőcéggel, mindig haverok, de a pakliban minden benne van sajnos.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.10.23. 12:50:31

@Dikusz: "Jobbnál-jobb ajánlatokat lehet találni, de lehet, hogy éppen a legkedvezőbbnek tűnővel farag be."
Kockázat nélkül nem működik. Amúgy senki nem fogja neked megmondani, hogy _neked_ mi lesz a tuti. A megszerzett információk alapján neked kell dönteni.

Aureliano Buendía 2015.10.23. 13:12:58

@ColT: ecsém, a pakliban az is benne van, hogy egyszer sok lesz neked a rozéfröccsből, és fejjel beleállsz a Barbakánba:)
Tényleg bármi történhet, de csak nem így éli le az életét az ember...:P

Aureliano Buendía 2015.10.23. 13:39:03

@sugargiraffusplumps.: ma ünnepnap van, micsoda idegenszívű beszéd ez!!!!

Dikusz 2015.10.23. 13:55:54

@sugargiraffusplumps.: hát jártam már pórul baráttal mosogató mókolás kapcsán. Vasárnap este 8 órakor kellett riasztani a gondnokot, a lefolyó minden részén dőlt a melegvíz, mert három szál kócot tekert körbe szigetelésként. Olyan tízemeletes házban lakom, ahol ha a lakásban gond van, akkor húsz lakásban kell elzárni a vizet.
Mivel ma nem lesz poszt, szerintem csak hétfőn magunknak kell feldobni témát, azzal egymás diszkréten szidalmazásával elleszünk még két napig. Vízvezetékes téma van még.
És aztán most lippiti-pippiti (Rémusz bácsi) kisétálok a rendelőből.

Aureliano Buendía 2015.10.23. 14:03:52

@sugargiraffusplumps.: na, de a zindekszesek csak nem annyira tuggyukkik már, hogy szegény Hildát ezen a szép napon dolgoztassák...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.10.23. 14:09:24

@Aureliano Buendía: az időzített poszt meg egyértelműen az ördög találmánya, valamint fúúújkakis. értem én.

Dikusz 2015.10.23. 14:13:44

@Aureliano Buendía: igaz, igaz, mintha csak magam mondtam volna. (Mármint, hogy miért nincs új poszt).
Colt meg remélem nem esik bele a Barbakánba fejjel, csak van a környéken valami jó vendéglátóhely ahol tud inni pl. malátaszörpikét (bár lehet nem iszós). Kitől kérdezhetnék különben, ha számítógéppel kapcsolatos gondom van.:))

@ColT: hát igazad van, nekem kell dönteni. Éppen ezért tartok a fogorvos választásától. Bár ha magamnak keresek, és rosszul választottam, csak magamat szidhatom. Úgy néz ki, egy barát által ajánlottat fogok választani. De mondtam a havernak, hogy lehet a fogorvos meg őt fogja szidni, milyen nyavajgós beteget küldött hozzá. :)

Dikusz 2015.10.23. 14:19:09

@sugargiraffusplumps.: hát, azt mondják, mindenkinek olyan barátai vannak, amilyet megérdemel. :)))
A kakis szó leírása meg bármilyen formában tilos (vendéglős poszt)! :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.10.23. 15:58:15

@Aureliano Buendía: Na de azé' csak én vagyok a hibás. A kulcsgondolat az volt, hogy valaki, akiben amúgy megbíztál, adott esetben megszoptat. És tök megértem, ha valaki ezért fogad költöztetőcéget.

De mondjuk amekkora része a barátaimnak elköltözött, meg azt se tudja, hol áll a feje, most itt is elég nehéz lenne egy költözésnyi embert összeszedni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.10.23. 15:59:37

@Dikusz: Akkor se nagyon szidhatod azt, aki ajánlott, ha azt fogadtad meg... lehet, hogy neki pont az jött be.

Amúgy frankón működő szakemberek is ledobják néha az ékszíjat.

gabors 2015.10.23. 17:11:02

@sugargiraffusplumps.: na de moderalni (cenzura!) is kell(ene) nem ezen a nevezetes unnepnapon... (ezt sem nyertuk meg mint 48-at soha nem ertettem miert kell vesztes forradalmakat unnepelni)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.10.23. 17:20:01

@gabors: kérlekszépen ha nem ünnepelnénk a vesztes forradalmainkat akkor csak a karácsony meg a húsvét maradna.

gabors 2015.10.23. 17:32:23

@sugargiraffusplumps.: pont erre gondoltam en is volt mikor az oszirozsas veszte forradalmant is unnepletuk ... :-) ...

amugy Mo egy kereszteny orszag miert akar barki mast mint az egyhazi unnepeket

CID. 2015.10.23. 17:39:03

@sugargiraffusplumps.: Vagy mint a mostani ellen, ugyebár ( egynémelyek megközelítésében )

@gabors: Jómagam ünnepelném a hanukát is, ha munkaszüneti nap lenne :D

CID. 2015.10.23. 17:41:24

@gabors: Egyébként, tőlünk (Szeged) kicsit délebre kicsit, máskor ünneplik a karácsonyt, pedig Szerbia is keresztény ország vóna ;)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.10.23. 17:42:07

De mondjuk továbbra sem értem, hogy mé' kell pártrendezvényekre hasznosítani a nemzeti ünnepeket. Undorító.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.10.23. 17:57:35

@ColT: ingyencirkusz, örökölhető és tetszés szerint értelmezhető, mi kell ennél több?

@gabors: keresztény? jó tudni!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.10.23. 18:01:47

Csokitorta vagy fánk? Ez itt a kérdés most.

CID. 2015.10.23. 18:58:35

@sugargiraffusplumps.: Mindenképpen fánk, kevéske porcukorral és sárgabarack lekvárral. No nem az a Bécsi, töltött undormány!

ide nem jöhet csak úgy be 2015.10.23. 19:15:32

@gabors: a szenvedest es szenvedtetest, kiuzetest emlekezzuk meg.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.10.23. 19:42:33

@sugargiraffusplumps.: Nem, magát a megemlékezést értem, és szerintem is érdemes megtartani. Az undorító, ahogy a politika mindenre rátelepszik.

Amúgy elfeledkeztek az államalapítás ünnepéről is, ami félig-meddig még a keresztény ünnepekbe is beleillik (keresztények közé nem keverendő a KDNP).

hobbitroll 2015.10.23. 20:00:28

@sugargiraffusplumps.: ez kérdés? 1értelmű, csokitorta!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.10.23. 21:26:05

@hobbitroll: nyertél, igaz elrontottam egy kis málnazselével, de mindegy, csak megettük azért. @CID.: nem olyan családbul származok én, hogy elroncsam a fánkot!

gabors 2015.10.23. 23:44:26

@sugargiraffusplumps.:
@gabors: keresztény? jó tudni!

nem en hanem a mostani vezer szerint az orszag kereszteny sot az egesz eu kereszteny, es ezt meg is kell vedeni ...(pont most olvastam a beszed reszletket ... )

gabors 2015.10.23. 23:47:52

@ColT: ez komplikaltabb es valoban vallasi eredetu ... mert igazabol unneppe Istvan szentte avatasat rendelte el az egyhaz (az akkori egyetlen) es nem az allamalapitast es kesobb ugyeskedtek ossze a ket datumot ...

CID. 2015.10.24. 10:46:48

Mijazisten ez a sok komment? :D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.24. 10:55:05

@Martinicske: "azért ekézik a posztolót, hogy a google -t használja"

Ezekszerint te se tudod használni. Akkor elmondom. A gugliban nem csak 10 találat van, hanem sokkal több, az oldal alján van tovább gomb, azzal nézheted a 11.-20. találatokat. Azt is beállíthatod, hogy egyszerre mondjuk 100 találatot mutasson. A gugli bevallottan azon igyekszik, hogy relevancia szerint rendezze a találatokat. Ebbe beletartozik, hogy ha költöztetőt keresel, az első találat mondjuk pont egy homárposzt, egy getzi költöztető cégről. Tehát nem kell arra számítanod, hogy a normális cégek pont az első 10 találatban lesznek. Ezen kívül külön iparág épül arra, hogy egy cég az első 10 találatban legyen, ez sok időbe és munkába is kerülhet, ezt is te, a vásárló fizeted meg. Ezenkívül az a cég, aki nagy munkával - vagy csak kvázi véletlenül - bekerül az első tízbe, elkurvul nagy eséllyel a sok megrendelés miatt, és nem hozza azt a színvonalat, amit egy keményen dolgozótól elvárnál. Szóval a gugli használata az első lépés csak, a második, hogy értelmesen használd, és a második, urambocsá a harmadik találati oldalt is megnézd.

Mondok egy analóg példát. A nagycsarnokban van sok hentes. A pofátlan lehúzást és túlárrazást az első-középső sorban találod, a jobbak a szélén és a főkaputól távolabb vannak. Nekem a kedvencem sok tapasztalat után a bejárattól és a Dunától legtávolabbi sarokban lévő.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.24. 10:58:54

@gabors: "az orszag kereszteny sot az egesz eu kereszteny, es ezt meg is kell vedeni"

Követelem a Szent Inkvizíció visszaállítását, és az összes muszlim, lueránus, evangélikus és zsidó erőszakos átkeresztelését vagy megégetését! (A krisnások jóindulatú bolondok, a pápistáknak úgyis csak bajuk lenne velük, és egyébként is a védelmem alatt állnak.)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.24. 11:05:51

@sugargiraffusplumps.: "csak a karácsony meg a húsvét maradna."

A húsvét is egy nagy próféta kivégzésének ünnepe. (Amit a keresztények a zsidókra toltak, hogy a rómaiaknak jobb legyen a lelkiismeretük.)

Úgyhogy mardhatna csak a karácsony. Ami egy ősi pogány ünnep, a téli napforduló. (Tudvalevő, hogy a próféta pont nem akkor született.)

Black Hole 2015.10.24. 11:39:02

Ezek szerint ez má' a hétvégi!

Aureliano Buendía 2015.10.24. 11:58:19

@atpijkamo: ha egy kicsit figyelmesebben olvastad volna a könyveket, akkor lejönne belőle, hogy a lómaiak épphogy el akarták engedni, csak épp a tuggykik nem engedték.:)

Ja, és 100.

Ha már hétvégi.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.24. 12:01:00

@Aureliano Buendía: A keresztények írták át a történelmet azért, hogy a rómaiak könnyebben térjenek át a keresztény hitre. Sima PR. A tuggyukkik lettek a bűnbakok. Mint mindig. Mérgezik a kutakat, csecsemőket esznek, szűzek vérét isszák, mindez közismert tény.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.10.24. 12:46:45

@atpijkamo: "A gugli bevallottan azon igyekszik, hogy relevancia szerint rendezze a találatokat. "

A fenét. Valamikor arra utazott. Azóta szépen figyelembe veszi a levelezésedet, eddigi keresésedet, ha be vagy jelentkezve, előre súlyozza a hirdetéseket, főleg amik fizetősek neki.
Beírom egy alkatrész nevét, az első 2 oldal csak hirdetés, hogy vegyek olyat, utána talán találok adatlapot róla.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.24. 13:07:28

@Aureliano Buendía: Neki nincs 23-án ünnep, labancok nem tartják.

Black Hole 2015.10.24. 13:14:07

@atpijkamo: arról se feledkezzünk meg, hogy a pilisi szívcsakrákra is fáj a foguk! És az árva kisgyerekek fagyipénzét is kicsalják, mindenféle fondorlatos trükkel!

Dikusz 2015.10.24. 14:32:35

@atpijkamo: és tényleg igazad van a klippitivel! :) Egyébként aranyos mese-sorozat volt.
Teljesen összeomlottam, mert eddig így tudtam (bár ez lenne a legnagyobb bajom).:)

A nagycsarnokban a húsáruk általában túlárazottak (talán a baromfi nem). A Dunától legtávolabbi sarok környékén (vagy talán éppen az, amire gondolsz) van egy kis üzlet, nagyon jót tudtunk beszélgetni az eladóval. Egy idősebb férfi, nem tudom ott van-e még.
Sajnos az árak már inkább a turistákhoz igazodnak.

hobbitroll 2015.10.24. 14:47:15

@Dikusz: szerencséd (?) van, nem felejtettem el. kaptá' ímélot

august 2015.10.24. 14:49:17

gondolom a tudomanyos akademiarol senki nem jelentkezett a koltozteto ceghez, igy az ott dolgozok kulturalt viselkedesen fennakadni nem kellene. Ettol fuggetlenul jegyzokonyv, jegyzokonyv, szerzodes, stb. stb.

Dikusz 2015.10.24. 16:03:48

@hobbitroll: kaptam, köszi! Válaszoltam is:)

gabors 2015.10.24. 17:18:51

@atpijkamo: csak ennyi uzsora meg a karvalytoke az mar semmi ???

CID. 2015.10.24. 17:57:26

@Black Hole: Egy gyökérkezelésből, minimum ;)

Black Hole 2015.10.24. 18:06:21

@CID.: gyökérkezelés sokféle lehet. Csinálja pl fogorvos is, de én is megtudnám csinálni. De az is lehet gyökérkezelés, mikor a kocsmában egy gyökér kap egyet a székkel. Meg az is lehet gyökérkezelés, mikor valaki a répámat...

CID. 2015.10.24. 18:22:08

@Black Hole: Dikusz fogorvost keresett, szóval a hagyományos a valószínűbb. Bár egy kocsmai pofánbaszás kellemesebb, mint beülni a fogorvoshoz ;)

Aureliano Buendía 2015.10.24. 18:37:37

@ColT: nem lehet mindent a gyíkemberekre fogni

Black Hole 2015.10.24. 18:38:51

@CID.: simán megcsináltam volna neki. Minden van hozzá! Max annyi lett volna, hogy a száját nagyobbra kellett volna tátani mint a fogorvosnál, mert nagyobb a fúróm!

CID. 2015.10.24. 18:50:42

@Black Hole: Nagyobb a fúród mint egy fogorvosi? Ehhez csak gratulálni tudok, a magam, és gondolom a homár közönség nevében is.

Black Hole 2015.10.24. 19:03:53

@CID.: van hozzá távtartó! Nem kell félni, hogy a másik oldalon jön ki a vége :)

igazságos. 2015.10.24. 20:15:10

@Black Hole: ezeknek soha, semmi se jó.

igazságos. 2015.10.24. 20:31:30

Nem nagyon van kedve a népnek homározni, úgy látom. :(

Jó, a törököt én tettem el láb alól, szóval nem fog visszajönni, ne akarjátok tudni, hová küldtem :)

vénszivart se látom, az se jön ki többet meglátogatni :)

Black Hole 2015.10.24. 20:49:55

@igazságos.: hát most látod? Pedig az ember a lelkét kiteszi :)

Black Hole 2015.10.24. 21:38:09

@igazságos.: nincs kit barmozzon, gondolom így meg nem izgalmas neki :)

Dikusz 2015.10.24. 21:46:23

@Black Hole: Kocsmában csak páleszt (min.50-es) szeretek kapni, és nem szeretném, ha a tálcával a képes felemet megsimogatná a tulaj, mert nem vagyok gyökér, mindig visszaköszönök :)))
Most akkor répa, vagy fúró, és remélem a fúró távol tartására nem a répád használod.:)

@CID.: tényleg fogorvost keresek, lehet, hogy az volna a jó megoldás, ha a fogorvos a kocsmában rendelne. Fentebb lehet látni, @hobbitroll:-tól (védj meg, vigasztalást tényleg csak a nyanyaklubban kaphatok, nem itt:)) egy fogorvos címét kaptam meg Szegeden (szívem csücske város, több okból). Bár, ha Budapesten kell mégis felkeresnem egyet, azt a kiabálást lehet, ott is meghallják.:))

CID. 2015.10.24. 22:24:17

@Dikusz: A fogorvosra emlékszem, valószínűleg azért, mert akkor is említetted, tetszik Szeged, én meg ugye szegedi vagyok;)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.10.24. 22:30:34

@Aureliano Buendía: Mer' szíriuszikakkal nem törődik senki!!!!

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.24. 22:30:56

@Dikusz: "A nagycsarnokban a húsáruk általában túlárazottak"

Éppen, hogy nem. Ne libamájkonzervet vegyél!

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.24. 22:35:36

@sugargiraffusplumps.: És a bálványimádás az mi? És a háromistenhit? Akkor már inkább Zeusz & Co.

Dikusz 2015.10.24. 22:51:03

@CID.: akkor ha lent járok Szegeden, és találkozunk, majd integetek. Mindig jóféle gyálai üdítőitallal szoktak várni?;)

Dikusz 2015.10.24. 22:57:49

@atpijkamo: azt nem szoktam, nem szeretem:)
De tényleg eléggé drágának találom mostanában. Melyik soron van a Dunától legtávolabbi?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.24. 23:02:41

@Dikusz: Ugye van négy sarka a nagycsarnok fő terének. kettő a Dunához közelebb, kettő a Dunától távolabb. Továbbá ezek közül kettő főbejárathoz közelebb, kettő a főbejárattól távolabb. Na most a Dunától távolabbiak közül a főbejárattól távolabb lévőt mondom. Ennél egyszerűbben nem tudom kifejezni.

Dikusz 2015.10.24. 23:27:41

@atpijkamo: Köszönöm, ha nehezen is, de megértettem. :)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.25. 00:42:17

@Dikusz: Te meg azt értesd meg velem, hogy hol van szerinted olcsóbb húsáru, mint a Nagycsarnokban?

CID. 2015.10.25. 07:25:05

@Dikusz: rendben, majd figyelem az integető Dikuszokat! Az üdítő, remélem legalább 48 fokos ? :D

CID. 2015.10.25. 07:35:59

@atpijkamo: Életemben nem voltam még a Nagycsarnokban, mennyi ott, pl. 1 kg sertésoldalas?

Dikusz 2015.10.25. 08:08:23

@atpijkamo: kérlek ne haragudj rám, nem kötözködni akartam. A baromfihús szerintem is olcsóbb, mint máshol, azért én is odajárok. Sertéshúst a Sparban szoktam venni, közvetlen mellettünk van egy üzletük. A saját márkás terméküket szeretem, talán itthoni áru. Tudom, hogy sok panasz is van rájuk, ebben az üzletben is voltak kifogásolni valóim. Többek között olyanok is, ami az itteni posztokban megjelent. Azért remélem nincs harag.

Dikusz 2015.10.25. 08:11:56

@CID.: méret szempontjából egy én is eléggé észrevehető vagyok. Érdekes látvány lesz majd, ahogy végigcsápolom Szegedet.:)
Az üdítő 50+ 1-2 fokos. :D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.25. 08:16:18

@Dikusz: ??? Mér haragudnék? Komoly volt a kérdés.

Dikusz 2015.10.25. 08:36:42

@atpijkamo: akkor jó:)
Szerintem a Nagycsarnok (írtam is pár hozzászólással előbb) eléggé hozzáigazította az árait a sok külföldi turistához.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.25. 09:35:30

@Dikusz: Ez hülyeség, akkor nem járna oda senki. A díszdobozos pirospaprika, matyóbaba, libamájkonzerv árait lehet, de a gagyiboltokba csak a turisták járnak.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.25. 09:54:43

@ColT: Libamájkonzerv. Nem keverendő ezzel:
Auchan májpástétom libamájas, 105 g, 125 forint
Összetevők: sertés szalonna 30%, víz, sertésmáj 13%, libamáj 12%, sertéshús 10%, sertés bőrke, tej, pácsókeverék, nátrium-nitrit, stabilizátorok, cukor, fűszerkömény, nátrium-glutamát, dinátrium-5-ribonukleotidok.
divany.hu/alapkonyha/2012/10/12/libamajpastetom/

Manyecska 2015.10.25. 10:53:09

@Dikusz: anyám aszongya nézte a tévét-ill.hallgatta-- Modernkori csodák--- aszongya már egy órája nézte és egy k@rva korcsolya sem volt benne :DDD :O

ide nem jöhet csak úgy be 2015.10.25. 12:01:04

Lehetetlen kivárni a hétfõt. Az élet így pause.

Dikusz 2015.10.25. 13:09:30

@ColT: konzervliba májjal :)

Dikusz 2015.10.25. 13:12:08

@Manyecska: nem jó helyen nézte. :D
Jól megrázta a tv-t, nem zörgött benne, a tv alá sem esett?:)

killerkaller 2015.10.25. 15:07:54

........."Dalmatransz is írja szépen a honlapján: A költöztetés nem a rendeltetés szerű használata az ingóságoknak." ........

Ez így igaz is, egyben jól is hangzik, de nem mentesíti a a költöztető céget a felelősség alól.
A profi költöztetőknél a tőlük elvárható gondosság ellenére is történhet malőr. Ilyen például a posztban említett eset, amely megnyugtató megoldása a költöztető cég felelősségbiztosítása a megoldás. Ez persze csak akkor működik, ha van felelősségbiztosítás, szerződés a felek között. Persze ez a variáció költségesebb, de van lehetőség kártérítésre.
Következő megoldás, ami nem feltétlenül az anyagiakra, de inkább a bizalomra, barátságra, rokoni kapcsolatokra, na meg a saját erőbedobásra épül.
Harmadik lehetőséget a Startrek és a Stargate teleport megoldásai kínálják.

joska61 2015.10.26. 08:34:56

Aldinak nincs költöztető cége?

ide nem jöhet csak úgy be 2015.10.26. 09:10:58

Eljött a hétfõ, több ez itt, mint 4fõ
Kurva jó a rímem, itt vagyunk a színen

Black Hole 2015.10.26. 11:52:56

@Dikusz: tálcával csak kulturált helyen verik a vendéget! Kocsmában székkel, vagy poroltóval!
Fúróval kapcsolatban meg annyit, hogy ha létezik csigafúró, ütvefúró, akkor miért ne lehetne répafúró is? Amellett a répa mellett viszont soha nem fúrok, amire te gondolsz, mert nem akarom, hogy egy rossz mozdulat miatt defektes legyen!

zdanee 2015.10.26. 13:05:17

Szerencsére az előző postból tudjuk a megoldást: purhabbal ki kell fújni a bejárati ajtajukon a zárt.

Marc Marcov 2015.11.10. 13:05:51

Nálam is ugyanez a cég költöztetett (Dalmatransz), csak egy ágyneműtartó szélét verték szét, de az legalább nem látszik. Az viszont látszott, hogy nem erőltetik meg magukat, szerintem én egyedül többet pakoltam, mint a két költöztető.
Lomot sem érdemes velük szállíttatni, mert a honlapon ígértekkel ellentétben úgy pakolták fel, hogy 3x akkora helyet foglaljon, mint amennyi feltétlenül szükséges, és a hasraütésre bemondott mennyiség még egy laikus számára is feltűnően távol áll a valóságtól.
Természetesen keményen lehúztak, de legalább "majdegyszervalamikorpostázzuk" számla nélkül.
süti beállítások módosítása