Tékozló Homár

Így néz ki egy medence egy resort spaban? / Frissült a poszt a hotel levelével

2015.11.02. 09:35 | Homár Hilda | komment

20151027_174319.jpg

A fenti képen nem egy jobb napokat látott játszóház kicsit hervasztó csúszdája szerepel, hanem egy medence egy négycsillagos, a nevében a resort és a spa szavakat is büszkén viselő hotelből. Wellness víz nélkül. Jó vicc. A hosszú sztori legjobb része egyébként ez: "nekik van medencéjük (csak nincs benne víz)". 

Hello Homárblog,

lent egy történet, ami a héten esett meg velünk. A foglalásunkat, és a vásárlók könyve bejegyzést a személyes adatok miatt Nektek nem küldöm, de a történet többi részét, ha gondoljátok, hozzátok le. A hivatalos, és egyéb szervek felé (Fogyasztóvédelem, Szállodák, és Éttermek szövetsége, Dombóvár város jegyzője) valódi nevekkel ment a panasz, itt most kivettem Őket, hogy ebből ne legyen probléma.

2015.10.27-én érkeztünk feleségemmel, és kisfiammal a dombóvári Gunaras Resort SPA Hotel-be, ami egy négy csillagos wellness szálloda. Terveink szerint 10.30-án távoztunk volna. Az előzetes egyeztetésekkor (foglaláskor, valamint néhány nappal érkezésünk előtt telefonon) a szálloda nem jelezte, hogy bármilyen működésbeli problémájuk lenne, illetve 10.27-én 13:00 körül történt bejelentkezésünkkor sem jelzett a recepciós semmi ilyet felénk.

20151027_174248.jpg

Bejelentkezésünk után megebédeltünk, kipakoltunk, és úgy döntöttünk, hogy felfedezzük a szálloda wellness részlegét. A problémák sajnos itt kezdődtek. Szomorúan tapasztaltuk, hogy a szállodában lévő összes beltéri medence le van engedve, azok jelenleg nem üzemelnek. Felmentünk felmentünk a recepcióra érdeklődni arról, hogy mikor fogjuk tudni használni a medencéket. Nem tudott rá érdemi választ adni. Kérdeztem, hogy délután, holnap, mikor? Nem tudja. Ezzel a válasszal nem voltunk elégedettek, és kértem, hogy szerezzen be érdemi információt. Azt is nehezményeztem, hogy bejelentkezéskor, miért nem jelezte előre, illetve a telefonos egyeztetéskor, miért nem említették. Véleménye szerint nem kötelessége, a visszaigazolásban szerepel, hogy nem működnek a medencék, illetve a honlapjukon is fent van. Ezután elővettük a visszaigazolást (mellékeltem), és megmutattuk, hogy ebben nincs, majd megnyitottuk a SPA honlapját is, ahol szintén nincs feltüntetve.

Ezután átirányítottak minket a Gunarasfürdő oldalára, hogy ott látható, hogy melyik medence nem üzemel. Mondtam, hogy ez engem nem érdekel, mert én a SPA Hotel-be jöttem, a hoteltől kaptam a visszaigazolást, a hotel ígért beltéri használatot, és ez nem teljesül, és nem is tájékoztatott erről. Beltéri medenceként használhatjuk a fürdő medencéit, vagy a kinti termál medencét. Itt jegyeztem meg, hogy egyrészt a 21 hónapos gyermek eleve nem mehet termálvízbe, másrészt nem fogom 10 fokban a szálloda, és a fürdő közt közlekedés miatt le-fel öltöztetni folyamatosan a gyermeket, és magunkat se. Akinek van gyermeke, tudja, hogy ez milyen logisztikával jár. Megoldást továbbra se tudott felajánlani, és még mindig nem tudta, hogy a szállodán belüli medencék mikor fognak üzemelni. Kértem, hogy a vezetőjét hívja ki, mert szeretnék vele beszélni. Nem tudott senkit kihívni, mert elmondása alapján vidéken volt mindenki. Közben más panaszos vendégek is jöttek a recepcióhoz.

20151027_174300.jpg

Úgy döntöttünk feleségemmel, hogy a vállalt szolgáltatások nem teljesítése, és az elmaradt tájékoztatás miatt visszakérjük a befizetett előleget (28.000 Ft), kijelentkezünk, és másik szállodába megyünk. Erre az volt a válaszuk, hogy az előleget nem adják vissza, mert az egy rám kiszabott kötbér (???) arra az esetre, ha visszamondom a foglalást. Kértem a recepcióst, hogy ebben az esetben mutasson egy működési szabályzatot, vagy bármit, amiben szerepel az, hogy engem milyen kötbér illet abban az esetben, ha a szálloda nem teljesíti a feltételeket. Elmondása szerint nem rendelkeznek ilyennel, rájuk nem vonatkozik ilyen kötelezettség. Ismét vezetőt kértem, aki dönthet arról, hogy visszakapjuk a pénzünket. Továbbra se volt bent ilyen személy, és telefonon sem lehetett elérni senkit. Jön majd a recepció vezetője este 8-ra (fél 5 körül voltunk), vele majd beszélhetünk, de ő se tudja majd visszaadni a pénzt. Akkor miről is beszéljünk?

Kérdéseimre folyamatos kar széttárás, nem tudom, nem tudok segíteni, ez van válaszokat kaptam, ami egyre jobban felidegesített. Ekkor született az első vásárlók könyvébe történő bejegyzésem. Visszanéztem a korábbi beírásokat, 09.25-én már jelezték ugyanezt a problémát a szálloda felé, és utána is több bejegyzés született. Az idő folyamatosan telt, nem értek el senkit, nem jött be senki aki dönthetett volna. Nehezményeztem ismét, hogy nincs vezető a szállodában, a recepciós nem értette, hogy ezzel mi a baj, "miért kellene, hogy legyen". Azért, hogy ha Ön nem tud valamiben dönteni, vagy képtelen kezelni egy helyzetet, akkor az a személy talán talál megoldást. Ez volt a válaszom.

20151027_174311.jpg

Közben sikerült ismerőseimen keresztül kiderítenem az értékesítési igazgató telefonszámát, gondoltam, ha már a recepciós képtelen rá, akkor megpróbálom én megoldani a helyzetet. Felhívtam a hölgyet, aki meghallva a nevem kinyomta a telefont, majd ki is kapcsolta azt. Gondolom nem véletlenül. Nagyjából 3 és fél órát vitatkoztunk, én is egyre ingerültebb lettem, a feleségem már sírógörcsöt kapott az átverés, és recepciós tehetetlensége miatt, a feszültség pedig átragadt a kisgyermekre is.

Fél 7 körül jártunk már ekkor, több telefonhívás után a recepciós közölte, hogy adjuk meg a bankszámlaszámunkat, és visszautalják a pénzt. Mondtam, hogy ez nagyszerű, akkor egy fejléces papírra írja is ezt le, majd írja alá, bélyegezze le, stb. Ekkor megjelent a pultnál mellettünk egy számunkra ismeretlen úr, és egy hölgy. A recepciós hozzá fordult, és elkezdte mesélni a történetünket. Ekkor már kellően felpaprikázva megkérdeztem a recepcióst, hogy ugyan mondja már meg, hogy ki az az úr akinek meséli a történetünket, és mi köze van pontosan hozzá? (Adatvédelem, harmadik, független félre nem tartozik az én személyemmel történő esemény). Ekkor az úr rám förmedt, hogy vegyek már vissza az arcomból, és beszéljek már normálisan vele. Mondtam neki, hogy talán mutatkozzon már be, ha már beleavatkozik a dolgainkba. Ő volt az a szálloda igazgatója.

20151027_174338.jpg

Nagyszerű, végre valaki aki talán tud segíteni abban, hogy visszakapjuk a pénzünket, és elmehessünk a helyről. Véleménye szerint Ők nem ígértek nekünk a szállodán belül használható beltéri medencéket (jeleztem, hogy visszaigazolásban szerepel, tehát ez erősen átverés), a honlapjukon fent van, hogy ezek nem üzemelnek (ez nem igaz), és a fürdőben számtalan lehetőségünk van. Fenti okok miatt nem a fürdőben lévő medencéket szeretném használni, ezt elmondtam Neki is, hanem azt, ami a visszaigazolásban szerepel. Szerinte ebből a szállodában nem volt még probléma, én pedig felhívtam a figyelmét a hasonló témában született fél tucat bejegyzésre, ami intő jel kellene, hogy legyen Neki. Annyit hozzá tett még, hogy nincs engedélyük a beltéri medencék üzemeltetésére, ezért nem lehet Őket használni, illetve legközelebb jobban járjunk utána, hogy hova foglalunk szállást... Szóval az én hibám, hogy így jártunk.

Hosszas vita következett a beltéri medence fogalmáról, hogy nekik van medencéjük (csak nincs benne víz), hogy a kollégái mennyire nem képesek kezelni a helyzetet, és érdemi válaszokat adni, hogy az értékesítési igazgatója rám nyomja a telefont (biztos volt dolga, jött a választ a háttérben álló hölgytől), hogy a vásárlók könyvébe történő bejegyzést nekik nem kell aláírniuk. A háttérben álló hölgy folyamatosan flegma fejeket vágott, és igyekezett az igazgató úr igazát alátámasztani. Ő volt az értékesítési igazgató, mint megtudtam, bár bemutatkozni valószínű nem mert, bár ez a szállodában nem is tűnik szokásnak. Az igazgató úr a fogyasztóvédelmi vizsgálat eredményétől tette függővé azt, hogy visszakapjuk-e a pénzünket, vagy ad majd kedvezményes kupont, esetleg más alkalommal eljöhetünk, majd felhív, és megbeszéljük. Kértem tőle, hogy egyetlen egy esetben hívjon, amikor rányomtak az enter gombra a pénzünk visszautalásakor, más esetben véletlenül se tegye meg.

holnap1.JPG

Ezután feladtam, hogy itt látni fogjuk a pénzünket, ismét jeleztem, hogy kijelentkezünk, és megyünk máshova. Az igazgató úr felajánlotta, hogy a vendégei vagyunk egy vacsorára. Megköszöntük, de nem szeretnénk semmit elfogadni, sőt az elfogyasztott ebédünket is kifizetjük. Kijelentkezéskor végül nem számlázták ki az ebédet, de ezt még továbbra is vállalom, ha szeretnék. Felmentünk a szobába pakolni, majd 10 perc elteltével az igazgató úr kopogott az ajtónkon, ismét sajnálatát fejezte ki, és kérte, hogy a gyerekre, és a feleségemre tekintettel (már este 8 körül járt az idő) maradjunk éjszakára, az Ő vendégei leszünk. Ezt is megköszöntük, és elmondtuk, hogy a muszájnál egy perccel nem szeretnénk több időt itt eltölteni a szállodába, és megyünk máshova. Feleségem megjegyezte, hogy a sok felajánlása már nagyjából egyértékű a mi befizetett előlegünkkel, és inkább azt látnánk szívesebben.

Kijelentkezünk, elköszöntünk, és most nagyon várjuk, hogy a 28000 Ft-ot visszakapjuk a szállodától.

Kértem a hatóságokat, hogy a fenti történet alapján vizsgálják meg panaszunkat, és tegyék meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy más vendégekkel ez ne fordulhasson elő.

honlap2.JPG

Véleményem szerint a szálloda súlyos tévedésben van azzal, hogy a fürdővel együtt kezelik magukat, és visszaélnek a fürdő adta lehetőségekkel, ezzel megvezetve az érkező vendégeket. Honlapjukon szerepel korlátlan kültéri, beltéri fürdő használat, gyógy, és élményfürdő. Nem tüntetik fel egyértelműen, hogy mi vonatkozik rájuk, és mi a fürdőre, illetve nem tájékoztatnak megfelelően az aktuális problémákról.

- Hogyan fordulhat elő az, hogy egy problémát már egy hónapja is szóvá tesz vendég, de a mai napig létezik még a, amit ráadásul el is titkolnak a vendégektől. A vásárlók könyvében egyik panaszhoz sem volt mellékelve válasz/reakció a szálloda részéről, pedig tudomásom szerint ez kötelessége (a mi üzletünkben legalábbis így van).
- Hogy lehet az, hogy működési időben nincs a szállodában olyan személy (és elérni sem lehet senkit), aki a kar széttárásnál, a nem tudom válaszoknál többet tud mondani a szálló vendégeinek?
- Hogy lehetséges az, hogy ilyen feltételek, átverések mellett 4 csillagos lehet egy szálloda? Bejelentkezéskor kitöltetnek egy nyilatkozatot, hogy hiánytalanul átvettük a szobában található x db törölközőt, fürdőköpenyt, stb. Fogalmunk sincs róla, hogy valóban ott vannak ezek a dolgok a szobában - hiszen a belépő kártyát csak a nyilatkozat kitöltése után adják át! -, mégis bevállaljuk a több ezer forintos büntetést ha mégsem lenne teljes a leltár. Pl.

Érdemes a különböző fórumokon utána nézni a szállodának, úgy tűnik a menedzsment nem igazán olvassa a visszajelzéseket, vagy nagy ívben nem érdekli. Persze utólag okos az ember, bár az is igaz, hogy eddig sehol sem volt problémánk.

2 pozitívum a helyről: egész jó volt az ebéd, a pincérek pedig nagyon normálisak voltak. Nem is értem, hogy, miért ott dolgoznak...

Üdv,
Viktor

UPDATE nov. 26.15:11

A posztot elküldtük a hotelnek, íme a történet az ő szemszögükből:

A Gunaras Resort Spa Hotel wellness részlege két részből áll. A Társaságunk tulajdonában és üzemeltetésében lévő Diamant Spa wellness egységei és szolgáltatásai két épületben, valamint szabadtéren vehetőek igénybe. A szállodai részlegen lévő kettő darab medence technikai okok miatt nem üzemel. Ez egy kisebb langyos vizes medence, valamint egy gyermekmedence. Itt bizonyos vízgépészeti átalakítások zajlanak, és azóta ez a terület a vendégek elől lezárásra is került. Az itt lévő jacuzzi medence már üzemel. Erről a recepción kihelyezett tájékoztató felirat, valamint kollégáink informálták a vendégeket. Miután a fürdő főépületében és a szabadtéren lévő 5 beltéri, 4 kültéri medence, valamint mindkét részlegen a szaunavilág üzemelt, így vendégeinket semmiféle kár nem érte.

A hivatalos honlapunkon megtalálható csomagajánlatok, és a vendégek részére megküldött Foglalási visszaigazolások az alábbiakat tartalmazzák „korlátlan fürdő használat (kültéri medencék, beltéri medencék, szaunavilág)”. Egyetlen dokumentum, illetve a hivatalos honlap, vagy a kiküldött ajánlatok sem tartalmazzák azt, hogy a medencék a szálloda épületében vannak, illetve azt sem, hogy megtalálható köztük jacuzzi vagy gyermekmedence.

A panaszos feleségével és gyermekükkel érkeztek a hotelbe. A recepciós kollégának beköltözést követően jelezték a medencékkel kapcsolatos panaszukat. A recepciós kolléga a fentebb leírtakról tájékoztatta a vendégeket. A vendégek ezt nem kívánták elfogadni. Igazgatóval szerettek volna beszélni. A kolléga elmondta, hogy hivatalos ügyben az igazgató úr, és a helyettes is távol van. A vendég ekkor a befizetett 50% előleg visszafizetését kérte a recepcióstól.

A recepciós elmondta, hogy ők nem tudnak, és nem is jogosultak pénzvisszafizetésre. Tájékoztatta a vendégeket arról, hogy a panaszuk kivizsgálásának hivatalos, és legjobb módja, hogy a vásárlók könyvébe eszközölnek egy bejegyzést. Azt a cég 30 napon belül kivizsgálja, és ajánlott levélben tájékoztatja őket. A bejegyzésben a vendégnek jogában áll a befizetett előleg visszatérítését kérni.

A vendég azonban csak azt követelte, hogy a recepciós fizesse vissza a pénzt, vagy írjon egy céges ígérvényt arról, hogy az előleget visszautalja a cég. A recepciós kolléga elmondta, hogy ő nem írhat ilyet, nem jogosult sem cégjegyzésre, sem érvényes nyilatkozat megtételére. A vendég felesége ekkor már hisztérikus kiabálásba kezdett a recepciónál. A munkáját végző recepcióst inzultálta, folyamatosan belekiabált a többi vendéggel folytatott párbeszédbe. Majd miután ez nem vezetett eredményre, az étteremben a pincéreket kezdte zaklatni. A pincérek és a vendégek elmondása alapján a chafingeket szerette volna leszedni a svédasztalról, mondván ő olyan értékben fog elvinni „dolgokat” a szállodából, mint a befizetett előlege. Mindeközben hisztérikusan kiabált, sírt.

A vendég elmondása alapján hosszas telefonálgatás után kiderítette az értékesítési igazgató számát. Hát ez sem igaz, hiszen az úriember nem őt próbált felhívni, de mivel éppen autóban ült, és térerő hiányában a telefon folyamatosan megszakadt, nem sikerült beszélniük. Nem is értem miért írta azt, hogy a nevét meghallva letette a telefont, hiszen egész délután vidéken volt, és az esetről nem volt tudomása. Még akkor.

Az igazgató úr után nem sokkal értem be a szállodába, ahol az úr és felesége a recepciós pultnál állva fennhangon veszekedtek a recepcióssal. Mivel az esetet ekkor még nem ismertem, megálltam az igazgató úr mellett, hátha segíthetek valamiben. A vendég ekkor már eléggé feldúltan, kiabálva követelte vissza a befizetett 28.000,- Ft-ot. Az igazgató úr bemutatkozott nekik, és kérte, hogy próbálják meg higgadtan megbeszélni a dolgot. Meghallgattuk a vendéget, majd a fentebb leírtakról tájékoztattuk őt. Ezután a ő telefonján a szabadtéri gyermekmedence fotóját kezdte mutogatni (ahol a leírásban ott van, hogy nyáron üzemelő szabadtéri medence) és azt állította, hogy ez alapján a fotó alapján foglalt a szállodába. Ehhez már nem igazán tudtunk mit hozzáfűzni.

Miután a vásárlók könyvébe megtette a bejegyzést, tájékoztattuk arról, hogy a vizsgálatra 30 nap áll rendelkezésre, és írásban, postai úton fogjuk tájékoztatni. Ő ezt nem kívánta elfogadni, azt mondta adjuk vissza a pénzét, és sztornózza a bejegyzést. Mondtuk, hogy ennek van egy hivatalos útja, ezt szeretnénk betartani. Addig is vacsorázzanak meg nyugodta, és pihenjenek le. Az igazgató úr felajánlotta, hogy az ő vendégei legyenek a már elfogyasztott ebédre, a vacsorára, és az ott töltendő éjszakára. A panaszos ezt nem akarta elfogadni. Természetesen ennek ellenére az ebéd sem került kiszámlázásra.

A vendég panasza a vásárlók könyvéből a központi iktatóba került, az abban foglaltakat vezetői szinten vizsgáljuk ki. Ugyanez vonatkozik minden egyes bejegyzésre. A bejegyzések és az iktatott, ajánlott küldeményként, határidőn belül postázott válaszok a Társaság központi irodahelyiségében kerülnek iktatásra és tárolásra. Azokat a vásárlók könyve nem tartalmazza. Fogyasztóvédelmi ellenőrzéseinkkor ezeket a hatóság többször is megtekintette, szabálytalanságot még soha, egyetlen alkalommal sem állapított meg!

Összegezve tehát úgy gondoljuk, hogy a Társaság hivatalos honlapja (www.gunaras.hu) nem kínál olyan szolgáltatást, melyet vendégeink ne tudnának igénybe venni. Megtévesztés sincs, hiszen sem a leírás, sem a csomagajánlatok, sem a foglalási visszaigazolások nem ígérnek fedett gyermekmedencét, vagy nem mondják azt, hogy beltéri medencéink a szálloda épületében találhatóak. Ezekekkel ellentétben részletes leírás van a wellness részleg fürdő épületéről, mely szabadtéren közelíthető meg.

Az, hogy a vendégek nem tájékozódnak kellő körültekintéssel, nem róható fel szállodánknak. Mint ahogy az sem, hogy a meglévő szolgáltatások fejlesztése érdekében az egyes szolgáltatások elérhetőségét felfüggesszük- kellő tájékoztatást mellett – annak érdekében, hogy a későbbiekben megújulva, magasabb szinten biztosítsuk azokat.

Üdvözlettel:

Szigethy Ildikó
front office manager

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rejtélyes 2015.11.02. 16:01:06

Nemreg voltam egy negycsillagos szallodaban Olaszorszagban, ott a minibar egy nyomaserzekeny taroloban volt. Barmit felemeltel, mar ra is terheltek a szamladra :D Kulon a sosmogyi, kulon a hutoben a tizensok pia, mindnek sajat helye :)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.02. 16:10:47

@Rejtélyes: Gondolom a magyar vendégek kis ólomsúlyokkal voltak felszerelkezve.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.02. 16:12:30

@Dikusz: "a posztoló helyesírása kifejezetten jó"

Hát ha eltekintünk pár apró helyesírási hibától, és attól, hogy kényszeresen mindig vesszőt tesz az "és" elé. Valóban jobb, mint a sokévi átlag.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.02. 16:19:58

Na, ez unalmas. Mennyetek elsőzni kötsögök!

McZozo 2015.11.02. 16:21:43

@atpijkamo: "Tko ,mendiyg hgyő ,hgyoan !!!!irűnk fó ?hgyo .mge lllhesn -rétnei,,,,,, "
Azert bizonyos keretek vannak, de ettol fuggetlenul tok mindegy ha meg lehet erteni :)
De hogy komoly legyek lehet leizzadnek ha egy ilyen sti;usu szoveget kapnek, De a blogos nyeltan nacik altalaba nem az ilyenbe kotnek bele mar, hanem ilyen vesszo pont ekezet kisbetu nagybetu... dolgokba. Irtam en is mar szaz oldal feletti dokumentumokat es sikerult 2-3 hibaval abszolvalni, de szerintem a blog vilag nem az a hely, ahol most ezen a szinten kene koncentralnom, es ha siettembe elutom elgepelem neadj isten rosszul irom le akkor ne szoljanak mar be, ha nem tetszik valakinek ne olvassa.
Ugyanis vannak olyan emberek akiknek nem ez az alap kepessege. meg tudnak tanulni helyesen irni de sosem jelen meg lelki szemuk elott az adott szo helyesen. En is ide tartoztam sose voltam ilyen human manus, ezel szemben nekem meg pl inkabb real bealitottsagom van es a matek volt olyan hogy soha nem kelett tanulnom egyszer elmondtak es onnantol evidencia volt, max gyakoroltam hogy gyorsabban menjen, de erteni azonnal ertettem. De ettol meg pl soha nem piszkaltam senkit hogy pl a Tesco cassanal nem tud kivonni vagy osszedani fejben ket szamot.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.02. 16:25:06

@McZozo: Te, én megtisztelem a kommentjeimet elolvasókat azzal, hogy megpróbálok magyarul helyesen írni. Mindig 2-3-as voltam nyelvtanból, de igyekszem javulni. Ha felhívja valaki egy helyesírási hibámra a figyelmet, azt is megköszönöm. Ifjú elmék is olvassák ezt a fórumot, nem szabad hibás írásmódra oktatni őket.

Dikusz 2015.11.02. 16:25:43

@atpijkamo: :)) ha olyan hozzászólásokat írnánk, mint amit McZozo-nak írtál, akkor ember legyen a talpán, aki abban hibát talál, és kimoderálja. Jobb, mint egy skandi rejtvény.:D
Az ólomsúllyal felszerelkezett magyar vendégeket elképzelve, ráköptem a délutáni kávémat a monitorra.:)
Komolyan: úgy emlékszem az "és" elé kell a vessző. Mikor nem?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.02. 16:31:29

@Dikusz: Örülök, hogy örülsz!

Felsoroláskor nem kell "és" elé vessző, új mondatrésznél kell. De jobb, ha nem tőlem tanulsz nyelvtant, nagyon bizonytalan lábakon állok.

"Ezzel a válasszal nem voltunk elégedettek, és kértem"

"feleségemmel és kisfiammal"

McZozo 2015.11.02. 16:40:06

@atpijkamo: Az hogy valaki baratilag szol meg az, hogy valaki rezhimbilimbit emleget azonnal szerintem nagyon mas hozzaallas. Az elsore lehet en se kapnam fel, de a masodik nagyon irrital. Amugy, ha meg a fiatalok itt tanulnak meg irni mar regen rossz :) Eddig ugy tudtam erre ott az iskola, bar lehet ez csak ilyen idejetmult elkepzeles reszemrol. :)

McZozo 2015.11.02. 16:42:13

@Dikusz:
Az, hogy az és kötőszó elé kell-e vessző vagy nem, a mondat szerkezetétől függ.
1. Ha az és azonos szerepű mondatrészek között van (közkeletű kifejezéssel élve felsorolásban), akkor az és elé nem kell vessző (A magyar helyesírás szabályai 11. kiadás 247. pont). Pl:: Hozd magaddal a kirándulásra a sátrat és az elemlámpát!
2. Ha az és kötősző tagmondatok határán áll, akkor kitesszük a vesszőt az és elé (243. pont). Pl.: Hozd magaddal az elemlámpát, és ne felejtsd otthon a sátrat sem!

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.02. 16:43:41

@McZozo: "erre ott az iskola"

Akor az ÖSSZES poszter nem léphetett volna felső tagozatba. A tanárok is elmehetnek a sunyiba, hogy az alapokat nem tanítják meg. Faszomnak tanítják meg az északkeleltdéldunántúl helyesírását, ha a satut hosszú úval engedik írni, és nem vágják ott helyben le a delikvens kezét.

McZozo 2015.11.02. 16:59:31

@atpijkamo: Szerintem ez abbol adodik hogy otthon a baromsagok tomkelegevel tuzdelik az alap tantervet es az alapokra nem fektetnek hangsulyt. Pl mint emlitettem en realos voltam inkabb de ettol fuggetlenul mai napig nem ertem mi a fenenek kelett nekem trigonometrikus egyenleteket vagy logaritmiat tanulnom kozepiskolaban. Es ezekre evek mentek el. De tudnek tobb peldat hozni ilyesmire.
Ezzel szemben viszont mondjuk irasra olvasasra hogy megtanuljunk volt fel ev elsoben. Ha valaki nem tanulta meg letojtak, igy jart alapon.
Viszont szerintem pl az olvas rendes megtanulasa elengedhetetlen ahhoz hogy pl tanuljal kesobb.
Egyetemen nem egy olyan evfolyamtarsam volt aki nem tudott OLVASNI. En meg nem ertettem ilyenek egyaltalan hogy kerultek ide.
Ezzel szemben pl latom a fiam aki most a lenezett angol iskolapadot koptatja 5. ben meg mindig az idejuk nagy reszet azzal toltik hogy az olvasast es a helyesirast gyakoroljak es nem a nem letezo alapokra ontik ra a kesobb hasznavehetetlen ismeretek halmazat.
Pl en szamokkal dolgozom jo par eve tobb teruleten is de eddig soha nem jot velem szembe egy trigonometrikus egyenlet se. Pedig nem tegnap jottem ki az iskolapadbol sajna.

ide nem jöhet csak úgy be 2015.11.02. 16:59:58

@McZozo: nem érted a témát. Persze, felhasználható kötözködésre is, de te most azt írod, ha jól értem, hogy ez csak kötözködés lehet és kicsit se karcolhassa senki szemét a magyarkommunikációs fájótudatlanság. Mertfiam, amennyiben tényleg ezt állítod, te vagy az, aki nem érzi-érti a csíziót.
@atpijkamo: az állás a védelmem alatt ül.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.02. 17:03:53

@McZozo: A trigonometriának ott vetted a hasznát, hogy tanultál gondolkozni. A logaritmusnak meg gyakorlati haszna is van. Én azt nem tudom, miafasznak tanultam meg a szovjetúnió iparvidékeit, meg hol van vegyipar, kohászat, anyámkínnya. Inkább egy jó kis geológiát taníthattak volna, hamár földrajz.

ide nem jöhet csak úgy be 2015.11.02. 17:16:40

@atpijkamo: amiért a maiak a németországi kohóvidékeket. Mondjuk nyomorult érzés a kényszerített tudással a múltban ragadni. Nem ápolod az orosz nyelvtudásod? Ha mást nem, híradót nézhtenél orosz(r)ul.(ett)

McZozo 2015.11.02. 17:18:33

@ide nem jöhet csak úgy be: Karcolhassa, csak vagy tartsa magaban, vagy ha mar szol akkor az epito jellegu legyen es ne fikazo kioktato.
Tudtommal fiad nem vagyok tata, de mai vilagban ezt az ember sose tudhassa.
En vallalom hogy nem ertem a csiziot cask nekem ez ilyen jo Magyar kuruc szokas hogy kossunk bele mindenbe meg az elo faba is mert akkor erezzuk jol magunkat.
Pl jopar eve angliaban elek es ugye nem vagyok anyanyelvi angol, viszont napi szinten vannak megbeszeleseim, sot neha meg nagyobb kozonsegnek elo is kell adnom de pl meg sose kotottek itt belem hogy ezt vagy azt nem jol mondtam nyeltanilag pedig biztos sok ilyen fordul elo. Megis toleransak es inkabb segiteni igyekeznek. Mig otthon meg egyre jobban ez a gipszkasa stilus a nyero.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.02. 17:19:47

@ide nem jöhet csak úgy be: 10 év orosztanulás uán apró trükkel letettem az alapfokút, mert kellett a második nyelvvizsga. Vicces volt, hogy az orosz hálókocsiban nem tudtam egy pohár vizet kérni. Csak kézzel-lábbal. Az én szakmáimban az orosz annyit használ, mint az agysebésznek a bantu.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.02. 17:20:56

@McZozo: Ha angolként beszélnéd gyengén a magyart, elnézném neked. Magyarként nem.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.02. 17:26:29

Azt tanultam, hogy 4 milliárd ember él a Földön. Ez a tudásom is elavult.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.02. 17:27:37

@McZozo: Ha okosakat vagy vicceseket nondasz, akkor elnézem neked a rossz helyesírást. Batgirlnek is elnézem.

ide nem jöhet csak úgy be 2015.11.02. 17:28:19

@McZozo: értelek én, de ne mossuk össze a kettőt! Az ottani multikultúrális közegnek megvan a maga toleranciája az átlag szintjén. Ott is van, akik húzzák a szájukat, persze alapból nagyobb az elnézés. Aki meg nagybetűzik, pl. személyes névmásban vagy bármi oda nem illőben, nem érzi a tagolást, ritmust, kérdőjelet kúr kijelentő végére, az konkrétan hülye (szerintem), de legalábbis nem túl agyas. Ahogy a dressz kód is pozicionál, itt a szöveg is, tetszik-nemtetszik. Nem arról beszélek, hogy szácse (ver), vagy luiz vüttön, hanem hogy tisztaruha vées. koszosruha, ilyenek. Már kérdeztem, de mi a munkaköröd neked és mitjelent ez a valóságban?
@atpijkamo: mérnem ittál inkább Fantát! (ha nincs kenyér, egyen a nép kalácst).

McZozo 2015.11.02. 17:29:09

@atpijkamo: Szerintem ez nem azon mulik, hanem inkabb a tolerancian. Hogy ez mennyire van belenevelve egy tarsadalomba, s mig az angolokat 50 eve arra nevelik hogy legyen tolerans, addig pl magyarorszagon az elmult husz evbe meg csak a gyulojunk mindenkit aki mas omlik a csapbol is es ez ide vezet hogy ma mar felmesz egy Magyar blogra fuggetlenul a tematol 10-20 hozzaszolason belul eljutnak oda hogy olik egymast. S tok mindegy hogy mirol szol a blog oda jukadnak ki hogy a masik milyen szar szemet ...
Sajnos ezt konnyu elerni es meg itt is ezt latom hogy egyes politikusok probaljak ezt szitani az emberekben mert ezzel konyebb szavazatot szerezni. Rossz iranyba fordult a vilag de ez egy mas tema mar

ide nem jöhet csak úgy be 2015.11.02. 17:30:36

@atpijkamo: villanyóraszekrényben találtam egy denit (denevért) a közelmúltban. Ma kinyitom: megduplázódott. Kicsit komikus volt, ahogy nyitottam az ajtót, fordultak kifele ők is, mert hát az ajtó belsején függesztették fel magukat. A homlokuk közepén lehetne eállapotban egy félholdacska-LED. Nyitva volt egyiknek a szeme és nézett, hogy mivan.

ptspts 2015.11.02. 17:32:43

Zöldség és és és és és gyümölcs közé nem kell vessző.

McZozo 2015.11.02. 17:33:32

@atpijkamo: "@McZozo: Ha okosakat vagy vicceseket nondasz, akkor elnézem neked a rossz helyesírást. Batgirlnek is elnézem. "
Oh koszonom ezt megtiszteltetesnek veszem. MAjd igyekszem eztan hogy erdemes legyek a bizalmadra :)

McZozo 2015.11.02. 17:36:53

@atpijkamo: Akkor hasonlo evjarat vagy, mert meg en is azt tanultam, meg is lepodtem mikor kiderult, hogy mar 7.5 nel tartunk. :)

ptspts 2015.11.02. 17:38:54

Bosszantó, ha pont az egyik legfontosabb szolgáltatás nem elérhető. Vidámparkokban is előfordul, hogy aznap egy játék nem üzemel, és egyes vendégek pont amiatt a játék miatt mentek pont abba a vidámparkba.

A szálloda mulasztott az előzetes tájékoztatásban és a panaszkezelésben is. Kívánom, hogy a posztoló hamar kapja vissza a pénzét, és remélem, hogy talált jó fürdőt.

ide nem jöhet csak úgy be 2015.11.02. 17:42:52

@McZozo: az tény, hogy az elfogadás képessége nagy adomány. Ám ez nem egyenlő azzal, hogy kötelezően tűrjük el magunk körül az igénytelenséget. Számodra is van olyan, amitől sikítva menekülsz elfele, nem? Biztos van. Nem szar ember ettől az, aki nem állja a máskultúrát, s az sem, aki nem tud megfelelni számára. Ha nem is akar egy átlagszintet megütni, az némileg megint más kérdés. Én pl. nem tudom elképzelni, hogy beüljek valahva zömében disznópásztor kurjongatással kommunikáló egyénnel vagy még az IFÁ-ból előzetes figyelmeztetés nélkül artikulálatlanul kiordító szálítómunkás tud még szép lenni. Vedd figyelembe, hogy van, akinek pont akkora kín kiállni az idétlen elírásokat, stilisztikai atomcsapásokat, mint a sarkított példát sokaknak. Te - s talán erről nem is tudsz - arra presszionálod az akár építő kritika formájában megfogalmazó kijavítókat, hogy olvadjanak bele a nagyátlagba, mely igénytelenebb. Miért nem inkább a fejlődnivágyás az alapértelmezett a hibázók/igénytelenek részéről, hm? Csak mert nekem ez ilyen tipikus magyar történet, hogy aki kitűnik (tud nemvisítást kiváltóan véleményt nyillvánítani, megnyilvánulni), azt húzzuk vissza, mert az a tolerancia. Nem kérlek, ez nem tolerancia.. Ez visszahúzás és az egó foltozgatása: "nem hibázhatok, más se jobb, mint én, elég az átlagszint" ...
Nem kell gyűlölni, de olyan partira, ahol kötelező a szmoking, nem megyünk szmoking nélkül. Ha mégis, nem hepciáskodunk és körítünk nyakatekert ideológiákat, hogy miért is lenne az jó, ha hozzánk igazodna a köz (azaz lefele). Nem, legyen meg az emberben a fejlődés, a tanulás igénye és ne az önérzet irányítsa ezt (is/se).

Nem kell blogra felmenni/értelmes közeget kell látogatni . Egy random választott átlag internetes közeg valóban 20 komment=anyázás. Nem gondolom, hogy annyira speciálisan magyar sajátosság lenne ez.

A
magyar
melléknév
és
kisbetű
.
Köszi, hogy megy ez majd a jövőben. Nem gyűlöllek, segíteni akarok. Kevés ember tud úgy politizálni, hogy közben nem hülye. Legszebb azvolt, mikor egy tökelvont fórumon - gondolhatná az ember, ott biztonság van - beesik egy fasz, mondja, hogy ők nem politizálnak, meg mekkora leírta amit te, meg még egy kis politikát is benyomott. Észre sem vette, hogy azt csinálta, amit "nem csinál". Pfahh.

Darth Revan 2015.11.02. 17:45:10

@McZozo:
Kinek mi a fontos. A balhe, vagy a kikapcsolodas.

Neha a dolgok balul sulnek el, de celszerubb jol erezeni magad es utolag elintezni az anyagiakat.

Ha megvan a szamlad, hogy meg egyszer kifizettetek veled a szallast, akkor a hitelkartyan egyszeruen kersz egy chargebacket, igy az eloleget visszakapod.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.02. 18:14:11

@McZozo: :)) Lehet, hogy csak régi volt a könyved. Vagy alacsonyabb osztályban tanultátok.

ide nem jöhet csak úgy be 2015.11.02. 18:20:09

@atpijkamo: ja, mert alsósoknak ér hülyeséget leadni, igaz? Istenem, ha visszaemlékszem, mennyi hőlye tanítót engedtek tanítni. Na, őket szívtam! Ez a válasz.:)
@Darth Revan: ez túl balhémentes. Ilyenből soha nem lenne poszt. Ne menny rendezőnek! Te normális embernek menj! (Fú,de unalmas!)

vizsla_barat 2015.11.02. 18:36:49

@atpijkamo: mint indiana jones aki szemre megsaccolja az aranyszobor sulyat. Azert egy beepitett urmertekmero 3D szkenner meg egy aranyotvozet surusegemero nem lenne semmi az Iphone 17-ben.

Aureliano Buendía 2015.11.02. 18:38:26

még nem olvastam el, így nem formálok véleményt, de végre valaki, aki nem rest, és ír a vásárlók könyvébe.

Manyecska 2015.11.02. 18:47:51

@ide nem jöhet csak úgy be: ugy olvastam szarvasrokonaid vannnak es nem is csodlkoztam..cool!

Aureliano Buendía 2015.11.02. 18:50:21

@ColT: bennem is ez fogalmazódott meg. Azt gondolom, a kereskedelmi igazgató nem véletlenül oltotta le a posztolót. Ellenben illet volna előre udvariasan bemutatkoznia.

Szóval erőteljesen döntetlen ez a része.

A többi része is jó lenne, csak Viktor nagyon köröl akarja írni a dolgokat(lásd még: modoros). Öntudatos kis latol.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.02. 18:50:59

@vizsla_barat: :)) Hát egy háromdecis műanyagüveg súlyát simán megsaccolom felülről: 400 g.

De a magyar találékony, odakerül a sósmogyi helyére a fürdőszobából a szappan, a kisüveg vodka helyére egy pohár víz, majd vissza az üres üveg vízzel feltöltve. ... :))

Aureliano Buendía 2015.11.02. 18:51:47

@Vadászok Őrangyala: óóó, az ilyenkor már ráhúzta volna a fejére az orbánviktorfestményt.

Józsi, a migráns köcsög 2015.11.02. 19:38:12

@atpijkamo: te ne legyél már itt mérvadó, szerintem. baromira uncsi már ez a nyelftannáculás, pláne, hogy te maga se írsz helyesen. haggyukmá' meg ezt a hobbit azoknak akiknek rövid a pöcsük, jó?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.02. 19:43:43

@Józsi, a migráns köcsög: Hát remélem, hogy nem én vagyok itt a véradó.

Az mindenképpen levesz a poszt hitelességéből, ha a poszter úgy állítja be magát, mint világlátott, művelt, valakit, de a helyesírása elárulja, hogy háromszor járta a negyediket.

Én mindenesetre igyekszem helyesírni, és erre buzdítok mindenkit. A kommentelők között viszont rendőrködni nem szoktam.

Józsi, a migráns köcsög 2015.11.02. 19:49:18

@atpijkamo: akkor ne viselkedj úgy mintha az lennél. leszarjuk, hogy te helyesen írsz vagy sem, szíved joga, ahogyan mindenki másnak is szívejoga helyesen vagy helytelenül írni.
annyira uncsi már ez a téma, hogy az irgalmas nővérek hatnapos penitenciájába már beletartozik a papi összes helyesírásról szóló kommancsának végigolvasása.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.02. 19:57:39

@Józsi, a migráns köcsög: Akkor végképp nem értem, miafaszt rugózol rajta. Ezennel megpihenhetsz!

Józsi, a migráns köcsög 2015.11.02. 19:59:04

@atpijkamo: olvassál már vissza léccives oszt tekincsed megfele hány kommancson át vertétek erre a marhaságra. jóreggelt.

Manyecska 2015.11.02. 19:59:10

@Józsi, a migráns köcsög: egy jo paptol holtig tanulsz de minimum hajnali fel haromig..xdxd szolnek.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.02. 20:05:14

@Józsi, a migráns köcsög: Mindig udvariasan válaszoltam neked. Azt meg már engedd meg lécci, hogy másokkal azt beszéljünk, amit akarunk. Köszcsi!

Józsi, a migráns köcsög 2015.11.02. 20:10:37

@atpijkamo: a beszéljünk után nem kell vessző, a lécci pedig légyszíves magyarul. gondoltam szólok.

Manyecska 2015.11.02. 20:12:56

@Józsi, a migráns köcsög: akkor esik szet a mosogep..xdx a rekordunk kilenc es fel ora nonsztop xd

Manyecska 2015.11.02. 20:17:46

@ptspts: xxd mi? nem ertem posztert hisz volt wifi es cipopucolas ..xd miert pont az a ket lavor hianyzott neki oly cseppek..

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.02. 20:24:35

@Józsi, a migráns köcsög: Az a baj veled, hogy azt hiszed, amit te gondolsz, az az általános valóság. Sokkal könnyebb lenne az életed, meg a körülötted élőké, ha elfogadnád, hogy te is tévedhetsz, hogy mások ugyanazt másképp láthatják, hogy egy kérdésre más válasz is lehet, mint a tied.

Manyecska 2015.11.02. 20:31:56

@atpijkamo: a himnuszt is eljaccak a teveben aztan jon az orosz hirado..p

Józsi, a migráns köcsög 2015.11.02. 20:38:39

@atpijkamo: jajjdecukivagymán! köszike, de az életem tök könnyű, sőt a körülöttem élők is szeretnek körülöttem lenni. de ha ennyire szerecc tudni rólam dolgokat, akkor elárulom, hogy ma egy igazán rendeset szartam, formásat, cirka 10 dekára saccoltam. majd a holnapit le is fotózom neked! :D

Manyecska 2015.11.02. 20:50:30

@atpijkamo: en mar elrugaszkodtam a xanax miatt jo nektek en napi haromszor ajulok e kemeny az elet!l lo ejt

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2015.11.02. 23:16:43

én már voltam ebben a hotelben. úgy működik, hogy magában a hotelben nincs medence (illetve ezek szerint van, de nem üzemelnek), a kültéri és a beltéri medencék a szomszédos gyógyfürdőben vannak, ahová valóban a szabadban lehet csak átmenni, nincs zárt, fedett folyosó.

ez számunkra egyértelmű volt, amikor foglaltunk.

mindenesetre a viselkedés, amit kaptak a személyzettől, méltatlan. ha belefér az ingyen vacsora, az ingyen éjszaka (ami egyébként tényleg jófejség), akkor férjen már bele az is, hogy - tök érthető okokból - visszaadják a vendégnek az előleget, és elköszönnek tőle, ha nem ezt a szolgáltatást várta. persze ez függ a vendég stílusától is, de itt a hotel alkalmazottai sem vizsgáztak jelesre ügyfélkezelésből.

Black Hole 2015.11.03. 00:02:08

@atpijkamo: akkor most elmesélem az itteni viszonyokat.
20°C. Mindenki rövidujjú ruhában van, és minden második embertől azt hallani, hogy "fuken veri hot déj"
18°C. Nincs mindenkin polárpulcsi, és minden második ember mondogatja, hogy "veri nájsz déj", a többi meg azt, hogy "fuken veri nájsz déj"
15 °C. Semmi.
10°C. Semmi.
8°C. A polárpulcsin egyre többen felhúzzák a zippzárt.
5°C. Kezdenek dzsekit venni, és kezdődik a "fuken cold" mondogatás. Itt már kezdenek fűteni.
5°C alá ritkán megy, de ha mégis, akkor akkora a megrökönyödés, hogy már semmiféle reakciót nem látni, mert nem tudják magukban leképezni, és ezen a ponton a cégeknél szólnak a főnöknek, hogy nem-e lehetne a kantinba valami fűtést hozni? Az igazi katasztrófa ebédidőben áll be, mert annyi teát ittak délelőtt a dolgozók, hogy nem maradt tej az ebéd utáni teába.

Black Hole 2015.11.03. 00:47:48

@atpijkamo7: azt kifelejtettem, hogy 16°C -nál kezdenek a parkokban napozni, ha süt a nap, és azt is, hogy ha 20°C f fölé megy, akkor már a napozást is abba hagyják, a kereszteződésekben vizet osztanak, és sokkal veszélyesebb a helyzet, mint 5°C alatt, mert a meleget annyira sem bírják, mint a hideget. Olyankor már embert nem látsz úgy, hogy nincs a kezében fél literes Cola (szigorúan Coca-Cola), de mivel egy eléggé szétszórt népség, lépten-nyomon leteszik Cola-t, és ott felejtik, ezért minden tele van félig lévő kóláspalackal. Buszon, villamoson, vonaton, minden fékezéskor egy rahedli félüveg Cola kezd előre gurulni :-)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.03. 01:09:32

@Black Hole: :))

Az a vicces, hogy te mindenféle érdekes és vidám dolgot tudsz mondani, te idegenbe szakadt hazánkfia. (Mint amikor a kullancs feje beleszakad a bőrbe.) Még olyat is, hogy valamit ott jobban oldanak meg. És akkor órási kontraszt hogy egy faszfej csak azt tudja ismételgetni, hogy fejlettebb országban így meg úgy. Semmit nem tesz hozzá a beszélgetéshez az agyalágyult. Alapvetően te egy kiegyensúlyozott, görcsök nélküli ember vagy, néha határozottan vidám. Nincsenek defektjeid, nem állsz állandó, az ellenkezőjét bizonyító kényszer alatt.

Black Hole 2015.11.03. 01:47:04

@atpijkamo: a napokban az Origón szaladtam bele egy "cask"-al tarkított észosztásba :)

Jó Estét 2015.11.03. 01:47:41

En amugy nem ertem, ha nalunk valaki reklamal h valami nem tetszik neki szo nelkul visszaadom a penzt, mert nem a lehuzasbol akarok megelni... Ergo szvsz ha csak annyi igaz a posztbol h a vendeg elegedetlen volt, ugy erezte nem azt kapta amiert fizetett es nem kapta vissza a penzet mar gaz a hotel. Ha meg valaki ingyeneloskodni akar, az ugyse menne haza, hanem tolna az ingyen ejszakakat...

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.03. 01:48:10

@Black Hole: Na, ne fessük az ördögöt a falra. Mennyünk alunni!

na__most__akkor 2015.11.03. 07:13:11

@ööö,izé: Igazad van. Sajnos.
1. Az ékezetnélküliek mind lusta seggfejek. (pl. Manyecska is, de semmi személyeskedés)
2. "resort spa" --- biztosan van erre magyar szó. Is. Lásd még "portfólió" és "formula".
3. atpijkamo lelkesen pluszjelezik, miközben az összes országra vonatkozó melléknevet (franciák, finnek, britek) nagybetűvel írja, mint a hülye angolul beszélők/írók --- vagy seggnyalóik. A "magyarok" az bezzeg kisbetű ...

Szegény, szegény Lőrince Lajos! Odaát ücsörög, olvasgatja a világot, ahogy sohasem látta éltében, örül, hogy meghalt és nem kell néznie a sok mocskot, ami "blog" címszó alatt megjelenik.

--------------------------------------
Romlásnak indult hajdan erős magyar
Nem látod, Árpád vére miként fajúl?
Nem látod a bosszús egeknek
Ostorait nyomorúlt hazádon?
--------------------------------------
Árpád vére? Hát még az írása és a beszédje !

Nem látja. Szerencsés ember.

Manyecska 2015.11.03. 08:06:38

@Black Hole: olyan mint a gyerekem apja..:D fiam meg eltanulta: ma -2 fok volt és széldzsekiben óhajtott suliba menni persze polárpulóver hogy megnyugodjak!! :D Folyton elrejtem a dzsekit de megtalálja:(((

Manyecska 2015.11.03. 08:08:24

@na__most__akkor: nem győzzük hangsúlyozni a hozzád hasonló mohaféléknek hogy telefonon nem lehet ékezettel írni újabban...ide. Valszeg engem lyobban zavar..

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.03. 09:22:04

@na__most__akkor: :)) Miért is baj, hogy a "magyarok" kisbetű???

A többi kopipészt volt, te nagyeszű.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.03. 09:24:10

Menjetek elsőzni a napihülye poszthoz.

McZozo 2015.11.03. 09:43:16

@atpijkamo: Hagyd, azt se tudja mirol beszel. Pont errol beszeltem, hogy teli van ilyenekkel a blogvilag. Mindegy mi a tema, csak kotekedhessen.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.03. 09:48:18

@Józsi, a migráns köcsög: "a rézfaszú bagolyt külön írjuk"

Röhögni fox, külön írta. Ha megnézed az oldal forrását (Ctrl-U), látszik, hogy a rézfaszú előtt és mögött van egy-egy extra space.

Józsi, a migráns köcsög 2015.11.03. 09:52:09

@atpijkamo: szerintem meg csak a szemed golyózik papi :D

Józsi, a migráns köcsög 2015.11.03. 10:07:45

@AtiSnatch: nem látok szpéjszet, se itt, se a szórszba. bár ez a lényegen mit sem változtat. :D

ide nem jöhet csak úgy be 2015.11.03. 10:22:39

@na__most__akkor: szubkultúra is lehet, nem csak lustaság. Telóról meg próbálj meg beszenvedni 2 mondatnál többet ékezettel. Nincs értelme. Ennyit az általános nagyigazságos kijelentésekről.
@Manyecska: az új neved: telósköcsög.:D Megfelel, gondolom.
@AtiSnatch: hánygolyós? Nem mindegy! Mutasa a preztizst. Amúgy meg ezek itt jól összevesztek, de biztosan megbékülnek. McBacönülnek. Rajta ülnek. Na jó, abbahagyom.

AtiSnatch 2015.11.03. 10:31:24

@ide nem jöhet csak úgy be: aszt nem tudom, de az bizonyos, hogy nincs ki mind a négy gojólya!

@atpijkamo: A---R--É-Z-F-@-S-Z-Ú--B-A-G-O-L-Y !!!!!!!! monjuk ennyi erővel az R-t is különírta ;)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.03. 10:33:22

@AtiSnatch: Ez csak szándékos lehetett, ezennel kézlevágásra ítélem.

Manyecska 2015.11.03. 10:58:11

@ide nem jöhet csak úgy be: a mosógépesqrwánál egy fokkal jobb.

Black Hole 2015.11.03. 11:05:42

@Manyecska: azt hittem már az új néven fogsz írni :D

atörökkk 2015.11.03. 11:06:13

@Manyecska: érdekes, NEKEM sikerül ikszdéikszdékibaszottsokikszdé

na__most__akkor 2015.11.03. 11:21:02

Senkinek sem válaszolok névszerint; az iszapbirkózás disznókkal csak a disznóknak esik jól.

Na most akkor általában:
- 1.
Én nem telózok, és nem talcsizok barcsikkal.
A gyerekeimet és unokáimat meg jól leb@$2om, ha olyan hülyék, mint sokan itt is. Utána elmagyarázom, hogy kell csinálni, különböző operációs rendszerek alatt --- meg telefonon.
Miután a büntetésük egy naggggyon szigorú szemöldökösszehúzás, eddig még mind engedelmes volt. És magyar maradt... Érdekes, mi?

-2.
"szubkultúra"
Nekem ez a szó nem egy részét jelenti a kultúrának, hanem valamit ALATTA. Sokkal alatta, meg még alattább; oh, ah, o, - wow!!! hogy hülye amerikát utánozzam - hej fiúk (és lányok); új szót alkottam! Alattább!

-3.
A "magyarok" kisbetű ...
A finnek, britek, satöbbiek meg nem? Magyarevagyvazze?

-4.
"Telefonon nem lehet ékezettel írni újabban."
Várjámávazze, telefonon nemcsak telefonálni lehet? Ráadásul újabban? Vegyek egy újabbat?
Ja, és hülye vagyok, hogy fényképezőgéppel fényképezek? Tudjátok meg, nem is maszatolom a számítógépem képernyőjét...

Neked ugatok nem a házat őrzöm 2015.11.03. 11:21:15

Spanyolországban betévedtem egy szállodába, amit Spa- ként hirdettek. Nos ez egy hidegvizes medencét jelentett. amit csekély 16€-ért lehetett volna használni.
Már fel voltam vértezve a spanyolok ellen, miután náluk az Aquapark egyetlen medencét jelent amit a nap melege hevít, így a spa-n már nem lepődtem meg.
Itthon azért nem ennyire drámai a helyzet, legalább medence van.

Humpfrey (törölt) 2015.11.03. 11:27:40

@atpijkamo: csak én emlékszem rosszul arra, amikor Homár Hilda kifejeztten kérte hogy cikkek alatti kommentekben az offtopikolást kéretik szüneteltetni?

ja bocs, tudom hogy ti mindannyiran kivételek vagytok a szabály alól

Neked ugatok nem a házat őrzöm 2015.11.03. 11:30:43

@Dikusz: Egyszer jártam annak az üzemnek a boltjában, ahol ezeknek a szállodának a törölközőiket gyártják, nagyon jutányos áron vehettem volna sokcsillagos szállodák törölközőiből. Nem értették mi bajom volt vele, hiszen milyen jó már ha a strandon látják, hogy milyen szállodában fordultam meg - loptam el a törölközőt - Hát inkább kihagytam, hogy saját pénzen nézzenek szállodai tolvajnak.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.03. 12:18:41

@Humpfrey: Hildának az lenne a feladata, hogy jó posztokat toljon fel, ahol a poszter nem agyhalott, hanem valamilyen méltánytalanság éri. Abban a pilalanatban, hogy ezt Hilda teljesíti, erkölcsi alapja lenne dolgokat kérni. De ugyanabban a pillanatban okafogyott is lenne a kérése, mert lenne miről beszélnünk.

Egyébként meg szerintem ezt a posztot teljesen kiveséztük, nem látom, mit adhatnék még hozzá. Megjegyzem, pont te kezdesz nem a posztról beszélni, pláne úgy hogy semmit nem szólát érdemben hozzá.

ide nem jöhet csak úgy be 2015.11.03. 12:56:28

@Humpfrey: látszik, hogy nem tudod, mit beszélsz.

na__most__akkor 2015.11.03. 12:56:51

@atpijkamo: "semmit nem szólát érdemben hozzá"

Teló, mi?

Black Hole 2015.11.03. 13:26:30

Na, megint egy rakás szuperokos :))

atörökkk 2015.11.03. 13:28:25

@Black Hole: mán a másik poszban szagértenek :D

Black Hole 2015.11.03. 13:30:07

@atörökkk: lehet azért nincs kedvem oda menni :-)

lcsaszar 2015.11.03. 14:00:50

"dombóvári Gunaras Resort SPA Hotel"
Az senkit nem zavar, hogy Spa az nem betűszó. Létezik egy ilyen belga városka, van benne melegvíz. Az a pechje Dombóvárnak (de említhetném Hajdúszoboszlót, vagy akár Zalakarost), hogy sokkal több betűből áll a nevük, és a hülye külföldiek könnyebben asszociáják a termálfürdőt egy 3-betűs városnévvel.

Aureliano Buendía 2015.11.03. 18:44:40

@Humpfrey: csak én látotom úgy, hogy nem a témához szóltál hozzá, hanem offolsz? Jabocs, mégsem. Ne offolj. Releválj.

Humpfrey (törölt) 2015.11.04. 13:45:36

@Aureliano Buendía: jaj istenkém, ezt a fordított pszichológiát

Humpfrey (törölt) 2015.11.04. 13:46:47

@ide nem jöhet csak úgy be: ja bocs, én kérek elnézést

Folytassátok csak nyugodtan akkor, f@szért állok le veletek érvelni

Aureliano Buendía 2015.11.04. 20:11:27

@Humpfrey: csak a következetességet kérem számon (pláne, hogy visszanéztem pár régi kommented más posztoknál):)

Amúgy engem nem zavar, csak ugye az vesse az első követ, aki észreveszi a fától a gerendát a saját szemében:D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.04. 20:24:03

@Humpfrey: "állok le veletek érvelni"

Hát érvek nélkül nehéz is.

Szemi Alsafejri 2015.11.06. 19:25:25

"Wellness", már ez a szó mindent elmond rólad...
A Balcsi már nem menő? Hilton, meg isten tudja mi kell? Gratulálok...
süti beállítások módosítása