Tékozló Homár

Pozitív poszt: az Operaház odafigyel a nézői véleményekre

2015.11.12. 15:31 | Homár Hilda | komment

8862999_545f788c21a8fcb0396e66c1caa3bd99_m_1.png

Szinte hihetetlen sztorit kaptunk! Egy operalátogató udvarias, de határozott levélben elégedetlenségét jelezte az Operaháznak, miután majdnem 4 órán keresztül állva volt kénytelen nézni egy előadást, és erre mi történt? A színház változtatást eszközölt a rendszerében, hogy a jövőben a hasonló esetek jobban elkerülhetőek legyenek! Sikersztori delux! Jobb hely lett a világ, köszönjük Operaház!

Kedves Hilda!

Október 30-án megnéztük a Hattyúk tavát az Operában. A katasztrofálisra sikerült esténk után az alábbi levelet küldtem az Operaháznak.

Tisztelt Cím, Tisztelt Operaház!

A tegnap estét "Önöknél" töltöttük párommal a Hattyúk Tava előadáson, és bizony csalódottságomnak szeretnék hangot adni, valamint panasszal élni a színpad láthatóságával kapcsolatban.

Mivel imádom a klasszikus balettet (várandósságom kezdetéig, azaz néhány hónappal ezelőttig én magam is jártam balettiskolába felnőtt balett kurzusra), nagy örömmel vettem észre, hogy a Hattyúk Tavát a 2015/2016-os évadban is műsorra tűzik. Gyors döntés után augusztus végének egy estéjén le is foglaltam, ki is fizettem a jegyeinket (2 fő, én és a párom) a tegnap esétre, azaz október 30-ra. Mivel azt
azért nem engedhetjük meg magunknak, hogy fejenként 10-15-20 ezer forintért vásároljunk színházjegyet, középkategóriás árú jegyet választottam majdnem 6,000 Ft-ért (per fő), mely a 2. emeleti páholyok egyikébe szólt.

Nagy izgalommal vártam / vártuk a napot, hiszen a Hattyúk Tava a "balettirodalom" egy olyan klasszikus (és alap) darabja, melyet mindenkinek látnia kell és látni akar, aki egy kicsit is a balett közelébe kerül.

A meglepetés azonban akkor ért, amikor páholyunkba érkezve konstatálnunk kellett, hogy az ülőhelyünkről ülő pozícióban bizony TÉNYLEGESEN és KONKRÉTAN nem látni a színpadot. Egyetlen részletét sem!

Mivel elsőként érkeztünk az egyébként ötszemélyes páholyba, pár percig abban reménykezdtünk, talán nem érkeznek meg a többiek, és így egy kicsit előrehajolva talán még látni fogunk. A többiek azonban természetesen megérkeztek, így ez a lehetőség meghiúsult. Ekkor
megróbáltunk állva rálátni a színpadra: az eredmény az lett, hogy a jobb alsó sarkát láttuk. Ugyan van egy emelvényszerű "pótszék"-szerű alkalmatosság a páholyokban, az azonban konkrétan használhatatlan, nem jó semmire: rögzítve van a padlóhoz olyan irányban, hogy még véletlenül se a színpad felé lehessen látni róla. Maximum pótszéknek jó, ha valaki éppen ücsörögni vágyna egy színházban úgy, hogy közben nem nézi az előadást.

Ez volt az a pillanat, amikor én úgy döntöttem, nem vagyok hajlandó így "nem nézni", csak hallgatni az előadást. Felháborítónak tartom ugyanis, hogy olyan helyekre is adnak el jegyet, ahonnan nem látni a
színpadot! Nem értem, hogy erre a tényre miért nem hívták fel a figyelmemet a jegy megvásárlásakor - ez esetben természetesen másik jegyet / helyet választottam volna, megfontoltam volna a
középkategóriánál drágább jegy vásárlását. Szóval kapcsolatba léptem a nézőtérfelügyelőt helyettesítő hölggyel, aki arról tájékoztatott, hogy teljes teltház van, ezért nem áll módjában segíteni nekem, panaszlevél utólagos írását javasolja. Válaszomra, miszerint ez a mai este problémáját (nem látom az
előadást, amiért jöttem!) nem oldja meg, nem tudott mit mondani. Közben az előadás természetesen elkezdődött, mi pedig nem tudtunk rálátni a színpadra.

Újra megkerestem hát a hölgyet, és határozottan kértem, hogy mindenképpen adjon valami olyan helyet, ahonnan legalább részlegesen rálátunk a színpadra. Nem volt könnyű, sok ideig, több telefonba került, míg végre sikerült számunkra intéznie egy másik páholyt szintén a 2. emeleten, ahonnan egymás mellett ÁLLVA legalább a színpad 50-55 %-át láttuk. Utólag nagyon hálás vagyok neki, és köszönetemet
szeretném kifejezni azért, amiért ezt elintézte - tisztában vagyok azzal, hogy a kialakult helyzet nem az ő hibája. A nézőtérfelügyelők felvilágosítottak arról, hogy a miénkhez hasonló helyzet nagyon gyakori panasz, csak a vezetőség nem tesz semmit, mert többnyire senki sem nyújt be írásos panaszt. A jegypénztáros hölgy pedig elmondta, hogy a helyszíni jegyvásárlóknak erre a tényre mindig felhívja a
figyelmét - csak hát én nem ott vettem a jegyet, hanem online...

Aki rutinos "Operaházba-járó", az nyilván tisztában van már azzal, hogy hová érdemes / szabad illetve tilos jegyet venni - én (mi) azonban most jártunk Önöknél először. Többször vásároltam már hasonló
rendezvényekre (színház, jégkorongmérkőzés, kézilabda-mérkőzés stb) jegyet, és minden alkalommal feltüntették (még ha apró betűvel is), hogy melyek azok a helyek, ahonnan a színpadra / küzdőtérre
ténylegesen nem lehet rálátni. Ilyen esetben ide vagy nem is adtak el jegyet (nem lehetett lefoglalni), vagy irreálisan alacsony áron adták, ezzel is jelezve, hogy nem teljes értékű a szórakozás. Ezt azonban Önök nem teszik meg, és ez az, amit felháborítónak tartok. 

Színházban ÁLLVA darabot nézni 3 és háromnegyed órán át (na jó, két szünettel) olyan dolog, mely teljes mértékben elveszi az időtöltés szórakozás jellegét. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy feladjuk és hazajöjjünk (én ezt tettem volna, de párom rábeszélt, hogy bírjuk ki). A darab történetét (a sztorit) nem tudnám elmondani Önöknek (eltekintve attól, amit az interneten elolvastam), hiszen a színpadnak csak alig több mint felét láttuk... 

Szóval nyomatékosan szeretném kérni, hogy ezt az inkorrekt eljárást szüntessék meg. Semmilyen kicsi, "noname" színházban ne kelljen már senkinek ÁLLVA végignéznie az előadást, nem hogy egy ilyen patinás, nagynevűben, mint az Önöké.

Az esténk így enyhén szólva is felemásra sikerült, valószínűleg nem fogunk Önökhöz jegyet vásárolni többet.

Tisztelettel:

V. Mónika

Nagy reményeket nem tápláltam, gondoltam kiszúrják majd a szemem egy 'elnézést kérünk az Önöket ért kellemetlenségért' sablon válasszal, pedig milyen jó lenne, ha ezt az inkorrekt eljárást beszüntetnék, ie. a netes felületen is feltüntetnék, hogy mely helyekről nem lehet látni a színpadot, és más nem járna úgy, ahogy mi... 

Legnagyobb meglepetésemre azonban november 9-én ezt az egészen korrekt választ kaptam személyesen a sajtófőnöktől. 

Tisztelt V. Mónika, 

elnézését kérem a kései válaszadásért - a szervezési osztályvezetővel szerettem volna konzultálni, mielőtt írok Önnek.

Kolléganőm tájékoztatott a jegyeladás ügymenetéről. Az Operaház helyárai gyakorlatilag évek óta mozdulatlanok, a világ más nagy intézményeihez képes rendkívül alacsony napi helyárral működünk. Online, illetve személyes jegyvásárlás alkalmával nézőinket tájékoztatjuk a színpad láthatóságának mértékéről, így módjukban áll más helyet választani amennyiben ragaszkodnak az alacsonyabb árfekvésű jegyekhez.

Ön webes felületen vásárolta jegyét, ahol a tájékoztatás elégtelennek bizonyult, ezért szervezési osztályvezetőnk ígéretet tett arra, hogy fokozottan igyekszenek figyelni erre a pontra, immár új "buborékot" használnak ezeknél a helyeknél(A páholy 2. sorára állva megjelenik egy szövegbuborék, mely szerint a színpad erről a helyről nem látható.) Ez az új funkció múlt hét szerdától él.

Sajnáljuk, hogy ennyire rossz élményben volt része. Így a levelem végén engedje meg, hogy figyelmébe ajánljam az Erkel Színház előadásait, ahol ugyancsak a Magyar Nemzeti Balett játszik - sokszor könnyedebb darabokat is. Az Erkel helyárai igazodnak a legszélesebb közönség anyagi lehetőségeihez, a nézőtér kialakítása pedig egészen fantasztikus: minden helyről tökéletesen látszik a színpad.

Reméljük, ez az egyszeri kellemetlenség nem szegte végképp kedvét, és a jövőben azért ellátogat előadásainkra.

Üdvözlettel,

Várkonyi Judit
sajtófőnök

A panasz elérte célját! Szóval reméhetőleg most már mindenki megfelelően tud tájékozódni, különösen, ha a helyszíni jegypénztáros is figyel erre, úgy, ahogy eddig is.

Üdv:

Móni

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terézágyú 2015.11.12. 15:34:20

De hosszú............. ameddig tartott az operaelőadás, addig folyamatosan írta?

Vadászok Őrangyala 2015.11.12. 15:59:52

@AtiSnatch:
Legyünk már stílusosak. Vaktyúk tava.

Kalanyos Cselescsavo Alendelon 2015.11.12. 16:08:46

A darab tortenetet (a sztorit)... Ma is okosabbak lettunk.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.11.12. 16:34:13

Legalább egy potyajegyet küldhettek volna neki valami matinéra!

@AtiSnatch: @Terézágyú: @Vadászok Őrangyala: 6 tyúk tava.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.12. 16:37:55

Faszé nem tudtad azt mondani, hogy te vagy az Orbán Ráhel. Kinyitották volna a királyi páholyt, az igazgaló maga nyalta volna fel a padlót előtted.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.12. 16:42:04

@Homár Hilda: Lészíves tolmácsold köszönetemet a (vissza) fejlesztőknek. Ismét nagyot alkottak. Nem jelenik meg a commentbox. Ha nagynehezen elővarázsolom, akkor meg nem tudok beleírni. Köszönjük Emese!

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.12. 16:45:40

Azért van annak egy bája, hogy olyan jegyet adnak el, ahonnan nem látszik az előadás. Ennek a reparációja meg az, hogy "oké, maj szólunk onlájn is".

Vajon az építészt annakidején nem veregették hátba péklapátal?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.11.12. 16:52:51

@atpijkamo: Nekem is ez tűnt fel, hogy OK, megígérik, úgyse jön többet ez a madár :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.11.12. 16:54:02

@atpijkamo: Ez asztalin már tök régóta így van. Próbálj meg kilépni. Vissza már nem kell, mert utána már működik.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.11.12. 17:23:46

nemtom mit rugóztok ezen, azok a helyek a vak látogatók részére vannak fenntartva. a pószter szégyellje magát hogy elveszi a jó helyeket kevésbé szerencsés embertársainktól.

FDToth 2015.11.12. 17:24:47

Ez korrekt valasz? Mindig jonnek azzal h olcsobb itthon minden mint kulfoldon.... Itt minumum annyt kellet volnatenniuk h visszafizetik a jegyarakat vagy felajnlanak 2 vip jegyet a panasznodnak. Ez nalam elegtelen panaszkezeles, ures igeret...

Darth Revan 2015.11.12. 17:26:13

6000 forintert nem latohelyet arulni pofatlansag.
Meg operanal, csak-csak be lehet magyarazni, hogy de hat hallod az enekeseket, de balett eseteben ezt hogy kepzelik?! Durva.

"A darab történetét (a sztorit) nem tudnám elmondani Önöknek (eltekintve attól, amit az interneten elolvastam), hiszen a színpadnak csak alig több mint felét láttuk... "

Mondanam, hogy olyan nagy meglepetes nem lehet a tortenetben, de pont kedden lattam a Csipkerozsikat es vámpirok voltak benne :)
(A Matthew Bourne feldolgozasat lattam, sajnos nem elo zenevel, az csak az elokelo londoni kozonsegnek jar, nakunk videki tahoknak, itt dublinban sajnos nem, de az eloadas igy is fantasztikus volt)

Darth Revan 2015.11.12. 17:33:36

Amugy meg ha a nyugati arakkal peldalozunk tessek peldat venni a londoni kiralyi operahaz foglalasi rendszererol: minden egyes ulesnek megnezheted, hogy milyen a kilatas.

kepfeltoltes.hu/151112/opera_london_www.kepfeltoltes.hu_.png

Aureliano Buendía 2015.11.12. 17:38:46

-feleslegesen hosszú
-feleslegesen modoros
-feleslegesen hozakodik elő a kismamakártyával

A válasz korrekt. Lenne, ha nem mennénk el amellett a tény mellett, hogy olyan helyekre adnak el jegyet, ahonnan nem látni az előadás. Pont lényegtelen ebből a szempontból, hogy mennyire változatlanok a helyárak évek óta.

De majd jön a GVTI, és elmondja a véleményünket.

Black Hole 2015.11.12. 17:58:01

Nekem gyanús, hogy ez a Manyi! Terhes, és van párja :)

Disznó Úr 2015.11.12. 18:03:16

Nekem az jött le, hogy nagyon elegánsan tudatták a hölggyel, miszerint az Operaház nem illik az ő státuszához.

Souky Sanjay 2015.11.12. 18:25:18

Nem csak ebből a páholyból nem lehet jól látni,hanem az oldalpáholyokból sem. Kizárólag a földszinti nézőtérre veszünk jegyet.

További magyar hang 2015.11.12. 18:46:20

Eleve miért tesznek oda székeket, ahonnan nem látni a színpadot? Vegytiszta lehúzási szándék gyanús: aki reklamál attól elnézést kérünk, aki meg nem reklamál attól nem. Mindkét csoport így járt, a jegyár be van fizetve a kasszába, a többi meg nem a mi bajunk.

Leone_510 2015.11.12. 19:22:57

nem kicsit arrogáns és modoros válasz Várkonyi sajtófőnöktől

J. Mutzenbacher 2015.11.12. 19:57:45

@Disznó Úr: szerintem is, simán eltanácsolták a Zoperaháztól.

Manyecska 2015.11.12. 20:39:35

@Black Hole: jèzus...ez Maunika.só volt.....én gyógytesin balettozok....nem is bírnék hàrom órát àllni.mellesleg a Bűvös vadaszt nem bírtam végignézni mer nyolcméteres sor kígyózott a vécé előtt.Erkel. Inkabb Metallicat hallgattam otthon.xd

Black Hole 2015.11.12. 20:43:45

@Manyecska: mé'? Valakinek székrekedése vó't?

Manyecska 2015.11.12. 20:53:44

@Black Hole: lehet hogy occsobb de baromi sokan voltak..igaz kari volt.

Manyecska 2015.11.12. 20:55:15

Akkor ez a Baszhattyuk tava volt..

Black Hole 2015.11.12. 20:59:55

@Manyecska: nem értem! Vásár vó't a klozeton?

é̶̸͜͠r̀͜͡d̷̸͟͠e̴̢͠͏k̨͘͢͠e̶̕͞s̵̷̛ 2015.11.12. 21:58:50

azért felajánlhatott volna neki egy másik előadásra két állójegyet na .

Darth Revan 2015.11.12. 22:24:56

@é̶̸͜͠r̀͜͡d̷̸͟͠e̴̢͠͏k̨͘͢͠e̶̕͞s̵̷̛:

A Londoni operahazban is arulnak allojegyet, de a szinpad tokeletesen latszik (csak marha messze van) es valoban olcson 6-9 font.

A posztolo is jobban jart volna, ha a kakasulore vesz jegyet, mert az olcso es ha idoben foglal tud olyan helyre venni, ahonnan tokeletesen latszik a szinpad

Dikusz 2015.11.12. 22:58:46

@Black Hole: karácsonyi vásár.

Székrekedéses ül a budin. Az utána következő veri az ajtót:
- Igyekezzen már, bef.sok!
A benn trónoló nyögve visszaszól: - De jó magának!

Black Hole 2015.11.12. 23:22:37

@Dikusz: öreg parasztnak szólnak, hogy a határban leszállt valami UFO, ha találkozik olyan kis zöld emberkével, akkor nem kell megijedni, hanem be kell neki mutatkozni, meg beszélgetni vele. Hát az öreg tesz-vesz a földön, egyszer csak egy bokor alatt meglát egy kis zöld emberkét. Odamegy hozzá, és beszélni kezd: "Jónapot kívánok! Én vagyok az a János bácsi. Földműves vagyok, szántok, vetek, aratok, én látom el a városi embereket élelemmel."
Erre a kis zöld emberke: "Én meg a vadász vagyok! Nem t'om mi a faszt ettem, de majd' a belem fosom ki..."

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.11.13. 08:18:09

@Darth Revan: De akkor nem lehet villogni, hogy ő páholyból nézte!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.11.13. 08:19:58

"(A páholy 2. sorára állva megjelenik egy szövegbuborék, mely szerint a színpad erről a helyről nem látható.) Ez az új funkció múlt hét szerdától él."

Na ez az, amit a vadá... nézők 99%-a sosem fog elolvasni. Az nem divat.

Rosszindulatú Vászka 2015.11.13. 08:37:26

@Black Hole: az nem úgy volt.

Hanem, hogy öreg paraszt/székej UFO-t látott és jött a riporter a Nemzeti Tévétűl, mesélné el saját szavaival a rendkívüli eset észlelésének pontos körülményeit:
- Mentem haza az erdőbe. Kurva setét volt. Kiértem a mezőre, kurva setét volt. Oszt eccer csak mi a picsa? Osztán hirtelen kurva setét lett.

2015.11.13. 08:50:24

Opera? Sose vótam.

Két paraszt feljön Pestre hogy kipróbáljanak mindent.
Látnak egy feliratot PEDIKŰR.
-Menjünk be, próbáljuk ki mi az!
Megtudják, mennek tovább. Látják, hogy MANIKŰR.
-Menjünk be, próbáljuk ki.
Megvan az is. Mennek tovább, az Operánál kint a tábla hogy Valkűr.
-Menjünk be!
-Apád faszát Józsi, én a valagamat meg nem kűröztetem!

2015.11.13. 08:51:34

Mindenkitől elnézést, de jobb nem jutott eszembe!

AtiSnatch 2015.11.13. 08:52:10

@Cicmen: de legalább rosszabb se :)

Manyecska 2015.11.13. 08:56:31

@Cicmen: ilyenkor még mindenki a valagát kűrözteti, sebaj! Unokatesóm ott dolgozik 15 éve mint zenész:) ingyenjegyek nálam!! Juventus-díjas hahhh! /lány/

Manyecska 2015.11.13. 09:27:57

@Józsi, a migráns köcsög: elkezdtem klasszikus hallgatni itt közben ez szééép és nem OFF :D
www.youtube.com/watch?v=IDaJ7rFg66A

Józsi, a migráns köcsög 2015.11.13. 09:36:19

@Manyecska: andrériő? szerinted beengednék az operába?

2015.11.13. 09:37:59

@Manyecska: Mel Gibson hegedűzik?

Manyecska 2015.11.13. 09:49:38

@Cicmen: :DDD tessék, Classic Sirtaki:
www.youtube.com/watch?v=qR1-3gYXsfE

a zúri közönség táncol!! :DD

2015.11.13. 10:00:47

@Manyecska: Profi ripacs a tag! Persze ez nem baj, lehet jól is ripizni!

Manyecska 2015.11.13. 10:03:43

@Cicmen: az a film volt a jó amikor a Leslie Nielsen a színpadról belehányt a zenekari árok trombitájába na aaaaaaz valami :DDDD OFF

ide nem jöhet csak úgy be 2015.11.13. 10:17:19

@Black Hole: ez a vicc kevésbé vulgárisan jó, robothangú, szótagolt vadászválasszal.↲ @Souky Sanjay:én 1x kehelyból néztem a músort. Favágóingben.

2015.11.13. 10:30:24

@Souky Sanjay: Kizárólag a földszinti nézőtérre veszünk jegyet.

Én a kijárathoz közel, mert akkor nem kell szünetben sokat sorbanállni a büfénél!

Dikusz 2015.11.13. 10:41:52

@ColT: az a 99% azt hiszi majd, ha rááll a páholy második sorára, hogy úgy látni fogja az előadást.

Mé nem jó senkinek a sajtófőnök válasza?:) Ilyen mesteri módon máshová küldeni a csóróbbakat, profizmus kell.
Az lett volna az igazi, ingyenjegyet kap a posztoló de ugyanoda. :)

Tanulságként (ezt most minden viccelődés nélkül írom), azt vonhatja le a posztoló, hogy legközelebb elgondolkozik azon mi okból olcsóbbak ezek a jegyek. Az tényleg elég szemétség, hogy nem jelezték eddig sehol, hogy innen nem lehet látni az előadást. Ha számunkra kedves előadást néznénk meg, arra meg érdemes spórolni.
Egyetlen dologban van a sajtófőnöknek igaza, a külföldieknek tényleg olcsó a jegy, voltam olyan előadáson, hogy a földszinti nézőtéren szinte csak ők ültek.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.11.13. 10:45:03

Nem értem. MInek adnak el olyan helyet, ahonnan nem látni az előadást???? Ezért a pénzért már cd-n is megvehették, oszt otthon is hallgathatták volna. akár fekve is.

AtiSnatch 2015.11.13. 10:46:30

@batgirl: Balettot cédéről hallgatni?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.11.13. 10:52:15

@AtiSnatch: és most??? ha a páholyban ülnek, akkor is csak hallgathatták. mi a különbség. Mellékesen a balett, egy zenei alapra épült tánc. Akkor most miről beszélünk??? Zene??? Zene.

AtiSnatch 2015.11.13. 10:55:43

@batgirl: vegyék meg dévédén oszt jó van. az operaház meg menjen a picsába. És Hildának ez a pozitív poszt, hogy finom szólva elküldik a búsba a posztert. legalább egy ingyenjeggyel szúrták volna ki a szemét, akkor talán érthető lenne...

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.11.13. 11:00:04

@AtiSnatch: teljesen egyetértek. de egyszerűen nem fér az agyamba, hoyg mért merészelnek eladni olyan jegyet, ahonnan nem látni az előadást.

encir 2015.11.13. 11:01:18

Régen (ha olvastátok a Monte Christo grófját vagy az Egy magyar nábobot) társadalmi életet élni jártak az Operába az emberek, átjárkáltak egymás páholyába fecserészni - a színpadon történő dolgok mellékesek voltak.

Dikusz 2015.11.13. 11:06:51

@Manyecska: és ingyen kűröztethetjük akkor a hátsófelünket? :))

Egyébként pár évvel ezelőtt voltunk André Rieu koncertjén a Sportarénában. Teltházas koncertje volt, kétszer is. Hónapokkal a koncert előtt vettem meg a jegyeket, középkategóriás áron is drága volt. A pódium előtti ülőhelyek ára 30.000 Ft felett volt. Csalódás volt, mert többször láttam a különböző helyszínekről a fellépéseit DVD-n. Nem lehet elégszer megnézni, mindig szórakoztató. Persze nem lehet összehasonlítani a Schönbrunni Kastély parkjával, de akkor is többet vártam.

Manyecska 2015.11.13. 11:16:39

@Dikusz: Hmm. Vegyél Mirigyre, 17ezer és szórakoztató :D /de télleg a húszéves tókjó volt hangzásilag stb.!!/ Eszembe sem jutna hogy nem látni az előadást egy helyről, hihetetlen.

Legalább Minimax lett volna!!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.11.13. 11:17:00

@Dikusz: Nekem is dvd-ém van tőle. A toscanai. Én szeretem, de állítólag a zenei ízlésem a békasegge alatt van, de én nem bánom :)

AtiSnatch 2015.11.13. 11:17:40

@Dikusz: mentél volna inkább Metallica koncertre, azt 19ből megúszod jobb helyen :)

Manyecska 2015.11.13. 11:27:42

Egy jó balettet/ot megnéznék Metallicára..

Manyecska 2015.11.13. 11:29:31

@Dikusz: tessék, engem a nyúl fertőzött /:D/ meg ezzel mexerettem sajnos mostanában nincs koncer tyúk..:

www.youtube.com/watch?v=twFO063k6O4

Black Hole 2015.11.13. 12:17:55

@Cicmen: öreg paraszt Pesten jár, és elmegy a kupiba. Mondja, hogy valami különlegesre vagyok. Madam mondja neki, hogy ember állattal a menő. Öreg kap egy szép, nagy libát, és bár nehezen, nagy harc árán, de nagyon megrakja. Legközelebb mikor megin arra jár beugrik, de mondja, hogy most kevés a pénz, ezért mit lehet? Madam mondja, hogy ez bizony csak kuksolásra elég. Öreg a kukkolók közé áll, és nézi, ahogy a néger csinálja a hatalmas szerszámmal a gyönyörű nőt. Közben dünnyög, hogy "azta, jól alá vágott ám...", meg hasonlókat. Megszólal a mellette lévő, hogy "ááááá, ez egy nagy nulla! A múltkor a vén marha a lúddal! Na, az fasza vó't!"

Black Hole 2015.11.13. 12:23:26

@AtiSnatch: na most miért mondod ezt? Pl a Diótörőt nagyon szeretem, de kizárólag CD-ről, mert nem vonja el a figyelmem, ahogy a dudoros gatyás, dobálja laposkát!

Black Hole 2015.11.13. 12:30:04

@AtiSnatch: na de milyen diszkréten közölték vele, hogy neki egy könnyedebb műfaj jobban megfelelne! Azért mégsem azt írták neki, hogy "akkor menj baz+ legközelebb a Fásy mulatóba!". Ebből is látszik, hogy operával csak kulturált hölgyek/urak foglalkoznak.

Dikusz 2015.11.13. 12:38:22

@batgirl: ezek szerint az én zenei ízlésem is.:)

@Manyecska:@AtiSnatch: balett/Metallica zenéjére/Mirigyék által előadva az igazi. Az meg csak a ráadás volna, hogy én azt hiszem, hogy némi gyümölcspárlat arcomba tolása után tudok jódlizni (pedig nem). :D

Manyecska 2015.11.13. 12:55:44

@Dikusz: képzett mirigyes vagyok az exem miatt :D!
www.youtube.com/watch?v=vut1_qQDvF0 ez höhhö csak maxon! OFF

Köpe Bálint 2015.11.13. 13:14:51

@AtiSnatch: "legalább egy ingyenjeggyel szúrták volna ki a szemét, akkor talán érthető lenne..." Akkor így sehonnan se látnák. xD

AtiSnatch 2015.11.13. 13:20:48

@Köpe Bálint: de legalább be tudnák neki adni, hogy a VIP páholyba van. :D

ide nem jöhet csak úgy be 2015.11.13. 14:19:33

@Dikusz: osztán azt a teremtó véreres dorongjáért felejted el megemlíteni, hogy miért volt csalódás? Mi meg a milánói Skálában járunk, ha már a hazai bezárt.

Dikusz 2015.11.13. 17:20:26

@ide nem jöhet csak úgy be: ezt írtam a hozzászólásomban: "Csalódás volt, mert többször láttam a különböző helyszínekről a fellépéseit DVD-n". A felvételek a bécsi, ausztráliai koncertjein készültek, mivel ezek szabadtéri előadások voltak, a látványelemek sokkal jobban érvényesültek. Itt nyilván nem lehetett ugyanazt produkálni, de meg lehetett volna jobban is csinálni. Ami az igazán hiányzott, nem adtak elő olyan számot, amin beiktat egy az adott országra jellemző zenét.
Hát én csak a budai Skálában voltam, de az igaz, hogy ott többször is.

nullaóraharminchét (törölt) 2015.11.14. 07:27:13

Ki nem szarja le a csicska operát bazmeg, de mondjuk az zseniális, h olyan hejre is adnak el jegyet, ahonnan nem látni a színpadot. Azért mész oda, h làsd. Ki az a szerencsétlen, aki úgy vesz jegyet, h jó lesz nekem az is, ahonnan nem látni a színpadot???
Idióták, sznop upereabuzik!

élhetetlen 2015.11.14. 11:58:56

@batgirl: „hoyg mért merészelnek eladni olyan jegyet, ahonnan nem látni az előadást. „ Egyszerűen úgy, hogy egyebként a fél Operaház üres lenne. (na, akkor kéne megnézni a helyárakat). Az Opera nagyon szép. de elég kényelmetlen. Az Erkel nem szép, de sokkal használhatóbb. Egyébként az Opera nem tehet arról, hogy valaki a helyismeret teljes hiányában „mellévásárol”. Most függetlenül attól, hogy van-e „buborék”, vagy nincs, az Opera nézőtere fenn van az interneten. A legtöbb ember el tud képzelni egy egyenes vonalat a székétől a színpadig, és, ha ez a vonal keresztezi a páholy falát, akkor a páholy falát fogja látni. Nem oda vesz jegyet. Ezek a „használhatatlan” oldalpáholyok viszont jól működnek családdal, a saját gyereked válla fölött is kinézhetsz, ez csak idegenekkel nem megy. A gyerekek mocorgása viszont nem olyan zavaró, mint a földszinten. Így jó?

élhetetlen 2015.11.14. 12:05:13

@atpijkamo: Légy szíves, olvasd el, amit batgirlnek írtam a vége felé, nem akarom megismételni.

élhetetlen 2015.11.14. 12:20:49

@FDToth: Csak éppen jogtalan a panasz. Nem titkoltak el semmit, nem csapták be a vevőt. Az Opera szerkezete elég régóta adott. Az interneten fenn van a nézőtér alaprajza. A legtöbb ember el tud képzelni egy egyenes vonalat a székétől a színpadig, és, ha ez a vonal keresztezi a páholy falát, akkor a páholy falát fogja látni. Nem oda vesz jegyet. Vagy odavesz, és reklamál. Ezek után megígérik neki, hogy ki is írják az alaprajzra azt, amit eddig is láthatott. Ez nem „üres” ígéret. Valószínű, ez sem segít, majd jön az, hogy nem elég nagy betűkkel írták ki, ami nyilvánvaló.

tisztviselőként dolgozó arcszörzet szakállamtitkár 2015.11.14. 12:28:55

Nem ertem 6 ezer forintert mire szamitott a postolo, hogy fellephet az eloadason, vagy mia fasz ?

élhetetlen 2015.11.14. 12:30:29

@Manyecska: Ez nem Erkel, vagy kari specifikus. Egyszerűen a hülye tervezők még nem jöttek rá hogy női wc-ből minimum háromszor annyi kellene, mint férfi wc-ből, mivel más, időigényesebb a megoldás.

Hajdú Peter 2015.11.14. 12:39:23

A posztolo csinalhatot volna par fenykepet, hogy lassuk, megis hogy nezki, mit hogyan lehet nem lehet latni.

élhetetlen 2015.11.14. 12:47:44

@Disznó Úr: Nem kell ez. Mivel a hölgy az Operát sem ismerte, joggal feltételezik, hogy az Erkelt sem. Csak azt a tényt közölték vele, hogy az Opera ugyan puccos, de kényelmetlen (a harmadikon van összesen hét szék, ami tökéletes, az utolsó sor középen, még a lábadat is kinyújthatod, és nem tud eléd ülni úgy magas ember, hogy takarja a színpadot, de lift nincs, és ez normál hat emelet magasságnak felel meg. Amig nem sérültem le, ez volt a törzshelyem.), az Erkel pedig tökéletesen használható, és olcsóbb is, és az előadások színvonala ugyanolyan. Ennyi. Ez nem „státusz” kérdése, ugyanaz a társulat. Nem egy lebujba tanácsolták el.

totemm 2015.11.14. 15:10:58

Hiába javasolja az Erkelbe menést, ha nem ugyanaz a műsor. Van, ami csak az Operában látható. A közönségszolgálatos hölgynek mindegy, hogy mit néz/hallgat meg?

lomposfarkas 2015.11.15. 19:16:03

Úgy látom, nem csak nekem tűnt fel a sajtófőnök levelének vége. Gyakorlatilag elküldte, és nem is túl takargatva a melegebb éghajlat felé. "mennyé lányom az Erkelbe, ott hasonszőrűek között leszel, neked valót játszanak és talán ki is tudod izzadni a beugrót, de ide ne tedd többet a lábad, úgyis csak megülné a gyomrod a klasszikus zene."
Lehet, hogy egyébként 100%-ban korrekt és derék ember a sajtófőnök, de én ezt olvastam ki a levélből.

De milyen egy puccos hely, azt hittem hogy ezeket a komonisták már rég ledózerolták:
https://www.google.com/maps/@47.5026565,19.0582992,3a,75y,337.31h,78.73t/data=!3m6!1e1!3m4!1sUOegaJcmMc3OTtGc83zHMw!2e0!7i13312!8i6656

Szinte örülök, hogy itt Mucsifalván nincs operaház :) a balett úgyis meglehetősen kínos gimnasztika...

TH 2015.11.16. 08:51:12

@lomposfarkas: Az én értelmezésem ugyanerről a részről az volt, hogy: "lányom, az Opera sznob köcsögöknek való, akiket az előadás nem érdekel, ezért nekik megfelelnek az ilyen helyek is. Ott van helyette az Erkel, ami az Opera előadásainak többségét elérhetővé teszi azok számára is, akik a műre és az előadásra kíváncsiak, nem menőzni akarnak."
Érdekes, hogy ugyanazokat a mondatokat mennyire másképp értelmezzük.

joska61 2015.11.16. 09:48:32

Nem tájékoztatni kell egyre jobban, hanem NEM ELADNI JEGYET olyan helyre, ahonnan csak azt nem lehet látni, amiért odament az ember.

lcsaszar 2015.11.16. 15:42:33

Úgy látszik, minél puccosabb egy színház, annál kevésbé lehet látni, hacsak az ember nem a legdrágább "látó" helyekre vesz jegyet. Pontosan így jártam a Madáchban a 2. emeleti oldalerkélyen. (Most nem térek ki arra, hogy az előadás pocsék volt, ennek ellenére a sznob úri közönség percekig ütemesen tapsolt).
Sajnos a minél nagyobb bevétel érdekében minden talpalatnyi helyre beraknak székeket.
Az ilyen színház kerülendő.
Régebben legalább voltak állóhelyre jegyek kispénzű diákoknak olcsón, de látni még onnan is lehetett. Még hogy a kultúra nem áru... Szegény becsapott néző itt igencsak hibás árut kapott. Sajnos nem lehet visszavinni a boltba.

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2015.11.16. 16:28:06

@joska61:
Miért ne adjanak el? Ha van, aki megveszi _annak tudatában, hogy mit vesz_? Ki kell írni, szólni kell, hogy ne számítson senki olyanra, amit nem kap meg, s'anyi.

joska61 2015.11.17. 10:40:53

@Comandante en Jefe: HAHÓ! TESSÉK LUFIT VENNI! Gumi nincs hozzá, csak a madzag, meg a levegő.

Manyecska 2015.11.18. 10:37:52

@lcsaszar: ott mi is ültünk én láttam csak 2D-ben :D nem volt az rossz szerintem!
Volt már olyan színházi előadás ahol mi nemes egyszerűséggel távoztunk félidőben /vagy mi/.. a főnököm meg egyszer bealudt és a saját horkantására ébredt..
süti beállítások módosítása