Tékozló Homár

Amikor a kéményseprő nem hozott szerencsét

2015.11.17. 15:19 | Homár Hilda | 121 komment

4160268_e4baaeccb41711a54e0d0a6a29e387a2_m.jpg

Az elmúlt 2 hétben ez a harmadik kéményseprős levél, szóval láthatóan továbbra is többeknek probléma az éves kéményellenőrzés megoldása. A Violetta által felvetett kérdések nagy részére a FŐKÉSZTÜSZ honlapján megtalálható a válasz, szórakoztatóbb formában pedig egy régebbi Homár-posztot ajánlok ugyanebben a témában. (fotó: Kovács Tamás/MTI)

Kedves Tékozló Homár!

Lassan, de biztosan közeleg tél, ezzel együtt pedig az éves budapesti kéményellenőrzési idény is. Társasházunk ajtaja mellé felkerült az impozáns értesítés, miszerint november 16-án de. 11 és du. 3 óra között szeretné a Fővárosi Kéménseprőipari Kft. elvégezni az ellenőrzést a lakásokban, mely ha kétszer meghiúsul (és nem kérünk harmadik időpontot), akkor jogi következményeket vonhat maga után.

Mivel a párom is és én is dolgozunk teljes állásban, ezért lehetetlen egy ilyen időpontban otthon tartózkodni anélkül, hogy valamelyikünk ne áldozna fel érte egy értékes szabadnapot, esetleg jó pár munkaórát, ezért ma reggel munkába menet felhívtam őket, hogy lehetne-e más időpontot keresni. A telefonszám egy vezetékes budapesti szám, ami mobilról (Kinek van még otthon vezetékes telefonja? Tisztelet a kivételnek persze.) nem igazán számít kedvezményesnek, a kezdő menüsorban (egy hosszabb monológ után) pedig minden megtalálható az egyszerű 'egyéb' vagy 'operátor kapcsolása' pontokon kívül.

Második próbálkozásra (miután kétszer meghallgattam az egyébként vérlázító tényt, miszerint ők a kizárólagos kéményseprők Budapesten, csak úgy emlékeztetésképpen, hogy itt ugyan variálásnak helye nem lesz, maximum ha ők úgy diktálják) sikerült elérnem az ügyfélszolgálatos hölgyet, akinek felvázoltam, hogy mi a helyzet, mindketten dolgozunk, nem tudunk otthon ülni egész nap, de láttam, hogy 11 és 3 között jönnek, úgyhogy ebédidőben haza tudok menni, 1-re otthon is leszek, ha megoldható. A válasz az volt, hogy nem megoldható, és különben sem tudnak szólni a kéményseprőknek, mivel nincsen céges elérhetőségük, csak privát (?), és egyébként is nagyon szoros az ütemezés, ezt nem lehet befolyásolni. Megkérdeztem, hogy ezek szerint ez a kizárólagos hatalmat birtokló cég azt várja-e el tőlünk, hogy emiatt vegyünk ki szabadságot, mire a hölgy azt válaszolta, hogy ők nem várják el, hogy kivegyünk egy napot miatta, csak azt, hogy évente kétszer a megadott időpontban biztosítsuk a hozzáférést számukra a megadott időpontban. (Tehát igen.)

Miután befejeztük a diskurálást arról, hogy ők egyáltalán nem várják el azt, amit igazából igen, kénytelen voltam tízkor hazarohanni a munkahelyemről, hogy hazaérjek 11-ig (így a héten minden nap túlóráznom kell majd, hogy le tudjam csúsztatni, de mindent a FÖKÉTÜSZ és feddhetetlenség oltárán, ugye). 11 előtt 5 perccel haza is értem, és aktívan vártam a mesteremberek eljövetelét, akik pár óra elteltével sem bukkantak fel, de van ilyen, már úgy is ugrott a napom emiatt.

Körülbelül fél órával ezelőtt végre megjelent a várva-várt árnyék a bejárati ajtó ablakában, így gyorsan rohantam beengedni őket, ám csak a szomszédaim voltak azok, akik elmondták, hogy ők nem a kéményseprők, mert azok bizony már itt voltak bőven 11 előtt, olyan fél és háromnegyed 11 között, és még kopogtak is, de senki nem volt itthon. Az erre adott reakcióm inkább nem szeretném megosztani, mindenesetre az eset után (és tanúk - a szomszédaim - birtokában) megnéztem a honlapjukat, ahol kiderült, hogy még ahhoz is időpontot kell kérnem az irodájukba, hogy panaszt tehessek.

Csak egy kérdés maradt a legvégére: Jogszerű-e, hogy egy monopolhelyzetben lévő cég nem tartja be a saját maga által kreált és megkövetelt elvárásait, hogy aztán jogi lépésekkel fenyegetőzzön, ha ezek nem teljesülnének?

Ui.: Amióta felnőttem és kirepültem vidéki otthonomból (ahol nyilván ezzel nem nekem kellett foglalkoznom), külföldön éltem, márciusban költöztem vissza Magyarországra, így kissé 'elszoktam' az ügyintézések menetétől (illetve mondhatjuk úgy is, hogy az itthonihoz hozzá sem szoktam még), ezért elnézést, ha egyesek számára túlzott mértékű lenne a felháborodásom, de szerintem sokak voltak/vannak hasonló cipőben (például akiknek nincs családja, akit ilyenkor meg lehetne kérni, hogy segítsen, illetve dolgoznak, nem akarnak kulcsot adni a szomszédnak, stb.), ezért erre már időszerű lenne kidolgozni egy megoldást.

Addig is pedig köszi, FŐKÉTÜSZ, nem csak a napomat rontottátok el, de a hetemet is! ;)

Violetta

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terézágyú 2015.11.17. 15:25:51

Elképesztő, hogy a régi "kéményseprőt látok szerencsét látok" mondás, hogyan változott át azzá, hogy MINDENKI rühelli a kéményseprőket... (akik nem is söpörnek, sőt nem is ellenőriznek stb.)

sáros_tehén 2015.11.17. 15:26:03

Kérjél tőlük kártérítést a kiesett munkaidő miatt. na meg egy új időpontot, amikor ismét kivehetsz egy fél nap szabadságot, és ülhetsz otthon rájuk várva.

The Crazy One 2015.11.17. 15:27:30

együtt akartál működni a kéménycucival, vagy inkább a roppant értékes szabadnapodon jogszerűséget vizsgálsz?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.17. 15:31:03

Még egy IQ-bajnok, aki mobilról hívogatja az ügyfélszolgálatokat. Van ezer forintom befizetve a VOIP szolgáltatóhoz, évek alatt nem fogom tudni letelefonálni 70 fillér/perc-cével.

"Jogszerű-e, hogy egy monopolhelyzetben lévő cég nem tartja be a saját maga által kreált és megkövetelt elvárásait, hogy aztán jogi lépésekkel fenyegetőzzön, ha ezek nem teljesülnének?"

Anyám! Szövegértés! Akkor fenyegetőznek, ha TE nem vagy otthon a meghírdetett 4 órás időintervallumban. Ők nem jöttek, így jártak. Majd jönnek jövőre.

Azért egy pont jár a fővárosi képviselőknek, rendeletben korlátozták az időintervallumot 4 órára, a kéményseprők 6 órát adnának meg, ha tehetnék.

Terézágyú 2015.11.17. 15:33:23

@atpijkamo:
"Akkor fenyegetőznek, ha TE nem vagy otthon a meghírdetett 4 órás időintervallumban. Ők nem jöttek, így jártak."

Ők ott voltak. Kicsit előbb? Na bumm. Tanúk vannak rá? na bumm. Az ő óráik szerint időben voltak ott.

andand 2015.11.17. 15:37:50

Off:
Ennyire drága a mobil? Felénk (keletebbre), 7 euros (kb. 2150 Ft) bérelttel is van 100 bárkivel lebeszélhető percem (akár külfölddel is) és 1000 hálozaton belül lebeszélhető percem. De ennél olcsóbb ajánlatok is vannak, csak a lefedettség nem a legjobb (5 EUR a Diginél, 300 hálozaton kivűli perc, korlátlan azon belül, 4GB net).

On: Azért a kéményseprők és az ottani szabályozás megér egy misét.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.11.17. 15:54:00

@The Crazy One: mért, szerinted nem működött együtt? vagy mit kellett volna csinálnia azon kívül hogy otthon van a megadott időpontban? húzzon fekete tangabugyit és kenje be magát korommal?

milyennőazilyen 2015.11.17. 16:12:09

1. Kár volt hazajönnöd.
2. Elszoktál az itteni ügyintézéstől, és ez még csak egy kis lájtos volt. (Mondjuk szerintem nem franciáknál éltél, mert az ottani ügyintézés az ezer perctelefonálás/személyesen ordítozás.)
3. Jóba kellene lenni a szomszéddal.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.17. 16:12:56

@Terézágyú: Úgyhallom, vannak a poszternek tanúi. Úgyhogy ez bukó a kéménypucolóknak. Egyébként is a bügyömben vannak. Volt az elmúlt két évben levelezésem velük meg az ügyvédjükkel, de én vagyok nyerésben.

Terézágyú 2015.11.17. 16:14:08

@atpijkamo:
"Úgyhallom, vannak a poszternek tanúi. Úgyhogy ez bukó a kéménypucolóknak."

Aligha lehetséges bármilyen tanúskodás :))))

"Egyébként is a bügyömben vannak."

Hát erről beszélek, hogy MINDENKINEK.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.17. 16:15:58

@Terézágyú: Már mér ne lenne leheccséges???

Olaszországban volt vicces. A bíróség falához dőlve álltak libasorba a felbérelhető hamis tanúk. Tök praktikus.

Terézágyú 2015.11.17. 16:18:33

@atpijkamo:
"Már mér ne lenne leheccséges???"
mert eleve nem létezik értelmes kommunikáció az ilyen cégek és a klienseik között :)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.17. 16:18:46

@andand: "Ennyire drága a mobil? Felénk (keletebbre), 7 euros (kb. 2150 Ft) bérelttel is van 100 bárkivel lebeszélhető percem"

Az drága. 2150 fillér per perc, az pont harmincszorosa a 70 fillér/percnek. Ki akarna harmincszoros áron költeni valamire??? Ja, persze, a poszter.

Terézágyú 2015.11.17. 16:22:52

@atpijkamo:
gondolod, hogy a bíróság elé kerülhet egy ilyen ügy?? :))

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.17. 16:25:20

@andand: "Felénk (keletebbre)"

Felénk (nyugatabbra) itt Mo.-on 5-8 Ft/perc a mobil (flottában). Pislogtam csak a lányom 5 forint/perccére, VOIP-pal is csak 10%-kal jobb díjat tudtam felmutatni mobil irányba.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.17. 16:29:40

@Terézágyú: Ha a kéményseprők odarángatják, akkor igen. Nekem egy el nem végzett szolgáltatásért kiküldött számla miatt erőlködtek évekig. Nem a meghírdetett napon jöttek, persze, "nem voltam itthon", de azért kiszámlázták. Akkor még a koax kéményt négyezerért mérték, és külön számlázták, nem a társasház közös számlájára, hát annyukat. A kémény kitűnő állapotban van, erre odafigyelek.

borso 2015.11.17. 16:30:56

a főkétusz nevű rablószervezet egy ritka ocsmány és undorító banda. a semmiért gombolnak pénzt nem is keveset. a telefont nem veszik fel csak hallgathatod a süket hazug szöveget (feleségem véletlenül elköltött erre vagy 2500.-Ft-ot). Időpontra menj ha akarsz mindenért csak mocskolódnak. Én ha ma kéménykotrót látok (még ha kotornának is valamit) köpni tudnék mindegyikre pedig gyerekkoromban a gombunkat keresgéltük ha megláttuk. Szó nélkül ütném mindegyik rohadékot, csak sajnos bűntetik ennek az állatfajtának a kínzását. legutóbbi sztorink ezzel a mocskos rabló társasággal: vagy 50.000.-Ft befizetése (tervek, engedélyek) után kijön a fekete csóka átvenni az a vadi új szakembőr általi pecsétes papírral felépített schidel kéményt, köszönés nulla, nem jó a kémény (égéstermék elvezető az ő nyelvükön). Mondom: mer'? mondja:mernemjó. Mondom neki: bazzzzzzzzmeg kifizettem vagy 50 rugót az összes tervetekre, itt a kész gyári kémény, műbizonylat, kiviteli terv apám fasza, mi nem jó? aszonygya:nem jó és ezt jegyzőkönyvezi építessem át (költsége cirka fél milla). aláírom a jegyzőkönyvet? mondom: nem baszodjál meg és takarodj innen. aztán kibasztam a kapun. Viszont használatba vételihez kellett volna az építésigazgatásnak ezektől a geciktől a papír (egyébként az építészek is undoritó mocskos geciknek tartják őket). Na ezt úgy hidaltuk át az önkormányzat épításigazgatási építészével, hogy ez nem kémény (ergó elmehetnek a gecibe) hanem pillér, így nem kell rá főkétusz gengszter papír. Azóta van egy profi építésű pillérem amiből néha jön a füst. Szóval rohadjon meg az összes kéményseprő ott ahol van.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.11.17. 16:44:58

"külföldön éltem, márciusban költöztem vissza Magyarországra, így kissé 'elszoktam' az ügyintézések menetétől"
Költöz vissza.

Ezek ilyenek. Amúgy ja, elég sok Homár post szól erről.

andand 2015.11.17. 16:46:34

@atpijkamo: Nem filléreskedek, a lényeg, hogy már évek óta nem érdekel kivel mennyit beszélek, ugyis belefér a keretbe.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.17. 16:48:40

@andand: Akkor mér sokallod a 21 Ft/perc díjat???

andand 2015.11.17. 16:49:56

Én nem sokallom, a poszter sokallta. Valamit félreértettél.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.17. 16:53:28

@andand: Fél órát beszélni a semmiért, 21 Ft/perc díjon szerintem is sok, mondhatni fasság. Akkor mi pontosan az üzeneted?

andand 2015.11.17. 16:56:53

@atpijkamo: Ha van 100-200-300 perc az előfizetésedbe, akkor mit számít, hogy mennyi a percdíj? Az előfizetést ugyis kifizeted. Lehet én nem vagyok az, aki a telefonon lóg, de nekem nagyon ritkán nem elég ez + a hálozaton belüli percek. Természetesen a család jó része ugyanazt a szolgáltatót használja, így velük többet lehet dumálni.

Más lenne, ha emeltdíjas számot kéne hívjon, akkor megértem, hogy húzza a száját.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.17. 17:00:56

@andand: Gondolom szeretné értelmes dolgokra használni a szabad perceit, nem fasságokra ellőni.

Na jó, egy ilyen IQ-bajnoknál nem lehet tudni.

2015.11.17. 17:01:21

Én gyerekkoromban úgy képzeltem, hogy a kéményseprők dolga, hogy kitisztítsák a kéményt. Ma már tudom, hogy egy hatósági jogokkal rendelkező pénzbeszedő maffia, akik nem csak nem tisztítják a kéményt, de általában nem is ellenőríznek, csak beszedik a pénzt.

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.11.17. 17:20:36

@borso: Falra hányt borsó
Tudtad, és a poszttolónak is üzenem, hogy működik az emil elérhetőségük. XXI.század, persze elő kell fizetni internetre! Hoppácska!

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.11.17. 17:22:37

@nagybalfasz: Akkor szednek pénz ha dolgoznak, a kéményellenőrzés ingyenes.
Kicsit genyók na, elismerem, de nekem jó pénz volt hogy "nem találta" a hamu ajtót :)

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.11.17. 17:25:07

@atpijkamo: Csak jelzem a Telenor 55Ft-ra emelte a percdijamat, igaz ez minden hálózatba annyi :)
Barátnőmnek meg a 40 szabad órást szüntette meg most
Megyünk is Voda flottába

borso 2015.11.17. 17:33:05

@horex: Kicsi huszár! :-) emailre nem válaszol a korrupt banda, max egy válasz email 10-ből talán egyszer, azzal a szöveggel, hogy: "kérjük a kérdéses problémával keressen minket telefonos elérhetőségünkön". oszt itt be is kapta a róka a maga farkát....

Vadászgörény 2015.11.17. 17:38:59

Ezek nekem is nagyon a bögyömben vannak, megértem a posztolót. Mivel nem tudtam munkaidőben otthon lenni, próbáltam én is telefonon felmentést kérni - főként, hogy házközponti fűtésünk van, a lakásban pedig nem tüzelünk - de képtelenség volt elérni bármit is. Így aztán nem voltam otthon és azóta várom a szankciókat.
Ugyanakkor, a hegyek közti házikónkban, ahol fával tüzelünk és még fizetnék is hogy kijöjjenek ellenőrizni - no, ott aztán nem mocorognak.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.17. 17:39:25

@horex: Nekem a Voda 48 forintra. Kinemszarjale. A fontos mobilhívást akkor is elvégzem, ha 480-ra emeli, minden másra ott a VOIP.

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.11.17. 17:44:01

@borso: Én tapasztalatbol beszélek, mert emilben átkértem az időpontot. Jöttek persze nem akkor és hagytak cédulát, hogy főbelőnek
Ujabb emil, választ nem is vártam meg, a kért időpontra ott voltam, ott voltak
Na, ezt + össze :)
Magyarország/Fökétusz én igy szeretlek

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.11.17. 17:46:52

@atpijkamo: Igy van, nem vagyunk fillérbaszók. Csak azért megyek át flottásba hogy nanehogymá' hülyének nézzenek
Szivózott aMatáv is mikor lemondtam a városit, merthogy nem az én nevemen volt, az meg meghalt
Hozzak halotti paprt. Honnan, Izraelböl? Merthogy odavalósi volt az előfizető
Próbálkoztak egy darabig , én meg beidéztem a vonatkozó ÁSZF-jüket, aztán elhallgattak

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2015.11.17. 17:50:09

Engem szopattak.
Tetőteret építettem be és meg kellett a kéményem emelni 0,4m-el.
Ki kellett béleltetnem és plafon szintig visszabontatnom (kb. 200e)
méreteztetnem (30e)
légáramlást biztosítanom (20e)
kéményseprő járda, korlát, EPH (60e)
szarufa útban volt (nem lehet a kéménytől 30cm-nél közelebb), kiváltása (ácsmunka 30e)
műszaki kivitelezésről kellett papír (25e)
jatt az ellenőrnek, hogy tényleg átmenjen (20e)

A kéményt *nem* használom, de kötelező volt ezeket megcsinálnom. Bánom, hogy egyáltalán engedélyt kértem, 40cm emelést ha nincsen az embernek rossz szomszédja észre sem vesznek.

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.11.17. 17:52:03

@atpijkamo: Azért VOIP ügyben körbenézek
A készülék nem olcsó, van jóbarát telefon szakember, majd érdeklődöm nincs-e gazdagoktol levetett készülék

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.17. 17:55:31

@horex: "A készülék nem olcsó"

???
SPA112 15 eFt, két vonalat kezel.
A vindózos progi meg az androidos app meg ingyenes.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.17. 17:57:39

@Van_mikrohullámú_sütőtök?: "A kéményt *nem* használom,"

Akkor mit erőlködtél vele? Tetőszintig visszabontod, oszt csókolom. Tervező nem mondta? Ja, akkor nem fizettél volna neki, értem...

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2015.11.17. 17:58:37

A fentiekhez még volt valami szemle díj is, de azt mérgemben nem írtam.

Hja, idén mondták, h jönnek ellenőrizni, nem jöttek. Felhívtam őket szeptemberben, azt mondták 30 napon belül keresnek telefonon egyeztetésre. Volt egy nem fogadott hívásom október végén ismeretlen számról. Bocs, ha nem hívtam vissza.

Amúgy szüleimnél mióta hadra fogható vagyok én takarítom a kéményt - nem nagy dolog. De ha eldugulna és szénmonoxid jelentkezne nem gond, mert egy külső bejáratú pince van, lakótérrel nem érintkezik. Amúgy meg van füst/gáz/co érzékelő is (konyhában van gáz főzőlap)

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2015.11.17. 18:00:07

@atpijkamo: Nem lehet visszabontatnom sem. 1 kémény kell mindenképpen. már nem engedik meg azt, h hozol igazolást, hogy a pótfűtésed villamos rendszerű és 3x16A betáp ellátja. Próbáltam, ugyanis a messzi jövőben villamos fűtést szeretnék.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.17. 18:07:06

@Van_mikrohullámú_sütőtök?: Elképesztő. És ha nem kell fűtés, mert nem vagyok fázós?

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.11.17. 18:10:29

@atpijkamo: A vindózos progi "

+fogtál, milyen az?

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.11.17. 18:13:19

@Van_mikrohullámú_sütőtök?: jatt az ellenőrnek, hogy tényleg átmenjen (20e)"

Ha csináltattad akkor minek jatt, szopjon aki csinálta
Ha te csináltad akkor értem

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.17. 18:15:51

@horex: Én a 6-os verziót használtam, most már a 12-esnél tartanak. lehet, hogy ez csak a saját rendszerükkel hajlandó működni. Guglizz rá a hatosra, vagy korábbira.

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.11.17. 18:16:49

@atpijkamo: Köszi! Nincs kedvem most átbogarászni az angolt
Letöltök valamit, Setup, előfizetek valami szolgáltatónál, esetleg ezeknél és annyi?

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.11.17. 18:18:24

@atpijkamo: Kösz, kedvenceltem, majd átnézem, értelmezem

Aureliano Buendía 2015.11.17. 18:20:05

@Terézágyú: ez leginkább annak a fasz cégnek köszönhető, aki ezt az egészet kezeli. Tényleg ocsmány szar, hátha államosítják őket a gecibe:D

Aureliano Buendía 2015.11.17. 18:24:57

@nagybalfasz: ez pont így van. Kb. a semmire.
De ha valaki megdöglik, mert nem szelel a kémény, hermetikusan leszigetelte a lakást, és nem jut ki a CO a lakásból, és úgy pusztul meg, akkor ki a hülye?

Szóval csak a Főkétüszt kéne beszántani, és valami normális cégnek átadni a tevékenységet.

Kérdés, ki a felettes szervük? Mert tuti van olyan. És mivel közszolgáltatást végeznek, tuti vannak rájuk vonatkozó előírások, határidők és retorziók, ha pl. ezeket nem tartják be.

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.11.17. 18:30:17

@atpijkamo: Rágugliztam, elmentettem
De havi díj hogy alakul, mert gondolom nem ingyenes?/akkkor nem is kellene/

igike01 2015.11.17. 18:42:37

Ajjaj

utólag könnyű okosnak lenni, ha ki kell vegyed a szabadnapot, vedd ki, vagy lődd le magad poszter

most mit tudsz csinálni, földhöz nem verheted magad, sorrend van, nincs össze-vissza jövés-menés a kéményseprésnél, sorba mennek, ha nem vagy otthon, b@szhatod

ha később időpontért rimánkodnál a jóistenhez, csak rosszabb lesz, mert más dolgozó emberek sem lehetnek otthon, s ha két - három utcával odébb van mondjuk egy másik pancser, aki megint nem volt otthon, s utána hozzád mennek, biza ők sem teleportálnak vagy mifene, hogy hozzád igazodjanak poszter

de mivel te vagy a szopóroller végén, s te szívod meg, ha nem vagy otthon, igenis, vedd ki azt a k@rva szabadságot, b@szod, vagy nagyon megjárod

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.11.17. 18:45:43

@atpijkamo: OK +kaptam, átfutottam
Máshol meg azt olvasom hogy valami nagyon csekély 1USD havidij és nem érdekes milyen irányú a hívás
Maj okos jóbarátommal megbeszélem

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.11.17. 18:49:42

@nagybalfasz: Azt látom, de egyik oldal 1 USD máshol meg hívások után kell fizetni
De hagyjuk, mert ugyan guru vagyok :), de majd jóbarátommal megbeszélem mert ő tényleg ért hozzá.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.17. 18:54:11

@horex: Lehet más is, amiről nem tudok. Én csak olyat mondtam, amit használok, és meg vagyok vele elégedve.

Olyan is van, amivel 10 euró befizetése után 120 napig heti 300 perc ingyenes ha földi számot hívsz, és ha elfogy, lebeszéled a 10 eurót is. De ott a két centet is elérheti a mobil percdíj, így végül drágábban jössz ki. pl. freevoipdeal.com

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.11.17. 19:00:25

@atpijkamo: OK. mára megtelt a RAM-om :)

Jóccakátokat!

vulgarian · http://vulgarian.blog.hu 2015.11.17. 19:15:58

Én most a Telekomnál minden irányba 11Ft/perccel telefonálok másodperc alapú számlázással, 100 perc lebeszélhetőséggel, havi 1990Ft-ért.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2015.11.17. 19:23:17

Ilyen az adóbérlet világa, Isten hozott minden kedves néptársat a kora újkorban. Remélhetőleg a feudalizmus teljes implementálásával mindez eltűnik és portánként kell majd csak fizetni a fideszes elöljárónak és megszűnik a füstpénz.

Nick-son 2015.11.17. 19:39:38

4 óra... haha nálunk egy egész hónapot írtak a papírra egyik éven. Jönnek, szíveskedjünk itthon lenni. Azon az éven sajnos nem sikerült találkoznunk. :)

Kotorni soha nem kotortak. Szerintem az a cucáló ma már csak a jelmez része.

Rosszindulatú Vászka 2015.11.17. 20:03:37

Meg még az iparkamara nevű gittegylet. Azokat is betiltani azonnal visszamenőlegesen.

igike01 2015.11.17. 20:52:51

Milyen jól járt volna a poszter, ha kellemesen eltölt egy napot otthon, nyugiban, párja nélkül, várja a kéményseprőt, oszt talán még délbe vissza is mehetett volna dolgozni...

Vagy netán a szomszédja rácsörög, hogy b@szod, itt van a kéményseprű, ugorjá má haza ha tudsz

ez nyilván nem jutott a zeszébe...

FDToth 2015.11.17. 21:02:38

Nalam is ez volt: dobalgatjak a cetlit h jonnek munkaifoben. Gondoklatm jo elre jelzem nekik h nekem nem jo, es mondtam eg yidopontot h mikor jojjenek. Az meg nekik nem jo. Akkor nem ellenoriznek, ellenoriztetem egy maganceggel, munkalappal, szamlaval. Nem tudom elkepzelni azt h ne lennenek rugalmasak
Ugyanez az elmu: ok is napkozben dolgoznak ok, jelzem nekik h nem leszek otthon,, ert dolgozom, de hivjanak fel mielott ider a postas (mert o olvassa be) egy fel oraval, es ideugrom, hat azt nem lehet,,, elkuldtem a fotot a villanyorarol, tobbet is, nem fogadjak el, de bezzeg a postas fenykepet igen, amikr tok ugyan az. Nem tudjak leolvasni, akkor nem fogjak, en mindent megtettem h egyeztessek veluk....

napalm 2015.11.17. 21:07:14

@vulgarian:
Erről tudnál további infót szolgáltatni? ;)

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2015.11.17. 21:17:24

@igike01: minden házba kell egy jólelkű nyugdíjas szomszéd aki lehordja a gerinctelen fattyakat, ha meg akarnak lépni a kiírt időpont előtt. Milyen jól járt volna a posztoló is, ha jóban van a Kedves Szomszéddal és az visszatartja arra a pár percre a nyikhajokat.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.11.17. 21:23:35

@andand: Mondjuk ezzel én is úgy vagyok, hogy ha telefonálni kell, akkor telefonálok. Paff. annyiba kerül.
Lehúzás ide vagy oda, más mód nincs.

igike01 2015.11.17. 21:33:55

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: ha nem is a szomszéddal, legalább a házmesterrel, ha van...

hogy csörögjé már rám te balfék, majd kifiizetem a hívást na

ha szóltak neki utólag, hogy voltak fél tizenegy felé, ő meg 11-re volt otthon, nehogy má ne kaphatta volna el őket az utcába

itt valami nem kerek

igike01 2015.11.17. 21:36:47

@FDToth: a postás fényképezőgépe hitelesítve van, a tiéd meg nincs, ballépés :)

a szolgáltatót megb@sszák, ha bárkinek ilyesmit elfogadnak, mivé lenne itthon a világ ugye a sok áramlopást igazolni, nem kell részleteznem

nyehh

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.11.17. 21:39:04

@igike01: Az se hiteles.
Viszont az áramot majd kikapcsolják, vagy megbüntetik.

Különben a tököm kivan hogy ezt is csak munkaidőben lehet.

Én dolgoztam eleget 12 óra 4 műszakban, 3 műszakban, mindenben. A fasznak nem lehet esti időpontokban is kiküldeni a leolvasókat? Úgyis mi fizetjük.
Ráadásul ilyesmit már elvileg be is vezetett a Magasságos Kúrmány, hogy jobb legyen a zembereknek, és majd jönnek este

igike01 2015.11.17. 21:39:27

vagy nagyon hipergyorsak lehettek azok a kéményseprűk, ha nem látta a poszter őket 11 felé még a környéken lehettek, ha a poszteréknál negyed tizenegykor voltak...

gondolom, egy óra alatt nem érnek el a harmadik utcába...

fene se érti az időparadoxont

igike01 2015.11.17. 21:41:20

@ColT: este pótlékot kéne fizetniük ugye, na meg ki szeret hétvégén dolgozni...

mondjuk mi is este és hétvégén népszámláltunk, de hát akkor érnek rá a sok kis p.. akkor van otthon

komolyan mondom, hétközbe mindenki elérhetetlen, hétvégén meg bárhol bármikor bármit, levonul a nép

egyébként hozzánk a t-homeos alvállalkozós csóka direkt hétvégén kötött, főleg vasárnap, mikor mise ugye :)

XD

igike01 2015.11.17. 21:42:48

most már bulizni se lehet, így szüzen fogok meghalni, de rohadt idegesítő ez a zászló az alsó sarokban...

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.17. 21:54:53

@igike01: "szüzen fogok meghalni"

Ez - elnézve a sok elkeseredett válást, kettéfűrészelt gyerekeket - nem feltétlenül a legrosszabb opció.

FDToth 2015.11.17. 21:59:31

@igike01: ezt en ertem es tudom, de az o gepe es az enyem is ugyanazt a kepet kesziti, fuggetlenul attol h hiteles-e vagy sem. Volt egy idoszak, amikor b elehetet kuldeni a fotot.... Sot most is van egy olyan alkalmazas, amin keresztul a vizorarol keszitett kepet el lehet kuldeni a vizmuveknek, tehat megoldhato... Csak az a rohadt burokracia, es a polgarok eletenek megnehezitese....

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.11.17. 22:15:15

@igike01: Miért, engem kérdeztek, akarok-e hétvégén dolgozni? Az a munkakör, nem tetszik, nem dolgozok ott.
Faszomatmá'
Meg van ugye csúsztatott műszak is. Jön délre, ott van 8ig.

denes36 2015.11.18. 03:21:02

@atpijkamo: szerintem a legolcsóbb is 2 forint körül van. (Létezik persze FREE szolgáltató is, de akkor a mobil hívása drága.)

AtiSnatch 2015.11.18. 08:10:14

kéményseprőből nehéz pálinkát főzni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.11.18. 09:07:18

@AtiSnatch: Lekvárt se könnyű. Kevés közöttük a cukorbeteg.

Poszt tolónak: Látod husi, ezért kell jóban lenni legalább egy nyugdíjas szomszéddal vagy rokonnal, aki kiüli helyetted a napot, amikor a hatósági szolgáltató jelzi az érkezését!

Manyecska 2015.11.18. 09:11:35

@Kitalátor (másként) gondolkodó: husi :D Te ez nem Loretta /Violetta/..és a kéményseprő hardverzsön..

tettenendre 2015.11.18. 09:13:50

En nem vettem ki szabit emiatt, kapjak be ! Nem lett semmi kovetkezmenye, kiszamlaztak valami 1500 Ft-os buntit, ennyi. Szoval lehuzas az egesz, szemet maffia brigad.
Ha lenne ertelme ennek az egesznek es korrektul tenyleg megvizsgalnak a kemenyeket, (pl. felmaszna a tetore es legalabb belenezne neadjisten belevilagitana) akkor megvaltozna a velemenyem, de ameddig a vizsgalat abbol all, hogy a tolem kunyeralt papirgalacsint bedobja a gyoker a kazan melletti kemeny ablakba es meggyujtja, addig mirol beszelunk. Szopassa is a kormany oket, ahol csak tudja !

Arcade Macho 2015.11.18. 09:24:05

kemenysepro, vizoraleolvaso, gazoraleolvaso, villanyoraleolvaso mind-mind megcsinalhato lenne este 8kor egy olyan emberrel, aki 2 oras tanfolyamot lezavart

ez felesleges erodemonstracio, a mi megtehessuk mert mi vagyunk a Janik az monopolhelyzetben levo szolgaltatok reszerol

az kellene hogy egy tokos ugyved kiszamlazza nekik az o 50e -es orankenti fizukajat e miat es akkor talan eszhez kapnanak hogy kinke is kellene szolgaltatnia

Disznó Úr 2015.11.18. 10:20:10

Pár hete családi házhoz hívtam ki a kéményseprőt kéményellenőrzésre. Megjött a manusz, semmilyen kéményseprőre emlékeztető szerszám nem volt nála, elmesélte hogy 25 évig kábeltévé szerelő volt, nemrég váltott kéményseprőre. Azt leszögezte, hogy a rossz háta miatt fel nem megy a tetőre, viszont írt egy papírt, hogy mi nem jó a kotrónyílásnál, elkért 4 ezer Ft-ot és viszlát. Még csak kéményseprőkefe sem volt nála, hogy egy szálat ki tudjak húzni belőle a szerencsém érdekében.

szekertabor · provo.blog.hu 2015.11.18. 10:40:15

Tényleg nem várják el, hogy kivegyünk egy napot miatta, csak azt, hogy évente kétszer a megadott időpontban biztosítsuk a hozzáférést számukra a megadott időpontban.
Nincsen a házban olyan jófej nyugdíjas vagy gyesen lévő anyuka, akit meg lehetne kérni, hogy segítsen beengedni a kéményseprőket, és rajtuk tartsa a szemét?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.11.18. 10:46:03

Amúgy a hülyébbek kedvéért megjegyzem, hogy megette a fene azt a kéményt, amit felülről kell kotorni. Persze néha fel kell menni (gáztömörség-vizsgálat/nyomáspróba miatt eldugózni, kilazult téglákat újrarakni, stb.), de a legtöbb tragédia abból adódik, hogy beesik valami (tégla, döglött /ott elpusztuló galamb, repülőszőnyeg) és elzárja a füst útját. Ha nem okosba' rakták elhúzással a kéményt (a tervező megtervezi a kéménnyel és a tetővel együtt a házat, a kőműves felépíti a padlásszintig, az ács megépíti a tetőt, úgy, hogy a szarufa és a gerenda a kémény útjában legyen és átkozza a kőművest, utána a kőműves az ácsot átkozva elhúzza a kéményt, legrosszabb esetben úgy, hogy belelóg a kürtőbe a gerenda vagy a szarufa és egyszer majd kigyullad), egy zsebtükörrel megállapítható az átjárhatósága és egy meggyújtott reklámújsággal a huzat elégségessége. Utóbbi legalább kiviszi a pókhálókat is, amelyek jól bírják a gázkazánok alig langyos "füstjét", viszont elfojtják a huzatot és biztosítják a CO-mérgezést lehetőségét.

McZozo 2015.11.18. 11:02:48

@horex: Ezt en se ertem Voipbuster.com oldalra felmesz vessel ra 10 ajrot es onnantol a fele vilag ingyen van ami meg nincs ingyen az meg occo pl Magyar vezetekes is valami 0.001 ajro. De angol szamok is ilyen aron vannak anno kint is ezt hasznaltam mert mobilomon korlatlan internet volt de keves perc igy a voipbusterrel hivogattam mindenkit. IOS-ra Androidra, Win-re van hozza alkamlazas.

McZozo 2015.11.18. 11:12:00

@atpijkamo: Ilyen baromsag masutt is van. Itt Pl a kudos albionba minden evbe jonnek gas safety ellenorzesre, mert szinten kotelezo. Hetekig hivogattak hogy jonnenek. Mondom ad egy dolgozom, ad ketto cask aram van a lakasban igy mit akar ellenorizni. Kozoltek hmm na mindegy azert jonnenek. Mondom ez hulye de akkor hivogassa a parom mert o van otthon vele egyeztessen idopontot. Na ot egyszer se sikerult hivniuk, cask engem zaklatott ujra meg ujra. Egy ido utan mar nem vettem fel, mert mondom ertelmi fogyatekosokkal nem beszelek. Erre egyszer cask kuldott az ingatlanugynok egy levelet hogy ekkor es ekkor ha esik ha fuj jonnek es adnak nekik kulcsot igy ha nem nyitnank ajtot is bejonnek. Na mondtam paromnak akkor keszuljon. Termeszetesen senki nem jotta megadott idopontban. Aztan se kep se hang senkitol. MAr el is felejtettem az egeszet mikor egyszer szombat delbe csongettek. es lass csodat a mandro volt hogy akkor o most jot ellenorizni. Ami aztan eleg vices votl mert bejott elmondtam neki hogy gas nuku erre korbejarta a lakast biztos ami biztos alapon majd elviharzott.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.11.18. 12:13:41

@McZozo: Tekintettel az angliai munkavállalásokat "koordináló" közvetítők többségének szociokulturális hátterére, egyáltalán nem meglepő ez az előítéletesség. Ugyanis aki itthon lopott árammal élt, az kint simán képes a) megcsapolni valami közeli gázcsövet slaggal és azzal fűteni-főzni, b) valami "okosba" tölthető gázpalackos rendszerrel megoldani az energiaigény nagy részét. Ami különösen akkor érdekes, ha szétnyílik a gázpalack és lebontja az egész épületet...

tettenendre 2015.11.18. 12:48:39

@szekertabor: Te adnal kulcsot/beengednel a lakasodba egy szomszedot emiatt ? En tuti nem. A Fogaz pl. miert tudja megoldani, hogy az eves mero leolvasas ill. ellenorzes este 6 utan tortenjen ? Vagy akar az ELMU-t is emlithetnem pozitiv peldakent ezugyben.

Lady Ann 2015.11.18. 12:59:27

Mivel ezt a szopást úgysem lehet megúszni, nem lehetne összefogni, hogy 1 ember ellenőrzi a kéményt és az összes közműórát? Nálunk a villanyóra és a gázóra a folyosón van, és van nyugger néni, aki menedzseli az óraleolvasást, de a vízóra miatt úgyis el kell még egy szabit baszni, miért nem jönnek egy napon a kéménykefélőkkel?!?

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2015.11.18. 13:27:42

@horex: "Ha csináltattad akkor minek jatt, szopjon aki csinálta"
Csináltattam, de a kivitelező is mondta, hogy a jatt az mindenképp kell, ha ő adja oda vagy én az mindegy. Akkor meg már ne ő adja oda (és egy részét tegye zsebre). Ez egy megkerülhetetlen mutyi, ekkora már 3 éve küzdöttünk építési osztállyal, kivitelezővel, műszaki ellenőrrel..

Mondom, 40centivel emelkedett meg mindössze a tetőm magassága, kár volt hivatalosan indítani: többe került, mint maga a kivitelezés (anyag nélkül). Aki ebben az országban becsületes bizony pórul jár. Szintén anekdotikus érvelés de szomszédom motor szerelő műhelyt épített (tehát nem tető dőlésszög, hanem egy komplett kb.80nm házrész toldás) és biztosan engedély nélkül, mert az építkezéskor a szomszédok beleegyezése kell (ha nem mond ellent 3 hétig akkor beleegyezik) és semmi ilyesmit nem kaptunk. Persze nem vállalkozás, csak szigorúan feketén.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2015.11.18. 13:43:36

@Lady Ann: "nem lehetne összefogni, hogy 1 ember ellenőrzi a kéményt és az összes közműórát? "

Ezen már én is gondolkodtam. Nálunk van 3 közmű (víz, villany, gáz) és 3 külön időpontban jönnek, szigorúan munkaidőben és mindegyik köti az ebet akaróhoz, hogy 1 évben egyszer le kell olvassák.
És erre rájön még a kéményseprő, bár mint fent írtam az csak kirakat, nincsen használatban.
Azzal nincsen semmi bajom, ha a semmiért (nincs ellenőrzés, tisztítás) ilyen-olyan jogcímen pár ezrest legombolnak törvényi szinten (rosszabb kisajátítások is voltak a történelemben), azzal viszont nagyon is, hogy be akar jönni és otthon kell lennem egész nap, mert 8 órás időintervallumot ad meg.

Amúgy állítólag van valami RFID kütyü aminek az adatait távolról le tudják olvasni. Vannak továbbá feltöltőkártyás közművek (csak drágábbak, mint a normál) bár egyes helyeken csak azt adják, mert az is előírás, h szolgáltatni *kell*.

Lottónyereményem esetén egyébként szeretnék mindenféle közműről leválni (saját víztisztító, napelem, hőszivattyú és társai).

lcsaszar 2015.11.18. 15:01:11

A kéményseprőknél van rendfokozat? Alseprő, seprő, főseprő... Mert szeretnek hivatalos közeg szerepében tetszelegni. Pegig valójában még bírságolási jogkörük sincs, csak jelezhetik a szabálytalanságot a tűzoltóság és a katasztrófavédelem felé.

McZozo 2015.11.18. 15:03:05

@Kitalátor (másként) gondolkodó: NEm tomegszallason lakom es nem ilyen kornyeken. (MAr majdnem skocia) itt nincsenek ilyen bevandorlo tomegek. Ez egy tarsashaz 20 lakassal. Egyikbe sincs gaz igy eleg nehez a szomszedtol gumicsovel lopnom, Raadasul annyira haklisak mindennemu kaloz modositasra a hazba hogy az mar hihetetlen. (peldanak okaert reluxa van az ablakokon , de hogy fel tudjam idonkent huzni mert ugye az se gaz ha a feny is bejon viszont az utcarol meg ne lassanak be igy az ablakok also felere feltettem egy atlatszo nejlon szeru dolgot hogy a feny bejojjon de bent max cask arnyalakokat lassanak kintrol. Na ket napja hiv az ugynokseg hogy mit ragasztottam fel mert igy meg ugy nem lehet. Mondom semmit cask madzaggal van odakotve. Na akkor lenyugodott de azert penteken kijon megnezni kozelebbrol is. Szoval eleg nehez lenne a gazpalackos gumicsoves verzio :)

Kivancsi 2015.11.18. 17:04:18

orbaniaban ami allami lett az ilyen lesz vagy ilyen sem ha lesz egyaltalan! :)
azt kapjuk amire szavasztunk! allami: vizmuvek, csatornamuvek, arammuvek, atommuvek, gazmuvek, kemenymuvek, TV muvek, telefonmuvek....

Tessek ezeknek mindnek orulni! lehet menni a bekemenetre beeegetni...
nehogyma a rohadt szemet karvalytoke joljarjon!
jarjonjol a meszarosmuvek!

tryclops 2015.11.18. 17:37:39

Főkétűsz? Na ne már.
Tavalyi albérletemben a konvektor beszerelése után cca. 5-8 évvel tűnt fel nekik, hogy azt rossz kéménybe szerelték bele a kettő közül (régi bérház). Abba amelyik konkrétan nem szelel. Semmit. Egy emelettel feljebb be van falazva.
Na azt a procedúrát és tök vakargatást ami az átszerelésig történt...Beszarás.

Felelős? Ugyanmár. Persze az "ellenőrzést" minden évben megejtették. No comment.

Arcade Macho 2015.11.18. 17:57:28

@Van_mikrohullámú_sütőtök?: "Amúgy állítólag van valami RFID kütyü aminek az adatait távolról le tudják olvasni."

hu.wikipedia.org/wiki/RFID
"Aktív RFID: Nagyobb hatótávolságot (akár 10 méter) és memóriakapacitást biztosíthatnak passzív változatuknál"

megjegyeznem hogy nalunk a 10 emeletes panelban van valamil ilyesmi eszkoz a radiatoron, valami radios szutyok, amit az utcarol tudnak leolvasni
mellekvizoragyanant meg olyat raktak amire valamilyen radios szutykot ra lehet konnyen applikalni
villanyora az a folyoson
ember van a takaritasra meg a szemetes kitolasara
igazi Urak vagyunk!!!

Démétér 2015.11.18. 18:06:43

Az általános hangulattal teljesen egyetértve azért szólnék, hogy a "nincs a házban egy jó fej, nyugdíjas szomszéd?" kérdés állandó visszatérésére az a válasz, hogy könyörgöm nem mindenki lakik társasházban. Ugyanezzel a problémával találkozunk a kertvárosi övezetben. És igen, mázlink van, mert van két olyan szomszéd, akit megkérhetünk a segítségre, az egyik néha itthon is van, de közel sem nyilvánvaló, hogy bármely kedves szomszédnak a) pont van ráérő ideje, és b) én bárkinek odaadom a lakásom/házam kulcsát a távollétemben. Még ha jóba is vagyok vele. Tehát a FŐKÉTÜSZ elvárása irreális. Vidám lenne, ha minden szolgáltatóm igényt tartana egy-egy szabadnapomra, mert igazán beláthatom, hogy nekik így kényelmes.

qwertzu 2015.11.18. 20:17:41

Bakker én vagyok az egyetlen akinek sikerült időpontot egyeztetnie a kéményseprővel? Mondjuk falu.

Macskond 2015.11.18. 20:26:05

Hát én sem bírom ki hogy ne szóljak hozzá, Nálunk is most jelentkezett ez a fatökű banda.
Egyszerűen röhejes hogy NINCS a lakásban használatban kémény, parapetes konvektor van.
De ezt nem birják maguknak bejegyezni. Nincs mit ellenőrizni rajta. Soha nem is tették. De 2-3 éve beállt náluk az agyfasz erre hogy velük aztán senki ne próbáljon időpontot egyeztetni, ők a HATÓSÁG.
Játszák a hatalmaskodót. Tavaly még sikerült velük telefonálni igy legalább az ideget levezettem rajtuk, mert persze csak a papirjaikkal takaróztak. De aztán nem lett semmi.
A megadott időben az általam vázolt 2 órát voltam hajlandó rájuk várni, de nem jöttek. Igy jártak.
Ez a hozzáállás egy szolgáltatótól elfogadhatatlan!
MOst is valami lehetetlen 10-2ig tartó 4 órát adtak meg. A semmi ellenőrzésére.
Biztos otthon leszek.... munkaidő kellős közepén az 5 perc semmiért.
Ja és nálunk csak fizetősen lehet parkolni. (+1000Ft a 4 óra)
Szóval vagy jön reggel vagy megelégszik a kiírással hogy nincs kémény.
Ez a szervezet megérett a beszántásra és sóval bevetésre!
(megjegyzem 3 éve még normális módon lehetett velük telefonon időpontot egyeztetni. Ha már muszáj... akkor fogadtam is őket a megbeszéltek szerint aláírtuk a papírokat, mindenki ment isten hirével, mért nem lehet ezt most is igy? )

Lilli_Csiribiri 2015.11.18. 21:04:16

A Főkétüsz mindennek a legalja ebben az országban - rosszabb az Elmünél is. Hozzám is évente járnak ellenőrizni a semmit. Két konvektorom van (utcafrontos) és fut a házban valahol egy régi kémény amire nem vagyok rá kötve. Ők se tudják hol, én se tudom hol és ezt a tényt minden évben megállapítják. Próbáltam velük rendezni a dolgot az idén, hogy küldjenek valakit és vegyék jegyzőkönyvbe hogy nálam nincs kémény használva, de mondták hogy azt nem lehet, mert mi van ha időközben megtalálom és illegálisan rákötök.

Black Bride 2015.11.18. 22:32:34

@atpijkamo: Szolgáltatói VOIP tiltásról hallottál már?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.11.18. 22:52:59

Nálunk legutóbb reggel 8-12 közöttre ígérték, hogy jönnek, ebből 13:30 lett. Éljenek a magyar közszolgáltatók!
Egyébként mióta drága vezetékes telefont hívni? Szerintem nem drágább, mint másik szolgáltatóhoz tartozó mobilt hívni...

tomcat 2015.11.19. 00:02:04

@Aureliano Buendía: a FŐKÉTÜSZ felettes szerve a Kataszrtófavédelem. Ha másodszor nem jutnak be a gázkészülékhez, megy a bírság. És ez nem vicc. Többszázezres is lehet a bírság.
Semmilyen értelmes emberi kommunikációra nem hajlamosak. Párban járnak, hogy igazolják egymást, egy nyomorult 2000 Ft-os felülvizsgálatnál nem képesek egyeztetett időpontban a telefon használatára. Nem kötelességük.
Nekünk két nap szabadság, sok telefonálás árán sikerült elérni, hogy belekukkantsanak a kéménybe.

Arcade Macho 2015.11.19. 10:06:12

@Black Bride: " Szolgáltatói VOIP tiltásról hallottál már?"

jaja a havi 500 HUF es van 1 GBod a telon az pont olyan hogy tiltjak
de a helyi net az meg nem olyan...

szekertabor · provo.blog.hu 2015.11.19. 10:42:15

@tettenendre: Megértem, hogy nincsen mindenkinek megbízható ismerőse vagy idős rokona a közelben, számukra valóban probléma, hogy mások is munkaidőben dolgoznak. De a kéményseprőknél nem az a baj, hogy munkaidőben dolgoznak, és emiatt szabadságot kell kivenni annak, aki nem tudja másra bízni a dolgot, hanem az, hogy nem a bejelentett időben jönnek, és ezért nem vállalnak felelősséget.

Egyébként a kérdésedre a válasz: igen, én ilyenkor azt a szomszédomat szoktam megkérni, akivel jóban vagyunk és megbízunk egymásban.

Aureliano Buendía 2015.11.19. 18:25:52

@tomcat: szóval katvéd, kösz.

Félreérted egy kicsit a kérdésem okát. Arra vonatkozott, hogy hova lehet panasszal fordulni, ha a szolgáltató (és ők tulajdonképpen azok) nem tartja be az általa vállaltakat.

Mire gondolok ezzel? A szolgáltatókra vonatkoznak bizonyos kötelezettségek, ezt általában Garantált Szolgáltatásnak nevezik. Ha pl. a megadott időn belül pl. nem reagál az ügyfél megkeresésére. Vagy az egyeztetett időpontot nem tartja be. Az áram- és gázszolgáltatóknál ezt a MEKH elég komolyan veszi. Ilyesmire gondolok. És pl. fizetik is a kötbért ebben az esetben. Csak egy késedelmes válaszadás 5e ft, ha magánszemély vagy, cégnél egy tízes.

Talán ezen a vonalon kéne elindulni. Sokaknak.

Majmász Gedeon 2015.11.20. 13:10:49

"Kinek van még otthon vezetékes telefonja?"
Csak az egészségtudatosabbaknak. A tömegember nem foglalkozik ilyen apróságokkal:
www.youtube.com/watch?v=9VAoxYLDIzM

ui.: Az volt már, hogy nem FŐKÉSZTÜSZ, hanem FŐKÉTÜSZ?

Sandor Akarki 2015.11.24. 01:29:02

Jót szórakoztam a kommenteken. Az senkinek nem jutott eszébe, hogy a fekete ember - legalábbis elvileg - nrm dolgozhat sötétben, mert fel kell mennie a tetore és nem lát meg leesik?
Csak kérdezem...

♔bаtyu♔ 2015.11.24. 10:40:49

Ez egy korrupt rablóbanda, az volt 20 éve is.

Zámolyi roma 2015.11.24. 13:35:30

@Sandor Akarki: Nem, nem! Te egy kurva nagy tévedésben vagy! Ha a feketébe öltözött kéményseprő sötétben dolgozik, akkor ÉN nem látom, hogy mit tevékenykedik a kéményseprőjárdán! (Esetleg a kivilágítatlan kéményseprőt elgázolja egy alacsonyanan szálló repülőgép.)

A kéménybe nézéshez meg használjon zseblámpát, illetve láncon leengedhető eksön kamerát!

:-D

Intelli 2015.11.27. 00:28:50

@szekertabor: Te hülyebarom, nem olvastad, hogy a gond, pont az, volt, hogy nem az előre egyeztetett 4 kurva fos órás időintervallumba mentek, hanem előtte? V Akkor mi a tetves kurva anyjáért írja rá a 11-től 15-ig, ha nem akkor jön. Akkor írja rá a fasz, hogy 2015 aztán hello vagy szerencséje lezs vagy nem.
süti beállítások módosítása