Tékozló Homár

Albérlet-horror Csepel szélén

2015.02.28. 11:59 | Homár Hilda | komment

rczahpq_1.png

Beköltözni egy albérletbe 2 hónapra szerződés nélkül, ahol már az első telefon után változnak a feltételek, szexmasszázzsal nyomaszt a főbérlő rokona és nem kapsz kulcsot a szobádhoz??? Ember!!! (Ne nagyon bántsuk a posztert azért, nyilvánvalóan van elég baja.)

És igen, ez már a hétvégi.

Sziasztok!

Egy elég sajátos albérleti kálváriáról szeretnék beszámolni Nektek. Aztán majd Ti eldöntitek, hogy van-e elég jó és elég tanulságosan elrettentő, hogy kikerüljön hozzátok...

Ide s tova: 1 hónappal ez előtt albérletet kerestem. Gyorsan. Az előző albérletemben lejárt a szerződésem és másikra volt szükségem, mert az ott eltöltött 10 hónap elég volt ahhoz, hogy ne akarjam tovább hosszabbítani. Szóval, elkezdtem albérlet után vadászni. Gazdag nem vagyok, sok pénzem nincs erre, így 45 - 50. ezer körüliek között keresgéltem. (Félelmetes, hogy milyeneket kínálnak ennyiért...)

Olvasson tovább!

Nehézkesen megy a megyei matrica visszaváltása

2015.02.27. 14:21 | Homár Hilda | komment

pest-megye-utdij.jpg

Hervasztó, mint Áder bajusza, amikor az online ügyintézést sikerül macerásabbá tenni, mint az ügyfélszolgálatos- sorbaállóst. Vajon mért nem lehet az ügyintézésről értesítést küldeni? És mért kell ilyen buhera-indirekt módszerekkel csekkolni, hogy megtörtént-e valami? Nem beszélve a pénz hollétéről.  

Kedves Homár Hilda,

Apró kellemetlenség - mások okulására.

Több mint 2 hete kitöltöttem az online igénylőlapot, amivel szeretném visszaváltani feleslegessé vált
megyei matricámat. Prózai oka az online ügyintézésnek, hogy általános nyitva tartásuk (H-P 8-16) nekem is munkaidő. Itt a modern technika, hajrá. Öreg hiba, most már tudom.

Olvasson tovább!

Megvezeti az Elvira az utasokat? FRISSÜLT

2015.02.27. 09:55 | Homár Hilda | komment

screenshot_2015-02-25_13_17_47.png

Ugyanaz a vonatút ennyiért is meg annyiért is? Vagy van valami különbség köztünk? És egyáltalán hol van Boba?? (Celldömölk mellett.) Kedves MÁV-szakértők, szakértsetek!

Tisztelt Homár!

Szombaton utaztam Zalaegerszegről Budapestre a 9:45-kor induló vonattal. Meg akartam venni a jegyemet az Elvirán, de meglepődve láttam, hogy a 9:45-ös vonatra két változatban lehet jegyet vásárolni: gyorsvonati pótjeggyel, illetve gyorsvonati pótjegy nélkül. (Az Elvira ugyanazt a vonatot hozza pótdíjköteles és nem pótdíjköteles vonatként). A csatolt fájlban látható, hogy a vonatszámok ugyanazok, azaz ugyanarra a szolgáltatásra van egy drágább és olcsóbb opció. (És itt nem arról van szó, hogy egy vonatnak van IC jeggyel igénybe vehető része, meg egy "sima".)

Olvasson tovább!

KDB Bank, ahol az ügyfél van a bankért

2015.02.26. 14:03 | Homár Hilda | komment

kdb_logo.jpg

Tessék-lássék értesítéssel letiltott bankkártya, önhatalmúlag átállított netes limit, külön díjért kérhető átmeneti módosítás és egy vagyonért cserélt bankkártya - ezek vannak a KDB-nél.

Kedves Homár!

Sokáig tűrtem, mire billentyűzetet ragadtam, de most már ott tartok, hogy nemcsak nálatok szeretném felhívni a KDB Bank pitiáner trükkjeire és lenyúlásaira a figyelmet, hanem a jövő héten az MNB illetékes hivatalához is fordulok.

A történet(ek) röviden:

Olvasson tovább!

Mi folyik a Samsungnál? FRISSÜLT

2015.02.26. 09:46 | Homár Hilda | komment

samsung-logo-wordmark-rgb.png

Szegény Zoltánt gondolom nem vigasztalja, de nem csak UPC, nem csak Magyarország, hanem  egy igazi világprobléma: itt egy amerikai fórum, ahol ugyanez a helyzet, és nekik is most kezdődött. Ott arra tippelnek, hogy a Samsung szervereivel van valami baj.  

Tisztelt Homár!

Mélységesen felháborít a Samsung és a UPC töketlenkedése, amit az emberrel művelnek.

Vásároltam egy 200 000 Ft-os "okos tévét" hogy internetes tartalmakat tudjak nézni rajta. Az egy dolog, hogy a kedves Samsung spórolásból a legkisebb memóriát rakta bele a tévébe, (ami nem bővíthető, és vásárlás előtt erről elfelejtettek szólni) így, ha youtubeon HD adást nézek, hiába a 30MB/s internet a film sok esetben szaggat, akadozik, élvezhetetlenné teszi a filmnézést. (Gratulálok a Samsungnak a fillérb..szóságán, legközelebb nem vásárolok ilyen terméket.)

Olvasson tovább!

Termékbemutató és rántott hús a Könnyező Szűzanya tiszteletére

2015.02.25. 14:12 | Homár Hilda | komment

mp1_1.jpg

Azannya! Zarándokútnak álcázott termékbemutató! A házaspár termék fogalmának bevezetése! Oltárra tervezett rántott hús! Egy förtelmes műfaj  nagy klasszikusát köszönthetjük ma.

Kedves Hilda, 

Ezt ma találtam a postaládámban, és egyből arra gondoltam, hogy hány vidéki hívő nagymamát fognak most jól megvezetni. A szórólap alapján inkább tűnik kirándulásnak a termékbemutatóra való invitálás, mint annak ami. Örülök hogy az én anyukám már ezeken edződve idősödött, de valószínűleg sok idős embert megtudnak vezetni. A többieket meg fel kellene világosítani valahogy! Jó lenne ha elmenne néhány ellenőr "féle" is erre a jó kis imádkozós kirándulásra!

Olvasson tovább!

Eladták a tévéjét, aztán nekik állt feljebb

2015.02.25. 09:31 | Homár Hilda | komment

56746877.jpg

Legjobb védekezés a támadás - nyilván ez a mondás a vezérlő fonal az Euronics üzletvezetőjének életében. Esetleg tesztelhetné a Jó tett helyébe, jót várj szerinti életet is, hátha boldogabb lenne tőle.

Sziasztok!

A sztori 2014. november 29-én kezdődött, amikor a barátnőmmel besétáltunk a Corvinban található Euronics üzletbe. Megtetszett nekünk egy Samsung 6400-as LED TV és úgy döntöttük megvásároljuk. Az eladó korrektül bemutatta a paramétereket, majd megkérdeztük, hogy van-e lehetőség arra, hogy a tv-t csak későbbi időpontban 2015. január második-harmadik hetében vinnénk el! (A tv-t azért vettük meg akkor, mert jó áron volt és azért szerettük volna később elvinni, mert éppen költözésben voltunk és addig nem akartuk már magunkkal cipelni). Az eladó közölte, hogy természetesen megőrzik addig a raktárukban. Kaptam egy számlát, amire rábélyegezték, hogy nincs átvéve és jóhiszemben távoztunk.

Innen már sejteni lehet, hogyan folytatódik a sztori.

Olvasson tovább!

A Gorenje, ami szeret mosni, csak nem tud

2015.02.24. 09:25 | Homár Hilda | komment

gorenje_w_6843_t_s_energiaosztaly.png

Tibor azt hitte mosógépet vesz, pedig valójában magát az önjáró kiszámíthatatlanságot és kalandot engedte be életébe a Gorenjével. No meg a szerelőt. 

Kedves TékozlóHomár!

Az alábbi immáron nagyon hosszadalmas és bosszantó történetet szeretném megosztani mindenkivel, hogy még véletlenül se essenek olyan ördögi csapdába mint mi.

Gorenje W 6843 T/S mosógép mizéria

Az egész egy MediaMarktban kezdődött, ahol épp akciók voltak. Ki is néztünk egy mosógépet, ami pont ideális mérete és tudása miatt (kicsi a mosógép de 6kg ruha belefeér, A+++...) a frissen vásárolt lakásunkba. 135.900Ft helyett 99.900Ft nagyon jó árnak tűnt. Ki is fizettük és házhoz is hozták.

Olvasson tovább!

Ingatlanosok, kíméljetek!

2015.02.23. 14:23 | Homár Hilda | komment

 

Az ingatlanosok mind gátlástalan, erőszakos hiénák? Biztos, hogy nem, de az ilyen sztorik miatt van ez a kép róluk.

Kedves Homár!

Anyagi kár nem ért az alábbi esetből, de bosszúság igen, gondoltam, megosztom.

Hirdetem a lakásomat, a hirdetések végén kedves kéréssel az ingatlanügynökökhöz, hogy ne keressenek, mert nem szeretném a segítségükkel eladni a lakást. Van pár indokom, de nincs kedvem naponta párszor elmondani ezeket a telefonálóknak. De ha nem lenne ilyen indokom, akkor is dönthetek úgy, nem szeretnék ingatlanosokkal dolgozni. Próbálkozás persze ennek ellenére van, és egy-egy időszakban valahogy mindig hasonlóak a felvezetők: külföldi hölgynek kell befektetési célra, fiatal vidéki pár csak ma jár itt stb.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása